18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
bensi napsal(a):
Vem spokojeným maminám gratuluji, kolem mne jsou také samé mámy, co se v mateřství totálně realizují. Ty, co to tak nemají, se na bbnetu nevyskytují často (neb se ralizují přece jinde a na kecání o plenách nemají čas ), take Dito, super, e jsi napsala!!
Osobně mi nepřipadá nějak zvlá ralizující pro studovanou a inteligentní enu utírat zadeček a mávat chrastítkem. Citově to je nádhera, ale intelektuálně ubíjející. Co si budeme povídat.. to můj názor. A jsou zde okolnosti, které to zhorují (a to jsou přesně okolnosti Dity a spol)
- chybějící rodina okolo - bydlíme v zahraničí, jiném městě..
- hodně pracující tatínek - my ho vidíme jen o víkendu
- kamarádky zaměstnané apod
- dětské nemoci
No zkuste si být sami ve dvou vydret zavřený doma bez tatínka a jediný návtěvy (kdo by to chtěl od prcka chytnou, e) tak tři týdny.. nebo se zeptejte maminek dvojčat..
Dito, stereotyp prostě k tomu asi patří, pracujte na jesličkách, dělej něco pro sebe, zkus MC a kluby, nebude to tak hrozný.. taky by se mi líbilo pracovat na částečný úvazek a pak si odpoledne prcka uít, ale do října u není daleko a pak půjde do kolky..
naprosto souhlasím
Jsem ráda, e mám zdravé dítě, a spousta chvilek opravdu stojí za to, a jsem ráda, e jsem je mohla proít. Ale prostě neumím upozadit sama sebe a svoje potřeby, nejsem na to ten správný typ. Rozepisovat víc se raději nechci. ijeme s malou samy, take jsme spolu samy od rána do noci, od pondělí do neděle. Kdy vidím kostky nebo obrázkovou kníku, dostávám husí kůi Monosti volnočasových aktivit pro děti sice jsou, ale i to je po čase stále toté a navíc, kdy člověk něco podniká často a pravidelně, stojí to nemálo peněz Bohuel nemůu pracovat z domova, ani na poloviční úvazek, i s prácí na plný úvazek se to teď zkomplikovalo.... Ale je mi jasné, e za pár let budu vzpomínat, jak to tenkrát, kdy jsem byla doma, bylo super
lenkaB napsal(a):
Beru, jen k Tvé otázce - pokud máte nějaké hlídače, neváhej a jdi do toho moc ráda občas vypadnu mezi lidi, kteří mají jiné starosti, ne kde jsou jaké pleny v akci, jaké očkování máme před sebou atd. jene u nás je to trochu o h.bu díky tomu, e sice babičky máme (ani ne moc daleko), ale prostě z jejich strany zájem o hlídání není (za celou dobu si malou vzala P.mamka jednou na procházku a to jetě asi 20-ti minutovou kolem paneláku a u mi ji vracela, e neví, co s ní; o mé mamce ani nemluvím...), take na vechny zkouky, povinné hodiny, přednáky apod. si buď beru malou s sebou (to jsem udělala asi jen 2x, kdy mi ji při zkouce hlídala kamarádka ve studovně, ale byly to nervy ), nebo si P. musí brát volno v práci... co jde, pokud je to jednou za 2-3 týdny, ale ve zkoukovém je to mazec ale jinak kola se určitě zvládnout dá, pokud jsi ochotná vzdát se pár hodin spánku a je to moc příjemný relax a určtiě mnohem mín náročné, ne třeba práce při MD
a pokud bys to nějak nezvládala, nebo Tě to nebavilo - ukončit, nebo přeruit kolu můe vdycky
Leni - díky moc za odpověď, něco takového jsem v hloubi due potřebovala slyet!! e to jde, a dokonce i kdy to s hlídáním není a tak valné Fakt teda obdivuju, jak to zvládá!! a navíc - pořád optimistka, to se mi líbí!
Já to taky tak vidím, e právě to bude prostě jinej zdroj povinností a e přijdu zas i na jiné mylenky, ne ty, co jsou spojené s maminkováním.
A fakt to není o tom, e bych nechtěla být s malým pořád, ale vlastně by to bylo do budoucna i pro jeho dobro, co se pak výdělků týká apod.
Upravil(a) Berka (21. 1. 2010 14:28)
Není tady
Snaím se zorganizovat si týden tak, abych kadý den něco "musela". PO chodíme cvičit s ostatníma dětma - schválně jezdím přes půl města a pak zpravidla navtívíme babičku. Ve ČT jezdíme plavat a zbývající dny něco zařizuju: nákup - ve vzdálenějím obchodě, potu nebo "otravujem" kamarádky s malýma dětma - hezky jednu po druhé nebo je pozvu k nám. Samozřejmě nezbytný kolotoč úklid-přebalování-krmení-spaní, občas doktor. Hlídání nemám. Líbilo by se mi mít trochu času pro sebe a tak aspoň jeden půlden v týdnu pracovat - mám pocit, e jsem profesně zakrněla.
Není tady
Jak proívám mateřskou? Teď dost hekticky
Kdy byl jenom Jenda tak to občas stereotyp byl i s těma kroukama, navíc to jsou zábavy pro něj, pro mě u tak moc ne, protoe neustálý vatlání o plínkách v kolektivu dalích 10 mamin se mi u někdy zajídá...
Před porodem jsem si plánovala jak budu aktivní, dám si kurzy angliny nebo paněltiny, zkusím kolu, moná i něco málo externě vypomůu do práce, ale pr.dlajs, nějak jsem zjistila, e jsem doma v "stereotypu" vlastně spokojená, protoe porád mám před sebou jetě pár desítek let úplně jiných činnosti ne ty plíny, take si je uívám. Tímto se podepisuji pod příspěvek Fidorky
Pracovně jsem se realizovala aa a dítě vlastně bylo plánované i tak, e si chci dát "relax" od poplácávání...
Kadopádně s druhým tedy ádný sterotyp nezaívám, je to hektický a moc tak moná zkuste dalí děti
ale i tak se snaím o aktivity - plavání, yamaha količka, mateřské centrum, různé akce v rámci MC-makarní, mikuláská apod., procházka musí být kadý den... ale jinak to nějak nehrotím, snaím se dělat, co je zrovna třeba nebo máme náladu... ale myslím, e s dětma to ani snad jinak nejde ne stereotypně, pokud tedy mamina nedělá "nic pro sebe" (kola, práce apod.)
Je fakt, e zimní období je někdy ubíjející... v létě je to pohoda, to jsme kadý víkend na výletě a je těch činnotí k mání více, ta zima k tomu stereotypu svádí mnohem víc
Sterotypu zdar a nenechte se jím vyvést z míry, děcka odrostou fakt neuvěřitelně rychle a budem jetě rády vzpomínat
Není tady
Izi napsal(a):
Kadopádně s druhým tedy ádný sterotyp nezaívám, je to hektický a moc tak moná zkuste dalí děti
Myslím, e zrovna zakladatelka vlákna má dětí tak pětadvacet
Není tady
Ahoj, tak já mám doma kromě prcka taky u odrostlého koláka, je mu 13 let. Take trávím dopoledne a částo odpoledne s malým sama. Je pravda, e určité věci se kadý den opakují, ale snaím se s malým zabavit hraním, zapojit ho, kdy dělám domácí práce, e mi podává kolíčky, nebo vyndává příbory z myčky, je to sice na dlouho, ale je to něco jiného, ne hračky a zabaví ho to. Jinak se navtěvujeme s kamarádkami, které mají stejně velké děti. Chystáme se zase chodit do cvičení. Dopoledne u chodíme pěky po nákupech, aby nám to lépe uteklo, a taky se unavil a chvilku po obědě zchrupnul. Odpoledne jdeme větinou taky ven, a občas ho vnutím větímu brákovi na hraní. Jinak se těím na jaro, e budeme trávit více času venku a mezi dětmi. U strarího syna jsem studovala vysokou, dostala se více mezi lidi, ale bylo to fakt náročné, tak si to teď uívám. Jinak jsme si s manelem slíbili, e kdy u je malý hlídací a prarodiče jsou tak hodní, tak jednou za měsíc spolu něco podnikneme bez dětí, člověk pak vypne a zase je fajn.... Ale patřím k maminkám, které dají prcka na hlídání, a stejně pořád myslím, jak se má, jak mu je, ikdy vím, e je o něj dobře postaráno...
Není tady
Berka pokud mas hlidani, tak se na skolu muzes s klidem vrhnout
to muzu jen tise zavidet - obe babicky pracujici a jedna 220 a druha 540km - bydlime zde pouze 2 roky, tak znam tak max 3 sousedky (a i za ty jsem rada, ze obcas pokecam), proto jsem rada, ze existuji krouzky, kam s malou vyrazim. Kamaradky jak jinak zamestnane a kdyz se stavi 3x za rok, tak je uspech. Tata chodi domu mezi sestou a sedmou vecerni . Radeji ani nepremyslim, jak to bude dal - do skolky mi malou vezmou nejdriv v peti letech a jak to bude s moznym nastupem do prace netusim (jen vim, ze muj zamestnavatel neposkytuje nahradni volno do 4let veku ditete a zkraceny uvazek je utopie) no a ve finale i kdyby mi na krasne malou do skolky vzali - skolka funguje pouze do pul pate a moje i manzova pracovni doba je od 8-16:30 (s dojezdem do hodiny) - no radeji si uzivam ty chvile s malou a ted co se narodi druhe, o stereotypu nebude ani rec a kde, jak a zda pak budu pracovat se uvidi pozdeji.
Není tady
Yellow, to má stopro pravdu, i ty aktivity jsou po čase na nic.. jinak pro úsporu dobrovolničím v naem MC, kluk si pohraje, pohlídám dětičky a mám z toho jetě výhody (třeba vstupenka do zoo zadáčo).. jo a být bez tatínka, tak je dítko v jeslích a já v práci (bychom neutáhli hypotéku na byt) nebo v Bohnicích
Sluní, písla jsem ti k nám..
Není tady
Tak jsem si to tu pročetla, holky, a jsem ráda, e ten pocit stereotypu nemám jen já ačkoli u mně se tento prolíná i s tím, e nic nestíhám kdy zrovna prcek nespí nebo není s dědou na procházce, tak nemám anci cokoli udělat ale to se časem určitě zlepí, doufám...
my bydlíme na vesnici, take procházky bez cíle jsou na denním pořádku (natěstí mám dědečka, který hrozně rád vozí) a jiné aktivity vekeré ádné, take u se děsně těím a bude tepleji a budeme zas moct být víc venku...
u nás je velká sláva, kdy vyrazíme do města s prckem třeba na nákup, hned je změna a hned je zase veseleji
kadopádně taky musím okouknout, jaké jsou monosti cvičení apod. v okresním městě. ale nemáme to do města zrovna blízko, tak je to vechno takové komplikovanějí
Mám obrovskou výhodu, e máme skvělé babičky a dědečky (ti jedni jsou u v důchodu, take k dispozici neustále), pohlídají, kdykoli potřebujeme, pomůou s čímkoli...take se od léta chystám na pár hodin i do práce...práce mi nechybí, to ne, spí se toho trochu bojím , ale slíbila jsem mamce pomoc s firmou a penízky navíc se taky budou hodit
take nějak překonat to pochmurný zimní období a bude líp
Není tady
Skvele tema Dito
Myslim, ze stereotypu v materstvi se hold zadna obcas nevyhneme. Proste to k tomu patri a je jen na nas jak se k tomu postavime. Ja si ji docela uzivam, tesim se z kazdeho dne, pac ty pokroky, ktere vidim u sveho syna jsou proste uzasne a kdybych s nim tenhle cas travit nemohla, bylo by mi to hodne lito, ze jsem o nej prisla. I kdyz dny jsou pomerene stejne co se cinnosti tyce (hlavne ted v zime), tak z pohledu dovednosti prcka az tak stejne nejsou a vzdy me necim prekvapi, rozesmeje, nazlobi atd. A tim vsim pak pro mne ty dny stereotypni byt prestavaji. V dubnu k nam pribude druhe stesticko a ja uz se na to strasne tesim. Bude to sice tezke, ale verim, ze si to budu uzivat. A nejvic se tesim nato, az v cervnu udelam statnice a budu si moct uzivat ratolesti o to vic. Skola je supr vec k tomu, abych pri materske nezakrnela a muj mozek premyslel i nad necim jinym, a take jako moznost do budocna lepsiho zamestani, ale zase vseho s mirou, ze Ale vim, ze jak ji dokoncim, par mesicu si budu uzivat sladkeho "neuceni", ale stejne pak zase zacnu uvazovat bud o doplneni vzdelani (stanice anglictiny) nebo take nejaek sprotovni vyziti (instrukt. kurzu spinnigu), proste neco. Do skoly se ucim po vecerech, nocich, kdyz mam zkousky hlida vetsinou manza obcas tchani, ale ti jsou aktivni duchdoci, takze ackoli bydlime ve stejnem baraku, moc se na ne nemohu spolehat. Mi rodice bydli na Slovensku, takze taky zadna pomoc, ale zatim to s manzou zvladame v poho. Ale je fakt, ze tahle zima uz me s..e a nemuzu se dockat jara, a s nim prijde i lepsi nalada, napady, moznosti atd. S kolegynema s prace chodivame do hospy slavit narozky, zacatek leta, konec leta, konec roku Proste se min jednou za dva mesice sejdeme a poklabosime, obcas si zajdu k holici, na kosmetiku, obcas s manzou do kina, kdyz jsou zrovna tchani doma, ale to vetsinou dostanou chuvicky, pac je vecer a maly chrupka Na sport momentalne nemam ani cas ani fyzicku , ale po porodu se urcite budu snazit neco delat.
Ale prispevek Fidorky je fakt trefny, obcas mi tohle probleskne hlavou, ale pak si zase reknu, ze to v te praci taky nebylo vzdy ruzove a taky me to tam obcas stvalo a tak jsem rada, ze mam ten nas poklad a muzu s nim travit tolik casu, pac to, jak rychle roste me desi a rikam si, ze si to opravdu musim uzit dokud to jde. Pracovat pak muzu pozbytek zivota a na tohle obdobi budu jen se slzami v ocich spominat.
Není tady
Bajajo příspěvek ...
Já jsem od 9/2009 zpět v práci po mateřské a stereotypní mi to přijde a teď smrsknout vechny aktivity co jsme denně vyváděly do víkendu a jetě se sejít s přáteli je fakt náročné. Přes týden to vypadá tak, e ráno úprk jesle - práce, odpo úprk práce - jesle a domů, po cestě občas nákup přijdem domů a je tma. Občas uvařit, občas si jen hrajem co T. vymyslí (pexeso, modelína atd.) občas si jen přečtem nějakou pohádku, povalujem se a uíváme vzájemné blízskosti.
Pamatuju si kdy jsem na MD nastoupila, jak jsem byla zoufalá první půlrok a chtěla jsem zpátky do práce, nakonec jsem nastoupila a za dva a půl roku od porodu, ale v tom nejlepím (co se prcka týče). Nevím kam jsem se "hnala" a co jsem v práci čekala, je to děs, ale peníze jsou potřeba, protoe jsme samotné baby a musíme se o sebe postarat Ale jsem fakt ráda, e jsem nastoupila a teď a ne v těch 6ti měs. dcerky, dneska bych se za to fackovala a vyčítala si to, protoe bych se ochudila o to nejkrásnějí.
Take dovedu pochopit nudu s mimčem cca do těch 6 - 8 měs. kdy více méně je to jen o přebalování, krmení a uslintaném ksichtíku, ale pak???? nerozumím jak se můe někdo s prckem nudit, vdy je tolik moností .... uívejte si to dokud to jde abyste pak v práci nelitovaly, jak to uteklo a nic jste neproily
Není tady
To mě krouky vůbec stereotypní nepřijdou. Na plavču se učíme stále nové věci, teď jsme začali pouívat i nové pomůcky a protoe taky občas nahrazujeme, tak jdeme k jiné paní cvičitelce, ta má zase jiný program, take je to fakt prima . Na cvičení je to také pokadé něco jiného, navíc teď u chodíme pro velčáky , take u máme půlhodinku tvořivosti, dnes jsme dělali sněhuláka, je to sice spí práce pro maminky , ale děti se při tom fakt nenudí. No uznejte, patlat lepidlo po stolku, kvedlat ho v panákovce, to doma prostě nemá . My chodíme i v zimě hodně ven a od té doby co chodí sám, tak je to prima. Kopeme si hroudy sněhu, hrajeme na schovku a bafáme, já se přiznám, e si hraju fakt ráda . Asi to bude tím, e stárnutím člověk dětintí . Práce mi vůbec neschází, spí si popovídat s bývalými kolegyňkami. A buzerace z práce mi fááákt nechybí . Za největí opruz povauji doma vaření a neustálé poklízení hraček, jetě navíc kdy se prcek v jídle ponimrá a sní sotva třetinu , ale jíst se musí a za chvíli bychom se museli kvůli bordelu vznáet . Prostě já jsem doma ráda a jediné co bych přivítala jsou větí sociální kontakty a více času pro sebe a partnera. No ale ono to asi fakt bude tím, e vysokou jsem dostudovala před 17 lety, v prac. procesu jsem strávila 16 let, zahraniční projekty, práce od rána do večera, peníze jsem si za tu dobu naetřila, take trocha stereotypu mi fakt nevadí.
Mě taky krouky nepřijdou stereotypní. A bude Matýsek starí, tak se určitě do nějakého přihlásíme. Plavčo Matýsek miluje, je doslova jako ryba ve vodě .
Není tady
Fakt zajímavý téma. První půlrok Niki ivota jsem bydleli ve městě, chodily jsme plavat, kočátkovat se védkou. Pak jsme zatouili po klidu vesnice a baráčku a přestěhovali se. Vesnice o 50 obyvatelích bez ochodu, hospody, bez dopravního spojení V létě je tu nádherně, zimy jsou dlouhé. Plavčo jsme pak vypustily kvůli zdravotním problémům, v MC jsem byla jednou a stačilo mi to Občas se tu vídámě s jednou rodinou, ale tak max, jednou do měsíce. Taky mi to občas přilo trochu jako nuda, ale jsme mobilní, take není problém sednout do auta a vyrazit někam. Máme jdnu "hlídací" babičku, která ovem razí teorii, e dítě má být předevím s matkou Tatínek se nám větinou vrací, kdy u děti spí a přes víkend je potřeba udělat spoustu věcí No ale co máme Sofi, tak se rozhodně nenudím, trpí na prdy, take jsem zaměstnaná a a Take barák, pes, dvě děti, chlap pořád v čudu a práce z domu a den mi nestačí
Kdy jsem la na MD, tak jsem si nedovedla představit, co si beze mě v práci počnou Kdybych neměla Sofi, v pondělí by mi skončila mateřská a upala bych do práce Já tomu domácímu ivotu přicházím pořád víc a víc na chu
Tak můj normální den na md je taky celkem stereotypní. Vstáváme kolem osmé, snídaně..jdeme na nákup, pak oběd, malá jde spát..po spaní svačinka..jdeme ven, nebo si hrajeme. V létě je venku na terase a zahradě..
Bydlíme na mením městě, MC tu je, ale zatím jsme tam nebyly..plavaní tu není, ani tu nemám ádnou kamarádku maminku.. kdy je teplo, tak jsem často chodila s malou na brusle..letos u to bude asi horí, u nechce být v kočárku.
Kdy se malá narodila, tak jsem dálkově dodělávala 4.rok V, take celý poslední pátý rok jsem u studovala s ní. Jak byla miminko, tak to bylo v pohodě..pak u to bylo horí, státnice jsem dělala v září, a to bylo malé 14 měsíců. (a nejvyí čas to byl ) S hlídáním to bylo celkem v pohodě, kolu jsme pak poslední dva roky měli jen cca 5x za semestr v SO a v NE..nicméně jsem návtěvy přednáek minimalizovala na nejnutnějí... , kdy byla přítomnost povinná. Jinak pořád na MD pracuji na půl uvazku z domova + jsem 1-2 dny v kanceláři. (cca5-7hodin). To mi hlídá mamina (není jetě v duchodu, ale mue si práci přizpusobit). No a tou prací se mi ten mateřský stereotyp příjemně rozbíjí...jeden den v práci mi stačí, abych se zase na druhý den těila na malou...a obráceně..kdy u jsem z malé na palici...tak ráda jedu do práce. Taky mi vyhovuje, e je malá na babičku u od mala zvyklá, a nemá jakýkliv problém tam být. Den kdy jsem v práci je náročný..malá normálně spí tak do 8:15, takhle ji musím ráno budit..převézt k naim....pak jet do práce ... odpoledne zpět..no větinou jsem ten den tak unavená..e pak dva dny dalí si uívám toho stereotypu
Největí obavu mám z toho, e a malé budou tři..a já budu muset do práce na celý týden ..no snad to nějak vymyslím..jetě mám víc ne rok
Není tady
Moná budu trapná .
Ale doma jsem byla v kuse 8 let a kdy se mě někdo zeptá , jaké to bylo tolik let doma s dětma ,řeknu " pro mě to byly nejkrásnějí roky ivota """
Není tady
Taky jsem pracovala, co nejdýl to lo, dokonce jsme s gyndr posunuly termín porodu skoro o 14 dní abych mohla být dýl v práci. Rodila jsem přesně na termín podle ovu, tak jsem si mateřskou před porodem "uila" jen 4 týdny. A říkala jsem si, jak hned po těch "povinnejch" x týdnech kdy se bere PPM půjdu naplno do práce , dneska se tomu směju.
Sice je to stereotyp, ale příjemnej. Ráno vstáváme kolem osmé, pak si větinou pustíme nějakou dětskou "hudbu" a zpíváme a říkáme básničky, kdy nemrzne a nehrozí pád na ledu, tak chodíme v Manduce na procházky. Kdy Anička spí, tak větinou něco ukuchtím, uklidím nebo si jen tak surfuju na netu. Je fakt, e mi to občas leze na mozek, ale natěstí jsem od vánoc začala chodit na poloviční úvazek do práce, s tím, e to mám 50:50 kancl x home office. Take mám i zpestření v podobě sociálního kontaktu a nezlenivění edé kůry mozkové . Ale pořád jetě v pohodě to vechno stíhám taky díky skvělýmu manelovi, kterej vlastně Aničku odpoledne kdy bývám v práci hlídá.
Bydlíme na vesnici, take máme taky ty vycházky bez cíle, ale nastěhovali jsme se teprve před 2ma měsíci, tak je stále co objevovat. A bude Anička větí, tak se budeme chodit dívat na koníčky, ovečky a kozy... u se moc těím jak na ně bude koukat. Manel plánuje na jaře slepice a králíky . Zatím tu nikoho moc a tak neznáme, jen jedny sousedy taky přistěhovalce a mají teď minimimi a jsou natěstí stejná krevní skupina.
2 z mých lepích kamarádek teď mají konečně čerstvé prcky, tak občas zajedeme na návtěvu. Bydlí dál od 20 - 60 km, tak je to vdycky výlet na minimálně půl dne.
Take kdy to shrnu to co dělám na MD:
- hry a zpívání doma
- krouky s dcerou
- procházky bez cíle
- návtěvy kamarádek
- práce na částečný úvazek
Není tady
petjule napsal(a):
Izi napsal(a):
Myslím, e zrovna zakladatelka vlákna má dětí tak pětadvacet
Rejpale
Není tady
ahoj kocinky, jdu vsechno docist. Kolombo je nemocnej s horeckama, tak jsem nemela vubec cas na babinet. Ted to vsechno napravim a omlouvam se, ze jsem byla "mrtvej brouk"
Není tady
Ahojky,
fajn téma.
Já jsem doma ráda, do práce se nehrnu, netěím, ani mi nechybí...co mi chybí jsou akorát penízky. Plánujeme druhé dítě, take bych ráda zůstala doma a do práce la a po druhé mateřské.
Je fakt, e čas od času pociuju stereotyp, ale vímenéně zjiuju, jak mi vyhovuje
Bohuel u nás na vsi není ádné MC, ádné plavčo, vude se musí dojídět a já neřídím Ale zase se u nás starostka snaí a pro děti stále něco organizuje
No a co děláme přes den? Ráno vstaneme kolem půl 8, tak do 8-8.30 se povalujeme a lenoíme v posteli, jdeme koupit pečivo a pak se stavíme se sváčou u manela v práci (má to přes dvůr), zůstaneme venku, pak jdeme připravit oběd, manel chodí domů ve 12 na oběd, pak jde Kika spát a já mám volno tak 2h, odpoledne záleí jak se Kika budí, jdeme ven, pokud je hezky, kdy ne, tak doma něco vymyslíme, Kiku nejvíc baví mi pomáhat, take toho vyuívám a uklízíme, pečeme nebo něco podobného, odpoledne dorazí manel, v létě jsme chodili společně na hřitě a venku jsme byli prakticky a do večera, teď v zimě musíme být doma.
Kika je hodně náročná, je to ivel, roák, tak se vlastně ani nemůu nudit
Není tady
ahoj kocinky
tak jsem to vsechno docetla a jsem moc rada, ze jste me podporily docela se mi ulevilo s vedomim, ze v tom nejsem sama. Hned se citim lip, bo predtim sjem mela pocit, ze na matersky bych se mela jenom tesit a starat a kdyz to mam jinak, tak asi nejsem normalni
Nasla sjem u vas inspiraci a navic jsem vcera zjistila, ze ty jeslicky, co do nich Kolombo chodi jsou rodinne jeslicky, takze se muzou rodice domluvit a kdyz je nektera z ucielek nemocna nebo proste chybi, tak volaji maminkam doma aby prisli jako nahrada. Pradlo taky perou maminky doma...... takze jsem se nahlasila a az na me prijde rada, urcite to udelam s
Taky vam rve srdce, kdyz slysite cizi deticky rvat a volat mamu? Na me je to teda dost tvrdy, a jelikoz bych ty deticky vsechny nejradsi posadila kolem sebe a objala, tak z tech jesli radsi prcham, jak nejrychlejs to jde.... ale az dostanu moznost hlidat, tak si rikam, ze se o ty urvanky postaram a urcite jim pak bude lip
.... a vy co jste s detickama samy, taky to znam, nas soucasny tatinek sice hoooodne pracuje, ale ten minuly nebyl vubec a mela jsem dve decka a bylo to "na palici" Musim uznat, ze hodne pracujici tatinek je lepsi, nez zadny tatinek, takze vam vsem drzim palecky, at na vas sedaji spliny co nejmin a at tu materskou zmamknete
Není tady
Ditu, já kdy slyím plakat nebo jinak smutnit děcko, je mi patně a hned bych mu pomohla a tak .. já to proívám hodně a pláč dětí (i těch úplně cizích) mi rve srdce a nemůu ho prostě slyet. Mám to ale a teď, po druhém dítěti .. straně mě to vechno změnilo.
Není tady
petju, to mame jeste dobryyyyy, ja dokud jsem kojila a slysela jsem plac deti (i cizich) tak zacalo tect automaticky mliko No nastesti to netrva vecne
Není tady
Já si taky MD uívám. Kromě toho studuji dálkově V a do práce se zatím nehrnu, i kdy a bude mít malý 3 roky v září, tak budu muset něco alespoň na částečný úvazek sehnat nebo to budu řeit brigádama, jestli to nějak půjde. Kdy je zkoukové, tak mi malého hlídá mamka a zato potom si to s ním víc uívám. Jezdím do MC, občas nějaký krouek, i kdy malý moc nechce spolupracovat v kroucích, ale časem se to určitě zlepí. Nejvíc mne ale tve zima v tom, e malý mívá rýmu, tak pak musím upustit z různých návtěv a výletů. kolu dělám pro sebe i malého a jsem ráda, e ji mohu dělat při MD. Jinak opravdu musím přiznat, e čas letí straně rychle. Původně jsem taky viděla svou práci jako nejdůleitějí, byla jsem v práci od rána do večera v těhotenství a téměř do porodu pracovala s tím, e se vrátím do 6ti měsíců zpět. Měla jsem tu monost, ale odmítla jsem ji. Bohuel to dopadlo tak, e jsem nakonec o tu práci přila, ale zatím mi to moc nevadí. Kdybych o ni nepřila, tak jsem asi na tu V nela a hlavně bych nebyla s malým. Jediné co mne tve je to, e jsem malého v těhotenství vystavovala stresu z práce. Take taky říkám, uívejte si toho času doma s malými jak to jen jde a nemyslím tím, e musíte chodit do nejrůznějích krouků a čím víc, tím líp.
Upravil(a) Jana.J (8. 2. 2010 18:17)
Není tady