|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Zajímalo by mne, jak jste zvládli zkloubit péči a mimča/batolata se studiem duchovních knížek či semináři. Přiznám se, že já na knížky nemám vůbec čas, a večer už někdy padám na ústa, takže spíše se stávám konzumentem TV či DVD. Jak to máte/měli jste vy? My v poslední době bojujeme se zoubky, nachlazením a tak po 4 prospaných hodinách jsem úplně mrtvá.
Když chrupe, tak si najdu chvilku, abych si vyložila taroty, ale víc už nestíhám, protože se malému hodně věnuji a chodíme na dlouhé procházky ven. 

Lvice, myslím, že je to otázka priorit. To, že únavou padneš není nic divného a to duchovno ti neuteče. To máš v sobě a můžeš ho pozorovat i na tom mrněti, to je s ním provázané daleko víc než dospělí.
Není tady
Lvice,tak stejnou otazku si i ja pokladam nejaky ten mesic, me hrozne vycerpava zase druhe tehotenstvi.
Není tady
Jsem sice na začátku výchovy svých dětí, ale zkusím něco přihodit 
Lvice, myslím, že největší duchovní škola, jakou teď můžeš studovat, je právě to soužití s malým
U sebe pozoruju, že je to nášup a z duchovního hlediska mi mateřství dává víc než knížky. Poznávám sam sebe, vyrovnávám se se sebou....a během toho všeho dávám synovi vše, co můžu, a čumím, co všechno dává on mně. A snažím se to dělat tak, aby mě to "neubíjelo", to by pak není ku prospěchu jemu ani mně. A někdy mi to nejde, to přiznávám 
Knížky sem tam taky čtu, ale nevím. Nějak mě to teď nebere. Spíš si vezmu nějaký historický román nebo něco a odpočívám, najednou ten příběh vidím, jako bych tam byla...a to mě baví 
"Duchovno" teď studuji spíš tím pozorováním, uvolňováním, meditacemi, obklopováním se přírodou a krásnými věcmi, sebepoznáváním a studováním vztahů mezi mnou a ostatními lidmi....
A když mám chuť, přečtu si nějaký článek ve Phoenixu o ezoterice, životě, o čemkoliv 
Taroty taky zkouším, jak už jsem psala jinde, ale zatím jsem na ně asi moc hrrr, asi to bude i tím, že času je málo...

Není tady
Lvice - myslím, že mateřství je v téhle fázi tím nejdůležitějším úkolem. Být tady a ted. A takhle malé děti jsou pro nás obrovskou školou a inspirací. Všechno má svůj čas.... Já se pomalu, víc a víc vracím....
Není tady
Já tedy knížky většinou čtu, když malý spí po obědě, jinak tedy nemám třeba 10 minut klidu v kuse, abych se na knížku dokázala soustředit. A pak když je chuť, tak večer. Naštěstí už je syn větší, takže únavou nepadám na pusu a teď poslední dobou potřebuji ke spánku tak 4 hodiny denně, takže ještě čtu třeba do 12 nebo do půl 1
.
Není tady
Slniečko napsal(a):
Lvice,tak stejnou otazku si i ja pokladam nejaky ten mesic, me hrozne vycerpava zase druhe tehotenstvi.
Gratuluji 
Upravil(a) Pandorraa (25. 1. 2010 18:08)
Není tady
já teda už nemám malé děti. za to velice vyčerpávající zaměstnání.
tak mě psychicky odrovnalo, že jsem neměla ani síly ani náladu třeba ani chystat vánoce, natož něco studovat nebo číst.měla jsem z toho hrozně špatný pocit, pak mi došlo, že .......vánoce zachránila dcera, která se o všechno postarala.
já fakt jen odpočívala a víš co? spoustu věcí najednou do sebe zapadlo a srovnala jsem si spoustu věcí.
prostě někdy je lepší to odsunout. třeba právě to paradoxně pomůže v cestě dál
Není tady
Agewo, taky nad tím přemýšlím, možná že zrovna teď mám šanci si zpracovat otázky mateřství. Možná právě v té všední denní péči o malého je skryt ten klíč. Někdy hledáme něco, co máme přímo pod nosem a nevidíme to. 
Upravil(a) lvice (26. 1. 2010 13:17)
a taky si myslím, že někdy tím, jak studuješ a čteš pořád dál a dál, tak vlastně všechno nezpracuješ, překryjou to další rady, poznání atd.
takže někdy "přestat" je lepší a "hodnotnější"
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Slniečko napsal(a):
Gratuluji
Pan,moc dekuji. 
Není tady