29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
JAk to je?
Kamarádka šla na rizikové..pracovala 10 let v kuse.Z čeho se jí bude počítat mateřská?Jen z odpracovaných dnů a nebo se jí do toho i započítá nemocenská(rizikové?)Je ve 3 měsíci.
Díky
Není tady
No, já myslím, že z výplaty. Z nemocenské se to nepočítá ne? Já taky na ni najíždím, ale po tom co to tak strouhli, stejně budu žádat o dorovnání do 7600 na sociálce
Není tady
Z vyplaty - z poslednich 12ti mesicu v jednom zamestnani.
Není tady
Mateřskáse počítá z výplaty v posledním zaměstnání.
sissi - 7600 je rodičovský příspěvek, to nemá s mateřskou co dělat, ten je pořád stejný Snížil se koeficient pro výpočet mateřské, ale pocítí to hlavně ty maminky co před otěhotněním měly vyšší mzdu, Já se svýma 13tisícema budu mít teď míň jen o nějakou tu stovku
Není tady
Jo, holky to napsaly spravne, pocita se to z poslednich vyplat, predtim nez kamoska nastoupila na rizikove. Nemusi se bat Me se to snizovani teda celkem dost dotklo, i co se tyce nemocenske i nasledne materske ... bych ty poslance bila, ani nevi, co odhlasovali
Tak jeste muzeme doufat, ze nam to do jara vrati zpet
ja vim, jsem naivni
Není tady
nickaveru - toho bych se nebála, to si spíš odhlasujou vyšší mzdy a levnější chlebíčky v poslaneckým bufetu
Není tady
BLUE napsal(a):
Mateřskáse počítá z výplaty v posledním zaměstnání.
sissi - 7600 je rodičovský příspěvek, to nemá s mateřskou co dělat, ten je pořád stejnýSnížil se koeficient pro výpočet mateřské, ale pocítí to hlavně ty maminky co před otěhotněním měly vyšší mzdu, Já se svýma 13tisícema budu mít teď míň jen o nějakou tu stovku
Já vím, ale když mateřská nedosahuje do této výše, tak přispívají právě do této výše.... Jak to strouhli, tak jí asi nedosáhnu
Není tady
BLUE napsal(a):
nickaveru - toho bych se nebála, to si spíš odhlasujou vyšší mzdy a levnější chlebíčky v poslaneckým bufetu
hehe jj Blue, to mas pravdu, tohle tema je jim podstatne blizsi, tudiz pro ne zajimavejsi
Není tady
Sissi, o tom dorovnávání mateřské do 7600,- slyším poprvé... To Ti řekli přímo na sociálce???
Upravil(a) Mihule (17. 1. 2010 19:45)
Není tady
http://www.babyonline.cz/tehotenstvi/ma … olena.html
bodč.3
Maximální výše PPM je 23 490,- / měsíc (30 dnů).
Minimální výše PPM je 7 600,- / měsíc. Vyjde-li PPM nižší, má rodič nárok na doplatek do výše RP, tedy do 7 600,-.
Není tady
A jo... Máte recht, holky
Není tady
Nevíte někdo, jak je to s příjmy, když nemá člověk odpracovaných 12 měsíců? Jsem ještě na vysoké, letos sice končím, ale jak to mají absolventi s hledáním práce, na to bych moc nevsázela. Jsme už s manželem dlouho a je přeci jen o pár let starší, tak se nám nechce moc čekat. Budu se samozřejmě snažit práci najít a ten rok ještě počkat, ale pokud ji neseženu, tak nevím, jestli by už nebylo lepší zkusit miminko. Manžel má průměrný příjem.
Není tady