|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Daphné: "než na stále nové zbytnosti, kterými nás výrobci a prodejci zavalují."
Dalo by se souhlasit se "zbytnostmi"
, v dnešní době není problém vyrobit cokoliv, ale zapomínáš, že výrobci reagují především na požadavky zákazníků.
Vlastní zkušenost výrobce
.
Rozhodně Tě nemůžu zavalit něčím, co Ty nechceš zaplatit - to by moje firma dlouho nefungovala, že
. Způsob života si volíš Ty jako zákazník, výrobce Ti jenom plní přání. 
Upravil(a) Tercila (30. 1. 2010 9:24)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Definitiv, je mi líto, že máš pocit, že ti tvůj názor beru. Klidně si ho nech.
Nepotřebuji ti nic vysvětlovat ani tě přesvědčovat.
Mysli si, co chceš a užij si to
? Fakt? Tak pppproc to delas? 
Není tady
Tercila napsal(a):
Daphné: "než na stále nové zbytnosti, kterými nás výrobci a prodejci zavalují."
Dalo by se souhlasit, v dnešní době není problém vyrobit cokoliv, ale zapomínáš, že výrobci reagují především na požadavky zákazníků.
Vlastní zkušenost výrobce.
Rozhodně Tě nemůžu zavalit něčím, co Ty nechceš zaplatit - to by moje firma dlouho nefungovala, že. Způsob života si volíš Ty jako zákazník, výrobce Ti jenom plní přání.
Terc, a co ovlyvnovani mych prani vychytralou a psychologicky promakanou reklamou? (TOTO, mily zakazniku, je pro tvuj zivot nezbytne nutne!)
Nerikam, ze reklama "presvedci" vsechny, ale mnohe porad ano... Zmanipuluje prani nekterych z nas, a "vnuti" nam, co nepotrebujeme... treba i predrazene alternativni domky...
Upravil(a) ViktorkaLove (30. 1. 2010 9:29)
Není tady
Terc, a co ovlyvnovani mych prani vychytralou a psychologicky promakanou reklamou? (TOTO, mily zakazniku, je pro tvuj zivot nezbytne nutne!)
Viky, chápu - ale pořád platí, že jestliže výrobek nepotřebuješ nebo na něj nemáš peníze, či ho prachobyčejně nechceš - tak se může výrobce postavit na hlavu a neprodá, i kdyby reklamu odříkával sám Brad Pitt 
Já jsem ještě nekoupila to, co nechci, a jestliže něco naopak chci, tak výrobce je poslední, který za to může

Není tady
Tercila napsal(a):
Viky, chápu - ale pořád platí, že jestliže výrobek nepotřebuješ nebo na něj nemáš peníze, či ho prachobyčejně nechceš - tak se může výrobce postavit na hlavu a neprodá, i kdyby reklamu odříkával sám Brad Pitt
Já jsem ještě nekoupila to, co nechci, a jestliže něco naopak chci, tak výrobce je poslední, který za to může![]()
To zas chapu ja, ovsem, Terc, nerikej, ze nevis o obrovskem mnozstvi spotrebitelu, kteri se nechaji zblbnout reklamou, ba, znam i takove, kteri, nemit nejnoveji reklamovane veci, povazovali by se za zaostale..., a, co jsou ochotni pro to udelat, aby si to mohli poridit i kdyz "na to nemaj"..., tak nad tim se mi dela mdlo...
Není tady

Daphné napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
ouvej, ouvej, to muselo být zplodin při výrobě těch kolektorů, speciálních dveří a oken, zateplení atd, abychom tu měli úpo*né ekologické domky
kdepak, tudy cesta nevedeKaštanko, já nevím, kudy cesta povede. Lidé si možnosti stále "osahávají", experimentují a zkoušejí. Už jen z odkazů Lupiny je znát, jak různorodě.
Ale i tak je myslím lepší páchat zplodiny na výrobu podobných zařízení, než na stále nové zbytnosti, kterými nás výrobci a prodejci zavalují.
to asi neví nikdo, kudy cesta povede
jen jsem chtěla říct, že to taky nejni úplně bez výdobytků, a že to má své "mouchy" a jestli není lepší běžný barák, a žít skromně 
Není tady
To jo, to jo, Viky, ale pořád jsou to zákazníci, kteří prostě nabídnuté zboží CHTĚJÍ !! 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Definitiv napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Já si myslím, že pokud jen jeden jediný člověk začne přemýšlet jinak, než všichni ostatní, je to pokrok. A je jedno, zda své myšlenky zrealizuje, nebo uvízně někde v bahně... Vždycky se najde zase někdo další, kdo se poučí (tudíž ani to "uvíznutí" nebylo zbytečné) a řekne si: Aha, tak tudy ne, tudy cesta nevede, zkusím to tedy jinudy
![]()
Někdo do cíle dojde VŽDYCKY a pak to fofrem poposune celýTrdíš, že do cíle někdo dojde vždycky, ovšem pár vět předtím zas že někdo uvízne v v bahně - to bys na ten svůj "fofr posun" měla mít tedy nějaký časový limnit, ne? Jako třeba pět lidí v bahně a pak už ten skok? Nebo jak
Jistě že někdo do cíle dojde vždy - ale před ním stojíé celá řada těch, kteří to taky zkoušeli a neuspěli. Takže jak? Těm chybělo to CVAK, zatímco poslední ho měl? Nemyslím.
Já mám za to, že k pokroku katastrofální akce přispívají, ale nejsou nezbytné (pokud to vztahujeme na oblíbené revoluce). Ono, když se něco snaží násilím urychlit, tak tím spíš nějaká katastrofa nastane (jak už jsem zmiňovala).
Dle mě má všechno svůj čas a když čas nazraje, věci přijdou.
Měla jsem za to, že ty jako duchovní rádce (je to tak? nevím jak tě označit), to máš podobně. Že nelze věci lámat přes koleno. Ale asi to máš jinak a věci lámat lze. Je ovšem otázkou, kolik taková zlomená věc potom vydrží.
A souhlas s Hirondel - běh světa nelze znásilnitDefinitiv, je mi líto, že máš pocit, že ti tvůj názor beru. Klidně si ho nech.
Nepotřebuji ti nic vysvětlovat ani tě přesvědčovat.
Mysli si, co chceš a užij si to
Pardon
Pandor, utíkáš z diskuse? 
Není tady

Tercila napsal(a):
Já jsem ještě nekoupila to, co nechci, a jestliže něco naopak chci, tak výrobce je poslední, který za to může![]()
jenže Terci, spousta lidí furt chce , co nepotřebuje, páč ty peníze mají. Otázka jiná je, co vše člověk k životu opravdo potřebujééé 
Není tady
Kaštanko, všechno má své "mouchy" a vždycky mít bude. Jen pro každého jiné.
A to, že nás systém žene do nesmyslné spotřeby, tak to je třeba "moucha". kterou vidím já.
Nám konkretně se už pomalu celá Evropa směje, že za chvíli budeme mít na každou rodinu vlastní supermárket. Je jich u nás na kilometr čtvereční snad nejvíc ve světě a nové stále vznikají.
Pokud cestuješ a to nejen po dálnicích, tak sis možná všimla, že za našimi hranicemi není vůbec běžné to, co u nás: aby městečko s cca desítkou tisíc obyvatel mělo tři čtyři márkety a navíc ještě v centru.
Zato jsou tam mnohem víc běžnější takové projekty, o kterém tu mluvím.
Lidé začínají mít konzumu dost a chtějí se od něj odstřihnout. A mnozí začínají tím, že třebas vyhodí z bytu televizi.
Když jsem byla ve Francii v rodině, překvapilo mne, že nákupy berou jako nutné zlo a ne bezva zábavu a večery tráví spolu, nikoliv VEDLE sebe.
Mám dojem, že nás to po devětaosmdesátém trochu semlelo...
Chceme víc a víc toho, co svět už pomalu opouští a obrací se jinam...
No asi jsme si toho ještě dostatečně neužili 
Není tady
Lidé bohužel chtějí i to, na co peníze nemají. A taky si to často i koupí, protože pořád ještě jim reklama vsugerovává, že půjčka je vlastně něco, co nebudou muset vracet..
Když jsem ještě dělala makleřinu, žasla jsem, na co všechno chtějí lidé bez práce půjčit peníze.
A oni žasli ještě víc, když jsem jim vysvětlila, co ta půjčka pro ně znamená. Často mi nevěřili a šli si půjčit jinam.
Vždycky se někdo najde, kdo jim půjčí.
Pak se o nich točí pořady typu Krotitelé dluhů.
Není tady
"Definitiv, je mi líto, že máš pocit, že ti tvůj názor beru. Klidně si ho nech."
Ojojoj... Tak uz jen nejen ja ale i Defi?!
Pokud otviras diskusi v ktere mas pak sve tendence= projektovat si na druhe Tve vlastni pocity ,pak Ti tady odpovidam na tuhle Tvoji otazku,cituji= "Kde jsem vyjádřila nějakou DOMNENKU o komkoliv? Tedy zcela přesně: kde nevycházím z toho, co dotyčný SÁM napsal, ale ze svých domněnek? A jakých?"
A jeste k tehle Tvoji vete,cituji = "Nicméně tak určitě předejdeme právě oněm dohadům a spekulacím, nedorozuměním a zbytečným hádkám a bude možné si vyměňovat názory"
Jen pro poradek Pandoro. Predchazej temhle Tvym tendencim a zkus se podivat trochu jinak pokud to vsak dokazes. Pak pro Tebe bude mozne diskutovat v duchu vymeny nasich spolecnych nazoru na verejnem foru.
Diky.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
A to, že nás systém žene do nesmyslné spotřeby, tak to je třeba "moucha". kterou vidím já.
Nám konkretně se už pomalu celá Evropa směje, že za chvíli budeme mít na každou rodinu vlastní supermárket. Je jich u nás na kilometr čtvereční snad nejvíc ve světě a nové stále vznikají.
Pokud cestuješ a to nejen po dálnicích, tak sis možná všimla, že za našimi hranicemi není vůbec běžné to, co u nás: aby městečko s cca desítkou tisíc obyvatel mělo tři čtyři márkety a navíc ještě v centru.
Lidé začínají mít konzumu dost a chtějí se od něj odstřihnout. A mnozí začínají tím, že třebas vyhodí z bytu televizi.
Když jsem byla ve Francii v rodině, překvapilo mne, že nákupy berou jako nutné zlo a ne bezva zábavu a večery tráví spolu, nikoliv VEDLE sebe.
Reaguji na vytučněnou část (jen jí nechci vytrhávat z kontextu).
Ano, tak to skutečně je, ale není to dáno zeměpisnou šířkou či délkou, není to dáno tím, že by Franci (Itálie, Norsko, Švýcarsko) byly jinde než jsme my. Je to tím, KDO jsou ti lidé, u kterých jsi byla.
A lidí, kteří žíjí tímto způsobem je i v čechách dost. Není jich většina, ale najdou se jich spousty. Netřeba kvůli tomu pořádat nějaké projekty a stěhovat se do lesů či žádat o finanční příspěvky 
Každopádně si neodpustím rýpnutí
Pokud tě ve francouzské rodině překvapilo, že nemají televizi, neberou nákupy jako zábavu a dokonce si po večerech povídají, znamená to, že ty televizi máš, nákupy tě baví a večer trávíš ve svitu obrazovky (monitoru)? Jinak by tě to přeci nepřekvapilo, ne? 
Můj názor mi naštěstí nebereš, to je jedna z věcí, která se sebrat nedá. Kdybys byla diskuzi přístupná, třeba bys můj názor dokázala ovlivnit, ale nedaří se ti to.
Není tady
Definitiv: Je to tím, KDO jsou ti lidé, u kterých jsi byla.
Hezky napsáno.
Ono totiž ve Francii jsou i lidé, kteří vůbec nevědí, kdeže leží ČR. V zemích na západ od nás dokonce mnoho oslavovaných projektů nevzniká ani tak z čirého ekologického přesvědčení a lásky k přírodě, jako právě z finančních důvodů. Takže s těmi piedestaly už v mnoha případech bývám opatrnější 
Není tady
Daphné napsal(a):
Mariposo,a co došky? Kdysi nejobvyklejší střešní krytina. Jsou ze slámy, ale můžou být z i rákosu nebo orobince. Ostatně domy s doškovou střechou jsou v kraji, kde hodně prší, v Anglii. A asi i bez problémů.
Daph, to jsem nevěděla 
Není tady
lupina montana napsal(a):
mariposa napsal(a):
Bydleni v pribytku ze slamy je fajn tam kde jsou k tomu podminky - napr. relativni teplo a sucho. Ale tady, v CR?
http://www.xixao.eu/index.php?option=co … mp;catid=3
http://www.rigi.cz/index.php?typ=RIA&showid=43
http://www.baobaby.org/slameny-dum-v-hostisove/
http://bydleni.idnes.cz/rodinny-dum-zvl … stavba_web
Lupi diky za odkazy, podivam se na ne 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
A to tady mluvis ted o kom? Kdyz rikas MY. Takhle pausalizovat se neda, to je demagogie. Nemůžu souhlasit s tim co tu pokladas za nejake MY. Ja nic takovyho ve svem okoli nevidim!
Není tady

mariposa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
No asi jsme si toho ještě dostatečně neužiliA to tady mluvis ted o kom? Kdyz rikas MY. Takhle pausalizovat se neda, to je demagogie. Nemůžu souhlasit s tim co tu pokladas za nejake MY. Ja nic takovyho ve svem okoli nevidim!
Mně se nezdá, že by svět opouštěl nastavený trend, lidé jsou různí, a různě reagují na civilizační vymoženosti, ale většina si chce dopřávat určitého blahobytu, který se může změnit až v konzum. 
A projekty, o kterých mluví Pan, v Čechách moc běžné nejsou, a v cizině? to nevím jistě, ale myslím, že taky nic ;)moc.
Není tady
mariposa napsal(a):
A to tady mluvis ted o kom? Kdyz rikas MY. Takhle pausalizovat se neda, to je demagogie. Nemůžu souhlasit s tim co tu pokladas za nejake MY. Ja nic takovyho ve svem okoli nevidim!
Tak to buď ráda, že nevidíš.
Není tady
Tak jestli se tu ještě může něco říct k tématu
:
Alternativní způsoby života se mi moc líbí, jsou mi blízké, ALE obávám se, že by mě nic nedonutilo, abych chodila na záchod na hnůj, svítila večer svíčkou, prádlo prala v ruce na valše a máchala v neckách. Na to už jsem si moc zvykla na výdobytky moderní civilizace.
Takže pokud alternativní způsoby života, tak s elektřinou (která ale může být klidně získávána z větrné elektrárny), splachovací záchod (který samozřejmě může vést na hnůj
) a tampóny za staré hadry také neměním
.
Není tady
Pandorraa: kaštanko, víš, co je to komparativ?
A TY??? 
Ses trošku sekla, ne? 
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Tak jestli se tu ještě může něco říct k tématu
:
Alternativní způsoby života se mi moc líbí, jsou mi blízké, ALE obávám se, že by mě nic nedonutilo, abych chodila na záchod na hnůj, svítila večer svíčkou, prádlo prala v ruce na valše a máchala v neckách. Na to už jsem si moc zvykla na výdobytky moderní civilizace.
Takže pokud alternativní způsoby života, tak s elektřinou (která ale může být klidně získávána z větrné elektrárny), splachovací záchod (který samozřejmě může vést na hnůj) a tampóny za staré hadry také neměním
.
Tak to jsme na tom tulip stejně. Taky bych právě tuhle alternativu nevolila.
To považuji spíš za ten už zmíněný návrat na stromy 
Není tady
Nevim, co je to "cizi" slovo... a k me exitenci mi nechybi..., coz me nikterak nenuti zadat ho guglovi..., ale DOOOST me s.er.e snaha Pan nekoho (minimalne) uvest do rozpaku...
U ni mi to primo prijde jako snaha "shodit ho, degradovat"..., ac ji silne studuju, nemuzu na "jeji" duvod k tomuhle jednani prijit!... 
Není tady