Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 1. 2010 15:51

Aknella
♥♥♥----

Smažený sýr

Nedaří se mi ho udělat.  Smažím ho teda jen na pánvi, jelikož nemáme friťák, ale nikdy se mi nepovede:-( vždycky se mi rozteče...kamarádka mi poradila obalit ho 2x a před smažením ho dát na 10 min do mrazáku...to všechno jsem udělala, ale stejně se mi roztejká a rozpadá...

Nemáte někdo nějaký fígl?:-)

Není tady

#2 18. 1. 2010 16:53

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Smažený sýr

A nemáš příliš horký olej? Taky se mi občas stane, že sýr vyteče, ale opravdu jen občas... když spěchám a už je moc horký olej.

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 18. 1. 2010 18:32

ajaE
♥♥♥♥♥--

Zalezi i na druhu syra,ja delam zasadne z obycejne cihly,a nemam problem.

Není tady

#4 18. 1. 2010 18:42

Miluš
♥♥♥♥---

Aknella napsal(a):

Nedaří se mi ho udělat.  Smažím ho teda jen na pánvi, jelikož nemáme friťák, ale nikdy se mi nepovede:-( vždycky se mi rozteče...kamarádka mi poradila obalit ho 2x a před smažením ho dát na 10 min do mrazáku...to všechno jsem udělala, ale stejně se mi roztejká a rozpadá...

Nemáte někdo nějaký fígl?:-)

Fígeľ to asi nebude, ale mám podobný problém ako ty a pritom syr zbožňujem, tak som sa naštvala a keď mám veľký absťák, tak kúpim polotovar, hotový obalený syr zmrazený, alebo  - a to robím najradšej, idem si ho dať do reštaurácie, kde mám vyskúšané, že je výborný. Dokonca, keď som na pracovisku, funguje tam donášková služba, prinesú mi ho v termo obale ešte teplučký a mám to "bez namáčení"tummenupp. To som ti poradila, že? rodna

Není tady

#5 18. 1. 2010 19:04

Vanda
♥♥♥♥---

Sýr dělám taky na pánvičce,obaluju2krát-strouhanku pořádně připlácat ze všech stran a protože sýr je co by dup- neodcházím od toho, stojím u toho a obracím.
Možná to bude i tím olejem jak psala Bety.Možná druhem sýra, tučnější se bude roztíkat určitě víc.Taky používám obyč.-myslím,že je to 30procentní.
Miluš a tys to vyřešila nejelegantněji-co by jsme se s tím babraly doma ,když nám to můžou přinýst, nebo se k tomu můžem posadit do pěkného prostředí hospůdky a pojistit to dvojkou vína,že?

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#6 18. 1. 2010 19:16

Miluš
♥♥♥♥---

Vandi, ja som to skúšala všetkými spôsobmi a nikdy to nebolo ono, vždy ma potom prešla chuť, tak čo by som si znepríjemňovala život nevydareným syrom. kapitulation Ale určite by som chcela byť na seba hrdá, že dokážem robiť dobré jedlo.

Není tady

#7 18. 1. 2010 19:30

Vanda
♥♥♥♥---

Miluš napsal(a):

Vandi, ja som to skúšala všetkými spôsobmi a nikdy to nebolo ono, vždy ma potom prešla chuť, tak čo by som si znepríjemňovala život nevydareným syrom. kapitulation Ale určite by som chcela byť na seba hrdá, že dokážem robiť dobré jedlo.

Miluš, určitě dokážeš robitˇxxxxx dobrých jídel na které můžeš být hrdá.Sýr se nedaří -vyřešíš to jinak-donáška,hospůdka.U mě jsou taky jídla která,,nedám" např.svíčková-dokážu uvařit, neumím dochutit ač tam dám vše co tam má být-ta moje mě prostě nikdy nechutná.ŘEŠENÍ - dám si ji v hospůdce.stolt

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#8 18. 1. 2010 19:55

Aknella
♥♥♥----

Děkuji za reakce:-)

Dělám klasickou 30% cihlu.... olej je rozpálený akorát...smile

No ty polotovary bych v obchodě nekupovala, když si přečtete složení, tak zjistíte, že to vlastně ani sýr není... tongue

Není tady

#9 18. 1. 2010 20:27

Aknella
♥♥♥----

Vanda napsal(a):

Miluš napsal(a):

Miluš, určitě dokážeš robitˇxxxxx dobrých jídel na které můžeš být hrdá.Sýr se nedaří -vyřešíš to jinak-donáška,hospůdka.U mě jsou taky jídla která,,nedám" např.svíčková-dokážu uvařit, neumím dochutit ač tam dám vše co tam má být-ta moje mě prostě nikdy nechutná.ŘEŠENÍ - dám si ji v hospůdce.stolt

No jooo jenže neumět udělat svíčkovou je jiný než neumět udělat smažák:-) celkem jiná úroveň náročnosti:)

Není tady

#10 18. 1. 2010 20:42

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

ajaE napsal(a):

Zalezi i na druhu syra,ja delam zasadne z obycejne cihly,a nemam problem.

Já taky ne, a to smaženej sýr milujeme celá rodina a děláme si ho poměrně často. Problém může být opravdu v tom hodně rozpáleném oleji, jak píše Bety...
Jinak - smaženej Eidam je výbornej, smaženej uzenej Eidam, podle mého, ještě lepší tummenupp Jednou mě popadla "kuchařská fantazie" a obalil jsem si Nivu - a to byl přímo božskej pokrm... big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#11 18. 1. 2010 20:55

Miluš
♥♥♥♥---

Aknella napsal(a):

Děkuji za reakce:-)

Dělám klasickou 30% cihlu.... olej je rozpálený akorát...smile

No ty polotovary bych v obchodě nekupovala, když si přečtete složení, tak zjistíte, že to vlastně ani sýr není... tongue

U nás sú tie syry už všetky akési "nesyry" a polotovar kupujú mladí v Rakúsku a ten teda dobrý je, ten mi chutí. S tou sviečkovou si ma potešila, tá sa mi darí, takže nie som až taká ľavá tillfreds

Není tady

#12 19. 1. 2010 16:41

Aknella
♥♥♥----

Tak já nechápu, jaktože se mně dycky rozteče a vám ne big_smile no tak asi ho zařadím jídel, který prostě z vaření vynechám :-(

Teda smažená niva musí bejt skvělá, zkusímsmile

Není tady

#13 19. 1. 2010 17:03

BOBOZH
♥♥-----
Místo: Jihlava
Web

Já má zkušenost s obyčejnou cihlou(30%)a nemám problém,chce to vyzkoušet teplotu,je lepší menši.Někdy zále
ží na výrobci sýra.

Není tady

#14 20. 1. 2010 16:40

ajaE
♥♥♥♥♥--

Kdyz jme jiz u toho obalovaneho syra-muj syn(vyuceny kuchar-cisnik) mi vola a pta se : mami musim ten syr obalit,nebo ho muzu udelat PRIRODNE!!!!!!Dobry ne,myslela jsem ze padnu do vrtule!!

Není tady

#15 26. 1. 2010 8:57

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Naučila jsem se dělat rychlovku - smažák v mikrovlnce: cihlu neobaluju,jen dám třeba 1cm plátek na talíř do MW a nechám přiměřeně roztéct-ne moc.A je to supr a dietnější bez té strouhanky,velmi rychlé a krásně natahovací!

Není tady

#16 26. 1. 2010 13:54

sugar
♥♥♥♥---

zkus si na Babinetu najít recept na smažák v hrnečku, ten se nerozteče wink

Není tady

#17 27. 1. 2010 8:39

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Holky ale to pak přeci není smažák. Chápu, že je to ai dietnější a zdravější verze ale rozhodně bych sýr roztavený v mikrovlnce nenazývala smažákem.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#18 27. 1. 2010 8:51

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

No taky bych řekla ,podle mě je to roztaveňák. lol..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#19 27. 1. 2010 9:01

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Mě napadl mirovlňák lol.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#20 27. 1. 2010 9:04

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ten "smažák" v hrnku dělám, protože není tak mastnej a je jedno, jestli se sýr roztéká nebo ne.
Porcelánový hrnek (radši vyšší - pečením si to sedne) lehce vymazat, vysypat strouhankou, nasypat vrstvu strouhaného sýra, případně smíchaného se šunkou nebo salámem, klepnout vajíčko, okořenit a zase vrstvu sýra. Postavit do vodní lázně a péct až ztuhne. Pak objet nožem a vyklepnout.
Pro sebe si vejce už nedávám, protože pečený nemusím a je to dobrý i bez něj.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#21 27. 1. 2010 9:38

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

Naučila jsem se dělat rychlovku - smažák v mikrovlnce: cihlu neobaluju,jen dám třeba 1cm plátek na talíř do MW a nechám přiměřeně roztéct-ne moc.A je to supr a dietnější bez té strouhanky,velmi rychlé a krásně natahovací!

No však to holky někdy zkuste-chuťově stejné (ten vlastní sýr) jako když ho jíte smažený a hotové za minutku.Přece každý správný smažák má být natahovací a to že se nerozteče,tomu brání ta strouhanka,uvnitř to je natahovací naprosto stejně.A navíc má tahle příprava velkou výhodu ve své jednoduchosti,a to,že si to klidně udělá i syn,který by se jinak s ničím teda neobaloval.

Není tady

#22 27. 1. 2010 11:59

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Ale jo, tomu věřím, že je to stejně natahovací ale podle mě to má do smažáku hodně daleko a už vůbec bych tomu smažák neříkala. Furt je to jen roztopený sýr v mikrovele. Už vidím, jak doma příteli řeknu, že bude smažák a předložím mu toto.
To je jak kdybych dělala kuře a la kachna a tvrdila, že k obědu bude kachna.

Není tady

#23 27. 1. 2010 15:26

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty  sýr roztavený dělám ,ale dávám ho na maso:na kuřecí kapsy ,medailonky.Klidně to maso pod ten roztavený sýr schovám.wink.

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#24 27. 1. 2010 17:10

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Souhlasím s taurus, je to dobré ale není to smažák...
jinak - kdo má parní hrnec, může to udělat i v parním hrnci, bude to mít zase trošku jinou chuť, ale taky dobrou! Jde to udělat i v misce na rýži v tom pařáku...

Strach je malá smrt...

Není tady

#25 29. 1. 2010 20:25

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Holky, vezměte to logicky......říká se tomu smažený sýr,ale vlastně smažíš jen obal a sýr uvnitř ohříváš. Chce to opravdu jen málo rozehřát olej, hodím do oleje na zkoušku trošku strouhanky a udělají se kolem bubliny. Dokonce na chvilku šáhnu do oleje prstem, (pálí) a dávám sýr. Za chvilku obracím. Kupuji červený eidam, žlutý se mi též roztéká. Nebo plátkový sýr a dávám dovnitř šunkový salám a celý opeču. Je to úpo*né a dobré.

Upravil(a) Vladena (29. 1. 2010 20:27)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí