6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak vás všechny zdravím a hnedka čtu, že je tady další marod Silwanko posíláme síly na brzké uzdravení
Zuzi jo přesně jak se to říká podej prst a urvou ti celou ruku no, ale hlavně když to tak nějak zvládáš
Já byla dneska na gyndě a vyfásla jsme i když jí nepotřebuju antikoncepci poněvadž mě asi jinak MS zničí tak doufám, že bude líp a ještě mi dělal cytologii tak uvidíme.
Jinak všem co umí něco nového a k novým zubákům gratuluju
Fakt si nic nepamatuju si připadám, že do toho čučím ale nějak ten text nevnímám
Není tady
Zuzi: jsi dobrák od kosti ... a to jako nic za to ? já teda to chápu tak, že když se to malé dítko nemusí strojit v půl osmé ráno, aby se i s tím starším dostalo do školky a zpět, tak je to od Tebe medvědí služba a být to služba pro mě, královsky se Ti odměním
Není tady
Ahoj, u nás už se hodinu spinká, Erik už asi natrvalo najel na jedno spaní za den - kolem oběda hodinu a půl až dvě, takže večer už dýl jak do sedmi nevydrží. Už zase začal jíst, takže zuby asi daly na chvilku pokoj. V noci jsme opět byli vzhůru od jedenácti do půl jedné, ale jinak spal dobře až do půl osmé
Cassi to koukám jako blázen že už se ti podařilo zrušit noční kojení, to jste šikulky , tak ať vám to vydrží!
My už jsme nebyli dva dny venku, jak odtává ten sníh tak ty nánosy hrozí spadnutím skoro ze všech střech, takže se fakt bojím chodit po městě i sama natož s kočárem. Navíc všude visí rampouchy a ty taky upadávají, to je fak o hubu U nás na domečku to odnesl kus okapu a máme nakřivo komínek od kotle čímž se teda trochu poničil i sádroš - komínek totiž prochází šikminou - tak budeme muset opravovat. Kotel ale naštěstí funguje normálně. Tady v nížinách fakt nejsme na tolik sněhu zvyklí
A ohledně slovíčka máma - tak to Erik používá vyjímečně a taky nevím jestli to patří mně, on bezpečně pozná mojí mámu a hned křičí bába a pak ještě táta. No a jak jdeme dolů ze schodů tak křičí pápá
Holky díky že na mně myslíte s tím soudem, já z toho mám fakt vítr
Všem oslavenečkům posíláme opožděně vše nej a všem marodům aspoň pohlazení
Není tady
Kotrmelí: už jsem se radovala ... ale jak jsem psala dneska ráno ... Verunky vzbuzení se dnes (po třetí ráno) neobešlo bez delšího řevu a tak jsem nakonec vyměkla - jsem opravdu mooooc zvědavá, jak tohle jednou odbouráme definitivně
Upravil(a) Cassiopeia (19. 1. 2010 20:17)
Není tady
Zuzi s tím hlídáním je to naprd, aspoň by mohla maminka dotlačit pořádnou bonboniéru nebo kafe když už nic jinýho. A je fakt že je těžký to teď nějak ukončit, protože je člověku blbý říct, hele máte smůlu, ale já už hlídat nebudu a nazdar. Fakt blbá situace a jak psala cassi jsi prostě dobrák od kosti a vlastně to odneseš.
Jani zkoukla jsem fotečky - moc hezký a Eliška má opravdu krásný kukadla
Yvet úplně mně zabolely prsa jak jsem si to přečetla, au au, já bych asi radši k Dr. došla, určitě ti poradí co na to nejlíp, ale ten Bepanthen asi nebude úplně od věci jak píše silw...
Není tady
Cassi ale i tak je to dobrý kojit jen jednou za noc, Erik se prostě budí s železnou pravidelností po třech až čtyřech hodinách celou noc a bez prsa prostě neusne
Není tady
Kotrmelí: jj, musím si to říkat ... já prostě musím asi přestat tak MOC chtít seknout s kojením ... strašně se tím furt zaobírám a asi je to chyba ... ale už mě to fakt docela štve, pořád ty vložky v podprsence (jak začne pít Verunka z jednoho, valí mlíko z druhýho samo fest - a to nejen v noci ... teďka musím furt pít jak duha, protože jsem zjistila, že jak se pořádně nenalohním, tak dlouho trvá (ve dne), než se mlíko Verunce spustí a ona u toho strašně trestá (asi jak je netrpělivá) = imrvére lítám na WC ... a tím jak mi odmítá jakoukoli kaši s UM, tak můj děs, že to snad ani neutnu, ještě prohlubuje ... nechce se mi koupit padesát umělých mlík a zkoušet, jestli jako by jí nějaký chutnalo, Beba jí nechutná, Nutrilon nechce, mám tu ještě reklamní krabičku Hami ... ale ještě jsem ji nerozdělala ... já nechciiiiii kojit do 2 let
Upravil(a) Cassiopeia (19. 1. 2010 20:35)
Není tady
Tak vám musím napsat co se mi dneska málem stalo. Právě jak psala Kotr. Šla jsem z aerobicu a deset mtrů za mnou spadla ze střechy obrovská hromada sněhu. A já jsem tam tudy před pěti sekundama procházela a přitom jinak si dávám pozor, skoro pořád chodím uprostřed cesty
Cvíčo dneska docela v pohodě, určitě lepší než minulý týden. Nejsem tak zničená
Zuzi s támhlídáním to je fakt na prd. Jsem si to představila u sebe. Mě by to třeba nevadilo, kdyby to bylo během dne. Ale takhle brzy, když tě to vlastně jakoby omezuje(musíš vstát dřív...atd)... no nevím. Ale já jsem taky taková. Samozřejmě bych s tím souhlasila a pak bych se z toho nedokázala vykroutit. Ale třeba až bude tepleji tak už budou brát malou sebou. Taky už bude větší....
Yvet to kousnutí si ani nechci představovat. Malá mě zatímkousla dvakrát, taky jsem pěkně vylítla, ale nikdy to teda nebylo až do krve. A už to dlouho neudělala. Taky bych s tím šla k doktorovi. Nebo tam aspoň zavolala...
My teď máme ty noci nějaké divné. Terezka dokáže v klidu prospat celou noc. Ale to je tak každá čtvrtá noc. Jinak se často budí a kňourá, třeba tři hodiny v kuse co deset minut. Je to skoro ze spaní, má zavřené oči a vzteká se u toho. Vytáhnout ji nepomůže, kojení taky ne. když ji nechám, tak se hned zvedá na kolena. Takže hladím a zpívám, ona se zklidní, a po chvilce zase. A já mezitím ani nestihnu usnout.....
Není tady
Cassi naprosto ti rozumím, taky nechci kojit do dvou let, ale zatím to pořád ještě nehrotím, já si naivně pořád myslím že nějak přestane mít sám zájem o mlíko - v našem případě asi utopie, ale aspoň se zatím nenervuju
Není tady
Šmarjá Abby, ještě že se ti nic nestalo , ona to není sranda, ten sníh docela váží.
Tak máme napuštěnou vanu, jdem si zaplavat a do hajan, pa pa a dobrou
Není tady
Ahoj,
tak to vypadá, že u nás se konečně spí, nějak dneska nemohla zabrat, furt se převalovala!
Tak jsem to vyřešila s tím pokousáním. Byla jsem dneska na kontrole na kožním, tak jsem se rovnou poradila tam s dr. co na to. Samozřejmě že jsem musela tasit prso i na něj ( asi aby se podíval jak vypadá kousanec od jednoho zubu ) ale tak je to doktor, že? Napsal mi mastičku, něco jako framykoin. Tak snad to pomůže.
Abby no ještě, že tě ta halda sněhu minula. Teď večer jsem slyšela ve zprávách v radiu jak spadla ta halda sněhu na ten kočárek s miminem, to je hrozný!
Holky já to kojení radši ještě neřeším, protože já mám tušení,že my budem kojit aspoň do 1,5 roku Jen doufám že nebudu patřit mezi ty maminy co je jejich děti všude vyslíkají a dožadují se prsu to nesnáším!
Není tady
Ještě k tomu kojení. Já to zatím taky neřeším, a kojení do dvou let by mi ani nevadilo, já si to užívám Ale dala jsem si závazek že po roce budem kojit zásadně jen doma, a to ráno a večer. Přes den prostě nedám. A myslím, že to ani problém nebude, protože přes den to ani moc nevyžaduje. Kojíme jenom před spánkama a když ji nedám tak jde v pohodě spát bez. Takže tak
Není tady
Pěkný večer
U nás nic moc novýho, jen se tu nějak potento kamion, asi se hnul v zatáčkách náklad, tak to tu celý den překládali a dělali celkem kravál (dvakrát mi Štěpulu vzbudili). Nevím přesně co se stalo, ale překládali to jeřábem celé odpoledne a večer do devíti a ještě to nemají hotové. Z jednoho kamionu budou tři
Když čtu vaše patálie s kojením, na jednu stranu jsem ráda, že už nekojím. Sice trochu výčitky jsou, ale když není nic neudělám.
Není tady
Čau holky,
dnes prga????
Já se taky přiznám, že jsem ráda, že už nekojím, prostě nebylo, tak nebylo, nemůžu si nic vyčítat, snaha byla. Taky se mi nelíbí dětičky, co ve dvou letech požadujou prso, to už mi jaksi připadá zbytečný kojení, protože dítěti to už fakt nic nedá, viděla bych to tak na maximum do roka, tedy kdyby bylo co.
U nás byla noc celkem v poho, mimo Vojty prdění, musím to napsat, protože jinak se to ani nedá nazvat, jak píše Zuzanka, prděl jako hroch nebo starej fotr, až jsem se musela smát, do toho ticha se z takovýho malýho tělička ozývaly takový salvy. Hlavně, že ho nebolelo bříško.
S tím padajícím sněhem, mám problém, u nás přímo nad vchodem do baráku už od včerejška visí asi tak metrová hromada na střeše a nechce spadnout, takže pro mě je to vždycky velká akce domů, fakt mám strach, takže vždycky vyšlu sousedku jestli můžu a rychle vyrazím ze vchodu, když se vracím, tak jí prozvoním a ona mi zase takhle pomůže, je fakt strašně hodná.
Yvet, tak mastička snad zabere, musí to kurňa bolet.
Cass - prostě bych tokojení nehrotila, když bude, bude, a když dojde, udělala si maximum, zatím je , tak toho využij, je to pohodlnější, než někdě pobíhat a ohřívat vodu, míchat a pak mýt lahvičky, a ušetříš.
Zatím se mějte, jdu mrknout na toho raracha, na co zase přišel, případně kam vylezl.
JO, z toho chodítka se dostává přes bok, chytne se ručičkama z boku, vystrčí se celej ven, a pak po hlavě přepadne dolů, a jistí se rukama z boku, takže udělá takovej boční pád, nechápu, jak na to přišel. Natočila jsem ho, jak leze do rpačky, ale jaksi to sem neumím dát, tedy hlavně nějak to musím dostat z kamery.
Není tady
Ahojte kočky!
No zrovna jsem vám chtěla napsat ať na sebe dáváte pozor co se týká sněhu padajícího z výšek a jak vidím,tak Abby už to neminulo!Ale fakt holky dávejte pozor pod čím chodíte!Včera co jsem viděla ve zprácách,tak mi z toho bylo ouzko!
U nás noc dnes totální katastrofa.Nelinka pořád plakala,ale tak úděsným způsobem,že asi kolem 1.hodiny v noci jsme normálně chtěli volat záchranku.Dávali jsme gelík na zuby,Sab Simplex.Dokonce i Nurofen.Měřila jsem teplotu,nosili jsme,zpívali,dávali jíst,pít.No prostě jsme zkusili všechny možnosti,ale stejně jsme spali asi tak 2 hodiny z noci.Takže Nelinku sleduju a když se mi cokoli nebude zdát jdu k Dr.
No s tím hlídáním,fakt jsem taková,že neumím říct a dost v rámci dobrých sousedských vztahů!Navíc jsem teda dnes zase ráno brzo vstala a po půl osmé namě klepe soused,že odskočil z práce a vede malou do školky on,protože sousedka je marod.Takže to mi nemohli napsat sms.Co bych dala za to zorvna dnes,že jsem nemusela tak brzo vylézat.
No nic holky omlouvám se,že jsem si tady tak vylila srdíčko!
Ještě jsem se chtěla zeptat.Někdo tady kdysi psal o kapkách Swiss na bříško!Pomohli a jsou volně dostupné?
Upravil(a) ZUZANECKA (20. 1. 2010 8:49)
Není tady
Dobré ráno
talk začnu dobrou zprávou, v troskách na Haiti našli živý novorozeně a další lidi. To mi fakt udělalo radost, velikou
Holky, pokud jste posílaly peníze na Haiti, kam jste posílaly? My vybrali tradičně Unicef, mmch., představte si, že za 2 tisíce zaplatíte ORT 625 dětem! To je fantastický, právě ORT je rehydratační roztok na pití, kterej zachraňuje životy při dehydrataci z průjmu
Klidně bysme poslali ještě někam jinam, ale nevím kam, některý nadace mi vadí svýma jinýma aktivitama, tak poraďte.
Holky s kojením se nebojte, prckové se odstaví sami v pravej čas. Kojených dvouletých prcků je fakt minimum, většinou se ty děti samy kolem roku odstaví, protože maj na práci jiný věci než držet u prsu
Holky dneska opatrně, zase to má klouzat pro změnu
Není tady
Ahoj holky,
aspon zdravim.
Zuzanko, jsem zvedava, co se z te dnesni noci u vas vyklube. Ale doufam, ze jen zoubek nebo neco podobneho. Chapu, ze jste mely strach!!!
Fi, zrovna jsem to o tom novorozenenti docetla a take jsem se moc potesila. Zazraky se deji!!!
My porad kojime, pri tom take prevazne usiname a v noci dudlikujeme - uz to ani nepocitam... Myslism si, ze az budeme odbouravat to usinani u prsa, tak zarovne odbourame i kojeni, Dany je jedlik, sni vsechno, takze si ani nevzpomene. Zato to usinane bude asi par dnu ocistec, idkyz... no, uvidime.
Tak pa, pa.
Není tady
Ahoj holky,
tak Terezka tu kramaří tatínkovi DVDčka takže mám chvilku čas než vyskládá celej stojan
Fí to je od vás hezký, že takhle pomáháte, pokud by to bylo na mě, taky vyberu takovou hodně známou organizaci. Konkrétně Unicef na mě působí hodně důvěryhodně!
Zuzi tak to musíš být nevyspaná, unavená a ještě k tomu hlídáš jsi dobrák! Doufám že se ti to nějak oplatí, když už za to jinak nic nemáš!
Marti ten vojtík to je teda kaskadér, docela by mě zajímalo to video! Až se ti ho podaří dostat z kamery
Pavko kdepak bydlíte, že kolem vás jezdí kamiony! Úplně mi to připomělo tu scénu z filmu Ať žijí duchové Jak si ten kluk poskládá to vozítko ze součástek co mu přilítnou domů oknem, protože bydlí v nepřehledný zatáčce! Jestli si teda pamatujete!?
No nic tak se mějte, půjdu uklízet ty DVD, slečnu už to totiž nebaví!
Není tady
zuzi jmenuje se to swiss laktobacílky baby a je tam 30 ks vysýpacích kapslí
Není tady
ahojte
tak já mám doma maroda, Filip má angínu, takže antibiotika, ko příští středu, ve čtvrtek mají vysvědčení, pátek pololetní prázdniny a ten další týden jarní prázdniny...takže bude celkem 3 týdny doma
Abby opožděně gratuluji ke včerejším měsíčninám Terezky
Sylvikovi mooooc držím palce na dnešní ko....a hlavně posílám hodně sil do boje s nemocí
Silwan brzo se uzdrav
Yvettko, to kousnutí musí být strašně nepříjemné u kojení, tak je fajn, že to viděl odborní a přeju at mastička brzo zabere
Zuzanko ty jsi dobrák....i když docela sousedku nechápu...já vždy brala a beru i ty nejmenší do školky, já vím, že to oblíkání je protivné, ale aspon se provětrá.....asi bych nedokázala každý den říkat cizím lidem a ještě, aby kvůli mě vstávali....fakt obdivuju, ale taky bych to asi už nedokázala odříct.....já mám tady kamarádku a s hlídáním si vypomáháme, ale jen v těch nutných případech...např. když si v létě rozbil manžel tu hlavu, tak jsem nemusela druhý den lítat s ním po dr. i s dětma....je fakt super mít se na koho spolehnout, ale opravdu jen v nutných případech....a samo jsem se odměnila dobrotou ..... snad Nelince nic není po té probrečené noci....nás teda ted hodně trápí zuby, ale noci jsou naštěstí ok
Kotr, ten případ s autem si pamatuju....a dokonce jsem se o tom bavila i s J. (je automechanik a autům dost rozumí) a říkal, že nechápe o co dotyčnému jde a že dle jeho mínění by tohle snad nemělo projít....no vidím, že u soudu dnes projde kde co...takže moc držím palce, at si pořádně soudce vyslechne vše důležité a rozhodne ve váš prospěch .... jinak video super, Erik je moc šikovný
manžel včera musel na střechu naší přístavby.....okapy jsou totiž zamrzlé a na rovné střeše přístavby tak zůstala stát voda a prosakovala do baráku, takže si J. vzal půl den volna a musel odházet sníh i led ze střechy, aby se voda dostala pryč....naštěstí je ten pokoj v přístavbě zatím neobývaný, suším tam prádlo a děti tam mají něco jak hernu nebo spíš skladiště objemnějších hraček, takže to až tak nevadilo...ale musí to vyschnout, aby při větších mrazech nepraskly stěny ...to jsou radosti s tou zimou....fakt už se neskutečně těším na jaro
Není tady
Nazdar,
děkujeme s Terezkou ke čerejším gratulací. Tak už jen dva měsíce
Teď jsme si dali velkou procházku. Musela jsem do L9dlu nechat si povrdit nějaký papír k daním. Tak jsem vytáhla kočár, protože je to dost daleko a na šátek jsem si netroufla. Ale ta cesta, to byl hotový očistec. Jsem splavenější než po aerobiku. Ještě že máme velké nafukovací kola. Neumím si představit jak to dělají jiné maminky s těmi pidi otáčecími kolečky. Taky jsem žádnou nepotkala
Zuzi, vidím že taky v noci bojujete. Já nevím co je ve vzduchu, že se ty děti teď tak zkazily. My jsme taky dneska ráno od čtyř do sedmi bojovaly. Opět kňourání, vztekání z polospánku... nakonec usnula v sedm na půl hodiny. To už jsem ani pořádně nestihla usnout
A v práci mě pozvali na sobotu na takovou pracovní večeři. Dělá se každý rok kolem vánoc, že se tam sejdem všichni. Tak se těším. Doufám že bude Terezka večer hezky spinkat, protože taťka bude hlídat
Není tady
My mame dnes fakt supr den, hned rano dvakrat vylita sklenice - nejdriv s mlekem (samozrejme sladkym s bananovym grankem), pak s cajem - jak jinak po cele kuchyni. Caj vylity sotva minutu pote, co jsem vytrela celou sladkou kuchyn. Pak nekolik zachrannych akci u raubire c. 2 - vytahovani ruznych predmetu z pusy, nejlepsi byla ta kovova spirala z kolicku na pradlo, asi 50x jsem ho vytahovala ze supliku (vleze si tam a rve casopisy, cpe je do pusy a to se pak jen divim, co zase omila v puse, pak se tim dusi a vylitne to z neho na metr daleko:dumbom: ) Raubir c. 1 porad placa raubire c.2 po hlave, nestaci mu dlan nebo pest, uz si bere na pomoc ruzne predmety - napriklad dreveny vlacek nebo co je po ruce
Nez jsem dopsala tenhle referat uz se stihl raubir c. 1 naladovat do knihovny a nemuze ven...
Hmmmmmm, ale hlavne, ze jsme vsichni zdravi (teda az na nejakou rymicku )
Není tady
Cassi děkuju moc!Byla jsem v lékárně.Tady je samozřejmě neměli,tak jsem je objednala a bude to zítra.Tak musíme vydržet!
Nelinka už 5 minut tlačí,dnes už podruhé tak to bylo asi ono,co ji trápilo!
Holky děkuju moc za podporu!Jste zlaté!
Není tady
ahojky holky,
nějak pořád nestíhám dopisovat.. a pořádně ani číst.
hmm, to je hnus s tím padáním sněhu ze střech fakt musíme dávat obr pozor!!!
Abby - to tedas měla štěstí!!!
Fi - my posílali na Unicef a Člověk v tísni- Haiti. je to fakt strašný, prý tam zas dneska bylo další zemětřesení - chudáci .
Není tady
Nemocným přejem, ať se brzo uzdraví!
Janičce, aby byla cytolka ok a Yvetce, aby se brzo zahojilo kousnutí... to věřím, že byla radost u toho našho kožaře..
Silw - tak to koukám taky byly u vás dopo pohromy!!! ale teda to pérko z krku, brr, mě úplně zamrazilo!!! hlavně, že to šlo ven.
Dneska bylo krásně dopo, tak jsme byli venku. Ale obědu moc ase malej nedal, tak nevim, asi mu špenát nejede.. .
Včera jsme byli omrknout ty autosedačky - tak mám ještě jednu anketní - jakéže to máte pro prcky? my chcem 9-18 a koukali jsme na Römer King (trochu mě zklamaly potahy), na Recaro a na Maxi Cosi Tobi. Tak furt nevim. NEbo jinou? diky.
Není tady