29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nedaří se mi ho udělat. Smažím ho teda jen na pánvi, jelikož nemáme friťák, ale nikdy se mi nepovede:-( vždycky se mi rozteče...kamarádka mi poradila obalit ho 2x a před smažením ho dát na 10 min do mrazáku...to všechno jsem udělala, ale stejně se mi roztejká a rozpadá...
Nemáte někdo nějaký fígl?:-)
Není tady
A nemáš příliš horký olej? Taky se mi občas stane, že sýr vyteče, ale opravdu jen občas... když spěchám a už je moc horký olej.
Není tady
Zalezi i na druhu syra,ja delam zasadne z obycejne cihly,a nemam problem.
Není tady
Aknella napsal(a):
Nedaří se mi ho udělat. Smažím ho teda jen na pánvi, jelikož nemáme friťák, ale nikdy se mi nepovede:-( vždycky se mi rozteče...kamarádka mi poradila obalit ho 2x a před smažením ho dát na 10 min do mrazáku...to všechno jsem udělala, ale stejně se mi roztejká a rozpadá...
Nemáte někdo nějaký fígl?:-)
Fígeľ to asi nebude, ale mám podobný problém ako ty a pritom syr zbožňujem, tak som sa naštvala a keď mám veľký absťák, tak kúpim polotovar, hotový obalený syr zmrazený, alebo - a to robím najradšej, idem si ho dať do reštaurácie, kde mám vyskúšané, že je výborný. Dokonca, keď som na pracovisku, funguje tam donášková služba, prinesú mi ho v termo obale ešte teplučký a mám to "bez namáčení". To som ti poradila, že?
Není tady
Sýr dělám taky na pánvičce,obaluju2krát-strouhanku pořádně připlácat ze všech stran a protože sýr je co by dup- neodcházím od toho, stojím u toho a obracím.
Možná to bude i tím olejem jak psala Bety.Možná druhem sýra, tučnější se bude roztíkat určitě víc.Taky používám obyč.-myslím,že je to 30procentní.
Miluš a tys to vyřešila nejelegantněji-co by jsme se s tím babraly doma ,když nám to můžou přinýst, nebo se k tomu můžem posadit do pěkného prostředí hospůdky a pojistit to dvojkou vína,že?
Není tady
Vandi, ja som to skúšala všetkými spôsobmi a nikdy to nebolo ono, vždy ma potom prešla chuť, tak čo by som si znepríjemňovala život nevydareným syrom. Ale určite by som chcela byť na seba hrdá, že dokážem robiť dobré jedlo.
Není tady
Miluš napsal(a):
Vandi, ja som to skúšala všetkými spôsobmi a nikdy to nebolo ono, vždy ma potom prešla chuť, tak čo by som si znepríjemňovala život nevydareným syrom.
Ale určite by som chcela byť na seba hrdá, že dokážem robiť dobré jedlo.
Miluš, určitě dokážeš robitˇxxxxx dobrých jídel na které můžeš být hrdá.Sýr se nedaří -vyřešíš to jinak-donáška,hospůdka.U mě jsou taky jídla která,,nedám" např.svíčková-dokážu uvařit, neumím dochutit ač tam dám vše co tam má být-ta moje mě prostě nikdy nechutná.ŘEŠENÍ - dám si ji v hospůdce.
Není tady
Děkuji za reakce:-)
Dělám klasickou 30% cihlu.... olej je rozpálený akorát...
No ty polotovary bych v obchodě nekupovala, když si přečtete složení, tak zjistíte, že to vlastně ani sýr není...
Není tady
Vanda napsal(a):
Miluš napsal(a):
Vandi, ja som to skúšala všetkými spôsobmi a nikdy to nebolo ono, vždy ma potom prešla chuť, tak čo by som si znepríjemňovala život nevydareným syrom.
Ale určite by som chcela byť na seba hrdá, že dokážem robiť dobré jedlo.
Miluš, určitě dokážeš robitˇxxxxx dobrých jídel na které můžeš být hrdá.Sýr se nedaří -vyřešíš to jinak-donáška,hospůdka.U mě jsou taky jídla která,,nedám" např.svíčková-dokážu uvařit, neumím dochutit ač tam dám vše co tam má být-ta moje mě prostě nikdy nechutná.ŘEŠENÍ - dám si ji v hospůdce.
No jooo jenže neumět udělat svíčkovou je jiný než neumět udělat smažák:-) celkem jiná úroveň náročnosti:)
Není tady
ajaE napsal(a):
Zalezi i na druhu syra,ja delam zasadne z obycejne cihly,a nemam problem.
Já taky ne, a to smaženej sýr milujeme celá rodina a děláme si ho poměrně často. Problém může být opravdu v tom hodně rozpáleném oleji, jak píše Bety...
Jinak - smaženej Eidam je výbornej, smaženej uzenej Eidam, podle mého, ještě lepší Jednou mě popadla "kuchařská fantazie" a obalil jsem si Nivu - a to byl přímo božskej pokrm...
Není tady
Aknella napsal(a):
Děkuji za reakce:-)
Dělám klasickou 30% cihlu.... olej je rozpálený akorát...
No ty polotovary bych v obchodě nekupovala, když si přečtete složení, tak zjistíte, že to vlastně ani sýr není...
U nás sú tie syry už všetky akési "nesyry" a polotovar kupujú mladí v Rakúsku a ten teda dobrý je, ten mi chutí. S tou sviečkovou si ma potešila, tá sa mi darí, takže nie som až taká ľavá
Není tady
Tak já nechápu, jaktože se mně dycky rozteče a vám ne no tak asi ho zařadím jídel, který prostě z vaření vynechám :-(
Teda smažená niva musí bejt skvělá, zkusím
Není tady
Kdyz jme jiz u toho obalovaneho syra-muj syn(vyuceny kuchar-cisnik) mi vola a pta se : mami musim ten syr obalit,nebo ho muzu udelat PRIRODNE!!!!!!Dobry ne,myslela jsem ze padnu do vrtule!!
Není tady
Naučila jsem se dělat rychlovku - smažák v mikrovlnce: cihlu neobaluju,jen dám třeba 1cm plátek na talíř do MW a nechám přiměřeně roztéct-ne moc.A je to supr a dietnější bez té strouhanky,velmi rychlé a krásně natahovací!
Není tady
zkus si na Babinetu najít recept na smažák v hrnečku, ten se nerozteče
Není tady
Holky ale to pak přeci není smažák. Chápu, že je to ai dietnější a zdravější verze ale rozhodně bych sýr roztavený v mikrovlnce nenazývala smažákem.
Není tady
No taky bych řekla ,podle mě je to roztaveňák. ..
Není tady
Mě napadl mirovlňák .
Není tady
Ten "smažák" v hrnku dělám, protože není tak mastnej a je jedno, jestli se sýr roztéká nebo ne.
Porcelánový hrnek (radši vyšší - pečením si to sedne) lehce vymazat, vysypat strouhankou, nasypat vrstvu strouhaného sýra, případně smíchaného se šunkou nebo salámem, klepnout vajíčko, okořenit a zase vrstvu sýra. Postavit do vodní lázně a péct až ztuhne. Pak objet nožem a vyklepnout.
Pro sebe si vejce už nedávám, protože pečený nemusím a je to dobrý i bez něj.
Není tady
Kuty napsal(a):
Naučila jsem se dělat rychlovku - smažák v mikrovlnce: cihlu neobaluju,jen dám třeba 1cm plátek na talíř do MW a nechám přiměřeně roztéct-ne moc.A je to supr a dietnější bez té strouhanky,velmi rychlé a krásně natahovací!
No však to holky někdy zkuste-chuťově stejné (ten vlastní sýr) jako když ho jíte smažený a hotové za minutku.Přece každý správný smažák má být natahovací a to že se nerozteče,tomu brání ta strouhanka,uvnitř to je natahovací naprosto stejně.A navíc má tahle příprava velkou výhodu ve své jednoduchosti,a to,že si to klidně udělá i syn,který by se jinak s ničím teda neobaloval.
Není tady
Ale jo, tomu věřím, že je to stejně natahovací ale podle mě to má do smažáku hodně daleko a už vůbec bych tomu smažák neříkala. Furt je to jen roztopený sýr v mikrovele. Už vidím, jak doma příteli řeknu, že bude smažák a předložím mu toto.
To je jak kdybych dělala kuře a la kachna a tvrdila, že k obědu bude kachna.
Není tady
Kuty sýr roztavený dělám ,ale dávám ho na maso:na kuřecí kapsy ,medailonky.Klidně to maso pod ten roztavený sýr schovám..
Není tady
Souhlasím s taurus, je to dobré ale není to smažák...
jinak - kdo má parní hrnec, může to udělat i v parním hrnci, bude to mít zase trošku jinou chuť, ale taky dobrou! Jde to udělat i v misce na rýži v tom pařáku...
Není tady
Holky, vezměte to logicky......říká se tomu smažený sýr,ale vlastně smažíš jen obal a sýr uvnitř ohříváš. Chce to opravdu jen málo rozehřát olej, hodím do oleje na zkoušku trošku strouhanky a udělají se kolem bubliny. Dokonce na chvilku šáhnu do oleje prstem, (pálí) a dávám sýr. Za chvilku obracím. Kupuji červený eidam, žlutý se mi též roztéká. Nebo plátkový sýr a dávám dovnitř šunkový salám a celý opeču. Je to úpo*né a dobré.
Upravil(a) Vladena (29. 1. 2010 20:27)
Není tady