27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Nemáte někdo zkuenosti z grilovacím kamenem?Pokrmy z něj jsou údajně úasně dobré,dá se na tom dělat ve a jetě je to zdravé.Musí to prý být speciální typ kamene,ten obyčejný ulový vdy praskne.Nael jsem firmu na webu nepovolená reklama ,zřejmě to budou specialisté na tyto kameny ale nevím.
Bohou
Není tady
Přestoe byl příspěvek od Bohoue jen otevřená reklama a ne dotaz, objasním grilovací kameny. Je to pouze OBCHODNÍ TRIK! Je jedno jestli grilujete na kameni nebo kusu plechu. Výsledek je stejný. Původně byly "grilovací" kameny pouívány a zřejmě jetě jsou v restauracích na západ od nás, moná někde nyní i u nás. Ftip je v tom, e se pouívají LÁVOVÉ desky, které i v horkém stavu při ponoření do vody neprasknou. Jakýkoliv jiný kámen praskne. Funguje to tak, e se lávové kameny rozehřejí v peci, na podnose přinesou ke stolu hosta a k tomu podle objednání různé druhy masa nakrájené na tenké plátky, zelenina, ovoce............a velijaké přísady. Host si bere jednotliné kousky a sám si je na kameni "ugriluje". Toto vím o známého, který v BRD pracoval v takové restauraci. Chtěl něco podobného otevřít u nás /1995/. Kdy sondoval podmínky provozu na Hygieně a ptal se, zda můe na stůl přinést hostu syrové maso tak hygienička málem omdlela. Take se Lávový gril nekonal.
Není tady
Přestoe příspěvek byla reklama, osobně musim říct, e z kamene na grilu mi maso chutná víc, ne z mříky. Je křehčí a je v něm větinou i víc ávy. A aby Vám kámen neprasknul (ula) dá se do kovové mříky. Akorát ho pak nesmíte polít vodou ))
Není tady
Meluzo jasně, ale je jedno, jestli má kámen nebo plech ev. litinovou plotnu. Výsledek je stejný, jiný ne na rotu.
Není tady
Tak nám to na kameni nechutná,.Děláme raději na rotu,někdy pouijem pečící tácky.Kdy jsou třeba kotlety hodně prorostlé!Pokud si děláme pízy máme gril dělanej svůj.Take jehlici a točíme a to nám chutná vůbec nejvíc!
Není tady
My máme velký kus letěné uly ( nebo snad mramoru?? ) , který nael můj mu při bourání domu. Posadili jsme ho na pár cihel a vára udělal z jeklu drák- objímku.
Rozdl mezi kamenem a elezným plátem je v tom, e kámen drí víc a déle teplotu, neochladí se na místě kam plácnete maso. Ten ná letěný je jetě absolutně nepřilnavý- asi jako ty nové kastroly s granitovou úpravou. Výhodou je, e se pod kamenem dá topit i troku horím dřevem, kouř nejde na maso a maso je extrémně dobré.
Známý si udělal podobný, praskl mu, ale tím e je v objímce, ničemu to nevadí.
Pořizovací cena byla taky 0 - byl to nález. Jetě jsme si z něho dělali srandu, e někomu típnul náhrobní kámen..
Lávové kameny mě osobně oslovily jen u masáí- jídlo mi z nich moc nejede.
Není tady
Uvauju o tom letěném mramoru dokonce jako dárku k narozeninám! Jak se oteplí, jsme hned na zahradě a často si připravujeme večeři na grilu- gratinovanou zeleninu (tu v alobalovém tácku), grilovaný hermelín, naloená kuřecí křidíélka... Tenhle nápad s kamenem , který je upevněn na tyči a můete ho tak otočit jako servírovací stůl nebo nad oheň a podle potřeby upravovat jeho výku, jsme viděli v prázdninovém pořadu o rybách. Měl to tam místní tmgast hned u rybníka, uloví rybu, hned ji kuchne a upeče!!!! Od té doby jsme do toho nápadu zamilovaní, jen nějak nevychází chcechtáky na desku.
Není tady
ahoj, muj znamy me ke koupi kamene uz dlouho presvedcuje...jak je to ve skutecnosti? opravdu na tom muzu delat i doma v panelaku a nebude tam nejaky kour, zápach nebo neco podobneho?
Není tady
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda by někdo nechtěl odkoupit lávový gril. Totoný jako na obrázku http://www.grily-grily.cz/grily-a-prisl … gril-campi cena 2300, moné se i dohodnout. Byl to nevhodný dárek, protoe máme lepí :-D Díky za reakce...
Není tady
Mě by zajímalo, jaký je rozdíl mezi masem připraveným na kameni a masem připraveným na pánvi. Jednu dobu jsme na kameni grilovali a přilo mi to stejné. Nebyla tam cítit ta vůně ohně, tak výsledek jako kdybys si opekla něco doma na pánvi a pak si to vzala sníst ven na zahradu :-/
Není tady
Maso připravené přímo na kameni jsem jetě pořádně neměla, tak nemůu soudit, ale řekla bych, e tam jde spí o ten záitek "pečení" na kameni. Můu akorát nabídnout zkuenost se srovnáním grilování na běném grilu a na grilovací pánvi. Hodně lidí je k tomu skeptických, ale my u si třetí zimu za sebou grilujeme v kuchyni a můu říci, e paráda. Je tedy třeba vybrat kvalitní pánvičku s tlustou mříkou (já mám z přírodní litiny), rozhodně se vyhněte teflonu a podobným povrchům. Maso teda nevoní tolik kouřem jako z běného grilu, ale určitá typická chu grilování tam je. Vem můu doporučit.
Není tady
zuzi777a napsal(a):
My máme velký kus letěné uly ( nebo snad mramoru?? ) , který nael můj mu při bourání domu. Posadili jsme ho na pár cihel a vára udělal z jeklu drák- objímku.
Rozdl mezi kamenem a elezným plátem je v tom, e kámen drí víc a déle teplotu, neochladí se na místě kam plácnete maso. Ten ná letěný je jetě absolutně nepřilnavý- asi jako ty nové kastroly s granitovou úpravou. Výhodou je, e se pod kamenem dá topit i troku horím dřevem, kouř nejde na maso a maso je extrémně dobré.
Známý si udělal podobný, praskl mu, ale tím e je v objímce, ničemu to nevadí.
Pořizovací cena byla taky 0 - byl to nález. Jetě jsme si z něho dělali srandu, e někomu típnul náhrobní kámen..
Lávové kameny mě osobně oslovily jen u masáí- jídlo mi z nich moc nejede.
Přidávám se. Maso na "náhrobnim kameni" nemá chybu. My ho tedy koupili od firmy, co dělá náhrobní kameny a soused nám udělal kovový rámeček. A s masem na pánvičce se to nedá srovnat. Omastek po naloení sice občas stejká do ohnitě, ale to nevadí. Na rozdíl od grilu, kde kadou chvíli musíme prskat vodu, aby jen hřálo a nehořelo
a maso nečernalo.
Není tady
Grilujeme na letěné ule, děláme na tom maso, zeleninu, volský oka, vechno, naprostá spokojenost. Taky ten kámen máme od známého, co má firmu na náhrobky
Není tady
Muzu rici ze v tomhle nemam zkusenost, ale co vim tak znami jej mají, my mame doma teda elektricky gril, na nas balkon je to ideal a paradne se nam delaji i poradne steiky na litinovem rostu.
asi bych nemenila!
Není tady
My prave jeden takovy mame a nemenila bych ho za nic..:-) Aj kdybych jednou bydlela v domecku, na terasu to uplne bohate staci!
Není tady
May si sehnali ulu a vůbec bych neměnila. U se tak těím, a začně grilovací sezona!
Není tady
A co mramorový gril? Nějaký rozdíl oproti ostatním grilům?
Není tady
podívej se na i-domaci potřeby, tam najde vechno, co hledá
Není tady
tam najde vechno, co hledá
Kecá.
Hledala jsem vyřezávaný prkýnko na výrobu makarónů - Na Vámi zadaný výraz nebyl nalezen ádný výsledek.
Není tady
Heleno, odkud ho zná? Existuje i pagetovník? Bude vyřezávat sama?
Není tady
Ze starejch kuchařek a domácích rádců.
A ne, nebudu - jen jsem upřesnila, e ani na těch zázračnejch stránkách nemají vechno
A pagety se dělají v maince.
Není tady
Já to věděla! (Tedy skoro vechno.)
Děkuju.
Není tady
No, já nala vechno, co jsem hledala
Není tady
No, já nala vechno, co jsem hledala
Ale to není to samý jako "tam najde vechno, co hledá"
Není tady
Mozná, ale já jsem tam fakt nasla vsechno, co jsem chtela poridit
Není tady