|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
JohankaS napsal(a):
Blavi a Ty chodíš někam do soukromého zařízení, kde nemají smlouvu s pojišťovnami?
Já byla na krvi min pátek, tento jdu na kontrolu a tedy i pro výsledky a nikdo mi
nic o placení neříkal, tak doufám, že nic ani platit nebudu?
gyn je klasická, ale tohle je prý special vyšetření a k tomu musí mít mudr nějaké "atesty" a "lepší" přístroje či co, takže u nás je jen jedna taková dr, jinak bych musela do Prahy. Ale určo by ti dopředu řekli, já dostala takový infoleták, kde bylo vše popsáno včetně ceny

Není tady
Ahojky,tak hlásím že jsem dneska dostala těhu knížku
No byla jsem vyspovídaná,jak u výslechu
a pak mi odebrali tři ampule krve.Ciesko ty jsi platila za snímek z ult?Já jsem si u Hubáčka řekla a on mi ho vytiskl zadarmo.
Příští kontrolu mám 25.1. a bude mi dělat velký ult.
Není tady

Tak to mi přijde, že některé platíte moc.
U mé Murd. je i NT screening zdarma. Má úplně nový UTZ. Zdarma v průběhu těhu jsou myslím 3 UTZ, pokud nejsou komplikace (já jsem měla hematom, tak UTZ byl při každé ze 3 návštěv zdarma).
Vyšetření hormonů štítné žlázy (jako standard u mé pojišťovny pro každou těhuli) taky zdarma.
Vyšetření hormonů ve 12. týdnu jsem nestihla, tak v 16. tripple test zdarma. Při té příležitosti mi změřili ráno na lačno glykémii z prstu perem pro diabetiky (bezbolestně).
Posílat mě někam budou akorát na zátěžový test glykémie (zřejmě kvůli rodinné anamnéze) a pak k jinému Mudr. na UTZ srdce plodu asi ve 30.týdnu. Tedy pokud tripple dopadl dobře, jestli ne,tak to mě pošlou do Prahy do Gennetu. Já zatím doufám,že to dopadlo dobře.
Těhu knížku nechala Mudr. vytisnout svoji. Je víceméně klasická s nějakými kolonkami navíc.
Nechala jsem akorát 50 Kč za fotky, ale vytiskla za tu cenu 4.
Jen nechápu, proč mi brali i ampuli krve na zjištění krevní skupiny, když ta je jim od předchozího těhu známa. No možná proto, že mi brala krev nějaká praktikantka a byla moc aktivní :-)
Není tady
ahoj holky, tak látkové plenky jsou u nás odsouhlaseny, taťka už se vidí, jak kompostuje separační bambusové vložky
je šílenej, ale miluju ho, tak to přehlížim
na webu je nová fotka z utz, ten xichtík tam vidět neni, bohužel, zkusím to pak digitálem. ¨
blavi, neboj, to víš, že jsou mrňousci ok
evi, jsem slyšela, že u hubáčka je utz grátis, já platila i minule 200,-- za snímek, no je to dobrý biznis.
sakur dobrou, já jsem taky utahaná jak kotě, ještě vyvenčím psa a mažu aspoň se natáhnout.
no holky, ohromně mě dneska uklidnilo to tlukoucí srdíčko
a naplnilo zas na chvíli pocitem mateřství.
taťka teď studuje knížku o těhotenství a mateřství a jedna kontrolní otázka za druhou
až se musim smát jakej má obrovskej zájem, už mi ordinuje i stravu a omezuje televizi - jen pozitivní pořady, žádný kriminálky, ani horory, no prostě srandy kopec 
Není tady
Ahoj Ciesko, gratulíruju k bušícímu srdíčku, je to krááásný poslech i pocit že 

O Rustynce nic nevím tak asi jen nestíhá a nebo odpočívá 
O plenách se u nás ještě nedebatilo, ale vzhledem k tomu, že budou dvě asi bych nedělala nic jiného než prala plínky. A myslím, že i tak jich bude dost poblinkaných apod. takže myslím, že ta trocha "pohodlnosti" v tomhle zvítězí 
Teda těhule, to všechny spíte??? U Sakur se nedivím, ale jinak... 
Upravil(a) Blava (5. 1. 2010 20:23)

Není tady
Holky, jsem asi blba, ale kdyz nad necim clovek moc spekuluje, vymysli kraviny :-)) Jsem cetla, ze v 12tt dosahuje deloha stydke kosti, nekde kolem 20tt snad tri prsty pod pupik, atd...A co se nam to teda ted klene za oblinky?

Není tady
Karal já zase někde četla, že už nevím v jakém týdnu těhu (myslím, že nějak kolem toho mého) je prý děloha velká jak mužská pěst... Jsem chvílu nevěděla jestli se mám smát nebo brečet

Není tady
Ja prave premyslela, ze ty obrazky jak to v brise vypada znam pasivne, ale ve skutecnosti si to neumim predstavit..Tak kdyz je ta deloha do 12tt schovana pod stydkou kosti, ci mi to roste v brise? :-)))

Není tady
Není tady
taky jsem čekala že se Rusty ozve, ale asi toho má dost, má nemocnýho kluka. No snad vše dopadlo dobře a třeba se ještě ozve.
Blavo myslím, že by to bylo docela hustý kdybys chtěla se dvěma prckama látkovat, myslím, že i s jednorázovkama toho budeš mít plné ruce, ještě do toho prát plíny a žehlit...
Upřímně mě to látkování zajímá jako nová zkušenost, ráda zkouším nové věci a navíc skoro všechno máme po kubovi, vstupní investice nebudou tak moc veliký, tak proč nezainvestovat do plínek a třeba se tím v globále ušetří nějaký korunky. Jak jsem už psala stavíme barák a splácíme veliký úvěr, pěněz nebude nazbyt!
Není tady
Podla mna sa nam rastom maternice posuvaju nahor vnutorne organy.. Ci? 
Není tady

Ahojky holčinky gratulace ke všem kontrolám

děkuji všem za pocity při objevení //,je to paráda číst,jak na koho ta velká změna působí....

opatrujte se be i bříška a mějte se krásně...

Není tady
Ahoj holciny, tak dnes mi rano prislo obleceni (na holcicku!!!) z Anglie z Nextu - bylo to levne a hezke, tak jsem si udelala radost.
Asi jsem magor, ale nedokazala jsem se udrzet.
Pokud se zitra na UZV ukaze, ze to je kluk, asi pujdu pak rovnou do blazince.
Jinak me napadlo, ze uz tu dlouho nebyly Slniecko a Dannylla, snad se tu brzy ukazou a jsou treba jeste nekde na prodlouzene dovolene.
Adri, a to ma tvuj manzel v planu pomahat s prebalovanim, ze mu ty latkove plinky tak vadi? Muj snad v zivote maleho neprebalil ani jednou, tady v Japonsku je to "zenska prace". Treba se ctvercovkami je to pro chlapy urcite dost opruz, ale pokud budes pouzivat treba ty moderni kapsovky, to je skoro jak ty papirove, zapne se to na suchy zip a je to. Ani to by se mu nelibilo? A proc je tak proti?? Pomuze preci chranit prirodu od tun odpadu. 
Holky, me se nevysouva nic, brisko mam porad stejne, ale uz se nehodlam stresovat...Zitra se uvidi...Dneska jsem sla rano do kuchyne, kde se linula vune kari omacky od vecere a uz jsem objimala zachod...A to mi zrovna vcera prisel z Rodiny.cz tehotensky mail, ze by uz pomalu mely mizet ranni nevolnosti. Tady je videt, ze kazde tehu je jine a ty knizky a tabulky spise orientacni a timto radim vsem prvorodickam, aby se tim zbytecne nestresovaly, ze je neco jinak (drive, pozdeji), nez v knizce. To by snad ze vsech tehulek byly uzlicky nervu, kdyby se to bralo doslova a dopismene.
Není tady
sakur, muj má v plánu pomáhat uplně se všim, od přebalování přes koupání až k uspávání, je trošku šílenej
včera mi překontroloval kosmetický přípravky, pěnu do koupele a tak, jestli náhodou nemůže něco z toho uškodit miminku.. to už jsem se ale musela rozčílit.. jestli neni náhodou těhotnej on
nad stránkama o plínách strávil půl noci
taky vám manžové tak blbnou?
Není tady
Karal já si taky myslím, že prostě ta zvětšující děloha "vytlačuje" okolní orgány.
Manžel má teď 13.1. narozky, mám pro něj knížku Ahoj, tati. Četla jsem vždy úryvky a asi si to přečtu celé, fakt jsem se smála. Začátek knížky je pasé, protože tam píšou o přípravách a snažení, ale pak třeba popis průvodních jevů každého trimestru byl vtipný
Je tam i mimo jiné fakt spoustu užitečných věcí a je to napsáno moc hezky, tak snad to přečte.
Ciesko, muž to v podstatě zatím nijak nekomentuje, samozřejmě to bere v potaz a pomáhá apod., ale takhle daleko teda není
Možná proto, že jsem ze začátku byla vyplašená a nechtěla o tom moc mluvit, aby se to nezakřiklo a on to chtěl dodržet. Zato po Silvestru, kdy už jsem byla jakž takž za kritickou dobou, to šťastně hlásil všem svým kamarádům
A třeba teď po tom UZ, kdy na vlastní oči uvidí, co mám v bříšku, to začne brát už trochu jinak.
Ale pochybuju, že bude půlku noci studovat stránky o plínkách... 
Sakur Ty to objednáváš z nějakého eshopu?
Upravil(a) JohankaS (6. 1. 2010 9:05)
Není tady
johanko, asi buď ráda, že tvuj je takle v klidu, muj je z toho celej hotovej, asi by byl lepší matka jak já. byl teď deset dní v kuse v práci a měli jsme na sebe jen pár minut denně, takže včera měl konečně aspoň půl dne volno, tak se asi snažil to dohnat, nevim, asi má obavy abysme měli všecko tip ťop a na nic nezapoměli, jsem na jednu stranu ráda, protože se nemusim tak starat já, na druhou se mi ale zdá, že to přehání, připadá mi, že kdyby mohl, tak je těhotnej sám

jo a s plenama došel k závěru, že to musí prokonzultovat s pediatrem 

Upravil(a) cieska (6. 1. 2010 9:22)
Není tady
Dobré ráno těhulky,
moc se omlouvám, delší dobu jsem tu nebyla, ale jaksi vůbec nestíhám. Během svátků se u nás dveře netrhly - jsme zvyklí se s celou rodinou navštěvovat, takže denně jsme absolvovali 2-3 návštěvy a nebo 2-3 návštěvy byly u nás. Takže pořád dokolečka - ráno honem něco uklohnit, uklidit, manžel chystal dobroty na stůl........ještě že malá byla hodná a hrála si a nechala nás pracovat /teď se jí to snažím vynahradit a věnuji se jí celý den/. Cukroví se pojedlo všechno, nezbylo vůbec nic........Vánoce nádhera - malá byla šťastná, zářily jí očička a my s maželem "slzeli" jak krásné je dělat Vánoce pro děti /minulý rok to ještě Eliška neprožívala/. Na Silvestra jsem byli partička 7 lidí, malá spinkala až do třičtvrtě na 12, pak se vzbudila, koukla na ohňostroj a šla zase do hajan. Jsem už moc ráda, že jsou svátky za náma a bude trošku klidněji. O víkendu - so i ne nás ještě čeká oslava manželových narozenin /měl je na Silvestra/, ale to upeču jen nějaký řez a udělají se chlebíčky, beztak je po Vánocích ještě každý přejedený.
Konečně jsme se zbavily i kašle /hrůza, vyplázla jsem v lékárně během prosince přes 1000,--/ - skoro 3 týdny jsme se v tom s Eliškou plácaly, teď má jen slabou rýmu. Synovci mají neštovice, byli jsme je navštívit a doufám, že je malá chytla. Ráda bych, aby je měla prodělané co nejdříve. Co vím čím mladší dítě je prodělá, tím lépe se snáší, nemusí být teploty a osypání minimální.
Došla nám pro malou postel, tak pošupajdí příští týden do své /ale v ložnici s námi zůstane/ a konečně se v posteli aspoň trošku roztáhnu.
Velký UTZ dopadl na 1, i krev je v pořádku. Mimísek se vrtěl, otvíral pusinku, Eliška byla nadšená. Byl se mnou i manžel a tchýně - dr. byl skvělý, všechno nám ukázal a popsal. Už se těším na další UTZ v tom 20-22 tt - ve Fakultce je ultrazvuk o jiné kvalitě než má můj gyndr.
Sakur - ani já neodolala a ve výprodeji Cherokee jsem si vzala bodýnka a bryndáčky v růžové barvičce /za 7 bodýnek a 3 bryndáky jsem tam nechala jen 250,--/. Tajně doufám, že to přece jen zase holčička bude, a i kdyby ne v rodině je ještě hodně bezdětných, kterým bych případně věcičky mohla udat. Jinak to s výbavou nehrotím, počkám si až na další velký UTZ, kde mi pohlaví řeknou a dle toho se zařídím. Beztak teď ani není moc penízků po Vánocích, vydali jsme za ně hafo a to nás čekají v únoru nové schody, tak zbytečně neutrácím...........ale pak se teda do nakupování vrhnu
.
Počasí je u nás krásné - spousta sněhu - odpoledne vytáhneme boby a vyrazíme chvíli ven, užít snížek. Před Vánoci jsme to skrz nachlazení nestihly.
Všem těhulkám gratuluji ke krásným zprávičkám z kontrol, jsem překvapená jak se nám chlíveček hezky rozrostl a "bývalým" spolubojovnicím držím pěstičky, aby se co nejdříve zadařilo další miminko a celé jejich těhu probíhalo klidně a bez problémů.
Není tady
Ahoj holčiny a dobré ráno 
Teeeda, čtu tady jak ciesky budoucí tatínek má všechno pod palcem 
To můj teda taky takhle "nešílí"
Sice má starosti, především o zdraví moje a miminek a kouká, abych měla k jídlu co chci, na co mám chuť, co bych měla apod. Ale jinak třeba plenky ho vůbec nezajímají
Bavili jsme se o kočárkách, postýlkách, jiném autě a jak vyřešíme prostory s dvojakama
ale to je tak vše 
Sakur taky si myslím, že knížky nepasují na každou těhulku apod. Já mám teď půjčenou knížku a tam je napsáno, že odchylka + - 2 týdny není nic zásadního ani závažného 
Tak Sakur na zítra budu držet všechny palce!

Není tady
Jdu se dát do vaření - mám chuť na koprovou máčku, tak si ji uvařím aspoň na 2 dny 
Odpoledne nakouknu, pa
Není tady
Ahoj Dannyllo, už tu po tobě byla sháááňka
A koprovka? To znamená, že tebe už nevolnosti netrápí že? 

Není tady
Blavi - netrápí mě ranní nevolnosti, tak už můžu snídat, obědvat i večeřet, jde ale o to co
. Pečený maso nemůžu ani vidět, jím vařené, max. smažené a hlavně pečivo. Zvracím jen při čištění zubů 
Není tady
Dannylla napsal(a):
Blavi - netrápí mě ranní nevolnosti, tak už můžu snídat, obědvat i večeřet, jde ale o to co
. Pečený maso nemůžu ani vidět, jím vařené, max. smažené a hlavně pečivo. Zvracím jen při čištění zubů
Ještě pořád zvracíš? Já už si myslela, že mám už napořád pokoj a včera mě to taky "přepadlo" 
Tak to máš dobrý, já jsem v pohodě snad jen přes obědy 

Není tady
Ahoj holky, po delší době zase tu
- moc vás všechny zdravím a jsem ráda, že tu nemusím číst žádné další špatné zprávy.
Danyllo, jsem moc ráda, že je u tebe vše v pořádku a že jste si svátky tak pěkně užily. 
Já už jse další kontorly taky nemohu dočkat, ale bohužel to mám až za 4 týdny
. No snad to nějak vydržím.
Jinak, bavily jste se tu o placení u vašich doktorů, já si na tu svoji nemohu stěžovat, nepaltím krom 50Kč za fotku a 50kč za pohlaví, pokud si je jistá - nic. Doktorku mám úžasnou, jsou tam v ordinaci 2 - dcera s matkou - jsou jako kopie a obě strašně hodné a moc milují děti. Ta starší si totiž prošla peklem, než porodila svoji dceru - měla za sebou asi 6 - 7 potratů a to i ve vysokém stádiu TT. Takže jakmile se u ní objeví kterákoliv žena, co nemůže otěhotnět, nebo potratila, stará se o ni jako o vlastní. Je fakt, že to má i blbou stránku a to, že je její čekárna imrvére narvaná k prasknutí. Chodí k ní půlka Jablonce + okolí. Ale já si u ní vždycky ráda počkám, mají to tam moc hezké, dětský koutek s hračkami, několik fotoalbumů s fotkama dětí "jejich" těhulek, televizy, automat na nápoje, knížky, časopisy, atd. 

Není tady