6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nedaří se mi ho udělat. Smaím ho teda jen na pánvi, jeliko nemáme friák, ale nikdy se mi nepovede:-( vdycky se mi rozteče...kamarádka mi poradila obalit ho 2x a před smaením ho dát na 10 min do mrazáku...to vechno jsem udělala, ale stejně se mi roztejká a rozpadá...
Nemáte někdo nějaký fígl?:-)
Není tady
A nemá příli horký olej? Taky se mi občas stane, e sýr vyteče, ale opravdu jen občas... kdy spěchám a u je moc horký olej.
Není tady
Zalezi i na druhu syra,ja delam zasadne z obycejne cihly,a nemam problem.
Není tady
Aknella napsal(a):
Nedaří se mi ho udělat. Smaím ho teda jen na pánvi, jeliko nemáme friák, ale nikdy se mi nepovede:-( vdycky se mi rozteče...kamarádka mi poradila obalit ho 2x a před smaením ho dát na 10 min do mrazáku...to vechno jsem udělala, ale stejně se mi roztejká a rozpadá...
Nemáte někdo nějaký fígl?:-)
Fígež to asi nebude, ale mám podobný problém ako ty a pritom syr zboňujem, tak som sa natvala a keď mám vežký absák, tak kúpim polotovar, hotový obalený syr zmrazený, alebo - a to robím najradej, idem si ho da do retaurácie, kde mám vyskúané, e je výborný. Dokonca, keď som na pracovisku, funguje tam donáková sluba, prinesú mi ho v termo obale ete teplučký a mám to "bez namáčení". To som ti poradila, e?
Není tady
Sýr dělám taky na pánvičce,obaluju2krát-strouhanku pořádně připlácat ze vech stran a protoe sýr je co by dup- neodcházím od toho, stojím u toho a obracím.
Moná to bude i tím olejem jak psala Bety.Moná druhem sýra, tučnějí se bude roztíkat určitě víc.Taky pouívám obyč.-myslím,e je to 30procentní.
Milu a tys to vyřeila nejelegantněji-co by jsme se s tím babraly doma ,kdy nám to můou přinýst, nebo se k tomu můem posadit do pěkného prostředí hospůdky a pojistit to dvojkou vína,e?
Není tady
Vandi, ja som to skúala vetkými spôsobmi a nikdy to nebolo ono, vdy ma potom prela chu, tak čo by som si znepríjemňovala ivot nevydareným syrom. Ale určite by som chcela by na seba hrdá, e dokáem robi dobré jedlo.
Není tady
Milu napsal(a):
Vandi, ja som to skúala vetkými spôsobmi a nikdy to nebolo ono, vdy ma potom prela chu, tak čo by som si znepríjemňovala ivot nevydareným syrom. Ale určite by som chcela by na seba hrdá, e dokáem robi dobré jedlo.
Milu, určitě dokáe robitĄxxxxx dobrých jídel na které můe být hrdá.Sýr se nedaří -vyřeí to jinak-donáka,hospůdka.U mě jsou taky jídla která,,nedám" např.svíčková-dokáu uvařit, neumím dochutit ač tam dám ve co tam má být-ta moje mě prostě nikdy nechutná.ŘEENÍ - dám si ji v hospůdce.
Není tady
Děkuji za reakce:-)
Dělám klasickou 30% cihlu.... olej je rozpálený akorát...
No ty polotovary bych v obchodě nekupovala, kdy si přečtete sloení, tak zjistíte, e to vlastně ani sýr není...
Není tady
Vanda napsal(a):
Milu napsal(a):
Vandi, ja som to skúala vetkými spôsobmi a nikdy to nebolo ono, vdy ma potom prela chu, tak čo by som si znepríjemňovala ivot nevydareným syrom. Ale určite by som chcela by na seba hrdá, e dokáem robi dobré jedlo.
Milu, určitě dokáe robitĄxxxxx dobrých jídel na které můe být hrdá.Sýr se nedaří -vyřeí to jinak-donáka,hospůdka.U mě jsou taky jídla která,,nedám" např.svíčková-dokáu uvařit, neumím dochutit ač tam dám ve co tam má být-ta moje mě prostě nikdy nechutná.ŘEENÍ - dám si ji v hospůdce.
No jooo jene neumět udělat svíčkovou je jiný ne neumět udělat smaák:-) celkem jiná úroveň náročnosti:)
Není tady
ajaE napsal(a):
Zalezi i na druhu syra,ja delam zasadne z obycejne cihly,a nemam problem.
Já taky ne, a to smaenej sýr milujeme celá rodina a děláme si ho poměrně často. Problém můe být opravdu v tom hodně rozpáleném oleji, jak píe Bety...
Jinak - smaenej Eidam je výbornej, smaenej uzenej Eidam, podle mého, jetě lepí Jednou mě popadla "kuchařská fantazie" a obalil jsem si Nivu - a to byl přímo boskej pokrm...
Není tady
Aknella napsal(a):
Děkuji za reakce:-)
Dělám klasickou 30% cihlu.... olej je rozpálený akorát...
No ty polotovary bych v obchodě nekupovala, kdy si přečtete sloení, tak zjistíte, e to vlastně ani sýr není...
U nás sú tie syry u vetky akési "nesyry" a polotovar kupujú mladí v Rakúsku a ten teda dobrý je, ten mi chutí. S tou sviečkovou si ma poteila, tá sa mi darí, take nie som a taká žavá
Není tady
Tak já nechápu, jaktoe se mně dycky rozteče a vám ne no tak asi ho zařadím jídel, který prostě z vaření vynechám :-(
Teda smaená niva musí bejt skvělá, zkusím
Není tady
Kdyz jme jiz u toho obalovaneho syra-muj syn(vyuceny kuchar-cisnik) mi vola a pta se : mami musim ten syr obalit,nebo ho muzu udelat PRIRODNE!!!!!!Dobry ne,myslela jsem ze padnu do vrtule!!
Není tady
Naučila jsem se dělat rychlovku - smaák v mikrovlnce: cihlu neobaluju,jen dám třeba 1cm plátek na talíř do MW a nechám přiměřeně roztéct-ne moc.A je to supr a dietnějí bez té strouhanky,velmi rychlé a krásně natahovací!
Není tady
zkus si na Babinetu najít recept na smaák v hrnečku, ten se nerozteče
Není tady
Holky ale to pak přeci není smaák. Chápu, e je to ai dietnějí a zdravějí verze ale rozhodně bych sýr roztavený v mikrovlnce nenazývala smaákem.
Není tady
No taky bych řekla ,podle mě je to roztaveňák. ..
Není tady
Mě napadl mirovlňák .
Není tady
Ten "smaák" v hrnku dělám, protoe není tak mastnej a je jedno, jestli se sýr roztéká nebo ne.
Porcelánový hrnek (radi vyí - pečením si to sedne) lehce vymazat, vysypat strouhankou, nasypat vrstvu strouhaného sýra, případně smíchaného se unkou nebo salámem, klepnout vajíčko, okořenit a zase vrstvu sýra. Postavit do vodní lázně a péct a ztuhne. Pak objet noem a vyklepnout.
Pro sebe si vejce u nedávám, protoe pečený nemusím a je to dobrý i bez něj.
Není tady
Kuty napsal(a):
Naučila jsem se dělat rychlovku - smaák v mikrovlnce: cihlu neobaluju,jen dám třeba 1cm plátek na talíř do MW a nechám přiměřeně roztéct-ne moc.A je to supr a dietnějí bez té strouhanky,velmi rychlé a krásně natahovací!
No vak to holky někdy zkuste-chuově stejné (ten vlastní sýr) jako kdy ho jíte smaený a hotové za minutku.Přece kadý správný smaák má být natahovací a to e se nerozteče,tomu brání ta strouhanka,uvnitř to je natahovací naprosto stejně.A navíc má tahle příprava velkou výhodu ve své jednoduchosti,a to,e si to klidně udělá i syn,který by se jinak s ničím teda neobaloval.
Není tady
Ale jo, tomu věřím, e je to stejně natahovací ale podle mě to má do smaáku hodně daleko a u vůbec bych tomu smaák neříkala. Furt je to jen roztopený sýr v mikrovele. U vidím, jak doma příteli řeknu, e bude smaák a předloím mu toto.
To je jak kdybych dělala kuře a la kachna a tvrdila, e k obědu bude kachna.
Není tady
Kuty sýr roztavený dělám ,ale dávám ho na maso:na kuřecí kapsy ,medailonky.Klidně to maso pod ten roztavený sýr schovám..
Není tady
Souhlasím s taurus, je to dobré ale není to smaák...
jinak - kdo má parní hrnec, můe to udělat i v parním hrnci, bude to mít zase troku jinou chu, ale taky dobrou! Jde to udělat i v misce na rýi v tom pařáku...
Není tady
Holky, vezměte to logicky......říká se tomu smaený sýr,ale vlastně smaí jen obal a sýr uvnitř ohřívá. Chce to opravdu jen málo rozehřát olej, hodím do oleje na zkouku troku strouhanky a udělají se kolem bubliny. Dokonce na chvilku áhnu do oleje prstem, (pálí) a dávám sýr. Za chvilku obracím. Kupuji červený eidam, lutý se mi té roztéká. Nebo plátkový sýr a dávám dovnitř unkový salám a celý opeču. Je to úpo*né a dobré.
Upravil(a) Vladena (29. 1. 2010 20:27)
Není tady