6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Vachu, ono je ešte rozdiel medzi veriacim a praktizujúcim príslušníkom nejakej cirkvi. Cirkev nemá s bohom nič spoločné, ani patent naňho, to je práve ten rozšírený omyl a často zdroj konfliktov. Predstava, že len človek, ktorý každú nedeľu ťahá pánbožka za nohu z neba, (ale ktovie, ako pritom žije a aký má vzťah k "blížnym") môže byť dobrý a hodnotný, je práve často zdrojom konfliktov. Alebo naopak, že medzi veriacimi sa nenájde nikto múdry, osvietený, tolerantný a ľudský.
Upravil(a) Selima (23. 1. 2010 9:17)
Není tady
PavlaH napsal(a):
Samozřejmě viktorko, že jsou to obecně platná pravidla, při jejich psaní se mi vybavují možné třecí plochy. Třeba ono nedělní chození do kostela, zda-li děti budou seznamovány s vírou a nebo se jim ponechá volnost. Zda-li bude před každým jídlem motlitba. To jsou různé věci, které mohou ovlivnit život v páru a budou li je mít prodiskutovány dřív, možná to ovlivní jejich pozdější spory.
Naprosto souhlasím, včas si vše vysvětlit a probrat. Nechtěla bych se dočkat toho, aby mi to někdo (přítel) jednou vyčítal a nebo mě snad nutil a přesvědčoval o výhodách... a tak...
Kolikrát mě zaráží, když vidím "věřící" lidi, kteří se podle mého názoru vůbec nechovají tak, jak by "měli" - někdo tu mluvil důstojnosti... Ale to už odbíhám. Je důležité si to ve dvou vyjasnit a ono se uvidí
Není tady
Vachu napsal(a):
Manželství s věřící ženou skončilo fiaskem. Novou partnerku jsem podle víry či nevíry nehledal.
A tak jsme teď už několik roků spolu, ona z typické ateistické rodiny (táta býv.voják z povolání),
já kupodivu stále ještě věřící - ale také tolerující. Moc ji miluji, ona je ten nejhodnější člověk,
jakého znám.
Partnerka o mé víře před svými rodiči nemluví a radí, abych se o tom ani já raději nevyjadřoval
- což chápu a respektuji, ale moc dobře mi to nedělá. Občas si vyslechnu věci, které se mi nelíbí...
Když ale partnerka nemohla půl roku sehnat zaměstnání, slyšel jsem ji nejednou: Panebože, zač
mě trestáš?! ... apod.
I řekl jsem jí:
Víš, takto On nefunguje, výčitky ani úplatky na něho neplatí. Ale možná zkus jen: nebojovat s Ním.
Zkus jen, trochu s pokorou, přestat brát Jeho jméno nadarmo...
A hle - místo už má: včera se šla ukázat řediteli jedné zahraniční firmy a doslova a do písmene
pět minut před pohovorem, jí volali z jiné tuzemské firmy, že pokud řekne ANO, tak to místo je její
a už nebudou svolávat další kolo výběrového řízení...
Tímto nechci nikoho lanařit ani nijak přesvědčovat. Ale vyšlo to - a to bylo radosti ?!!!
A tak to půjde dál a dál v tom našem vztahu ... Já na ni tlačit nebudu a nechám tomu volný průběh.
Protože vím, že na světě už se stalo ledacos a takových lidí už je, co tvrdí naprosto vážně:
Nikdy neříkej nikdy!
Tož tak... ... Hezký den VŠEM !
Jo jo sdílím tvůj názor.:jojo:Jsem taky věřící můj manžel je z velmi věřící rodiny.Jeho maminka mu to svým fanatismem zprotivila.Nezakazuje mi věřit myslím si, že taky věří,ale odmítá chodit do kostela chodím sama .Dětem jsme nechali jejich vlastní názor začali pravidelně chodit až byli skoro plnoletí.Dcera se bude vdávat v kostele a syn zatím nevím.Každopátně si myslím že s fanatikem se asi žít nedá,ale s rozumným člověkem ,který tomu druhému necháva jeho svobodu určitě jo.
Není tady
Kara napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Samozřejmě viktorko, že jsou to obecně platná pravidla, při jejich psaní se mi vybavují možné třecí plochy. Třeba ono nedělní chození do kostela, zda-li děti budou seznamovány s vírou a nebo se jim ponechá volnost. Zda-li bude před každým jídlem motlitba. To jsou různé věci, které mohou ovlivnit život v páru a budou li je mít prodiskutovány dřív, možná to ovlivní jejich pozdější spory.
Naprosto souhlasím, včas si vše vysvětlit a probrat. Nechtěla bych se dočkat toho, aby mi to někdo (přítel) jednou vyčítal a nebo mě snad nutil a přesvědčoval o výhodách... a tak...
Kolikrát mě zaráží, když vidím "věřící" lidi, kteří se podle mého názoru vůbec nechovají tak, jak by "měli" - někdo tu mluvil důstojnosti... Ale to už odbíhám. Je důležité si to ve dvou vyjasnit a ono se uvidí
Tak to je někdy ti co nejvíc tvrdí že jsou věříci se podle toho vůbec nechovají to máš pravdu.Spousta lidí si chodí jen pro odpustky,ale ne všichni jsou tací.všechno má být s mírou.domluvit se a tolerovat se nemají problém jen věřící a ateisti,ale i atejisti mezi sebou a věřící mezi sebou všechno je o domluvě.
Není tady
Vachu napsal(a):
Když ale partnerka nemohla půl roku sehnat zaměstnání, slyšel jsem ji nejednou: Panebože, zač
mě trestáš?! ... apod.
I řekl jsem jí:
Víš, takto On nefunguje, výčitky ani úplatky na něho neplatí. Ale možná zkus jen: nebojovat s Ním.
Zkus jen, trochu s pokorou, přestat brát Jeho jméno nadarmo...
!
Tvoje partnerka je svatá žena, být to já, máš na hlavě otisk po pánvičce
Není tady
Stránky: 1 2