Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#951 15. 9. 2010 16:56

mona1
♥♥♥♥---

Re: Alkoholici a jejich partneři 4

Tercila napsal(a):

Ros: Psycholožka v manželské poradně nám poradila, že mu mám víc věřit a on že se musí zaručit, že nic nesebere, tak jsem ho na její radu na zkoušku vzala zpět do lékárny.....
.....se (psycholožka) dlouhá léta zabývá závislostmi a i jinými psychickými problémy, pracuje v K-centru a pomáhá manželům v krizi,

To všechno je možné, ale jde o to, že to fungování, fungování, zásek... je ubíjející hlavně pro Tebe, Ros. Pokud psycholožka chtěla "zachránit rodinu", tak Ti asi nemohla říct: už se na to konečně vykašlete a začněte hezky žít. Ona musela zkusit "cokoliv" poradit, abyste prostě zůstali pod jednou střechou.
Ale připadá mi to příšerné, vůči Tobě.
Doporučit víru v někoho, kdo opakovaně vyrábí průšvihy, může jen "odborník", kterému jsi dala najevo, že hooodně stojíš o zachování "rodiny". A chtít po alkoholikovi, aby se zaručil? Tak to mi připadá od odborníka jako úplně sci-fi.

Když tak píšeš o tom jeho úklidu, docela by mě zajímalo, co by asi Munďák dlouhodobě dělal, kdybyste mu ten jeho rajón se syny holt vždycky v té závěrečné fázi neuklidili. Shnil by mezi blechami? Nebo by naopak mákl? wink
Jak to tady občas pročítám, začínám si vážně myslet, že bys ho (i sebe) nejlíp zachránila právě svým odchodem.

godlike

Není tady

#952 15. 9. 2010 18:49

vera
♥♥♥♥♥♥-

taky souhlasím

Není tady

#953 16. 9. 2010 9:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Hanule tu už dosť dlho nebola...

Upravil(a) Selima (16. 9. 2010 9:29)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#954 16. 9. 2010 10:19

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

mona1 napsal(a):

Tercila napsal(a):

Ros: Psycholožka v manželské poradně nám poradila, že mu mám víc věřit a on že se musí zaručit, že nic nesebere, tak jsem ho na její radu na zkoušku vzala zpět do lékárny.....
.....se (psycholožka) dlouhá léta zabývá závislostmi a i jinými psychickými problémy, pracuje v K-centru a pomáhá manželům v krizi,

To všechno je možné, ale jde o to, že to fungování, fungování, zásek... je ubíjející hlavně pro Tebe, Ros. Pokud psycholožka chtěla "zachránit rodinu", tak Ti asi nemohla říct: už se na to konečně vykašlete a začněte hezky žít. Ona musela zkusit "cokoliv" poradit, abyste prostě zůstali pod jednou střechou.
Doporučit víru v někoho, kdo opakovaně vyrábí průšvihy, může jen "odborník", kterému jsi dala najevo, že hooodně stojíš o zachování "rodiny". A chtít po alkoholikovi, aby se zaručil? Tak to mi připadá od odborníka jako úplně sci-fi.

Když tak píšeš o tom jeho úklidu, docela by mě zajímalo, co by asi Munďák dlouhodobě dělal, kdybyste mu ten jeho rajón se syny holt vždycky v té závěrečné fázi neuklidili. Shnil by mezi blechami? Nebo by naopak mákl? wink
Jak to tady občas pročítám, začínám si vážně myslet, že bys ho (i sebe) nejlíp zachránila právě svým odchodem.

godlike

Když já to prostě obojí najednou nezvládnu gratergrater a krom toho: "Neber nikomu naději, možná je to to poslední, co má" Možná vám to bude připadat zvrácené, vkládat naději do něčeho už dávno ztraceného, ale mě to ještě úplně ztracené nepřipadá a navíc lékárna je teď priorita.

Upravil(a) Rosamunda (16. 9. 2010 10:21)

Out from the dark into the light !

Není tady

#955 16. 9. 2010 10:27

mona1
♥♥♥♥---

Rosamunda napsal(a):

mona1 napsal(a):

Tercila napsal(a):

godlike

Když já to prostě obojí najednou nezvládnu gratergrater a krom toho: "Neber nikomu naději, možná je to to poslední, co má"

Ros bud v klidu, mi všíchni tady moc dobře víme, že je to hooodně těžké, a proto ti tu píšeme, abychom ti aspon takhle trochu pomohli, neber ve zlém naše písmenka, však ty k tomu taky dospěješ, že budeš vědět jak se rozhodnout. Prostě ty naše písmenka jsou prostě ze života, toho života, co jsem se už dokázali od závislých odtrhnout, takže to vidíme už trochu jinak než ty. Až dospěješ do našeho stádia, pak teprve pochopíš, co jsme tím myslely a že jsme vlastně měli pravdu, ikdyž ta pravda je bohužel krutá.
Ty jen prostě od nás chceš  asi slyšet, co bohužel nikdy neuslyšíš , a to je to -" jo holka zůstaň s Munďákem, všechno bude zase jako dřív, však on se kvůli rodině změní v to co býval před x lety a bla bla bla, ale já si stejně myslím, že už i ty v hloubi duše sama víš, že to není možné,, protože ono u tohohle právě asi happy endy nejsou,bohužel ach jo,jen se toho bojíš, připustit si to, je mi líto. drž se zvládneš to taky..........

Není tady

#956 16. 9. 2010 19:36

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Ros: Když já to prostě obojí najednou nezvládnu  a krom toho: "Neber nikomu naději, možná je to to poslední, co má"

Je jasné, že nejdřív chceš vyřešit obchodní záležitosti. Uspořádáš si to všecko, jak budeš potřebovat a pokud Ti pomáhá aspoň čtení babinetu, tak je to fajn.
Naději nemáme brát Tobě nebo Munďákovi?

Ros, opravdu Ti moc fandím a nedovolila bych si myslet si, že uděláš, co napíšu. Jen hážu na sklo pocity, které mám z Tvého psaní. Možná jsme přibližně stejně staré (ééé, vlastně mladé) a mně připadá hrozně líto, když tady vidím, jak marníš svůj životní čas (já vím, já vím, všecko je k něčemu, i to zlé....), ale ty roky Ti už nikdo nikdy nevrátí.
Moc dobře vím, že nechceš partnera hodit přes palubu. Jenže problém je v tom, že zatímco Ty se zdráháš Munďu strčit z lodě, on Tě potápí už hezky dlouho. neutral
Mně je jenom divné, že po takové době jsi ještě nepřišla na to, že jádro člověka (Munďáka) nezměníš. Chápu Tě dostatečně, sama taky nejsem typ "okamžitý rozhodovací" - nejdřív všecko 100x poobracím zleva zprava, než udělám rozhodnutí.
Ale za sebe říkám, já bych s tím člověkem dál už žít nechtěla. Nevážila bych si ho, neměla bych ho za co obdivovat a nechtěla bych plýtvat svými silami na to, abych bojovala s větrnými mlýny, fakt ne. To není život, to je živoření.

Kdybych byla hodně zazobaná, pustila bych se do té lékárny s Tebou. Byla by nejhezčí a nejlíp zásobovaná v celém okolí. smile Já mám předky Židy, pořád mě to táhne ke kšeftu smile.
Ale už jsem taky zjistila, že být zaměstnancem je daleko jednodušší. Uvidíš, jak si oddychneš, až se lékárny zbavíš.
Drž se.

Není tady

#957 20. 9. 2010 15:58

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

To s tou nadějí jsem myslela na sebe, jenže dnes je to všechno zase trochu jinak. Vyhlédla jsem si 2 domečky, tak až mi teď ve čtvrtek sundají tu sádru, tak se na ně půjdu podívat.
Munďák je totiž už zase života neschopen, tvrdí, že je mu zle, ale k doktorovi nechce, motá se mi po bytě, včera celý den prospal, když jsem ho zahnala do postele a dneska se ukázalo, že se zřejmě sjel, takže už toho mám tak akorát dost, vola už mu dělat nebudu mad , to leda že bych byla dumbom což by se nebylo co divit.

Upravil(a) Rosamunda (20. 9. 2010 17:55)

Není tady

#958 20. 9. 2010 18:03

Blossom
Host

Rosamunda napsal(a):

To s tou nadějí jsem myslela na sebe, jenže dnes je to všechno zase trochu jinak. Vyhlédla jsem si 2 domečky, tak až mi sundají tu sádru, tak se na ně půjdu podívat. Munďák je totiž už zase života neschopen, tvrdí, že je mu zle, ale k doktorovi nechce, motá se mi po bytě, včera celý den prospal, když jsem ho zahnala do postele a dneska se ukázalo, že se zřejmě sjel, takže už toho mám tak akorát dost, vola už mu dělat nebudu mad , to leda že bych byla dumbom což by se nebylo co divit.

Ros, přiznám se, že tomu rozumím čím dál tím míň: Lékárna není prodaná, nevíš teď, co bude dál, jediné co je jisté je to, že máte několik milionů dluhů.
Těmi 2 domečky myslíš to, že si hledáš s kluky podnájem - rovnou celý domeček? A nebo snad že chceš nějaký domeček dokonce koupit? Za co?

Možná jsem to jen nějak špatně pochopila....
Já na tvém místě bych hledala co nejlevnější podnájem pro sebe a kluky ( myslím, že 2 + 1 by bylo až až), protože se taky přece musí myslet na provozní náklady. A jelikož budeš muset splácet dluhy, a to úplně sama sad  (Munďák podle mě nic nikomu nesplatí - nemá z čeho), a budeš muset živit sebe i kluky - taky bohužel úplně sama sad  (viz předchozí závorka),  tak nerozumím těm "dvěma domečkům"...

Ale jak píšu, možná jsem to jen nějak špatně pochopila, tvůj příspěvek je (aspoň pro mě) ne úplně jasný. Vlastně nevím, co tedy v této situaci plánuješ....

#959 20. 9. 2010 21:30

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

No já to napsala blbě, vzhlédla jsem si 2 domečky k pronajmutí, jeden je 2+1, druhý 3+1. Ceny domů i bytů jsou tady v okolí srovnatelné, spíš ty byty jsou dražší. Ty domky jsou oba částeně zařízené a nájem je mezi 9i - 10i tisíci, poplatky dělají v jednom 1.800, ve druhém 4.000, takže to je celkem za hubičku.
Co se týče lékárny, tak tam už pomalu ztrácím naději, takže se stejně postěhujem, a´t chceme nebo ne a když Munďák zase začal blbnout, tak jen půjdu o něco dřív a on ať si v tom baráku dělá co chce (smozřejmě po odsěhování odmítám platit na barák , v němž nežiju)

Není tady

#960 20. 9. 2010 22:55

Blossom
Host

Já se obávám, že je to zamotanější, než by sis přála, Ros:

Pokud jsi na své podnikání ručila Munďákovým barákem, tak asi nepůjde tak lehce říct - já už tam nebydlím, tak na ten barák odmítám platit.

Taktéž je to (bohužel) i s Munďákem samotným:když jsi jeho žena, máš k němu ze zákona jako manželka vyživovací povinnost, ať se ti to líbí, nebo ne sad . A dluhy máte, bohužel, taky společné. sad

Chci tím říct, že dokud bys to nevyřešila  z gruntu, tedy rozvodem, jste ekonomicky spojení dál. sad

#961 21. 9. 2010 0:15

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Rosamunda napsal(a):

To s tou nadějí jsem myslela na sebe, jenže dnes je to všechno zase trochu jinak. Vyhlédla jsem si 2 domečky, tak až mi teď ve čtvrtek sundají tu sádru, tak se na ně půjdu podívat.
Munďák je totiž už zase života neschopen, tvrdí, že je mu zle, ale k doktorovi nechce, motá se mi po bytě, včera celý den prospal, když jsem ho zahnala do postele a dneska se ukázalo, že se zřejmě sjel, takže už toho mám tak akorát dost, vola už mu dělat nebudu mad , to leda že bych byla dumbom což by se nebylo co divit.

Ros. 10. 9. - tedy před deseti (!) dny jsi sem psala, že jsi Munďáka pustila nazpět do lékárny.
A po deseti dnech Ti Munďák v nestřeženém okamžiku zase štípnul léky, zase se sjel a jste opět tam, kde jste byli x-krát předtím.
Blossom má pravdu, tady už není co zachraňovat, jenom děti a sebe a jediná rozumná věc, kterou můžeš udělat je rozvést se, ne že někam utečeš a budeš dělat mrtvýho brouka. Pokud jste manželé, máte k sobě jednak vzájemnou vyživovací povinnost, druhak ručíte rukou společnou a nerozdílnou za všechny dluhy, nabyté za dobu trvání manželství. Protože už byl Munďák jednou ženatej, zaniká po rozvodu tvoje případná vyživovací povinnost k němu, neboť - pokud mám přesné informace - případné výživné se uplatňuje pouze proti prvnímu manželovi/manželce, nefunguje to tak, že se na insolventního člověka skládají všichni jeho ex smile takže případné porozvodové výživné na Munďáka ti sice odpadá, ale splácení společných dluhů, co jste si nasekali, v žádném případě ne.
Sama vidíš, že v tomhle nemocném člověku nezbylo vůči tobě ani špetka svědomí, soucitu nebo výčitek - okrást bezmocnou manželku s nohou v sádře a po stotisící ji podrazit a zklamat její důvěru, ani nemluvě o tom, že se od tebe už víc než rok nechává živit ... to už je snad ta příslovečná poslední kapka.
Jestli ona ta psycholožka náhodou dopředu nevěděla, jak to přesně dopadne a její rada, která se zpočátku zdála jako kontraproduktivní neměla svůj skrytý účel: dokázat ti, že Munďák selže přesně za tejden, donutit tě tak, abys konečně prozřela a spadly ti šupiny z očí a co nejrychleji  tě následovně nakormidlovat k rozvodu ...

Upravil(a) Kiara (21. 9. 2010 0:53)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#962 21. 9. 2010 4:48

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

neboť - pokud mám přesné informace - případné výživné se uplatňuje pouze proti prvnímu manželovi/manželce, nefunguje to tak, že se na insolventního člověka skládají všichni jeho ex  takže případné porozvodové výživné na Munďáka ti sice odpadá, ale splácení společných dluhů, co jste si nasekali, v žádném případě ne.
Rozumím tomu, že Munďáka má povinnost po rozvodu živit první exmanželka???!! To by byla hrůza.....

Není tady

#963 21. 9. 2010 7:58

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

On zatím naštěstí insolventní není, ale asi brzo bude sad jenže má tu diagnozu, takže by mi ta vyživovací povinnost nemusela hrozit, když požádá o invalidní důchod.
Já se od něj nejdřív potřebuju dostat, abych si oddechla a byla schopna se rozhodnout co dál. Nemyslím tím, že b\ch se rozhodovala třeba rok, myslím, že 3 neděle až měsíc by mi mohly stačit. On pořád ještě žádá o práci, teď má šanci na nějaké místo v Turnově nebo Trutnově, což by bylo ideální, nemusela bych se stěhovat. Otázkou je jestli ho vůbec někdo zaměstná, když vypadá jak vypadá - jako by měl těžkou angínu (což asi má, ale nikam s tím nechce jít, bojí se asi, že by mu při odběru našli to, co požil a možná i víc) - a takového člověka bych nechtěla do firmy ani na vytírání podlahy.
No a pokud u nás doma bude někdo insolventní, tak to 100% budu já se svými dluhy grater

Upravil(a) Rosamunda (21. 9. 2010 8:00)

Není tady

#964 21. 9. 2010 9:53

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Já se obávám, že je to zamotanější, než by sis přála, Ros:

Pokud jsi na své podnikání ručila Munďákovým barákem, tak asi nepůjde tak lehce říct - já už tam nebydlím, tak na ten barák odmítám platit.

Taktéž je to (bohužel) i s Munďákem samotným:když jsi jeho žena, máš k němu ze zákona jako manželka vyživovací povinnost, ať se ti to líbí, nebo ne sad . A dluhy máte, bohužel, taky společné. sad

Chci tím říct, že dokud bys to nevyřešila  z gruntu, tedy rozvodem, jste ekonomicky spojení dál. sad

S tím barákem to myslím nebude tak složité, pokud nebudu mít na slpátky, jako že mít nebudu, tak by to musel platit jedině Munďák, ten taky mít nebude, takže dům propadne stavební spořitelně a případný nedoplatek pak holt nějak budeme muset zaplatit. Ne že by se mi to líbilo, ale nic jiného se s tím asi dělat nedá. Teď jsem zažádala o odklad splátek no a dál uvidíme, buď mi to povolí a pak máme 1/2 roku na rozhodnutí co dál, páč já ten dům prodat nemůžu, když není můj, ale je na nás a naši finanční situaci moc velký a moc drahý.

Není tady

#965 21. 9. 2010 10:50

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Vladena napsal(a):

neboť - pokud mám přesné informace - případné výživné se uplatňuje pouze proti prvnímu manželovi/manželce, nefunguje to tak, že se na insolventního člověka skládají všichni jeho ex  takže případné porozvodové výživné na Munďáka ti sice odpadá, ale splácení společných dluhů, co jste si nasekali, v žádném případě ne.
Rozumím tomu, že Munďáka má povinnost po rozvodu živit první exmanželka???!! To by byla hrůza.....

Vyživovací povinnost vůči manželovi lze uplatnit pouze do tří let po rozvodu, takže v tomto případě je to zcela bezpředmětné smile

Není tady

#966 21. 9. 2010 11:05

Blossom
Host

Tohle o té vyživovací povinnosti by bylo asi lepší probrat na právním.
Ale obávám se, že Ros se to možná může týkat - že jestli ona bude zaměstnaná ve farmaceutickém průmyslu, tak při své kvalifikaci může mít dobrý plat, a u Munďáka hrozí, že zůstane bez práce i bez podpory, naprosto bez prostředků, případně jen s malým invalidním důchodem.

Dokud jsou s Ros manželé, tak ona ho v takové situaci živit musí. A po případném rozvodu by (možná) on mohl požádat ty tři roky o výživné, které by mu (možná) Ros musela platit....?

Takhle to chápu já a navíc to nevím jistě, zda to chápu správně. Lépe to probrat s právníky.

#967 21. 9. 2010 11:06

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Rosamunda napsal(a):

S tím barákem to myslím nebude tak složité, pokud nebudu mít na slpátky, jako že mít nebudu, tak by to musel platit jedině Munďák, ten taky mít nebude, takže dům propadne stavební spořitelně a případný nedoplatek pak holt nějak budeme muset zaplatit. Ne že by se mi to líbilo, ale nic jiného se s tím asi dělat nedá. Teď jsem zažádala o odklad splátek no a dál uvidíme, buď mi to povolí a pak máme 1/2 roku na rozhodnutí co dál, páč já ten dům prodat nemůžu, když není můj, ale je na nás a naši finanční situaci moc velký a moc drahý.

Ros, co se týče baráku, jste v tom až po uši oba dva - barák je sice Munďákův, ale dluhy které na něm váznou jdou za vámi oběma společně sad
Potřebuješ udělat dvě věci: zajít za právníkem kvůli své neutěšené finanční situaci a zároveň se nechat rozvést.

Já nevím, proč stále ještě přešlapuješ na místě... ty jsi v pozici kapitána lodi, kterému najela loď už po stotisící na skalnatej útes, loď i s posádkou jde definitivně ke dnu a ty - místo abys nařídila evakuaci životaschopné posádky včetně sebe - stojíš na přídi s dalekohledem v ruce, vyhlížíš na prázdném moři záchrannou loď a čekáš na zázrak sad

Pronajmi si baráček, odstěhuj se do něj i s dětma a zvířatama, nech Munďáka v prázdném domě ať si poradí jak umí, navštiv finančního poradce kvůli dluhům a právníka kvůli rozvodu a už konečně jednej.

Psychologové ti nepomohli, psychiatři ti nepomohli, manželská poradna ti nepomohla, jsi tam, kde jsi byla před rokem, s neschopným (a zároveň všeho schopným) manželem, hromadou dluhů na krku a dvěma nedospělýma dětma. Ať jsi až doteďka udělala, co jsi udělala, bylo to k ničemu. Krucinál, to je to pro tebe tak těžký pochopit, že tvoje situace už nemá žádné řešení kromě rychlého rozvodu?!?

A koukej se fofrem probrat ... z tvých řádků totiž zase začíná vyčuhovat nějaký pošahaný optimismus, že stačí počkat nějaký čas a ono už to možná nějak dopadne. Jak zaujmenš takovéto destruktivní stanovisko, tak ti můžu zaručit, že to opravdu nějak dopadne - ale špatně, a to pro tebe, Z dluhů se nedostaneš až do smrti a zůstanou ti jenom oči pro pláč, o případném psychickém zhroucení, dlouhodobém pobytu v nemocnici a následném nájezdu exekutorů ani nemluvě sad

Upravil(a) Kiara (21. 9. 2010 11:12)

Není tady

#968 21. 9. 2010 11:24

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Tohle o té vyživovací povinnosti by bylo asi lepší probrat na právním.
Ale obávám se, že Ros se to možná může týkat - že jestli ona bude zaměstnaná ve farmaceutickém průmyslu, tak při své kvalifikaci může mít dobrý plat, a u Munďáka hrozí, že zůstane bez práce i bez podpory, naprosto bez prostředků, případně jen s malým invalidním důchodem.

Dokud jsou s Ros manželé, tak ona ho v takové situaci živit musí. A po případném rozvodu by (možná) on mohl požádat ty tři roky o výživné, které by mu (možná) Ros musela platit....?

Takhle to chápu já a navíc to nevím jistě, zda to chápu správně. Lépe to probrat s právníky.

Bloss, pokud se Rosamunda urychleně rozvede, zůstanou jí v péči dva zletilí studenti. Vyživovací povinnost vůči nezaopatřeným dětem je nadřazena vyživovací povinnosti vůči rozvedenému manželu, to je neoddiskutovatelný fakt. Já jsem skutečně někde četla, že vyživovací povinnost vůči manželu lze uplatnit - pokud byl dotyčný/á ženatý/vdaná několikrát - pouze proti prvnímu manželovi, vůči těm dalším už nikoliv a pouze do tří let od rozvodu. Ale chtělo by to opravdu ověřit na právním, abych tady neplácala nesmysly smile
Nicméně už teď můžu tvrdit, že pokud Ros bude živit dva studenty, výživné na Munďáka - kdyby měl opravdu nedejbože nějaký nárok - by bylo minimální stolt. Kdyby Munďák po rozvodu žádný nárok na výživné od Rosamundy neměl a pobíral jen minimální invalidní důchod, doplatek do životního minima by se mu dorovnával formou sociálních dávek. Jenže žijeme ve státě, kde síto pro přiznání sociálních dávek má velmi hustá oka a propadne jím skutečně málokterý žadatel ... ale to už je offtopic

Není tady

#969 21. 9. 2010 11:50

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Kiaro, s finančním poradcem už spolupracuju od dubna. Bohužel vzhledem k tomu, že je ta firma tak zadlužená, tak ji nikdo nechce a jiným způsobem než prodejem se těch dluhů nezbavím. Pokud prodej nevyjde, tak už mi zbývá jen insolvence, nic jiného jako podnikatel dělat nemůžu, páč osobní bankrot se na mě nevztahuje.
Co se týče Munďáka a jeho nebo mého stěhování, to už mám celkem rozmyšlené, teď jen správně vybrat z těch 2 domů nebo vystěhovat jeho za prací do toho Trutnova nebo Turnova a tam ať si dělá co umí. Pokud z mého příspěvku je cítit nějaký optimismus, tak jedině z toho, že budu mít aspoń trochu relativní klid, abych se mohla soustředit na lékárnu, děti a případný rozvod ( se kterým už tak jako tak počítám), pokud by se na tu práci zase vykašlal. Teď je prostě na tahu on a pokud to nechá jak to je, nemám důvod se jím nějak moc zabývat. Pokud chce ztrávit zbytek života po nemocnicích a léčebnách, tak může, ať si zažádá o invalidní důchod a může být v léčebně klidně furt.

Není tady

#970 21. 9. 2010 12:29

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Rosamundo, nalijme si čistého vína.
Munďák všem kolem sebe dokázal, že kdykoliv má možnost, zneužije nějakou návykovou látku tak, že není schopen fungovat. To, že se odstěhuje za prací do Turnova nebo Trutnova jsou zase jen takový bla-bla-bla. I kdyby tomu tak bylo, při nejbližší příležitosti se tam znova upraví pod vobraz boží natolik, že ho odtamtud znova vyhoděj a pokud se s ním nerozvedeš, budeš ho mít znova na krku a všechno pojede znova od začátku hmm A to ani nemluvím o možnosti, že někam nastoupí, nebude se mu tam líbit, protože je tam moc horko/moc zima, nebude si moci odskočit na dvě hodiny na gáblík, nebude se mu líbit vedoucí/kolegové/zákazníci a nedejbože po něm budou chtít 100% ní pracovní nasazení lol a za tři dny se ti vrátí z celého slavného Turnova/Trutnova s ostudou zpátky na krk.
To všechno už tady totiž s většími či menšími obměnami jednou bylo ... vissla

Není tady

#971 21. 9. 2010 13:27

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Rosamundo, nalijme si čistého vína.
Munďák všem kolem sebe dokázal, že kdykoliv má možnost, zneužije nějakou návykovou látku tak, že není schopen fungovat. To, že se odstěhuje za prací do Turnova nebo Trutnova jsou zase jen takový bla-bla-bla. I kdyby tomu tak bylo, při nejbližší příležitosti se tam znova upraví pod vobraz boží natolik, že ho odtamtud znova vyhoděj a pokud se s ním nerozvedeš, budeš ho mít znova na krku a všechno pojede znova od začátku hmm A to ani nemluvím o možnosti, že někam nastoupí, nebude se mu tam líbit, protože je tam moc horko/moc zima, nebude si moci odskočit na dvě hodiny na gáblík, nebude se mu líbit vedoucí/kolegové/zákazníci a nedejbože po něm budou chtít 100% ní pracovní nasazení lol a za tři dny se ti vrátí z celého slavného Turnova/Trutnova s ostudou zpátky na krk.
To všechno už tady totiž s většími či menšími obměnami jednou bylo ... vissla

No a právě proto se chci od něj odstěhovat, aby se po té, co něco provede, vrátil, ale ne už ke mě, ať si v tom baráku je sám a stará se sám o sebe. Je mi sice jasný, že on se o sebe není schopen postarat, už jen kvůli té diagnoze, i když kdyby nefetoval, tak by to taky bylo jiné, možná by i tu práci sehnal, jenže....  Do důchodu nechce a já se o něj pořád starat nebudu. Kdyby se ke mně a dětem choval normálně a nefetoval, kdyby se snažil, tak bych to zkousla, ale tuhle "alpskou kombinaci" deprese+závislost už nezvládám, obvzlášť když je v rauši těžko zvladatelný, ne že by byl agresivní, ale pořád do mě hučí jak piliňáky naprosto nesrozumitelným huhlotem.....to nemám zapotřebí. On je prostě schopný normálně fungovat jen v chráněném prostředí nějaké léčebny, jenže tam taky nechce, tak to je těžký, řešit to musí on, ale já u toho už nutně být nemusím.

Upravil(a) Rosamunda (21. 9. 2010 13:29)

Není tady

#972 21. 9. 2010 13:42

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Já ti to věřím, že je to pro tebe neúnosný ... ale TY máš problém, TOBĚ celá ta situace leze krkem, takže to musíš řešit TY - a to zavčasným odchodem, jestli máš v sobě aspoň špetku základního pudu sebezáchovy. Co bude s Munďákem, je jenom jeho problém.
Jestli se jeho zdravotní stav bude i nadále zhoršovat - což zákonitě jednoho dne nastane - nezbude Ti nic jiného, než ho nechat odvézt tam, kam již dávno patří, tam, kde ještě nebyl a tam, kde potřebuje léčbu jako sůl: na oddělení závislostí k primáři Nešporovi do Bohnic. To je jediné místo, ušité pro něj na míru a je velká chyba, žes ho tam nenechala odtransportovat již dávno, místo hospitalizace v Sadské a PCP Bohnice. Kdybys ho nechala k Nešporovi odvézt hned, mohla sis ušetřit rok zbytečně pročekaného života - ale to Ti chraňpámbu nevyčítám, to je součást trnité cesty života se závislákem a část cesty, kterou sis musela projít s tím, abys pochopila, že ať uděláš COKOLIV, je to marný, je to marný, je to marný pussa
A jestli Munďák někam chce nebo nechce, to je zcela irelevantní - nakonec to dospěje až tak daleko, že do té léčebny holt bude muset i proti své vůli, ať se mu to líbí či nelíbí a velmi pravděpodobně - jestli ve zneužívání návykových látek bude i nadále pokračovat - ho budeš muset jednou nechat zbavit svéprávnosti stolt

Není tady

#973 21. 9. 2010 14:00

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Já bych se zkusila dohodnout s bankou o prodeji té nemovitosti, protože jinak spadne do dražby a vydražená částka nebude tak vysoká, jako kdybyste dům prodávali sami. Zbyvající (event.) nedoplatek bance uhradíte splátkami (vyjde-li banka vstříc). Převést zástavu asi není kam..vi´d?

Není tady

#974 21. 9. 2010 14:19

mona1
♥♥♥♥---

hlavně Ros - proboha už mu nedávej další nové šance, až "vystřízlivý" a zase bude škemrat, že už NIKDY, a blablabla, nenech se už z manipulovat a začni jednat a nech ho, at se v tom vyplácá sám.........hodně štěstí a sil, budeš je potřebovat

Není tady

#975 21. 9. 2010 14:43

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Já ti to věřím, že je to pro tebe neúnosný ... ale TY máš problém, TOBĚ celá ta situace leze krkem, takže to musíš řešit TY - a to zavčasným odchodem, jestli máš v sobě aspoň špetku základního pudu sebezáchovy. Co bude s Munďákem, je jenom jeho problém.
Jestli se jeho zdravotní stav bude i nadále zhoršovat - což zákonitě jednoho dne nastane - nezbude Ti nic jiného, než ho nechat odvézt tam, kam již dávno patří, tam, kde ještě nebyl a tam, kde potřebuje léčbu jako sůl: na oddělení závislostí k primáři Nešporovi do Bohnic. To je jediné místo, ušité pro něj na míru a je velká chyba, žes ho tam nenechala odtransportovat již dávno, místo hospitalizace v Sadské a PCP Bohnice. Kdybys ho nechala k Nešporovi odvézt hned, mohla sis ušetřit rok zbytečně pročekaného života - ale to Ti chraňpámbu nevyčítám, to je součást trnité cesty života se závislákem a část cesty, kterou sis musela projít s tím, abys pochopila, že ať uděláš COKOLIV, je to marný, je to marný, je to marný pussa
A jestli Munďák někam chce nebo nechce, to je zcela irelevantní - nakonec to dospěje až tak daleko, že do té léčebny holt bude muset i proti své vůli, ať se mu to líbí či nelíbí a velmi pravděpodobně - jestli ve zneužívání návykových látek bude i nadále pokračovat - ho budeš muset jednou nechat zbavit svéprávnosti stolt

No já to vidím tak, že pokud teď momentálně nikam nechce, tak já s tím nic dělat nemůžu, páč oni ho tam proti jeho vůli nevezmou, to by musel mít soudně nařízené léčení. Jinak se z něj stane bezdomovec a s tím já taky nic udělat nemůžu, páč je dospělej, svéprávnej a odpovědnost za svoje zdraví a život má jen on sám. A pokud nechce, tak ho nikdo do nemocnice nevezme, dokonce ani na internu ne, když se předávkoval léky na spaní, tak ho klidně vyhodili před nemocnici a tam ho nechali, že odmítá ošetření, takže pochybuju, že by to u dr. Nešpora bylo jiné. jedině ho možná dovezou domů Takže do léčebny ho podle mě dostane jen soud a u toho už opravdu být nechci.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí