Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 9. 1. 2010 14:50

Jana.J
♥♥♥----
Registrovaný: 31. 3. 2006
Příspěvky: 159

Pracujete z domova?

Ahoj všem, ráda bych se inspirovala a zajímalo by mne, jestli některá z vás pracuje z domova na plný úvazek. Buď že ji to zaměstnanvatel umožňuje nebo o jakou práci se jedná. Zvažuji totiž své budoucí zaměstnání a líbilo by se mi alespoň částečně pracovat z domova, ale jaký zaměstnavatel tuto práci umožňuje nebo spíš jaká profese? Případně do jakých profesí vám moc nikdo nemluví. Dělala jsem totiž asistentku a chtěla bych vyzkoušet něco jiného, samostatnějšího. Děkuji všem!

Není tady

 

#2 9. 1. 2010 17:30

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno
Registrovaný: 8. 9. 2007
Příspěvky: 5741

Re: Pracujete z domova?

Siju doma, pro jednu prodejnu opravy, mene i nove zakazky. Klidne by to mohlo byt jako "plny uvazek" (vzhledem k vydelku), ale krome toho mam civilni zamestnani na plny uvazek..., takze zivnost na siti je "vedlejsak"...

Není tady

 

#3 9. 1. 2010 18:41

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: Pracujete z domova?

Ahoj Jani,
já pracuju z domu jako překladatelka a té svobody pracovat z domu a nemuset vstávat si moc vážím, o to víc, že jsem předtím roky dojížděla, napřed do školy, pak do práce. Takhle se mi žije snadněji smile


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 

#4 9. 1. 2010 23:04

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves
Registrovaný: 13. 5. 2008
Příspěvky: 2089

Re: Pracujete z domova?

Ja z domova nepracuju, ac zamestnavatel tuto formu prace umoznuje. Vyuzivam ji ale uplne minimalne, kdyz mi treba neni uplne dobre atd. Pracuju v IT pro americkou firmu, takze tem je uplne jedno, jestli jsem v officu nebo doma, nebo v Kanade, nebo treba v Japonsku.
Pracovat z domova trvale bych ale nechtela. Chybel by mi kolektiv a taky vim, ze bych mela problemy se sebedisciplinou ;-))
Pracovala bych v pyzamu z postele atd. Prace mimo domov dodava memu zivotu jakysi rad. Jsem rada za to a nemenila bych.

Upravil(a) baba.jaga (9. 1. 2010 23:07)


42!

Není tady

 

#5 10. 1. 2010 0:54

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Registrovaný: 4. 8. 2007
Příspěvky: 8271
Web

Re: Pracujete z domova?

Babo,
já jsem právě měla strašnou potíž s tou sebedisciplínou. Šílená dekadence, seděla jsem u kompu v noční košili ještě v půl druhý odpoledne, vlasy smotaný v nějakým kokrhelu, vedle klávesnice talíř, nebo rovnou dva, práce stejně vázla, měla jsem tendenci neustále něco odsouvat a pak jsem horečně doháněla termíny po nocích těsně před uzávěrkou.
Já prostě nejsem ten typ na home office.
Na druhou stranu nejsem ani typ pro kancelář s pevnou pracovní dobu, protože poránu a dopoledne (a především v pondělí) mám "studené spoje" a nejsem moc produktivní, zatímco v šest večer jsem bright & cheery a zatímco všichni vyflusaně odcházejí z kanceláře, já mívám napilno a jde mi to od ruky.
Takže teď (resp. teď ne, neb jsem na RD) mi vyhovuje kombinace práce doma/v kanclu. To je prostě přesně ono, nikdo nehází významé pohledy na hodiny, když místo v 9.00 přicházím v 9.20, nebo odcházím o hodinu dřív. Pevné jsou pro mě jen dny, kdy jsou porady nebo jednání, jinak je jedno jestli plodím doma nebo v kanclu - a tenhle kompromis mě udržuje v řádu a zároveň mi nebere svobodu a výhody obojího režimu.

Jana.J: takových profesí je dost, míň už je zaměstnavatelů ochotných k podobně volnému vedení. Pravdou je, že doba tzv. krize nahrává tomuto systému do karet, protože je bezesporu úpo*nější pro obě strany. Takže pokud to pracovní náplň dovoluje, bila bych se za to (účetní a finance vůbec, obch. analytik, sales & marketing se všemi podskupinami jako CRM, lead management, PR a komunikace apod.), IT, DTP a grafika, je toho mnoho, spíš napiš co tě zajímá a na co mᚠtalent, pak se dá určit směr, kterým se uvíjet dál..

Není tady

 

#6 10. 1. 2010 19:13

Jana.J
♥♥♥----
Registrovaný: 31. 3. 2006
Příspěvky: 159

Re: Pracujete z domova?

Všem moc děkuji! Fidorko, momentálně jsem na RD, dříve jsem pracovala jako asistentka a v personalistice jako personální konzultant, ale obojí mne moc nebavilo, asi nejsem příliš komunikativní typ. Teď si dodělávám VŠ a studuji veřejnou správu, takže bych teoricky mohla hledat práci ve veřejném sektoru. Umím Aj, trošku německy a některé další jazyky částečně taky. Ale na Ostravsku po nich není moc zháňka. A co by mne bavilo sama pořádně nevím, protože jsem dělala jen tyto dvě práce a o jiných nemám přehled. Ale vím, že bych ráda pracovala částečně z domova a částečně byla v práci, případně jen z domova, ale jak říkáte, taky bych asi měla problém se sebedisciplínou. Překlady by mne bavily moc, ale nemám tak skvělou znalost jazyků, abych to mohla dělat. Teď dělám VŠ a jsem na MD, tak už moc času na další studium nemám. Myslím, že by mne mohla bavit práce v péči o zákazníka. Možná taky jak uvádíš sales & marketing, ale v tomto oboru nemám praxi a ta je dnes docela žádáná. Momentálně nevím jak mám v hledání práce postupovat. Dříve jsem odpovídala na nabídky typu asistentka a HR, protože jsem v tomto oboru měla praxi a po nějaké době jsem něco našla. Nyní jsem ale třetím rokem doma, studuji VŠ a mám dítě, takže mám trošku z hledání práce obavy. Nevím, jestli vůbec studium VŠ zmiňovat, i když zpočátku budu hledat něco na poloviční úvazek. Když chci dělat něco jiného, tak budu muset odpovídat na jiné inzeráty, ale když nemám praxi a oni praxi požaduji, tak to asi nemá smysl? Potřebovala bych v tomto poradit. Slyšela jsem, že existují poradenské agentury, které sestaví nějaký kariérní plán. V Ostravě o žádných nevím, ale mrknu na net.

Není tady

 

#7 10. 1. 2010 19:17

Jana.J
♥♥♥----
Registrovaný: 31. 3. 2006
Příspěvky: 159

Re: Pracujete z domova?

Ronjo, ty se máš, psaní mne baví celkově, ale žurnalistiku jsem nevystudovala. Dříve jsem raději cestovala a až na MD si dodělávám VŠ a snažím se přijít na to co by mne bavilo a živilo. Dělám vše naopak :-) Ty jsi vystudovala jazyk na VŠ?

Není tady

 

#8 10. 1. 2010 21:20

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: Pracujete z domova?

Jani vůbec jsem to právě nestudovala, což mě trochu mrzí. Já dělala molekulární biologii, pak jsem pár let dělala ve výzkumu a práce na plný úvazek, včetně vstávání v 5, mě zdravotně i duševně dost vyčerpávala. Tak jsem si řekla že to zkusím, poslala pár životopisů, dodělala si zkoušky a hned mě v několika agenturách vzali. Zezačátku jsem dělala hlavně odborné texty, taky jsem soukromě učila, protože jsem měla strach, že mě překládání neuživí...už neučím, uživí, líp, než jsem doufala smile

Je pravda, že práce z domu má svoje specifika, ale mě nějak zodpovědnost, že je to moje firma a moje práce, nedá se flákat: mám deadline, tak makám...pak je zase třeba pár dní klid. Hodně mi to pomohlo zdravotně, práce bez stresů, bez vstávání, bez šéfa...manžel zase z domu pracovat nechce ani za nic, prý nic neudělá. Přitom musí do práce dojíždět dobrých 40 minut, občas se trochu snažím mu vysvětlit, že by mohl zůstat doma, ušetřit za benzín a 1,5h dojíždění, ale prý ne, prý mu to doma nejde. Asi to fakt záleží na tom, jak jsi vnitřně nastavená, někdy s tou disciplínou taky trochu bojuju, ale pomalu se učím, některý věci měním a pořád mám pocit, že je neskutečný, jak "snadno" (tj. bez stresů a v klidu z domova) se dá uživit. Já jsem ale asi trochu extrém, moje práce před tím byla jednak šíleně náročná (dvanáctky, víkendy, žádná dovolená, manio-depresivní šéf atd.), jedna mě nebavila, ale měla jsem pocit, že nic neumím a nijak jinak se nikdy neuživím smile Takže teď už si to třetí rok užívám a dělá mi to radost. Jednou to, když Bůh dál, bude super kvůli dětem.


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 

#9 11. 1. 2010 13:02

Spina
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 26. 5. 2006
Příspěvky: 511

Re: Pracujete z domova?

já jsem nyní na MD, ale stále pracuji. Sice jen na poloviční úvazek dumbom (práce mi ubylo, ale zodpovědnost je pořád stejná grater ). Domluvila jsem se se šéfem, takže mám homeoffice - připojuji se normálně do všech sítí a systému, jako bych seděla v práci, a jednou až dvakrát týdně jedu do kanceláře (většinou když mám nějaké návštěvy atd). papíry si nechávám posílat..to funguje téměř denně....(ne poštou..ale kolega)
  No kdybych neměla dudlik tak asi o práci z domu vůbec neuvažuju..ale teď jsem si zvykla, a jsem docela spokojená. A když jsem jeden den v kanclu, tak jsem ráda, že mám druhý den klid doma...no jsem zvědavá, jak si po těch 3 letech doma zase budu zvykat :-))
je pravda, že disciplína mi trochu chybí..a často tady do toho čumím po nocích..ale zase na druhou stranu, toho času, co člověk v kanclu "prokráká" s kolegy...
no teď jsem stejně v situaci, že malá je ve věku, kdy mě dělat nenechá..takže si ráno přivstavu (malá je spáč), a nebo když spí po obědě, případně večer. Občas když jsou termíny, tak jde trochu bokem domácnost, a hromadí se tady koš nevyžehleného prádla...
a taky nemám ráda, když se mi nahlásí návštěva, a přijde když malá spí...a já pracovat nemůžu.
jinak mám na starostti účetnictví a celkově ekonomiku podniku,..dotace..banky..leasing..atd...

Není tady

 

#10 11. 1. 2010 13:11

Kuty
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 2. 2007
Příspěvky: 2773

Re: Pracujete z domova?

Tak já jsem ráda,že jsem si MD užila a nemusela se zabývat myšlenkama na hloupou práci,by jsem šla do práce po 4 letech MD při 2 dětech,čili nijak dlouhá doba.
Já jsem z lidí,kteří si docela dobře umí poradit se svým časem sami a nechybí jim úkolování druhými.Peníze naštěstí nejsou mezi mými prioritami No1,na procházku s kočárkem postačil pod bundu starší svetr a bylo to,když se šlo na pokec se známýma tak taky v poho,hlavně dobrou náladu sebou, nějaké penízky se ještě ušetřily,ale ta svoboda byla a je prostě nade vše.

A zvl᚝ dnešní maminy - do práce budete muet chodit ještě tak 100 let:o

Není tady

 

#11 11. 1. 2010 14:37

Spina
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 26. 5. 2006
Příspěvky: 511

Re: Pracujete z domova?

jo jo, Kuty..taky mᚠpravdu. Je pravda, že i když jsem na MD..nejsem zase tak pánem svého času, a sem tam mě to štve...ale pro to zůstat v práci i v době MD jsem měla několik důvodů..a nakonec svého rozhodnutí nelituju..

Není tady

 

#12 11. 1. 2010 14:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Pracujete z domova?

Ja som robila prácu z domu - pre vydavatežstvo - a potom na živnosák, ale nevyhovovalo mi to. Mala som spoločenský absák, že som potom prepadávala nevinných majitežov psov a hodiny sa s nimi vykecávala. Bývalý podnikal a nemali sme tožko času, aby sme sa vykecávali spolu, tak som potom bola dlhodobo nenasýtená. big_smile Ale samozrejme, že to malo aj svoje nes.p.o.r.n.é výhody. stolt tummenupp Ako všetko.


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#13 11. 1. 2010 15:22

Jana.J
♥♥♥----
Registrovaný: 31. 3. 2006
Příspěvky: 159

Re: Pracujete z domova?

Ronjo já taky zkoušela překládat, ale nějak si v tom nejsem 100% jistá. To tě obdivuji. A jaký jazyk děláš? Možná na tom něco je, více makat, dodělat si státnice a pak se živit takhle. Ale v dnešní době je už hodně lidí co mají státnice, tak jestli se ještě chytnu. Nad těmi překlady jsem už dříve uvažovala, ale jak si můžu být jistá, že to mám vše správně? Jsi fakt dobrá!
Na MD bych pracovat nechtěla ani z domu. Jen řeším to, že mám MD na 3 roky a v září mi bude končit a tak se už snažím trošku orientovat v možnostech. Taky nejsem člověk, pro kterého jsou na prvním místě finance, ale můj přítel takový je a tak by mne nejraději viděl v práci už teď a děsně mne tím stresuje, to je ale zase další kapitola a sem moc nezapadá. Zkrátka budu muset nějak vyřešit dobu o září 2010 do července 2011, kdy už budu mít po státnicích. Ty překlady mne opravdu hodně lákají. Je tady někdo z vás kdo pracuje na poloviční úvazek v Ostravě a okolí?

Není tady

 

#14 11. 1. 2010 15:22

Jana.J
♥♥♥----
Registrovaný: 31. 3. 2006
Příspěvky: 159

Re: Pracujete z domova?

Ronjo já také měla děsnou šéfovou, tak tě plně chápu.

Není tady

 

#15 11. 1. 2010 15:45

Kuty
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 2. 2007
Příspěvky: 2773

Re: Pracujete z domova?

Jana.J napsal(a):

Ronjo já taky zkoušela překládat, ale nějak si v tom nejsem 100% jistá. To tě obdivuji. A jaký jazyk děláš? Možná na tom něco je, více makat, dodělat si státnice a pak se živit takhle. Ale v dnešní době je už hodně lidí co mají státnice, tak jestli se ještě chytnu. Nad těmi překlady jsem už dříve uvažovala, ale jak si můžu být jistá, že to mám vše správně? Jsi fakt dobrá!
Na MD bych pracovat nechtěla ani z domu. Jen řeším to, že mám MD na 3 roky a v září mi bude končit a tak se už snažím trošku orientovat v možnostech. Taky nejsem člověk, pro kterého jsou na prvním místě finance, ale můj přítel takový je a tak by mne nejraději viděl v práci už teď a děsně mne tím stresuje, to je ale zase další kapitola a sem moc nezapadá. Zkrátka budu muset nějak vyřešit dobu o září 2010 do července 2011, kdy už budu mít po státnicích. Ty překlady mne opravdu hodně lákají. Je tady někdo z vás kdo pracuje na poloviční úvazek v Ostravě a okolí?

Na jednom školení z psychologie prodeje nám lektor řekl: až budete vědět o něčem o co je velký zájem a nikdo to nedělá dejte mi hned vědět.Chtěl tím říct,že konkurence prostě byla je a bude a ty musíš jednat podle toho a být připravená...

Není tady

 

#16 11. 1. 2010 15:58

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: Pracujete z domova?

Jani já nemám státnice, jen CAE, překládám hlavně z angličtiny. Moje zkušenost je taková, že zatímco lidí, kteří dobře rozumějí anglicky psanému textu je dost, překladatelů, kteří jsou schopni vytvořit i dobře znějící a gramaticky právný český text je už míň. Takže kupodivu (tedy pro mě) jev tom limitující spíš čeština. Když budeš dobrá, nikdo se tě nebude ptát, jaké mᚠzkoušky (nebo tedy skoro nikdo). Jestli chceš zjistit, zda na to máš, prostě napiš několika agenturám, pošlou ti zkušební překlad a pak ti napíšou, jak sis vedla. Za zkoušku nic nedáš, i když zrovna teď není úplně šastné období - i překladů se dotkla krize a hodně agentur zadává spíš méně, než že by hledali nové překladatele.

Chce to ale i trochu štěstí, já je měla: jedna mladá prosperující agentura mě hned vzala a začala toho zadávat opravdu hodně, takže jsem se uživila i za moje nízké, začátečnické ceny (tedy po pár měsících jsem měla třikrát tolik, co před tím na univerzitě). Další štěstí jsem měla v tom, že jsme schopní vyjít i jen s manželovým platem, takže jsem měla do začátku jistotu, že když to pár měsíců nepůjde, neumřeme hlady. Manžel chtěl hlavně abych byla zdravá, i kdybych měla prostě zůstat doma a jen se starat o barák smile Podpora blízkých je, myslím, taky hodně důležitá...

Jinak ještě dělám trochu norštinu, chtěla jsem i ruštinu, ale tam na to nemám - pořád je u nás dost lidí, kteří už to překládají dvacet let a s jejich znalostí se nemůžu rovnat. Pořád je co se učit smile

Seli, já jezdím jednou nebo dvakrát týdně do města, abych se sešla s lidmi na oběd nebo na kafe, protože na samotě u lese se psem a třemi kočkami, to mě fakt baví tak ten týden, víc ne. Ale zase se společensky vyvenčit mi taky stačí jednou dvakrát týdně...a pak samozřejmě sem tam ten týden v Londýně nebo někde jinde za hranicemi gloria


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 

#17 11. 1. 2010 16:26

Jana.J
♥♥♥----
Registrovaný: 31. 3. 2006
Příspěvky: 159

Re: Pracujete z domova?

Ronjo, já budu muset nejdříve udělat FCE, protože AJ sice umím, ale zkoušku nemám a teď si myslím, že bych ani zkoušku nedala, takže asi najít nějaký kurz na přípravu na FCE. A pak ještě umím řecky, ale asi stejně jako AJ, také bez zkoušek a navíc u nás žije hodně Řeků. To mᚠfajn, že mᚠtakového manžela. Já mám zase fajn rodiče, ale když tě partner v tom  nepodporuje, tak je to stejně k ničemu. V práci jsem dost stresovaná, stres na mne hodně působí a pak mi také vadí, že jsem dělala od 9 hod ráno do 17, 18, 19 jak kdy a to je celý den pryč a co teprve teď s dítětem. Proto uvažuji nad tím co bych chtěla vlasně dělat. Kuty s tou konkurencí mᚠpravdu, hlavně v současnosti je to těžké.

Není tady

 

#18 11. 1. 2010 16:36

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: Pracujete z domova?

Jani to je fuk, že tu žije hodně řeků, můžeš překládat z řečtiny do češtiny, pochybuji, že je v celé republice vůbec nějaký řek, který umí česky tak, aby mohl překládat. Netuším ale, kolik takové práce je, jestli by tě uživila.

FCE...nevím, nechceš rovnou zkusit CAE? Já jsem žádnou zkoušku nedělala, vrhla jsem se až na CAE, nechodila jsem ani na žádný kurz, učila se asi dva týdny a stejně jsem dostala A. Dnes mě mrzí, že jsem nešla rovnou do CPE vissla


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 

#19 11. 1. 2010 17:01

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Registrovaný: 4. 8. 2007
Příspěvky: 8271
Web

Re: Pracujete z domova?

No vidíš Jano, a to já bych zase zainvestovala spíš do tý řečtiny než Aj. Hodně Řeků tu sice je, ale ti budou vynikat v překladech do řečtiny, ty bys mohla bejt úzkoprofilový "zboží", pokud bys měla specializaci na překlady z řečtiny.

Ronjo, ruštinu bych nezatracovala, ještě přijde tvůj čas, až s tím "staří" seknou. stolt

Jani, s dítětem na MD se dá dělat doma z obýváku například obchod. Angličtinou jsi vybavená, tak není problém dovážet. Děti jsou nejlepší byznys a je mraky komodit, které jsou tady pořád ještě drahé anebo úplně nedostupné, příp. je omezený výběr. Dětské oblečení a potřeby, doplňky, dekorace.
Mě jako mámu momentálně štve například šíleně omezený výběr dekorací do dětských pokojíků, dětské oblečení (chtěla bych zimní kombinézu od Old Navy a tady nemám šanci) a chudý sortiment látkových plen (které se tady navíc prodávají šíleně napálené).

Není tady

 

#20 11. 1. 2010 17:40

Jana.J
♥♥♥----
Registrovaný: 31. 3. 2006
Příspěvky: 159

Re: Pracujete z domova?

Fidorko děkuji za radu, vše určitě zvážím. S tou řečtinou je to ale na Ostravsku problém. Chtěla jsem ji studovat v Brně, ale tam byla jen na denním studiu, proto současnou školu dělám hlavně kvůli titulu, protože uplatnění z tohoto oboru si myslím moc nebude. Bohužel přestěhovat se do Brna bylo a je pro mne nemyslitelné a je to jediná VŠ nejblíže od mého bydliště. Tady u nás nejsou ani žádné kurzy a určitě bych nějaký potřebovala pro zdokonalení a získání více znalostí, případně zkoušku. Maximálně tady vyučují Řekové, tak to je jediná možnost. S tím obchodem se trošku obávám, že v tom vůbec neumím chodit. Jakože bych mohla kontaktovat nějakou zahraniční firmu, aby mi posílala výrobky a já to na internetu prodávala. Bylo by super, kdyby mi v tom mohl někdo poradit a pomoct, protože z podnikání mám docela strach. Fidorko ty kupuješ přes internet ze zahraničí? Já se obávám těch internetových plateb do zahraničí.

Není tady

 

#21 11. 1. 2010 17:45

Jana.J
♥♥♥----
Registrovaný: 31. 3. 2006
Příspěvky: 159

Re: Pracujete z domova?

Ronjo na CAE nemám, zkoušela jsem si testy na FCE a ty bych zvládla, ale CAE určitě ne. Ty jsi asi musela umět perfektně AJ. Byla jsi někde v zahraničí než jsi dělala ty CAE? Nebo to mᚠjen ze školy?

Není tady

 

#22 11. 1. 2010 18:47

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: Pracujete z domova?

Jani já určitě neumím ani zdaleka perfektně, nikde jsem dlouho nežila ani nechodila na žádné zvláštní kurzy, ale hodně jsem četla a četla, pak postupně začala sama mluvit (můj přízvuk nený perfektní, ale při CAE se přiměřený mateřský přízvuk nepovažuje za překážku) a nakonec i rozumět mluvenému slovu. I dnes se třeba stane, že když se dívám na seriál v AJ, tak mi napoprvé nějaké slovíčko uteče. Chce to jen čas, detaily už jsem pak pilovala při výletech do zahraničí. Bohužel jazyk se jinak než častým cvičením naučit nedá. Pokud mᚠznalosti fakt jen na FCE, tak to bych se skoro radši zaměřila na tu řečtinu, jak říká Fidorka, nebo směrem k té obchodní oblasti, tomu jáí nerozumím vůbec, ale určitě si nech poradit.

Jak jsi na tom s mluvením? Když ti teď zavolám a budu se chtít anglicky bavit o tom, co jsi dělala celý den, co tě baví a jaké mᚠplány do budoucna, budeš mluvit plynule, nebo budeš potřebovat pauzy, aby sis rozmyslela větnou stavbu nebo vzpoměla na slovíčka?


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 

#23 11. 1. 2010 18:53

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 1. 2. 2008
Příspěvky: 19475
Web

Re: Pracujete z domova?

Jani - ahoj wink Já taky dělám z domova. Mám formu, která zajišuje komplexní služby o domácnost a rodinu wink S klienty se víceméně nevidím vůbec, pracovníci dojíždějí za mnou. Pracuji podle potřeby, někdy šest hodin denně, někdy vůbec wink
Je fakt, že kultura práce je u mě dost pochybná, často mě tu člověk najde u počítače třebas v plavkách, nebo klepu emaily z vany lol Ale mě to netrápí tongue
Společensky se vybiju jinde, stejně ve všech pracích, které jsem absolvovala, byl kolektiv takový, že mě moc příjemností nepřinášel. Takhle ten čas trávím s lidmi, které opravdu vidět chci. Sice je ho možná míň,a le určitě je kvalitnější.

Souhlasím s holkama, že to do začátku chce opravdu podporu a mít plat manžela, ze kterého vyjdete bez problémů, je hodně povzbuzující. Nevím jak třebas Ronja s překládáním, ale já stále ještě (po půl roce) nevydělám tolik, abych se bez potíží uživila.

A taky souhlasím s Ronjou, že zkoušky nejsou všechno wink Hlavní jsou znalosti, ty se dají prodat i bez zkoušek.

Ovšem na dovoz dětského zboží bych si dala pozor. Snad každá maminka, co je na mateřský, k nám lifruje věci z Londýna roll Stačí kouknout na MMB hmm Ovšem obchod na úrovni, by podle mě prosperoval určitě - jen je to holt investice...

EDIT: No formu, tu já mám určitě lol Ale jinak to měla být firma wink

Upravil(a) Definitiv (11. 1. 2010 18:57)


MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

 

#24 11. 1. 2010 19:08

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: Pracujete z domova?

Def co takové komplexní služby pro domácnost a rodinu představují?
Klidně se rozepiš, zajímá mě to (taky mi prosím řekni něco inteligentního k tématu http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=41371, zrovna tvůj přístup by mě zajímal.

Jinak kdybych podnikala, začnu sem ve velkém na profesionální úrovni vozit dětské a mateřské oděvy z UK tongue Jinak jestli se uživím...uživím, ale finance by se mi těžko plánovaly, protože mám velké měsíční výkyvy. Někdy je do 20, jindy 40, záleží, jaké byly zakázky a jak moc jsem se flákala po dovolených gloria Ještě že manžel přitáhne domů pravidelnou výplatu big_smile


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 

#25 11. 1. 2010 19:09

amely
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 907

Re: Pracujete z domova?

Jani, kdybys chtěla zkusit tu řečtinu, tak mne napadlo - kamarádka překládá z a do polštiny a zakázky získává na policii a na soudech. Divila jsem se, kolik jich má, třeba smíšená manželství - rozvádějí se, soudí o výživné...
Napadlo mne, jestli by se tak nedala uplatnit i ta řečtina.
A ještě ten obchod. Nedalo by se dovážet něco specifického z Řecka? Znám tu Itala a ten má firmu že dováží italské potraviny.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů