Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 29. 1. 2010 14:24

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Alkoholici a jejich partneři 4

agewa napsal(a):

Roz a co jim nabídneš za to, že nebudou hrát a sedět u PC,? tím myslím , jaký program? nemyslím, že to že jim nařídíš, aby se učili, že bude to co je bude motivovat.
nechci se tě dotknout, ale podle mne to u nich může být nejjednodušší unik z reality, z rodiného života, který vlastně neexistuje.
kromě toho ....komunikavat s nimi třeba přez Skype nebo ICQ mi nepřijde zase tak špatný. třeba by ses dozvěděla takhle nějaké zajímavé postřehy nebo názory svých synů. takové, co je trápí , ale "na živo" by se mohli stydět nebo neříct.

No program, těžko jim můžu nabízet program, když jsem do večera v práci, mně jde spíš o to, aby vůbec nějaký čas na to učení měli, páč teď jen hrají a podle toho taky  vypadají vysvědčení, takže na programu bude skutečně učení. Až se výsledky zlepší, tak pak bude i program.
A co se týče Skype nebo ICQ, to neovládám a navíc ani nevím jestli tam jsou. Nejdřív to zkusím naživo, ale nehodlám s nimi nic řešit co se týče kolem Munďáka, teď potřebujeme spolu vyřešit tu školu, aby to aspoň k něčemu vypadalo.

Out from the dark into the light !

Není tady

#77 29. 1. 2010 14:25

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

Rosamunda napsal(a):

Martinho, já jim nehodlám kontrolovat poštu a maily, já jen hodlám omezit jejich hráčskou vášeň, páč oni dle mé zkušenosti nedělají nic jiného nežže hrají on-line. Chci jim stanovit mantinely, aby ten čas taky využili k učení a ne jen ke hrám. Samozřejmě to není o nabourávání se do jejich soukromí, ale vysvědčení nestálo za nic a vzhledem k tomu, že jsem doma až po 18. 00, tak není kdo by je hlídal a tak to za mně udělá ten program. A taky budou mít víc času se se mnou koukat na ty filmy. Nevzdávám se odpovědnosti za to, že se od reality radši utekli do virtuálního světa, ale teď už jsou na něm závislí a DALŠÍ ZÁVISLÁKY UŽ NÉÉ! Nebudu zkoumat na co se dívají ani co konkrétně hrají, jen jim omezím časově přístup.
Jinak si myslím, že se k nim jako normální matka nechovám, spíš mně berou jako kámošku, takže tady bych problém neviděla, problém je spíš v tom, že nedokáží splnit co slíbí, tak jim tím kontrolním programem hodlám trochu pomoci big_smile
Jinak jsem dostala nový návrh nájemní smlouvy, tak to proberu s právníkem a s Wiki, přidje mi trchu divná (ta smlouva, né Wiki).

Co zas vymyslel, ? baba řekla, že v ní jsou jen drobné úpravy..
Pošli to nascanované..
Právě dnes jsem si říkala, že bys to měla už mít.

stolt nascanuju, dokonce se tam odvolává na smlouvu, kterou předtím prohlásil za neplatnou, tak Ti ňák nevím. hmm
No ale nebudu se unáhlovat,pošlu Ti to a uvidíš sama.
Jinak mám Munďáka doma, zatím je to OK, uvidíme, ničeho se nebojím, beru to, jak to přijde, spíš z toho všeho mám radost-sice nevím proč, ale mám. dumbom

Upravil(a) Rosamunda (29. 1. 2010 14:28)

Není tady

#78 29. 1. 2010 15:03

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ale dyť jo ! Jasně, proč nemít radost?!
Jsme všichni zmlsaní, chceme všechno, automaticky, samozřejmě, a hned, a když jakákoliv maličkost v našem světě není "dokonalá" - podle našich představ, tak už se hroutíme bo kverulujeme...když to tak vezmu komplexně.. Já jsem totéž. (zrovna včera jsem poštěkávala na nějakou paní do telefonu, když se mi zdálo, že rozbor vody trvá déle, než mi řekli....). Takže tak. Místo, abychom se radovali  z toho , co máme..(já zrovna z toho , že vůbec ! vodu mám lol )
Tak si užijte krásný víkend, a ty příjemný chvilky, ať si laskavě pán uloží velmi pečlivě do programu, aby věděl, že to je ON. On čistý, on sám, že takto vypadá on sám.... možná pitomost. .. smile Mně zrovna tohle trklo a používala jsem to.

Není tady

#79 29. 1. 2010 16:18

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

No tak jsem to s tou radostí asik trošku přehnala a hned jsem dostala ťafku, ale pořádnou: mám výsledek od ekonoma a je to pů*s...r, jsme v prodělku, takže už se žádná radost nekoná. Neznáte někoho,kdo by mi daroval 2,5 mega? big_smile dumbom

Není tady

#80 29. 1. 2010 16:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Podaj si lotériu, alebo sa daj na politiku... tummenupp

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#81 29. 1. 2010 16:44

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

V loterii jsem vyhrála maximálně 500Kč, takže tudy asi cesta nevede. A kudy vede jinudy, to ještě nevím, tozase budu musetk dalším odborníkům,jak to udělat aby to bolelo co nej méně. Nedovedu si představit, že by to vůbec nějak šlo, všechno vidím černě, asi se přidám k našim soudruhům bezdomovcům i s celou rodinou. mad takhle jsem na sebe nas*ran*á, ale to už mi je houby platný.

Není tady

#82 29. 1. 2010 17:44

Blossom
Host

Ros, já bych chtěla od ekonoma kromě výsledku (zisk? ztráta?) na tvém místě vědět hlavně jednu věc:
JAK k tomu prodělku došlo? Nějakými konkrétními podnikatelskými chybnými rozhodnutími (ze kterých se podle mě jde poučit, a postupně je napravit ), a nebo je celé ekonomické nastavení systémově špatně?

Pokud by ti ekonom řekl - tohle a tohle je chyba, která vás do toho dostala, tak bych možná ještě za lékárnu bojovala.
Ale pokud je zde špatně nastavení celého systému, s podnikáním bych skončila. Protože pak by s postupujícím časem byly ztráty jen stále větší a větší.

Tím chybným nastavením celého systému myslím věci, které ovlivnit můžeš (např. počet a hlavně výkonnost zaměstnanců apod.), ale i ty, které ovlivnit nemůžeš: Např. zmiňovala ses, že kolem vás se vynořily konkurenční řetězce. Pokud vedle vás, obrazně řečeno, otevře lékárnu řetězec s mnoha zákulisními vlivy, s mnohem širším zázemím, s levnějšími cenami, tak  tebe, jako podnikajícího jednotlivce, prostě převálcujou. A to i kdybys byla sebepracovitější a bojovala jako lev. 
Bojovat s větrnými mlýny, to je to špatné systémové nastavení.

#83 29. 1. 2010 17:45

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Ros, to je mi líto ... ale tento výsledek byl vcelku předvídatelný a ekonom Ti celou situaci jenom potvrdil.
Nezbývá Ti nic jiného, než se o dalším postupu poradit s jinými odborníky skutečně tak, aby byly eliminovány ty největší škody.
Mrzí mě to, myslela jsem si, že budeš mít aspoň pohodový víkend. Tak na Tebe myslím a jednej co nejrychleji, protože v Tvém případě je skutečně dobrej každej den pussa

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#84 29. 1. 2010 21:11

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Ros, já bych chtěla od ekonoma kromě výsledku (zisk? ztráta?) na tvém místě vědět hlavně jednu věc:
JAK k tomu prodělku došlo? Nějakými konkrétními podnikatelskými chybnými rozhodnutími (ze kterých se podle mě jde poučit, a postupně je napravit ), a nebo je celé ekonomické nastavení systémově špatně?

Pokud by ti ekonom řekl - tohle a tohle je chyba, která vás do toho dostala, tak bych možná ještě za lékárnu bojovala.
Ale pokud je zde špatně nastavení celého systému, s podnikáním bych skončila. Protože pak by s postupujícím časem byly ztráty jen stále větší a větší.

Tím chybným nastavením celého systému myslím věci, které ovlivnit můžeš (např. počet a hlavně výkonnost zaměstnanců apod.), ale i ty, které ovlivnit nemůžeš: Např. zmiňovala ses, že kolem vás se vynořily konkurenční řetězce. Pokud vedle vás, obrazně řečeno, otevře lékárnu řetězec s mnoha zákulisními vlivy, s mnohem širším zázemím, s levnějšími cenami, tak  tebe, jako podnikajícího jednotlivce, prostě převálcujou. A to i kdybys byla sebepracovitější a bojovala jako lev. 
Bojovat s větrnými mlýny, to je to špatné systémové nastavení.

K prodělku došlo mými dvěma špatnými rozhodnutími: po oddlužení jsem v dobré víře, že mi dodavatel A otevře prodej na fakturu si vzala další úvěr, abych doplatila ještě zbytek dluhu a mezitím jsem obchodovala s dodavatelem B u kterého mi vznikl dluh z obchodního styku a já místo toho abych se ho držela, jsem se vrátila k dodavateli A, který mi ale obchodování cca po 2 měsících uzavřel a nenavýšil mi kreditní limit. Takže jsem měla 2 dodavatele od nichž jsem nemohla odebírat na fakturu ale jen za hotové a dluhy z obchodního styku. Kdybych se držela dodavatele B, neměla bych teď takovéhle problémy. A navíc k tomu ta konkurence, sice ne řetězec, ale má lepší podmínky, dům, v němž podniká i vlastní, což je obrovské plus a nemá těžce nemocného manžela, ale chlapa, který dře a vydělá spoustu peněz malováním pokojů.
Firma tedy funguje dobře a nebýt toho předlužení, vynášela by mi cca 60-70 tisíc měsíčně, ale v tom stavu v jakém teď jsme už to prý nezachrání ani opatření typu propuštění všech zaměstnanců ap.

Upravil(a) Rosamunda (30. 1. 2010 9:39)

Není tady

#85 29. 1. 2010 21:13

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Ros, to je mi líto ... ale tento výsledek byl vcelku předvídatelný a ekonom Ti celou situaci jenom potvrdil.
Nezbývá Ti nic jiného, než se o dalším postupu poradit s jinými odborníky skutečně tak, aby byly eliminovány ty největší škody.
Mrzí mě to, myslela jsem si, že budeš mít aspoň pohodový víkend. Tak na Tebe myslím a jednej co nejrychleji, protože v Tvém případě je skutečně dobrej každej den pussa

Díky, hned v pondělí se do toho pustím. munďák to zatím nese statečně, kupodivu se zatím nehroutí, tak snad mu to přeci něco už dalo, ten pobyt.

Není tady

#86 30. 1. 2010 0:30

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Ros, zaměstnej ho!!! Ať si Munďák - když už je o víkendech na propustkách - hledá z domova přes internet práci. Nečekejte s jejím hledáním, až ho propustí, u vás je opravdu dobrej každej den!!! Vy nemůžete vyčkávat a začít hledat, AŽ ho pustí, vy musíte začít s velkým předstihem, protože doba je zlá a dobré zaměstnání se těžko hledá.

Není tady

#87 30. 1. 2010 9:43

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Ros, zaměstnej ho!!! Ať si Munďák - když už je o víkendech na propustkách - hledá z domova přes internet práci. Nečekejte s jejím hledáním, až ho propustí, u vás je opravdu dobrej každej den!!! Vy nemůžete vyčkávat a začít hledat, AŽ ho pustí, vy musíte začít s velkým předstihem, protože doba je zlá a dobré zaměstnání se těžko hledá.

Jo, ale budu muset přeci jen počkat, páč počítám, že si tam ještě tak měsíc pobude a to y asi těžko vysvětloval nějakém zaměstnavateli, že ještě nemůže nastoupit, páč je v nemocnici.
Největší strach mám z těch dluhů, deptá mně, že nevím, co bude dál, ta nejistota je strašná. Radši jdu vařit, abych myslela na něco jiného, brrr sad

Není tady

#88 30. 1. 2010 11:08

mona1
♥♥♥♥---

Není tady

#89 30. 1. 2010 18:12

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Rosamunda napsal(a):

Kiara napsal(a):

Jo, ale budu muset přeci jen počkat, páč počítám, že si tam ještě tak měsíc pobude a to y asi těžko vysvětloval nějakém zaměstnavateli, že ještě nemůže nastoupit, páč je v nemocnici.
Největší strach mám z těch dluhů, deptá mně, že nevím, co bude dál, ta nejistota je strašná. Radši jdu vařit, abych myslela na něco jiného, brrr sad

Njn, Ros ... dobrou práci ale nesežene tak, že si jeden den podá inzerát, přijde mu kupa odpovědí, on si vybere jednu a za čtrnáct dnů už nastoupí smile na hledání dobrého místa už musíte pracovat s předstihem!!!

Není tady

#90 31. 1. 2010 20:53

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Rosamunda napsal(a):

Kiara napsal(a):

Njn, Ros ... dobrou práci ale nesežene tak, že si jeden den podá inzerát, přijde mu kupa odpovědí, on si vybere jednu a za čtrnáct dnů už nastoupí smile na hledání dobrého místa už musíte pracovat s předstihem!!!

Kiaro, máš pravdu, jenže on bohužel ani neví, kdy ho propustí. sad

Není tady

#91 1. 2. 2010 15:41

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

No tak po víkendu jak kdyby nebyl... nervy z problémů v práci a navíc si o tom nemám s kým popovídat. Munďák to sice nese statečně, ale nesmí se o tom před ním mluvit. sad  Jakmile jsem začala, tak hned, že teď po ránu ne, že se ještě nerozkoukal a večer taky ne, to by nemohl spát. Tak jsem se ptala kdy teda a odpověď byla: "No přece kdykoli", dumbom no nepraštili byste ho? Je to teď mezi námi takové divné (i kdyždříveto asi nebylo o moc lepší), chtěla jsem aby mi doma přimontoval na zeď jednu maličkost, věděl o tom od pátku, ale pořád bylo všechno důležitější. Z nemocnice si přivezl domů notebook nějaké pacientky, že jí slíbil, že jí ho uspořádá, no tak samozřejmě i tohle bylo důležitější než můj požadavek. Proč bych sakra měla furt ustupovat nějakým jeho "povinnostem" a být pořád až ta poslední? Už mně to začíná s*át.

Není tady

#92 1. 2. 2010 15:54

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Rosamunda napsal(a):

No tak po víkendu jak kdyby nebyl... nervy z problémů v práci a navíc si o tom nemám s kým popovídat. Munďák to sice nese statečně, ale nesmí se o tom před ním mluvit. sad  Jakmile jsem začala, tak hned, že teď po ránu ne, že se ještě nerozkoukal a večer taky ne, to by nemohl spát. Tak jsem se ptala kdy teda a odpověď byla: "No přece kdykoli", dumbom no nepraštili byste ho? Je to teď mezi námi takové divné (i kdyždříveto asi nebylo o moc lepší), chtěla jsem aby mi doma přimontoval na zeď jednu maličkost, věděl o tom od pátku, ale pořád bylo všechno důležitější. Z nemocnice si přivezl domů notebook nějaké pacientky, že jí slíbil, že jí ho uspořádá, no tak samozřejmě i tohle bylo důležitější než můj požadavek. tummenuppProč bych sakra měla furt ustupovat nějakým jeho "povinnostem" a být pořád až ta poslední? Už mně to začíná s*át.

konečně !!

Není tady

#93 1. 2. 2010 15:55

agewa
♥♥♥♥♥♥-

omlouvám se smajlík patří k MÉ větě.

Není tady

#94 1. 2. 2010 16:15

Koloběžka.1
♥♥♥♥---

Rosamunda napsal(a):

Proč bych sakra měla furt ustupovat nějakým jeho "povinnostem" a být pořád až ta poslední? Už mně to začíná s*át.

Protože to tak bylo vždy, proč by to najednou mělo být jinak ?
Ros, čekáš, že se ti konečně vrátí to, co jsi ty do něho ve všech směrexh investovala ... a to se asi nedočkáš.
Teda, já bych ti to moc přála, držím ti moc palce ... ale já na tvém místě bych, když ne jinak, tak fyzicky už byla na plech.
Drž se hjarta

Zázrak je, když žijeme se zásadami, které necítíme jako okovy.

Není tady

#95 2. 2. 2010 10:04

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

No to já nejen že jsem na plech, já už spíš jsem na sr*čky. Pořád mi tvrdí, jak mně hrozně miluje, ale vůbec se tak nechová nebo ne vůbec, ale já bych si to představovala jinak. Sice vím, že od chlapa léčícího se na deprese, který sám nejspíš vůbec neví, co chce, nemůžu čekat romantické scénky, ale aspoň by sem tam za mnou mohl sám od sebe přijít, ne že já si o to budu donekonečna pořád říkat. Nejsem přeci pes, abych čekala až páníčkovi upadne kost od stolu.
A jinak Agewo, mně užtohle s*re delší dobu, i když nepil, tak se s nějakými láskyplnými výlevy nepředal, třebas to prostě neumí. Jenže mluvit s ním o tom a vůbec o lásce a sexu, to se prostě nedá, on z toho hned vycouvá, pánbůh ví, co se mu v té hlavě honí. sad Takže dotazy typu, proč spolu spíme tak málo nebo proč spolu nespíme vůbec, s ním řešit nelze. Asik má ňákej blok, jenže když se nic nedozvím, tak jak si to pak člověk má vysvětlit jinak než že o mně nestojí.

Není tady

#96 2. 2. 2010 12:00

Blossom
Host

Ros, tvé poslední dva příspěvky mi VELMI připomínají mé pocity, když se mi BM vrátil z léčebny.

Jednu věc vím na beton - neber si to osobně, jako nezájem O TEBE. Ono tohle jsou všechno průvodní jevy závisláků obecně. On totiž ne, že nemá zájem O TEBE, on víceméně nemá zájem O NIC, KROMĚ SEBE.

To, že jsem napsala, že jeho nezájem ( všechny druhy projevů lásky) si nemáš brát osobně, však nemá znamenat, že bys v tomhle měla jako dál žít.
K čemu je ti takový chlap? Fakt jen koule u nohy, bez sebemenší perspektivy na zlepšení ( píšeš, že takový byl trochu i před pitím - takže nejsou žádné naděje, k čemu se upínat.)

To je hezké, že on má deprese, že on má bloky, že se nedovede u doktorů otevřít, svěřit a požádat o pomoc... Ale ty máš (po těch letech marného snažení !!!) právo říct: Ale mě už to přestalo bavit.

#97 2. 2. 2010 13:00

vera
♥♥♥♥♥♥-

Teď mi psal BM, že mne stále miluje a blabla.........už na to nereaguju...vůbec
a říkával mi to dost čast....jak mi to sluší...jak jsem.......vím, že to hrál.....bylo mi to protivné....požádala jsem, aby toho nechal

Ros......najdi ty nůžky......jsi mnohem mladší než já......a život je tak krátký

Není tady

#98 2. 2. 2010 15:12

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Moje psycholožka mi říkala, že mně Munďák opravdu mooooc miluje, ona ho zná, taky k ní jeden čas chodil. Tak to   s ní dneska proberu (k večeru za ní vyrážím) proč teda, když mě tak miluje, ho fyzicky ani psychicky nezajímám? Proč mluví jen o sobě a když mu chci já něco říct, tak už má najednou moc práce a nemůže anebo když je doma, tak vycouvá do pracovny, kde se zavře. Nemyslím si, že bych na něj nějak extra tlačila, ale přesně jak napsala Blossom, k čemu mi je takovej chlap? Já rozhodně do konce svého života nehodlám žít jako jeptiška akorát s kočkama a rezignovat na sex proto, že on neví nebo má blok. Tak uvidím, co tomu ta psycholožka řekne, nechci donekonečna brát ohledy na někoho, kdo za to možná ani nestojí. mad
No uvidím, jak se bude chovat v sobotu, dřív jsem se na něj těšila, teď je mi to fakt nějak jedno, tím že přijede, se pro mně zase až tak nic moc nezmění, sedím s kočkama u televize a oni jsou všichni zalezlí u PC, kdybych tam nebyla, tak to ani nepostřehnou, jen by jim neměl kdo dát najíst - to by asi postřehli, i když kdo ví?

Upravil(a) Rosamunda (2. 2. 2010 15:21)

Není tady

#99 2. 2. 2010 15:56

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Tak před chvílí mi volal a že ať zítra určitě přijedu a že mi chce něco říct a že mně moc....někdo tam kolem chodil a že teda mi to řekne zítra, no nepicli byste se z toho?

Není tady

#100 2. 2. 2010 17:50

Blossom
Host

Ros, nerozumím tomu přesně...on je v té Sadské, a ty máš za ním po práci přijet?

Jestli to je takhle, začla bych bořit nastavené hodnoty: Tak to je škoda, žes mi to neřekl o víkendu, to jsme přeci měli na promluvení fůru času,  ale já zítra nemám čas. Kdyžtak mi to napiš, jo?
A nejela bych nikam, tedy určitě ne za ním, jela bych třeba s kámoškama do kina.
Začni konečně myslet sama na sebe. Ostatně- on taky už léta myslí jen sám na nebe. sad

Možná se z nedostatku informací mýlím, na mě to tedy působí, jako že yy máš skákat podle toho, jak on si zrovna vzpomněl, ale co chceš ty,jak se cítíš ty, že tys potřebovala o víkendu něco přimontovat, pomoct doma, na to on zvysoka kašle....

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí