|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Stránky: 1
chci se zeptat na vaše zkušenosti s jednotlivými zdravotními pojišťovnami, u které jsou jaké výhody? kam nejlépe pojistit miminko? jakou pojišťovnu máte vy a jaké čerpáte výhody v průběhu těhotensví, mateřství?
případně pokud jste některá v poslední době pojišťovnu měnila, tak co to obnáší? na co si dát pozor?
Upravil(a) cieska (18. 1. 2010 11:04)
Není tady
Ciesko, pokud vim, tak miminko je pojistene u stejne pojistovny jako matka, takze bys musela pojistovnu zmenit ty.
Jinak s temi vyhodami je to cim dal horsi, jak nejsou penize, tak vsechny pojistovny vyhody hodne zkrouhly. My jsme u ZPMV a ta tento rok snad nepriplaci uz na nic. A jinde to myslim bude podobne.

Není tady
po bedlivém prostudování se mi zdá, že hodně přispívá vojenská.. teda pokud je tomu tak i letos, všechno zkrouhávaj a zkrouhávaj, VZP u které jsem teď já taky nepřispívá vůbec na nic a to mě mimo jiné trošku nakrklo, takže jsem odhodlaná pojišťovnu změnit..
Není tady
Ciesko,tak jak pise Bajaja, dite je automaticky pojistene dle pojisteni matky. Jsem u vojenske pojistovny a nebadam nejake extra vyhody.
Není tady

Ciesko, jak píše bajaja, dítě automaticky přebírá pojišťovnu matky a teprve potom mu můžeš pojišťovnu změnit. Změny lze provádět vždy jen k začátku kvartálu. Doporučuji přeptat se na podrobnější info u vybrané pojišťovny, všude je to jiné. Jen do 8 dní musíš vypořádat všechny závazky vůči původní pojišťovně - pojistné, vrácení kartičky, ale to by ti už všechno řekli.
Měnila jsem pojišťovnu už dřív před porodem, protože jsem nechtěla mít dítko pojištěné u VZP a ani sebe, takže jsme teď všichni u OZP a v tomto těhu dostanu já 1000,- (dřív dávali 1200,-) na vyšetření neplacená z veřejného zdrav. poj., plavání a jiné aktivity, věcičky z lékárny atd. a mimi po porodu a pojištění dostane 500,- . Jinak každý rok přispívají 1000,- dětem do 18 let na nepovinná očkování, takže jsme využili i toto a měli jsme příspěvek na jednu dávku prevenaru.
Není tady
A co kdyz je matka a otec u jine pojistovny? Neda se pak domluvit, ze by dite slo treba k pojistovne, u ktere je otec? My to s manzou takhle mame a premyslime, jakou zvolit... Ale nevime, jestli by to slo...
Není tady
Mefinko, pokud si dobre pamatuji,tak v zakone je napsane,ze se to ridi opravdu rodickou a to je matka ditete. Vyjimky jsem neobjevila a nezjistovala jsem to. Kazdopadne muj manzel je take v jine pojistovne,ale Mata ma po me Vojenskou a ani jsem to neresila,oni to tusim hlasili hned po porodu,myslim tim porodnici, manzel zarizoval jen rodny list,co si vzpominam,obihal matriku dle mista porodnice,ne trvaleho bydliste,dokonce.
Není tady
vzp má prej nově hradit očkování proti pneumokoku - to je tak jediný plus co jsem se dočetla na jejich stránkách.
jinak ta vojenská na stránkách slibuje - http://www.vozp.cz/Default.aspx?section … rticle=469
jenže pro rok 2009, kdo ví jak je to letos..
Upravil(a) cieska (18. 1. 2010 13:30)
Není tady

Pneuomokok už by měl být snad hrazen všemi pojišťovnami, myslím, že už ho zařadili mezi očkování hrazená pojišťovnou, ale dobrovolná, tzn. sii o ně musíš říct svému pediatrovi. Platí to tuším teď od ledna
Není tady
Janulina napsal(a):
Pneuomokok už by měl být snad hrazen všemi pojišťovnami, myslím, že už ho zařadili mezi očkování hrazená pojišťovnou, ale dobrovolná, tzn. sii o ně musíš říct svému pediatrovi. Platí to tuším teď od ledna
Presne tak. Nezalezi na pojistovne. Hradi se to ted vsem, kdo ma zajem...
Není tady
hlavně bacha-aby vaše dětská dr měla smlouvu třeba s nějakou malou neznámou pojištovnou.....a nejen dětská....
jj v loni vzp skoro všechno zkrouhla,ale třeba rok předtím to docela šlo-využili jsme přízpěvek na plavání,očkování a dvakrát na helmu na kolo 
Není tady
cieska, ja som poistená v unione, teraz akurát čítam, že keď tam poistím dieťa, na pol roka mi požičaju monitor dychu zdarma. teda dúfam že to ešte bude platiť, to by sa mi hodilo 
Není tady
tak to je supr, že ten pneumokok už je všude, vzp to tam píše jak kdyby to bylo něco extra od nich, takže opravdu žádné výhody u nich nejsou, zatím to vidim fakt na tu vojenskou, k žádné malé pojišťovně bych nešla, to furt slyšim, že s nima doktoři nemají smlouvy a kolik lidí už se takle napálilo.. jen k ověřeným institucím
Není tady
Pokud maminka dodrzi dane terminy na ockovani pneumokoka,tedy prvni davku tusim 5 mesic,tak je to zdarma, plati to od ledna 2010 a pro deti narozene od zari 2009,protoze ty budou mit v lednu tech 5 mesicu,ale ja jsem treba jedna z tech maminek,co to ani nahodou nevyuzije,protoze jsem si zjistovala o ockovani navic hodne informaci a vidim to jinak.
Není tady
Stránky: 1