Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 13. 1. 2010 11:58

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Re: Ženská nevěra

Mikeš napsal(a):

xxxx napsal(a):

Čistě prakticky vzato, když bouchneš do stolu tvojí paní /a jejímu milenci obzvášt/ dojde že starost o tři děti není žádný med a pochybuju, že se milenec, který si jednou za měsíc vrzne, kvuli tomu přiváže na krk tři "hladové haranty". Rychle by tvojí ženě i jemu došlo, že už nebude takové ejchuchů, když jim k tomu budou tři dětičky brebentit.

tummenupp godlike
Líp bych to nenapsal big_smile

To bude mít Moonwalk pěknej binec v hlavě z těch našich různorodých rad  dumbom
no a tahat do toho děti, na to bych neměla žaludek neutral

Není tady

#77 13. 1. 2010 12:00

javena
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

javena napsal(a):

Moonwalku, jsem pro možnost č. 6.

Hmm, i když by to bylo "s nenávistí", jak píše Moon?

Ne, napsala jsem podmínky, asi sis nevšiml... tongue

S tím, že jestli si vybere mě, budem se snažit oba a obviňování, ať si schová... Pokud to nehodlá akceptovat, dohodnem se na podmínkách rozvodu. Děti, byt a pod.

Není tady

#78 13. 1. 2010 12:15

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

No já na místě Moona bych tohle teda moc dlouho nesnášela. Jo pokud by se ke mě chovala trošku rozumněji....nedávání tak okatě najevo že si s ním píše, jak je pro ni důležitý a jak se těší...nechala bych ji nějaký čas na rozmyšlenou a urovnání si co vlastně chce.

Ale takhle....nechat se k tahat za fusakli a aby se mnou zacházela jako s kusem hadru? Nene, mám přeci taky svou hrdost.
Postavila bych ji před rozhodnutí já nebo on.

Víš jak to říkal můj tatínek Moone?  Takhle U mě houpat můžeš, ale naopak už ne.

Není tady

#79 13. 1. 2010 12:43

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Grainne napsal(a):

Selima napsal(a):

TY SI ZAŽIL CHLAPA, KTORÝ BY SA CHCEL BAVIŤ O VZŤAHU? Alebo ktorý by žene povedal, že ju má rád po 3....X rokoch vzťahu? Ja NIE. hmm

Ja mam takovyho, mne to rika i po 20 letech smile

NO vidíš, a teba to zasa otravuje a nudí... Zvláštne je to n tom svete zariadené. stolt

No jo, kdyz to jsou jenom slova .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#80 13. 1. 2010 13:12

moonwalk
♥♥-----

Jak tu někdo uvedl. Mám opravdu z těch různorodých názoru dost zamotanou hlavu. Přeberu to asi takto.
- zkusím s ní probrat otevřené SMSkování. Ona tvrdí, že jsou to i její kamarádky, ale to dřív nebývalo. Je to píp, hned po tom skočí a odpoví a několikrát už se přiznala, že mu píše odpověď, co ona dělá doma, jak se mají naše děti, kam pojedeme na dovolenou a kdy. Nechápu co mu je do toho. Tady bych chtěl její rázné ano už to prostě nebudu před tebou dělat. On se stal součást naší rodiny a to nedovolím. Musí vědět co už je přes míru. Končím s touto tolerancí.
- to jestli On nebo Já nemá smysl asi řešit, nemám nad ní kontrolu a nechci ji mít, nemůžu jí kontrolovat telefon, poštu apod. To je čistě na ní. Jenom jí řeknu, že vím, že tu je a nechci to vědět, takže ať s tím něco udělá.
- jestli se něco změní na jejím vztahu ke mě chci to vědět na rovinu. Jestli mě bude pomalu odsouvat do pozadí odejdu.
- když to neskončí do určité doby kterou jsem si pevně stanovil, tak vztah ukončím i když mě to bude bolet. Nelze žít ve vztahu kdy partnerovy nevěřím ani nos mezi očima. Když mě miluje, nemůže být s jiným člověkem a nemá to nic společného s tím, že si nepřipadá dostatečně svobodná.

Není tady

#81 13. 1. 2010 13:16

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

moonwalk: jedná-li se o vztah, kde delší dobu psychicky a fyzicky trpím až tak, že se u mě projevují poruchy spánku, musím se uchylovat k antidepresivům nebo užívat léky na spaní ... pak je situace vážná natolik, že už je načase ji řešit. Je jedno, zda jde o ženu nebo muže - podstatné je to, že deptaný tvor už prožívá dlouhotrvající újmu na zdraví.
moone, tahle situace už nejde přehlížet a nelze v ní dále existovat. Musíš ji začít nějakým způsobem řešit, aby ses vymanil z té ponižující role, kterou doma hraješ a kvůli které trpíš jako zvíře.
Já bych na Tvém místě manželku srovnala do latě. Žádné oznamování, že máš taky "kamarádku". "Kamarádka" je od Tebe jenom výkřik do tmy a Tvoje žena je si toho velmi dobře vědoma., pro ni to znamená jenom Tvůj justament, který její pozici v žádném případě nemůže ohrozit. Pokud je Tvojí jedinou předností v jejích očích, že nosíš domů peníze a zabezpečuješ nadstandardně rodinu, oznam manželce, že únorem počínaje přispíváš na režii domácnosti (nájem, elektřina, voda, plyn) pouze jednou polovinou, na potřeby ostatních členů domácnosti také jednou polovinou a pokud se to manželce nelíbí, může se nechat rozvést.  Oznam jí, že tento stav věcí bude trvat tak dlouho, jak dlouho bude trvat její okaté zanášení smile
Pokud Ti můžu poradit, jediný účinný prostředek, jak manželku srovnat do latě je přiškrtit jí penězovod. Samozřejmě se jí to nebude líbit, bude prskat jako křeček, vztekat se a vymýšlet protiakce. Na to se připrav a neustup ze svého stanoviska ani o píď. Přece nechceš doživotně doma hrát roli hadrového panáka, který je dobrý jenom na to nosit domů peníze a vůči kterému nemá manželka ani základy běžné lidské slušnosti, neřku-li ohledy vůči Tobě jako svému partnerovi.

Upravil(a) Kiara (13. 1. 2010 13:19)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#82 13. 1. 2010 13:39

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Kiara napsala:
Já bych na Tvém místě manželku srovnala do latě.....možná ukamenovat....:-))

Kiaro, v tom případě poraď i mě, jak bych manžela- nevěrníka  měla srovnat do latě. je to "jen" obráceně.....
Myslíš psychicky, fyzicky?

přiškrtit penězovod?!? - ale  ona pracuje, to o penězích nebude....

Upravil(a) Michaela.43 (13. 1. 2010 13:44)

Není tady

#83 13. 1. 2010 13:54

helena
♥♥♥♥♥♥♥

jediný účinný prostředek, jak manželku srovnat do latě je přiškrtit jí penězovod
Vzhledem k tomu, že moonwalk píše "dokáže rodinu finančně zabezpečit", to asi moc nepomůže. Paní si velmi pravděpodobně dokáže a) zajistit slušné výživné na děti, b) najít rychle jiného oslíčka a navíc, bude-li to přiškrcení vnímat úkorně (jako že bude), může sáhnout k odvetným opatřením, která se moonwalkovi ale vůbec nebudou líbit.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#84 13. 1. 2010 14:05

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Moone, jak dlouho to všechno trvá? Když nebudeme brát v potaz jednorázové nevěry tvé ženy....jak dlouho mám tento druhý paralelní vztah?

Není tady

#85 13. 1. 2010 14:08

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Nenyslím ukamenovat ... smile mám na mysli, aby moonwalk udělal  takové opatření, které bude manželka pociťovat velmi úkorně.
Jistě, že manželka pracuje a má vlastní příjem ... otázka je ta, jestli až dosud neměla manželka svůj příjem jako "kapesné" a ostatní náklady na domácnost nebyly hrazeny výlučně z prostředků manžela.  Protože si myslím, že v tomto případě nejsem daleko od pravdy smile vidím změnu uspořádání, tzn. přiškrcení penězovodu formou "každej půlku, zbytek za svý" jako obranný prostředek, kdy manžel jasně vyjadřuje svoje rozhodnutí už nedělat doma vola.
Michaelo, jak srovnat manžela nevěrníka Ti skutečně neporadím ... většinou takhle vystupují pánové a dámy, kteří jsou bezpečně přesvědčeni o beztrestnosti svého řádění, nezajímá ho, co si partner myslí či co cítí a partnera samozřejmě nemilují (milovat znamená si partnera vážit, cítit k němu úctu a vyhýbat se všemu, co by toho druhého mohlo zranit), partner je pro ně jen  osoba, sloužící pouze k uspokojování jejich zájmů.
Tady nejde a-priori "srovnat" partnera-nevěrníka, tady jde o to "srovnat" především sám sebe, uvědomit si co mi soužití s takovým člověkem přináší (či naopak bere) a nastavit sám sobě hranice, co si ještě nechám líbit a jak dlouho ještě hodlám snášet to, aby se mnou jednal partner jako s kusem onuce.
Vždyť pro moona musí být strašně ponižující, když byl do manželství vybrán na základě vypočítavého kritéria "kolik bude nosit domů", manželka mu soustavně zahýbá, neváží si ho, sice mu poskytne sex podle potřeby, ale stejně tak je rozdávačná i jinde a chudák moon je tak postaven do pozice chlapa, který doma dělá pravidelnou stojku ... a jinak může být vlastní ženě ukradený hmm

Není tady

#86 13. 1. 2010 14:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

javena napsal(a):

Seli, taky nepíšu - říct to milencově manželce.  Větší ubohost neznám. Jen pro dokreslení, co bude panáček za hrdinu, když se klepe, aby se to doma neprofláklo. To svědčí o tom, že s milenkou, narozdíl od manželky do budoucnosti nepočítá... tongue
Moonwalk se nemá čeho bát, když si bouchne do stolu. Já bych se na jeho místě spíš bála, že když to neudělám, strávím život s někým, kdo je se mnou kvůli pohodlnému životu - auto, zabezpečení rodiny, dovolený u moře... a ne proto, že se mnou chce být. Což tedy u Monnwolkovi manželky není jisté ani když pustí milence k vodě... hmm
Za mě, já bych ji vyrazila... vissla

Mmch. - i kdyby Monnwalk informoval ženu milence své ženy, může mu být fuk, že si ho žena nebude vážit. To už dělá dávno. vissla

To síce áno, ale ON SÁM by možno stratil sebaúctu(teda ja by som ju stratila určite... stolt ).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#87 13. 1. 2010 14:13

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara, možno máš pravud, ale zasa takéto trucovanie... hmm môže vyvolať ďalšie trucovanie. Plus, ani úctu, ani lásku si peniazmi alebo ich priškrtením nevymôžeš. Ja osobne by som nechcela, aby bol ktokoľvek so mnou kvôli tomu, že mu dávam viac peňazí. usch Hoci uznávam, že tá podmienka o partnerstve podmienenom financovaním je dumbom .

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#88 13. 1. 2010 14:15

moonwalk
♥♥-----

Kuřátko napsal(a):

Moone, jak dlouho to všechno trvá? Když nebudeme brát v potaz jednorázové nevěry tvé ženy....jak dlouho mám tento druhý paralelní vztah?

myslím, že od července 2009 asi konec to jsem jí poprvé slíbil koupit auto. Ona tvrdí, že on byl první co se s ní o tom autě na chatu bavil a pak to šlo ráz naráz. Vím o tom od začátku září.

Není tady

#89 13. 1. 2010 14:41

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Mně trochu už příjde, že si z nás dělá moonwalk legraci. To není možné, aby to tak fungovalo? Proboha, i když si v manželství nerozumíme, tak se stále chováme k sobě nějak s úctou,ne?

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#90 13. 1. 2010 14:43

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Hm ... tak půl roku ... hmm Začalo to koncem července a Ty ses o tom dozvěděl začátkem září, takže pokud dobře počítám, zjistil jsi to po pár týdnech.
For all: "přiškrtit penězovod" ... tím mám na mysli m.j. i nepořizovat své ženě nadstandardní dárky, vím-li, že moje zákonitá obšťastňuje svojí přízní ženatého milence. To už se nedá nezvat velkorysostí, ale podle mě to hraničí úplně s něčím jiným wink

Není tady

#91 13. 1. 2010 14:49

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Kaštanka napsal(a):

Mikeš napsal(a):

xxxx napsal(a):

Čistě prakticky vzato, když bouchneš do stolu tvojí paní /a jejímu milenci obzvášt/ dojde že starost o tři děti není žádný med a pochybuju, že se milenec, který si jednou za měsíc vrzne, kvuli tomu přiváže na krk tři "hladové haranty". Rychle by tvojí ženě i jemu došlo, že už nebude takové ejchuchů, když jim k tomu budou tři dětičky brebentit.

tummenupp godlike
Líp bych to nenapsal big_smile

To bude mít Moonwalk pěknej binec v hlavě z těch našich různorodých rad  dumbom
no a tahat do toho děti, na to bych neměla žaludek neutral

...ale vzdyť ona do toho děti dávno natáhla. Je naivní si myslet, že to jak je tatínek neštastnej děti nevidí. Mně se taky zamlouvá možnost 6 a klidně i 7. Když se kácí les lítají třísky a ve válce a lásce je povoleno všechno. Nebo je fakt lepší žít takovej smutnej život  ublíženej život? Do kdy? Jsme tu jen na chvíli a tam kde konč svoboda podvádějíc ženy začíná svoboda zakladatele vlákna. I  on má právo těch pár let co mu zbývají prožít hezky a v lásce.

dum spiro spero

Není tady

#92 13. 1. 2010 14:52

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

moonwalk napsal(a):

Jak tu někdo uvedl. Mám opravdu z těch různorodých názoru dost zamotanou hlavu. Přeberu to asi takto.
- zkusím s ní probrat otevřené SMSkování. Ona tvrdí, že jsou to i její kamarádky, ale to dřív nebývalo. Je to píp, hned po tom skočí a odpoví a několikrát už se přiznala, že mu píše odpověď, co ona dělá doma, jak se mají naše děti, kam pojedeme na dovolenou a kdy. Nechápu co mu je do toho. Tady bych chtěl její rázné ano už to prostě nebudu před tebou dělat. On se stal součást naší rodiny a to nedovolím. Musí vědět co už je přes míru. Končím s touto tolerancí.
- to jestli On nebo Já nemá smysl asi řešit, nemám nad ní kontrolu a nechci ji mít, nemůžu jí kontrolovat telefon, poštu apod. To je čistě na ní. Jenom jí řeknu, že vím, že tu je a nechci to vědět, takže ať s tím něco udělá.
- jestli se něco změní na jejím vztahu ke mě chci to vědět na rovinu. Jestli mě bude pomalu odsouvat do pozadí odejdu.
- když to neskončí do určité doby kterou jsem si pevně stanovil, tak vztah ukončím i když mě to bude bolet. Nelze žít ve vztahu kdy partnerovy nevěřím ani nos mezi očima. Když mě miluje, nemůže být s jiným člověkem a nemá to nic společného s tím, že si nepřipadá dostatečně svobodná.

...sláva, když ted udělaš jednu třetinu toho co si si předsevzal bude to skvělé. Ať  to dopadne jakkoli, když se člověk zbaví nevěrníka neskonale se mu povětšinou uleví, stačí si přečíst zdejší diskuse.

dum spiro spero

Není tady

#93 13. 1. 2010 14:57

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Mně trochu už příjde, že si z nás dělá moonwalk legraci. To není možné, aby to tak fungovalo?

No tak můj kámoš, co se mnou chodí občas na hokej, to má teď doma dost podobný - měl podezření, že manželka má milence, tak na ni uhodil (nemyslím pěstí, samozřejmě big_smile), ona nic nezapírala, milence přiznala, ale řekla mu - podobně jako pí Moonwalková - že jakmile se o cokoli pokusí, je konec a odejde od něj (mají spolu 2 děti), a ať jí nechá, že se stejně nejspíš vrátí až opadne její zamilovanost, ale teď je do milence prej úplně tuhá... tož asi tak...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#94 13. 1. 2010 14:57

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

4 měsíce to víš....slušné. Já to vydržela tak 2-3 a to to přede mnou BM tajil. A když si na to období vzpomenu, nikdy více.

Myslím, že ať už to u vás dopadne tak nebo tak, bude to pořád lepší než tento stav. Stav kdy ty víš, jí je to šumák a stojíte na místě wink

Není tady

#95 13. 1. 2010 15:10

moonwalk
♥♥-----

Kuřátko napsal(a):

4 měsíce to víš....slušné. Já to vydržela tak 2-3 a to to přede mnou BM tajil. A když si na to období vzpomenu, nikdy více.

Myslím, že ať už to u vás dopadne tak nebo tak, bude to pořád lepší než tento stav. Stav kdy ty víš, jí je to šumák a stojíte na místě wink

Já neřekl nikdy, že je jí to šumák. Myslím, že ví, že dělá něco špatně, ale že to nejde ovlivnit. Jak tu někdo uvedl, citům se nedá poručit. Snaží se mi to doma kompenzovat, víc se mi věnuje ve všech oblastech. Je z toho cítit, že mě má stále ráda, ale on je číslo jedna v jejich očích. Nevím jak dlouho ještě bude, protože ta dálka a řídkost jejich styku tomu dává velký náboj. Bohužel.

Není tady

#96 13. 1. 2010 15:24

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

"protože ta dálka a řídkost jejich styku tomu dává velký náboj."

To jsi trefil......

Není tady

#97 13. 1. 2010 15:38

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Ale my víme, žes neřekl, že je jí to šumák. Jenže podle toho jak popisuješ, že se chová, ji to šumák je.

Není tady

#98 13. 1. 2010 16:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, ja osobne by som bola za to buď na vzťahu ešte popracovať - OBAJA - a aktívne niečo robiť pre jeho zlepšenie(návšteva v manželskej poradni, inicitíva smerom k spoločne strávenému času - bez detí aj s deťmi - a pod.); alebo potom uťať to a rozísť sa pokiaľ možno bez hádok, bojov a zlomyseľností. Z "boja o moc" - ani o peniaze, či o to, kto je lepší alebo žiadúcejší alebo väčší frajer - ešte nič dobrého nevzišlo. Dnes som bola na obede s kamoškou, ktorá si po X rokoch manželstva našla iného(a NEBOLO to bez dôvodov, ani z rozožranosti hmm ), odsťahovala sa k nemu; ale jej muž si po období trucov a vzdorov nejako dokázal ukočírovať emócie a ego, dohodli sa na striedavej výchove detí a dokonca občas aj psa Byt ostal jemu a vysporiadnaie uviazlo, ale je napísaný na deti a on si tam aspoň nedoviedol frajerku. A v rámci možností to funguje najlepšie, ako sa len dá. stolt Už kvôli deťom hlasujem proti naschválom, ale aj proti potláčaniu vlastnej hrdosti a úcty tak voči sebe, ako aj voči partnerovi a spoločnému vzťahu. wink

Brita

Není tady

#99 13. 1. 2010 16:34

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

moonwalk napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

Já neřekl nikdy, že je jí to šumák. Myslím, že ví, že dělá něco špatně, ale že to nejde ovlivnit. Jak tu někdo uvedl, citům se nedá poručit. Snaží se mi to doma kompenzovat, víc se mi věnuje ve všech oblastech. Je z toho cítit, že mě má stále ráda, ale on je číslo jedna v jejich očích. Nevím jak dlouho ještě bude, protože ta dálka a řídkost jejich styku tomu dává velký náboj. Bohužel.

Ad vytučněné-  Já  začínám mít pocit, že jsi krutě neskutečný...va

Prosím Tě- jak vypadá to, že  ti "vynahrazuje  v jiných oblastech" ? Máš  dvakrát vvyžehlené sako?  Praktikuje  se slastným výrazem  v očích a myšlenkama na milence extravagantnosti v sexu, které předtím odmítala? A auto, co byste kupovali , bude mít aby nemusela s milým teďka mrznout, co?

Protože já  si fakt nedovedu představit, jak někomu s hlavou  v dlaních jehp manžel( ka) odcházející se zpěvem na rtech za milencem "něco kompenzuje"... To ti fakt stačí kompenzace ?
  Kdyby sis dal na hromádky věci co ti vadí a co tě uspokojuje - to by fakt  tahle ponižující situace  byla na té větší kupce?
  Sám píšeš, že jsi už  z toho na prášky. Te´d si představ modelovou situaci:  zhroutí se ti práce,klekneš zdravotně, nebudeš mít na "standard" uspokojující manželku. Myslíš, že taková "parťačka" tě bude podepírat až se budeš hrabat ze dna?  Protože tě má za  bačkoru, tak s tebou podepře dveře aby jí netáhlo do baráku.
   Myslím, že tuším  Kiara má v mnohém pravdu -  měl bys doma  zadupat. Ale ne nějaké cupy cupy u chalupy- to by chtělo pořádný kravál. A prásknout dveřma , jít na bowling,  odjet sám na hory, nechat  paní "pokochat " v domácnosti, kde  chlap není " na drátku".
Můj manžel svojí BM přiškrtil přívod peněz v obdobné situaci. Začala  prskat, ale  přitáhla na pár týdnů zpět. Pak začala znovu.  Mezitím si ale on uvědomil, že už takhle dál žít nechce- čekat na něčí "nucené" návraty a   oblbování kořeněné    slovy - vždyť jsme rodina a děti nás potřebují, tebe miluji, on mě naplňuje citem....... Bla bla  bla

Není tady

#100 13. 1. 2010 17:01

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

moonwalk napsal(a):

To sem byla jaháááá  lol

Upravil(a) Kaštanka (13. 1. 2010 17:02)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí