6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vem, ráda bych se inspirovala a zajímalo by mne, jestli některá z vás pracuje z domova na plný úvazek. Buď e ji to zaměstnanvatel umoňuje nebo o jakou práci se jedná. Zvauji toti své budoucí zaměstnání a líbilo by se mi alespoň částečně pracovat z domova, ale jaký zaměstnavatel tuto práci umoňuje nebo spí jaká profese? Případně do jakých profesí vám moc nikdo nemluví. Dělala jsem toti asistentku a chtěla bych vyzkouet něco jiného, samostatnějího. Děkuji vem!
Není tady
Siju doma, pro jednu prodejnu opravy, mene i nove zakazky. Klidne by to mohlo byt jako "plny uvazek" (vzhledem k vydelku), ale krome toho mam civilni zamestnani na plny uvazek..., takze zivnost na siti je "vedlejsak"...
Není tady
Ahoj Jani,
já pracuju z domu jako překladatelka a té svobody pracovat z domu a nemuset vstávat si moc váím, o to víc, e jsem předtím roky dojíděla, napřed do koly, pak do práce. Takhle se mi ije snadněji
Není tady
Ja z domova nepracuju, ac zamestnavatel tuto formu prace umoznuje. Vyuzivam ji ale uplne minimalne, kdyz mi treba neni uplne dobre atd. Pracuju v IT pro americkou firmu, takze tem je uplne jedno, jestli jsem v officu nebo doma, nebo v Kanade, nebo treba v Japonsku.
Pracovat z domova trvale bych ale nechtela. Chybel by mi kolektiv a taky vim, ze bych mela problemy se sebedisciplinou ;-))
Pracovala bych v pyzamu z postele atd. Prace mimo domov dodava memu zivotu jakysi rad. Jsem rada za to a nemenila bych.
Upravil(a) baba.jaga (9. 1. 2010 23:07)
Není tady
Babo,
já jsem právě měla stranou potí s tou sebedisciplínou. ílená dekadence, seděla jsem u kompu v noční koili jetě v půl druhý odpoledne, vlasy smotaný v nějakým kokrhelu, vedle klávesnice talíř, nebo rovnou dva, práce stejně vázla, měla jsem tendenci neustále něco odsouvat a pak jsem horečně doháněla termíny po nocích těsně před uzávěrkou.
Já prostě nejsem ten typ na home office.
Na druhou stranu nejsem ani typ pro kancelář s pevnou pracovní dobu, protoe poránu a dopoledne (a předevím v pondělí) mám "studené spoje" a nejsem moc produktivní, zatímco v est večer jsem bright & cheery a zatímco vichni vyflusaně odcházejí z kanceláře, já mívám napilno a jde mi to od ruky.
Take teď (resp. teď ne, neb jsem na RD) mi vyhovuje kombinace práce doma/v kanclu. To je prostě přesně ono, nikdo nehází významé pohledy na hodiny, kdy místo v 9.00 přicházím v 9.20, nebo odcházím o hodinu dřív. Pevné jsou pro mě jen dny, kdy jsou porady nebo jednání, jinak je jedno jestli plodím doma nebo v kanclu - a tenhle kompromis mě udruje v řádu a zároveň mi nebere svobodu a výhody obojího reimu.
Jana.J: takových profesí je dost, míň u je zaměstnavatelů ochotných k podobně volnému vedení. Pravdou je, e doba tzv. krize nahrává tomuto systému do karet, protoe je bezesporu úpo*nějí pro obě strany. Take pokud to pracovní náplň dovoluje, bila bych se za to (účetní a finance vůbec, obch. analytik, sales & marketing se vemi podskupinami jako CRM, lead management, PR a komunikace apod.), IT, DTP a grafika, je toho mnoho, spí napi co tě zajímá a na co má talent, pak se dá určit směr, kterým se uvíjet dál..
Není tady
Vem moc děkuji! Fidorko, momentálně jsem na RD, dříve jsem pracovala jako asistentka a v personalistice jako personální konzultant, ale obojí mne moc nebavilo, asi nejsem příli komunikativní typ. Teď si dodělávám V a studuji veřejnou správu, take bych teoricky mohla hledat práci ve veřejném sektoru. Umím Aj, troku německy a některé dalí jazyky částečně taky. Ale na Ostravsku po nich není moc zháňka. A co by mne bavilo sama pořádně nevím, protoe jsem dělala jen tyto dvě práce a o jiných nemám přehled. Ale vím, e bych ráda pracovala částečně z domova a částečně byla v práci, případně jen z domova, ale jak říkáte, taky bych asi měla problém se sebedisciplínou. Překlady by mne bavily moc, ale nemám tak skvělou znalost jazyků, abych to mohla dělat. Teď dělám V a jsem na MD, tak u moc času na dalí studium nemám. Myslím, e by mne mohla bavit práce v péči o zákazníka. Moná taky jak uvádí sales & marketing, ale v tomto oboru nemám praxi a ta je dnes docela ádáná. Momentálně nevím jak mám v hledání práce postupovat. Dříve jsem odpovídala na nabídky typu asistentka a HR, protoe jsem v tomto oboru měla praxi a po nějaké době jsem něco nala. Nyní jsem ale třetím rokem doma, studuji V a mám dítě, take mám troku z hledání práce obavy. Nevím, jestli vůbec studium V zmiňovat, i kdy zpočátku budu hledat něco na poloviční úvazek. Kdy chci dělat něco jiného, tak budu muset odpovídat na jiné inzeráty, ale kdy nemám praxi a oni praxi poaduji, tak to asi nemá smysl? Potřebovala bych v tomto poradit. Slyela jsem, e existují poradenské agentury, které sestaví nějaký kariérní plán. V Ostravě o ádných nevím, ale mrknu na net.
Není tady
Ronjo, ty se má, psaní mne baví celkově, ale urnalistiku jsem nevystudovala. Dříve jsem raději cestovala a a na MD si dodělávám V a snaím se přijít na to co by mne bavilo a ivilo. Dělám ve naopak :-) Ty jsi vystudovala jazyk na V?
Není tady
Jani vůbec jsem to právě nestudovala, co mě trochu mrzí. Já dělala molekulární biologii, pak jsem pár let dělala ve výzkumu a práce na plný úvazek, včetně vstávání v 5, mě zdravotně i duevně dost vyčerpávala. Tak jsem si řekla e to zkusím, poslala pár ivotopisů, dodělala si zkouky a hned mě v několika agenturách vzali. Zezačátku jsem dělala hlavně odborné texty, taky jsem soukromě učila, protoe jsem měla strach, e mě překládání neuiví...u neučím, uiví, líp, ne jsem doufala
Je pravda, e práce z domu má svoje specifika, ale mě nějak zodpovědnost, e je to moje firma a moje práce, nedá se flákat: mám deadline, tak makám...pak je zase třeba pár dní klid. Hodně mi to pomohlo zdravotně, práce bez stresů, bez vstávání, bez éfa...manel zase z domu pracovat nechce ani za nic, prý nic neudělá. Přitom musí do práce dojídět dobrých 40 minut, občas se trochu snaím mu vysvětlit, e by mohl zůstat doma, uetřit za benzín a 1,5h dojídění, ale prý ne, prý mu to doma nejde. Asi to fakt záleí na tom, jak jsi vnitřně nastavená, někdy s tou disciplínou taky trochu bojuju, ale pomalu se učím, některý věci měním a pořád mám pocit, e je neskutečný, jak "snadno" (tj. bez stresů a v klidu z domova) se dá uivit. Já jsem ale asi trochu extrém, moje práce před tím byla jednak íleně náročná (dvanáctky, víkendy, ádná dovolená, manio-depresivní éf atd.), jedna mě nebavila, ale měla jsem pocit, e nic neumím a nijak jinak se nikdy neuivím Take teď u si to třetí rok uívám a dělá mi to radost. Jednou to, kdy Bůh dál, bude super kvůli dětem.
Není tady
já jsem nyní na MD, ale stále pracuji. Sice jen na poloviční úvazek (práce mi ubylo, ale zodpovědnost je pořád stejná ). Domluvila jsem se se éfem, take mám homeoffice - připojuji se normálně do vech sítí a systému, jako bych seděla v práci, a jednou a dvakrát týdně jedu do kanceláře (větinou kdy mám nějaké návtěvy atd). papíry si nechávám posílat..to funguje téměř denně....(ne potou..ale kolega)
No kdybych neměla tak asi o práci z domu vůbec neuvauju..ale teď jsem si zvykla, a jsem docela spokojená. A kdy jsem jeden den v kanclu, tak jsem ráda, e mám druhý den klid doma...no jsem zvědavá, jak si po těch 3 letech doma zase budu zvykat :-))
je pravda, e disciplína mi trochu chybí..a často tady do toho čumím po nocích..ale zase na druhou stranu, toho času, co člověk v kanclu "prokráká" s kolegy...
no teď jsem stejně v situaci, e malá je ve věku, kdy mě dělat nenechá..take si ráno přivstavu (malá je spáč), a nebo kdy spí po obědě, případně večer. Občas kdy jsou termíny, tak jde trochu bokem domácnost, a hromadí se tady ko nevyehleného prádla...
a taky nemám ráda, kdy se mi nahlásí návtěva, a přijde kdy malá spí...a já pracovat nemůu.
jinak mám na starostti účetnictví a celkově ekonomiku podniku,..dotace..banky..leasing..atd...
Není tady
Tak já jsem ráda,e jsem si MD uila a nemusela se zabývat mylenkama na hloupou práci,by jsem la do práce po 4 letech MD při 2 dětech,čili nijak dlouhá doba.
Já jsem z lidí,kteří si docela dobře umí poradit se svým časem sami a nechybí jim úkolování druhými.Peníze natěstí nejsou mezi mými prioritami No1,na procházku s kočárkem postačil pod bundu starí svetr a bylo to,kdy se lo na pokec se známýma tak taky v poho,hlavně dobrou náladu sebou, nějaké penízky se jetě uetřily,ale ta svoboda byla a je prostě nade ve.
A zvlá dnení maminy - do práce budete muet chodit jetě tak 100 let:o
Není tady
jo jo, Kuty..taky má pravdu. Je pravda, e i kdy jsem na MD..nejsem zase tak pánem svého času, a sem tam mě to tve...ale pro to zůstat v práci i v době MD jsem měla několik důvodů..a nakonec svého rozhodnutí nelituju..
Není tady
Ja som robila prácu z domu - pre vydavatežstvo - a potom na ivnosák, ale nevyhovovalo mi to. Mala som spoločenský absák, e som potom prepadávala nevinných majitežov psov a hodiny sa s nimi vykecávala. Bývalý podnikal a nemali sme tožko času, aby sme sa vykecávali spolu, tak som potom bola dlhodobo nenasýtená. Ale samozrejme, e to malo aj svoje nes.p.o.r.n.é výhody. Ako vetko.
Není tady
Ronjo já taky zkouela překládat, ale nějak si v tom nejsem 100% jistá. To tě obdivuji. A jaký jazyk dělá? Moná na tom něco je, více makat, dodělat si státnice a pak se ivit takhle. Ale v dnení době je u hodně lidí co mají státnice, tak jestli se jetě chytnu. Nad těmi překlady jsem u dříve uvaovala, ale jak si můu být jistá, e to mám ve správně? Jsi fakt dobrá!
Na MD bych pracovat nechtěla ani z domu. Jen řeím to, e mám MD na 3 roky a v září mi bude končit a tak se u snaím troku orientovat v monostech. Taky nejsem člověk, pro kterého jsou na prvním místě finance, ale můj přítel takový je a tak by mne nejraději viděl v práci u teď a děsně mne tím stresuje, to je ale zase dalí kapitola a sem moc nezapadá. Zkrátka budu muset nějak vyřeit dobu o září 2010 do července 2011, kdy u budu mít po státnicích. Ty překlady mne opravdu hodně lákají. Je tady někdo z vás kdo pracuje na poloviční úvazek v Ostravě a okolí?
Není tady
Ronjo já také měla děsnou éfovou, tak tě plně chápu.
Není tady
Jana.J napsal(a):
Ronjo já taky zkouela překládat, ale nějak si v tom nejsem 100% jistá. To tě obdivuji. A jaký jazyk dělá? Moná na tom něco je, více makat, dodělat si státnice a pak se ivit takhle. Ale v dnení době je u hodně lidí co mají státnice, tak jestli se jetě chytnu. Nad těmi překlady jsem u dříve uvaovala, ale jak si můu být jistá, e to mám ve správně? Jsi fakt dobrá!
Na MD bych pracovat nechtěla ani z domu. Jen řeím to, e mám MD na 3 roky a v září mi bude končit a tak se u snaím troku orientovat v monostech. Taky nejsem člověk, pro kterého jsou na prvním místě finance, ale můj přítel takový je a tak by mne nejraději viděl v práci u teď a děsně mne tím stresuje, to je ale zase dalí kapitola a sem moc nezapadá. Zkrátka budu muset nějak vyřeit dobu o září 2010 do července 2011, kdy u budu mít po státnicích. Ty překlady mne opravdu hodně lákají. Je tady někdo z vás kdo pracuje na poloviční úvazek v Ostravě a okolí?
Na jednom kolení z psychologie prodeje nám lektor řekl: a budete vědět o něčem o co je velký zájem a nikdo to nedělá dejte mi hned vědět.Chtěl tím říct,e konkurence prostě byla je a bude a ty musí jednat podle toho a být připravená...
Není tady
Jani já nemám státnice, jen CAE, překládám hlavně z angličtiny. Moje zkuenost je taková, e zatímco lidí, kteří dobře rozumějí anglicky psanému textu je dost, překladatelů, kteří jsou schopni vytvořit i dobře znějící a gramaticky právný český text je u míň. Take kupodivu (tedy pro mě) jev tom limitující spí četina. Kdy bude dobrá, nikdo se tě nebude ptát, jaké má zkouky (nebo tedy skoro nikdo). Jestli chce zjistit, zda na to má, prostě napi několika agenturám, polou ti zkuební překlad a pak ti napíou, jak sis vedla. Za zkouku nic nedá, i kdy zrovna teď není úplně astné období - i překladů se dotkla krize a hodně agentur zadává spí méně, ne e by hledali nové překladatele.
Chce to ale i trochu těstí, já je měla: jedna mladá prosperující agentura mě hned vzala a začala toho zadávat opravdu hodně, take jsem se uivila i za moje nízké, začátečnické ceny (tedy po pár měsících jsem měla třikrát tolik, co před tím na univerzitě). Dalí těstí jsem měla v tom, e jsme schopní vyjít i jen s manelovým platem, take jsem měla do začátku jistotu, e kdy to pár měsíců nepůjde, neumřeme hlady. Manel chtěl hlavně abych byla zdravá, i kdybych měla prostě zůstat doma a jen se starat o barák Podpora blízkých je, myslím, taky hodně důleitá...
Jinak jetě dělám trochu nortinu, chtěla jsem i rutinu, ale tam na to nemám - pořád je u nás dost lidí, kteří u to překládají dvacet let a s jejich znalostí se nemůu rovnat. Pořád je co se učit
Seli, já jezdím jednou nebo dvakrát týdně do města, abych se sela s lidmi na oběd nebo na kafe, protoe na samotě u lese se psem a třemi kočkami, to mě fakt baví tak ten týden, víc ne. Ale zase se společensky vyvenčit mi taky stačí jednou dvakrát týdně...a pak samozřejmě sem tam ten týden v Londýně nebo někde jinde za hranicemi
Není tady
Ronjo, já budu muset nejdříve udělat FCE, protoe AJ sice umím, ale zkouku nemám a teď si myslím, e bych ani zkouku nedala, take asi najít nějaký kurz na přípravu na FCE. A pak jetě umím řecky, ale asi stejně jako AJ, také bez zkouek a navíc u nás ije hodně Řeků. To má fajn, e má takového manela. Já mám zase fajn rodiče, ale kdy tě partner v tom nepodporuje, tak je to stejně k ničemu. V práci jsem dost stresovaná, stres na mne hodně působí a pak mi také vadí, e jsem dělala od 9 hod ráno do 17, 18, 19 jak kdy a to je celý den pryč a co teprve teď s dítětem. Proto uvauji nad tím co bych chtěla vlasně dělat. Kuty s tou konkurencí má pravdu, hlavně v současnosti je to těké.
Není tady
Jani to je fuk, e tu ije hodně řeků, můe překládat z řečtiny do četiny, pochybuji, e je v celé republice vůbec nějaký řek, který umí česky tak, aby mohl překládat. Netuím ale, kolik takové práce je, jestli by tě uivila.
FCE...nevím, nechce rovnou zkusit CAE? Já jsem ádnou zkouku nedělala, vrhla jsem se a na CAE, nechodila jsem ani na ádný kurz, učila se asi dva týdny a stejně jsem dostala A. Dnes mě mrzí, e jsem nela rovnou do CPE
Není tady
No vidí Jano, a to já bych zase zainvestovala spí do tý řečtiny ne Aj. Hodně Řeků tu sice je, ale ti budou vynikat v překladech do řečtiny, ty bys mohla bejt úzkoprofilový "zboí", pokud bys měla specializaci na překlady z řečtiny.
Ronjo, rutinu bych nezatracovala, jetě přijde tvůj čas, a s tím "staří" seknou.
Jani, s dítětem na MD se dá dělat doma z obýváku například obchod. Angličtinou jsi vybavená, tak není problém dováet. Děti jsou nejlepí byznys a je mraky komodit, které jsou tady pořád jetě drahé anebo úplně nedostupné, příp. je omezený výběr. Dětské oblečení a potřeby, doplňky, dekorace.
Mě jako mámu momentálně tve například íleně omezený výběr dekorací do dětských pokojíků, dětské oblečení (chtěla bych zimní kombinézu od Old Navy a tady nemám anci) a chudý sortiment látkových plen (které se tady navíc prodávají íleně napálené).
Není tady
Fidorko děkuji za radu, ve určitě zváím. S tou řečtinou je to ale na Ostravsku problém. Chtěla jsem ji studovat v Brně, ale tam byla jen na denním studiu, proto současnou kolu dělám hlavně kvůli titulu, protoe uplatnění z tohoto oboru si myslím moc nebude. Bohuel přestěhovat se do Brna bylo a je pro mne nemyslitelné a je to jediná V nejblíe od mého bydlitě. Tady u nás nejsou ani ádné kurzy a určitě bych nějaký potřebovala pro zdokonalení a získání více znalostí, případně zkouku. Maximálně tady vyučují Řekové, tak to je jediná monost. S tím obchodem se troku obávám, e v tom vůbec neumím chodit. Jakoe bych mohla kontaktovat nějakou zahraniční firmu, aby mi posílala výrobky a já to na internetu prodávala. Bylo by super, kdyby mi v tom mohl někdo poradit a pomoct, protoe z podnikání mám docela strach. Fidorko ty kupuje přes internet ze zahraničí? Já se obávám těch internetových plateb do zahraničí.
Není tady
Ronjo na CAE nemám, zkouela jsem si testy na FCE a ty bych zvládla, ale CAE určitě ne. Ty jsi asi musela umět perfektně AJ. Byla jsi někde v zahraničí ne jsi dělala ty CAE? Nebo to má jen ze koly?
Není tady
Jani já určitě neumím ani zdaleka perfektně, nikde jsem dlouho neila ani nechodila na ádné zvlátní kurzy, ale hodně jsem četla a četla, pak postupně začala sama mluvit (můj přízvuk nený perfektní, ale při CAE se přiměřený mateřský přízvuk nepovauje za překáku) a nakonec i rozumět mluvenému slovu. I dnes se třeba stane, e kdy se dívám na seriál v AJ, tak mi napoprvé nějaké slovíčko uteče. Chce to jen čas, detaily u jsem pak pilovala při výletech do zahraničí. Bohuel jazyk se jinak ne častým cvičením naučit nedá. Pokud má znalosti fakt jen na FCE, tak to bych se skoro radi zaměřila na tu řečtinu, jak říká Fidorka, nebo směrem k té obchodní oblasti, tomu jáí nerozumím vůbec, ale určitě si nech poradit.
Jak jsi na tom s mluvením? Kdy ti teď zavolám a budu se chtít anglicky bavit o tom, co jsi dělala celý den, co tě baví a jaké má plány do budoucna, bude mluvit plynule, nebo bude potřebovat pauzy, aby sis rozmyslela větnou stavbu nebo vzpoměla na slovíčka?
Není tady
Jani - ahoj Já taky dělám z domova. Mám formu, která zajiuje komplexní sluby o domácnost a rodinu S klienty se víceméně nevidím vůbec, pracovníci dojídějí za mnou. Pracuji podle potřeby, někdy est hodin denně, někdy vůbec
Je fakt, e kultura práce je u mě dost pochybná, často mě tu člověk najde u počítače třebas v plavkách, nebo klepu emaily z vany Ale mě to netrápí
Společensky se vybiju jinde, stejně ve vech pracích, které jsem absolvovala, byl kolektiv takový, e mě moc příjemností nepřináel. Takhle ten čas trávím s lidmi, které opravdu vidět chci. Sice je ho moná míň,a le určitě je kvalitnějí.
Souhlasím s holkama, e to do začátku chce opravdu podporu a mít plat manela, ze kterého vyjdete bez problémů, je hodně povzbuzující. Nevím jak třebas Ronja s překládáním, ale já stále jetě (po půl roce) nevydělám tolik, abych se bez potíí uivila.
A taky souhlasím s Ronjou, e zkouky nejsou vechno Hlavní jsou znalosti, ty se dají prodat i bez zkouek.
Ovem na dovoz dětského zboí bych si dala pozor. Snad kadá maminka, co je na mateřský, k nám lifruje věci z Londýna Stačí kouknout na MMB Ovem obchod na úrovni, by podle mě prosperoval určitě - jen je to holt investice...
EDIT: No formu, tu já mám určitě Ale jinak to měla být firma
Upravil(a) Definitiv (11. 1. 2010 18:57)
Není tady
Def co takové komplexní sluby pro domácnost a rodinu představují?
Klidně se rozepi, zajímá mě to (taky mi prosím řekni něco inteligentního k tématu http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=41371, zrovna tvůj přístup by mě zajímal.
Jinak kdybych podnikala, začnu sem ve velkém na profesionální úrovni vozit dětské a mateřské oděvy z UK Jinak jestli se uivím...uivím, ale finance by se mi těko plánovaly, protoe mám velké měsíční výkyvy. Někdy je do 20, jindy 40, záleí, jaké byly zakázky a jak moc jsem se flákala po dovolených Jetě e manel přitáhne domů pravidelnou výplatu
Není tady
Jani, kdybys chtěla zkusit tu řečtinu, tak mne napadlo - kamarádka překládá z a do poltiny a zakázky získává na policii a na soudech. Divila jsem se, kolik jich má, třeba smíená manelství - rozvádějí se, soudí o výivné...
Napadlo mne, jestli by se tak nedala uplatnit i ta řečtina.
A jetě ten obchod. Nedalo by se dováet něco specifického z Řecka? Znám tu Itala a ten má firmu e dováí italské potraviny.
Není tady