|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Z môjho pohľadu by bol Munďák hoden ohľaduplnosti a súcitu, keby mal LEN psychiatrickú diagnózu. To, že si ju "vylepšuje" pitím a liekmi by bol pre mňa osobne dôvod ďalej sa naňho neobzerať a hľadať si SVOJHO právnika a SVOJHO psychológa. Je mi to ľúto, ale už nie ste na jednej lodi, ale naopak - povedala by som, že vaše záujmy sa stali protichodnými.
Není tady

mona1 napsal(a):
hlavně Ros - proboha už mu nedávej další nové šance, až "vystřízlivý" a zase bude škemrat, že už NIKDY, a blablabla, nenech se už z manipulovat a začni jednat a nech ho, at se v tom vyplácá sám.........hodně štěstí a sil, budeš je potřebovat
Už jsem tu psala, že si jdu obhlédnout 2 domky k pronájmu, sice mi to bude chvilklu trvat, nejdřív mi ve čtvrtek 23. 9. musejí sundat sádru, abych se vůbec byla schopna po vlastní ose někam dostat. Do té doby se Munďákem dohodnu, jestli se tedy postěhuje on (ať už do Trutnova, Turnova nebo kam) nebo já s dětmi a kočkami
, ale rozhodně už se nehodlám dál snažit změnit to, co změnit nejde.
Jo kdyby přišel tak za rok, byl normální, s kytkou v ruce, měl by bydlení, práci a bylo by vidět, že je schopen se o sebe postarat, tak bychom spolu mohli třeba zase začít chodit, ale teď už to prostě nejde. A navíc si myslím,. že za rok, pokud bude ještě živ, tak se spíš bude válet někde u popelnic.
Není tady

Selima napsal(a):
Z môjho pohľadu by bol Munďák hoden ohľaduplnosti a súcitu, keby mal LEN psychiatrickú diagnózu. To, že si ju "vylepšuje" pitím a liekmi by bol pre mňa osobne dôvod ďalej sa naňho neobzerať a hľadať si SVOJHO právnika a SVOJHO psychológa. Je mi to ľúto, ale už nie ste na jednej lodi, ale naopak - povedala by som, že vaše záujmy sa stali protichodnými.
No já to takhle vidím taky, ten jeho nedělní exces byl poslední kapka a pohár trpělivosti ( tedy spíš sud nebo moře) přetekl a už to nejde zpátky. Svého psychologa mám a až budeme rozstěhovaní tak pak bude jistě čas i natoho právníka.
Není tady

Wiki napsal(a):
Já bych se zkusila dohodnout s bankou o prodeji té nemovitosti, protože jinak spadne do dražby a vydražená částka nebude tak vysoká, jako kdybyste dům prodávali sami. Zbyvající (event.) nedoplatek bance uhradíte splátkami (vyjde-li banka vstříc). Převést zástavu asi není kam..vi´d?
No převést zástavu není kam. Teď žádám o odklad splátek, páč nevím jak dlouho mi bude to stěhování jeho nebo moje trvat a navíc nevím kolik budu brát atd. atd. Ten dům by musel prodat on, jenže tam to holt asi tou dražbou stejně skončí, Munďák už je takového úkonu, jako prodat dům, těžko schopný, jedině že bych se s nima domluvila, že by mi ho prodali zpátky a upravily by se nějak splátky....ale to je spíš scifi, reálné je malý nájem v malém domku nebo bytě a současný dům dát bance nebo prodat.
Není tady

Rosamundo, do tohohle svrabu jste se dostali vlivem nepříznivých okolností - ale ven se nemůžete vyhrabat jen a díky Munďákovi. Misto, aby se postavil k problémům jako chlap, našel si před rokem a půl práci a začal nosit domů peníze, taky by vaše finanční situace vypadala taky jinak a možná byste se ani nemuseli stěhovat, ze dvou výplat byste ten dům mohli zachránit
Nemá ale cenu plakat nad rozlitým mlékem, řešit co by-kdyby.
Ty se musíš z toho domu co nejdříve odstěhovat, ať už Munďák blekotá o Turnově/Trutnově co chce a vzápětí se nechat rozvést. Doufám, že v tobě funguje alespoň jiskřička zdravého pudu sebezáchovy a zdravý selský rozum, který Ti jistě napoví, že bitvu s Munďákovou závislostí jsi definitivně prohrála, vaše manželství tím pádem skončilo, cesty zpět není a jediné východisko je spasit se útěkem 
Upravil(a) Kiara (21. 9. 2010 18:10)
Není tady
Rosamunda napsal(a):
mona1 napsal(a):
hlavně Ros - proboha už mu nedávej další nové šance, až "vystřízlivý" a zase bude škemrat, že už NIKDY, a blablabla, nenech se už z manipulovat a začni jednat a nech ho, at se v tom vyplácá sám.........hodně štěstí a sil, budeš je potřebovat
Už jsem tu psala, že si jdu obhlédnout 2 domky k pronájmu, sice mi to bude chvilklu trvat, nejdřív mi ve čtvrtek 23. 9. musejí sundat sádru, abych se vůbec byla schopna po vlastní ose někam dostat. Do té doby se Munďákem dohodnu, jestli se tedy postěhuje on (ať už do Trutnova, Turnova nebo kam) nebo já s dětmi a kočkami
Jo kdyby přišel tak za rok, byl normální, s kytkou v ruce, měl by bydlení, práci a bylo by vidět, že je schopen se o sebe postarat, tak bychom spolu mohli třeba zase začít chodit, ale teď už to prostě nejde. A navíc si myslím,. že za rok, pokud bude ještě živ, tak se spíš bude válet někde u popelnic.
souhlasím a držím pěstičky abys ten KROK už udělala a necouvla zpět..........
Není tady

mona1 napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
mona1 napsal(a):
Jo kdyby přišel tak za rok, byl normální, s kytkou v ruce, měl by bydlení, práci a bylo by vidět, že je schopen se o sebe postarat, tak bychom spolu mohli třeba zase začít chodit, ale teď už to prostě nejde. A navíc si myslím,. že za rok, pokud bude ještě živ, tak se spíš bude válet někde u popelnic.souhlasím a držím pěstičky abys ten KROK už udělala a necouvla zpět..........
Neboj, teď už mě tak nasral, že bu´d půjde on nebo my. Ten Trutnov nebo Turnov mu vyjednává jeho sestra, tak třeba se to povede, ale potřebovala bych to tak maximálně do 2 týdnů vědět najisto, jestli půjde nebo ne. Musím jí zavolat, jestli je to vůbec reálné, nicméně domečky jsou oba volné, tak uvidím, který bude lepší.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
mona1 napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
Už jsem tu psala, že si jdu obhlédnout 2 domky k pronájmu, sice mi to bude chvilklu trvat, nejdřív mi ve čtvrtek 23. 9. musejí sundat sádru, abych se vůbec byla schopna po vlastní ose někam dostat. Do té doby se Munďákem dohodnu, jestli se tedy postěhuje on (ať už do Trutnova, Turnova nebo kam) nebo já s dětmi a kočkami, ale rozhodně už se nehodlám dál snažit změnit to, co změnit nejde.
Jo kdyby přišel tak za rok, byl normální, s kytkou v ruce, měl by bydlení, práci a bylo by vidět, že je schopen se o sebe postarat, tak bychom spolu mohli třeba zase začít chodit, ale teď už to prostě nejde. A navíc si myslím,. že za rok, pokud bude ještě živ, tak se spíš bude válet někde u popelnic.souhlasím a držím pěstičky abys ten KROK už udělala a necouvla zpět..........
Neboj, teď už mě tak nasral, že bu´d půjde on nebo my. Ten Trutnov nebo Turnov mu vyjednává jeho sestra, tak třeba se to povede, ale potřebovala bych to tak maximálně do 2 týdnů vědět najisto, jestli půjde nebo ne. Musím jí zavolat, jestli je to vůbec reálné, nicméně domečky jsou oba volné, tak uvidím, který bude lepší.
nevím jak ty, ale já si myslím, že je fuk, zda půjde do Trutnova, nebo do Ostravy, nebo třeba do Aše, vyjednej si domeček a běž, protože i když nastoupí do práce třeba do horoucích pekel, stejěn ho dřív nebo později vyhodí, a on se zase vrátí domů, takže vyjednej podnájem, a odstěhujte se, nevím na co čekáš....
Není tady

mona1 napsal(a):
nevím jak ty, ale já si myslím, že je fuk, zda půjde do Trutnova, nebo do Ostravy, nebo třeba do Aše, vyjednej si domeček a běž, protože i když nastoupí do práce třeba do horoucích pekel, stejěn ho dřív nebo později vyhodí, a on se zase vrátí domů, takže vyjednej podnájem, a odstěhujte se, nevím na co čekáš....

mono1, tak pod tohle se můžu s klidným svědomím podepsat
... přesně takhle to totiž dopadne!!!
Rosamundo, celou tu dobu jsi nesla Munďáka na zádech Ty a ejhle - najednou se vynořila manželova sestra, o které jsme ani nevěděli, že nějakou má. Tak to s chudákem bezprizorním nebude tak hrozné, když má ještě vlastní rodinu, která je ochotna se o svého člena postarat. Ty jsi tady vystupovala, jakože bez tebe a sám by manžel skončil jako bezvládná troska mezi popelnicema, což asi nebude tak žhavé, když má sestru, která se stará a má zájem 
Být tebou, tak to pomyslné pádlo vrazím do rukou sestře - Ty už sis užila koneckonců dost - a ať chvilku vesluje s Munďákem v pramici zase jeho rodina.
Člověče, mít takovou švagrovou, to je pro Tebe v Tvojí situaci přímo výhra!!! Můžeš se v klidu odstěhovat, protože - kdyby došlo na lámání chleba - Munďák nezůstane tak úplně jako kůl v plotě a bídně nezhyne na svrab a neštovice, ale zůstane mu jakés-takés zázemí. I když chápu, že házet na krk pokrevní rodině takhle nemocného člověka není zas tak úplně košer, alespoň - když s ním budou v pravidelném kontaktu - poměrně přesně pochopí důvody, proč ses na něj vypípla
Rosamundo, Tobě v podobě švagrové přímo zasvítilo sluníčko na konci tunelu
!!!
Není tady
jo, zní to nadějně.....že by
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Wiki napsal(a):
Já bych se zkusila dohodnout s bankou o prodeji té nemovitosti, protože jinak spadne do dražby a vydražená částka nebude tak vysoká, jako kdybyste dům prodávali sami. Zbyvající (event.) nedoplatek bance uhradíte splátkami (vyjde-li banka vstříc). Převést zástavu asi není kam..vi´d?
No převést zástavu není kam. Teď žádám o odklad splátek, páč nevím jak dlouho mi bude to stěhování jeho nebo moje trvat a navíc nevím kolik budu brát atd. atd. Ten dům by musel prodat on, jenže tam to holt asi tou dražbou stejně skončí, Munďák už je takového úkonu, jako prodat dům, těžko schopný, jedině že bych se s nima domluvila, že by mi ho prodali zpátky a upravily by se nějak splátky....ale to je spíš scifi, reálné je malý nájem v malém domku nebo bytě a současný dům dát bance nebo prodat.
Do dražby ho dají s úplně jinou cenou, než by šla získat obyčejným prodejem. Jde o pár set tisíc. Pochopitelně že bych prodávala až ve chvíki, kdy bych prostě na splácení neměla...To by měl pochopit i on, že půjde-li dům do dražby finančně si ublíží dost. Může ti dát k veškerému jednání plnou moc, není-li toho fyzicky schopen. Pokud nebude chtít, tak těžko co radit..
Není tady

mona1 napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
mona1 napsal(a):
souhlasím a držím pěstičky abys ten KROK už udělala a necouvla zpět..........Neboj, teď už mě tak nasral, že bu´d půjde on nebo my. Ten Trutnov nebo Turnov mu vyjednává jeho sestra, tak třeba se to povede, ale potřebovala bych to tak maximálně do 2 týdnů vědět najisto, jestli půjde nebo ne. Musím jí zavolat, jestli je to vůbec reálné, nicméně domečky jsou oba volné, tak uvidím, který bude lepší.
On to tam má mít i s bydlením, tak na to čekám, jestli se postěhuje on nebo my.
Není tady

Mňau, chybička, bylo to dvakrát
Upravil(a) Rosamunda (22. 9. 2010 13:04)
Není tady

Wiki napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
Wiki napsal(a):
Do dražby ho dají s úplně jinou cenou, než by šla získat obyčejným prodejem. Jde o pár set tisíc. Pochopitelně že bych prodávala až ve chvíki, kdy bych prostě na splácení neměla...To by měl pochopit i on, že půjde-li dům do dražby finančně si ublíží dost. Může ti dát k veškerému jednání plnou moc, není-li toho fyzicky schopen. Pokud nebude chtít, tak těžko co radit..
No já bych ten dům nejraději neprodávala, jenže provoz je tak drahý, že si to nemůžu dovolit a předělat topení na tuhá paliva, na to nejsou finance. A co s tím bude nebo nebude chtít udělat Munďák a co se s tím vlastně udělat dá, to zatím nevím, tak jsem prozatímně požádala o odklad splátek a až se trochu zkonsoliduju, tak bychom to nějak pořešili, ale záleží to na tom jestli nám ten odklad vůbec povolí.
Není tady
Ros, a jestli se on odstěhuje, ty zůstaneš v domě? Za jak dlouho si myslíš, že se vrátí? Za pár týdnů? Nebylo by lepší se na něj absolutně nevázat a vzít jeden z těch dvou pronájmů a mít klid?
Není tady
Kiara napsal(a):
Vladena napsal(a):
neboť - pokud mám přesné informace - případné výživné se uplatňuje pouze proti prvnímu manželovi/manželce, nefunguje to tak, že se na insolventního člověka skládají všichni jeho ex takže případné porozvodové výživné na Munďáka ti sice odpadá, ale splácení společných dluhů, co jste si nasekali, v žádném případě ne.
Rozumím tomu, že Munďáka má povinnost po rozvodu živit první exmanželka???!! To by byla hrůza.....Vyživovací povinnost vůči manželovi lze uplatnit pouze do tří let po rozvodu, takže v tomto případě je to zcela bezpředmětné
zdá se mi to jako pitomost, proč by se na výživném pro Munďáka měla podílet první manželka když byl znovu ženatý!? můžeš napsat z čeho jsi čerpala? máš pro své tvrzení oporu v zákoně?
Upravil(a) aprill (22. 9. 2010 17:36)
Není tady

aprill napsal(a):
Kiara napsal(a):
Vladena napsal(a):
neboť - pokud mám přesné informace - případné výživné se uplatňuje pouze proti prvnímu manželovi/manželce, nefunguje to tak, že se na insolventního člověka skládají všichni jeho ex takže případné porozvodové výživné na Munďáka ti sice odpadá, ale splácení společných dluhů, co jste si nasekali, v žádném případě ne.
Rozumím tomu, že Munďáka má povinnost po rozvodu živit první exmanželka???!! To by byla hrůza.....Vyživovací povinnost vůči manželovi lze uplatnit pouze do tří let po rozvodu, takže v tomto případě je to zcela bezpředmětné
zdá se mi to jako pitomost, proč by se na výživném pro Munďáka měla podílet první manželka když byl znovu ženatý!? můžeš napsat z čeho jsi čerpala? máš pro své tvrzení oporu v zákoně?
Ona to Kiara asi špatně pochopila, já nad tím taky bádala asi 1/4 hodiny. Je tam psáno, že nárok na výživné zaniká, když se žádající manže/kal znovu ožení nebo vdá anebo když povinný manžel/ka zemře. Z toho vyplývá, že pokud se po uzavření druhého manželství ten nový pár opět rozvede, tak potom platí vyživovací povinnost mezi těmito dvěma osobami a první manželky (manžela) už se vyživovací povinnost netýká.
A já jen pevně doufám, že mě se tato povinnost týkat nebude, páč moje příjmy ani životní úroveň není nijak zvláštní a s mými dluhy.....I když nevím jestli k tomuhle někdo přihlíží.
Není tady
Ros,přečetla jsem si posl.2stránky a zjistila jsem,že si teda dost odporuješ,protože na minulé str.píšeš,že když nebudeš mít na splátky RD ty ni manžel,tak půjde rd do dražby a propadne st.spořitelně.Na stejné stránce ovšem píšeš zas tady toto:
No já to napsala blbě, vzhlédla jsem si 2 domečky k pronajmutí, jeden je 2+1, druhý 3+1. Ceny domů i bytů jsou tady v okolí srovnatelné, spíš ty byty jsou dražší. Ty domky jsou oba částeně zařízené a nájem je mezi 9i - 10i tisíci, poplatky dělají v jednom 1.800, ve druhém 4.000, takže to je celkem za hubičku.
Když si dovolíš napsat,že výše zmíněná cena za bydlení a ještě k tomu v pronájmu je pro tebe za hubičku,tak jak to,že nemáš na splátky vašeho RD?
Nás by s manželem tedy jen pomyšlení,že musíme každý měsíc vysolit takovou sumu za bydlení a navíc ještě někomu cizímu,kdy nemovitost nikdy nebude naše,dost psychicky deptala - už vůbec mít takový závazek,a to vyděláváme oba a pohybujeme se někde včíslech nadprůmpříjmů.A v žádném případě si stále nedovolím o takové částce říct,že je za hubičku.
Před jednimi dluhy utíkáš,do dalších,mnohem nesmyslnějších, se řítíš.
Není tady

Kuty, nejde o splátky na RD, ale o splátky nejakého podnikateľského úveru či pôžičky, na ktoré dala RD ako zálohu. Neviem(e), aké vysoké sú tieto splátky v poronvaní s nájomným.
Není tady
Selima napsal(a):
Kuty, nejde o splátky na RD, ale o splátky nejakého podnikateľského úveru či pôžičky, na ktoré dala RD ako zálohu. Neviem(e), aké vysoké sú tieto splátky v poronvaní s nájomným.
Jsme teď sice
,ale byla řeč o tom,že jinak rd propadne staveb.spořitelně a ta podnikatelské úvěry ani spotřebitelské nedává,tudíž tudíž... No nakonec spltáky jako splátky,to už jsou nepodstatné detaily v tomto případě,jak se úvěr nazývá.Spousta nás tady,kteří zůstávají nohama na zemi by do tak šílených částek za podnájem teda nešla,zvlášť když na druhé straně mám víc jak ho.lý zadek a spousta nesplacených půjček.
Není tady
Kuty napsal(a):
Selima napsal(a):
Jsme teď sice
,ale byla řeč o tom,že jinak rd propadne staveb.spořitelně a ta podnikatelské úvěry ani spotřebitelské nedává,tudíž tudíž... No nakonec spltáky jako splátky,to už jsou nepodstatné detaily v tomto případě,jak se úvěr nazývá.Spousta nás tady,kteří zůstávají nohama na zemi by do tak šílených částek za podnájem teda nešla,zvlášť když na druhé straně mám víc jak ho.lý zadek a spousta nesplacených půjček.
Vidím to stejně jako Kuty
. Ros nesmrdí korunou, ale podnájem za 10.000Kč je za hubičku
.
Není tady

aprill napsal(a):
Kuty napsal(a):
Selima napsal(a):
Jsme teď sice
.
No oproti cca 25.000 splátek + 8.000 poplatky, je 10.000 za hubičku. Nevím kde Kuty a Aprill bydlíte, ale tady je o byty nouze, takže ceny bytů jsou dost přemrštěné a tam, kde je to levnější, tak bych dojížděla do práce minimálně 30 km, což se při dopravě ať už autem nebo autobusem docela prodraží. Já se potřebuju dostat tak maximálně na nějakých 12000 včetně poplatků, což u bytu tady v okolí nehrozí. 
Není tady

Rosamunda napsal(a):
aprill napsal(a):
Kuty napsal(a):
Jsme teď sice,ale byla řeč o tom,že jinak rd propadne staveb.spořitelně a ta podnikatelské úvěry ani spotřebitelské nedává,tudíž tudíž... No nakonec spltáky jako splátky,to už jsou nepodstatné detaily v tomto případě,jak se úvěr nazývá.Spousta nás tady,kteří zůstávají nohama na zemi by do tak šílených částek za podnájem teda nešla,zvlášť když na druhé straně mám víc jak ho.lý zadek a spousta nesplacených půjček.
.
No oproti cca 25.000 splátek + 8.000 poplatky, je 10.000 za hubičku. Nevím kde Kuty a Aprill bydlíte, ale tady je o byty nouze, takže ceny bytů jsou dost přemrštěné a tam, kde je to levnější, tak bych dojížděla do práce minimálně 30 km, což se při dopravě ať už autem nebo autobusem docela prodraží. Já se potřebuju dostat tak maximálně na nějakých 12000 včetně poplatků, což u bytu tady v okolí nehrozí.
Já to nechápu, Ros - kdo bude potom platit těch 25 000 a 8 000,-? Vždyť ty dluhy musíš stejně platit,ne?
Takže nájem za další domek bude navíc.
Není tady
No tak těžké početně to asi ani nebude...předpoklad je prodej nemovitostí. Zřejmě si Ros spočítala, že nájem cca 10 t. měs. zvládne platit, ale 33 kolíků měs. - splátek hypotéky asi vč. provozu domu - asi ne.
To, že pronájem jsou vyhozené peníze a lepší je bydlet ve svém - víme všichni, ale jsou situace, kdy je to bohužel "nejlevnější" možné řešení.
Otázka je Ros, kolik by zbylo k úhradě dluhu po prodeji nemovitostí, celý asi umořen nebude a jak by vypadal spl. kalendář, byl-li by ..vůbec. 
Není tady

Wiki napsal(a):
No tak těžké početně to asi ani nebude...předpoklad je prodej nemovitostí. Zřejmě si Ros spočítala, že nájem cca 10 t. měs. zvládne platit, ale 33 kolíků měs. - splátek hypotéky asi vč. provozu domu - asi ne.
To, že pronájem jsou vyhozené peníze a lepší je bydlet ve svém - víme všichni, ale jsou situace, kdy je to bohužel "nejlevnější" možné řešení.
Otázka je Ros, kolik by zbylo k úhradě dluhu po prodeji nemovitostí, celý asi umořen nebude a jak by vypadal spl. kalendář, byl-li by ..vůbec.
Wiki, vystihla jsi to přesně. Ten dům, který splácíme, budeme muset prodat, nevím jak to dopadne a jestli to bude na dluh stačit. Kam půjde Munďák, to nevím, já se postěhuju do jednoho z těch domků. Vzhledem k tomu, že už jsem těmi splátkami umořila aspoň nějaké úroky a že mám něco málo naspořeno na st. spoření, které jsem k tomu úvěru musela zřídit, tak MOŽNÁ, SNAD, kdyby se to spoření překlopilo do toho úvěru, tak by se ten dluh umořil, ale jak říkám: možná, snad.
Není tady