Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 10. 1. 2010 20:48

pivoňka
♥------

Dát tomu šanci?

Dobrý večer všem,
v posledním roce jsem si tu ráda četla a našla jsem tu spoustu zajímavých názorů, postřehů a zkušeností, proto bych se s vámi teď chtěla poradit o své situaci: na konci 2008 jsme se po 5 letech rozešli s přítelem, respektive on si našel jinou slečnu. Ve zkratce - celý rok 2008 se mu pracovně nedařilo ( mě naopak ano ), začal pít, hádali jsme se kvůli tomu, pak někdy v druhé půlce roku se objevila první slečna, k ničemu sice nedošlo, ale řekla jsem jasně, že takhle ne, zájem o slečnu skončil, proběhly řeči, že to byla chyba, že si mě chce vzít, atd., pak ale přišla další slečna, to už bylo se vším všudy, do toho stále pití, takže jsem po všech těch předchozích událostech definitivně "práskla dveřmi" a byl konec.  Jeho druhá nová známost skončila ještě dřív, než já jsem se odstěhovala. Krátce na to mi začal psát, jestli bychom se nemohli sejít, že na mě myslí, že mu chybím, atd. Tři čtvrtě roku jsem mu na jeho SMS vůbec neodpovídala, vyjma provozních věcí ( např.když mi přišla k němu ještě nějaká pošta, apod. a tu jsem si nechala poslat do práce či domů a odpovídala jsem vždycky úplně formálně, nic osobního ). Po tom 3/4 roce jsem nakonec na schůzku kývla, pak jsme se viděli v průběhu podzimu a zimy ještě 2x. Setkání byla v klidu, povídali jsme jednak obecně, ale samozřejmě i o tom, co se stalo mezi námi. Ex přítel si mezitím zřejmě - aspoň podle toho, co říká - spoustu věcí porovnal v hlavě a sám tvrdí, že se nestačí divit, co udělal. Teď se chce zase sejít a já tak trochu bojuju sama se sebou, co dělat v případě, že by se chtěl vrátit ( což by podle všeho chtěl ). Na jednu stranu věřím tomu, že si spoustu věcí uvědomil, na druhou stranu jsou tu ale dvě podstatné věci: úplně stejný scénář už "provedl" jednou - dlouhodobý vztah, pracovně špatné odbdobí, pití, nová slečna na chvíli. Bylo to asi 7 let nazpátek, takže teoreticky se mohl od té doby někam posunout, ale jak se říká, jednou je nikdy, dvakrát je zvyk. Druhá věc je to pití - teď se mu pracovně daří, takže nepije ( respektive v úplně normálních mezích ), ale jestli takhle řeší každou pracovní krizi, tak to může zase jednou dopadnout úplně stejně.
Ještě pro úplnost bych chtěla říct, že než se to v tom posledním roce pokazilo, měli jsme fakt hezký vztah - shodovali jsme se ve všech zásadních věcech, dovedli jsme si hodně povídat, cestovali jsme, zajímali se o spoustu věcí, atd., takže proto to moje váhání.
Tak by mě zajímaly vaše názory, jestli jít od toho nebo tomu případně zkusit dát šanci? Díky moc.

Není tady

#2 10. 1. 2010 21:00

majkafa
Host

Re: Dát tomu šanci?

Když nic jiného, bála bych se jeho pití. Nešla bych znovu do toho. To pití by mě velmi varovalo. Přečti si na psychologické vlákno o alkoholu.

Upravil(a) majkafa (10. 1. 2010 21:01)

#3 10. 1. 2010 21:12

javena
♥♥♥♥♥♥-

Nejde jen o alkohol, spíš o schopnost řešit problémy. Nedaří se - zapiju to a abych si zvedl sebevědomí, najdu si zpřízněnou duši.
Nešla bych do toho, ale já se ze stejného důvodu rozvedla. Manžel to měl podobně... hmm Byly tam i nějaký drobnosti navíc, ale než se mu začalo sypat podnikání, byl to báječnej chlap, naprosto jsme si rozumněli, měl samozřejmě mouchy, ale ty mám i já... Taky  proto mi celkem dlouho trvalo, než mi došlo, že to dál nemá cenu. Nemohla jsem tomu prostě věřit.
Takže nešla. hmm

Není tady

#4 10. 1. 2010 21:35

Miluš
♥♥♥♥---

Z tvojich slov a váhania sa dá cítiť, že by si mu šancu chcela dať. Myslím, že šancu by mal dostať každý. Všetci robíme chyby, je len otázkou, kam sme ochotní s toleranciou a odpúšťaním zájsť. Je to veľmi ťažké. Držím ti palce.

Není tady

#5 11. 1. 2010 8:50

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Jestli to mezi vámi jiskří, těžko radit:ruce pryč od něj!
Má dvě věci co ti vadí:
-sklon k nadměrnému pití alkoholu, jestliže řeší krizi - a ta  může zase nastat, a to jakákoliv...nakonec příznivci alkoholu pijí ze dvou důvodů: když  je vše OK a druhý důvod je když není vše OK ( takže furt)
-sklon  k navazování známostí se slečnama....

Oboje ti vadí, ale zatím se můžeš úplně svobodně rozhodnout zda to akceptovat, či tolerovat.S 1-3 dětmi se ti bude stěhovat  od přítele hůř......

Měli jste hezký vztah, ale cosi se pokazilo....zauvaž CO se pokazilo.....a proč?

Není tady

#6 17. 2. 2010 20:20

Gremlins
♥------

Jen s oné nostalgie , ze vzpomínek kdy jste si možná rozuměli a vzájemně se ctili ,kdepak, tudy cesta nevede.
Ne , nešla bych do toho znovu.
Alkoholismus je hodně podstatné varování .
Dnes řeší alkoholem problémy , zítra alkoholem bude řešit jiné životní strasti a k tomu lovec žen.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí