|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
mě zas štve že nemám nárok na PPM když jdi z mateřské na mateřskou 
vypršela mi pracovní smlouva

Není tady
Jsou tři možnosti, jak poznáme, že se blíží porod:
1) odejte hlenová zátka
- tzn. že cca do tří dnů porodíme (do porodnice spěchat nemusíme)
2) praskne plodová voda
- když je čirá, do porodnice dorazíme do dvou hodin (můžeme si dát sprchu, zavolat manželovi, aby přijel a odvezl nás, dopřipravili poslední věci, apod. a také musíme brát v úvahu, jak daleko naše porodnice je)
- když je plodovka zakalená, jedeme okamžitě
Jak poznáme, že jde o plodovou vodu a ne např. o výtok či únik moči (vysvětlovala nám, že na konci těhotenství je děloha tak velká, že se může stát, že kýchneme a trošku se počůráme):
- plodová voda uniká až do porodu, takže když si myslíme, že se stal nějaký únik a nevíme, jestli šlo o plodovku, vezmeme si vložku a pokud za hodinu bude suchá, nešlo o plodovku
- každá žena má jiné množství plodové vody (některá víc, některá normal a některá méně), ale pokud budeme mít mokré nohy (nebo dokonce i ponožky), tak je jasné, že o plodovku jde
- pokud si myslíme, že to plodovka je a pojedeme do porodnice, budou chtít otestovat vložku takovou látkou - pokud by šlo o plodovku, vložka se zabarví dozelena, proto se nedoporučuje mít vložky, které jsou uprostřed zabarvené (např. Allways). Jinak bysme v porodnici dostaly erar vložku a tam hodinu pochodovaly, aby se zjistilo, jestli o plodovku šlo či nešlo
3) kontrakce
- měly bysme se snažit rozeznat poslíčky od kontrakcí
- nejlépe působí teplá voda (klidně 20 min. sprcha) - buď se ta bolest zastaví nebo se to rozjede (když rozjede, jedná se o kontrakce)
- do porodnice jedeme, když jsou kontrakce pravidelné po 5-ti minutách (u prvorodiček) a po 10-ti minunách (u druhorodiček, protože to jde rychleji) a trvají hodinu (když budou nepravidelné a nebudou trvat hodinu, jedná se o poslíčky)
- různé pocity při kontrakcích:
- silnější křeč v podbříšku nebo
- bederní bolest nebo
- bolest celého bříška
- ztvrdnutí bříška - bude jako kámen a to na cca 45 min. (pokud to bude kratší dobu, nejde o kontrakci)
Upravil(a) mefinka (27. 1. 2010 22:27)
Není tady
Mahar mě už mimi na spodek netlačí....dávej na sebe pozor!!!!
kolik jsi měla minule čípek? nebo CS?
Není tady
Tak snad jsem na nic nezapomnela. Kdyz tak to doupravim. Jelikoz jsem omylem zmackla jinou klavesu nez jsem chtela, tak se mi to odeslalo driv nez jsem chtela... Ale snad uz je to vsechno, co jsem chtela napsat...
Ale urcite me doplnite... 
Není tady

andulka napsal(a):
mě zas štve že nemám nárok na PPM když jdi z mateřské na mateřskou
vypršela mi pracovní smlouva![]()
![]()
jj dneska jsem taky na to narazila (kdyz jsem cosi hledala) http://aktualne.centrum.cz/finance/onli … ?id=631253
jsem myslela, ze kdyz jdes v ramci jedne materske na druhou, tak PPM automaticky jde ze stejneho zakladu (ale v nekterych pripadech to tak neni
)

Není tady

Mefi super souhrn informaci 
(nam jeste rikala, ze blizici porod se pozna, kdyz se zacne na konci tehu hubnout - vetsinou do 2-3 dnu prijde porod nebo pri velkem nechutenstvi, nekdy muze prijit i prujem)

Není tady
Ahoj holky, zdravím do opět sněžícího rána.
Mefi, díky za shrnutí informací...vidíte, mě tenkrát po tom silvestru dokonce trochu zátky odteklo a taky jsem měla ten den 3x průjem...ale to jsem si myslela, že je z nervů, jak mi řekli,že si mě tam nechají.
Andulko, u mě je to celý takový divný, protože já jsem měla tenkrát ten čípek 2,5 cm, a byla jsem otevřená pro prst a celej čípek byl jakdyby nacentrovanej, což doktor říkal, že tak bývá před porodem nebo tak nějak. No ale za dva dny už jsem měla čípek zas 4,7cm, což je dost a při propuštění 4 cm, ale to otevření z venku už tak zůstalo. No a proto mám furt klidovej režim. Ale teď min.týden mi čípek utz neměřili, tak nevím. Jenom pohmatem.
Ale nejhorší je, že já bych snad nepoznala ani že rodím, protože už i v nemocnici jsem měla jeden den kontrakce po 2 minutách pravidelně - prostě jen tak z ničeho nic, ale vůbec se na monitoru neukázaly. No a od minulého týdne nemám tvrdnutí vůbec, ale za to mě občas chytá křeč do podbřišku, která aj dost bolí.
S Niki jsem nic takovýho neměla, vůbec ani žádný poslíčky - porod mi pak vyvolávaly a dokonce i při strašných bolestech, který vedly k otvírání se vůbec nic na monitoru nezobrazovalo - prostě podle přístroje to vypadalo jako bych vůbec nerodila 
Takže podle mě se asi nikdo řídit nemůže
. Já asi poznám, že rodím, až když budu mít hlavičku mimča mezi nohama.
Není tady
Akar tak to budu mít podobně s financema, pokud mateřská bude chodit se spožděním. mám tam plno trvalých příkazů - různy spoření a inkasa, a manža nám skoro celou výplatu posílá na spořící...no a když já tam mít peníze nebudu tak to budem muset taky nějak změnit. 
Není tady
Maharishi napsal(a):
Čau Situš, no ty jsi neustále v jednom fofru
Dnes jsem mluvila se švagrovou má nějaký potíže ohledně mateřské. Věděli jste holky, že když jdete z rodičáku zpět na mateřškou, tak si musíte zažádat o zrušení rodičáku zvlášť? Švagrové se stalo, že si rodičák nezrušila, tak ji i tak přišly peníze, ale bude to muset vrátit...no a na mateřské je už 2 měsíce a zatím jí žádný peníze nedorazily. Je to šíleny, to nás asi čeká všechny. Mě to půjde taky přes Prahu.
Jo, tak to vím. Hele a kamarádka mi říkala - jí totiž přišla mateřská po zrušení rodičáku až za 3 měsíce (i když tři dávky najednou) - že to zjišťovala, proč se to zpozdilo a na sociálce jí tvrdili, že to je jejich zákonná lhůta na vyřízení!!!
Takže raděj s tím počítejme. 
Není tady
Maharishi napsal(a):
Akar tak to budu mít podobně s financema, pokud mateřská bude chodit se spožděním. mám tam plno trvalých příkazů - různy spoření a inkasa, a manža nám skoro celou výplatu posílá na spořící...no a když já tam mít peníze nebudu tak to budem muset taky nějak změnit.
Mahari,největší problémy s vyplácením má Praha 8 -takže pokud tebe vyplácí někdo jiný,mělo by to být OK !!! Já se toho fakt bojím,protože vím jaké problémy mám s vyplácením PN a stačí si vyhledat na netu pár diskuzí o sociálce na Trojské-to je fakt masakr!!Naštěstí mě to dělá paní,které když zavolám,tak to vyřeší,ale jsou i takové kde můžeš volat 100x za týden a stejně nic
tak doufám,že u ní zůstanu jak přejdu na mateřskou!!Jinak se toho nedočkám 
Není tady
Gabrielle napsal(a):
Maharishi napsal(a):
Čau Situš, no ty jsi neustále v jednom fofru
Dnes jsem mluvila se švagrovou má nějaký potíže ohledně mateřské. Věděli jste holky, že když jdete z rodičáku zpět na mateřškou, tak si musíte zažádat o zrušení rodičáku zvlášť? Švagrové se stalo, že si rodičák nezrušila, tak ji i tak přišly peníze, ale bude to muset vrátit...no a na mateřské je už 2 měsíce a zatím jí žádný peníze nedorazily. Je to šíleny, to nás asi čeká všechny. Mě to půjde taky přes Prahu.Jo, tak to vím. Hele a kamarádka mi říkala - jí totiž přišla mateřská po zrušení rodičáku až za 3 měsíce (i když tři dávky najednou) - že to zjišťovala, proč se to zpozdilo a na sociálce jí tvrdili, že to je jejich zákonná lhůta na vyřízení!!!
Takže raděj s tím počítejme.
Gábi,já myslím,že mají ze zákona třicet dní,ale říkají něco jiného.
Není tady
Holky, koho to bude zajímat, našla jsem celkem dobrej článek o porodu - teda hlavně o 1.době porodní
http://www.porodnice.cz/i-doba-porodni- … iraci-doba
http://www.porodnice.cz/jak-se-pozna-zacatek-porodu
Gabi, no vypadá to, že to s penězma ze začátku bude mazec, protože 3 měsíce být bez příjmu, to bude kruty 
Upravil(a) Maharishi (28. 1. 2010 9:55)
Není tady
Dobre ranko holky,
tak me rano kolem pul sedme vzbudil hrozny rachot z venku. Myslela jsem, ze to jsou popelari, ale kdyz ani po 20-ti minutach neprestali a porad to blikalo, tak jsem se sla podivat a on to byl traktor a snazil se tu spoust na silnicich nejak dat do puvodni podoby. Teda holky, tady musely byt huste zaveje. Manzel mi rano v 7:20 psal, ze je zapadlej (a to mel byt v sest v praci) - Akar asi bude vedet - nekde mezi Noutonicema a Lichocevsi a az v devet psal, ze dorazil do prace. A kolega, ktery jel busem taky od nas, tak pry dorazil asi v osm, takze ani ten bus nemel snadnou cestu.
No a k tomu vsemu v tech zavejich ztratil nekde SPZ. Coz by tak nevadilo, kdyby dneska nemusel na STK. Takze nejdriv urad, aby mu dali novou SPZ a pak hura na STK.. To je ctvrtek, paaani.
Není tady
Mefi, s tím sněhem je to letos teda nášup, si za poslední roky nepamatuju, že by se i u nás tak dlouho udržel...ale já ven nechodím, tak je mi to jedno 
Včera se mi podařil skvělej kup. Už mám autosedačku bebecar, sice ze starší kolekce a po jednom dítěti, ale pouze za 1500Kč. A je krásná, vypadá jak nová a ještě je v záruce. úplně nová stojí nehorázny peníze:
http://www.landcentrum.cz/autosedacka-b … 8-752.html
Upravil(a) Maharishi (28. 1. 2010 10:44)
Není tady
Mahari,tak to se ti teda perfektně povedlo-je super a za ty prachy
paráda
Mefi,je to s tím sněhem všude stejný,jsme taky zapadaní-dnes jsem chtěla na poštu a na nákup a nebudu raděj vylízat
nechám to asi na pondělí!
Není tady
A-N-Y 1 napsal(a):
paráda
Mefi,je to s tím sněhem všude stejný,jsme taky zapadaní-dnes jsem chtěla na poštu a na nákup a nebudu raděj vylízatnechám to asi na pondělí!
Včera mě pro ni mamka jela, shodou okolností paní byla ze Slavkova a včera zrovna mamka jela k dědovi, který tam taky bydlí, takže ji rovnou i zkontrolovala. Už jí mám doma 
Vidím, že se začíná klubat sluníčko 
Není tady
Mahari,
autosedacka a
cena
Ja se uplne desim, jake pocasi bude pristi tyden, v pondeli jdu letos poprve do prace, tak bych nerada cestou zustala nekde viset nebo nekde mrzla...
Není tady
mefinka napsal(a):
Mahari,
autosedacka a
cena
Ja se uplne desim, jake pocasi bude pristi tyden, v pondeli jdu letos poprve do prace, tak bych nerada cestou zustala nekde viset nebo nekde mrzla...
Ty jdeš ještě pracovat?? Jsem myslela, že už jsi taky na neschopence, aby jsi do práce nemusela...tak to ti teda nezávidím...
Není tady
Maharishi napsal(a):
A-N-Y 1 napsal(a):
paráda
Mefi,je to s tím sněhem všude stejný,jsme taky zapadaní-dnes jsem chtěla na poštu a na nákup a nebudu raděj vylízatnechám to asi na pondělí!
Včera mě pro ni mamka jela, shodou okolností paní byla ze Slavkova a včera zrovna mamka jela k dědovi, který tam taky bydlí, takže ji rovnou i zkontrolovala. Už jí mám doma
Vidím, že se začíná klubat sluníčko
tak to je super,že se na ní mohla podívat jestli je OK!!!!
Mefi,měla celej leden volno 
Není tady
Holky, co budete pořizovat za autosedačky vy? Taky rovnou s naklapnutím na kočár, nebo zvlášť? U niki jsem to měla právě zvlášť a bylo to celkem naprd, tak proto jsem teď pořízovala, co jde přímo na kočárek.
Není tady
Nene, ja mivam v lednu volno. Ve stavebnictvi toho moc v lednu neni. I kdyz kluci praci maji, ale ja jsem v kanclu nejak zbytecna, takze koncim pred Vanoci a pak jdu do prace az v unoru (ale ma to sve pro a proti, v lete pak mam jen tyden volna). No a jelikoz mi nic neni a tehu mam zatim (tuk, tuk, tuk) v poradku, tak proc si nejit vydelat penizky, ze? Vsak je to jen na 2-2,5 mesice.. To utece rychle. Doufam...
Není tady
Manza rikal, ze mladsi svagrova ma schovanou autosedacku po prckovi, ze je pry jako nova. Tak cekam, az nam ji dovezou, protoze ji ma pry svagrove pritel nekde ve skladu. Takze se celkem desim, jestli to vubec nejak zabezpecili proti poskozeni. Manza to zatim neresi, pry to bude resit az potom, co tu autosedacku uvidi. Ale myslim, ze na ten kocar porizovat tu samou autosedacku nebudeme... Ale tenhle kup pak bude na manzovi...
Není tady