1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Stránky: 1
Ahojky, syn má napsat úvahu na toto téma.
Co tam má takové mládě napsat, poradíte????
Díííkkkkyyyyy
Není tady
.
Upravil(a) misha88 (30. 3. 2011 12:31)
Není tady
No, mě příjde, e syn je snad jetě horí, ne ty puboi, chjo a to mám jetě 3 letou dceru, co mě asi čeká
Není tady
.
Upravil(a) misha88 (30. 3. 2011 12:32)
Není tady
Ja neviem, kto je to "MY" - asi ON je mladý nie? Tak s kým sa má porovnáva? Navye, ja takéto porovnávania neuznávam, lebo to poriadne envie porovna ani jedna generácia. Mladí nemajú ancu zisti, akí boli MY zamlada- často mono horí ako oni len to teraz yatĺkajú... A MY nemajú ancu poriadne zisti, akí sú naozaj tí "mladí". To, čo vidie, navonok (a zdiažky) nemusí by celá pravda.
Není tady
Selim, no právě, taky se divím tomu, proč jim dali toto téma.
Tak si tu lámeme hlavu, co tam napsat.
Není tady
Ja by som napísala, e MY sme mladí a e sme najlepí, akí môeme by. Bodka, punktum...
Není tady
To je tema tak pro duchodce....bohuzel neporadim.
Není tady
V jedenadvaceti jetě těko můe porovnávat. Vdy je jetě sám mladý.
Já, ale mě táhne na čtvrtej kříek, bych to ze svého pohledu shrnula asi takto - učitelka mojí dcery, která učí u pěknou řádku let, říká, e jsou děti stejné. Pořád mají svoje dětské hry, sny a uvaování, jako jsme měli kdysi - v jejich věku - my. Docela mě tím překvapila, taky jsem myslela, e jsou úplně jiné. Tak jsem nad tím popřemýlela a má pravdu. Jsou to děti, ale tlak dospělých je nutí, aby byly jiné. Jak se mění společnost, mění se i jejich reakce. Na větinu dětí se kladou velké nároky - krouky, jazyky, chceme, aby byly samostatní, měli svoje názory, chceme, aby ve společnosti obstály. Nesmíme se pak divit, e nae děti jsou z jistého pohledu drzejí, ale z druhého vlastně jen projevují svůj názor. My to po nich chceme, a pak se nám to nelíbí. Spousta rodičů nemá na své děti čas, protoe musí obstát ve společnosti a dítě se naučí, e u v rámci rodiny jedná samo za sebe. Pak těko přijímá dospělé jako autoritu. Moná jsou jiné - na první pohled. V jádru jsou to stále děti s citlivou duí, nepopsaný papír, na který píeme my dospělí. My je učíme plavat v řece ivota. A oni plavou, jak nejlíp umějí. Nejsou jiné, ne bývaly děti kdysi, jen se nám snaí přizpůsobit...
Není tady
Já bych to na místě toho kluka napsala takovou formou, e bych si jako posteskla nad tím, e jako 21-letá
mám psát úvahu na téma, které u mě zařazuje do starého eleza(?!) a jak e je mi to děsně líto... ?!!!
A co e je to za svět, kdy se pohled na to, co je a co není mládí, posouvá čím dál víc směrem k batolecímu věku...
Jo a jetě jsem natrefila na zajímavé téma v diskusním fóru na okounovi (web) - pod názvem:
Boj o přeití aneb ivot s puberákem ... tak a se mladý pán zkusí inspirovat třeba tam...
Upravil(a) tříska (9. 1. 2010 15:57)
Není tady
siwama napsal(a):
Ahojky, syn má napsat úvahu na toto téma.
Co tam má takové mládě napsat, poradíte????
Díííkkkkyyyyy
No tak syn (19) by ti řekl ,e jsou dnení děti smradi:lol:..( berem věk 8-14let)...i kdy sám je ucho.Vidí to na nich!Nedávno jsme se o tom bavili.On prej by si to nedovolil.Moná je to tím ,má přítelkyni a dívá se na ve trochu jinak.Myslím ,e konečně začal přemýlet.
javena psala.tlak dospělých..já si myslím ,e není skoro ádný! Rodiče s nima moc nejsou.
Děti nemají moc povinosti.(mytí nádobí,uklízení ,vysypat ko ,nákup atd.).
co je fakt ,e je to celkovou společností.Dnení děti jsou jiní!!Měli bychom se snait prostě vichni.Jaká je tady spravedlnost?? taky ádná.a jestli je trvá to hrozně pomalu a ty děti ničemupak nevěří.
siw.myslím ,e kdy se podívá jaký to bylo ve za něj,určo na něco přijde.Vdy si vem u jen taková úcta.kde je???kam zmizla??co si mohl dovolit k tobě syn?? co ty si jemu povolila?? a podívej dnes??..
určo bude někdo v tvém okolí ,kdo má děti okolo 10 věku a uvidí hned v čem je rozdíl!
Není tady
Divne polozena otazka... Ano, jak nekdo tady poznamenal: Copak 21 lety clovek UZ neni mlady?
Matky tech 21 letych by mozna na to odpovidat mohly... treba ja. 21 let mely uz 3 moje dcery, ctvrta bude mit letos. Oni maji posuzovat nejake "mladochy"? Koho? "Nactilete"? Nevim, jak je znam, myslim, ze ani o lidech (mladezi) v takovem vekovem rozpeti moc neuvazuji...
No a mmch. Ja treba bych na to odpovedela jednoznacne ANO. Jsou horsi... Sproste mluvi, oslovuji se vulgarnimi tituly, chovaji se neuctive snad vsude, (predpokladam, ze i doma k rodicum...), nevim, co z nich vyroste, netroufnu si ani odhadnout, ale moc pozitivne to nevidim.
To prave o tech 21letych si myslim, ze vetsina jich je velmi kvalitnich, zodpovednych, svobodne smyslejicich lidi, kteri maji velkou sanci postarat se o to, aby nam vsem bylo lepe - a taky vychovat novou generaci zdravych a tvorivych deti...
Ale ti, co jsou DNES detmi (cca 10 az 18)... hm, k placi...
Není tady
Ne. Nejsou horí. Jsou jiní. Jako jsme jiní my ne nai rodiče. Horí nejsou.
Hmm...mně u dávno není jednadvacet...ale neřekla bych, e je to lidmi. Je to výchovou a přístupem. Můu to vidět na vlastní oči tady v Británii. Tady si můou děti mnohem více dovolit jak k rodičům tak ke společnosti, a taky si dovolují, protoe je "chrání" za vlasy přitaené zákony. Ty je, Bohu el, chrání před ojedinělými jevy, jako je nepřiměřené trestání či násilí, ale nechrání je před nimi samotnými. Má generace nebyla vychovávána nijak tvrdě, ale byli jsme přece jen dreni na uzdě více, ne nai potomci. Stejně tak generace naich rodičů měla mnohem uí mantinely. Take to je ten rozdíl. Nikoliv lidé samotní. Ti jsou pořád stejní.
Není tady
majkafa napsal(a):
Ne. Nejsou horí. Jsou jiní. Jako jsme jiní my ne nai rodiče. Horí nejsou.
Asi tak nejak.
Není tady
Já si myslím, e naopak tato úvaha se bude psát moc dobře. Musí téma uchopit jako slovní obrat,který můe
slyet v autobuse, v parku...... Je to úvaha o srovnávání dvou generací. Zájmeno My a nebere osobně a rozepíe se klidně o dnení době svýma očima,o době z vyprávění rodiny,z literatury,střety civilizační. Proto je to úvaha, nemusí se dret malého okruhu, ale pořádně se rozepsat. Určitě na výchovu mají vliv média,politici (to bych se tedy hodně rozepsala!), řada pedagogů -vliv nezaměstnanosti či společenská degradace učitelů, dnesní vzorec rodiny....jéii, to by se psalo.....
Upravil(a) Vladena (16. 1. 2010 20:43)
Není tady
Vdycky kdy slyím o tom jak je dnení mláde zkaená, tak si vzpomenu na dějepis a starou Mezopotámii. U na klínových tabulkách z té doby se nalo postesknutí o tom jak je současná mláde zkaená. Take je jasné, e je to generační problém, který toho s dobou nemá moc společného. Holt větina těch starích nějak rychle zapomíná jací byli oni sami v mládí. To je směr, kterým bych se v takové úvaze ubírala já.
Není tady
Stránky: 1