|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
mefinka napsal(a):
Nene, ja mivam v lednu volno. Ve stavebnictvi toho moc v lednu neni. I kdyz kluci praci maji, ale ja jsem v kanclu nejak zbytecna, takze koncim pred Vanoci a pak jdu do prace az v unoru (ale ma to sve pro a proti, v lete pak mam jen tyden volna). No a jelikoz mi nic neni a tehu mam zatim (tuk, tuk, tuk) v poradku, tak proc si nejit vydelat penizky, ze? Vsak je to jen na 2-2,5 mesice.. To utece rychle. Doufam...
Tak to jo
. Jsem spíš nechápala, že sis radši nevzala měsíc volno těsně před nástupem na mateřskou, abys to měla v kuse, ale jak píšeš, že v lednu toho moc v práci není, tak to pak jo 
Ale to je fakt pak škoda, že v létě moc volna nemáš.
Není tady
Maharishi napsal(a):
Ale to je fakt pak škoda, že v létě moc volna nemáš.
Zatim mi to nevadilo. Manza moc na dovolene nejezdi, takze kdyz mame spolecny tyden, tak jsem za to rada. A zbytek si musi vybrat, takze bude je doma nebo jede na chatu. Sice sam, ale co se da delat.. Ale az pujdu do prace po matersky, tak to budu muset nejak resit, protoze volno v zime pak uz pro me bude jeste mene atraktivni nez je ted. Jedina vyhoda byt v zime doma je, ze jsem opravdu doma a nemusim chodit do tech mrazu. Jinak ja zimu primo nesnasim a nelyzuju, takze je to spis o tom mesic proflakat doma... 
Není tady
Zdravím do zasněženého a mlhavého dopoledne 
Mefi, krásně jsi to včera sepsala
, dneska jsem už přečetla oba články co tu na ně byly odkazy
a už se začínám pomalu a jistě děsit

My dneska jedeme na oslavu, teda doufám , že jedeme, že vyjedeme autíčkem 
Včera jsem našla v té polské mamince test plínek, tak to pak manža oskenuje a dám to sem, většina, až na jedny se prodává i u nás, tak si myslím, že se to může hodit 
A já se jdu pustit do dělání takové speciální sladkosti, tak snad se mi to povede, dělala jsem to zatím jen dvakrát a vždycky s manžou 
Není tady
tak ahoj holky,
vcera kontrola v pohode, doktorka se vyjadrila, ze mam vyborne predpoklady k porodu a ze je mala trosku drobnejsi..... 
kazdopadne jsme byli vecer na tom predporodnim kurzu s manzou a hebamma nam nabydla, ze kdo chce, muze pres bricho ruznymi hmaty zjistit, jak decka lezi a jak jsou veliky. No pri me se docela zhrozila a ptala se, kdy ze mam termin - jestli zitra.....
tak jsem na ni koukala jako blazen, ze jdu od doktorky, ktera rekla, ze mimco je drobnejsi a ona mi rika, ze ne..... a ona ze ma rozhodne dost tuku nad zebry a ze ji zima nebude.... 
tak nas uplne znejistela s manzelem.... fakt nevim, co si mam ted myslet, ale v utery jsem uz na kontrole v nemocnici, tak uvidime 
Není tady
A-N-Y 1 napsal(a):
To se ti Mefi,ani nebude chtít po tak dlouhé době,že?Ale zase máš před sebou jen pár týdnů a pak mateřská
Nechce se mi vubec. Jdu spat, kdy chci, vstavam kdy chci, po snidani se presouvam s cajickem do houpaciho kresla a tak si tak hodinku ctu, pak se presunu k PC, pak k TV, mezitim uvarim, trochu poklidim... Proste pohodicka.
A od pondelka? Vstavat po seste, osm hodin v praci, prijdu domu unavena a nejspis hned usnu, neco uvarit (manzovi, kdyz ma nocni a sobe do prace, protoze u nas neni kam chodit) a pak brzo do postele. Takze od pondelka me tu uvidite mozna jen, kdyz budu v praci. Od osmi do ctyr...
Uf...
Není tady
Ahooooj holky
Mefi info o zacinajicim porodu je SUPER a ten napad s tim sepsanim vsech dostupnych informaci je taky bozi
ujmes se toho?
myslim, ze jsi ta nejvhodnejsi mozna osoba 
neda mi to a k te vyplate davek musim taky dodat, ze to je opravdu nehoraznost... a vy vite, ze vim o cem mluvim
v pondeli jsem se spojila s nasi mzdovou, ktera celou zalezitost reklamovala na PSSZ a tam ji rekli, ze za listopad uz penize mam a ze na prosinec je jeste brzy... jenze ja nedostala jeste ani ten listopad... tak tam volala znovu a pry penize vyplaceli 15.1. ale ze dochazi jeste k nejake vystupni kontrole, ktera muze trvat az tyden... no, i kdyby trvala tyden, tak ty penize uz by davno dosly, ne? asi jsem proste slepa, ale na uctu teda rozhodne nejsou
uz si pripadam uplne bezmocna 
Není tady
A poradite mi, kam bych to mela dat na web? Ulozila jsem si to do wordu, ale kam to soupnout?
Není tady
A-N-Y 1 napsal(a):
Situ,držím palečky,ať se ti to povede!!
Veru,tak to je zajímavý,ale spíš bych asi věřila doktorovi,uvidíš co ti řeknou v nemocnici,to by mě zajímalo!
to me teda taky
pak nekomu ver, ale taky bych dala spis na tu doktorku 
Není tady
Toša napsal(a):
Ahooooj holky
Mefi info o zacinajicim porodu je SUPER a ten napad s tim sepsanim vsech dostupnych informaci je taky bozi
ujmes se toho?
myslim, ze jsi ta nejvhodnejsi mozna osoba
neda mi to a k te vyplate davek musim taky dodat, ze to je opravdu nehoraznost... a vy vite, ze vim o cem mluvimv pondeli jsem se spojila s nasi mzdovou, ktera celou zalezitost reklamovala na PSSZ a tam ji rekli, ze za listopad uz penize mam a ze na prosinec je jeste brzy... jenze ja nedostala jeste ani ten listopad... tak tam volala znovu a pry penize vyplaceli 15.1. ale ze dochazi jeste k nejake vystupni kontrole, ktera muze trvat az tyden... no, i kdyby trvala tyden, tak ty penize uz by davno dosly, ne? asi jsem proste slepa, ale na uctu teda rozhodne nejsou
uz si pripadam uplne bezmocna
Přesně-peníze posílají pořád a na účtě pořád nic
je to fakt hrozný a lepší to nebude dokud nás bude vyplácet Trojská 
Není tady
Veru, to je opravdu zajimave, ale doktor mel urcite lepsi predpoklady zjistit, jak je mala velka 
No, ty davky me zacinaji cim dal vic desit. To abych si pak nasla kontakt hned, jak budu moct a jakmile neprijdou dalsi mesic, tak zacnu hned prudit.. Do kolikateho se vlastne davky vyplaci? A kdyz nastoupim v dubnu, tak v kvetnu uz by mely prijit, ne?
Není tady
A-N-Y 1 napsal(a):
Veru,tak to je zajímavý,ale spíš bych asi věřila doktorovi,uvidíš co ti řeknou v nemocnici,to by mě zajímalo!
no vsak se to v utery dozvim, jsem uz taky napjata.... ja nevim, komu mam verit, doktorka to ma sice prez ultrazvuk, vsechno ji vypocte automaticky, ale stejne....
kazdopadne je Natalka uz pripravena ve startovaci pozici a otevrena jsem trochu, jak moc mi nerekla.
jediny problem je nejaky zanet, tak mi dala cipky, masticky a rikala, ze mam do porodu co delat, abych to vsechno stihla vymazat a spotrebovat...... 
Není tady
mefinka napsal(a):
Veru, to je opravdu zajimave, ale doktor mel urcite lepsi predpoklady zjistit, jak je mala velka
No, ty davky me zacinaji cim dal vic desit. To abych si pak nasla kontakt hned, jak budu moct a jakmile neprijdou dalsi mesic, tak zacnu hned prudit.. Do kolikateho se vlastne davky vyplaci? A kdyz nastoupim v dubnu, tak v kvetnu uz by mely prijit, ne?
ja nevim jak presne je to u materske a u PN vlastne koncem mesice odevzdas listek na penize, zacatkem nasledujiciho se dostane na SSZ a oni maji az sest tydnu na vyplatu... u materske to bude podobne s tou lhutou, jen tam uz nemusis nic pravidelne odevzdavat, tak by mohla prijit pozdeji jen ta prvni
i tak katastrofa...
Není tady
Verca01 napsal(a):
A-N-Y 1 napsal(a):
Veru,tak to je zajímavý,ale spíš bych asi věřila doktorovi,uvidíš co ti řeknou v nemocnici,to by mě zajímalo!no vsak se to v utery dozvim, jsem uz taky napjata.... ja nevim, komu mam verit, doktorka to ma sice prez ultrazvuk, vsechno ji vypocte automaticky, ale stejne....
kazdopadne je Natalka uz pripravena ve startovaci pozici a otevrena jsem trochu, jak moc mi nerekla.
jediny problem je nejaky zanet, tak mi dala cipky, masticky a rikala, ze mam do porodu co delat, abych to vsechno stihla vymazat a spotrebovat......
ty už to máš opravdu za pár 
Není tady
A-N-Y 1 napsal(a):
Verca01 napsal(a):
A-N-Y 1 napsal(a):
Veru,tak to je zajímavý,ale spíš bych asi věřila doktorovi,uvidíš co ti řeknou v nemocnici,to by mě zajímalo!no vsak se to v utery dozvim, jsem uz taky napjata.... ja nevim, komu mam verit, doktorka to ma sice prez ultrazvuk, vsechno ji vypocte automaticky, ale stejne....
jediny problem je nejaky zanet, tak mi dala cipky, masticky a rikala, ze mam do porodu co delat, abych to vsechno stihla vymazat a spotrebovat......ty už to máš opravdu za pár
tyyyy jo Veru, taky se tak tesis???

Není tady
Toša napsal(a):
mefinka napsal(a):
No, ty davky me zacinaji cim dal vic desit. To abych si pak nasla kontakt hned, jak budu moct a jakmile neprijdou dalsi mesic, tak zacnu hned prudit.. Do kolikateho se vlastne davky vyplaci? A kdyz nastoupim v dubnu, tak v kvetnu uz by mely prijit, ne?ja nevim jak presne je to u materske a u PN vlastne koncem mesice odevzdas listek na penize, zacatkem nasledujiciho se dostane na SSZ a oni maji az sest tydnu na vyplatu... u materske to bude podobne s tou lhutou, jen tam uz nemusis nic pravidelne odevzdavat, tak by mohla prijit pozdeji jen ta prvni
i tak katastrofa...
První přijde tak za tři až čtyři měsíce-bude to mazec!!!A pochybuju,že ty další budou chodit pravidelně v termínu!
Není tady
Toso, tesim, ale nadruhou stranu uz mam trosku obavy, ale jinak jooo tesim.
Dneska jdu na tehu gymnastiku - sice trosku pozde, ale uvidime, jake to bude.
jen aby mi to ten porod nerozjelo
jsem se vcera nezeptala, jestli muzu, nebo ne.....
Není tady

mefinka napsal(a):
Dobre ranko holky,
tak me rano kolem pul sedme vzbudil hrozny rachot z venku. Myslela jsem, ze to jsou popelari, ale kdyz ani po 20-ti minutach neprestali a porad to blikalo, tak jsem se sla podivat a on to byl traktor a snazil se tu spoust na silnicich nejak dat do puvodni podoby. Teda holky, tady musely byt huste zaveje. Manzel mi rano v 7:20 psal, ze je zapadlej (a to mel byt v sest v praci) - Akar asi bude vedet - nekde mezi Noutonicema a Lichocevsi a az v devet psal, ze dorazil do prace. A kolega, ktery jel busem taky od nas, tak pry dorazil asi v osm, takze ani ten bus nemel snadnou cestu.
No a k tomu vsemu v tech zavejich ztratil nekde SPZ. Coz by tak nevadilo, kdyby dneska nemusel na STK. Takze nejdriv urad, aby mu dali novou SPZ a pak hura na STK.. To je ctvrtek, paaani.
ono vecer desne fucelo, tak to muselo byt vsechno pekne na silnici 
manza rikal, ze stal u Statenic, ze tam uvizly kamiony a pak nejake prohrnovaci auto jeden dokonce tahl, pak uz rikal, ze za Horomericema a v Praze dobry (tak jsou v tech tockach lesy, tak tam nemelo co nafoukat a v Praze taky ne) - nejhorsi jsou ty cesty kolem. Ja mam jet za dve hodky smerem na Kralupy do Letnan, tak snad to bude uz sjizdne (i kdyz fuci porad pekne), normalne jezdim pres Tursko, ale na to dlabu, tam je jeden kus v zimne neudrzovany, toa bych taky nemusela nikam dojet.
Jinak s tou SPZ je to smula, zrovna kdyz je potreba
tak at dobre poridi a vsechno dneska zaridi. Oni tam jsou dneska do 12, ze? hele taky maji detasovane pracoviste v Horomericich (tam co se dela STK u benzinky) - jsou tam od zari do cervna, tak kdby priste neco bylo potreba, abyste nemuseli az do Podskalske.

Není tady

Ahojky tak mám od rána špatnou náladu...právě jsem zjistila, že i já budu patřit k těm " šťastným" které bude vyplácet Praha 8 Trojská 

Jsem z toho fakt pěkně rozladěná. Vůbec nevim jak to uděláme, když mají ve vyplácení dávek takové prodlevy....platíme hypotéku a vzhledem k tomu,že už jsem tři roky doma tak finanční rezervy jsou vyčerpány. To se z toho asi picnu.SNad by bylo lepší kdybych byla pořád na rodičáku ( stejně co se financí týče tak to takový rozdíl nebude
)
Není tady
akar napsal(a):
hele taky maji detasovane pracoviste v Horomericich (tam co se dela STK u benzinky) - jsou tam od zari do cervna, tak kdby priste neco bylo potreba, abyste nemuseli az do Podskalske.
To je dobre vedet. Diky za info
.
Není tady
Sigi napsal(a):
Ahojky tak mám od rána špatnou náladu...právě jsem zjistila, že i já budu patřit k těm " šťastným" které bude vyplácet Praha 8 Trojská
Jsem z toho fakt pěkně rozladěná. Vůbec nevim jak to uděláme, když mají ve vyplácení dávek takové prodlevy....platíme hypotéku a vzhledem k tomu,že už jsem tři roky doma tak finanční rezervy jsou vyčerpány. To se z toho asi picnu.SNad by bylo lepší kdybych byla pořád na rodičáku ( stejně co se financí týče tak to takový rozdíl nebude
)
Sigi, toho se taky celkem bojim, protoze i my mame hypoteku. Financni zasoby se zmensili, kdyz jsme kupovali nove auto, ted nakupy pro mimco, takze myslim, ze pak zasoby budou na nule. Myslela jsem, ze az nam vrati dane, tak to trosku ulehci, jenze v baraku budeme investovat do zarizeni na tvrdou vodu (fakt tu mame extremne tvrdou vodu), takze penize pujdou do toho...
Není tady

Maharishi napsal(a):
Holky, co budete pořizovat za autosedačky vy? Taky rovnou s naklapnutím na kočár, nebo zvlášť? U niki jsem to měla právě zvlášť a bylo to celkem naprd, tak proto jsem teď pořízovala, co jde přímo na kočárek.
ja kupovala taky rovnou kombinaci s autosedackou a musim rict, ze mi to vyhovovalo, jsem to hodne vyuzivala 

Není tady
Mefi,
uz mate neco vybrane na tu tvrdou vodu? My mame stejny problem..... do kavovaru davam jenom prefiltrovanou vodu, protoze jinak bysme mohli vsechno hned vyhodit.... a fleky v koupelne jsou hrozny, takze po kazdem koupani a sprchovani hned myju dlazdicky
takze mame taky neco takoveho v planu - nekdy 
Není tady