29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Napadlo mě - co takhle ten stávající RD pronajmout?Hned by byly prašulky,když je na praze-východ taková nouze o malé byty,potažmo jen místnosti se společ.kuchyní a sociálkou.I otakové spolubydlení je velký zájem.
Jinak já jsem z ostravska a opravdu nabídek malých bytů na pronájem je tu jak malých psů.Kolikrát jsou podnjmy za takové ceny,že ten majitel se musí dostat sám do minusu.Tož přijeď sem,ni?
Ros a ještě jedna taková dloubavá otázka - už jednou si se s RD spálila při bydlení v něm,překvapily těvelké náklady na bydlení a co čekáš od dalšího baráčku,starý baráky to je jak velká černá díra na prachy.
Není tady
Kuty napsal(a):
Napadlo mě - co takhle ten stávající RD pronajmout?Hned by byly prašulky,když je na praze-východ taková nouze o malé byty,potažmo jen místnosti se společ.kuchyní a sociálkou.I otakové spolubydlení je velký zájem.
Jinak já jsem z ostravska a opravdu nabídek malých bytů na pronájem je tu jak malých psů.Kolikrát jsou podnjmy za takové ceny,že ten majitel se musí dostat sám do minusu.Tož přijeď sem,ni?
Ros a ještě jedna taková dloubavá otázka - už jednou si se s RD spálila při bydlení v něm,překvapily těvelké náklady na bydlení a co čekáš od dalšího baráčku,starý baráky to je jak velká černá díra na prachy.
No spálila - v době, kdy jsme ten dům renovovali, tak byla elektřina v podstatě výhodná, jenže to je 10 let zpátky, kdo mohl tušit, jak to dopadne. To kam se chci nastěhovat je taky opravený starší dům, vím co to obnáší.
Ten pronájem není špatný nápad, pozeptám se na to, když bychom se vystěhovali, tak by se aspoň ty splátky zaplatily, když už nic, ale nevím jak se to dělá, tak se na to budu muset pozeptat, díky za nápad.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Kuty napsal(a):
Ros a ještě jedna taková dloubavá otázka - už jednou si se s RD spálila při bydlení v něm,překvapily těvelké náklady na bydlení a co čekáš od dalšího baráčku,starý baráky to je jak velká černá díra na prachy.No spálila - v době, kdy jsme ten dům renovovali, tak byla elektřina v podstatě výhodná, jenže to je 10 let zpátky, kdo mohl tušit, jak to dopadne. To kam se chci nastěhovat je taky opravený starší dům, vím co to obnáší.
Ten pronájem není špatný nápad, pozeptám se na to, když bychom se vystěhovali, tak by se aspoň ty splátky zaplatily, když už nic, ale nevím jak se to dělá, tak se na to budu muset pozeptat, díky za nápad.
Pronajmout dům za 25000 Kč měsíčně + 8000 Kč energie?
to by ten dotyčný musel být padlý na hlavu, ale možná jsou tací co jim na penězích nezáleží.
Není tady
aprill napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
Kuty napsal(a):
Ros a ještě jedna taková dloubavá otázka - už jednou si se s RD spálila při bydlení v něm,překvapily těvelké náklady na bydlení a co čekáš od dalšího baráčku,starý baráky to je jak velká černá díra na prachy.No spálila - v době, kdy jsme ten dům renovovali, tak byla elektřina v podstatě výhodná, jenže to je 10 let zpátky, kdo mohl tušit, jak to dopadne. To kam se chci nastěhovat je taky opravený starší dům, vím co to obnáší.
to by ten dotyčný musel být padlý na hlavu, ale možná jsou tací co jim na penězích nezáleží.
Divila by ses, na netu je toho spousty. A taky to není žádná kůča, je to téměř nové 8+1, terasa, garáž, akorát se zahrádkou a dvorkem je to slabší, tam ta renovace nějak moc nedorazila.
Ten barák je tak velký, že by se tam vešla ještě jedna rodina, jenže to na to není stavebně upravené a peníze na úpravy už nejsou, byl stavěný jako jednogenerační.
Upravil(a) Rosamunda (24. 9. 2010 11:47)
Není tady
Rosamunda napsal(a):
aprill napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
No spálila - v době, kdy jsme ten dům renovovali, tak byla elektřina v podstatě výhodná, jenže to je 10 let zpátky, kdo mohl tušit, jak to dopadne. To kam se chci nastěhovat je taky opravený starší dům, vím co to obnáší.
Divila by ses, na netu je toho spousty. A taky to není žádná kůča, je to téměř nové 8+1, terasa, garáž, akorát se zahrádkou a dvorkem je to slabší, tam ta renovace nějak moc nedorazila.
Věřím, že na netu toho je spousta, na netu je spousta pitomostí, o které není až tak velký zájem . Myslím si, že by jsi měla stát pevně nohama na zemi a ne pořád lítat nad zemí.
Není tady
Jo kdybych lítala, to by bylo. Já se spíš sotva plazím. Nicméně, kdyby už se ten dům měl pronajmout, tak rozhodně ne za 32000, pomýšlela jsem tak na 16.000 holý nájem, ale nejdřív to musí vidět někdo, kdo tomu rozumí, aby mi řekl, co je asi tak reálné.
Není tady
Aprill,uklidni se,to co píšu není opsáno ze žádného netu,je to o mých vl.zkušenostech a vím naprosto přesně o čem píšu.Kdyby bydlela Ros v našem kraji,tak už má v té "kůči" v každé místnosti jednoho nájemníka.Alespoň v našem kraji je o spolubydlení velký zájem a jsou spokojeni všichni - ti kdo bydlí,protože neplatí tolik jako kdyby měli sami pro sebe třeba celou garsonku a majitelé ještě víc-vychází to tady lépe,než kdyby tam měla bydlet jen jedna či 2 rodiny.Takhle vypadne jeden,který zanedlouho zas bude nahrazen a nedojde tak k razantnímu úbytku příjmu z pronájmu.
Není tady
Ještě pro Aprill i pro Ros - pokud je v domě 8 místností + nejméně 2 sociálky+ 1 kuchň stačí,tak minim.32tis. se z toho musí měs.vyrejžovat.
Doporučuji ti Ros se o tuto problematiku začít urychleně zajímat,ať tě zas nějaké dobračisko z realitky zbytečně nevezme na hůl.krom toho když se tady v tom vyznáš,tak je to zdroj velmi zajímavých příjmů za minimum námahy.
Zadej si do vyhledavače třeba:jak pronajímat byty.
Není tady
Kuty napsal(a):
Aprill,uklidni se,to co píšu není opsáno ze žádného netu,je to o mých vl.zkušenostech a vím naprosto přesně o čem píšu.Kdyby bydlela Ros v našem kraji,tak už má v té "kůči" v každé místnosti jednoho nájemníka.Alespoň v našem kraji je o spolubydlení velký zájem a jsou spokojeni všichni - ti kdo bydlí,protože neplatí tolik jako kdyby měli sami pro sebe třeba celou garsonku a majitelé ještě víc-vychází to tady lépe,než kdyby tam měla bydlet jen jedna či 2 rodiny.Takhle vypadne jeden,který zanedlouho zas bude nahrazen a nedojde tak k razantnímu úbytku příjmu z pronájmu.
Kuty, já jsem naprosto klidná .
Teď mě napadlo , dala by se z toho udělat ubytovna pro bezdomovce. Do každého pokoje 3-4 postele za postel 110 kč na den a z Ros je brzy milionářka .
Myslím to vážně .
Není tady
aprill napsal(a):
Kuty napsal(a):
Kuty, já jsem naprosto klidná
.
Teď mě napadlo , dala by se z toho udělat ubytovna pro bezdomovce. Do každého pokoje 3-4 postele za postel 110 kč na den a z Ros je brzy milionářka.
Myslím to vážně.
Ano,milionářkou tak klidně být může,nakonec než dům prodá tak jí samozřejmě stále ještě je,co si budem povídat,a multimilionářkou můžebýt,nesmí ovšem ubytovávat socky,tzn. i ty bezdomovce.Ale Pokud to opravdu myslíš vážně Aprilll,tak jsem tě poněkud nadhodnotila.
Není tady
Kuty napsal(a):
aprill napsal(a):
Kuty napsal(a):
Kuty, já jsem naprosto klidná
.
Teď mě napadlo , dala by se z toho udělat ubytovna pro bezdomovce. Do každého pokoje 3-4 postele za postel 110 kč na den a z Ros je brzy milionářka.
Myslím to vážně.
Ano,milionářkou tak klidně být může,nakonec než dům prodá tak jí samozřejmě stále ještě je,co si budem povídat,a multimilionářkou můžebýt,nesmí ovšem ubytovávat socky,tzn. i ty bezdomovce.Ale Pokud to opravdu myslíš vážně Aprilll,tak jsem tě poněkud nadhodnotila.
Kuty, bezdomovci mají ubytovnu hrazenou státem = příjem jistý .
Není tady
Kuty napsal(a):
Ještě pro Aprill i pro Ros - pokud je v domě 8 místností + nejméně 2 sociálky+ 1 kuchň stačí,tak minim.32tis. se z toho musí měs.vyrejžovat.
Doporučuji ti Ros se o tuto problematiku začít urychleně zajímat,ať tě zas nějaké dobračisko z realitky zbytečně nevezme na hůl.krom toho když se tady v tom vyznáš,tak je to zdroj velmi zajímavých příjmů za minimum námahy.
Zadej si do vyhledavače třeba:jak pronajímat byty.
No tady je prooblém v tom, že sociálka je jen jedna a téměř všechny místnosti jsou nějak průchozí. Znám jednu velice šikovnou realitku, ti by mě neošidili, tak se jich zeptám.
Upravil(a) Rosamunda (24. 9. 2010 15:16)
Není tady
Vida, i tady se nabízí jedno z možných řešení: stávající Munďákův dům rychlostí blesku pronajmout, rozestěhovat se (Ros do podnájmu, Munďák do Trutnova) a udělat si tak z dosavadního domu alespoň na čas zdroj příjmů
Ros, když je to barák s osmi pokoji, neváhala bych ani na moment. I kdybys to pronajala jako ubytovnu pro stavební dělníky (v nejhorším případě), lidi by ti ruce utrhali. Když to pojmeš v tomhle duchu, je úplně jedno, jestli okolí domu není upravené a měla bys pravidelnej příjem, ze kterýho bys v pohodě umořovala splátky vašich dluhů.
Vykašli se na Munďáka, zabal mu kufry, odvez ho na vlak směr Trutnov a rozjeď akci Kulový Blesk
Upravil(a) Kiara (24. 9. 2010 18:10)
Není tady
Kiara napsal(a):
Vida, i tady se nabízí jedno z možných řešení: stávající Munďákův dům rychlostí blesku pronajmout, rozestěhovat se (Ros do podnájmu, Munďák do Trutnova) a udělat si tak z dosavadního domu alespoň na čas zdroj příjmů
Ros, když je to barák s osmi pokoji, neváhala bych ani na moment. I kdybys to pronajala jako ubytovnu pro stavební dělníky (v nejhorším případě), lidi by ti ruce utrhali. Když to pojmeš v tomhle duchu, je úplně jedno, jestli okolí domu není upravenéa měla bys pravidelnej příjem, ze kterýho bys v pohodě umořovala splátky vašich dluhů.
Vykašli se na Munďáka, zabal mu kufry, odvez ho na vlak směr Trutnov a rozjeď akci Kulový Blesk
Bohužel, jak jsem psala dřív, ten dům není můj ani jedním drápkem, takže pokud ho nepronajme on, tak já asi těžko. Ještějsem se ani nestačila s tou realitkou poradit. No a ten Trutnov není vůbec jistej, ale to už mě nerve, ať si to dělá, jak umí.
C se týče dluhů, ten pronájem by mi stačil sotva na pokrytí splátek na ten dům, ale i to y mi pomohlo.
Upravil(a) Rosamunda (26. 9. 2010 18:29)
Není tady
Ros, pronájem je hezká věc, moc hezká, ale ty bys musela spoléhat, pakliže bys dům pronajala, se stoprocentní splatností nastaveného ( a respektovaného) nájmu. Není to zas úplná sranda. Je něco jiného pronajímat 1+1 bo 2kk byt, tam se jená o ten "nejlevnější" (neúmerně samozřejmě) způsob bydlení a o tyto typy bytů je vždy největší zájem. Alespoń ve velkých městech a poblíž nich - např. U nás, u vás..Vy to máte nějak 50km do Prahy?
Ovšem takto velký dům, to tak jednoduché pronajímat nebude. Ubytovnu z toho udělat bez nákladů asi nelze a také je třeba dům spravovat, což obnáší nejen čas a je to třeba celkově jinak pojmout. A to už je zase něco jiného jak pronajímat nějaký malý byteček.
Cena pronajímané nemovitosti se stanovit dá, to samozřejmě, otázkou je, dejme tomu, že by reálně nájem vycházel těch tvých odhadnutých 16tis. , vyřeší-li to tvé (vaše )závazky?. Zbývalo by tam doplácet bance cca 9tis./měs. , počítáme-li , že provoz domu si zajistí nájemce sám. K tomu, pro přesnou představu, připočíst náklady vlastního bydlení (onoho budoucího pronájmu domečku). A opět dojdeš k otázce - bude-li - stoprocentní obsazenost a 100%splatnost ?! Ne-li - budeš muset tu a tam doplácet bance "ze svých" , celých 25 .
Tohle všechno je potřeba vzít v potaz.
Ale tohle už je takové reálnější přemýšlení a počítání, viď? Ovšem... - pominu-li skutečnost, že nemovitost není tvá..
Není tady
Já bych totiž nejspíš potřebovala někoho, kdo by se mi na to přijel podívat a řekl, jestli je ten pronájem vůbec reálný..... Třeba bychom se tam vešli i s nájemníkem
Není tady
Ja sa - prepáč, ale je to tak - divím, že ste to v rámci prestavby nerozdelili na DVE bytové jednotky, najlepšie so samostatnými vchodmi - to by sa to teraz prenajímalo!
Není tady
No nevim, nechci by krutas, dum je sice velky, ale ma jenom jednu koupelnu. To znamena, ze jakekoli deleni se komplikuje. Bylo by nutne pridelat dalsi a to znamena cas a predevsim investice, na ktere zrovna ted, myslim, neni. A zadny najemnik u vrat neceka, az to bude. Vysledek tudiz nejisty. Podle mne je jedina moznost dum pronajmout, jak je nebo prodat. Prodat, umorit dluhy, co to pujde a zacit znova, se mne jevi jako nejlepsi reseni. Ros je jeste mlada a nevi, co dobreho ji jeste ceka. Cim dele se bude placat v polovicatych resenich, tim pozdeji dorazi na novy zacatek.
Není tady
Selima napsal(a):
Ja sa - prepáč, ale je to tak - divím, že ste to v rámci prestavby nerozdelili na DVE bytové jednotky, najlepšie so samostatnými vchodmi - to by sa to teraz prenajímalo!
JO, jo, bejt mi tak o 10let míň a mít ten rozum, co mám teď....to by to takhle nedopadlo, jenže...
Není tady
Njn, keby boli ryby... atď.
Není tady