27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Zina napsal(a):
Zdravím eny, mnohokrát děkuji za Vae názory, kterých si velmi váím a dá se říct, e jsem nad vemi přemýlela a některé si vzala k srdci. Musím napsat, e stav naeho vztahu s manelem se prakticky nezměnil, či doznává změn velmi pomalu a téměř nepatrných, ale zapla pánbůh za ně. Díky Vaim příspěvkům jsem se "zvedla".Ono je něco jiného slyet názor kamarádky a jiných zpřízněných duí, které mě znají a jsou tím pádem tak troku "ovlivněné".
Manela jsem se vlastně přestala doproovat o lísku a pozornost, min. týden jsme se sice neviděli vůbec, ale začal se o mě sám od sebe zajímat. I kdy mě dostal tím, e minulý týden svého nejmladího syna vzal na víkend místo k nám domů k ní a kluka tím blbne, ale zkusila jsem po jedné jeho zdravici formou sms navrhnout kino. Sice jsme nakonec plán změnili a zali do restaurace, ale večer jsme strávili společně,já tomu byla ráda a myslím, e i on. Spal doma a ráno mi navrhl, e na dnes "něco má", čeho lituje, ale ve středu by rád přiel domů. Prý mi to sluí (zhubla jsem toti 10 kg,ale to znáte-nervy) a je rád, e je mi lépe, protoe mu na mě záleí. Prostě jsem přestala tlačit na pilu a doufám, e tím vztahu pomůu. Dalo by se říct, e si samoty uívám, moná e do budoucna, pokud se nerozhodne sám, nakonec zjistím, e mi tak je lépe a rozhodnu tím pádem za něj. Čas jsem zatím vyplnila kamarádkami a svými zájmy. Uvidíme, co bude dál a určitě napíu !
Take díky,díky,díky......
myslím, e jsi to vzala za správný konec, moc ti drím palce !!!
Upravil(a) laminanonte (4. 2. 2010 11:24)
Není tady
Tak jsem tu znovu, s poněkud jinými problémy,ale ráda bych se o ně podělila. I takový chlapi prostě mezi námi jsou......
Sice to jeden čásek vypadalo, e by se ve mohlo ustát,ale.....brali jsme se v 2/2008, já letos v únoru nala na netu jeho inzerát na seznámení podaný v 9/2008! Chtěl se vrátit,pravda,několikrát. Poprvé jsem navrhla, e pokud se chce vrátit (to bylo na Valentýna) e bych ráda aby se vracel z jiných důvodů ne z lítosti. Načapal mě toti doma dva dny předtím doslova zhroucenou a asi kdy mě viděl, řekl,e mu mám dát týden a e se vrátí. Týden jsem mu neposkytla,pokud se chce vrátit,tak hned. Na Valentýna přiel s kytkou,já čekala, e se bude omlouvat,bojovat o mě....mlčel. Druhý den mě psal mailem, e jako se vrátil a e já nic a e si to teda mám urychleně rozmyslet. Řekla jsem, e pokud se chce vrátit, a si vezme ubytovnu, oba si dáme čas si ve srovnat v hlavě. Za asi dalí týden mě znovu začal dusit,jakoe nehodlá strávit na ubytovně měsíce,taky to něco stojí,e jo a e to potřebuje vědět hned. V podstatě jsem ho nechávala vykvasit, asi po 14 dnech mi řekl,e kdy já ho dosud vlastně odmítala, ona ho celou dobu přemlouvala a se k ní vrátí, take se vrátil k ní. Potom k nám začal chodit u jen dělat zle, při kadé návtěvě bylo něco patně, neumyté nádobí,byli jste vůbec se psem a tak....také mi jednoho krásného dne kdy jsem nebyla doma ukradl psa( prý se o něj nestaráme),ale druhý den vrátil (bo ona má malé dítě a asi ho tam nemohl mít), sebral mi auto a prodal (koupila jsem si ho z vlastních peněz před manelstvím,ale blbka nechala napsat na něj-byla jsem nemocná - padlá na hlavu jsem byla...) Neustále mě deptal e chce 1 pokoj, má na to přece nárok - právně ano, morálně nikoliv,řekla jsem i e tady jeho domov u není,e ho tu nechci.Několik měsíců nás deptal ( s pokojem jsem nakonec souhlasila s tím e mě nebude mít čím deptat,ale ono se vdy něco najde),vybral prachy ze spoření,druhé auto u bohuel společné (ale z mých peněz opět) prodává, koupil si za spoření lepí,ale mě balamutil,e musí doplatit své úvěry,protoe je nezvádá platit (úvěry z vypořádání s 2.manelkou). Dokonce se mnou u nemůe být, protoe jsem chtěla dítě a on u je na dítě starý, potom za ve mohl i můj syn,potom zase já..... Mezitím asi vdy kdy se mu to hodilo se chtěl vrátit mě dokonce vydíral, e se podřee,kdy o něj nestojím( to byla jedna z posledních ran). Větinou přiel z hospody-opilý a pokud jsem ho dokázala nasrat do jisté míry, odjel (autem) k ní. Ta z něj musela mít radost,ale my měli klid. Dlouho ve mě nejvíce zůstavalo a hlodalo,e ač má 4 děti z předtím..., se mnou u byl na dítě starý a nakonec si najde enskou s malou holčičkou.To jsem si říkala, boe má to, o co nestál a o co jsem tolik moc stála já... Tohle ve se dělo do května. Nyní nám sem občas přijde udělat humbuk a naschvál. Také tu potřeboval strávit asi před měsícem víkend a hrozně se divil, e jsem sebrala psa a své dítě a vrátila se a v neděli večír,kdy u tu nebyl. Vyhrouje soudy, násilím na mém synovi, vyhrouje něčím neustále,pokud nám odliný názor - vypořádání apod. Bydlíme v obecním bytě, který on měl u před tím,já do něj (do bytu i jeho dluhů) investovala vekeré své peníze a majetek. No, nakonec jsem zjistila, e v tomto roce ji dostal od nové paní na účet 70.000Kč, koncem července (po dovolené z mých peněz) si doplatil dluhy (kde na to asi vzal,e by zase paní?) a nakonec přiel s tím,e mě vyplatí z bytu 600.000Kč,které mu půjčí opět jeho paní (v začátku jí lhal,e je rozvedený). Samozřejmě paní je rozvedená s penězi a s vlastním bydlením, a blbá stejně jako jsem byla já. Já dosud bojuji jak můu,díky tomuhle vemu jsem zhubla 16kg (a seeru cokoliv),ale zase se synem mám skvělý vztah (dospěl tím a chová se jako chlap,drí mě nad vodou,stará se,kdy mi povolí nervy atd. já toti někdy nejsem schopná doma něco udělat,ani blbou večeři, jen sedím,čumím,přemýlím), nala jsem si bezva chlapa,ve kterém mám oporu a snad lepí spokojené zítřky. Kdy ty zítřky nastanou - nevím,ale jistojistě nastanou......
Proto mám pocit a to i z jiných vláken, e v době,kdy my si sami v sobě řeíme, proč,jak,odpustit-li a e se třeba vrátí, chlap (snad jen tohoto typu) u ve promýlí (jak se dostat k majetku atd.....) a dávno je rozhodnutý. Jen nechce táhnout vinu na svých bedrech. Mimochodem jsem od něj minulý týden slyela, e ona - ta paní je nejlepí enská na světě !!! (bodej - má prachy a serala mu ty jeho li i s navijákem). Na svou obranu musím napsat (i kdy podvedenou blbku ze svého konta u nesmau), e prakticky do té doby, ne jsem zjistila,e někoho má, byl fajn, sice árlivý jako prase a jednou týdně v hospodě, ale staral se o vechny děti,doma vařil,uklízel,pral a ehlil,( mě to sice vadilo,bo pomáhat můe ale tohle prostě bylo moc), byl příjemný, kadého si získal svým humorem,já byla ta nejlepí enská pod sluncem a nikdy,ale opravdu nikdy by mě neopustil !!!
Co na to říct ? Lituji novou paní, lituji mé dítě,e tohle musí se mnou tak silně proívat a mnohokrát děkuji za lekci ivota (nemuselo to být). Do smrti na ní nezapomenu.
Steelová hadr.
Není tady
Proto mám pocit a to i z jiných vláken, e v době,kdy my si sami v sobě řeíme, proč,jak,odpustit-li a e se třeba vrátí, chlap (snad jen tohoto typu) u ve promýlí (jak se dostat k majetku atd.....) a dávno je rozhodnutý.
Zino, tohle je naprosto přesný...Mně se tím přítel chlubil.My,co uvaujeme citově,jsme prý na tom hůř ne oni,co uvaují rozumově. Prostě to maj spočítaný a ten cit se jim předstírá dost snadno.
Není tady
ElinaH. napsal(a):
Proto mám pocit a to i z jiných vláken, e v době,kdy my si sami v sobě řeíme, proč,jak,odpustit-li a e se třeba vrátí, chlap (snad jen tohoto typu) u ve promýlí (jak se dostat k majetku atd.....) a dávno je rozhodnutý.
Zino, tohle je naprosto přesný...Mně se tím přítel chlubil.My,co uvaujeme citově,jsme prý na tom hůř ne oni,co uvaují rozumově. Prostě to maj spočítaný a ten cit se jim předstírá dost snadno.
Nerozumím tomu, Elino, sama na jiném vláknu píe, e svého přítele nenávidí (ale přesto se ho drí) - skoro to vypadá na to, e to má dobře rozumově spočítané. Nevidím v tom ádný pozitivní cit.
Upravil(a) Vějířovka (14. 8. 2010 11:42)
Není tady
Zdravím dobré due. Potřebuji poradit,moná se utvrdit, e dělám dobře,co já vím....
Je to tak,e nyní řeíme na můj popud vyrovnání s tím,e bychom poté mohli dosáhnout po*ného rozvodu. Jene....jedná se o majetek. Take: já prodala jetě před manelstvím za jeho podpory byt s tím, e ji jsme pár měsíců bydleli se synem u něj v obecním bytě. Na to konto mě i syna do bytu přihlásil a tudí tu máme trvalé bydlitě. Jetě před manelstvím jsem si koupila "lepí" auto, napsala ho na něj byla jsem v té době na nemocenské a říkala si,e se stejně bereme a je lepí,kdy se o technickou bude starat on. V manelství jsem mu dala peníze na půjčky, kterými platil vyrovnání bývalce. Koupili jsme dalí auto, zařídili byt (kuchyň,nábytek atd.), investovala jsem do přestavby bytu a nové koupelny. Vdy to bylo tak,e přece se byt jednou bude odkupovat,tak proč neinvestovat do svého. Skoroex vdy tvrdil,e mám na byt stejný nárok jako on.
Myslím,e mi vznikl manelstvím. Nyní v průběhu těch 7 měsíců kdy tu ani nebydlí,ale nějaké věci má v jednom zamčeném pokoji, prodal obě auta, vybral peníze ze spoření s tím,e auta jsou kompenzací za nábytek a hotovými penězi si navíc nutně musí uhradit poslední 2 úvěry,nezvládá platit. Nezvládá proto, e nájem a poplatky bytu hradíme napůl,ale on takté hradí polovinou u nové paní,proto se mu ve navýilo. Protoe jsou neustálé rozpory,vyhroování (i násilím) apod., chtěla jsem ho vyplatit z bytu částkou 400.000 (on chtěl 600) s tím,e bude mít dost za obecní byt,kdy má dalí peníze získané z prodeje aut a výběru účtu(dalích 400). Kdy jsem mu to dnes zdůvodnila, začal vyskakovat,vyhroovat,e si sem někoho nastěhuje, přihlásí dospělé děti a bude tu víc pobývat,aby si uil půlky nájmu. Mimochodem jsem zjistila, e si mezitím koupil nový lepí vůz,dostal od nové paní 70.000 na účet a sice s opoděním asi 5 měsíců (zřejmě zase peníze od paní) si uhradil ty úvěry. Do toho veho se nyní přimíchala monost odkupu bytu,aby já to od začátku bojkotuju s tím,e s ním rozhodně nic nebudu odkupovat napůl.Představuje si to tak,e společně odpoupíme,společně prodáme a peníze si rozdělíme. Jene to můe trvat i dva roky,proto jsem mu nabídla raději peníze.Navíc s odkupem to vůbec nemusí dopadnout,kdoví,táhne se to u skoro od jara a pořád nikdo nic neví,mohou to i pozastavit.Já bohuel nemám kam jít, za peníze,které mi nabízí si nekoupím zhola nic ani mimo Prahu a na hypotéku také nedosáhnu,protoe mám podprůměrný plat,kterým sotva hradím půl nájmu. Já nevím,co mám dělat, právník mi vpodstatě poradil, vybílit byt a ty peníze, které mu nabízím si nechat.Cítím se jako podvedený debil a ve svých letech nemám ádnou jistotu a jsem přesvědčená o tom, e a udělám cokoliv, vdy na tom já budu mnohem,mnohem hůř a nechám ze sebe sedřít kůi. Nevím, co s tím.......mám pravdu kdy započítávám do vyrovnání i ty peníze z účtu a aut (mimo jiné mi je nyní i zapírá) ??? Ve by nejradělil dělil napůl - zejména výdaje, mé peníze z bytu,byt, jene kdy má dojít na lámání chleba, najednou "kde nic není ani smrt nebere, tyhle peníze do toho netahej",atd...
U se to nedá vydret,opravdu mě vydírá - citově. Já se před ním ovládám,bráním se, diskutuju,ale poloím telefom nebo odejde a já se sesypu jak domeček z karet.Tak se chová ji cca od května,kdy mu dolo,e u mě ty zadní vrátka u nemá. Chvilku se chce rozvádět,potom zase nemá důvod, před týdnem potřeboval peníze,dnes si zase klidně počká a raději nás bude prudit. Navíc kdy přijde opilý, řve,nadává nám oběma atd. Fyzické násilí si nedovolí,protoe ví,e bych se nenechala a udala ho. Věřím tomu,e v práci,příbuzným i nové paní vypráví li a bludy a ji jsem se několikrát přesvědčila, e on prostě pravdu nepřizná,nebo těm lím natolik věří,a přesvědčí i sám sebe. Nevím, asi je to hra o nervy,asi jsem měkká,ale tohle se fakt nedá vydret....
Upravil(a) Zina (19. 8. 2010 18:11)
Není tady
Zino, vykalala bych se na bludy, co povídá, a sehnala bych si na ty majetkové záleitosti dobrého právníka. Vyplatí se Ti to.
Není tady
Take právníka a at si odhlásí bydlení s tím, e bude platit alimenty a ty holt nějak utáhne nájem. Pak u bude mít po rpzvodu lepí ancei na samostatné odkoupení bytu. Chce to dobrého právníka.
Není tady
Tak po dlouhých strastích a neustálých úpravách majetkového vyrovnání takového, aby se líbilo hlavně skoroex, jsme min.týden podepsali u notáře dohodu o majetku a rozvod. Nikde nesměla být zmínka o penězích a investicích, které ode mě získal. Ustoupila jsem jak se dalo,jen abychom to u podepsali. Sloila jsem u notáře peníze,to aby měl jistotu e jsem je sehnala, a nyní u jen budeme čekat na rozvod. Já jsem se zadluila, ale budeme mít bydlení a snad do pár měsíců i klid. Od minulého příspěvku se stala spousta nepříjemných věcí, mezi nimi se pokusil zbít mého syna (z 1.manelství), protoe se mě syn zastával. Neuvěřitelné,jak se chlap můe změnit. Pořád nechápu celé jeho chování, slovní výpady,výmysly,li a obviňování, návtěvy v opilosti adt. Vdy přece mohl u dávno říct, hele, nael jsem si z různých důvodů jinou, domluvíme se co a jak a hotovo,rozvod. Místo toho proívám svůj nejhorí rok v ivotě. Nevěřili byste,jak člověku je, kdy jde z práce domů, ví, e ho čeká "návtěva" skoroex. Ty pocity, e tam sice bydlím, ale domov to vlastně není a straně se vám tam nechce. Dokonce jsem několikrát v těchto případech prostě la domů s brekem.
Sliboval,e kdy bude nae dohoda o vyrovnání dle jeho představ, po podpisu si odstěhuje zbytek věcí a konečně uvolní lonici. Bohuel jsme se pohádali i u notáře, měl toti celou tuto akci platit sám, ale protoe jsem při první schůzce tam byla sama, sloila jsem zálohu, kterou mi nakonec odmítl dát, protoe si to rozmyslel. Rozmyslel si to i s uvolněním lonice.Nakonec mi řekl : no vidí,tak u brzy bude volná... Já ho prostě nechápu, proč něco slibuje a potom nesplní. A nakonec kdy ho nevědomky přichytím při li,odnesu to já, protoe já jsem ta nejhorí. Někdy mám pocit, e skončím v blázinci. Já chápu, e mě nemiluje, e si nael jinou a já se tím "kdysi" trápila,e má dnes u jiné starosti,ale proč se sakra nemůe chovat normálně a sluně? Nae maily končí hádkami (setkání jetě hůř), protoe já se proti výmyslům bráním, a kdy to ustojím a třeba neodepíu, zase jsem namylená kráva,která neumí ani odepsat. Nevím, co dělat.
Není tady
moná by se jeho nová paní divila, kdyby četla co ti píe. Nejspí jí to také čeká...a jí dojdou peníze, a potká zase jinou..
Není tady
...zino jestli do toho veho jde bez právníka tak nedělá dobře. V tom vyrovnání se dá udělat moc chyb hlavně co se týká bodoucího přepisu st. bytu jen na tebe. Drím palce a doufám, e to psal dobrý právník. Navíc právník by ti měl umět pomoci i s tím vydíráním a napadáním syna. e se chlap změnil není změna. To se jen ukázal v pravém světle, takového sis ho vzala jen teď kdy jde do tuhého se odkopal v celé svojí kráse. Takových lidí je hodně bohuel.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
ElinaH. napsal(a):
Zino, tohle je naprosto přesný...Mně se tím přítel chlubil.My,co uvaujeme citově,jsme prý na tom hůř ne oni,co uvaují rozumově. Prostě to maj spočítaný a ten cit se jim předstírá dost snadno.Nerozumím tomu, Elino, sama na jiném vláknu píe, e svého přítele nenávidí (ale přesto se ho drí) - skoro to vypadá na to, e to má dobře rozumově spočítané. Nevidím v tom ádný pozitivní cit.
Jé,tohĺe jsem přehlídla,moná jdu pozdě,ale přece :
Vějířovko,věř čemu chce,ale vypočítané/vypočítavé to z mé strany k příteli není.Spí je to klasické "Odi et amo"(nenávidím a miluji).
Moc mě mrzí,jestli jsem to na svém vlákně formulovala patně.Pak pro Tebe i ostatní: JEHO miluji,nenávidím jeho ŘEČI a LHANÍ.Dost moná proto,e vím,e ĹHANÍ svého protějku i dětí si člověk způsobuje sám.A z toho pak o zuřím...
Omlouvám se,je-li má reakce
Není tady
P.s."My,co uvaujeme citově",prosím není nálepka,kterou jsem si a Zině dala.Přítel svou řeč začal slovy "Vy,co uvaujete citově ..."
Není tady
A Zino,drím palce...
Není tady
Děkuji moc za podporu. Já si jen pořád nedokáu srovnat v hlavě, e se takhle někdo chce a můe chovat. Já - ta oputěná bych mu měla dělat "problémy", ne on mě. Aspoň jsem si tedy myslela, e to tak bývá. Mám dojem, e moná problémy z mé strany i čekal a já se najednou oproti jeho předpokladům chovám "divně". Asi měl k výpadům sklony i dříve díky jeho povaze. On prostě kdy řekne, e bílá je modrá, tak je modrá a pokud ne, klidně pouije i násilí, jen aby měl pravdu. On snad tu modrou i časem sám vidí. Dřív se drel na uzdě, protoe mu lo o mě,ale dávno u mu jde o někoho nebo něco jiného. Najednou ani není schopen sám podat ádost o rozvod, to jsem udělala já, prý je mu to jedno. Přece i nové přítelkyni by mělo záleet na tom, e nemá doma enáče,ne? Ano, nejedná se o závazky, ty necítil u od ledna vůči mě, jde i o ten pocit, e ten druhý "patří" jiné.
Řeila se tu nenávist vůči manelovi,příteli. Musím tedy přiznat, e ta moje láska díky jeho chování opravdu časem přerostla v nenávist. Prostě ho nemůu ani vidět, otvírá je mi kudlička v kapse,svírá se mi aludek. Naprosto mě zklamal, hlavně jako člověk,nemyslím nyní na to, e si nael jinou a byl schopný pod smylenou záminkou mě opustit na tědrý den. Kdy na to teď myslím, to musela být sranda,kdy si představím, e ani jedna o té druhé nevěděla a on se cpal salátem a rybou se mnou ve dvě a s ní v pět. Snad mu aspoň bylo blbě. :-) Jde prostě o takovou řekněme nezávadnou nenávist, díky které se s tím troku srovnávám a doufám,e jednou na něj s těmi boími mlýny dojde. To bych si opravdu přála.
Jinak právníka mám a dobrého. Vím,e jsem měla monost volat policii,ale co bych jim říkala? Manel napadl mého syna.... mohl by to zapřít, pokud by do té doby neujel. Jak bych to dokázala? Nae dvě tvrzení proti jeho? ádný doklad o rozvodu jsem do té doby neměla. Nyní čekám na rozvod a doufám,e to bude rychlá smrt. e do té doby si nic nedovolí. Co mě trápí jsou jeho klíče u skoro od jen mého bytu. Zkusím mu o ně v neděli říct, bojím se toho,e mi taky na poslední chvíli můe vybílit byt, e si sem i po dobu rozvodového řízení bude chodit nás trápit,kdy se mu zachce. Pokud vyměním hned zámek, má tu trvalé bydlitě,take policajti mu byt v klidu otevřou.....
Není tady
xxxx napsal(a):
...zino jestli do toho veho jde bez právníka tak nedělá dobře. V tom vyrovnání se dá udělat moc chyb hlavně co se týká bodoucího přepisu st. bytu jen na tebe. Drím palce a doufám, e to psal dobrý právník. Navíc právník by ti měl umět pomoci i s tím vydíráním a napadáním syna. e se chlap změnil není změna. To se jen ukázal v pravém světle, takového sis ho vzala jen teď kdy jde do tuhého se odkopal v celé svojí kráse. Takových lidí je hodně bohuel.
Já nemám ádné důkazy, není sprostý v mailech,ani v nich nevyhrouje. To pouze osobně,maximálně ujede do telefonu. Je si toho moc dobře vědomý. I se mi několikrát stalo,e jsme v pracovní době nás obou něco řeili,já mu něco vysvětlovala a on mi najednou odpoví mimo mísu něco v tom smyslu jako : ty mi bude nadávat? ty mi vyhrouje, tak to si holčičko nezvykej....atd. On si prostě dělal alibi před kolegy a po čase jsem pochopila a dala tohle do souvislosti s tím, e dotyčná přítelkyně někdy na jaře nastoupila k nim do práce. A pak e chlap neumí myslet na dvě věci současně!!!
Není tady
Tys ho z toho bytu vlastně vyachovala,e?Předtíjm tam bydlel on a protoe vám tam pak napsal trvalé bydlitě,tak na to teď dojel.A jetě ti má vyplácet nějaké stotisíce,které si do toho bytu vrazila?
Není tady
Kuty napsal(a):
Tys ho z toho bytu vlastně vyachovala,e?Předtíjm tam bydlel on a protoe vám tam pak napsal trvalé bydlitě,tak na to teď dojel.A jetě ti má vyplácet nějaké stotisíce,které si do toho bytu vrazila?
Kuty, státní byt dostal on s bývalou manelkou. Tu vyplatil v rámci vypořdání bydlení 400.000Kč po rozvodu. Já po seznámení prodala svůj byt, protoe o tenhle by přestěhováním ke mě přiel. Z prodeje jsem investovala 500.000 do bytu, 400.000 do jeho dluhů. Koupila jetě před manelstvím auto za 150.000, pak dalí za 180.000. Tento rok vybral peníze z naeho spoření, kde bylo uloeno 200.000 (z původně mé kapsy), obě auta prodal, a dostane po rozvodu 600tis. Umí počítat? Chce mi říct, e jsem ho obrala o státní byt? Myslí, e kdybych ho chtěla vyachovat, e by se nechal, nebo e bych si nechala líbit to, co dělá?
Není tady
Zina napsal(a):
Kuty napsal(a):
Kuty, státní byt dostal on s bývalou manelkou. Tu vyplatil v rámci vypořádání bydlení 400.000Kč po rozvodu. Já po seznámení prodala svůj byt, protoe o tenhle by přestěhováním ke mě přiel. Z prodeje jsem investovala 500.000 do bytu, 400.000 do jeho dluhů. Koupila jetě před manelstvím auto za 150.000, pak dalí za 180.000. Tento rok vybral peníze z naeho spoření, kde bylo uloeno 200.000 (z původně mé kapsy), obě auta prodal, a dostane po rozvodu 600tis. Umí počítat? Chce mi říct, e jsem ho obrala o státní byt? Myslí, e kdybych ho chtěla vyachovat, e by se nechal, nebo e bych si nechala líbit to, co dělá?
Není tady
Zina napsal(a):
Kuty napsal(a):
Kuty, státní byt dostal on s bývalou manelkou. Tu vyplatil v rámci vypořdání bydlení 400.000Kč po rozvodu. Já po seznámení prodala svůj byt, protoe o tenhle by přestěhováním ke mě přiel. Z prodeje jsem investovala 500.000 do bytu, 400.000 do jeho dluhů. Koupila jetě před manelstvím auto za 150.000, pak dalí za 180.000. Tento rok vybral peníze z naeho spoření, kde bylo uloeno 200.000 (z původně mé kapsy), obě auta prodal, a dostane po rozvodu 600tis. Umí počítat? Chce mi říct, e jsem ho obrala o státní byt? Myslí, e kdybych ho chtěla vyachovat, e by se nechal, nebo e bych si nechala líbit to, co dělá?
Zino ja ti teda drzim palce. Ten tvuj pripad jsem si precetla a koukam jako zjara. Neuveritelny.
Jedno mi ale vrta hlavou, ze sam ziskal statni byt. Manzelka tedy sla sama z nej pryc predpokladam, dal za to 400 000 a ty jsi jeho dluh v te same vysi sama financovala. nechci se v tom moc vrtat, ale to jsi vlstne byla ty, kdo tu manzelku vyplatil, ze? tak to je i tak dost sila.
Není tady
Kuty napsal(a):
A copak tím chce říct?
Není tady
Zino, to je mazec co po světě chodí za chlapy. Četla jsem ve pomalu s otevřenou pusou.
Bohuel k tomu nemám co říct....snad jen, e tvého skoroex bych nakopla tak, e by se nestačíl divit. A tobě...drím palečky, aby u lo ve hladce a měla jsi to rychle za sebou...a smekým před tím, jaká jsi silná enská
Není tady
Děkuju moc.... Stále se něco děje,take jsem tu dlouho nebyla. Kadopádně nátlak z jeho stany nekončí a protoe si drahý ex spočítal, e vydělat by mohl mnohem více, začaly problémy,kterých jsem se bála. Nejdřív mi chtěl prodat nábytek v bytě nepatřící do SJM i přesto, e mi za prodej mého auta měl připadnout dle domluvy, poté chtěl o 100.000Kč navýit částku na jeho vyplacení z důvodu,e byt se bude prodávat do osobního vl.(co jsme oba věděli 2 roky,ale netuili,e to přijde v této době) a protoe jsem se u dál nechtěla nechat dímat,chce odstoupit od dohody pro vypořádání a tím pádem se rozvádět po*ně. Take se mi zase nahromadili dalí potíe, tvrdí ze dne na den, e se s přítelkyní rozeel a nemá kde bydlet. Zvlátní je, e tu přespal jednou víkend,jinak tak jednou týdně a kde je ty ostatní dny? Prádlo tu nenechává,take prát má kde. Podle mě to jsou jen li a snaí se získat větí částku penez nebo rovnou byt. Kdy tu je,hustí do mne,jak jsem patná, jak mám patného právníka a jak se těí,a uvidí mé záda při odchodu ze dveří.A budu se divit a s námi bude trávit vánoce. Kdy jsem mu řekla,e nemám kam jít a v bytě chci zůstat, protoe jsem tu dost investovala,hned se ptal jako kolik. Vechno přepočítat na peníze ale nejde, vzpomněla jsem si na strýčka Skrblíka,jak se mu točili v očích dolárky... Zbývá mi cca 14 dní do rozvodu,kde chce vekeré domluvy rozbourat a má u také prý napsanou novou ádost o rozvod a e budu jetě koukat co ve tam napsal. Dokonce i to, e prý jsme ho se synem okrádali.... Je mi z toho smutno..... Také jsem se dozvěděla,e jsem poruila etickou morálku mezi maneli. Kdy jsem to slyela, chtělo se mi u i smát. Nevím, doufám,e to jsou jen výhrůky aby ze mně jetě něco káplo (boe kdybych měla... tak pro ten klid....) a e u rozvodu ve proběhne podle domluvy,ale zase on není ten,který by nakonec a dokonce před lidmi sklopil hlavu. Jestli ne,budeme se muset soudit a mě tohle jen tak neskončí.Tak nějak u na to nemám sílu,trvá to vlastně skoro rok a jsem vyčerpaná. Vánoce neřeím,moná a po 9.12. jestli to dobře dopadne. Se synem jsme se shodli, e i kdy nám zůstane v podstatě holý byt a spát budeme na zemi,ale ve bude vyřeené, budeme mít nejkrásnějí vánoce.
Není tady
Zino, klid.
Jen aby byl ten Tvůj "partner" tak silný v kramflecích i před soudcem. To jiní mnozí furianti sklapnou paty.
Nenech se vynervovat a a u to majetkově dopadne jakkoliv, věř, e a se ho zbaví, bude Ti líp.
Přeji Ti hodně sil.
Není tady
Zina napsal(a):
Prosím poraďte mi, jsem zoufalá. V únoru spolu budeme 3 roky, 2 roky jsme svoji. Toto je mé 2.manelství a manelovo 3. ...
Mno, vzhledem k vasemu veku a poctu manzelstev, uz by jste oba meli vedet co chcete. Bez urazky. Bylo by dobre, kdyby sem napsal neco i on, takto tu vsichni budou posuzovat pouze Vasi pravdu, ktera je jen Vase, nikoli jeho Kazdopadne z meho pohledu podle toho co pisete si myslim, ze to sluvko miluji u neho znamena, ze Vas ma na vsedni den a ji na nedeli. Takze pokud ho uz po nevere nemilujete, nemate spolu deti, nechcete nic resit, chcete se s nim rozejit, udelejte to.
Není tady
Podruhé jsem se vdávala po 11 letech od 1.rozvodu a měla jsem jasné představy co čekám od manelství.
O důstojný rozvod usiluji 3/4 roku,myslím,e v dohodnutém vyrovnání jsem byla více ne tědrá vzhledem k tomu tomu,e jsem se jetě díky tomu musela zadluit. Sám mi částku navrhl, ve jsme podepsali a nyní začal měnit názor a spustil nátlak. Nějak jsem to chtěla mít ve za sebou do října maximálně, potom jsem se vnitřně přizpůsobila termínu do vánoc. Nyní to vypadá, e po rozvodu to můe trvat nejdéle 3 roky. Bezva vyhlídky do budoucna. A silná? Pořád si říkám,e to nezvládnu,při kadém problému,překáce,hádce. Jene já to psychicky schroupat prostě musím! Ono mi toti nic jiného nezbývá.
Není tady