Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 24. 1. 2010 18:14

majkafa
Host

Re: Rozvod..???

Miluš napsal(a):

majkafa napsal(a):

Jen bych nerada, aby někdo, zvláště kdo o tomhle nic neví, vyvolal svým psaním v autorce vlákna pocit viny.

Majka, svoj názor som Betise napísala a nebol o tom, že by mala mať výčitky, práve naopak. Ja som zneistela po niektorých príspevkoch a veľmi sa ospravedlňujem, ak som svojou otázkou vyvolala pochybnosti. Myslím, že do dskusie patria aj otázky, nielen názory a keď som medzi priateľmi (ak som) tak by to nemal byť problém.

V pohode. Neber si to osobne. Myslela som to všeobecne.

#102 24. 1. 2010 18:14

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Jen bych nerada, aby někdo, zvláště kdo o tomhle nic neví, vyvolal svým psaním v autorce vlákna pocit viny.

pak se ovšem nesmí chodit betisa radit sem ,ale pouze k odborníkům, psychologům, psychiatrům.
Nikdo tady v ní nechce vyvolit pocit viny, prostě je to  o tom, že někdo by reagoval tak, druhý jinak. Na betise je aby si z toho vybrala, co jí bude vyhovovat.V reálném životě se v jejím okolí stějně najdou lidé, kteří budou mít jiný názor, nebo ji přímo odsoudí a také to budou lidé, kteří o diagnoze jejího manžela nebudou nic vědět.Ona se na to asp. může díky babinetu připravit.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#103 24. 1. 2010 18:14

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Miluš napsal(a):

Myslím, že do diskusie patria aj otázky, nielen názory...

To určitě - proto jsem taky napsal, že nikoho s podobnou nemocí neznám, a proto taky nehodlám cokoliv někomu radit... protože je mi jasný, že tohle je sakra citlivý téma... roll Já sám obdivuju, a hluboce smekám před všemi, kteří dokážou žít s jakkoli postiženým člověkem, a jedním dechem dodávám, že na tohle bych já asi (nebo spíš určitě) neměl... díky své práci se občas do nějakého zařízení pro duševně postižené občas dostanu, a to co tam vidím, to bych teda nikomu nepřál... sad

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#104 24. 1. 2010 18:18

Miluš
♥♥♥♥---

Mikeš napsal(a):

Miluš napsal(a):

To určitě - proto jsem taky napsal, že nikoho s podobnou nemocí neznám, a proto taky nehodlám cokoliv někomu radit... protože je mi jasný, že tohle je sakra citlivý téma... roll Já sám obdivuju, a hluboce smekám před všemi, kteří dokážou žít s jakkoli postiženým člověkem, a jedním dechem dodávám, že na tohle bych já asi (nebo spíš určitě) neměl... díky své práci se občas do nějakého zařízení pro duševně postižené občas dostanu, a to co tam vidím, to bych teda nikomu nepřál... sad

K tomu nie je čo dodať stolt

Není tady

#105 24. 1. 2010 18:21

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Mikeš napsal(a):

Miluš napsal(a):

..ano ale jsou to pro tebe cizí lidé - teď použij představivost a dosaď si tam svého bližního - manželku, syna.... budeš na to hledět jinak?

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#106 24. 1. 2010 18:23

majkafa
Host

laminanonte napsal(a):

opravdu ? A proč si tedy na život sahají malé děti? Zeptej se na lince důvěry, obzvláště v době kolem vysvědčení..ty děti to dělají jen proto, že se oprávněně bojí reakce svých rodičů, kteří mají přemrštěné nároky. A nikdo my nevymluví, že ti rodiče na tom nenesou vinu.

to, že ty jsi se sama pokusila sáhnout si na život, bude nejspíš proto, že jsi zřejmě proti mě vyrovnaná a silná.

Jinak jsem nechtěla aby věta vyzněla, tak že betisa by manžela k tomu přímo dohnala, ale pokud není úplný necita, taková myšlenka by se jí určitě vloudila. Většina lidí, přece uvažuje tak, že přemýšlí, jestli něco nemohli udělat jinak, aby zmírnili následky.

Nemlž, její manžel není malé dítě. Zavádíš úplně mimo od problému.
Ano, teď jsem vyrovnaná a silná. Tenkrát jsem nebyla.
Většina lidí uvazuje, jestli nemohli zmírnit následky. Ale i to má jistou hranici. A za tou hranicí je vše jinak. Než zničit sebe a své děti, MUSÍ člověk toho, kdo ho ničí, pustit.

Upravil(a) majkafa (24. 1. 2010 18:26)

#107 24. 1. 2010 18:28

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

betisa napsal(a):

... .a on nevydrží doma s námi ,aby alespoň s těma dětma pomohl, když jsem do večera v práci...opravdu nevím jak dál.....
Já vím zase jak to dopadne.Vrátí se z léčebny já budu zase chvílku nabitá a do dalšího jeho odjezdu to vydržím ,ale z každým jeho odjezdem na léčení já cítím,že je to už moje hranice nebo strop kam můžu zajít a říkám si tak člověk který nevydrží s náma doma v klídku a musí si jet odpočinout.

Zase čeká,že to někdo udělá za něho.Však ono to nějak dopadne popř.si pojede odpočnout od toho" hrozného shonu."...

Jak je to mysleno betisa,ze nevydrzi doma s vami,v klidku.? Kdy? 
Od jakeho "shonu" si potrebuje odpocinout?

Co vydrzis do dalsiho jeho odjezdu?
Nerozumim tomu,ale mozna prave proto ze me nekde neco uniklo.

Je Ti lepe kdyz je doma s vami ,nebo je Ti lepe kdyz tam neni ,je v lecebne?

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#108 24. 1. 2010 18:32

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Takže vlastně bys řešila, jak já. Co rozvod o který tu je vedena polemika? Rozvedla by ses? Kdybys tedy viděla, že už jde o tvé sebezničení? Jak by mohlo dojít k tomu sebezničení, když využiješ všech možností a způsobů, jak nemocnému pomoci?

Nemoc jakoukoli, nebo poškození tělesné schránky nepřeji nikomu. Jak jsme psal na počátku nemoc by neměla dávat právo ke kroku jinému. Bohužel tahle nemoc je destrukční jak pro samotného člověka, který tím trpí, tak jeho okolí, nejbližší. Jak cítím, už dnes to tazatelka zvládá s vypětím všech sil a to je "relativně" mladá co bude dělat za 15, 25 let až manžel bude terorizovat všechny i půlku města. Kde je psáno, že i když budou rozvedeni, že nezůstane cudně sama jen s jejich společnými dětmi, nikde jsem nečetl, že by měla tendenci se rvát do dalšího chomoutu. Zklamčo, žíj a nech žít. Osobně si myslím, že může víc pomoci když budou od sebe, bývalý manžel v komunitní společnosti nikoli jen v chráněné dílně a ona jej bude pravidelně  navštěvovat či dokonce s ním dělat i delší pobyty s ohledem na společné děti.  Mám dojem Zklamčo, že tu hlásáš něco o čem sama moc nevíš.

Tazatelka to zvládá s vypětím sil, protože je na vše sama.

Nečetla jsem, že manželova nemoc je taková, aby byl v nějaké komunitní společnosti. Zatím je nemoc taková, že lékař nedoporučil celoroční ústavní léčbu (2x do roka při zhoršených příznacích) - takže je to člověk, co vnímá, co dělá, ale musí to dělat, protože mu nemoc nedovolí to dělat jinak.

Znovu říkám, tady se hledají důvody, proč něco nejde, místo toho, aby se hledali způsoby, jak by to šlo.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#109 24. 1. 2010 18:34

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Zklamaná, představa a realita jsou rozdílné věci. Můžeš si 100x představovat,ale jak by ses zachovala doopravdy,tak to bys zjistila až když bys to osobně řešila.
Mikeši, já znám osobu,která tímto trpí a dokonce i já sama jsem kdysi nějakou lehčí formou trpěla.A věř mi,že je to dost těžké pro postiženého,když si uvědomuje,že tím otravuje ty co má rád. A pro ty nejbližší co s takovým člověkěm žijí je to o to horší,že si vůbec nedovedou představit co nemocný prožívá a jak mu doopravdy pomoci.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#110 24. 1. 2010 18:35

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

betisa napsal(a):

... .a on nevydrží doma s námi ,aby alespoň s těma dětma pomohl, když jsem do večera v práci...opravdu nevím jak dál.....
Já vím zase jak to dopadne.Vrátí se z léčebny já budu zase chvílku nabitá a do dalšího jeho odjezdu to vydržím ,ale z každým jeho odjezdem na léčení já cítím,že je to už moje hranice nebo strop kam můžu zajít a říkám si tak člověk který nevydrží s náma doma v klídku a musí si jet odpočinout.

Zase čeká,že to někdo udělá za něho.Však ono to nějak dopadne popř.si pojede odpočnout od toho" hrozného shonu."...

Jak je to mysleno betisa,ze nevydrzi doma s vami,v klidku.? Kdy? 
Od jakeho "shonu" si potrebuje odpocinout?

Co vydrzis do dalsiho jeho odjezdu?
Nerozumim tomu,ale mozna prave proto ze me nekde neco uniklo.

Je Ti lepe kdyz je doma s vami ,nebo je Ti lepe kdyz tam neni ,je v lecebne?

a já bych se ještě zeptala přímo - betiso, miluješ svého muže, nebo ti už "leze krkem" jeho chování, které vyvolává nemoc? Drsná otázka....

Není tady

#111 24. 1. 2010 18:38

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

..ano ale jsou to pro tebe cizí lidé - teď použij představivost a dosaď si tam svého bližního - manželku, syna.... budeš na to hledět jinak?

Nevím... a děkuji osudu, že ani nemusím vědět...
Přibližně před rokem jsem byl v onom pověstném ústavu pro mentálně postižené ženy, který kritizovala i autorka Harryho Pottera J. K. Rowlingová kvůli tzv. klecovým lúžkům... jedna z místních chovanek mi tenkrát dala pusu a věřte mi, že to byl pro mě zážitek na celej život...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#112 24. 1. 2010 18:38

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

rejka napsal(a):

Zklamaná, představa a realita jsou rozdílné věci. Můžeš si 100x představovat,ale jak by ses zachovala doopravdy,tak to bys zjistila až když bys to osobně řešila.
Mikeši, já znám osobu,která tímto trpí a dokonce i já sama jsem kdysi nějakou lehčí formou trpěla.A věř mi,že je to dost těžké pro postiženého,když si uvědomuje,že tím otravuje ty co má rád. A pro ty nejbližší co s takovým člověkěm žijí je to o to horší,že si vůbec nedovedou představit co nemocný prožívá a jak mu doopravdy pomoci.

Rejko - já mám v mnohých otázkách zcela jasno, jak bych situaci řešila - a mnohým je to proti srsti, že znám sebe a své reakce na určité situace.

Není tady

#113 24. 1. 2010 18:40

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

laminanonte napsal(a):

opravdu ? A proč si tedy na život sahají malé děti? Zeptej se na lince důvěry, obzvláště v době kolem vysvědčení..ty děti to dělají jen proto, že se oprávněně bojí reakce svých rodičů, kteří mají přemrštěné nároky. A nikdo my nevymluví, že ti rodiče na tom nenesou vinu.

to, že ty jsi se sama pokusila sáhnout si na život, bude nejspíš proto, že jsi zřejmě proti mě vyrovnaná a silná.

Jinak jsem nechtěla aby věta vyzněla, tak že betisa by manžela k tomu přímo dohnala, ale pokud není úplný necita, taková myšlenka by se jí určitě vloudila. Většina lidí, přece uvažuje tak, že přemýšlí, jestli něco nemohli udělat jinak, aby zmírnili následky.

Nemlž, její manžel není malé dítě. Zavádíš úplně mimo od problému.
Ano, teď jsem vyrovnaná a silná. Tenkrát jsem nebyla.
Většina lidí uvazuje, jestli nemohli zmírnit následky. Ale i to má jistou hranici. A za tou hranicí je vše jinak. Než zničit sebe a své děti, MUSÍ člověk toho, kdo ho ničí, pustit.

nemlžím, jen vyvracím ten nesmysl, že k  sebevražde NIKDY NIKDO nemůže nikoho dohnat. K ní se dožene každý POUZE sám

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#114 24. 1. 2010 18:44

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Zklamaná napsal(a):

rejka napsal(a):

Rejko - já mám v mnohých otázkách zcela jasno, jak bych situaci řešila - a mnohým je to proti srsti, že znám sebe a své reakce na určité situace.

Neber to zle,ale spíš si myslíš,nebo jsi přesvědčená,že víš a máš jasno.....ale to je právě ta představa. A moc ti přeju,abys takovouhle realitu( jako Bet ) nikdy nemusela řešit. Já si o sobě myslela v podstatě totéž co ty,ale pak nastala situace..... a všechno bylo jinak.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#115 24. 1. 2010 18:48

majkafa
Host

laminanonte napsal(a):

nemlžím, jen vyvracím ten nesmysl, že k  sebevražde NIKDY NIKDO nemůže nikoho dohnat. K ní se dožene každý POUZE sám

Není to nesmysl. Ale je zbytečné ti to říkat.

#116 24. 1. 2010 18:58

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

laminanonte napsal(a):

...a když spolužáci šikanou doženou svého spolužáka k sebevraždě, tak se k ní vlastně dohnal ten človíček sám?

Něco ti řeknu - ten, kdo okolí terorizuje sebevraždou, jen křičí, málokdy ji dokoná, vždy to přichystá tak, aby byl včas zadržen a vyzvednut... (práškaři, skokani, podřezávači, oběšovači...) ty je dobré dokopnout na DNO, aby se jim v hlavě rozsvítilo a začali fungovat...to jsou herci a hééérečky, hodně dramaturgie, přichystaný scénář...
Ten, kdo má vážný úmysl, ten nekřičí, tiše se přichystá a udělá to. Nepotřebuje obecenstvo...

Není tady

#117 24. 1. 2010 19:44

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

majkafa napsal(a):

laminanonte napsal(a):

...a když spolužáci šikanou doženou svého spolužáka k sebevraždě, tak se k ní vlastně dohnal ten človíček sám?

Něco ti řeknu - ten, kdo okolí terorizuje sebevraždou, jen křičí, málokdy ji dokoná, vždy to přichystá tak, aby byl včas zadržen a vyzvednut... (práškaři, skokani, podřezávači, oběšovači...) ty je dobré dokopnout na DNO, aby se jim v hlavě rozsvítilo a začali fungovat...to jsou herci a hééérečky, hodně dramaturgie, přichystaný scénář...
Ten, kdo má vážný úmysl, ten nekřičí, tiše se přichystá a udělá to. Nepotřebuje obecenstvo...

ano a pak si jeho nejbližší říkají, jak tomu mohli zabránit, proč víc neposlouchali..

majkafa, protože to sama zažila, tak má právo to vědět nejlíp

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#118 24. 1. 2010 19:46

majkafa
Host

Když se budete o tohle zajímat, zjistíte, že to tak ve všech případech není. Že jsou i případy, kdy někdo nemlčí a přesto to udělá. Jsme lidé různé. Tady žádné škatulky neexistují.

#119 24. 1. 2010 20:07

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Když se budete o tohle zajímat, zjistíte, že to tak ve všech případech není. Že jsou i případy, kdy někdo nemlčí a přesto to udělá. Jsme lidé různé. Tady žádné škatulky neexistují.

tak to každopádně. To co jiného nevyvede z míry, jiného dožene k sebevraždě. Je to tenký led a příčin je hodně

viz. tabulka http://www.druhasance.cz/statistiky.php

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#120 24. 1. 2010 20:10

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

laminanonte napsal(a):

Miluš napsal(a):

Prepáčte mi, ale nejak tomu prestávam rozumieť kapitulation Je Betisin manžel chorý, alebo si myslí, že je chorý? V jednu chvíľu mi to pripadalo, že nie je schopný rozpoznať, čo je dobré a čo zlé, v druhej akoby hral so svojou rodinou nepeknú hru. Ako to je teda s tak chorým človekom? Môže pomôcť sám sebe, alebo je odkázaný na pomoc iných?

má na svoji diagnózu invalidní důchod, takže je nemocný.

lol Já chci taky diagnozu "INVALIDNÍ DÚCHOD". lol

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#121 24. 1. 2010 20:16

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Takže vlastně bys řešila, jak já. Co rozvod o který tu je vedena polemika? Rozvedla by ses? Kdybys tedy viděla, že už jde o tvé sebezničení? Jak by mohlo dojít k tomu sebezničení, když využiješ všech možností a způsobů, jak nemocnému pomoci?

Nemoc jakoukoli, nebo poškození tělesné schránky nepřeji nikomu. Jak jsme psal na počátku nemoc by neměla dávat právo ke kroku jinému. Bohužel tahle nemoc je destrukční jak pro samotného člověka, který tím trpí, tak jeho okolí, nejbližší. Jak cítím, už dnes to tazatelka zvládá s vypětím všech sil a to je "relativně" mladá co bude dělat za 15, 25 let až manžel bude terorizovat všechny i půlku města. Kde je psáno, že i když budou rozvedeni, že nezůstane cudně sama jen s jejich společnými dětmi, nikde jsem nečetl, že by měla tendenci se rvát do dalšího chomoutu. Zklamčo, žíj a nech žít. Osobně si myslím, že může víc pomoci když budou od sebe, bývalý manžel v komunitní společnosti nikoli jen v chráněné dílně a ona jej bude pravidelně  navštěvovat či dokonce s ním dělat i delší pobyty s ohledem na společné děti.  Mám dojem Zklamčo, že tu hlásáš něco o čem sama moc nevíš.

Tazatelka to zvládá s vypětím sil, protože je na vše sama.

Nečetla jsem, že manželova nemoc je taková, aby byl v nějaké komunitní společnosti. Zatím je nemoc taková, že lékař nedoporučil celoroční ústavní léčbu (2x do roka při zhoršených příznacích) - takže je to člověk, co vnímá, co dělá, ale musí to dělat, protože mu nemoc nedovolí to dělat jinak.

Znovu říkám, tady se hledají důvody, proč něco nejde, místo toho, aby se hledali způsoby, jak by to šlo.

Víš co Zklamčo, jdi do nějaké psychiatrické léčebny a pobuď tam tak 1/2 roku s takovými pacienty a pak budeš mluvit úplně jinak. A to se po 8 hodinách budeš vracet domů ke zdravému taťuldovi lol
Ty ani nevíš jaký je rozdíl mezi ústavní léčbou a komunitní společností, tak prosím jdi na Nevěru a tak mluv.
Vidím že máš opravdu představu o takto nemocných lidech jak z úvodu slavného Amadea.

Není tady

#122 24. 1. 2010 20:19

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

ale to jsme odbočili...každopádně, názory Rozmařilky mi přišly přitažené za vlasy. I ty její názory na autistické kamarády její dcery.Znám pár autistů, jsou to lidé s kteří potřebují dohled. Takže tvrzení ,že jsou to rozmazlené dětičky, které využívají své nemoci, k tomu, aby dělali průšvihy, nevěřím ani za mák.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#123 24. 1. 2010 21:34

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Víš co Zklamčo, jdi do nějaké psychiatrické léčebny a pobuď tam tak 1/2 roku s takovými pacienty a pak budeš mluvit úplně jinak. A to se po 8 hodinách budeš vracet domů ke zdravému taťuldovi lol
Ty ani nevíš jaký je rozdíl mezi ústavní léčbou a komunitní společností, tak prosím jdi na Nevěru a tak mluv.
Vidím že máš opravdu představu o takto nemocných lidech jak z úvodu slavného Amadea.

Víš co Pisateli, nemusím chodit na zkušenou do nějaké psychiatrické léčebny, abych mohla říct svůj názor, jak to vidím a vnímám já. Je vidět, že si zcela nepochopil, o čem píšu - nepíšu o tom, jak celodenně pečovat o psychicky nemocného člověka, píšu o tom, jak najít způsob, abych se do léčebny nedostala díky tomu, že takového člověka budu mít ve své rodině. Betisa také celodenně nemá na bedrech svého muže, protože je v celku samostatný - jinak by nemohl přeci být celý den doma a ona v práci. betisa píše o tom, že toho má až nad hlavu, vše leží na ní a je z toho už hotová a polemizuje nad tím, jak se této tíže zbavit. Já píšu o tom, že rozvod ji muže nezbaví - pokud mu tedy nezajistí jiné bydlení a nenechá ho napospas.
A jestliže by se z toho kolotoče chtěla trochu dostat, závisí vše na financích - zda si bude moci dovolit pomoc k nemocnému člověku, aby mohla mít také čas na sebe - a jiní ji tu píší, že má delegovat také nějaké úkoly na další členy rodiny, včetně jeho rodičů a svých už docela velkých dětí. Pak nebude negativně smýšlet na osudem svého života, jak si to zasloužila, či nezasloužila a postará se o své štěstí sama.
Bud tak laskav a neposílej mě na nevěru, jako by to mělo být jediné mé kolbiště, kde mi je dovoleno napsat názor, já tě také neposílám na právní a že do jiného nemáš co kecnout.
Jistě uznávám, že o Bohnicích nemám ani páru o cvrkotu a tudíž nemohu podávat zcela zaručené zprávy, kdo to zná z obou stran - jak pacient, tak zaměstnanec.

Není tady

#124 24. 1. 2010 21:41

Blossom
Host

Přečetla jsem celé vlákno, chtěla bych autorce vyjádřit svou účast. Nemá to lehké a jakékoli rozhodnutí nese sebou i věci negativní. Zde není "správné" rozhodnutí beze ztrát, je jen třeba vážit, kde jsou ztráty menší.

Napadlo mě ale při čtení téhle diskuse jedno rčení Olgy Havlové - Člověk má dělat to, nač má sílu. Myslím, že tohle moudré úsloví se týká i tohoto tématu.
Já to rčení paní Havlové chápu tak, že pokud se člověk snaží za každou cenu dotáhnout i to, nač sílu nemá, udělá nakonec  víc škody, než užitku. Napřílad když si v dobré víře vezme dítě z dětského domova, ale nemá na to sílu, nezvládne to a nakonec dítě vrátí zpět.

Autorkou popsanou situaci si jen představuji, přímou zkušenost nemám. Ale i ta představa mě kloní k rozhodnutí - asi bych na autorčině místě vše nejdřív pečlivě zvážila s psychology, doktory apod., ale jestli ona sama vnímá současný stav jako neúnosný, nesnesitelný ( v čemž jí naprosto rozumím a chápu), tak bych se snažila o rozvod. Zachránit sebe a děti, protože mimo jiné děti potřebují aspoň jednoho rodiče zdravého a žena vyčerpaná až vyhořelá prostě nemůže mít sílu ani na výchovu dětí ( s tím bohužel osobní zkušenost mám...)
A snažila bych se i po rozvodu bývalému manželovi nějak pomáhat, zůstat pokud možno přátelé, ale jen tak, aby mě to neničilo a netáhlo ke dnu.

#125 24. 1. 2010 22:09

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

Víš co Pisateli, nemusím chodit na zkušenou do nějaké psychiatrické léčebny, abych mohla říct svůj názor, jak to vidím a vnímám já. Je vidět, že si zcela nepochopil, o čem píšu - nepíšu o tom, jak celodenně pečovat o psychicky nemocného člověka, píšu o tom, jak najít způsob, abych se do léčebny nedostala díky tomu, že takového člověka budu mít ve své rodině. Betisa také celodenně nemá na bedrech svého muže, protože je v celku samostatný - jinak by nemohl přeci být celý den doma a ona v práci. betisa píše o tom, že toho má až nad hlavu, vše leží na ní a je z toho už hotová a polemizuje nad tím, jak se této tíže zbavit. Já píšu o tom, že rozvod ji muže nezbaví - pokud mu tedy nezajistí jiné bydlení a nenechá ho napospas.
A jestliže by se z toho kolotoče chtěla trochu dostat, závisí vše na financích - zda si bude moci dovolit pomoc k nemocnému člověku, aby mohla mít také čas na sebe - a jiní ji tu píší, že má delegovat také nějaké úkoly na další členy rodiny, včetně jeho rodičů a svých už docela velkých dětí. Pak nebude negativně smýšlet na osudem svého života, jak si to zasloužila, či nezasloužila a postará se o své štěstí sama.
Bud tak laskav a neposílej mě na nevěru, jako by to mělo být jediné mé kolbiště, kde mi je dovoleno napsat názor, já tě také neposílám na právní a že do jiného nemáš co kecnout.
Jistě uznávám, že o Bohnicích nemám ani páru o cvrkotu a tudíž nemohu podávat zcela zaručené zprávy, kdo to zná z obou stran - jak pacient, tak zaměstnanec.

A to je právě ono, vyjadřuji se jen k tomu, co mám zmáklý. Zkušenost nemáš tak nemotej ústavní léčbu s komunitvní bydlením, chráněnou prací, nevíš ani jak se takto postižený člověk chová a pod. Nejdřív si něco přečti a pak to odžíj a pak můžeš radit nebo psát své názory.
Proč myslíš, že jí rozvod nezbaví manžela? Manžel dostane např. daleko rychleji sociální bydlení a pod. Právě že je už vyčerpaná tak jí to nemyslý a místo aby jsi byla konstruktivní tak tu každému sděluješ jak se nemá rozvádět a hledat sociální pracovnici na hlídání, případně jak zbavit chotě svéprávnosti. Jsi nějak roztěkaná kočko lol

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí