29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,
dnes jsem nejaka presla, doctu vas pozdeji, az kluci usnou. A bude chvili klidek, snad. Uz jsme docela o.k., chtela jsem jit pro balicek, ale je -5 a je to porad dnu a ven, tak nechci v tom mrazu behat venku se zpocenyma detma. Tak mi to vyzvedne manzel...
A zrovna mi postak prinesl white icing - takovou krasne bilou hmotu na potahovani dortu. Pokusim se neco spachat k Daneckovym narozeninam, jen musim vymyslet nejaky motiv
Danecek je porad ve vajicku. Cestujeme malo a ja sedim vzadu mezi sedackama a kdyz je potreba vajicko preklopim nabok a Danka nakojim. S vetsi sedackou uz to nepujde. Ale na pristi cestu k nasim uz se v ni poveze, ci chce nebo ne. Ale to bude asi az o Velikonocich.
A jake mame autosedacky vlastne ani nevim. Podedili jsme je, takze to vubec neresim. Nova dle meho vyberu by mi stejne neprosla, kdyz mame tyhle, takze nic.
Tak ja zase jdu...
Jo, jeste jsem se chtela zeptata, Cassi, jak si sla na to nocni nekojeni, pro inspiraci?
Není tady
Silw:
u nás to je teď relativní - včera Verunka vydržela až do rána, ale zas třeba dneska jsem 1x kojila ... a já pozoruju, co na to má vliv ... tak jednak už jsem přišla na to, že jak začne brečet, stojí v postýlce a začnu ji jakkoli (stačí i pššš z postele) utěšovat - veškeré pokusy selhaly - nabere ještě větší grády - takže tohle už nedělám (dokonce jsem nabyla dojmu, že ji nakrkne, že ji hladím a pokládám, ale nepochovám!! a to jí vadí), zadruhý se nesmím - když se probudí - ani hnout, páč jak se převalím třeba na druhý bok a dovolím si nevstat, tak to ječí jak siréna taky - to taky prostě nerozdejchá, že se mlíko hnulo a nepřišlo
... no a ještě zrovna když v noci procitne, tak nesmí táta chrápat nebo funět ze spaní
protože to Verunku taky rozruší natolik, že už není schopná si opět sama lehnout a spát dál ... takže když je v ložnici zrovna klid a mír, chvíli kňourá a pak usne znovu bez kojení ... dneska teda ale ani omyl, manžel chrápal a mě mrzly venku lokty
takže jsem po 20 minutách kňouringu vyměkla - dělám si z toho srandu, ale je to tak ... myslím, že jediná možnost regulérně odnaučit je prostě za žádných okolností NEDAT - a k tomu jsem ještě nebyla schopna dospět ... a jak jsi to vlastně odnaučila Tomáška?
Není tady
Ondín usnul, takže chvíle klidu. Už jsem měla rozepsáno předtím, ale přilezl a natvrdo mi vypnul počítač. Rarach, taky chvilinku neposedí na tom pidizadku. Buchtu mám v troubě - ale nejsem si jistá, jestli jí můžu, musím ještě naštudovat přísady na netu , je to občas síla s tou dietou.
K obědu dělám jen těstoviny se sýrem, stačí dnes.
Tak my už máme vajíčko prodaný - 11 kilový miminko už v tom vypadá hooodně narvaně, Luci taky máme 9-25 tuším, po Pátínovi a Páťovi jsme kupovali větší do 36, ale Pátín je zatím drobek, no a Míša má podsedák.
Cass, tohle amokový řvaní - jak jsem to nazvala u Ondry, měl před 3 dny, myslela jsem, že se zblázním, ale nechala jsem ho tam, jen jsem tam po chvilkách chodila, protože byl evidentně ospalej, mudlala si oči a řval u toho jak blázen.
U nás pití v noci probíhá, dá si mlíko jednou až dvakrát, teď je to teda horší, protože má rýmu plus kašel, tak ho to budí. Ale celý noci nespíme ani náhodou, a když už se jednou za uherák povede, tak dorazí Pátín, že má špatný sny, asi tak u nás.
Cass, fakt jsi mě rozesmála - mlíko se hnulo a nepřišlo
Hm tak to u nás by se chudák Verunka nevyspala, M. chrápe jak motorovka, kolikrát se stěhuju na rozkládací gauč do obýváku.
Není tady
Ahojky, u nás dneska byla zajímavá noc, Erik se budil po dvou hodinách až do půl druhé a vždycky strašně plakal jako by se mu zdálo něco moc ošklivého. Dokonce jsem ho i přebalila jestli ho třeba netlačí plínka nebo není pokakanej - nic z toho to nebylo. Kojit nechtěl a usnul mi vždycky po chvíli na klíně. Vyndala jsem ho i ze spacího pytle jestli mu třeba naní teplo a dala pod peřinku, ale to taky moc nefungovalo. Pak se v těch půl druhé napil a spal v pytli až do půl osmé , a ráno vstával celej rozjasněnej s úsměvem na tváři. Tak vůbec nevím co to bylo
Cassi já taky neběžím k Erikovi hned jak ho slyším že kňourá, ale čekám, někdy totiž zase ulehne a usne. Ale jakmile už stojí v postýlce a brečí tak to nemá cenu, to prostě nezalehne. My ho ale nemáme u sebe v ložnici, je ve vedlejším pokoji, takže na rušení to nezávisí. Máš ale pravdu že když ho v ložnici kojím a už skoro spícího zase přenáším zpět do postýlky a v tu chvíli se P. v posteli otočí nebo chrupne tak se někdy probere
A jak vás čtu tak jsem zjistila že já Erika do postýlky vlastně vůbec neukládám. Buď usíná při kojení, nebo u mně nebo u P. na klíně u TV - sice to asi není nejlepší řešení, ale zase usíná krásně, bez problémů a řevu. Jak vidím že se šmudlá a chce se mu spát tak si sednu do křesla, vezmu ho na klín, do ručky dostane plínku na šmudlání a během chvilky je tuhej - při přenášení do postýlky se z 99% neprobudí.
Luci at je Fildovi brzy líp
Marti tak jestli je Jirka zaregistrovanej tak tím líp, to je pak otázka pár minut než se to nahraje - tak šup šup, já chci taky vidět nějaký videa a Sylvi a ostatní jakbysmet - i když chápu že teď máš úplně jiné starosti
Tak budu muset zavolat účetní do práce jestli mi to teda jako zpracuje ty daně - ona je tam totiž jiná od dubna a já jí vůbec neznám
Fidor přesně jak píšeš s tím autem, je to fakt bezmoc a i když jsem s tím neměla nic společného a přišla k tomu jak slepej k houslím tak to pravděpodobně odnesu. Asi jsme měli auto bez keců vzít zpět, vrátit mu peníze a prodat ho někomu jinému a byl by klid, ale v tu dobu už jsme pro něj udělali tolik - letěla jsem na dopravní o silvestra aby dohlášení měl bez poplatku, vyplnila jsem mu všechny formuláře, protože to nezvládal, pak přišel s těma odchylkama v TP, takže to jsem ještě nechala ověřit a potvrdit u dovozce že je to OK a vyplajzla za to 2000,- a pak už jsem s břichem nebyla pomalu schopná nikam chodit natož vyřizovat x věcí kolem auta a chtěla jsem to mít za sebou.... Takhle upravených aut z devadesátých let tu jezdí tisíce a nikdo to neřeší a pak ti takovej rejpal (navíc z rodiny) udělá ze života peklo. Navíc si myslíme že mu musel někdo radit, protože jeho IQ absolutně nevypovídá o tom, že by na něco takovýho přišel sám (pochybuju že by sám od sebe vůbec věděl kde to auto má vyražený VIN a študoval ho).
No tak jsem si zase vylila srdíčko, omlouvám se, protože je to naprosto , ale vy mně určitě pochopíte
Není tady
ahojky,
Sylvi, tak to jsi dobrá, že ještě i pečeš!! a tak je fajn, že už máš datum operace! Budem tu na Tebe moc myslet a držet pěsti!!
Luci - chudák malej, těžko se vysvětluje, že musejí držet dietu, že? jenže pak, když blindí, to je fakt naprd .
Cassi - jsem se musela taky smát tím mlíkiem, že se pohnulo a nepřišlo!
a taky tomu kňouringu, ale mluvíš mi z duše - jen s tím rozdílem, že malej nespí v postýlce, tudíš ho, stejně jako Kotr - do postýlky neukládáme. Ale máte pravdu holky, taky se snažím mu hned nedat, jenže jak začne sebou šít a víc plakat, tak to nemá cenu, vzbudil by akorát tátu a sám by procitl víc, takže by pak dýl trvalo ho uspat. Takže většinou vyměknu a napít mu dám. Prostě do roka s tím nic asi dělat nebudu, ať si to ještě užívá
Kotr - to je fakt hrozný s tím autem, je mi to líto. Taky nemám ráda takové situace, člověk se snaží a houby z toho a ještě problémy a že je to v rodině, tím hůř
.
Fi - díky za info a jste spokojení s tím Kingem? a jakej máte ten potah - mně se ten trendline právě zdál dost umělej, tak proto se ptám.
Náš malej je pořád ve vajíčku a zatím to jde a ani nenadává , ale už tak do 14 dní tu sedačku koupíme. No, ale na to, jak jsem v červnu plašila, že tam nevydrží ani v září na tu dovču, tak nakonec to s tím růstem nebylo tak strašný a se svýma 75,5 a 10,15 tam ještě vejde! i když, pravda, když má kombinézu, tak už je tam jak sardinka. Ale na malý vzádlenosti to nevadí, jinak mu ji sundávám.
Není tady
Cassi,
Proste jsem se u Tomaska v roce rozhodla, ze v noci nedam. Budil se klidne i 8x, kdyz jsem sla spat ja, tak jak naprogramovanej se vzdycky take vzbudil a to jsem si ho brala uz k sobe, byla jsem lina vstavat. Takze v tu chvili, co padlo rozhodnuti v noci nedat, nachystala jsem si lahev s cistou vodou (ne caj) a byla pripravena nabidnout vodu. Uz v prvni noc, jakoby citil me odhodlani, se vzbudil pouze dvakrat, vodu samo nechtel. Neobeslo se to bez place, ale 5 minut se da vydrzet. A stanovila jsem si, ze nenakojim driv nez v pet. A tp jsem dodrzela. Ale za dva mesice bylo po mleku, co bych take chtela pri kojeni 1x denne? Pres den si totiz vubec na moje mleko nevzpomel.
Ale musim rict, ze v tu dobu uz Tomasek usinal v postylce. Ne u kojeni, ale dala jsem ho do postylky, byla u nej, drzela za ruku a vzdy, jak pres den, tak vecer do 15 minut spal. Ale neprespaval celou noc, budil se, tak jsem si ho brala k sobe, se mnou spal lepe.
Prespavat celou noc zacal az tehdy, kdz spal s tatinkem, kdyz jsem ja byla v porodnici
Jinak asi do 10ti mesicu spal Tomasek jen venku (pres den), bud pri prochazce nebo na balkone). V dubnu se oteplilo a uz mi v kocaru spat nechtel, tak jsem ho naucila spat v postylce.
Není tady
Já se asi zblázním, sousedka nad náma zase hlída vnuka! Já mám děti ráda, ale tohle není dítě ale monstrum Jsem schopná pochopit, že si hraje, běhá a dupe. Ale toto už je moc i na mě. Už mi 2x vzbudil malou. Chová se jak kdyby přišel z pralesa a pokaždé když jde po chodbě tak řeže do zábradlí takovým způsobem, že to trhá uši a vyvádí podobný voloviny. Já tam asi vlítnu
Tak jdu zase uspat, dokud je tam chvíli klid!
Není tady
Berko, myslím že Peter, takovej džínovej s kostičkou myslím.
Yvett, no to bych tam teda vlítla, nechápu, jak si někdo může myslet, že řvaní nezvladatelnýho ... na celej barák a mlácení do zábradlí nemůže nikomu vadit???
Není tady
Nazdárek!
Silvi ty jsi šikula,že ještě pečeš.
Yvet tohle na paneláku naprosto nesnáším!Tady si zase včera večer někdo pouštěl Avatar tak nahlas,že jsem to měla doma live.
Jsem se zase vytočila.V tom našem slepičíně Slavičíně jsem zase nic nezařídila.Swissky nedošli,plastové hrací kostky nemají,ve druhé lékárně když jsem jim řekla že chci 12tky papučky tak na mě hleděli jako telata.Fakt tohle nesnáším!
Tak jsem dnes už nevěděla,co s malou v obchodě,tak jsem jí zkusila strčit půl roohlíku a ona ho během 10 minut zvalila.A to ho měla poprvé.
Není tady
Fi - díky.
Yvet - tak to je síla, to je právě ono, bohužel nevýhoda paneláků... Ještěže toho jsem ušetřena, ale s našima jsme bydleli v bytovce, jen s jednou rodinou nad náma a pamatuju si, když měli řízky, nebo návštěvu nebo tak
Zuzi - hmm, to chápu, že jsi naštvaná, taky někdy nadávám, že neseženu, co potřebuju, ale mohlo by být i hůř
no, vidíš, jak Nelče chutná rohlajs!! Tomáškovi to střídám chleba rohlík většinou ráno a někdy večer, ale on to spíš jen tak ožužlá a něco sní, ale má to rád!! a jen tak, suché.
Není tady
Beru, dočetla jsem akorát příspěvky na vlákně od Dity, ještě se chystáš do školy? Pokud máš chuť jdi, já taky přemýšlím, že bych to příští rok zkusila, už bude Ondín větší, další už opravdu nechci , takže bych mohla zkusit se vrátit. Samozřejmě dálkově.
Chjo, Ondín si vyndává chlebík z pusy a patlá to, co mu lezou zuby, tak je to šílený s jídlem.
Není tady
Sylvi - díky, jojo, vážně o tom uvažuju... bohužel se to i u nás v práci hemží těma mladejma inženýr/kama a já si fakt přijdu, že všechno zapomenu, o titul mi jde kvůli práci a financím, ale hlavně bych si to chtěla udělat pro sebe, zase si rozšířit obzory, přece jen, jsem ze školy už 9 let.
ale jestli Ty se chceš dát na školu se třema dětma, tak nevím, o čem pochybuju já s jedním!
a jsem ráda, že o tom neuvažuju sama.
Upravil(a) Berka (21. 1. 2010 13:51)
Není tady
Jj Beru, uvažuju o tom už delší dobu, že bych šla zpátky, proč ne, dokud mám ještě chuť že jo?
Učení mi do hlavy docela jde, tak uvidíme, M. mi taky podporuje, tak snad by to šlo zvládnout.
Není tady
Sylvi - určo, taky si to tak říkám!! a vypadnem zas i mezi jiné lidi, že? zas by to byla změna.
tak to je super, že Tě podporuje!! to je hezké a chce to využít!
Není tady
¨ˇCasu holky,
tak u nás noc , jako vždycky, opětovně pořád vzhůru. Fakt nevím, co na něj bude platit, prostě to už nechám tak být. Někdy je to na 1, jindy bych vraždila. Vždycky jednou za týden mě Vojtín nechá vyspat, abych asi nabrala síly na ty další noci. přes den o spaní nemůže být ani řeč.
Cass - tak kňouring, je fakt dobrej, a já býát tebou , tak bych stejně vyměkkla, já se vždycky kasám, jak budu tvrdá, ale stejně jsem měkota. Večer Vojta když neusne u flašky, tak už pak sám neee, to je schopnej ječet vzteky třeba tři hodiny, případně pak všechno jídlo vyhodí.
Rohlík jíme v poho, sice mu ulamuju kousky, protože celej nebo půlku rohlíku všude patlá a venku má stejně rukavice.
Tak a už si nic nepamatuju a celý mi to někam zmizelo (jestli to nebude tím, že shazujou sníh ze střech, a určitě vzali s sebou i naší wifi). Fakt barák hrůzy.
Za chvíli vyrážíme k našim a fotky a pro dáreček.
Jo, je tam pěknej mráz.
Není tady
Je to možný, že tady nikdo tak dlouho nebyl?
Tak u nás už se spinká, Terezka je nějaká ukňouraná, než usnula tak docela poplakávala, tak nevím. Já jsem sama doma tak tu teď sedím v pyžamu u pc!
Holky obdivuju vás s tím studiem! Fakt že jo. Na jednu stranu jsem o tom taky přemýšlela, ale asi to nehrozí. Není kdo by hlídal! Myslím že by to neklaplo!
Jo a monstrum už si asi rodiče odvezli, protože je tam nějak podezřele ticho! Jinak je tu klid, na chodbě nepotká živáčka, o žádných sousedech nevím, vztahy mezi sousedama dobrý. Ale to dítě, nebo co to vlastně je, mi 1-2dny v týdnu pije krev. Tak nevychovaný dítě jsem dlouho nepotkala, a to jsem už teda potkala spoustu dětí co se týká praxe a tak!
Není tady
Všechny zdravím teda vy jste toho zase nakecaly si zas skoro nic nepamatuju
Tak jen to co mi utkvělo.
Silvi tak ot je fajn, že ty výsledky takto dopadly a někam se to pohne A že chceš začít chodit do školy tak to mě učení nikdy moc nešlo, ale máš můj obdiv
Jinak jak se tady Fi ptala na to jak dlouho si hrajeme s dětma. Tak já +- hodinu, když teda nepočítám to jak jí jistím při stání ona si docela vyhraje sama zatím. A pribiňákům a tak podobnému se fakt bráním si myslím, že to ji nechybí
Jinak včera mi dorazil balík objednávala jsem male nejake darky k narozkam a Renatce darek pro prcka az se narodi
Teď mi psala kamarádka zda bychom šli místo nich zítra na plavčo takže vyrazíme se těším.
No nic jdu čučet na růžovku
Není tady
Jani, díky, oni ty výsledky dopadly stejně hororově, ale dospěly k tomu, že vyndat to je asi jediný, jak se z toho dostat, tož tak, že prý se radili i s ředitelem, takže mám máááálinkato strach, ale už to budu mít aspoň z krku, a bude mi fajn.
Holkýý, pár foteček na rajčeti, a neleknout se
Není tady
Sylvi super fotky a jak je špinavej to je od čokolády??? Fakt kluci přes kopírák
No nic jdu se omýt a válet se k televizi a čekat na P
Jo a všem děkuju za pochvalu foteček
Není tady