29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojík,
dneska u nás večer hrůza, beruška měla hroznou koliku, já už fakt nevím čím to a co s tím dělat, nakonec usnula v deset mě na hrudníku, tak jako když byla malinká...
Jani, posílám ti SZ s prosbou.
Abych to uvedla na pravou míru, tak H. nikam na půl roku nejede, to jen já jsem si tak fňukala, že jste si to asi vydedukovali. Jede na týden, s možností si to prodloužit, je to takový výlet, budou objíždět různý kouty Holandska, takže snad se vrátí brzy.
Asi si říkáte, týden co to je, ale my jsme na sebe dost fixovaný a nějak si to neumím představit, ale zas o to víc se na něj budeme určitě těšit.
A ten sraz a Lipno mám jako náhradu za to, že on si odpočine teď a já potom kabát v mojí velikosti už prodali
napřed mě do něj H. nutil a pak ho stejně nemají a teď mě to mrzí
Luli, fotečky nádherný! Já pořád obdivuju Terinky kukadla. Koukám, že máte kostičky s překvapením od Sassy, jak se malý líbí? Mě nadchly, ale pak na ně nedošlo, jsou opravdu tak pěkný jako na obrázcích?
Moni, já se na sraz zatím nepšihlašuju, uvidím kdy to bude a kde, nechci na slibovat účast a pak to nesplnit. Stejně bych někdy radši sraz nás letních přeci jen znám vás
Puzzle mám po půlce obýváku a stejně je to málo
my koupili skákacího panáka, takže jsou to velký tvary-čísla. Máme 4sady (napřed dvě a pak byla sleva
) Určitě to dobře izoluje a Týnce to vyhovuje líp, než deka co měla předtím. Otáčí se jí na tom dobře i plazí, ale ona dává i tu plavučku.
H. jí to hrozně rád skládá, každý den jinak a nejradši by jí z toho stavěl domečky Týnka to zase ráda rozebírá
Vodu používám převařenou z kohoutku, máme tady hodně kvalitní. POužívám jí do vaření a na čajíky.
V noci krmíme 3x až 4x
Azalko, pěkně přibíráte a jak si tě na FB najdu?
HOlky já už jsem prostě taková, neumím jít spát dřív než mezi 22-23h, jsem taková sova a H. taky, což nám docela vyhovuje, Týnka usíná kolem osmý a my pak máme večer pro sebe. Nějak nejsem unavená a jen bych koukala do zdi. To jen v těhu jsem usnula kdekoli a kdykoli
Ráno Týnka vstává okolo osmý, dřív se dala přemluvit do devíti nebo desíti. A to už jsem vyspaná. V noci nakojím a spíme dál, když nejsou prdy, takže vlastně nevstávám. A poslední dobou když si Týnka dává dopol. spánek a H. je na ranní, tak si zdřímnu na chvilku s ní
Není tady
Dobré ránko - tradice - opět první, Lusinka poslední
Lusi, tak naštěstí je to jen týden, to nějak vydržíte a zvládnete. A o to víc se na sebe budete těšit!!!
Tak hezký den všem!!!
Není tady
nazdárek dnes jedu placovat až odpolko tak snad budu mít chvilku čas i na vás, no snad tu někdo bude....
Jůlinka včera večer pořád plakala, vůbec nemohla usnout a povedlo se jí to až po 22 hod. u mě na posteli. Ale spinkala celou noc, jedla je ve 2 hodiny a pila snad jen jednou, tak sem se konečně trochu vysplala v celku. Ted posnídala broskvičkovou přesnídávku, nalámala sem jí do toto Sunárek sušenky a moc jí to chutnalo. Dokonce se snažila kousat ty nerozpuštěné kousky
Lusinko týden uteče jak voda a je fakt že se na něj budeš potom moc těšit. Já když jedu na služebku (4 denní) odjíždí se ve čtvrtek a vrací v pondělí, tak se těšim až vypadnu (jsme spolu 16 let) a už v sobotu se těším strašně domu
Minasko na sraz jsem písla, ale budu se řídit finančně. Jak je to daleko neřeším, ale nechci za 2 dny zaplatit částku za kterou pojede Eliška na tábor na 3 týdny. Platově sem díky rodičáku spadla o dost peněz tak se musí šetřit ... no snad holky vyberou něco rozumného. Já nepotřebuju žádný komfort, stačí mi teplá voda, střecha nad hlavou a postel. Ostatní nesmysli je zbytečný přepich, jede se na 2 dny a né měsíc.
Co se týče těch chůviček. Když sme byli na Pohádce, nevík kolik nás tam bylo ale celkem dost a popravdě sem zaregistrovala je jednu chůvičku. Já mám chůvu živou, tak jí vezmu noťase a ona bude s Jůlinkou....pokud tedy pojedeme. Popravdě jsem chůvičky ještě nepoužili, přemýšlím že je prodám.
Puzzle, o těch taky přemýšlí, ale nevím jaké koupit. Asi tak před dvěma lety se nějaké stahovali z trhu protože byly zdraví škodlivé. Tak se toho trochu bojím.
Není tady
Ahojte u nas je lazaret, nejaka strevni viroza. Zacala jsem ja v utery, vcera vecer zvracel Filik a dnes manza. Takze blije a ... cela rodina
Není tady
Jejda Pauli - no to je radost, tak přeji brzké uzdravení!!! No nejhorší jak to chytne i ten malý prcek co? Chudinka!!!
Jani, ty jezdíš do Polska pro ten Nutrilon? Já totiž zjistila, že se tam prodává i Hami - pod názvem Bebiko a kašičky Bobovita. Kupuješ to v lékárně, nebo se to dá sehnat taky v drogerce?
Není tady
Paulina napsal(a):
Ahojte u nas je lazaret, nejaka strevni viroza. Zacala jsem ja v utery, vcera vecer zvracel Filik a dnes manza. Takze blije a ... cela rodina
Pauli vy máte teda věci. Přeji rychlé uzdravení, hlavně aby Filípka to brzy přešlo a moc ho to nezlobilo
Není tady
Moni, Žanet, Lusi moc děkujeme za pochvalu
Jo ty kukadla má asi fakt výjimečný, nám to nejdřív nepřišlo, ale jak s ní kamkoli vlezeme, tak každej prvně obdivuje oči
Tak mě tak napadá, jaká myslítě, že z toho vyleze barva? Ne že by to nebylo šumák, ale jen ze zvědavosti.. Tak modrá už to asi nebude, to je jasný, ale myslíte, že zhnědnou? Nebo už zůstanou takový šedý? Já nevím do kolika se to tak vybarvuje..
Lusinko, kostičky od Sassy dostala od tchýně k ježíšku, jsou fajn, jsou krásný i ve skutečnosti, Terince se určitě líbí, ale ještě jsem je schovala, píšou na nich 9+ a v našem případě to asi tak bude, protože malá pořád ještě strašně všechno strká do pusinky a tam je fakt hodně ostrej suchej zip, myslím, že by se o něj mohla lehce škrábnout do dásní.. Ale myslím, že pak si s nima určitě hezky vyhraje
Holky, tchýně zítrá odlétá na 6 týdnů do Mexika, to jsem zvědavá, jak mi bude chybět
Pauli, tak ať vás to brzo pustí.. Přítel si tím prošel po novým roce, měl horečky, děsný křeče, ležel 3 dny doma, to je co říct, že ani do práce nechodil jak mu bylo zle.. No a zjistilo se, že má salmonelozu, 2. ledna byl v hospodě na pivu a přesně po6ti hodinách, jak je inkubační doba se mu to rozjelo Jsem zvědavá, kdy bude úplně negativní.. Taky to může být otázka měsíců.. No my jsme to naštěstí nechytly. Jednu výhodu to má, dal si novoroční předsevzetí zhubnout do svatby 10kg a už má díky tomu a díky následný dietě, která je u něj ještě pořád nezbytností 5 kg dole
Ještě ta dvojitá brada a bude z něj zase štramák
Žanet a co Miška, už je zdravá?
Není tady
Pauli ať Vás to brzy přejde, a hlavně FIlíka
Žanet jezdím do polského těšína , u Castoramy je lékarna, tak kupuju tam, jinak Beba se jmenuje v polsku Nan
Lu kukadla fakt nádherné, maoje kamarádka z výšky má taky holčičku a ta má taky takové kukadla akorát černohnědé
jinak jak máte doma teplo ? že je Terinka nahatá ?
já mám Tobiho teď děsně navlečeného, máme stará okna, přes která táhne a ikdyž topíme tak víc jak 20 tu není a to je Tobi zvlášť nazemi hend ledový a začne kýchat
Upravil(a) janabas (14. 1. 2010 13:12)
Není tady
Jani, my topíme v krbových kamnech a na ten malý prostor máme strašně výkonný, takže tu máme fakt teploučko, tak 23, 24 minimálně, a to jenom udržuju žhavo.. když topí tatínek, tak máme i víc - to je tu jak v pekle, já jsem zimomřivá, ale to bych se svlíkla i z kůže a stejně je to málo Takže já mám Terinku nahulatou fakt často - teda od pasu dolů, o hodně líp se jí totiž tak přetáčí atd. Ze začátku se totiž přetáčela jenom slečená.. Je to exhibicionistka
Jani a jak stará je ta kamarádky holčička? Že už má ty oči zhnědlé? Nevíš, měla je taky prvně takovýhle šedivý? Jsem s tím otravná, já vím
Včera jsem na tebe myslela - měla jsem taky den blbec, nejdřív se mi z lednice vylila celá láhev mlíka - jak jsem rychle šáhla do dřezu pro hadr, tak jsem sejmula ještě láhev bezinkovýho sirupu vedle dřezu
A večer další karambol s Terinčiným čajem, to byla naštěstí už jen voda, ikdyž vařící, ale naštěstí se to vylilo jenom na podlahu a nikdo v dosahu nebyl.. No říkám, den blbec.. Chtěla jsem ještě večer žehlit, ale radši jsem se na to vyprdla při mý včerejší šikovnosti bych nejmíň podpálila chalupu
Není tady
Všechny moooc zdravím.Dneska jsem absolvovala kontrolní OGTT a glykemii na lačno mám hraniční.Zítra si budu volat na výsledky,tak snad to bude všechno v normě.
Štěpánek se ted' pořád otáčí na bříško.Sotva ho položím na záda,hned je na břiše.Občas už zvedá prcku a strká pod ni nožičky jako by chtěl lézt.Ale na to má ještě spoustu času.
Lusi,moc dobře vím,jak ti je,když ti má H. odjet.My byli s manžou taky pořád spolu do té doby,než začal před necelými 4 roky jezdit s kamionem.Strašně těžce jsem to nesla.Nebyla jsem zvyklá být sama.Ze začátku to šlo.Jezdil pryč maximálně na 3 týdny,ale jak časem měnil zaměstnavatele,byl pryč i 6 týdnů.Což už bylo moc na nás oba.Ted' je to v pohodě,kyždý víkend je doma a někdy na otočku i v týdnu.Ale zvyknout se na to dá.Ted' když je dýl doma,tak se zase těším,až odjede.
Pauli,at' se brzo vykurýrujete.Střevní viroza je nepříjemná záležitost pro dospělýho natož pak pro takovýho prcka.
Luli,salmonela je pěknej prevít.Vojta ji měl ve 3 letech a tři měsíce jsme chodili na výtěry,než měl 3 za sebou negativní.
Upravil(a) libunda (14. 1. 2010 14:05)
Není tady
Já vím, Libu, že je to na dlouhý lokte.. No hlavně, že to nechytla malá..
A hygiena si to pěkně hlídá, volali nám hned druhý den po výtěru a zjišťovali, kde přítel pracuje..
Tak držím pěstě, ať to máš zítra v pořádku!
Není tady
Lulu já sem si dneska vysypala rýži po kuchyni...sem si připadala jak blabá popelka...byla sem líná vytáhnout vysavač
Není tady
ahojky..
Tak jsme dnes byli s Jonáškem na prvním plavání...no děs...jen jsme vlezli do vody, Jonášek spustil hysterický pláč a nešel ničím utěšit, vůbec se mu to nelíbilo, tak jsme museli vylézt...ještě asi půl hodiny jsem ho uklidňovala, tak hysterického jsem ho snad nikdy nezažila...přitom ta hodina byla moc bezvadná, všechny další děti byli moc spokojené, ale Jonášek to prostě neskousnul...paní cvičitelka mě uklidnila, ať si z toho nic nedělám, že se to stává, ať to určitě nevzdáme a zkusíme znovu...hodinu mi vůbec nepočítali jako absolvovanou, můžeme si nahradit...nevím, čím to bylo, když Jonášek normálně vodu miluje, ve vaně je jak rybka, tak jsem myslela, že se mu to bude líbit...asi to bylo tím, že to bylo nové prostředí, moc lidí, studenější voda, slyšel plakat nějaké cizí děti, což nemá rád, já nevím.. domluvila jsem se, že znovu příjdeme v neděli, kde bude jen málo dětí a vše klidnější...třeba se to poddá...ach jo...pokud by to opět proplakal, půjdeme na hodinu nejmenších miminek...no uvidíme...člověk si myslí, že mimču udělá radost a pak to takhle dopadne...
Lusi, taková doba odloučení se dá přežít, neboj...při mé práci jsem stále cestovala, každý týden jsem nebyla pár dnů doma, po hotelích a taky jsme to s M. vydrželi... Aspoň se na sebe budete víc těšit a návrat bude stát za to !!
Pauli, přeji brzké uzdravení
Moni, vidíš, malý se už přetočil sám, to je dobré znamení...určo to pak půjde čím dál tím líp!!
Není tady
Keks podívej se, nebo se optej jakou teplotu má jejich voda v bazénu a jakou dáváš doma. Doma dáváš cca 38 nebo teplejší a v bazénu bývá méně. Tady u nás prý dávají něco okolo 30° a to je dost. Já se přikláním k tomu že voda byla na něj moc studená. Měli tě upozornit, že ho máš nejdříve otužovat. Zkus mu doma co 2-3 dny snižovat vodu o jeden stupínek a uvidíš příště. My jsme Jůlince ve vaně na cvíču dávaly 34 ... postupně z 38 a byla v pohodě. Doma jsem jí musela dávat stejnou teplotu jako na cvíču, zvykla si a vůbec jí to nevadilo.
Není tady
Pavlí, cvičitelka říkala, že voda měla 33 stupňů, no byla chladnější, než doma...to je fakt...zkusím doma otužovat, třeba si musí na to Jonášek nejdřív zvyknout...uvidíme..ale nevzdám to, když jsem viděla, jak jsou jiné děti spokojené...na druhou stranu, pokud to nepůjde, lámat přes koleno to nebudu...
Není tady
Keksi u nás mají 32 st a přímo mi řekli, že mám přijít až budem tak týden koupat v takhle teplé vodě, že to jinak nemá moc smysl
Není tady
Možná mi to opravdu zapomněli jen říci, s tím otužováním protože jsem začla chodit rovnou do dvojky...jednička je pro menší miminka...možná to brali jako samozřejmost, že to vím...chodím do jednoho z nejlepších plavání v Brně, i zázemí mají moc pěkné a všichni jsou příjemní, tak zkusím otužovat a uvidíme, co to udělá... zatím to nevzdávám...
Není tady
Keksi určitě to nevzdávej,ono toho bylo na něj asi moc, nové prostředí a studená voda, to půjde
my půjdem vyzkoušet asi za 2 týdny a uvidíme co to udělá s naším atopickým ekzémem, možná nebudeme moct chodit vůbec a počkáme na moře
Není tady
Ahojky, my měli zajímavou noc. I přes to, že se Robí netočí se rozhodl, že bude v noci spinkat na bříšku. Pořád se budil a snažil se přetočit, chvíli mi trvalo, než mi došlo co chce Jsem ho otočila na bříško a Pak byl klid do rána
Pavli, děkuju za recepty, budu brzy zkoušet
Lu, ty očička by se měli ustálit kolem 6. měsíce.
Já jsem se taky ohlásila na ten sraz, ale zatím tam jsou všechny co neznám. Takže čekám, jestli se tam objeví někdo od nás. Jinak Lusi, taky bych radši sraz letňátek.
Pauli, hlavně ať jste v pořádku
A vypadá to , že půjdu taky do puzzle
Lusi,týden uteče rychle, jsem si podle tvého "naříkání" mylsela, že jede min. na rok Nic ve zlém.
Vyzkoušej na tu koliku Laktobacílky baby, Robí měl taky prdíky když jsme začínali s příkrmama a pomohli nám. Kamarádce taky.
My na plavání chodit nebudeme. Robí vodu nerad, jsem ráda, že ho zvládám deně koupat
Není tady
Ahojky, u nás se spinká, kupodivu celkem klidně, tak to nezakřiknout.
Moni, já vím, že sem naříkala a že ti to může přijít blbý, ale my jsme na sebe prostě dost fixovaní a přijde mi to i tak dost. Taky mě mrzí, že my jsme spolu nikdy ještě na dovče nebyli a teď pojede sám. Prostě jsme pořád asi jako puberťáci, neumím bez něj být, nebo umím, ale nechci, je to moje drahá polovička i když mě občas štve.
Do Laktobacílků asi půjdeme, uvidíme jak dlouho budou zabírat ty.
Ohledně puzzlí, dneska jsem viděla leták globusu a ty panáky co máme my jsou v akci za 100,- tak asi zase budeme rozšiřovat. Ty první dvě sady jsme kupovali za dvojnásobek tak nekupte to no H. si vyhraje
Není tady
Pauli, tak ať vás všechny bacil brzy opustí
Keksi, taky si myslím, že to mohlo být teplotou vody, určitě to nevzdávej, brzy se to Jonáškovi určitě bude líbit.
Můžu se jen tak pro info zeptat kolik v Brně platíte za lekci? jestli ti to nevadí?
Mě se plavání s miminky moc líbí a Týnka vodu miluje, i když nikdy nemůžu vědět jakou bude mít reakci.
Nějak se mi ale nechce začínat v zimě, přeci jen doprava autobusem po plavání není nic moc. Myslíte, že nás vezmou někam do plavání na jaře, jestli nebude vadit, že Týnka bude proti těm prťatům starší?
Libu, ať jsou zítra výsledky v normě!!!
dneska byla nová potravina - rýže s mrkví - chutnala i mě Že by jí díky tomu prdíky netrápili? to je asi spíš náhoda.
Po obídku jsme zkusila na nočník a beruška se hned vyčurala, kakat se jí nechtělo, tak jen prděla jak muflon Večer když jsem jí nechávala rozbalenou jsme to zkusili znova a zase se povedlo. Já vím, vědomě to ještě nedělá, ale i tak z toho mám radost. Nenutila jsem jenom zkusila.
Luli, s očičkama neporadím, Týnka má pořád takový stejně krásně modrý. Kostičky asi budou k prvním narozeninám moc se mi líbí. A máte stejnou knížečku do vody, my jí teda máme zatím na suchu.
Upravil(a) Lusinka (14. 1. 2010 21:38)
Není tady
Keksi, tak s tím plaváním s tebou soucítím. Já chodila plavat s Miškou, ve vaně byla nadšená, i první lekce v bazénu se jí líbila, ale nevím co se stalo, od druhé lekce mi každou půl hodinku proplakala. Jí prostě vadilo, když tam jen nějaké mimčo bylo trošku hlasitější. Takže jsme ukončili kurz a do dalšího jsme už nešli. Se Simčou bych to taky ráda zkusila, ale nějak to časově nezvládám.
Jinak Simča dnes pořád pérovala na všech čtyřech. A včera našla zálíbení v přetáčení z bříška na záda (hlavně že jsem tu včera psala, že se takhle nepřetáčí ) Ale dělá to jen na naši velké posteli. Vždy zvedne jednu ručičku nahoru, otočí se na ní a překulí se a my se to mu strašně smějem, tak ona taky a pořád to opakuje... Takže v posteli válí sudy, dokud jí nezastavíme - aby nám nespadla...
Jo a taky jsem jí včera zkusila posadit na nočník, ale nelíbilo se jí to, hned chtěla vstávat, takže to zkusíme zase později. Miška na nočníku trůnila ráda, tak uvidíme co časem Simča
Není tady
Tak já teď docvičila a fičím do spršky a chrupkat... M. odešel na noční a tak tu nebudu sama ponocovat...
Není tady
Lusi u nás se začíná v březnu je to od půl roku, ale Tobi už bude mít 8 měs, prý to neva, od 3 měs jsou vaničky a od 5 jsou volné hodiny s instruktorkou a na ty se chystám já
Není tady