29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
..a vůbec nejlepší aspoň pro nás.Je smažený plněný hermelín.
syrečky taky nejsou špatné ,ale šíleně smrdí!
Není tady
Hermelín je dobrota,ale drahota ! Dělej to pro celou rodinu....
Není tady
Vladena napsal(a):
Hermelín je dobrota,ale drahota !
Dělej to pro celou rodinu....
To je fakt.dělám jen ,když je v akci!!
Není tady
Vladena napsal(a):
Hermelín je dobrota,ale drahota !
Dělej to pro celou rodinu....
hermelín nebo kotleta, to vyjde na stejno
Není tady
ja teda na panvi delam hermelin v testicku, a vytekl mi snad jednou....klasickej eidam nebo tak nedelam, pac ho nemusim....
a ze je drahej? my jsme si ho 4 clenna rodina davali, a k tomu staci pet sest hermosu, takze zadna drahota. kdyz pripocitam hranolky, tak kde se 4 clenna rodina naji ani ne za dve kilca?
Upravil(a) clavel (1. 2. 2010 12:53)
Není tady
Vladena napsal(a):
Hermelín je dobrota,ale drahota !
Dělej to pro celou rodinu....
jdi si ho dát do hospody, kolik za něj dáš...to ti pak doma bude připadat, že je zadarmo
Není tady
Já zde napíšu, jak také šetřím...koupím tři hermelíny a rozkrojím. Potom vezmu obyčejný krájený salám ,potřu vajíčkem tu měkkou stranu a připlácnu salám. potom vše důkladně obalím nejlépe 2x. Tatarka,hranolky a mám šest porcí.
Není tady
Taky mám nejradši Hermelín a krájím ho na půlku. Ani ne kvůli šetření, ale protože je moc vysoký. Zbytek rodiny jí cihlu. Ale ať vyteče nebo ne, nikdy neprotestují a dlabou
Není tady
ja jsem kdesi nasla recept na syr trochu jinym zpusobem, hnickovym, zatim jsem to teda nezkousela, ale pry je to super. Postup: mensi hrnicky vymazat a vysypat strouhankou. Na dno nasypeme strouhaný sýr, na něj nasekanou šunku, na šunku rozklepnout 1 vajíčko, na něj opět vrstvu šunky a zakončíme to vrstvou strouhaného sýra. Hrníčky poskládáme na plech, který do asi 1/2 výšky hrničků zalijeme vařící vodou a dáme do trouby na 230°C na ca 20 minut. Aby to bylo dozlatova. Pak vyklepneme z hrníčků a podáváme s přílohou. Tenhle se určitě nerozteče ale jeste jsem to nezkousela
takze kdyby s tim mel nekdo zkusenost, rada se dozvim, jak to slo
Není tady
zkušenosti s tím máš na předešlé stránce...
Není tady
Já používám 40% eidam, nivu, hermelín (klasika), tvarůžky nebo oštiepok - dvakrát obalit, někdy se mi to rozteče, někdy ne, ale čím to je...
Není tady
ajaE napsal(a):
Kdyz jme jiz u toho obalovaneho syra-muj syn(vyuceny kuchar-cisnik) mi vola a pta se : mami musim ten syr obalit,nebo ho muzu udelat PRIRODNE!!!!!!Dobry ne,myslela jsem ze padnu do vrtule!!
No ono to není zase taková scifi, kolegyně dělá sýr přírodně a chutná báječně!
Není tady
Barborko,to si ho rovnou muzu nastrouhat do panvicky a ohrat,ale to pak s pravym SMAZAKEM -nema co delat!Ale proti gustu zadny disputat.
Není tady
vzpomněla jsem si na jeden recept, už jsem to dlouho nedělala ...
nastrouhat eidam, vyšlehat bílky - množství - přiměřeně :-))) a smíchat to dohromady
z té hmoty vykrajovat lžící placičky a obalovat ve strouhance
Není tady
ivca napsal(a):
vzpomněla jsem si na jeden recept, už jsem to dlouho nedělala ...
nastrouhat eidam, vyšlehat bílky - množství - přiměřeně :-))) a smíchat to dohromady
z té hmoty vykrajovat lžící placičky a obalovat ve strouhance
Já jsem tady kdysi dělala smažák strouhaný- nastrouhat najemno sýr, přimíchat celé vejce dle potřeby, vytvarovat jako když dělám karbanátky a obalit ve strouhance.Nevytekl a dětem tak rychle neztuhl.
Není tady
Sice není moc zdravý, rád si ho dám a nejlépe s hranolky.
Není tady
Kdo má kvalitní pánev (já to dělala na titanové), může opravdu udělat "smažák" přírodní. Na rozpálenou pánev jsem stříkla trošku oleje ve spreji (ale dalo by se i na sucho) a dala tam hrubší plátek sýra, nádherně zezlátne, trošku se rozteče, ale dá se obracečkou jakoby nahrnout zpět. Není to jen roztavený sýr, má zlatou kůrčičku, drží pohromadě a táhne se jako normální smažák. Zkuste.
Není tady
Stelička napsal(a):
Kdo má kvalitní pánev (já to dělala na titanové), může opravdu udělat "smažák" přírodní. Na rozpálenou pánev jsem stříkla trošku oleje ve spreji (ale dalo by se i na sucho) a dala tam hrubší plátek sýra, nádherně zezlátne, trošku se rozteče, ale dá se obracečkou jakoby nahrnout zpět. Není to jen roztavený sýr, má zlatou kůrčičku, drží pohromadě a táhne se jako normální smažák. Zkuste.
Nééé,,,to určitě nemůže jít zdravej smažák. Já bych si ho tak teď dala. Hmm..
Není tady
Mně dřív také skoro vždy vytekl, tak jsem ho začla balit dvakrát. Mouka, vajíčko, strouhanka a pak zase vajíčko a strouhanka. A nebo to je také druhem sýru, já používám jen tento http://www.akcednes.cz/akcni-letak/6030 … locek-300g
Není tady
Správnej smažák má trochu vytéct a ještě při dojídání se má táhnout jak Ordinace v Růžové ohradě. Věděl jsem o jediném místě, kde takový dělali, bohužel tam minulý rok zavřeli a vypadá to jako definitivní tečka.
Není tady
Ještě můžete vyzkoušet smažený sýr bez smažení... http://www.onlinekucharka.cz/recept/285 … ez-smažení
Ale nezkoušel jsem to.
Upravil(a) QuidoF (18. 7. 2013 15:25)
Není tady
Zkousela jsem podobny recept bez smazeni, jak psal Quido, jen to nebylo smichane dohromady, ale davala se vrstva syra, sunky, rozkleplo se vajicko a zase vrstva sunky, syra -- vse nastouhane. Hrnicky jsou predem vymazane a vysypane strouhankou. Da se zapect na plech (hrnky stoji v plechu ve vode, cca. do pulky hrnku) a pak se podava s tim co mate radi i manzel si pochutnal, neni to tak tucny, jak smazak
Není tady
Druh sýru je hodně důležitý, třeba cihla ta nevytéká. Naopak hermelín to chce smažit prudčeji a krátce, niva ta se může opalovat na oleji celkem dlouho, než vůbec změkne... důležité je to důkladně obalit, dát si pozor na to, aby vajíčko přilnulo na všech místech a pak důkladně přimačkat strouhanku
Není tady