27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj, iju v cizině a chtěla bych zkusit udělat malému synovi nějaká jednoduchá česká jídla, jako je třeba rizoto. Můete mi, prosím, napsat vae recepty, jak rizoto doma připravujete? Nejlépe s kuřecím nebo i vepřovým masem. Moc děkuji za rady a tipy! Já jsem hrozná kuchařka...
Není tady
orestuji cibulku přidám na drobno nakrájené maso, trochu mleté papriky a půl masoxu, zamíchám a trochu podleju vodou a nechám dusit,kdy je maso měkké, přidám sůl,steril.hráek a rýi, kterou jsem si uvařila zvlá.Můe dochutit trochou vegety.Pouívám rýi Parboiled, mám ráda sypké rizoto.
Občas si udělám italské rizoto, to se ve vaří naráz ve vývaru a bílém víně,ale je to mazlavějí a doma by to nikdo nejedl
Není tady
Rizoto delam ze zbytku kurete co zbyde od obeda,
Takze oberu pecene kure a maso bez kuze nakrajim na kousky.Mezi tim osmahnu cibulku na oleji a vliju zpet do hrnce do vypeku z kurete pridam pokrajene maso,zaliji vodou ,pridam oplachnutou ryzi,hrasek,rozdrobenou kosticku masoxu,zasypu gulasovym korenim,prikryju poklickou a strcim do trouby.Kdyz je ryze mekka rizzoto je hotove.Na taliri ho zasypu strouhanym syrem.
Není tady
Diky za tipy, a nedavate tam pokrajenou zelenou papriku? Kdysi jsem recept na rizoto mela a mam pocit, ze tam zelena paprika byla.
Není tady
Kuřecí noičky,krůtí křídla,stehno nebo vepř. kříovou kost oupnu do papińáku k tomu hráek a pomletou /nebo postrouhanou/ zeleninu a dám vařit.Na oleji orestuju cibulku, přidám trocha sl. a pálivé papriky můe být i trocha grilovacího nebo koření na kuře, pomletou zeleninu ,zaliju trochou vývaru z papńáku /tak 2cm na dně hrnce/a chvilku podusím/ jestli si tam přidá nakrájenou papriku nebo ampiony,kukuřici,brokolici...to je na tobě/Vypnu.Maso oberu dám do toho cibulopapr.základu vmíchám uvař.rýi vyberu hráek z vývaru a přidám, posolím dle potřeby můe trocha vegety promíchám a je to podávám s nastrouhaným sýrem.DO vývaru který zbyl v papińáku dám taky troku obraného masa, uvařené nudle a třeba knedlíčky=polévka.
Není tady
Sakura napsal(a):
Diky za tipy, a nedavate tam pokrajenou zelenou papriku? Kdysi jsem recept na rizoto mela a mam pocit, ze tam zelena paprika byla.
dělám riziko jako větina holek tady.
akorát někdy zeleninu restuji u s cibulí..no a někdy třebas celé riziko zapejkám v troubě.
Můe tam dát cokoli .u nás se tomu prostě říká riziko Nikdo nikdy neví co tam bude za zbytkya jaké bude.Jen k té paprice jak se ptá.Jestli to chce malému .Paprika je dost těká mohl by ti jí krkat a nebo bolet aludek.Můe dát třeba rajče, porek.
Není tady
Na osmahnuté cibulce orestuji uvařené (nebo zbytek upečeného) kuřecí maso. Na to vysypu sterilovaný hráek (dneska jsem kupovala hráek s mrkví) a sterilovanou kukuřici. Promíchám a přidám uvařenou rýi a zase promíchám a je hotovo.
Pokud to není pro malé dítko, dá se na maso při restování nakapat maggi.
Také není patné přisypat trochu polévkového koření.
Dřív ne jsme měli děti jsem místo vařeného kuřecího masa pouívala vepřovou konzervu
Není tady
rizoto není moc české
Já dělám buď se zbytky masa, nebo bez něj:
Osmahnu na troe oleje cibuli a česnek, přidám rýi, zaliju vývarem a vařím, dokud nezměkne. Podlévám. Přidám (třeba mraený) penát, prohřeju a dám na to sýr. Častěji nedám sýr a pouiju to jako přílohu k masu.
Nebo jde z rýe udělat nákyp na sladko, tuím, e se dá dvakrát tolik mléka co rýe, nějaké ovoce.. Manel nemá
rád rýi na sladko, tak jsem to u dlouho neměla.
Není tady
Italové by se chytali za hlavu..tady se dělá rizoto ze zbytků masa. Oni vaří rýi s masem a zeleninou v masovém vývaru a podlívají bílým vínem. Nakonec vmíchají parmezán.Mě to chutná, je to takové mazlavějí, ale doma bych s tím nepochodila.
Není tady
Take si myslim, ze to nase "rizoto" je ceske jidlo, protoze v Italii to vypada a vari se uplne jinak. Italske rizoto miluju, prave kvuli tomu parmezanu. Take jsem slysela, ze tam pridavaji trochu vina, ale ten alkohol se pak stejne vyvari, je to jen pro chut.
Není tady
Sakura napsal(a):
Take si myslim, ze to nase "rizoto" je ceske jidlo, protoze v Italii to vypada a vari se uplne jinak.
Italske rizoto miluju, prave kvuli tomu parmezanu. Take jsem slysela, ze tam pridavaji trochu vina, ale ten alkohol se pak stejne vyvari, je to jen pro chut.
podívej se v archívu Novy na Vaříme s italem...tam je video, dělá ho úplně jednodue.Dala bych si ho.
Není tady
Diky moc! Podivam! Davam si ho v oblibene italske restauraci tady v Japonsku, ale je to dost drahe, takze doma urcite zkusim.
Není tady
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/risotto-rizoto/
výýýýýýýýýýýýýýýborný..-dělám často
ale vařím i "český"
Není tady
Já dělám rizoto : Na oleji osmahnu do sklovita cibulku na ní hodím na malé kousky pokrájené neuvařené kuřecí nebo vepřové maso.Chvilku smaim do měka ,kapku vody na poduení,v pruběhu ochutím podravkou pikant a podravkou normál,kurkumou od kadého asi dvě vrchovaté ličky.Maso dostane chut a rýe také natáhne.Pokud je maso měké,přidám rýi (na dva hrnky rýe 3 hrnky vody) přisypu mraený hráek s mrkví a kukuřicí..někdy přidám jetě více kukuřice mraené(máme rádi) Zamýchat pouze jednou,dát na plotýnku ,přivést k varu.Po přivedení do varu dát na 20 minut do trouby na 160 stupnů.Důleité je nemýchat a mít pokličku na kastrolu..Pokud není trouba ,tak kdy se dosáhne varu,dát kastrol na nejmení plamínek na sporáku po 20 minutách hotovo.Pokud bude rýe tvrdí nechat jetě nějakou minutku. Rizoto je velmi chutné tím e i rýe přijme při vaření chut . Dělám ho takto roky,nelze pokazit..v troubě je jistota e se krásně dotáhne.Na sporáku se to musí více hlídat kdy by zmizla voda a rýe není jetě dostačující tak se dá přilít kapka.Hlavně nemýchat.Naposled se to mýchá při vloení rýe zeleniny do masa a vody.Odchytnou dobu varu a pak stáhnout nebo trouba.Zní to sloitě ale jednodueji v jednom hrnci ..kdo takto uvaří nebude u jinak.Je fakt e to není Itálie...
Není tady
rychlé a dietní rizoto
v papináku uvařím kuřecí maso
pak v něm uvařím rýi - vypnu cca 3 minuty po prvním zasyčení
do pekáče dám troku olivového oleje, cibulku, lehce osmahnu, nakrájím tam to uvařené maso, přidám mraenou zeleninu, uvařenou rýí a koření dle chuti a momentální nálady a promíchám to
oupnu do trouby - tak na 10 minut, pak posypu sýrem a jetě tak 5 minut....
Není tady