27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Prosím poraďte mi, jsem zoufalá. V únoru spolu budeme 3 roky, 2 roky jsme svoji. Toto je mé 2.manelství a manelovo 3. Poprvé se rozváděl, protoe si nael jinou, podruhé si nala jiného ona. Nedávno jsem zjistila, e manel má milenku, zřejmě se seznámili přes internet. Ten vztah trvá asi 2 měsíce. Byla jsem neuvěřitelně hloupá, kdy jsem věřila výmluvám, e bude déle v práci, e mají v práci oslavu a dokonce jsem věřila i tehdy, kdy na tědrý den el do práce s tím, e mají inventury a vrátí se druhý den odpoledne. e nám etří na dovolenou a peníze přece potřebujeme. Vrátil se třetí den ráno, pohádali jsme se a o den později jsem zjistila, e má jinou. Zjistila jsem to bohuel pozdě,protoe je zamilovaný. Prý protoe jsme se hádali (kvůli blbostem),necítil se u nás jako doma.Nevěděl kudykam, uvaoval o tom, e ode mě odejde. Ona jediná mu pomohla, proto se zamiloval. Najednou ale zjistil, e nic není tak jednoduché a e mě miluje také. Také chápe, co by pro něj dalí rozchod znamenal a jak by ublíil rodině. Nyní tráví tak dva dny v týdnu se mnou, ostatní je u ní. Nechci o něj přijít přesto vechno, proto bojuji a chci ho zpátky. Nechci se vzdát boje, do kterého jsme se pustili tím, e jsme se vzali. Dokáu mu odpustit, to co mu dříve vadilo jsem změnila a změnila své chování. Ale pocitově jsem jako na houpačce. Nechtějte vědět, kolik otázek u jsem si dala, dost mě to ublíilo. Podotýkám e nejsme ádní puberáci, manelovi je 41let, mě 37.
Není tady
Zrejme áno... Aj ja som raz milovla, respektíve bola zamilovná, do dvoch naraz. A trochu neskôr to ivot vyrieil sám, ukázal mi detailnejie, akí sú - a mne padlo úplne žahko sa rozhodnú. S jedným som ostala kamoka, ale s druhým sa potom ten vzah aj tak rozpadol... (ale kvôli iným veciam). Aj tvoj mu sa mono raz spontánne a sám rohodne, otázka je, či mu ten čas poskytne - t. j. či to vydrí dostatočne dlho. Na druhej strane: môe to trva dos dlho, lebo verím, e mu vyhovuje ma vlastne dve eny a dva rôzne vzahy(aj mne by sa to určite páčilo ).
Není tady
ne kadému manelství vyjde napoprvé, ale pokud se rozvedl proto, e se zamiloval jinde, dalo se čekat, e to klidně udělá podruhé.
Ptala ses, zda můe milovat dvě? Odpověď zní ano, můe.Zřejmě mu to bude i vyhovovat, pokud neucítí nátlak jedné z protistran.Otázkou zůstává, bude to vyhovovat i Tobě, e se o něj dělí?
Dokud si toti o nevěře nevěděla, měl on práci s tím, aby to tajil. Nechtěl, aby ses to dozvěděla a tak čas s ní byl omezený, teď je to ale venku a jak vidí, je s ní víc ne s tebou, místo, aby se snail to s ní ukončit, nebo tě poprosil o čas.
Tak jen abys nespadla do role, kdy ty ho prosí o lásku. Měl by to být on, kdo prosí o odputění.
Dej mu čas, netlač na něj, nevyčítej,nechtěj ádná okamitá rozhodnutí. Věnuj se sobě.(kosmetika, sport, jazyky,kamarádky..)
Není tady
Poprvé se rozváděl, protoe si nael jinou, podruhé si nala jiného ona.
Omluvám se, ale první, co mě napadlo při čtení téhle věty, bylo, jestli v tom druhém případě nebyla manelka jenom rychlejí
Také chápe, co by pro něj dalí rozchod znamenal a jak by ublíil rodině. Nyní tráví tak dva dny v týdnu se mnou, ostatní je u ní.
Poměrem své (ne)přítomnosti 2:5 rodině - a hlavně tobě - neubliuje? Co by pro něj znamenal vá rozchod? Ale spí - co by znamenal pro tebe? O co chce bojovat - o chlapa, který naprosto netají milenku, věnuje jí větinu svého času (moná i peněz) a tu a tam se přijde domů vyspat, najíst a převlíknout? Nebo o jakési pofidérní vítězství nad tou druhou? O pocit výhry? Ví, já občas maluju čerty na zeď a tady jeden takový je - nebojí se toho, e tu přítí jenom líp utají?
Není tady
Mě je sice přes 50, myslím, e jsem hodně tolerantní,ale kecy, jak můe ena milovat dva a více muů a chlap více en jsou pro mě tragické. Proto asi je celý národ promořem infektama. Vichni spí se vemi, v práci, doma, milenky,milenci a mě je z toho na zvracení, kdy si to představím. Tak to bych se měla asi jít léčit, e jsem pro rodinu a jednoho partnera. Proto to tak potom i vypadá, druhé, třetí, črtvrté manelství, děti z prvního, druhého, třetího...a v globále je to jeden velký bor.el.
Mě kdyby chlap zahýbal, tak at si jde! Nechápu eny, co jim to nevadí, nebo vadí a čekají, a se vrátí. Udělal to jednou, dvakrát, třikrát....donekonečna. takoví lidé nemají vstupovat do ádného svazku.
Chlapi jsou prevíti, lou, nic jich to nestojí, kdy říkají, e milují a eny jsou slepice, kdy slibům uvěří.....
Není tady
Zino, nepíe, jestli máte spolu děti..pokud ne, tak a přítě zabloudí na víkend domů, zabal mu raneček..to jak se chová, je naprostá neúcta k tobě.Navíc, pokud se po 2 měsících zamiloval, tak mu to asi moc práce nedá, co? Kolikrát to bude jetě muset zaít..
Není tady
Mno tak to je síla. Omlouvám se, ale začínám mít pocit, e co chlap to manipulátor.
On u na férovku je u s tou druhou, ale tebe si pěkně drí, kdyby mu to tam nějak nevylo a teprve s odputěním oblbne- e o tebe nechce přijít, rodina apod. Pfffff.
Vím, e Tě to musí íleně moc bolet, vím, jak smutno ti je......ale věř mi, i kdyby si byla sebehorí manelka- pořád řeení problému ve vztahu neznamená hledání si milenky. ."ona jediná mu pomohla"- jeí chudáček- jakoby jsi ho nenechala vyspat nebo mu tam zaráela hřebíky pod nechty- takovy trpitel to byl.
Navíc nějaké chyby ti vytkl, a POTÉ, co se přilo na milenku......take tak patná manelka asi nebude! To vechno co ti naplácal- jsou jen výmluvy- ospravedlneni, ze Te podrazil!!! Navíc tam travil tedrý večer a dalí dny- mno to je k tobě jako manelce drzost neuvěřitelná svin----a - respekt nula. Ani se nesnail předstírat.
Nevim, ja myslim, ze tenhle chlap ma potrebu lovit, jednoduse se znudi.....a kdyz mu tenhle model 2:5 dovolis, ztratis jeho posledni kousek respektu vuci tve osobe. Bude vedet, ze si s tebou muze zametat, jak chces a ty tam furt budes cekat jak nejaka blbka. Ja bych ho tedy vypakovala. Srdce by mi krvacelo- ale alespon bych si zachovala důstojnost. Chce tu druhou - tak at si to uzije. Zadnou zalohu, kdyby to s tou dalsi nebylo tak sladky, bych mu tedy nedelala.
Není tady
Zino,
z toho, co píe, bych řekla, e tvůj mu vlastně ani sám neví, koho vlastně miluje...
Vzhledem k tomu, e je ve stejné situaci u po několikáté, je asi stále dost nezralý na to, aby řeil partnerské problémy. A to bez ohledu na to, kolik je mu let.
I v padesáti jetě někdo neví, kdo je a co vlastně chce...
To, co cítí k milence je velmi pravděpodobně jen okouzlení, momentální váeň a zamilovanost.
To se v lásku proměnit můe, ale taky nemusí.
Zkus to celé vzít i jako příleitost pro tebe samotnou, abys si ujasnila, co vlastně od ivota a od partnera předevím potřebuje, co potřebuje sama od sebe, abys byla astná...taky jak ty sama vlastně lásku vnímá, co to pro tebe představuje...
A zda tvůj mu je vůbec ochoten a schopen s tebou budovat takový vztah, abys ty v něm byla astná.
No a v neposlední řadě přemýlej i nad tím, co ty jsi ochotná a schopná do toho vloit sama osobně.
Já si myslím, e oba partneři by měli do vztahu přináet stejný vklad. Není dobré, pokud jeden dává vechno a druhý téměř nic.... na to si právě teď dej velký pozor, protoe kdy dá vechno, nic u ti nezbyde....
Není tady
Zina napsal(a):
Prosím poraďte mi, jsem zoufalá. V únoru spolu budeme 3 roky, 2 roky jsme svoji. Toto je mé 2.manelství a manelovo 3. Poprvé se rozváděl, protoe si nael jinou, podruhé si nala jiného ona. Nedávno jsem zjistila, e manel má milenku, zřejmě se seznámili přes internet. Ten vztah trvá asi 2 měsíce. Byla jsem neuvěřitelně hloupá, kdy jsem věřila výmluvám, e bude déle v práci, e mají v práci oslavu a dokonce jsem věřila i tehdy, kdy na tědrý den el do práce s tím, e mají inventury a vrátí se druhý den odpoledne. e nám etří na dovolenou a peníze přece potřebujeme. Vrátil se třetí den ráno, pohádali jsme se a o den později jsem zjistila, e má jinou. Zjistila jsem to bohuel pozdě,protoe je zamilovaný. Prý protoe jsme se hádali (kvůli blbostem),necítil se u nás jako doma.Nevěděl kudykam, uvaoval o tom, e ode mě odejde. Ona jediná mu pomohla, proto se zamiloval. Najednou ale zjistil, e nic není tak jednoduché a e mě miluje také. Také chápe, co by pro něj dalí rozchod znamenal a jak by ublíil rodině. Nyní tráví tak dva dny v týdnu se mnou, ostatní je u ní. Nechci o něj přijít přesto vechno, proto bojuji a chci ho zpátky. Nechci se vzdát boje, do kterého jsme se pustili tím, e jsme se vzali. Dokáu mu odpustit, to co mu dříve vadilo jsem změnila a změnila své chování. Ale pocitově jsem jako na houpačce. Nechtějte vědět, kolik otázek u jsem si dala, dost mě to ublíilo. Podotýkám e nejsme ádní puberáci, manelovi je 41let, mě 37.
tohle mě pratilo do očí.
pokud by tam bylo napsáno.....změnili jsme , co nám vadilo ...tak ok. ale takhle?
kam jsi a ochotna zajít?
Není tady
Mu má 4 děti, já 1 dítě, spolu nemáme,i kdy jsem moc chtěla.
Není tady
Předpokládám, e ty 4 děti nemá s jednou partnerkou, no, na tvém místě bych raději s takovým muem dítě nechtěla, být jedna z jeho harému mě osobně by se nelíbilo, ale jsme kadá jiná.
Není tady
Aneri, dtí oheň a jed, ale tvoje laskavé hodnocení "Chlapi jsou prevíti, lou, nic jich to nestojí, kdy říkají, e milují a eny jsou slepice, kdy slibům uvěří....." Zinu v její situaci asi nepotěí...
Vichni spí se vemi, v práci, doma, milenky,milenci a mě je z toho na zvracení, kdy si to představím.
Jednoduchý řeení - nepředstavuj si. Kdy se ti nelíbí program v TV, tak buď můe nadávat na její pracovníky, nebo prostě přístroj vypnout...
na tvém místě bych raději s takovým muem dítě nechtěla
Zina velmi pravděpodobně chtěla dítě jetě před tím, ne se pán zamiloval, nemyslí?
Není tady
Jetě mě napadlo- pokud on by rád na vztahu pracoval- navrhla bych mu tedy navtívit manelskou poradnu- společně samozřejmě. e ty jsi tedy ochotná na tom pracovat, ale pouze za podmínky, e opustí tu druhou. Pokud ne, asi bych mu opravdu zabalila věci.
Ta situace, do které tě dostal- to je příerné psychické trápení
A hlavně bych se vyvarovala jakýchkoliv intimností.
Není tady
Neví, jestli chce nebo nechce pracovat na naem vztahu. Nabízela jsem mu hned manelskou poradnu,ale to odmítá. Z tohoto týdne mi věnoval jeden den s tím, e si musí něco zkusit uvědomit, v práci si vzal den volna na hlídání jejího dítěte. Co mám udělat? Pokud ode mě ucítí nátlak, odejde. Na druhou stranu mám strach, e si s ní pomalu buduje vztah a moná i domov a já sedím a čekám. Sám není rozhodnutý ode mě odejít, ale na druhou stranu se jí nechce vzdát, protoe "je to vyjímečné, kdy si dva lidé tak sedí a rozumí" , nechce se něčeho tak mimořádného vzdát.
Upravil(a) Zina (22. 1. 2010 9:07)
Není tady
Pokud ode mě ucítí nátlak, odejde... Sám není rozhodnutý ode mě odejít, ale na druhou stranu se jí nechce vzdát
Ale vdy u je skoro pryč - jenom u tebe občas pohostinsky vystoupí, nebo spí nechce opustit zázemí, které u tebe má. Co kdyby ten "mimořádný vztah" s milenkou náhodou přece jen nevyel? Ona je moná "výjimečná", ale ty jsi jistota střechy nad hlavou a plné misky...
Není tady
Zina napsal(a):
Neví, jestli chce nebo nechce pracovat na naem vztahu. Nabízela jsem mu hned manelskou poradnu,ale to odmítá. Z tohoto týdne mi věnoval jeden den s tím, e si musí něco zkusit uvědomit, v práci si vzal den volna na hlídání jejího dítěte. Co mám udělat? Pokud ode mě ucítí nátlak, odejde. Na druhou stranu mám strach, e si s ní pomalu buduje vztah a moná i domov a já sedím a čekám. Sám není rozhodnutý ode mě odejít, ale na druhou stranu se jí nechce vzdát, protoe "je to vyjímečné, kdy si dva lidé tak sedí a rozumí" a nechce se něčeho tak mimořádného vzdát.
boe, to je trubec. Scházeli se u kafe, a nebo v posteli a po 2 měsících je to konečně to pravé,haha..
Tak teď si jetě musí vyzkouet, jak bude fungovat ten praktický ivot, který je o něčem jiném a pak se uvidí, jo?
Holka zlatá, vím, e to bude těký, ale asi bych ti radila na nic nečekat. U jen to, e jí dal přednost před tebou o tědrém dnu, kdy je pro větinu lidí důleité, být se svými blízkými, je znamením, e ona je teď pro něj na prvním místě.
Upravil(a) laminanonte (22. 1. 2010 9:05)
Není tady
Ja viem, e je to aké a nedmoné, ale skús sa naňho neupína, nerozmýža o tom, či sa vráti alebo... i svoj ivot, skús robi niečo, čo ti odvedie pozornos... urobí rados... proste niečo, čo nesúvisí s ním. Lebo jeho rozhodnutie ovplyvni nemôe, a to čakanie a môe nakoniec privies do blázinca.
Není tady
Asi máte pravdu. Jene já se vdávala podruhé asi 10 let po rozvodu, po celou tu dobu jsem si byla jistá, e vdávat u se nehodlám, e u nechci mít děti. Pak přiel on a změnil mi celý ivot. I přes první rozvod a odmítání pro mě
manelství hodně znamená, nechci to vzdát při první krizi s velkým K.
Není tady
Hm, alo vzdá ON? S tým nič nenarobí a ide o to zachova si aspoň akú-takú hrdos... a zdravý úsudok. Mmch, on mi pripadá ako sobány recidivista - ktovie, kožko tých manelstiev ete stihne...
Není tady
Já tedy nikdy vdaná nebyla, ale chápu velmi dobře, jak to myslí. Měla jsem to stejně- nechtěla jsem to vzdávat, kdy jsme měli krizi ve vztahu a toho mého přesvědčovala, e to přeci vyřeíme a e to zvládneme. e partnertví je o překonávání problémů (i citových) atd atd atd.
Mno jo, ale zpětně, kdy to vidím, myslím, e vhodnějí taktika tehdy u mě by byla, abych se ztáhla a nechala ho být. Tlačit někoho do něčeho a servírovat se na zlatém podnosu a být ta, která je stále dostupná - i kdy on poruuje vechna pravidla partnerského souití (viz jiná ena)- je kompletní ztráta hrdosti a sebe sama a zároveň pro toho druhého se stane člověk kompletně nazajímavým. Myslím, e protějek na druhé straně loajalitu, oddanost a pochopení si ve své hlavě přetočí na slabost a zoufalost druhého.
Jak se říká: "it takes two to dance a tango"- je potřeba dvou tančit tango....
Není tady
nechci to vzdát při první krizi s velkým K
Já vím - podle těch rad "nech ho, nevyčítej, neděj scény a on se pokorně vrátí"... Jene to můe platit pro, s odputěním, troubu domácího, kterýmu po X letech vzornýho manelství vytrysknou hormony a on sám dobře neví, co s tím... kdeto tenhle pán to ví velmi dobře, řekla bych.
Není tady
Zina: Z tohoto týdne mi věnoval jeden den s tím, e si musí něco zkusit uvědomit, v práci si vzal den volna na hlídání jejího dítěte. Co mám udělat?
Co má udělat, to přesně nevím, ale jisté je, e pro mě by tohle byla "jeho" konečná.
Naprosto bych pochopila, kdyby manel obdivoval jinou, kdyby se mu jiná líbila, kdyby chodil někam na kafe... a kdyby se svůj vztah snail utajit. Ale aby se angaoval v jiné domácnosti a mně přiel jednou za týden domů, to tedy v ádném případě.
A abych měnila kvůli nevěrnému manelovi svoji povahu, zvyky atd.., to u vůbec ne.
Zino, Ty asi kolem sebe nemá moc muů, viď.... e si tak moc chce udret zrovna takového...
Hodila bych hlavou a řekla "bě si, takových jako ty najdu 12 do tuctu".
Někde Tě čeká někdo lepí, věř tomu.
Není tady
Beruska27 napsal(a):
......ztratis jeho posledni kousek respektu vuci tve osobe. Bude vedet, ze si s tebou muze zametat, jak chces a ty tam furt budes cekat
Zina spí ztratila respekt k vlastní osobě, vlastní sebeúctu.
"Zametat" s tebou můe, Zino, jen do míry, do které mu to dovolí. Mám jeden nestandardní nápad: co zkusit se sejít s některou z jeho bývalých manelek někde na kafi, a nestěovat si na něj!, jen pozorně poslouchat. eny mají sklon povaovat bývalé partnerky svých muů za tvory, se kterými se nedalo ít, potvory, cuchty a podobně, se kterými ten jejich skvost musel trpět....a ony e jsou ty pravé, s kterými bude teprve astný. Zkus si ty bývalky aspoň třeba představit jako normální, fajn enské, které byly před časem v podobné situaci jako ty... moná by ti to víc otevřelo oči. Moná to zní drsně, promiň, ale zvenku to vypadá jinak. Nechci ti nijak ublíit.
Upravil(a) Daphné (23. 1. 2010 7:05)
Není tady
Zdravím eny, mnohokrát děkuji za Vae názory, kterých si velmi váím a dá se říct, e jsem nad vemi přemýlela a některé si vzala k srdci. Musím napsat, e stav naeho vztahu s manelem se prakticky nezměnil, či doznává změn velmi pomalu a téměř nepatrných, ale zapla pánbůh za ně. Díky Vaim příspěvkům jsem se "zvedla".Ono je něco jiného slyet názor kamarádky a jiných zpřízněných duí, které mě znají a jsou tím pádem tak troku "ovlivněné".
Manela jsem se vlastně přestala doproovat o lísku a pozornost, min. týden jsme se sice neviděli vůbec, ale začal se o mě sám od sebe zajímat. I kdy mě dostal tím, e minulý týden svého nejmladího syna vzal na víkend místo k nám domů k ní a kluka tím blbne, ale zkusila jsem po jedné jeho zdravici formou sms navrhnout kino. Sice jsme nakonec plán změnili a zali do restaurace, ale večer jsme strávili společně,já tomu byla ráda a myslím, e i on. Spal doma a ráno mi navrhl, e na dnes "něco má", čeho lituje, ale ve středu by rád přiel domů. Prý mi to sluí (zhubla jsem toti 10 kg,ale to znáte-nervy) a je rád, e je mi lépe, protoe mu na mě záleí. Prostě jsem přestala tlačit na pilu a doufám, e tím vztahu pomůu. Dalo by se říct, e si samoty uívám, moná e do budoucna, pokud se nerozhodne sám, nakonec zjistím, e mi tak je lépe a rozhodnu tím pádem za něj. Čas jsem zatím vyplnila kamarádkami a svými zájmy. Uvidíme, co bude dál a určitě napíu !
Take díky,díky,díky......
Není tady
Zino,tak ti nevím, jestli to není ztráta času,milovat ho můe, ale ít bys měla naplno pořád. Do jaké míry jsi závislá na něm ekonomicky? Pokud ne, je čas střihnout- tvůj partner pořád hledá poklady, jak je vykope- hned ztratí zájem.A ty jsi na vrcholu sil a enské enrgie- proč mařit čas čekáním na přelétavce?
Bojí se samoty? Bojí se, e u si jiného mue nenajde? Má zapotřebí udrovat oheň v krbu, kdy u něj nejste oba?
Na nic nečekej a uívej ivota. Nemusí nikam odcházet, jen s ním zkus přestat počítat a ij svůj ivot.A třeba zjistí, e ho vůbec nepotřebuje!
Není tady