Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 13. 1. 2010 13:32

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Re: Pracujete z domova?

Já zrovna objednávám od Cotton Babies 45 plen BG pro ségru a její kamarádku, která čeká dvojky, tak mi držte palce, ať mi dají ws ceny, i když nejsem potenciální retailer. Mmch. minimum order je směšných 200 USD, to je fakt sranda. Pak poreferuju.

Není tady

#52 13. 1. 2010 13:40

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Fido - SZ

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#53 13. 1. 2010 23:36

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Holky, zpět k tématu práce doma;

s čím se nemůžu vypořádat u práce doma a co mi vadí i teď na MD, je to, že je vlastně člověk furt doma. Je to takovej paradox - mám hrozně ráda náš domov, moc se mi tu líbí a cítím se tu dobře, ale nechci tu být pořád. Když jsem odcházela do práce, tak jsem si v duchu říkala, už aby byl zas večer, domů jsem se těšila.
Teď jsem tu většinu času a už si to vychutnávám míň.

Stejný je to i s plynutím času. Když jsem měla pracovní týden od pondělí do pátku, tak jsem se už od středy těšila na víkend a v pátek večer byla blažená. Když jsem pracovala doma, dělala jsem nějak tak furt, kouzlo magickýho pátku bylo tatam. Totéž je teď na MD, už se není jakoby na co těšit, na nějaký ten milník. Na víkend se těším jen proto, že bude manžel doma, jinak je mi jedno jestli je pondělí nebo pátek. To je škoda, týden pro mě byl dřív mnohem barevnější a to doslova, každý den měl nějakou barvu wink

To je to, co mi vadí na práci z domova. U práce kombinované doma/v kanclu je výhoda, že v pondělí může člověk přijít na jedenáctou a v pátek odejít v poledne, kouzlo je zachováno a přitom je člověk ušetřen teroru spojeného s pevným režimem stolt

Jak výše uvedené máte vy, co děláte doma?

Upravil(a) Fidorka (13. 1. 2010 23:39)

Není tady

#54 14. 1. 2010 9:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Podobne... navyše mi chýbalo (a občas chýba stále, lebo teraz si pre zmenu "nosím prácu domov" dumbom ) také to oddelenie "pracovného času" od "voľného času". Nejaké výrazné "padla!". Proste stále myslím na to, čo mám ešte urobiť, čo ma čaká, o pol ôsmej ráno rovnako ako o pol ôsmej večer. Dokonca som si teraz vzala fušku, ktorú robím po víkendoch, a celá idea "voľna" je v čudu... roll Proste podľa mňa je pre psychohygienu (aspoň moju) dobré mať fixný pracovný čas a zvyšok ako oddychový.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#55 14. 1. 2010 10:57

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Sel, no přesně, chce to zřídit si pracovnu, nejlépe kancl mimo domov smile a zřídit si pracovní dobu smile

Upravil(a) Fidorka (14. 1. 2010 10:57)

Není tady

#56 14. 1. 2010 11:10

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Fido - mám to vesměs stejně lol Nebýt faktur, tak ani nevím jaký je datum, pátek od pondělku nepoznám vůbec wink
Snažím se ale zachovávat nepracovní neděli (v sobotu většinou něco málo dělám), prostě na komp nešahat, radši ani za zábavou ne. Známe to, on se člověk jen koukne a meily a už to jede.
Pevný režim jsem jakž takž dodržovala, když jsem byla těhotná, prostě pd dvanácti do dvou pauza... No, to asi ne, ale výrazný "dneska už ne" fungovalo. Teď s malou se to nedá, to to bastlím jak to jde. Takže buď mám dítě v ruce, nebo ruce na klávesnici.
Ale hodně se těším na přestěhování, budu mít opravdu striktně oddělenou pracovnu, takže myslím, že to by určitý zlepšení přinést mohlo.

Ale ať se na to dívám ze všech stran, pořád jsou tyhle nevýhody pro mě minimální, oproti těn, co by měla práce v kanclu. Když si navíc představím, že bych měla zaměstnavatele va)
Ale určitě by bodlo, kdyby byl kancl třebas kilometr od domu, člověk by to dal procházkou a zároveň by se domov a práce pěkně oddělily.
Pracovat pár kroků od baráku...nevím. Táta má na dvoře dílnu a i když jsou to dvě patra rozdíl, tak ho tam člověk leckdy najde i v noci.... To je asi malá vzdálenost wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#57 14. 1. 2010 11:59

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

To je určitě jedna z nevýhod práce z domu: snažím se to řešit tak, že si režim vnutím. Můj běžný pracovní den vypadá takto: ráno mám budíka, pouštím počítač, vařím čaj. Snídám u PC, pokud není akutní práce, dávám si chvíli na "rozkoukání": babinet, email, pokec s přáteli z US, kteří se zrovna chystají jít spát. Pak dělám, dělám, na oběd jen krátká pauzua. Kolem třetí to vypnu a jdu se psem na hodinu ven. Pak nachystám jídlo a uklidím barák, o půl šesté přijede manžel domů, spolu se najíme a jdeme ještě jednou ven. Pokud je potřeba (většinou je), mám pak ještě "večerní směnu".

Snažím se omezit pracovní víkendy, to chci mít čas na manžela a rodinu a na práci prostě nesáhnout. Velká výhoda pro mě je, že překlady jsou úkolová práce: makám, makám, dodělám, pošlu a je to z krku a mám volno. Nikde žádné resty, nedodělávky. Takže ten páteční euforický pocit si vychutnávám dost často v pátek (nebo ve čtvrtek) když pošlu poslední překlad na daný týden, nebo když mi skončí větší projekt a záměrně si vezmu dva tři dny volno.

Metodou pokusu a omylu jsem přišla na to, že bez režimu se žít nedá, takže mám budíka a mám vymezené hodiny, kdy nepracuju. Tohle ale přišlo až časem a doufám že třeba za pět let to budu mít ještě vymakanější.

Nevím, jestli mám podprůměrnou potřebu se vidět s lidma, ale mám to tak, že jsem každou středu celý den ve městě, kdy se sejdu s kamarády plus v neděli máme návštěvní den a mě to fakt stačí. Když jsem byla před tím zaměstnaná, tak jsem sice viděla své kolegy, ale na kamarády jsem měla čas tak jednou za dva měsíce. Teď se s nimi vídám mnohem víc.

Taky mám pár týdenních rituálů, které mi jakoby rozdělují čas: v úterý a v sobotu chodíme plavat, v pátek do kina nebo na bowling.

Určitě bych nechtěla pracovnu mimo domov, to by mi rušilo dost velkou část té krásy, kterou mi práce z domu přináší. Otevřeně ale přiznám, že to má taky hodně co dělat s mým zdravím: prostě mi je tak jednou, dvakrát týdně fakt blbě, hlavně ráno. A to že můžu zacvaknout budík a dospat, dokud to není lepší, nebo se prostě jen přesunout na židli k PC a vyřešit to nejakutnější a nemusím se oblíkat a táhnout se 40 minut do práce kde se celý den ploiužím, protože je mi mizerně...to je pro mě velkej dar, kterýho si vážím.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#58 2. 2. 2011 19:16

JosefŠvejda
♥------

Práci z domova moc nemusím. Zvláště tehdy, když jsem při studiu začal psát pro finančně-investiční server nepovolená reklama. Pokud už musím začít pracovat z domu, tak si nejdříve slíbím něco hezkého, co si nadělím, když včas napíšu článek. Často si říkám, že začnu psát včas, abych nemusel pozdě do noci sedět u počítače, ale od práce mě občas odvedou zcela banální věci (pes, přítelkyně, koukání z okna).

Upravil(a) tina (16. 2. 2011 16:14)

Není tady

#59 7. 4. 2011 13:56

Dedra-prodej.cz
♥------
Web

Náhodou jsem narazil na tuto diskuzi a nestačím se divit. Jsem pozitivně překvapen! smile Obdivuji ženy, zvláště maminky na MD, co začínají podnikat nebo již podnikají. Velká poklona stolt

Z vlastních zkušeností vím, že to není jednoduché... zorientovat se v legislativě, zjistit, co všechno musím splňovat, kde jaké povolení a potvrzení získat, abych nedostal pokutu atd., je toho docela dost a zabere to nějaký čas. V dnešní době se dá naštěstí vše zjistit z internetu, takže se tím určitě nenechte odradit!

Co se týče podnikání z domova, problematiku jste zde shrnuli myslím si velmi dobře a mnohé mě inspirovalo. Každému vyhovuje něco jiného a každý si musí vybrat své způsoby.

Sám v současné době zkouším rozběhnout webové stránky zaměřené na splupráci s Českou firmou. Více info o mém projektu se dočtete na webu reklama.  Budou zde také později uvedeny v sekci pro registrované rady pro začátky podnikání všeobecně.

Pokud by měl někdo zájem se dovědět více, napište mail, rád vše zodpovím a podělím se o své zkušenosti. Do budoucna také uvažuji o nějakých eshopech, tak uvidíme, jak se situace bude vyvíjet smile

Upravil(a) mala.popelka (7. 4. 2011 14:11)

Není tady

#60 8. 4. 2013 11:35

shelie
♥------

Ahoj Jani,

řešila jsem podobný problém jako ty. Nedávno mi skončila mateřská a pořád jsem přemýšlela, čím se budu živit, abych mohla být ale sama svým pánem alespoň částečně. Pak mě napadlo zkusit něco z úplně jiného oboru než mám vystudovaný. Přihlásila jsem se na rekvalifikační make-up kurz. Netrval dlouho a dokonce je v jistých případech hrazený úřadem práce. Samozřejmě to chce trochu zručnosti a talentu, ale našla jsem si klienty a docela dobře si vizážistikou přivydělávám a vážně mě to baví. Takové kurzy nabízí třeba Asociace vizážistů nebo škola Surface.

Není tady

#61 10. 7. 2013 14:13

javojta
♥------

Ahoj,
co se práce z domova týče, můžu doporučit tento článek:
http://blog.webnode.cz/2012/11/5-zaklad … olne-noze/

Případně pokud máte eshop:
http://www.podnikatelskyweb.cz/jak-zvys … em-eshopu/

Není tady

#62 20. 7. 2013 8:08

tbladea
♥------

Ahoj. Vše je dnes pořádně drahé a ukořistit nějakou tu slevu, se tedy hodí. A co takhle si nechat zaplatit nákup zdarma? Opravdu to jde. Na těchto stránkách máte přehled o všech slevách ve vašem okolí a dokonce za registrací a aktivitu na těchto stránkách dostáváte body a ty si pak vyměníte za poukázku do Tesca. Vyzkoušené, opravdu posílají. Poukázky zasílají vždy ve čtvrtek a můžete je utratit za cokoliv.. super.reklama

Není tady

#63 30. 7. 2013 15:16

soda
♥------

Ahoj, podívej se na reklama

jsou tam pěkné slevy, třeba si vybereš!

Upravil(a) soda (30. 7. 2013 15:22)

Není tady

#64 3. 2. 2014 14:15

Alzbeta
♥♥♥----

Ao, já můžu. Vzít si "homeoffice". Ale nedělám ve státní správě, kde si myslím ,že tam to nejde...

Není tady

#65 28. 2. 2014 12:16

karfice
♥♥♥♥---

Já pracuji z domu a přivydělám si měsíčně 2-4 tisíce.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí