|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
mariposa napsal(a):
Lúthien napsal(a):
mariposa napsal(a):
Lu, ja vychazim z toho, ze metafora zrcadla je zalozena na tom jak funguje skutecne zrcadlo. Kdyz se do nej divas, odrazi Te, kdyz odstoupis nema co odrazet. Ty zmizis, ale zrcadlo tam stale je. Jen Te neodrazi.
A Ty si myslis, ze zrcadlo neni oboustranne? To co ja mam doma, ma dve strany, takze oboustranne jeTo jsou už potom dvě zrcadla. Normálně má jednu stranu a z toho bych vycházela
Je tak to jsme si mozna nerozumely
, ja nemyslela zrcadlo, ktere odrazi oboustrane, to ne. Ale kazde zrcadlo jako vlastne vsechno ma dve strany
, z toho jsem vychazela. Stejne tak ma dve strany mince, nebo lidske telo, nebo proste cokoliv, ma dve strany.
tak to pak jo, už jsem doma 

Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Lúthien napsal(a):
To jsou už potom dvě zrcadla. Normálně má jednu stranu a z toho bych vycházela
A co takove to zrcadlo z kriminalek, ci horroru, kde na jedne strane vidis sebe, a ten, kdo stoji "za nim", za tim zrcadlem, te vidi taky?
To je oboustranne zrcadlo, pac ma dve strany, ukazujici stejny pohled, jenom "zrcadlove", ne?
nojo, ale to přece neukazuje stejný pohled. Obviněný vidí sám sebe a ti za zrcadlem, co poslouchají, vidí taky jeho. Takže to ukazuje stejnou osobu, ale pokaždé někomu jinému. Héj, to je fakt sranda, snad se k tomu "pravému" zrcadlu dobereme 

Není tady
mariposa napsal(a):
Viky, cetla jsem Alenku v risi divu, Za zrcadlem jsem nakousla a nedocetla, knizku jsem musela vratit do knihovny, protoze na ni cekal dalsi ctenar. Je mozny, ze si ji znovu pujcim a doctu
O cem by ses chtela bavit? Co Te na te knizce tolik bavi?
Ta "prastenost". Musim ted do prace, muzeme pokecat vecer. Ten vyraz neni pravej, pac to ma mnohem, mnohem hlubsi vyznam. Je to proste "moje milovane"... Mejste se tu fajn, a prihodte dalsi "zrcadlova" temata...

Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
mariposa napsal(a):
Viky, cetla jsem Alenku v risi divu, Za zrcadlem jsem nakousla a nedocetla, knizku jsem musela vratit do knihovny, protoze na ni cekal dalsi ctenar. Je mozny, ze si ji znovu pujcim a doctu
O cem by ses chtela bavit? Co Te na te knizce tolik bavi?Ta "prastenost". Musim ted do prace, muzeme pokecat vecer. Ten vyraz neni pravej, pac to ma mnohem, mnohem hlubsi vyznam. Je to proste "moje milovane"... Mejste se tu fajn, a prihodte dalsi "zrcadlova" temata...
![]()
To, ze v risi divu je mozne uplne vsechno, vsechno vsechno, ze tam neexistuji hranice toho co je jeste realny a co uz prasteny, trhly, padly na hlavu? Jo jo jo
Nic tam nema hlavu ani patu a muze se tam prihodit naprosto cokoliv?
Me se hodne libilo jak byla Alenka na caji u zajice Breznaka, u Kloboucnika a tu toho tretiho ktereho si uz nepamatuju. Ten jejich rozhovor byl naprosto padlej na hlavu.
A pak kdyz Vevodkyne na vsechny silene krici a rozdava nesmyslny rozkazy, jak si Alenka v jednu chvili povida, proc jsou z te Vevodkyne vsichni tak vystraseni a na vetvi, kdyz to jsou jen karty nic vic! Byly to jen karty a hraly divadlo! 
Není tady
Lúthien napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
Lúthien napsal(a):
To jsou už potom dvě zrcadla. Normálně má jednu stranu a z toho bych vycházela
A co takove to zrcadlo z kriminalek, ci horroru, kde na jedne strane vidis sebe, a ten, kdo stoji "za nim", za tim zrcadlem, te vidi taky?
To je oboustranne zrcadlo, pac ma dve strany, ukazujici stejny pohled, jenom "zrcadlove", ne?nojo, ale to přece neukazuje stejný pohled. Obviněný vidí sám sebe a ti za zrcadlem, co poslouchají, vidí taky jeho. Takže to ukazuje stejnou osobu, ale pokaždé někomu jinému. Héj, to je fakt sranda, snad se k tomu "pravému" zrcadlu dobereme
Ta osoba je stejna, ale kazdy ji vidi jinak
Ta osoba sama se vidi v zrcadle a ty za zrcadlem uz nevidi, vidi jen sama sebe.
A ti za zrcadlem nejsou videt a vidi osobu, ktera se do zrcadla diva!
Vikyyyy, Luuuuu, Hirrrrr, dobryyyyyyyyy

Upravil(a) mariposa (2. 2. 2010 13:30)
Není tady
mariposa napsal(a):
A pak kdyz Vevodkyne na vsechny silene krici a rozdava nesmyslny rozkazy, jak si Alenka v jednu chvili povida, proc jsou z te Vevodkyne vsichni tak vystraseni a na vetvi, kdyz to jsou jen karty nic vic! Byly to jen karty a hraly divadlo!
Jo,to je jeden z tech uryvku co si zhruba pamatuju. Bylo tam take neco o tom ze pouhou myslenkou lze premenit neci "velikost"
Co to bylo? Kdo to viiiiii kdo mi na to odpoviiiii? 
Není tady
mariposa napsal(a):
To, ze v risi divu je mozne uplne vsechno, vsechno vsechno, ze tam neexistuji hranice toho co je jeste realny a co uz prasteny, trhly, padly na hlavu? Jo jo jo
Me se hodne libilo jak byla Alenka na caji u zajice Breznaka, u Kloboucnika a tu toho tretiho ktereho si uz nepamatuju. Ten jejich rozhovor byl naprosto padlej na hlavu.
Bingo
A ja vim, ze nejenom tam!
Není tady
mariposa napsal(a):
Vikyyyy, Luuuuu, Hirrrrr, dobryyyyyyyyy![]()
No, a kdyz se na chvilku "vmyslis" do vnimani obou stran..., a "smichas" je dohromady..., no? Minimalne muzes napsat dalsi knihu o Alence...
Ta moje se rozhodne bude jmenovat Alenka ve mne! 
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
mariposa napsal(a):
A pak kdyz Vevodkyne na vsechny silene krici a rozdava nesmyslny rozkazy, jak si Alenka v jednu chvili povida, proc jsou z te Vevodkyne vsichni tak vystraseni a na vetvi, kdyz to jsou jen karty nic vic! Byly to jen karty a hraly divadlo!Bingo
![]()
A ja vim, ze nejenom tam!

Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
mariposa napsal(a):
Vikyyyy, Luuuuu, Hirrrrr, dobryyyyyyyyy![]()
No, a kdyz se na chvilku "vmyslis" do vnimani obou stran..., a "smichas" je dohromady..., no? Minimalne muzes napsat dalsi knihu o Alence...
Ta moje se rozhodne bude jmenovat Alenka ve mne!
Pani, to se mi libi! To je vonooooo, ja ja ja jajajajajaj. To je fakt parada! 
Není tady
hirondel napsal(a):
Jo,to je jeden z tech uryvku co si zhruba pamatuju. Bylo tam take neco o tom ze pouhou myslenkou lze premenit neci "velikost"
Co to bylo? Kdo to viiiiii kdo mi na to odpoviiiii?
Precti si to, nebudes litovat! Ja jsem se tady tak "rozmlsala", ze si pro ne pri nejblizsi prilezitosti zajdu... a drazi milovnici neskutecnych skutecnosti... Co treba Maly princ?
Není tady
mariposa napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
... no? Minimalne muzes napsat dalsi knihu o Alence...
Pani, to se mi libi! To je vonooooo, ja ja ja jajajajajaj. To je fakt parada!
...tak sup, otevri Word..., a pis, ne? 
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
hirondel napsal(a):
Co to bylo? Kdo to viiiiii kdo mi na to odpoviiiii?Precti si to, nebudes litovat! Ja jsem se tady tak "rozmlsala", ze si pro ne pri nejblizsi prilezitosti zajdu... a drazi milovnici neskutecnych skutecnosti... Co treba Maly princ?
Verim Ti Viky ze nebudu litovat
Citim to. 
Co tam je tedy o tom jak Alenka zmensila nekoho?(ptam se fakt jako ze se ptam) Nemuzu si vzpomenout ale je me to blizky. 
Maly princ toho mam doma ale proto ze je ve francoustine tak se me do toho moc nechce. 
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
To je oboustranne zrcadlo, pac ma dve strany, ukazujici stejny pohled, jenom "zrcadlove", ne?
Zacinam si pripominat proc jsi ma oblibena. 
Upravil(a) hirondel (2. 2. 2010 20:25)
Není tady
hirondel napsal(a):
Ty jsi na to nekdy zapomnela?!? No teda!
To ja na tebe nikdy. A kdyz jsem nemela do Babi pristup, chybela´s mi, vazne!
A to zvetsovani a zmensovani? No vidis. Taky nemam pamet jak kompl..., vim, ze tam bylo, ale "jak konkretne", to z ni nevydoluju..., ale touha vzpomenout si me donutila k rozhodnuti, ze to prectu znova. To bude teda namina (ňamina)... 
PS: Hir, ta veta by anglicky sla rict takhle: I'm reminding why you're my favorite... ? Pak rozumim.
Upravil(a) ViktorkaLove (2. 2. 2010 21:38)
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
hirondel napsal(a):
Ty jsi na to nekdy zapomnela?!? No teda!
To ja na tebe nikdy. A kdyz jsem nemela do Babi pristup, chybela´s mi, vazne!
A to zvetsovani a zmensovani? No vidis. Taky nemam pamet jak kompl..., vim, ze tam bylo, ale "jak konkretne", to z ni nevydoluju..., ale touha vzpomenout si me donutila k rozhodnuti, ze to prectu znova. To bude teda namina (ňamina)...
To ja jen pokus o takovy slovni obrat anebo jak se tomu cesky rika. 
Ja si tu Alici proste koupim a je to!
Totiz ja taky uz nevim koho alice zmensila, ja jen vim ze je to mozne a ze je mozne vsechno( tak jako ti co veri tomu samemu.) 
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
konstance napsal(a):
podotykam, ze oba - jeden muz a jedna zena - kdyz zjistili ze se mi z nich fakt zveda kufr a ze uz jim to "nezeru" - to psychicky neunesli a horce se rozplakali. a nedivim se, je opravdu proc brecet a doufam ze budou brecet dlouho a dlouho dokud z nich to cerno nevyplave ven..
Konstans, doufam, ze podbnost s nekym z Babi, kterou jsem zahledla, je ciste nahodna..., nebo ne?
nene, nikdo z babi, to bylo bohuzel naostro a nazivo. no skola zivota, jediny co me mrzi ze jsem se za to zrcadlo nepodivala hned, jenze me to taky nenapadlo, ze by mohlo byt jeste neco za zrcadlem..no moje blbost, priste SNAD budu chytrejsi

Není tady
Konstans, myslim, ze to bylo "poznani bolesti vykoupene" (tusim, ze te dost pozranovali), a to byva velmi hluboke, nezapomina se, a ozivuje se v pravou chvili, vis? 
Není tady
hirondel napsal(a):
mariposa napsal(a):
to jsem zrovna potrebovala slyset...asi mam trochu tendenci zvelicovat..takze tim padem to ale jde i opacne..diky 
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
hirondel napsal(a):
Co to bylo? Kdo to viiiiii kdo mi na to odpoviiiii?Precti si to, nebudes litovat! Ja jsem se tady tak "rozmlsala", ze si pro ne pri nejblizsi prilezitosti zajdu... a drazi milovnici neskutecnych skutecnosti... Co treba Maly princ?
malej princ je super!!
alenku jsem cetla uz kdysi davno jeste asi jako dite a vubec jsem to nepochopila...ale treba bych to mela zkusit znova asi bych to ted vnimala jinak
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Konstans, myslim, ze to bylo "poznani bolesti vykoupene" (tusim, ze te dost pozranovali), a to byva velmi hluboke, nezapomina se, a ozivuje se v pravou chvili, vis?
no to bohuzel vim, a mas pravdu, jeste to bude bolet dlouho, mozna uz naporad. ja si davam docela pozor, jenze kdyz uz jednou dostanu ranu tak opravdu poradnou, chjo, podle pravidla pod svicnem byla nejvetsi tma. ble ble
Není tady
hirondel napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
hirondel napsal(a):
Verim Ti Viky ze nebudu litovat
Citim to.
Co tam je tedy o tom jak Alenka zmensila nekoho?
jo tak to by me tedy taky zajimalo
JAK zmensila nekoho?? ja bych tak zmensovala a zmensovala,
az do neviditelna nejlepe...........
Není tady
konstance napsal(a):
...alenku jsem cetla uz kdysi davno jeste asi jako dite a vubec jsem to nepochopila...ale treba bych to mela zkusit znova asi bych to ted vnimala jinak
No protoze na prvni pohled se to tvari jako kniha pro deti... ale neni tomu tak, nebo, pokud, tak snad jenom pro deti z Menzy... Ja jsem to dost dobre zezacatku nechapala ani jako dospela, pac je to fantasticka, ... teda o fantazii pojednavajici, ... nebo ani to ne, ... proste s velkou fantazii napsana kniha pro dospelaky s dusi ditete... 
Není tady
konstance napsal(a):
Hele Konstans, myslim, ze jsi "prave zrala" cist ju znova! Udelej to. Treba pak prijdes na to, jak zmensovat a zmensovat, az udelat "trpajzlika", nebo jeste a jeste dal, az ouplne do neviditelna...

Upravil(a) ViktorkaLove (2. 2. 2010 22:16)
Není tady
konstance napsal(a):
To mas tak Konstance.
Kdyz me bylo asi pet let,z niceho nic jsem mela strach ze pod posteli nekdo ci neco je. Samozrejme ze tam nic nebylo,jenze ta mysl si s ditetem (s clovekem) pohrava. To co mysl vyvali na povrch je natlok skutecne,ze clovek si mysli ze tomu nemuze byt jinak. To je ale jen iluze. Tam uvnitr nas je neco co se neboji,co vidi ciste ale ta mysl(mysleni) do toho furt keca a keca.
Presto ale ta stejna mysl je schopna to cemu davala (dava) napriklad negativni charakter ci nejakou prilisnou vahu ,tezkost ,velikost,neunostnost apd. tomu dokaze dat naopak charakter opacny az dokonce neutralni.
Je to otazkou uvedomeni si toho ze ve finale je vsechno jen otazkou pohledu na vec. Vsechno co zijem tady je pouhou iluzi a videnim dle sebe.
To cemu rikame realita je jako sen. I ves nu je mozne vsechno. 
Není tady