29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No jo děvčata, po bitvě je každej generál a každej by to 100% zvládnul líp než já teď. A že's Majko nevěděla sama, kdy máš přestat a a polovina z těch co sem přispívají to asi nevěděla taky. Ono se to dobře radí, když máš za sebou to že si můžeš vůbec dovolit onemocnět tak , že Tě to třeba na půl roku vyřadí z práce a můžeš být ekonom na jakékoli zaměstnanecké úrovni a ten příjem z nemocenské prostě máš. Chěla bych vědět jaká kouzla bys dokázala za 25 Kč denně s tím, že úřad nemá povinnost Ti nahlásit zvýšení plateb a ze seznamu Tě vyškrtne - vy jste nám z databáze vypadli (po zaplacení X peněz na nemocenskou, kterou mi stejně nikdy nikdo nevyplatil -ani korunu). Já jako podnikatel si to dovolit nemůžu ale rodinu prostě chránit MUSÍM. Nevím jak kdo vás, ale já holt jo. Ty děti nemám komu nechat a Munďáka nakonec asi taky ne ( to bude záležet na něm)
Není tady
A co se týče XXX, těch 7 mega nemám dluh za rok,ale za 14 let, víš. A asi tomu rozumíš jak koza petrželi, podnikající fyzická osoba s podvojným účetnictvím si asik těžko může něco "ulít". To prostě ručíš vším, co máš a abych si něco "ulila", tak bych musela být bezdomovec.
Není tady
Ros....klid, vydejchej to....my ti věříme, že to zvládneš
já ti rozumím.......
Není tady
Ros, místo přemýšleni, hlavně nad těmi radami, které tě iritují, protože právě v nich něco bude, kritizuješ příspěvky a napadáš. Akorát kolem sebe kopeš, místo ztišení. Čím víc křičíš, tím víc zakrýváš sama před sebou to, co se ti děje. A nejen na tomhle vlákně.
Vím sama, kdy mám přestat. Právě teď.
Upravil(a) majkafa (24. 1. 2010 8:34)
Tak to urob, Majka... neubližuj a nevyhrážaj sa tým toľko, a proste prestaň... Mmch, skús si položiť otázku, prečo to pre zmenu tak irituje TEBA.
ČO ti to zrkadlí?
Upravil(a) Selima (24. 1. 2010 11:11)
Není tady
Neirituje. Som len unavená z energetického upíra. Nevyhrážam sa. Konštatujem s kľudom v duši.
majkafa napsal(a):
Ros, místo přemýšleni, hlavně nad těmi radami, které tě iritují, protože právě v nich něco bude, kritizuješ příspěvky a napadáš. Akorát kolem sebe kopeš, místo ztišení. Čím víc křičíš, tím víc zakrýváš sama před sebou to, co se ti děje. A nejen na tomhle vlákně.
Ty máš dneska asi nějakej blbej den, že, Majko?
Není tady
majkafa napsal(a):
Neirituje. Som len unavená z energetického upíra. Nevyhrážam sa. Konštatujem s kľudom v duši.
, Ros potřebuje jen pozornost o nic jiného nestojí .
Není tady
Mikeš napsal(a):
majkafa napsal(a):
Když někdo napíše co si myslí, tak má blbej den ?
Není tady
Ross, čtu si to vlákno celé, nejenom tvůj příběh, ale všechny, které tu byli napsány( a některé měli smutný konec), ale i všechny příspěvky a rady, občas divné, ale všechny měli něco společné... chtějí pomoct, radou, nakopnutím, i prostým zamyšlením...Chtěla jsem říct, že v listopadu jsme koupily domek v insolvenčním řízení. Paní podnikala jako fyzická osoba společně s mužem jako spolupracující osoba v nákladní dopravě a loni musela vyhlásit bankrot.Není to o tom, že by byla neschopná, a jak jsem se dozvěděla, byli to naprosto bezproblémoví lidé, jen ji vyrostla konkurence v dynamicky se rozvíjející se firmě, která měla jiné finanční zázemí.... a už se vezla. Bohužel všechno o ni visí na portálu Justice, takže jsem si mohla udělat obrázek (je tam přiznání za poslední 2 roky, soupis majetku....exekuční tituly) Podle mě udělala to nejlepší co mohla, stopla to hned a asi ji i insolvenční správce majetek prodal i v dnešní domě velmi výhodně... Ne vždy se nám chce do řešení, které nám evokuje pocit, že jsme zklamaly.. ALE koho? a co? Držím ti pěsti, a vím že se rozhodneš správně....
Upravil(a) wall (24. 1. 2010 11:22)
Není tady
aprill napsal(a):
majkafa napsal(a):
, Ros potřebuje jen pozornost o nic jiného nestojí .
Tak jej ju buď dávajte (dobrovoľne), alebo nedávajte. Nechápem, prečo sa rozčuľujete, nikto vás nenúti venovať jej pozornosť. Ja si tiež myslím, že namiesto zachraňovania (iluzórneho) Munďáka mala už dávnejšie zachraňovať lekáreň - ale jednak ma to nerozčuľuje, druhak chápem, že ona to má nastavené inak a keď v tom žije, veci nevidí tak jasne a dochádzajú jej pomalšie. Je to tak ako v om prirovnaní so žabami, ktoré hodíte do vriacej vody, alebo im ju len postupne prihrievate...
Treťak to fakt môže mať nastavené tak, že jediná dôležitá vec na svete je Munďák - a je to vcelku jej vec. Vy to môžete a nemusíte chápať, ale to je tak vcelku všetko, čo s tým môžete robiť. Ak sa vám to nepáči, tak toto vlákno - alebo Rosamundu konkrétne - proste ignorujte.
Upravil(a) Selima (24. 1. 2010 11:11)
Není tady
aprill napsal(a):
Mikeš napsal(a):
majkafa napsal(a):
Když někdo napíše co si myslí, tak má blbej den
?
Když někdo napíše, co si myslí, tak to může vypovídat taky o jeho rozpoložení. Co je na tom tak těžkého??
Není tady
Rosamunda napsal(a):
A co se týče XXX, těch 7 mega nemám dluh za rok,ale za 14 let, víš. A asi tomu rozumíš jak koza petrželi, podnikající fyzická osoba s podvojným účetnictvím si asik těžko může něco "ulít". To prostě ručíš vším, co máš a abych si něco "ulila", tak bych musela být bezdomovec.
...těžko ti tu vykládat jak moc právě tomuhle rozumím. To plácání po zádech ti nepomůže. Spíš jak ti píše Majka by bylo dobré popřemýšlet proč tě zrovna moje připomínky tak rozhazujou. Škoda, že jsi si na takové milionové obraty nezaložila sročko. Ručila by si do výše podílu. A s tím ulíváním to myslím fakt vážně, právě proto že se musíš postarat o děti. A jestli dluhy narůstají 14 let tak bude asi něco ve firmě špatně to už je moře času je umořit je-li toho firma schopná. Nevypovídá to nic o tvých schopnostech, ale třeba prostě si jen na špatném místě obklopená konkurencí, která umí lepší ceny apod. Ne všichni co zbankrotují jsou špatní podnikatelé. Dnešní doba semele i tak obrovské firmy jako byly bohaté americké banky aj. Spíš bych se fakt soustředila jak vyvést nejaké peníze pro děti, smutný je, že jste zastavili barák. Moje tchyně t v porevoluční euforii udělala taky. Banka jim dům zabavila a my jsme ho vykoupili zpátky od nějaké agentury co vykupovala dluhy bank. Koupili jsme ho za polovinu dluhu i tak to byla milionová cifra. Takže dneska nejsou na ulici, ale měli kliku mohl to koupit i někdo jiný. Vím o čem mluvíš Někdy je dobrý přestat zachraňovat nemožný a podívat se kolem sebe.
Upravil(a) xxxx (24. 1. 2010 11:47)
Není tady
Tý Ros, nejsi náhodou tak trochu praštěná? Tady máš kupu starostí (právě jsem si to přečetla) a na druhou stranu založíš tak krásně pozitivní vlákno
No, každopádně ti přeji hodně moc sil, štěstí a pár schopných lidiček co ti s tím pomůžou.
Není tady
Poly napsal(a):
aprill napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Ty máš dneska asi nějakej blbej den, že, Majko?Když někdo napíše co si myslí, tak má blbej den
?
Když někdo napíše, co si myslí, tak to může vypovídat taky o jeho rozpoložení. Co je na tom tak těžkého??
...to je fakt divný, že lidi do veřejné diskuse píší co si myslí někdy mi připadá, že lidi jsou nepoučitelní a veří virtuálnímu počítačovému světu. Kdo si pamatuje na komedii kolem Estelly co tu nedávno proběhla ví o čem píšu
Není tady
Ros,
shodou okolností jsem se nedávno dívala na netu na 13. komnatu Kateřiny Janouchové, která byla dvakrát vdaná za alkoholika a má s nimi tuším 4 nebo 5 dětí. S tím druhým manželem zůstala, on už 5 let abstinuje. Ale začal se léčit, až když ho vyhodila z domu. A bylo zajímavé, co právě tento manžel říkal. Bylo to něco v tom smyslu: Alkoholik se stokrát může opravdu chtít léčit kvůli svým blízkým, ale nikdy to nedokáže. Musí se chtít léčit kvůli sobě. A na to právě potřebuje být sám, aby si to uvědomil, aby si uvědomil, že mu právě jde už jen o jeho život. Proto potřebuje být svými blízkými "vykopnut". Jsem si říkala, že ti to napíšu, i když ty to určitě víš Taky tam mluvil Nešpor o tom, jak blízcí musí přestat alkoholikovi pomáhat. Ten Nešpor mi vůbec přijde hodně dobrý, nemohl by manžel třeba jít na to léčení k němu? - Omlouvám se, že to tady znovu probírám, vím, že to už bylo stokrát probráno...
Taky vím, že teď musíš řešit lékárnu, a ne Munďáka - i když obojí je pro tebe asi stejně těžkou životní situací. Moc ti držím palce, abys to zvládla, a je mi jasné, že to nebude lehké
Není tady
Poly, mně to tady už nikdo nevěří, že jsem schopná žít v klidu i bez Munďáka, vždyť byl 3 měsíce v Kosmonosích a taky jsem to nakonec, i když s různými zakopnutími zvládla - zjistila jsem, že to jde. No a teď, když je v Sadské, tak se cítím úplně bezvadně, můžu se v klidu - pokud pominu ty moje dva puboše propadající z matiky - věnovat řešení lékárny a nemusím se obávat, co mně zase doma čeká atd. Prostě jsem se svým způsobem od něj odloupla a v podstatě ho "vyhodila" - bydlí jinde a bojuje svůj boj sám se sebou, to za něj nikdo neudělá. A pokud se mu nepovede ten boj vybojovat, tak podle situace pak udělám nějaké rozhodnutí, co dál, ale rozhodně už se do toho bludného kruhu, v němž jsem běhala 5 let, nehodlám nechat znova zatáhnout ani alkoholem, ani nadužíváním prášky, ani nezvládnutou a neřešenou depresí. A to, že se tady kde kdo podivuje nad mými dluhy už mně nechává chladnou, prostě se ta situace nedá takhle přes sklo korektně vysvětlit, to bych tu musela psát román asi na hodinu čtení a to by nikdo sejně nepřečetl až dokonce. Takže zkráceně: dluh vznikl za posledních 10 let, na počátku jsme zrekonstruovali dům, ale to nebylo po konkurenci ani kopání kanalizace ve městě (paralýza života na několik let) ani Julínkových a Janotových balíčcích a ekonomické krizi ani vidu ani slechu, měli jsme podrobný ekonomický plán, ale ten bohužel díky nepředvidatelným okolnostem nevyšel a do toho všeho problémy s Munďákem. Pak už jsem ke své škodě nedokázala kvalifikovaně uvažovat, kam až mám v tom oddlužení a konsolidaci jít a co si navíc k tomu velkému konsolidačnímu úvěru mohu dovolit, no a tak jsem , kde jsem. Nicméně neskládám zbraně, uvidím co mi řekne ten ekonom a jak dopadne jednání šéfa konsolidační agentury s tím velkým dodavatelem. Jsme prostě úplně na hraně, pravděpodobně i za hranou, ale to nechám na posouzení odborníkovi.
Co se týče možnosti podnikání jako s.r.o., mám smůlu, začínala jsem s podnikáním 5 let po VŠ a na to abych mohla vlastnit lékárnu bych jako s.r.o. musela mít 10 let praxe a 2 atestace. Já se štěstím udělala 1. atestaci a situace byla taková, že jsem musela buď začít podnikat ihned nebo to vzdát, tak jsem to začala dělat jako fyzická osoba.
Majko, nikterak Tě nenapadám a je mi líto,že`s to vzala takhle, jen jsem chtěla zdůraznit, že když jsem uvnitř problému, tak holt prostě nevím, kdy je to dost, páč nemám ten správný nadhled. Měla jsem pocit, že u Tebe najdu pochopení. Vedlo mně k tomu to, že jsi taky prošla těžkým obdobím a to co jsem se o Tobě dozvěděla, mně vedlo k názoru, že`s možná taky nevěděla, kdy už s tím skončit. Ale možná to je jen můj dojem, možná jsi věděla, kdy si říci dost. Já k nějakému rozhodnutí prostě musím asi dojít jinak, třeba pomaleji a proto si tu o tom se všemi povídám, abych si ujasnila, co vlastně chci. Rozhodně kolem sebe nekopu, nemám totiž proč.
Není tady
Ros,
Myslím si, že vzniká nedorozumnění, které bych ráda ozřejmila... Můžu se samozřejmě i plést...
V reálu jsi jiná, než tady vyznívá při pouhém čtení. To bych těžko vysvětlovala.
Já osobně očekávala naivní křehké stvoření, submisivní, u kterého mi nešlo dohromady podnikání v lékárenské branži s takovými obraty.
Přišla naprosto sebevědomá, inteligentní, příjemná, sympatická baba, která má logické, přímé, nesentimentální a bystré uvažování, zkrátka žádná křehotinka natvrdlá.
Jak už jsem psala, jsem absolutně klidná, že to zvládneš. Jsi silná samostatná ženská, která dokázala mnohem víc než se mnohým z nás vůbec snilo..Jistě, že velké záměry jsou provázeny většími starostmi (např. lékárna), než např. domácí vyšívání či zaměstananecký poměr např. v mateřské školce, to ale mnohým nikdy ani nedojde.
Kdo podnikání zažil na vlastní kůži, ví že člověk může být i v mínusu nemusí znamenat vůbec nic. A jsou lidé , které se podnikat nikdy ani neodváží, protože by riskovali. Kritika je pak nasnadě, protože vůbec v tom velkém měřítku neumějí uvažovat. Nikdo z nás zde nemůže šance vašeho podnikání reálně zvážit a vyhodnotit, nemáme konkretní podklady, to víš jen ty. A málo z nás bude tak fundovaných.
Proto bych si z některých příspěvků hlavu nedělala, každý má SVŮJ DŮVOD proč TO (co píše) , sem píše.
Ani si myslím, že nemusíš vysvětlovat. Jistě každý příspěvek čteš a zvažuješ jeho přínos - o tom nepochybuju.
Já jsem někam psala ohledně MD psych. Neviděla jsem nikde od tebe reakci, to by mě zrovna zajímalo..
Ros, držím ti permanentně palce, a očekávám info o NS.
Není tady
Ahoj Wiki, máš pravdu že submisivní křehotinka rozhodně nejsem (180 cm, 86 kg, pro ránu nejdu daleko). To ale přes sklo nikdo nemůže vidět a je pravdou že uvnitř jsem křehčí než vypadám,ale zase néé tak o moc. Co se týče MD psychozy, tak se to vysvětlilo, Munďák mi volal jen tak ve spěchu, zrovna jsem běžela na jednání a tak jsem myslela, že je to nová diagnoza, ale naštěstí nebyla. Jen ten jeho psycholog říkal, že tam nějaký náznak je, ale že se to musí vše probrat a pořešit, takže vlastně úplně přesnou diagnozu Munďák zatím nemá, ale to je fuk, hlavně pokud ho tam naučí se s těmi propady vyrovnávat jinak než chlastem a práškama. Zatím to vypadá, že ho hned tak domů nepustí, minulou středu se tam málem sesypal, když jsem mu řekla, že to ten ekonom moc nevidí, takže na sobě ještě bude muset hooodně zamakat.
Není tady
ok, dobře, dobře,
ŠKoda, že nejsi stejně ulítlá jako já, nastartovala bys Hoo´oponopono, moc podvědomí, sílu přitažlivosti, položila by ses do toho...a jela... a ten tvůj chlap- to samé - toho dostat já do rukou !
Zlehčuju, samozřejmě. Řádím. .. Dneska mám zase nabito, tak potřebuju upustit energii, půl hodina běhu s pr...í ve vakuu mi zřejmě nestačila..
Není tady
Wiki napsal(a):
ok, dobře, dobře,
ŠKoda, že nejsi stejně ulítlá jako já, nastartovala bys Hoo´oponopono, moc podvědomí, sílu přitažlivosti, položila by ses do toho...a jela... a ten tvůj chlap- to samé - toho dostat já do rukou !
Zlehčuju, samozřejmě. Řádím. ..Dneska mám zase nabito, tak potřebuju upustit energii, půl hodina běhu s pr...í ve vakuu mi zřejmě nestačila..
Co žes to měla ve vakuu? A můžeš mi popsat, když tak do SZ pokud nechceš na sklo, jak se startuje Hoo´oponopono ?
Není tady
Wiki napsal(a):
ok, dobře, dobře,
Zlehčuju, samozřejmě. Řádím. ..Dneska mám zase nabito, tak potřebuju upustit energii, půl hodina běhu s pr...í ve vakuu mi zřejmě nestačila..
Bohužel Wiki, ani tahle technika není tak zcela všemocná, jak se v knize Svět bez hranic tvrdí....
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Ahoj Wiki, máš pravdu že submisivní křehotinka rozhodně nejsem
(180 cm, 86 kg, pro ránu nejdu daleko). To ale přes sklo nikdo nemůže vidět a je pravdou že uvnitř jsem křehčí než vypadám,ale zase néé tak o moc. Co se týče MD psychozy, tak se to vysvětlilo, Munďák mi volal jen tak ve spěchu, zrovna jsem běžela na jednání a tak jsem myslela, že je to nová diagnoza, ale naštěstí nebyla. Jen ten jeho psycholog říkal, že tam nějaký náznak je, ale že se to musí vše probrat a pořešit, takže vlastně úplně přesnou diagnozu Munďák zatím nemá, ale to je fuk, hlavně pokud ho tam naučí se s těmi propady vyrovnávat jinak než chlastem a práškama. Zatím to vypadá, že ho hned tak domů nepustí, minulou středu se tam málem sesypal, když jsem mu řekla, že to ten ekonom moc nevidí, takže na sobě ještě bude muset hooodně zamakat.
Ros, ono se říká čím impozantnější schránka, tím křehčí a zranitelnější dušička
MMCH já jsem laik, takže mě ani tak moc neber v potaz ... ja jisté, že se Munďák pohyboval poslední dobu v příšerném presu a zkrátka to nezvládl. Jako MD bych to u Munďáka neviděla (dle mého skromného laického názoru ) tam bude spíš v pozadí nezvládnutý psychický tlak se všemi hrůzami, které to nakonec přineslo. Nicméně musí abstinovat, abstinovat a zase abstinovat, panč základním pilířem je abstinence, abstinence a zase abstinence.
Ale už se nechci opakovat
A můžeš mi popsat, když tak do SZ pokud nechceš na sklo, jak se startuje Hoo´oponopono
Jo, tak tohle by mě taky zajímalo ... ve čtvrtek mám další rozvodové stání
Doufám, že k tomu nebudu potřebovat lítat se zadnicí ve vakuu ... spíš jestli by to nešlo nějak zařídit, aby tu zadel ve vakuu měla pro změnu protistrana ...
Upravil(a) Kiara (25. 1. 2010 23:05)
Není tady
...přemýšlím nad slovním obratem "a hlavně ho tam snad naučí vyrovnávat se s propady jinak než jen chlastem a práškama"
Možná to bude vypadat ode mne jako hnidopišské slovíčkaření. Ale myslím, že dospělého člověka kolem padesátky nikde nikde nic ho nenaučí. On se musí naučit on sám, s jejich pomocí a především s obrovským vlastním nasazením. (a to mi nějak u Munďáka není z popisů tady patrné)
Nechci ti Ros brát naději a srážet tě, ale toto ho přece učili už v léčebně, to je principem všech léčeben - nastavit psychiku člověka tak, aby se propady naučil zvládat jinak. Byl tam tuším 3 měsíce - a bohužel - výsledek nula.
A očekávat, že ho někde někdo přenastaví, přeprogramuje jako porouchaný počítač,mi přijde jako nereálná. Vždyť je to zhuba padesátiletý chlap, a tyto nezdravé postupy má zažité minimálně desetiletým praktikováním. Takže - obávám se, že zázraky se nedějí a dít ani nemůžou.
Ros, ty sito asi neuvědomuješ, ale často tu o Munďákovi píšeš jako o věci. Napři. "Oni mi ho z léčebny půjčí", a nebo to dnešní "ho tam snad naučí. nechci aby to vyznělo tvrdě, ale mě toto vyjadřování připomíná opravdu psaní o pasivní, neživé věci. Ve smyslu Dala jsem auto do servisu, oni mi ho tam spraví...
Myslím, že celý tento přístup je chybný, bohužel ale nemám na to jednoduchou radu, jak to změnit...