Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 1. 2010 15:51

Aknella
♥♥♥----
Registrovaný: 6. 7. 2007
Příspěvky: 169

Smažený sýr

Nedaří se mi ho udělat.  Smažím ho teda jen na pánvi, jelikož nemáme friák, ale nikdy se mi nepovede:-( vždycky se mi rozteče...kamarádka mi poradila obalit ho 2x a před smažením ho dát na 10 min do mrazáku...to všechno jsem udělala, ale stejně se mi roztejká a rozpadá...

Nemáte někdo nějaký fígl?:-)

Není tady

 

#2 18. 1. 2010 16:53

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Smažený sýr

A nemᚠpříliš horký olej? Taky se mi občas stane, že sýr vyteče, ale opravdu jen občas... když spěchám a už je moc horký olej.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#3 18. 1. 2010 18:32

ajaE
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 7. 8. 2007
Příspěvky: 713

Re: Smažený sýr

Zalezi i na druhu syra,ja delam zasadne z obycejne cihly,a nemam problem.

Není tady

 

#4 18. 1. 2010 18:42

Miluš
♥♥♥♥---
Registrovaný: 10. 1. 2010
Příspěvky: 389

Re: Smažený sýr

Aknella napsal(a):

Nedaří se mi ho udělat.  Smažím ho teda jen na pánvi, jelikož nemáme friák, ale nikdy se mi nepovede:-( vždycky se mi rozteče...kamarádka mi poradila obalit ho 2x a před smažením ho dát na 10 min do mrazáku...to všechno jsem udělala, ale stejně se mi roztejká a rozpadá...

Nemáte někdo nějaký fígl?:-)

Fígež to asi nebude, ale mám podobný problém ako ty a pritom syr zbožňujem, tak som sa naštvala a keď mám vežký absák, tak kúpim polotovar, hotový obalený syr zmrazený, alebo  - a to robím najradšej, idem si ho da do reštaurácie, kde mám vyskúšané, že je výborný. Dokonca, keď som na pracovisku, funguje tam donášková služba, prinesú mi ho v termo obale ešte teplučký a mám to "bez namáčení"tummenupp. To som ti poradila, že? rodna

Není tady

 

#5 18. 1. 2010 19:04

Vanda
♥♥♥♥---
Registrovaný: 14. 11. 2009
Příspěvky: 436

Re: Smažený sýr

Sýr dělám taky na pánvičce,obaluju2krát-strouhanku pořádně připlácat ze všech stran a protože sýr je co by dup- neodcházím od toho, stojím u toho a obracím.
Možná to bude i tím olejem jak psala Bety.Možná druhem sýra, tučnější se bude roztíkat určitě víc.Taky používám obyč.-myslím,že je to 30procentní.
Miluš a tys to vyřešila nejelegantněji-co by jsme se s tím babraly doma ,když nám to můžou přinýst, nebo se k tomu můžem posadit do pěkného prostředí hospůdky a pojistit to dvojkou vína,že?


Jo, jo život není peříčko..

Není tady

 

#6 18. 1. 2010 19:16

Miluš
♥♥♥♥---
Registrovaný: 10. 1. 2010
Příspěvky: 389

Re: Smažený sýr

Vandi, ja som to skúšala všetkými spôsobmi a nikdy to nebolo ono, vždy ma potom prešla chu, tak čo by som si znepríjemňovala život nevydareným syrom. kapitulation Ale určite by som chcela by na seba hrdá, že dokážem robi dobré jedlo.

Není tady

 

#7 18. 1. 2010 19:30

Vanda
♥♥♥♥---
Registrovaný: 14. 11. 2009
Příspěvky: 436

Re: Smažený sýr

Miluš napsal(a):

Vandi, ja som to skúšala všetkými spôsobmi a nikdy to nebolo ono, vždy ma potom prešla chu, tak čo by som si znepríjemňovala život nevydareným syrom. kapitulation Ale určite by som chcela by na seba hrdá, že dokážem robi dobré jedlo.

Miluš, určitě dokážeš robitĄxxxxx dobrých jídel na které můžeš být hrdá.Sýr se nedaří -vyřešíš to jinak-donáška,hospůdka.U mě jsou taky jídla která,,nedám" např.svíčková-dokážu uvařit, neumím dochutit ač tam dám vše co tam má být-ta moje mě prostě nikdy nechutná.ŘEŠENÍ - dám si ji v hospůdce.stolt


Jo, jo život není peříčko..

Není tady

 

#8 18. 1. 2010 19:55

Aknella
♥♥♥----
Registrovaný: 6. 7. 2007
Příspěvky: 169

Re: Smažený sýr

Děkuji za reakce:-)

Dělám klasickou 30% cihlu.... olej je rozpálený akorát...smile

No ty polotovary bych v obchodě nekupovala, když si přečtete složení, tak zjistíte, že to vlastně ani sýr není... tongue

Není tady

 

#9 18. 1. 2010 20:27

Aknella
♥♥♥----
Registrovaný: 6. 7. 2007
Příspěvky: 169

Re: Smažený sýr

Vanda napsal(a):

Miluš napsal(a):

Vandi, ja som to skúšala všetkými spôsobmi a nikdy to nebolo ono, vždy ma potom prešla chu, tak čo by som si znepríjemňovala život nevydareným syrom. kapitulation Ale určite by som chcela by na seba hrdá, že dokážem robi dobré jedlo.

Miluš, určitě dokážeš robitĄxxxxx dobrých jídel na které můžeš být hrdá.Sýr se nedaří -vyřešíš to jinak-donáška,hospůdka.U mě jsou taky jídla která,,nedám" např.svíčková-dokážu uvařit, neumím dochutit ač tam dám vše co tam má být-ta moje mě prostě nikdy nechutná.ŘEŠENÍ - dám si ji v hospůdce.stolt

No jooo jenže neumět udělat svíčkovou je jiný než neumět udělat smažák:-) celkem jiná úroveň náročnosti:)

Není tady

 

#10 18. 1. 2010 20:42

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 23. 10. 2007
Příspěvky: 8369

Re: Smažený sýr

ajaE napsal(a):

Zalezi i na druhu syra,ja delam zasadne z obycejne cihly,a nemam problem.

Já taky ne, a to smaženej sýr milujeme celá rodina a děláme si ho poměrně často. Problém může být opravdu v tom hodně rozpáleném oleji, jak píše Bety...
Jinak - smaženej Eidam je výbornej, smaženej uzenej Eidam, podle mého, ještě lepší tummenupp Jednou mě popadla "kuchařská fantazie" a obalil jsem si Nivu - a to byl přímo božskej pokrm... big_smile


Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

 

#11 18. 1. 2010 20:55

Miluš
♥♥♥♥---
Registrovaný: 10. 1. 2010
Příspěvky: 389

Re: Smažený sýr

Aknella napsal(a):

Děkuji za reakce:-)

Dělám klasickou 30% cihlu.... olej je rozpálený akorát...smile

No ty polotovary bych v obchodě nekupovala, když si přečtete složení, tak zjistíte, že to vlastně ani sýr není... tongue

U nás sú tie syry už všetky akési "nesyry" a polotovar kupujú mladí v Rakúsku a ten teda dobrý je, ten mi chutí. S tou sviečkovou si ma potešila, tá sa mi darí, takže nie som až taká žavá tillfreds

Není tady

 

#12 19. 1. 2010 16:41

Aknella
♥♥♥----
Registrovaný: 6. 7. 2007
Příspěvky: 169

Re: Smažený sýr

Tak já nechápu, jaktože se mně dycky rozteče a vám ne big_smile no tak asi ho zařadím jídel, který prostě z vaření vynechám :-(

Teda smažená niva musí bejt skvělá, zkusímsmile

Není tady

 

#13 19. 1. 2010 17:03

BOBOZH
♥♥-----
Místo: Jihlava
Registrovaný: 29. 5. 2009
Příspěvky: 31
Web

Re: Smažený sýr

Já má zkušenost s obyčejnou cihlou(30%)a nemám problém,chce to vyzkoušet teplotu,je lepší menši.Někdy zále
ží na výrobci sýra.

Není tady

 

#14 20. 1. 2010 16:40

ajaE
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 7. 8. 2007
Příspěvky: 713

Re: Smažený sýr

Kdyz jme jiz u toho obalovaneho syra-muj syn(vyuceny kuchar-cisnik) mi vola a pta se : mami musim ten syr obalit,nebo ho muzu udelat PRIRODNE!!!!!!Dobry ne,myslela jsem ze padnu do vrtule!!

Není tady

 

#15 26. 1. 2010 8:57

Kuty
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 2. 2007
Příspěvky: 2773

Re: Smažený sýr

Naučila jsem se dělat rychlovku - smažák v mikrovlnce: cihlu neobaluju,jen dám třeba 1cm plátek na talíř do MW a nechám přiměřeně roztéct-ne moc.A je to supr a dietnější bez té strouhanky,velmi rychlé a krásně natahovací!

Není tady

 

#16 26. 1. 2010 13:54

sugar
♥♥♥♥---
Registrovaný: 21. 1. 2009
Příspěvky: 457

Re: Smažený sýr

zkus si na Babinetu najít recept na smažák v hrnečku, ten se nerozteče wink

Není tady

 

#17 27. 1. 2010 8:39

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet
Registrovaný: 5. 6. 2007
Příspěvky: 1758

Re: Smažený sýr

Holky ale to pak přeci není smažák. Chápu, že je to ai dietnější a zdravější verze ale rozhodně bych sýr roztavený v mikrovlnce nenazývala smažákem.


I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

 

#18 27. 1. 2010 8:51

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: Smažený sýr

No taky bych řekla ,podle mě je to roztaveňák. lol..


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 

#19 27. 1. 2010 9:01

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet
Registrovaný: 5. 6. 2007
Příspěvky: 1758

Re: Smažený sýr

Mě napadl mirovlňák lol.


I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

 

#20 27. 1. 2010 9:04

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Smažený sýr

Ten "smažák" v hrnku dělám, protože není tak mastnej a je jedno, jestli se sýr roztéká nebo ne.
Porcelánový hrnek (radši vyšší - pečením si to sedne) lehce vymazat, vysypat strouhankou, nasypat vrstvu strouhaného sýra, případně smíchaného se šunkou nebo salámem, klepnout vajíčko, okořenit a zase vrstvu sýra. Postavit do vodní lázně a péct až ztuhne. Pak objet nožem a vyklepnout.
Pro sebe si vejce už nedávám, protože pečený nemusím a je to dobrý i bez něj.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#21 27. 1. 2010 9:38

Kuty
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 2. 2007
Příspěvky: 2773

Re: Smažený sýr

Kuty napsal(a):

Naučila jsem se dělat rychlovku - smažák v mikrovlnce: cihlu neobaluju,jen dám třeba 1cm plátek na talíř do MW a nechám přiměřeně roztéct-ne moc.A je to supr a dietnější bez té strouhanky,velmi rychlé a krásně natahovací!

No však to holky někdy zkuste-chuově stejné (ten vlastní sýr) jako když ho jíte smažený a hotové za minutku.Přece každý správný smažák má být natahovací a to že se nerozteče,tomu brání ta strouhanka,uvnitř to je natahovací naprosto stejně.A navíc má tahle příprava velkou výhodu ve své jednoduchosti,a to,že si to klidně udělá i syn,který by se jinak s ničím teda neobaloval.

Není tady

 

#22 27. 1. 2010 11:59

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet
Registrovaný: 5. 6. 2007
Příspěvky: 1758

Re: Smažený sýr

Ale jo, tomu věřím, že je to stejně natahovací ale podle mě to má do smažáku hodně daleko a už vůbec bych tomu smažák neříkala. Furt je to jen roztopený sýr v mikrovele. Už vidím, jak doma příteli řeknu, že bude smažák a předložím mu toto.
To je jak kdybych dělala kuře a la kachna a tvrdila, že k obědu bude kachna.


I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

 

#23 27. 1. 2010 15:26

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: Smažený sýr

Kuty  sýr roztavený dělám ,ale dávám ho na maso:na kuřecí kapsy ,medailonky.Klidně to maso pod ten roztavený sýr schovám.wink.


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 

#24 27. 1. 2010 17:10

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Smažený sýr

Souhlasím s taurus, je to dobré ale není to smažák...
jinak - kdo má parní hrnec, může to udělat i v parním hrnci, bude to mít zase trošku jinou chu, ale taky dobrou! Jde to udělat i v misce na rýži v tom pařáku...


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#25 29. 1. 2010 20:25

Vladena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 15. 12. 2007
Příspěvky: 1732

Re: Smažený sýr

Holky, vezměte to logicky......říká se tomu smažený sýr,ale vlastně smažíš jen obal a sýr uvnitř ohříváš. Chce to opravdu jen málo rozehřát olej, hodím do oleje na zkoušku trošku strouhanky a udělají se kolem bubliny. Dokonce na chvilku šáhnu do oleje prstem, (pálí) a dávám sýr. Za chvilku obracím. Kupuji červený eidam, žlutý se mi též roztéká. Nebo plátkový sýr a dávám dovnitř šunkový salám a celý opeču. Je to úpo*né a dobré.

Upravil(a) Vladena (29. 1. 2010 20:27)

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů