29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, dostala jsem preso, jenže nevím, jakou kávu používat. Preso nemá zabudovaný mlýnek, takže mletou. V Makru mají samé zrnkové. Mám raději jemnější chuť. Tak poraďte jakou používáte a kterou nedoporučujete. Díky.
Není tady
Jestli chceš dobré preso, tak asi ne standard kávu za 19 Kč. Já mám ráda Lavazza nebo Lamborgini. Ano cena je vysoká cca 300 kč za balík. Kupuji do práce zrnkovou a mám jí v hermeticky uzavřené doze,aby vůně nevyprchala. Melu až na místě. Pokud nemáš mlýnek, tak určo koupit zrnkovou a nechat namlet. Pokud je u Vás nějaká speciálka na kávu nebo čaj, tak tam by měli mlet taky.
Není tady
já si kupuji taky Lavazza a Davidoff. Ale mám i zabudovaný mlýnek.Jinak jsem teď měla z Tchiba nějakou brazilskou a také byla dobrá. Pokuud nemáš ráda nakyslou chuť kávy, nekupuj si robustu, ale jen 100% arabiku.Ta je sice dražší, ale jemnější.
Není tady
Klubko napsal(a):
Jestli chceš dobré preso, tak asi ne standard kávu za 19 Kč. Já mám ráda Lavazza nebo Lamborgini. Ano cena je vysoká cca 300 kč za balík. Kupuji do práce zrnkovou a mám jí v hermeticky uzavřené doze,aby vůně nevyprchala. Melu až na místě. Pokud nemáš mlýnek, tak určo koupit zrnkovou a nechat namlet. Pokud je u Vás nějaká speciálka na kávu nebo čaj, tak tam by měli mlet taky.
to jsem ani netušila, že taková káva je. Soused má auto..tak já si ještě pořídím kávu, propisku Lamborghini už mám. Ať s ním držím trochu krok .
Není tady
Já mám ráda ILLY , je lahodná.
V práci máme modré Tchibo a taky dobré.
Upravil(a) Romča (18. 1. 2010 14:23)
Není tady
Je, taková káva. Ale málokde jí mají. Je opravdu výborná.
Není tady
Ta Illy snad není taková výjimka, vídávám ji v Globusu. Já kupuju instatní Davidoff, presovač nemám, ikdyž bych ráda ...
Není tady
My kupujeme v práci Lavazzu, je drahá, ale výborná. Doma to striedam, ale mám skúsenosť, že káva, ktorá bývala dobrá zalievaná(už nemôžem kvôli žlčníku), je ako preso nanič . Tchibo som už tiež mala je a pitná aj ako preso...
Upravil(a) Selima (18. 1. 2010 16:25)
Není tady
Selima napsal(a):
My kupujeme v práci Lavazzu, je drahá, ale výborná. Doma to striedam, ale mám skúsenosť, že káva, ktorá bývala dobrá zalievaná(už nemôžem kvôli žlčníku), je ako preso nanič
. Tchibo som už tiež mala je a pitná aj ako preso...
Seli, turek Ti na žlučník vadí a preso ,ne?
Není tady
Illy mají i v Bille, my máme obyčejné espresso pákové, máme ho teprve od října, kávu mám teď Lavazza a je dobrá. Zkoušela jsem i modrou a zelenou Kronung a taky se to dalo, záleží co má kdo rád, to chce vyzkoušet. Já vyzkoušela jednou i levnou Espresso z Ikea a taky se vypilo, překvapila mě krásná pěna, ale u nás Ikea není tak jsem to jen jednou vyzkoušela. Teď zůstávám u Lavazza.
Není tady
Nám vyhovuje Jacobs Cronung nebo obě modré Tchibo. Je důležité dodržovat postup a nechávat dělat kafe jen 20 sekund, pak už je to jedno, co jsi tam původně nasypala
Není tady
Romča napsal(a):
Selima napsal(a):
My kupujeme v práci Lavazzu, je drahá, ale výborná. Doma to striedam, ale mám skúsenosť, že káva, ktorá bývala dobrá zalievaná(už nemôžem kvôli žlčníku), je ako preso nanič
Taky mi vadí turek a preso můžu. Teď jsem si objednala presovač, tak už se těším. Měl by tenhle týden dojít.
Není tady
Romča napsal(a):
Selima napsal(a):
Tak, tak... mám žlčové kamene a tým vraj nerobia dobre malinké čiastočky ako mak, strúhanka, maliny s tými malinkými oným... a lógr.
Není tady
Selima napsal(a):
Romča napsal(a):
Selima napsal(a):
Tak, tak... mám žlčové kamene a tým vraj nerobia dobre malinké čiastočky ako mak, strúhanka, maliny s tými malinkými oným... a lógr.
A tak to už jdem doma, začala jsem si sem tam v práci dávat logr a .
Není tady
Presne z toho sa tie kamienky zbierajú... a potom robia neplechu.
Není tady
Selima napsal(a):
Presne z toho sa tie kamienky zbierajú... a potom robia neplechu.
![]()
¨ budu dělat osvětu,dík.Včera jsem už byla u bylináře
Není tady
Presovač mám jen v práci a tam nám kupují kávu Segafredo - ta mi chutná moc
Není tady
Děkuji za rady, určo všechny vyzkouším a ukafuju se. Jsem z presovače moc nadšená a jsem schopná vypít klidně 4 denně. Ještě, že mám nízký tlak, jinak by to se mnou asi seklo;)
Není tady
Nevíte, kde prodávají 100% robustu ( nepletu se, nechci arabiku)? Jsem z Prahy a zkoušela jsem Tchibo prodejny, prodejny s kávou a čajem, které bývají v nákupních centrech a nikde ji nemají.
Není tady
lepista napsal(a):
Nevíte, kde prodávají 100% robustu ( nepletu se, nechci arabiku)? Jsem z Prahy a zkoušela jsem Tchibo prodejny, prodejny s kávou a čajem, které bývají v nákupních centrech a nikde ji nemají.
kup si Kopi Luwak to je 100% robusta
podívej se v macru, tam mívají větší výběr,jinak třeba tady v e-shopu
http://www.kavarna-prazirna.cz/kavarna- … 00-Robusta
http://www.lahodnakava.cz/produkt/249/C … crema.html
Není tady
v Makru mají kávu Standart určitě.To je ta laciná káva, která se prodávala běžně a stojí přitom pár korun.To je robusta.
Není tady
laminanonte napsal(a):
lepista napsal(a):
http://www.lahodnakava.cz/produkt/249/C … crema.html
Kopi Luwak je šialene drahá robusta, ktorá prešla tráviacim traktom civetky... a ehm... kávové zrná sa celé vyberajú z jej trusu. Je to mimoriadne silná káva so zaujímavou chuťou, ale nie som si istá, či by som si ju kupovala na dennej báze.
Upravil(a) Selima (21. 1. 2010 20:11)
Není tady
Selima napsal(a):
laminanonte napsal(a):
lepista napsal(a):
http://www.lahodnakava.cz/produkt/249/C … crema.htmlKopi Luwak je šialene drahá robusta, ktorá prešla tráviacim traktom civetky... a ehm... kávové zrná sa celé vyberajú z jej trusu. Je to mimoriadne silná káva so zaujímavou chuťou, ale nie som si istá, či by som si ju kupovala na dennej báze.
cibetka natráví jen ty slupky a neporušená zrna vyjdou traktem ven, proto káva nemá trpkou, ale naopak jemnou chuť.
Není tady
Tak to nevím, jestli bych to měla chuť pít, kdybych tohle věděla
Jasně že sníme jiné věci, o kterých ledacos nevíme, ale tohle by si neprošlo.
Není tady
Ja som ju pila... s týmto vedomím... a zo zvedavosti. Na mňa bola až prisilná a nedovolili mi ju osladiť , aby sa vraj nezničila jej chuť. Takže za mňa - asi nemusím.
Není tady