Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 10. 1. 2010 16:34

po
♥♥-----
Registrovaný: 10. 8. 2007
Příspěvky: 41

Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Moc prosím o radu, před skoro rokem jsem bohužel po mnoha pokusech přírodnách atd. atd. začala brát antidepresiva. 3 měsíční naprostá nespavost, bušení srdce, úzkosti..hrozné stavy. Brala jsem je do konce září tohoto roku..pak jsem začala dávku snižovat  a v listopadu jsem přestala brát úplně.Nemůžu říct že mi to extra pomohlo ale cítila jsem se o procenta lépe. Snažila jsem se, chodila cvičit 3x týdně atd. atd.
V létě mi zjistili sníženou funkci štítné žlázy dostala jsem euthyrox a bylo mi řečeno že mám možná deprese i z štítné žlázy. Tak já získala velkou naději a dávky ad jsem začala snižovat. Dokonce to vypadalo že je to opravdu tou žlázou.
Ale od prosince mám opět děsné stavy, tak hrozné úzkosti a bušení srdce, bojím se ráno vstát z postele, bojím se celého dne, že nic nezvládnu, neudělám, nemám chu se upravit , namalovat a dokonce jsem začala zase přibírat. Jsem opravdu už vyřízená, nechci opět AD ale co mám dělat Mám zde novopasit, meduňku atd. atd. a úleva není. Prosím pora´dte.brali by jste zase léky? Když já tak nechci ale má 2 děti, je mi 42, doma to taky za moc nestojí..nezvládám to.

Upravil(a) po (10. 1. 2010 16:35)

Není tady

 

#2 10. 1. 2010 16:46

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 12. 9. 2007
Příspěvky: 8543

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Zajdi k psychiatrovi se poradit... nebo k psychologovi... - samotný prášky nic nespraví, ale můžou pomoct, ve spojení s psychoterapií.

Není tady

 

#3 10. 1. 2010 16:56

majkafa
Host

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Léčila jsem se s těžkou depresí. 7 týdnů jsem byla v nemocnici na psychiatrii.

Ano, já bych antidepresiva znovu brala, pokud bych se opět dostala do stavu, jaký popisuješ ty a nedokázala bych ho sama zvládat. Pak bych na sobě dál pracovala, kdyby akutní stav pominul. Je to lepší, než se týrat nebo dojít do stavu, kdy se pokusím o sebevraždu.
Ale šla bych urychleně k psychiatrovi. Určitě bych nedělala pokusy a amatérské léčení sama.

Rok je příliš krátká doba pro léčbu těžké deprese. Nezdá se mi, že by ti kterýkoliv psychiatr takhle rychle vysadil prášky. Nedělej na sobě pokusy. Tady to není na místě.

Upravil(a) majkafa (10. 1. 2010 16:58)

 

#4 10. 1. 2010 18:14

Ivana
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 1. 2006
Příspěvky: 3806

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Já beru antidepresiva už 10 let. Ze začátku mi moc nepomáhaly, vždycky jsem je vyměnila za jiné, teď už asi 5 let beru serlift (asentru) a OK. Nepociuji žádné vedlejší účinky, nemám deprese, maximálně občas poklesy nálady, které ale za pár dní přejdou. Cítím se dobře a nevím, proč bych AD vynechávala. Budu je brát do smrti a vůbec mi to nevadí - když pomáhají.
Takže z mého pohledu - jít urychleně za psychiatrem a nechat si AD znovu nasadit. Třeba jiné, než ty, co jsi měla předtím, když ti nedělaly dobře. Nač se zbytečně trápit!

Není tady

 

#5 10. 1. 2010 19:05

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Určitě bych  něco začla brát.S tou štítnou žlázou to klidněsouviset může.Zajdi k doktorovi,stačí i obvodní pokud je dobrý! On ti něco napíše.Myslím ,že rok je velmi krátka doba .někdo je bere i déle jak píši holky.Určitě to neodkládej .
Takhle se akorát trápíš.Uvidíš zase bude dobře.!!!


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 

#6 10. 1. 2010 19:32

po
♥♥-----
Registrovaný: 10. 8. 2007
Příspěvky: 41

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Děkuji půjdu tam..již 3 dny mám denně oxazepam abych se tak netřepala a to nechci brát je to návykové hodně to vím...ale nic jiného nemámskurt

Není tady

 

#7 10. 1. 2010 19:46

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté
Registrovaný: 1. 12. 2009
Příspěvky: 1888

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Po, 100% zítra masti k psychiatrovi. Určitě mᚠsvého,který ti léky předepisoval a vezme tě jistě hned a předepíše znovu AD. Vysazovat jsi začala opravdu velmi brzy,léčba úzkostí- panické poruchy je dlouhodobá, depresí ještě o něco delší big_smile. Recidiva tvých stavů a potíží je tedy docela pochopitelná. Určitě tě musel tvůj lékař na to upozornit.Ale asi jsi chtěla AD vysadit,tak tě nepřemlouval. Možná jsi vysadila i příliš rychle. Spousta lidí dnes bere dlouhodobě AD a žijí naprosto normálním plnohodnotným životem. Takže AD doporučuji znovu nasadit a nespěchat s vysazováním. Je přece pro tebe důležitější fungovat jako člověk normálně a na plný výkon,pracovat,radovat se,milovat atd.,ne?stolt


„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

 

#8 11. 1. 2010 8:29

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Registrovaný: 4. 8. 2007
Příspěvky: 8271
Web

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Po, bohužel, ta štítná žláza je opravdu za podobný stavy zodpovědná sad
Chce to kvalitní antidepresiva, někdy se musí hledat a zkusit víc druhů. A nech si udělat krevní testy od endokrinologa, aby zkontroloval hladinu hormonů a dávkování euthyroxu, to přibírání vypadá na nedostatek.

Držím palce, neboj, bude líp pussa Hlavně tam jdi co nejdřív a kašli na domácí samoléčbu, to není rýma.

Není tady

 

#9 13. 1. 2010 8:27

Majja
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 715

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

A kdo ti ty předešlé AD předepsal a rozhodoval o snižování dávky a vysazení, když jsou na předpis? AD by ti měly sednout, pokud ne, tak by ti měl psychiatr/ička předepsat jiný, po kterých ti nebude fyzicky špatně a od toho přece toho doktora máš, abys s ním spolupracovala a ne útrpně snášela léky, po kterých ti je špatně! A k psychiatrovi se přece chodí na kontroly zda ti lék sedne, případně ti napíše jinej. Tohle ti tu nikdo nepomůže vyřešit přes net a ani metodou pokus-omyl a´la meduňka, třezalka atd. Dneska je takových druhů AD, jen se to musí někdy zkoušet.


"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

 

#10 14. 1. 2010 20:57

Korinka
♥------
Registrovaný: 14. 1. 2010
Příspěvky: 1

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

po............ to co ty, přesně to samé, prožívám od podzimu také, i přes to, že léky užívám pravidelně již několik let v jakési sinusoidě, kdy ubíráme dávky, abychom se k nim museli zase vrátit. Je pravda co říkají ostatní, tak rychle s užíváním není dobré přestat, je to otázka měsíců, ne týdnů, už to mám na sobě vyzkoušené. Už jsem byla před rokem a půl blízko toho s užíváním přestat a teď jsem zpět víc než na začátku, protože maximální dávky jsem ještě neužívala. Ale nedá se nic dělat...taky jsem byla v přesvědčení, že to je dočasné, že až se uleví, budu bez léků, teď už jsem smířená s tím, že pokud mi je zle tak, že je vše nesnesitelné, jiné východisko není... OPravdu dojdi k lékaři, uleví se ti a začneš všechny problémy vidět jinak. Přeji hodně štěstí a síly do řešení problémů

Není tady

 

#11 14. 1. 2010 23:31

Judinka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 21. 4. 2006
Příspěvky: 466

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Ahoj, je tady někdo, kdo je vysadil a pohoda? Beru Wellbutrin 5. rokem a chtěla bych snižovat a postupně vysadit, tedy po konzultaci s dr.- už jsme pro jednávali....a jak to tak čtu, docela z toho začínám mít strach, že se problémy vrátí? Cožpak se fakt musí brát celoživotně i u středních nebo lehčích depresí?

Není tady

 

#12 15. 1. 2010 5:27

majkafa
Host

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Judinko, už jsem psala, že já jsem vysadila, už je to dva a půl roku. Myslím si, že ve většině případů to jde. Já jsem se tak rozhodla. Řekla jsem si, že nechci být do konce života stroj, který nemá vlastní autentické emoce a je řízen antidepresivy. Hodně jsem na tom pracovala. Změnila jsem pohled na svět. Hodně jsem změnila sama sebe. Kromě léčby antidepresivy mám za sebou dva a půl roku skupinové terapie a další práci na své psychice, ve které stále pokračuju.

Upravil(a) majkafa (15. 1. 2010 5:27)

 

#13 15. 1. 2010 9:55

vitto
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 23. 10. 2008
Příspěvky: 622

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Judinko, to není tak jednoduché, pokud trpíš situační depresí, pak po odeznění problému a nějaké terapii, můžeš léky vysadit nadobro. Pokud se ovšem jedná o depresi klinickou (endogenní), smiř se s tím, že antidepresiva budeš užívat vlastně pořád, i když s přestávkami, podle momentálního stavu. Rozhodování by ti měl usnadnit tvůj lékař, který jistě ví, jakým typem onemocnění trpíš. Klinická deprese je podobná cukrovce - nedá se vyléčit, ale je možné ji celý život udržet v životaschopné podobě smile

Není tady

 

#14 15. 1. 2010 10:39

majkafa
Host

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

JJ, souhlasím s vitto. Proto jsem psala - ve většině případů. Ale mám zkušenosti, že pokud se jedná o klinickou depresi, lidé, kteří jí trpí, jsou už po pěti letech dávno v ID.
Přesto všechno si myslím, že i klinickou depresi lze vyléčit, pokud si to člověk srovná v sobě tak, že opravdu chce. Většina nemocí má původ v psychice. A nejen nemocí fyzických.

 

#15 15. 1. 2010 12:03

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 18. 9. 2007
Příspěvky: 7441

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Jsem případ endogenní deprese. Beru slabou dávku AD. Když se to zhorší, tak se to chvíli zvýší. Ale asi půl roku tu dávku zvýšenou beru.
Rozhodně to není je o lécích. Je to o psychoterapii a hledání dalších možných alternativ v sobě. Kombinace obého. Psychoteraie může totiž ty dopady klinické (endogenní) deprese zmírnit. Že nemusím být v třeba v pracovní neschopnosti.
Klinická deprese vzniká u lidí, kterým se netvoří dostatčné množství serotoninu. Bylo mi to diagnostikováno v 17ti letech. Jsem třeba 5 let v pohodě, a pak byl strašný propad na podzim, kdy se ani neděla nějká ukrutná změna v mém životě.
Prostě je to svině, která se díky špatnému chemického procesu dá do pohybu a někdy se musí přečkat, než odezní.


"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

 

#16 15. 1. 2010 16:44

Ivana
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 1. 2006
Příspěvky: 3806

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Tak tak. Mám taky endogenní depresi a doktorka mi řekla, že AD musím užívat až do smrti. Je to jako s cukrovkou a inzulínem.
Nemám s tím problém. AD na měnemají žádné vedlejší účinky, cítím se s nimi dobře a autentické emoce mám. Jen nemám deprese.

Není tady

 

#17 15. 1. 2010 17:04

majkafa
Host

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Nemyslím si, že bychom měli užívat AD do smrti jenom proto, že nám to řekla doktorka. Myslím, že je to odvislé od nás, od toho, jak se my sami cítíme. Mně to taky říkalo dost doktorů a doktorek. Trpěla jsem depresemi celý svůj život. Ono se totiž ani pořádně neví, jak deprese přesně "funguje" a jen náhodným pozorováním bylo zjištěno, že když se doplní serotonin, deprese ustupuje. Ale neví se pořádně, proč a jak to přesně je.
Pořád si myslím, že jestli je někdo silná osobnost a dokáže si to v hlavě přenastavit, AD do smrti brát nemusí.
Je to jako s rakovinou. Je dost případů, když rakovina zmizela. A doktoři nechápou, jak je to možné. Věřím v sílu lidského ducha.
Ale chápu, že někdo si to v hlavě prostě přenastavit nedokáže a spokojí se se status quo.
Kdoví. Možná se mi opravdová deprese ještě třeba taky vrátí. Ale teď jsem přesvědčena, že už to zvládnu bez AD. Prostě to tak cítím.

Upravil(a) majkafa (15. 1. 2010 17:05)

 

#18 16. 1. 2010 9:48

Ivana
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 1. 2006
Příspěvky: 3806

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Já už nikdy nechci depresi zažít, takže nebudu nic pokoušet a budu AD klidně do smrti brát. Spolknout denně pilulku mi nic neudělá, když se budu cítit dobře. Myslím, že jsem do jisté míry také trpěla depresemi celý život. Pamatuju si ty stavy už ze svého raného dětství. Kolem čtyřicítky se to však náhle zhoršilo tak, že jsem nebyla schopná vylézt z postele. Nevím, jak bych si mohla sama pomoct. I v nejhorším záchvatu deprese jsem vždycky věděla, jak bych se měla správně cítit a co dělat, ale nebyla jsem toho schopna. Prostě nedostatek serotoninu nenahradíš žádnou změnou myšlení. Už nikdy, nikdy do toho nechci spadnout! A žijí antidepresiva!

Není tady

 

#19 16. 1. 2010 16:28

Judinka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 21. 4. 2006
Příspěvky: 466

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Asi je to případ od případu. AD taky fungují na každého různě, mnohdy zcela protichůdně, doktoři v podstatě zkouší, která jsou vhodná pro dotyčnou osobu a řídí se jejími pocity. A tak někdo je odkázán na braní AD celý život, někdo má depresivní epizodu (y) a nebere je stále.
Držím vám všem palce, a se vám život líbí, a s  AD nebo bez. hjarta

Není tady

 

#20 26. 1. 2010 8:46

pat
♥♥-----
Registrovaný: 26. 1. 2010
Příspěvky: 84

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Pro Ivanu:
Zdravím vás zde všechny. Pročítám tu vaše příspěvky i jiných vláknech, týká se mě nevěra partnera, rozvod, deprese, jak žít dál po rozvodu . Pročítám a hledám podobný příběh mému, a jak se s problémy kdo vyrovnal. Hodně mě oslovil příběh Ivany na jiném vlákně. Ivanko, prožívám nyní přesně to samé, bohužel i deprese je a to po úplném vyčerpání organismu, kdy jsem celý život jela na plné obrátky, rodina, manžel, práce, rodiče. Neuměla jsem odpočívat, nešlo to , byla jsem jak stroj, každému vyhověla bez reptání, nemusel nikdo nic říkat a já už plnila nejtajnější přání ostatních. Bohužel dnes vím že jsem měla myslet i na sebe, takže se u mě nakonec začala dostavovat šílená únava, pak úplné vyčerpání. Pomalu půl roku jsem nemohla vůbec nic, měla jsem potřebu jen spát a spát. Do toho věčné manželovi dohady s rodičema, jeho nevěra a následný rozvod. Je to už pomalu dva roky a stále se hrabu někde u dna. Ta únava je stále na denním pořádku, po šíleném pracovním závěru roku, už zase jedu dolu. Mám přítele, spíš náhodou, ale ani na něho nemám náladu, nejraději bych byla sama, sama a spala a spala. Beru Cipralex 10 mg ráno, ale asi moc nepomáhá. Vím, že bych měla být ráda, že nejsem sama, mám přítele, děti, vše je v pohodě, jen já nejsem zamilovaná a ještě ke všemu děsně unavená. Jednu chvíli , asi před půl rokem jsem docela byla v pohodě, spokojená, byla jsem sama s dětmi a docela se mi to líbilo, chodila jsem brzy spát, hodně odpočívala. Nemohu říci , že by mě přítel vyčerpával, spíš naopak, vše chápe i mé stavy únavy, i bojovnost za práva žen, i určitý negativní postoj k můžům co opouští své manželky a děti:rolleyes: pomáhá mi. Ale jsem s ním zase unavená.

Není tady

 

#21 26. 1. 2010 17:02

Ivana
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 1. 2006
Příspěvky: 3806

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Pro pat:
Já jsem na tom podobně jako ty v tom, že můj ex byl můj první a jediný partner, ale po rozvodu jsem si nikoho nenašla. Asi 2 roky jsem se snažila nalézt někoho, kdo by mi vyhovoval, přes seznamku, ale nepovedlo se. Pak jsem se zamyslela, jestli já vlastně nějakého partnera chci a zjistila jsem, že asi ne. Chtěla bych mít přítele na trávení volného času, ale ne partnera. Nechtěla bych řešit cizí problémy, zaplétat se do vztahů, nechci už mít sex. Líbilo by se mi chodit s někým na procházky, do divadla, hezky si užít pěkné zážitky a šup domů do vlastního. A jednou jsem si tu přečetla odpověď od Selimy, která mi napsala, že nepotřebuju muže, ale kamarádku. A měla pravdu! Takže jsem hledání partnera vzdala, vzdala jsem nakonec i hledání kamarádky na internetu a nechala jsem to běžet. Ohromně se mi ulevilo, že vlastně nic nemusím, že si můžu dělat a myslet to, co chci a jak to chci.
Ale radím ti, abys nic neřešila v depresi. Zkus si nechat napsat jiné prášky, třeba i silnější a až se z toho vyhrabeš, tak teprve, s čistou hlavou, řeš svého přítele. Držím ti pěsti!

Není tady

 

#22 1. 2. 2010 8:30

konstance
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 3. 2008
Příspěvky: 755

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

ja jsem brala ad asi rok, poprve to bylo hrozne, nejen kvuli tem subjektivnim potizim, ale i kvuli samotnemu faktu ze chodim k psychiatrovi, pripadala jsem si jako nejvetsi psychous na svete, jedina sveho druhu, i jsem nechtela chodit ven, pre jsem mela pocit ze to mam napsane na cele. strasne jsem se stydela..pak jsem postupne zjistila, ze v tom vubec sama nejsem, ze ad dnes (u nas) bere kazdy 3-4 clovek, a i doktorka mi rekla ze ad je vubec nejprodavanejsi lek na svete vsech dob. to se mi ulevilo styrka a prestala jsem to videt jako tragedii.. dal jsem asi rok fungovala bez prasku, skousela jsem jestli to zvladnu, co muzu a co ne, jakym situacim se mam vyhybat nebo co mi naopak pomaha, abych trochu lepe poznala sama sebe. plus trezalka.
docela to slo, pak na podzim se to opet zacalo zhorsovat, tak jsem na nic necekala a rychle supajdila zpatky k doktorce.. ted beru apoparox, jsem celkem spokojena a uz i smirena s tim, ze mozna to bude dalsi rok, mozna cely zivot a je mi to jedno. jak pise ivana, hlavne uz si nechci zazit ten propad do pekla.. mam depky diky svoji rodine, po rozchodu s pritelem, i kdyz toho nelituji, rozchod byl celkem v pohode, ale prisla jsem i o tu posledni podporu kterou jsem mela, se to zhorsilo.. moje rodina tu je a bude, ocekavam jak rodice budou starsi ze i nervy budou horsi takze mozna prasky forever. no ale diky bohu za ne..kez bych tak donutila svoji rodinu, aby si je nechali napsat taky, momentalne mam pocit ze je beru i za ostatni a to neni fer butter   
a taky jak tu nekdo psal, souhlasim s tim ze "myslet sama na sebe" je dulezita zmena v mysleni nas depkaru. taky jsem vzdy plnila i nevyrknuta prani ostatnich, jsem lidumil a kolikrat jsem nekomu pomohla v situaci kdy jsem vedela ze ten clovek by to pro me v zivote neudelal. nevadilo mi to protoze jsem mela dobry pocit z toho ze pro nekoho muzu neco udelat, az jsem se dostala do situace totalniho vycerpani, vysata jak houba. lidi kolem me si zvykli ze jsem "k dispozici" a zacali to brat jako samozrejmost a "moji povinnost" a az kdyz jsem klesla na zem jsem si to teprv uvedomila, dokonce i kdyz mi bylo nejhur, mi opravdu malokdo pomohl, naopak se nekteri strasne nas.ali, ze jakto ze jsem vycerpana a ze uz me nemuzou vysavat a jeste se tvarili zklamane. byla to dost rana do hlavy i pod pas, ale aspon jsem si konecne uvedomila kde delam chybu. doted na tom pracuju a jde to dost pomalu, protoze lidi kolem me jsou proste zvykli ze vsechno zvladnu a vsem vyhovim, a doted to ode mne vyzadujou a kdyz nekomu reknu "ne, sorry" nebo "nemam cas", "nemam chut" tak se tvarej ublizene a jako ze jsem strasna prisera. meni se to fakt dost pomalu, jenom tohle vim ze mi zabere nekolik let, abych to zmenila, a s nekym jsem uplne musela prerusit kontakty.. taky je dost tezky pro me naucit se rozlisovat kdy je opravdu dobry nebo nutny nekomu pomoct, a kdy a koho je vhodny odpalkovat. no je to dlouha cesta..tak to je muj malej navod k pouziti, hodne sily vsem wink

Není tady

 

#23 12. 2. 2010 11:21

agata11
♥♥-----
Registrovaný: 24. 2. 2006
Příspěvky: 78

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

pat napsal(a):

Pro Ivanu:
Zdravím vás zde všechny. Pročítám tu vaše příspěvky i jiných vláknech, týká se mě nevěra partnera, rozvod, deprese, jak žít dál po rozvodu . Pročítám a hledám podobný příběh mému, a jak se s problémy kdo vyrovnal. Hodně mě oslovil příběh Ivany na jiném vlákně. Ivanko, prožívám nyní přesně to samé, bohužel i deprese je a to po úplném vyčerpání organismu, kdy jsem celý život jela na plné obrátky, rodina, manžel, práce, rodiče. Neuměla jsem odpočívat, nešlo to , byla jsem jak stroj, každému vyhověla bez reptání, nemusel nikdo nic říkat a já už plnila nejtajnější přání ostatních. Bohužel dnes vím že jsem měla myslet i na sebe, takže se u mě nakonec začala dostavovat šílená únava, pak úplné vyčerpání. Pomalu půl roku jsem nemohla vůbec nic, měla jsem potřebu jen spát a spát. Do toho věčné manželovi dohady s rodičema, jeho nevěra a následný rozvod. Je to už pomalu dva roky a stále se hrabu někde u dna. Ta únava je stále na denním pořádku, po šíleném pracovním závěru roku, už zase jedu dolu. Mám přítele, spíš náhodou, ale ani na něho nemám náladu, nejraději bych byla sama, sama a spala a spala. Beru Cipralex 10 mg ráno, ale asi moc nepomáhá. Vím, že bych měla být ráda, že nejsem sama, mám přítele, děti, vše je v pohodě, jen já nejsem zamilovaná a ještě ke všemu děsně unavená. Jednu chvíli , asi před půl rokem jsem docela byla v pohodě, spokojená, byla jsem sama s dětmi a docela se mi to líbilo, chodila jsem brzy spát, hodně odpočívala. Nemohu říci , že by mě přítel vyčerpával, spíš naopak, vše chápe i mé stavy únavy, i bojovnost za práva žen, i určitý negativní postoj k můžům co opouští své manželky a děti:rolleyes: pomáhá mi. Ale jsem s ním zase unavená.

Ano, Pat poznávám se taky v tomhle. Ale musíme věřit, že bude líp. Já věřím, a to mě staví na nohy.

Není tady

 

#24 12. 2. 2010 11:30

agata11
♥♥-----
Registrovaný: 24. 2. 2006
Příspěvky: 78

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Ahoj, děvčata, napište některá jak se máte a jak to jde!

Není tady

 

#25 12. 2. 2010 20:35

agata11
♥♥-----
Registrovaný: 24. 2. 2006
Příspěvky: 78

Re: Znovu antidepresiva..nechci!!!!!!!!!!!

Teď večer si tak znovu pročítám tyhle příspěvky a ptala jsem se jak to dál "táhnete" tu káru životem s depresí.
Ale tohle, tady, mě hodně přinutilo přemýšlet o hodnotách v životě a ač nejste psychologové,  přesvědčily jste mě, že se nemám za co stydět a poprosit v čase nouze lékaře. Možná, že k tomu dojde, nebo ne, musím přiznat, že jsem taky hleděla na psychofarmaka trochu nedůvěřivě. Sama se také lopotím s blbýma pocitama. Zatím to šlo nějak vyházet z hlavy, ale s věkem, cítím, jde to trošku pomalu. Ach jo! Jdu do hekárny! smile)

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů