Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#51 3. 2. 2010 21:32

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Za zrcadlem

Iluzi taky je, ze pouha karta si mysli, ze je kralovnou. Alenka ale vidi, ze i ta kralovna je jen karta, jako ty vsechny ostatni karty. Jako spodek, jako sedmicka... Jen karty, ktere hraji sve role. Ty karty to nevidi, ale Alenka ano stolt

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#52 3. 2. 2010 21:45

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Maly princ je uzasna knizka, uz ani nevim kolikrat jsem ji cetla. Pokazdy je to lepsi cteni nez to predchazejici big_smile
Uplne nejvic se mi libi, jak pilot nakresli malemu princi beranka wink to je ma nejoblibenejsi pasaz smile

A pak taky hroznys, ktery spolkl slona! lol tummenupp

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#53 3. 2. 2010 23:12

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Hele Mari, muj vnuk ma pet, a beranek spolknutej slonem mu nedela zadnou potiz..., oni totiz deti, vis, umi o hodne lip pochopit "maly princatka", nez my, dospelaci...
Doufam, ze nebudu ted za offtopic smazana, jako mnohokrat, ale "Za zrcadlem" se to snad nestane...
Postupne, kdyz se mi rodily dcery, jsem zacla chapat, ze oni (oni s mekkym i je spravne, ac mluvim o dcerach...), vidi svet jinak, nez my, dospeli...
Potom jsem premyslela proc... a jak!
Po dlouhem badani jsem nasla knizku "Pruhledy do detstvi" (od Bohuslava Blazka a Jiriny Olmrove)...
A..., objevila "perly" nejenom detstvi...

Deti a ted vnuk, me obdarovaly tolika kouzly, ze nevim, jak jim rict za to DIKY!...pussa

Upravil(a) ViktorkaLove (3. 2. 2010 23:14)

Není tady

#54 5. 2. 2010 23:49

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Naučte se co nejvíc o zrcadlech a budete znát téměř všechno visslagloria ....pardon lol
To je Pratchett....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#55 6. 2. 2010 0:51

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Naučte se co nejvíc o zrcadlech a budete znát téměř všechno visslagloria ....pardon lol
To je Pratchett....

tummenupp

Ja bych k tomu rekla, "vyzkousejte si" (zkuste si) vse co zrcadla nabizeji a budete znat vsechno big_smile

Není tady

#56 6. 2. 2010 16:12

konstance
♥♥♥♥♥--

ViktorkaLove napsal(a):

konstance napsal(a):

jo tak to by me tedy taky zajimalo smile JAK zmensila nekoho?? ja bych tak zmensovala a zmensovala, rock az do neviditelna nejlepe...........

Hele Konstans, myslim, ze jsi "prave zrala" cist ju znova! Udelej to. Treba pak prijdes na to, jak zmensovat a zmensovat, az udelat "trpajzlika", nebo jeste a jeste dal, az ouplne do neviditelna... styrka rock

haha, nene ja uz mam sama dost velkej bordel v hlave.. lol
alenka na me pusobi asi jako surrealisticky obrazy - kdyz se na to koukam, nechapu proc ma nekdo potrebu komplikovat jeste vic to co je uz samo o sobe dost komplikovany... no treba jsem jeste nedozrala..
ale p.s. alenku napsal vodnar a ja jsem taky vodnar, takze mozna ze ten jeho vlastni fantastickej svet na me prave pusobi jako zrcadlo myho vlastniho mozku a proto se s tim tezko srovnavam, rikam si chudak, tak neco podobnyho mam v hlave taky.. tongue
myslim ze mi vyhovuje pravej opak, to co je jasny, strucny a prehledny, pomaha mi to si tam uvnitr trochu "uklidit"

Není tady

#57 6. 2. 2010 17:20

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

konstance napsal(a):

... co je jasny, strucny a prehledny, pomaha mi to si tam uvnitr trochu "uklidit"

No prave! Alenka a jeji surrealisticke rise te "vcucnou" do sebe, a presvedci te, ze mas vlastne v hlavence nadherne cisto a jasno... reta Jo a vodnar, coby bohemska duse vznasejici se za hranicemi reality, to znam godlike

Není tady

#58 6. 2. 2010 20:28

konstance
♥♥♥♥♥--

ViktorkaLove napsal(a):

konstance napsal(a):

... co je jasny, strucny a prehledny, pomaha mi to si tam uvnitr trochu "uklidit"

No prave! Alenka a jeji surrealisticke rise te "vcucnou" do sebe, a presvedci te, ze mas vlastne v hlavence nadherne cisto a jasno... reta Jo a vodnar, coby bohemska duse vznasejici se za hranicemi reality, to znam godlike

no prave, sama uz nekdy nevim co je jeste realita a co uz moje fantazie, a nerada bych se zcvokla uplne... takze alenku si necham az do duchodu, aspon se budu mit na co tesit smile a pak uz se z toho muzu zcvoknout, aspon si nebudu uvedomovat ze jsem duchodkyne lol
no jenom jsem tim chtela rict, ze cloveku se zrcadla libi tim min cim vic tam vidi neco co videt nechce nebo ceho se boji.. a to ja jeste mam zrcadla celkem rada, znam lidi, co se neradi divaji i do toho uplne obycejnyho..

Není tady

#59 6. 2. 2010 20:38

konstance
♥♥♥♥♥--

hirondel napsal(a):

konstance napsal(a):

jo tak to by me tedy taky zajimalo smile JAK zmensila nekoho?? ja bych tak zmensovala a zmensovala, rock az do neviditelna nejlepe...........

To mas tak Konstance.
Kdyz me bylo asi pet let,z niceho nic jsem mela strach ze pod posteli nekdo ci neco je.  Samozrejme ze tam nic nebylo,jenze ta mysl si s ditetem (s clovekem) pohrava.

jo to ja jsem mela vzdycky problem s bujnou fantasii. jako mala jsem cetla jamu a kyvadlo a pak jsem opravdu dlouho mela problemy usnout, nebo treba otevrit skrin, ze tam bude nejaka zazdena smrtka.
a jeste me napada jak jsem jednou psala slohovku do skoly, jeste za komousu, o 17. sjezdu apacu, cela trida se valela smichy, ucitelka koulela ocima a pak nasledoval pohovor s rodici, doma sekec-mazec a zakaz psani slohovek bez prisnyho dozoru lol

Není tady

#60 6. 2. 2010 21:18

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

konstance napsal(a):

hirondel napsal(a):

konstance napsal(a):

To mas tak Konstance.
Kdyz me bylo asi pet let,z niceho nic jsem mela strach ze pod posteli nekdo ci neco je.  Samozrejme ze tam nic nebylo,jenze ta mysl si s ditetem (s clovekem) pohrava.

jo to ja jsem mela vzdycky problem s bujnou fantasii. jako mala jsem cetla jamu a kyvadlo a pak jsem opravdu dlouho mela problemy usnout, nebo treba otevrit skrin, ze tam bude nejaka zazdena smrtka.
a jeste me napada jak jsem jednou psala slohovku do skoly, jeste za komousu, o 17. sjezdu apacu, cela trida se valela smichy, ucitelka koulela ocima a pak nasledoval pohovor s rodici, doma sekec-mazec a zakaz psani slohovek bez prisnyho dozoru lol

Konstance, jama a kyvadlo je super tummenupp.
Ta slohovka, to musela byt sranda big_smile
Bavi Te jeste psat? smile

Není tady

#61 6. 2. 2010 21:20

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

konstance napsal(a):

No prave! Alenka a jeji surrealisticke rise te "vcucnou" do sebe, a presvedci te, ze mas vlastne v hlavence nadherne cisto a jasno...

tummenupp stolt

Není tady

#62 6. 2. 2010 21:22

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

konstance napsal(a):

no jenom jsem tim chtela rict, ze cloveku se zrcadla libi tim min cim vic tam vidi neco co videt nechce nebo ceho se boji.. a to ja jeste mam zrcadla celkem rada, znam lidi, co se neradi divaji i do toho uplne obycejnyho..

Konstance, ted jsi na to kapla! To je genialni postreh tummenupp

Lidi se boji toho co v zrcadle uvidi! Co jim zrcadlo ukaze

Není tady

#63 5. 3. 2010 0:22

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Není tady

#64 5. 3. 2010 6:26

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

mariposa napsal(a):

konstance napsal(a):

No a nebo se tam dívají, ale přesto nic nevidí... je zamlžené.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#65 5. 3. 2010 10:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

pomněnka napsal(a):

mariposa napsal(a):

konstance napsal(a):

Pom, já bych to vždycky "nesváděla" na zrcadla wink
Některý lidi taky dost šilhaj rollvastolt
A některý dokonce ani ne dost, ale radši wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#66 5. 3. 2010 12:18

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

mariposa napsal(a):

konstance napsal(a):

Zamlzene zrcadlo? Zajimavy to ukaz wink Tak vezmu kapesnik a utru ho, ne? Pak se do nej s chuti podivam a uvidim co ukazuje smile

Není tady

#67 5. 3. 2010 12:21

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

pomněnka napsal(a):

mariposa napsal(a):

Jasne tummenupp V zrcadle ten hacek nebude wink
Zrcadlo je jen zrcadlo, odrazi toho kdo se do nej podiva. A kdo uhyba, ten se v nem neuvidi, i presto, ze je mu zrcadlo k dispozici a staci se jen podivat. Mit odvahu uvidet.

Není tady

#68 5. 3. 2010 12:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Upíři, například.
Zrovna o nich podruhé čtu velmi hezkou knihu - co mě se týče, netušila jsem, jaké mají dobré stránky a hele - dověděla jsem se.

Není tady

#69 5. 3. 2010 13:42

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Upíři, například.Zrovna o nich podruhé čtu velmi hezkou knihu - co mě se týče, netušila jsem, jaké mají dobré stránky a hele - dověděla jsem se.

lol lol Vybornej priklad

Lupi, a jake dobre stranky maji ti upiri? Ja jsem taaaaak zvedava big_smile
Ze by - neni jim cejtit cesnek z uuuust? vissla

Není tady

#70 5. 3. 2010 14:54

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ale to není o literárních upírech, nýbrž o těch opravdových smile
Mají - a znám to osobně, jen jsem si to musela uvědomit. Protože coby upíři postrádají zábrany a to tak, že úplně, jsou hybateli mnohých inovací, jsou tvůrčí, vrhají se tam, kam nikdo jiný....tak prostě.
TAky mě to překvapilo, ale je to pravda. Respektive - je to i má zkušenost smile

Není tady

#71 5. 3. 2010 15:13

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

konstance napsal(a):

Neboli - nezlob se na zrcadlo, když máš křivou hubu lol
Někdy stačí jen pozorně poslouchat nějakou tu tetu Kateřinu.
Terapie Louisy Hey, kterou já považuju za základ, začíná právě tímhle - podívat se na sebe do zrcadla a říci si něco hezkého.
Strašná spousta lidí s tím má problém - někteří zrcadla rozbíjejí - jen se poptej pár lidí okolo.
Mám docela dobrou vychytávku: musíš na to do obchoďáku, jak jsou tam zrcadla všude okolo. A jak se tam zmérkneš, hned si řekni - ale to je krásná dáma, tý to sluší - nebo tak něco.
Jenže člověk musí být rychlejší, než jeho vlastní pochyby - v tom je ten vtip lol

Není tady

#72 5. 3. 2010 18:49

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

mariposa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

pomněnka napsal(a):

Zrcadlo je jen zrcadlo, odrazi toho kdo se do nej podiva. A kdo uhyba, ten se v nem neuvidi, i presto, ze je mu zrcadlo k dispozici a staci se jen podivat. Mit odvahu uvidet.

To , že je zamlžené jsem nemyslela, že je to vina toho zrcadla.... to zamlžení vždycky někdo způsobí, tož tak smile Ať už chca nebo nechca, někdy prostě se člověk snaží a rád by i viděl, ale nevidí, musí mu k tomu někdo, nebo něco pomoct... a najednou bingo... a vidí! Změnit navyklý způsob pohledu a to je někdy fuška.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#73 5. 3. 2010 19:27

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Ale to není o literárních upírech, nýbrž o těch opravdových smile
Mají - a znám to osobně, jen jsem si to musela uvědomit. Protože coby upíři postrádají zábrany a to tak, že úplně, jsou hybateli mnohých inovací, jsou tvůrčí, vrhají se tam, kam nikdo jiný....tak prostě.
TAky mě to překvapilo, ale je to pravda. Respektive - je to i má zkušenost smile

A proc se jim rika upiri, kdyz jsou tvurci a jsou to hybatele? V cem spociva to upirstvi? Fakt me to zajima smile

Není tady

#74 5. 3. 2010 19:29

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

konstance napsal(a):

Neboli - nezlob se na zrcadlo, když máš křivou hubu lol
Někdy stačí jen pozorně poslouchat nějakou tu tetu Kateřinu.
Terapie Louisy Hey, kterou já považuju za základ, začíná právě tímhle - podívat se na sebe do zrcadla a říci si něco hezkého.
Strašná spousta lidí s tím má problém - někteří zrcadla rozbíjejí - jen se poptej pár lidí okolo.
Mám docela dobrou vychytávku: musíš na to do obchoďáku, jak jsou tam zrcadla všude okolo. A jak se tam zmérkneš, hned si řekni - ale to je krásná dáma, tý to sluší - nebo tak něco.
Jenže člověk musí být rychlejší, než jeho vlastní pochyby - v tom je ten vtip lol

Anebo nez jeho vlastni myslenky. A tomu ja rikam intuice. Ta je rychlejsi nez myslenka (prevzata) - treba ta myslenka, ze nejsem hezka.

Ja bych se uplne pro zacatek zeptala proc ten clovek ma potrebu rozbit zrcadlo? Proc? Tam bych zacala patrat.

Není tady

#75 5. 3. 2010 19:35

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

mariposa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

To , že je zamlžené jsem nemyslela, že je to vina toho zrcadla.... to zamlžení vždycky někdo způsobí, tož tak smile Ať už chca nebo nechca, někdy prostě se člověk snaží a rád by i viděl, ale nevidí, musí mu k tomu někdo, nebo něco pomoct... a najednou bingo... a vidí! Změnit navyklý způsob pohledu a to je někdy fuška.

Jo Pom, ale v pripade skutecneho zrcadla, toho co mas doma? Co udelas kdyz je zamlzene Tve zrcadlo doma?
Ja si nemuzu pomoct, ale v pripade principu zrcadel vychazim ze skutecneho fungovani zrcadla. Ne z nejake teorie, kterou nekdo vymyslel. Ja se proste postavim pred zrcadlo co mam doma snazim se pochopit jak funguje. Tomu rikam praxe a ne teorie nekoho kdo o tom napsal.
Zaslechla jsem nedavno od kamaradky (studovala psychologii), jak funguji zrcadla v psychologii a dost jsem se zhrozila. Terapeut se na zaklade svych zkusenosti snazi napasovat na pacienta co se mu zrcadli. No a tohle mi prave prijde uplne padly na hlavu. Vzdyt ten terapeut u toho ani neni, kdyz se to tomu cloveku deje, temer ho ani nezna, ale vyklada mu co se deje - vzdyt je to slendrijanstvi. Co kdyz se terapeut sekne?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí