6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Tak jsem se konečně dostala ke své slohovce o porodu a doufám, e pomůe těm, které mají z něj tak obrovský strach, jaký jsem měla já. Neb to byl porod, který bych přála kadé enské
.bez ironie
Můj termín dle MS byl stanoven na 22.12. Od nějakého tuím 35. tt jsem cítila hlavičku miminka a dr. zjistil, e Ondráova hlavička ji sestoupila a Ondrulka je připraven k porodu. U si přesně nepamatuji, ale tuím, e v 36.tt jsem byla ji pootevřená a čípek byl téměř spotřebován. Někdy v 38.tt jsem byla ji otevřená na prst a můj dr. mě převelil k sledování do naí porodky. Den nato mi odela hlen. zátka a já ač bez kontrakcí raděj jela na kontrolu do porodnice. Mám vysoký krevní tlak a tak po zavolání na gynekologii mi to dr. doporučil. Na kontrole bylo ve OK, čípek zcela spotřebován a já byla otevřená na prst volně. Následovala za týden kontrola a mě zjistili, e na ozvách je něco v nepořádku. Resp. e Ondráek je u nějak vysílený
.Navíc placenta ji dosluhovala a jako hypertonik, s nasazenými práky proti vysokému tlaku, jsem byla o něco rizikovějí. Tak mi doporučili dále nečekat a vyvolat porod v pátek 18.12. První mi řekli, a se rozhodnu, a za 2 dny přijdu na kontrolu, ale při oné kontrole, kdy ozvy zas nebyly úplně OK, ba jetě horí a na placentě byly četné infarkty, se rozhodli mi ten porod druhý den raději vyvolat. I bez souhlasu
.protoe mi při ozvách porodní asistentka řekla, e u jsem na ten dalí den objednána.
Take následoval nástup na indukci v pátek 18.12. o půl 8 ráno.
Já jako člověk trpící úzkostmi jsem samozřejmě nezamhouřila oka. Ale měla jsem sílu a podporu i od holek tady z Babinetu, které na mě myslely, e jsem to nakonec ráno docela zvládala.
A při spatření nemocnice a následného převlíkání do nemocničního, mě to ve dvou vlnách popadlo. la jsem na vyetření a dr. jsem oznámila, e mám celkem silnějí úzkosti, protoe mám jednodue z toho porodu strach. Dr. mi doporučila injekci na uklidnění a já souhlasila. Můj počáteční stav byl otevřená na 3 cm
.podotýkám, e kromě silných tlaků na spodek jsem doma nic moc nepociovala ale můj gyndr. říkal, e u to jsou poslíčky, jen e je nemusím vnímat nijak dramaticky
prostě jsem to brala, e tak má vypadat blíící se konec těhu. Nebylo to nic příjemného, ale ani nic, co by bylo nějak k nevydrení.
Ale vrátím se k samotnému porodu - tudí mi ta dr. vloila po 8 hod. první tabletu na vyvolání a já jsem se přesunula s přítelem na hekárnu. Přila pak PA, udělala KTG, dala vyplnit papíry, píchla onu injekci a s přítelem jsme začali čekat. Já byla jetě stále nerves, tak jsem ho poprosila, aby na chvíli odeel. Vrátil se tak za půl hodiny a já u byla asi i díky té injekci klidnějí. Nastalo čekání, měření ozev, snad o půl desáte kontrola. Mezitím klistýr, o kt. jsem sama poádala. Jednou u jsem jej měla a tak jsem věděla, e to nic není. Prostě vám pustí do střev teplou vodu a není to ani nepříjemné, ani to nebolí. Mě to přijde naprosto normál. Bylo fajn se vyprázdnit Mezitím jsem začala pociovat jen pocit v podbřiku a lehké pnutí v zádech, jak kdy máte dostat menstruaci, nijak silnou, prostě běnou. Pak to troku zesílilo, e mě začali bolet záda trochu víc, ale nic zvlátního, asi tak, kdy si blbě lehnete a ráno vás tak pobolívají. Před 10 h. PA naměřila KTG, bez jakékoliv pravidelné kontrakce, jen taková lehčí drádivá děloha. Tak jsem la na vyetření a stav úplně stejný jak ráno otevřená na 3cm, bez kontrakcí, tudí porod jetě nezačal. Tak mi po 10 h. zavedly dalí tabletu a já čekala dál. Asi do 20 min. mi troku zesílil ten podbřiek a ty záda, ale na houpacím míči jsem skoro nic nepociovala. Prostě pocit jak při silnějí menstruaci. PA zas zkontrolovala srdíčko a tuím kolem půl 1 jsem měla zase vyetření od dr. kde stav nadále stejný. Přila PA a zas jen drádivá děloha. Tak mi říkala, e se nic neděje a e se to první den prostě povést nemusí a tak to moná zkusíme zas zítra, pokud se dr. nerozhodne prasknout vodu. Vak se uvidí, budeme čekat jetě na kontrakce. To bylo asi ¾ na 1. Ve 13,05, kdy se nic nedělo a já se najednou cítila fakt dobře, jsem přítele poslala na oběd, protoe u se nudil a očividně by něco zbodl. Bylo 13,10 jak odcházel.
Mě u to nebavilo, byla jsem jen troku unavená, tak jsem si lehla. V dalí minutě jsem ovem pocítila takové lupnutí dole a najednou mě to vzalo na záchod jako při průjmu. Tak jsem si pomyslela, no tohle jetě scházelo zvlá´t, kdy jsem byla po klistýru
No a tak jsem tlačila Ale bylo to nějaké divné, do 5 min. mě to tlačení vzalo asi tak 10 a já se jetě troičku vyprazdňovala. Při tom tlačení to ovem začalo být takové více tlakovité a nelo to zastavit. A já zjistila, e mám asi první kontrakce. Bylo 13,15. Opakovalo se to asi po půl min. a minutě a já se nemohla hnout ze záchodu. Přítel zrovna asi opoutěl budovu nemocnice a já začala při kontrakci bouchat do dladiček, protoe ty tlaky nebyly nic moc. Jen jsem dělala hrdinku, e nejsem přece hysterka a při prvních kontrakcích nepoletím hned za PA. No, po dalích 5 min. jsem raději vylítla bez přezůvek za PA a stihla říct, e je to nějaké divné. Ve chvíli kontrakce, kdy jsem vydala zvuk na tlačení bylo PA jasno
.chytla mě , letěla jetě s druhou na hekárnu, honem poloit, hrábla do mě a lehce vykřikla, jdeme tlačit. To ve se odehrálo v horizontu 10 min. A já byla v tu chvíli na porodním křesle a začalo to kolem mě kmitat. Rozzvučeli něco a volali někoho a pak se tam vystřídalo celkem dost lidí. Ve zprávě mám 1. Dobu porodní od 13,15, kdy začaly pravidelné kontrakce a odela plodová voda. Pak jsem tedy zkusila tlačit a dr. řekla nakonec, e je jetě brzo, tak jsem musela na bok a pár - asi 5 či 6 kontrakcí prodýchat. Ve zprávě se uvádí, e II. Doba porodní začala ve 13,55, kdy proběhlo překotné otevření porodní branky, já asi 6 x zatlačila a za 5 min., přesně ve 14.00 hod. byl Ondráek na světě O 5 min. později jsem přirozeně porodila i lůko. Sice měl malý omotanou pupeční ňůru kolem krknu a museli ho prodýchnout a já ztratila hodně krve, take jsem dostávala při tom transfuzi a pak jsem byla na kapákách
.ale PA říkala, e s takovým porodem jsem astná to ena
Přítel samozřejmě v té době obědval a kdy přiel na hekárnu , uviděl mé přezůvky a já nikde, tak se zděsil. Ve chvíli, kdy mu oznámili, e je taka, byl naprosto v oku. Take můj přítel porod nestihl. A to potkal známého a ten mu říkal, a´t něco neprovihne a přítel se tomu jen smál a říkal, e to na dneek ani nevypadá Ale asi to tak mělo být. Já se myslím po jeho odchodu uvolnila a veproto proběhlo hodně rychle
.
Má zkuenost, přítě bych asi na porod la bez přítele. Mě to nějak znervózňovalo
Takhle jsem se začala soustředit sama na sebe a Ondráek el ven
.
PA sice říkala, e nebýt ten porod vyvolaný, tak bych musela nejspí porodit doma, protoe to byl porod překotný a opravdu hodně rychlý, ale nebudu si u zatěovat hlavinku tím, co by bylo kdyby
..
Jinak jsem překotný porod (prý jinak celkem věc vyjímečný a ojedinělá )) podědila po mamce a trumfla jsem jí o 5 min. Máma mě toti porodila od 1. kontrakce za 50 min.
Teď máme doma krásný uzlíček, který se narodil po indukci, téměř bezbolestným porodem dne 18.12., ve 14 hod. s váhou rovné 4 kg a mírou 53 cm. Taka jeho příchod sice promekal, ale i tak jsme obstáli na jedničku. PA říkala, e na prvorodičku jsem rodila a tlačila jako lvice a úplně sama, bez pomoci
no bodej ne, neměla jsem z čeho být unavená Takový porod bych přála kadé
.v porodnici poté to u bylo horí, malého nekojím, ale to u je jiná kapitola
Upravil(a) Račice dračice (4. 1. 2010 17:56)
Není tady
ty to píe jako grotesku ale moc krásně se to čte - gratuluju k bezva porodu a hlavně k Ondrákovi a přeju vám vem hodně těstí a zdraví - a přítě znovu takhle
Není tady
Račice, moc pěkná slohovka, jetě jednou ti gratuluji k Ondrákovi .
Není tady
Tak to se čte krásně...trocha povzbuzení z těch naich zimňátek Jetě jednou gratuluji
Není tady
Rači, výborně napsané a povzbuzující!!!
Moc děkujem za uklidnění! A gratuluju jetě jednou, jak jsi to skvěle zvládla... i bez přítele
Není tady
Rači..... jsi úasná
A kdybys potřebovala pomoct a vypovídat se, tak ví, kde nás najde
Není tady
No téééda... Moc gratuluju k takovému rychloporodu a samozřejmě jetě víc ke chlapečkovi. Krásné jméno
Není tady
Rači tak takhle by si to asi přála kadá mamina. Já taky neměla přitele u porodu a jsem ráda. Ale o tom a jiná. Moc gratuluju, krásná slohovka.
Není tady
Rači jetě jednou obrovská gratulace. A z kojení si nic nedělej, děti vyrostou i na UV a mám známé, jejich holčička byla kojena rok a je stále nemocná. Ondra byl od 4 měsíce plně na UV a byl a je zdravý a v pohodě. Take se nenech zblbnout propagací kojení, je fajn, kdy to jde, ale kdy ne, tak se z toho nestřílí..... Drím palce a přeji hodně krásných chvil s Ondrákem. .
Rači, obrovská gratulace, krásná slohovka a super porod!!! Hodně těstíčka celé tvojí rodince!!!!!
Není tady
Wow!! Velká gratulace k miminku, a vám dělá jen radost!
To byl teda porod
Není tady
Stránky: 1