Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 1. 2010 12:32

mishasha
Host

bílé fleky po praní

Několikrát se mě stalo, že po vyprání barevného prádla na některých věcech zůstaly vybělené fleky sad jako bych k prášku přidala savo, ale to je samozřejmě nesmysl..aviváž nepoužívám a peru v gelu..neporadíte někdo čím by to mohlo být?

#2 18. 1. 2010 15:48

briza3
♥♥♥♥---

Re: bílé fleky po praní

Já bych vyměnila prášek na praní, mě se to nikdy nestalo a to peru více než 30 let.

Není tady

#3 18. 1. 2010 16:51

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

a co je to za gel? taky se mi to ještě nestalo...

Strach je malá smrt...

Není tady

#4 20. 1. 2010 14:13

mishasha
Host

hmhmhm..je to persil..no manžel vyčistil filtr, tak uvidíme..

#5 20. 1. 2010 23:04

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

filtrem to asi není.taky se mi to stalo
Minule jsem dala hodně prádla.Zjistila jsem,že se prádlo nemohlo tak dobře vymáchat.no a jak to ždímalo,prostě to zůstalo v těch ohybech. Musela jsem to vzít vyprat znova.

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#6 21. 1. 2010 10:10

sugar
♥♥♥♥---

sisi21 napsal(a):

filtrem to asi není.taky se mi to stalo
Minule jsem dala hodně prádla.Zjistila jsem,že se prádlo nemohlo tak dobře vymáchat.no a jak to ždímalo,prostě to zůstalo v těch ohybech. Musela jsem to vzít vyprat znova.

To se mi taky stává a napadlo mě to jako možná příčina hned po přečtení dotazu. Akorát já nejsem tak vzorná a prádlo znova neperu, ale po uschnutí promnu a zmizí to. dumbom

Není tady

#7 8. 10. 2010 11:05

Immanuel
♥------

POdívejte se na složení "pracího" prostředku. U prášků je naprosto normální, že obsahuje i bělící složky (prostě "univerzál") a navíc "značkové" prostředky na českém trhu nejsou tak kvalitní jako ty v "rodných" remích výrobců. Optimální je nahradit tyhle vychválené atrapy "pracích" prostředků něčím kvalitním. Nechci tu děloat reklamu, ale nepovolená reklama, s žádostí o propagaci těchto výrobků se obraťte na majitele stránek babinet (navíc ryze český produkt) je lepší - nemluvě o úspoře energie, vody, času, peněz, šetrnosti k prádlu. Nepropaguji, ale "chlubím se" dobrou věcí.

Upravil(a) tina (8. 10. 2010 13:57)

Není tady

#8 11. 10. 2010 4:43

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Mishasho, mne se to parkrat taky stalo a taky nepridavam k prasku zadna belidla a podobne. Akorat obcas postrikam fleky "odflekovacim" pripravkem, tak jsem si rikala, ze je to mozna tim. Nebo neni to tim, ze sypes prasek primo do pracky a ne do toho otvoru na prasek? Jenze to taky temer nedelam...fakt nevim. Taky bych se tu rada poradila, protoze se mi takhle odbarvily flicky na nekolika obleceni, u kterych je mi to dost lito. Preprani nepomuze, to je odbarveni uz na furt, bohuzel. Proste to vyzere tu barvu.

Není tady

#9 11. 10. 2010 10:43

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Já třeba peru barevné prádlo jen v tekutých prostředcích (Persil),protože při praní práškem mi také po vyždímání se dělali na barv.prádle bílé mapy,které s po uschnutí musely buď ručně odstranit nebo to vše znova vyprat.Někdy se mi ale stane,že i při praní v gelu se tam bílé mapy objeví.

Víte co vám zaručeně pomůže - místo aviváže přidejte do 3.přihrádky v pračce ocet,který navíc barvy oživí.

Není tady

#10 18. 2. 2012 15:08

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Nevím, zda je tohle to správné vlákno... právě se chystáme na hory a tak jsem při revizi vybavení zjistil, že starší (leč velmi pohodné!) oteplováky jsou dost flekaté - a to nejen dole na nohavicích, ale dokonce i výš, až nad koleny, v oblasti stehen...
Vzpomínám si, že dole na nohavicích se fleky objevily jako první a tehdy jsem to přičítal působení sněhu, nebo možná soli používané při solení silnic...
Jenže když jsou fleky i ve vyšších partiích, tak je asi jasné, že je chyba někde jinde... faktem je, že se to vlastně nikdy nevypralo a že těch fleků asi postupně přibývalo...

Barva oteplováků je taková neurčitá, něco mezi černou, modrou a tm.šedou a ty fleky jsou skoro do bíla (i proto jsem si nejdřív myslel, že jsou od soli).

Stalo se vám to taky někomu a pomohli jste si od toho, anebo už to nešlo NIJAK odstranit?
Abych nezapomněl, jde zřejmě o 100% polyester (z vnitřní strany je polyamidové vlákno).

Upravil(a) Vachu (18. 2. 2012 15:19)

Není tady

#11 18. 2. 2012 16:03

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

va není to plíseň? http://i.dama.cz/s/e524.gif

Strach je malá smrt...

Není tady

#12 18. 2. 2012 19:30

mamba
♥♥♥♥---

Jak píše Bety, může to být plíseň. Nebo také příliš mnoho prášku, který se při máchání neodplaví a pak na prádle zůstanou bílé mapy.

Není tady

#13 19. 2. 2012 13:19

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Bety napsal(a):

va není to plíseň?

Ne, opravdu to asi nemůže být plíseň. - Jak říkám, poprvé se to objevilo hned při prvním týdenním pobytu na horách... kdy se nmohavice každý den sice sněhem namočily, ale daly se VŽDY vyschnout.
Leda by to vzniklo působením tepla, protože jsme to samozřejmě sušili na židli u radiátoru. stolt

A vlastně je to tak, že od chvíle, kdy to vzniklo, už se to nevypralo... Praní zkrátka nepomohlo. Jen těch skvrn postupně přibývalo... Jemně a nenápadně, ale jistě...
Možná špatný materiál... Možná špatné vlákno, nebo špatná barva, špatný barvící postup, co já vím... špatné používání (neměl jsem s tím chodit na sjzdovky?!) ... nebo všechno dohromady...
dumbom

Upravil(a) Vachu (19. 2. 2012 13:22)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí