6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Maminky, hlate mi vechny Vae změny pomocí SZ
Vikinka23 - první dvě miminka
Kluci se narodili 26.10.2008 (33+0), Kubíček 11:17 míry 1800g a 43cm, Matýsek 11:18 míry 1640g a 41 cm
Kubíček Matýsek
Míry v 6-ti týd.: Míry v 6-ti týdnech:
ve 3 měs.: ve 3 měsících:
v půl roce: v půl roce:
První zoubek: První zoubek:
Speedy81 - první miminko
Simonka se narodila 3.11.2008 13:36 (35+5), míry 2680g a 45cm
Míry v 6-ti týd.: 3,66kg, 49,5cm
ve 3 měs.: 4,88kg, 53,5cm
v půl roce: 6,37kg, 60 cm
První zoubek:
Blizenka - první miminko
Evička se narodila 23.11.2008 22:24 (38+4), míry 3080g a 48cm
Míry v 6-ti týd.: 3,94kg/53,5cm
ve 3 měs.: 5,20kg/59cm
v půl roce: 7kg/67cm
První zoubek:
Petulaa - první miminko
Terezka se narodila 7.12.2008 15:25 (39+2), míry 2910g a 46cm
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
Cat858 - první miminko
Adélka se narodila 13.12.2008 4:40 (39+6), míry 3000g a 48cm
Míry v 6-ti týd.: 3,96 kg/55cm
ve 3 měs.: 4,63 kg/58,5cm
v půl roce: 6,55 kg/65cm
První zoubek:
Sunyata - druhé dítko, doma u jedna slečna
Gabriella Gaia se narodila 18.12.2008 3:30 (38+5), míry 2800g a 50cm
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
Trisha - druhé dítko, doma u jedna holčička Sára
Isabela se narodila 22.12.2008 21:43 (39+0), míry 3500g a 49cm
Míry v 6-ti týd.: 4,45 kg/52 cm
ve 3 měs.: 5,15 kg/60 cm
v půl roce: 6,58 kg/65 cm
První zoubek: 5. měsíc
První slůvko: 6. měsíc: mami
Len - druhé dítko, doma u jedna holčička Elika
Natálka se narodila 25.12.2008 (40+2), míry 4200g a 51cm
Míry v 6-ti týd.: 5,1 kg/58cm
ve 3 měs.: 6 kg/63cm
v půl roce:
První zoubek:
Miselinka - druhé a třetí dítko, doma u jeden klučina Filípek
Dětičky se narodily 29.12.2008 (38+4), Jakoubek 10:13 míry 2970g a 49cm, Deniska 10:16 míry 2680g a 49 cm
Deniska Jakoubek
Míry v 6-ti týd.: Míry v 6-ti týdnech:
ve 3 měs.: ve 3 měsících:
v půl roce: v půl roce:
První zoubek: První zoubek:
Kamčitka - druhé dítko, doma u jedna holčička Kateřinka
Amálka se narodila 9.1.2009 0:23 (40+6), míry 2850g a 48cm
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
johny.bello
Klárka se narodila 10.1.2009
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
Romana - druhé dítko, doma u jedna holčička Barborka
[color=#0000cd]Matyáek se narodil 13.1.2009 4:40 (39+0), míry 4100g a 52cm
Míry v 6-ti týd.: 5,52 kg/59 cm
ve 3 měs.: 6,71 kg/63 cm
v půl roce: 8,9 kg/ 71 cm
První zoubek: 7. měsíc
Ifka - první miminko
Lukáek se narodil 18.1.2009 1:15, míry 3860g a 52cm
Míry v 6-ti týd.: 4,61 kg/57 cm
ve 3 měs.: 6,045 kg/61cm
v půl roce:
První zoubek:
Lúthien - první miminko
Michálek se narodil 30. 1. 2009 (26+0), míry 820 g a 33,5 cm
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
Deni24 - druhé dítko, doma u jedna holčička
Daniel se narodil 4.2.2009 10:20, míry 3800g a 54cm
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
Lucule - první miminko
Dominik se narodil 5.2.2009 16:30 (39+5), míry 3650g a 51cm
Míry v 6-ti týd.: 4,96 kg/56 cm
ve 3 měs.: 6,36 kg/63 cm
v půl roce:
První zoubek:
Claire - druhé dítko, doma u jedna holčička Matylda
ofinka se narodila 11.2.2009 7:05, míry 4140g a 54cm
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
Rhea12 - první miminko
Adámek se narodil 12.2.2009 9:13, míry 4000g
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
Zuzik22 - první miminko
Danielka se narodila 14.2.2009 11:54 (41+2), míry 3950g a 51cm
Míry v 6-ti týd.: 4,93 kg/57cm
ve 3 měs.: 6,12 kg/62cm
v půl roce:
První zoubek:
Upravil(a) trisha (4. 1. 2010 18:39)
Není tady
Holky já vás zdravím a přeju ve nej do Nového roku. Doufám, e Vánoce byly vude opravdu veselé a uili jste si klidu a pohody! Jdu po trokách dočítat..
Chyběly jste mi
Není tady
Lucule, vitej zpet! Tak jake byly Vanoce s Nikisem?
Není tady
Bré ráno
Tak my jsme začali s odvykáním na dudlík.Tak usnutí bylo v poho,ale v noci jsem povolila,protoe by snad spadl barák a ted to usínání taky ádná sláva,ale moc si na něj zvykli,dudlali ho skoro vude
Není tady
tak se sem enu, e zaloím nový chlívek a Trish mě předběhla no tak u to aspoň nemusím hlídat
Jinak Matýsek je taky dudlíkový, ale natěstí jenom na spaní, přes den ho nemusí. Ale jsem teda taky zvědavá, jak ho to po nocích budu odnaučovat Netovice mám teda úspěně u obou dětí za sebou, Baru je ve kolce, tak jsem zvědavá, co zase dotáhne domů
Viki a odkud je tvůj manel původem?
Není tady
Romi,vy u jste měli i netovice jo?
No my jsme ted byli na očkování proti příunicím atd.
Jinak je z Karviné,a tam by mi to nevadilo bydlet,jene my chceme stavět a tam ty pozemky jsou straně drahý
Není tady
Romi, rikala jsem si, ze chodis tak zridka, ze se toho ujmu, snad to neva Teda nestovice za vami, ono je to ale dobre ne, cim driv, tim lip...
Viky, tak s dudlikem bych taky mela zacit, u nas je v kurzu i pre den, jak rostou zuby, tak ho proste vyzaduje Ale jako lepsi nez palec!!! Sara ho dudla pokazde, kdyz usina a myslim si, ze ji to zustane do dospelosti, bohuzel...
A jestli mohu, vypsala jsem se trochu z neprijemnosti tykajici se narozeni isabelky a toho, jak to sara prijala, neprijala, kdo by chtel si precist http://www.rostaci.cz/obsah/kdy-je-nejl … sourozence
Není tady
Trish - tak jsem si to přečetla, no můu říct, e to znám jako své boty U nás u toto období taky nějakej ten pátek trvá a asi bude trvat jetě dlouho, protoe mám Eliku vesměs pořád doma (pokud nepočítám ty 2x týdně 4 hodiny, co je ve kolce), take toho času na ni taky moc nemám a taky mě to hrozně mrzí Sice je pravda, e teď u si holky dokáou tak nějak i hrát spolu, ale bohuel ne na stejné úrovni - Elika si třeba něco postaví z Lega a Natálka jí to samozřejmě hned zboří, take pořád řeím strkanice a to, e tohle je Eliky a to prostě Natálce nepůjčí atd. Jenom doufám, e mi Eliku od září u konečně vezmou do státní kolky, kde se bude moct rozvíjet a učit se věci, které já ji prostě doma dát sama nedokáu
Jinak mám dotaz - pijí vechny vae děti mlíko? Já teda sice jetě kojím, ale u jenom večer a 1x v noci, ale to si Natálka jenom cucne, chtěla jsem u přejít na umělý, ale to prostě nechce pít ani zanic U jsem zkouela různé druhy, vdycky to jenom ochutná, vyprskne a hotovo Blbý je, e mi u několik měsíců nejí ani ádné kae (jenom to uvidí, tak začne brečet), take jediný mlíko, který dostává je to moje, kterýho u teda asi moc nemám, a pak jogurty a sýry, co se mi teda zdá dost málo
Není tady
Len, rozumim ti! Vis, co ono ani s tou skolkou to kolikrat neni takove terno... nekdy je nam lepe, kdyz jsme vsichni doma, ze nevstavame brzy, nehonime se, ze si holky pohraji, kolikrat s nimi i vice veci stiham nez jen s Is, u me to je tak, ze cim vic toho mam, tim lepsi vykonby podavam, ale zase is me potrebuje taky obcas jen pro sebe ze? Ale pak zas dostavam studenou sprchu kdyz saru vyzvedavam... proste kazda ta varianta ma sve pro a proti...
No a Is pije mleko trikrat denne po 150ml, nekdy i vice... zadny problem a vodu z cyklo lahve, to zboznuje.
Není tady
trish článek naprosto výstiný a u nás to samé. Vak si jetě pamatuje, jak jsem v létě psala, e se Baru začala pokakávat? A velice často si taky hraje na miminko, oblékání fláká, protoe to prý taky neumí, vzteká se. Matýska sice pusinkuje, ale je často lítostivá a plačtivá kvůli blbině, stále prosí, abychom si s ní hráli a i kdy s ní jdeme, tak se pořád ujiuje, e opravdu jdeme a nenecháme ji v pokojíčku samotnou. Natěstí kolka v pohodě.
Matýsek pije mlíčko 3x za noc, teda umělý, Baruka ho pila do 3 let. Teď ho do ní nedostanu ani omylem
Zato mi ale Matýsek fláká ostatní pití, dalo by se říct, e nepije nic, ani čaj ani vodu. Je to normální u ročního dítěte????
Není tady
Natálka normálního pití (čaje) vypije celkem dost (za den tak 3 hrnky), ale to mlíko prostě odmítá. Bojím se, aby pak neměla třeba nedostatek vápníku, kdy nejí ani ty kae No zítra jdeme na roční prohlídku, tak se zeptám doktorky co s tím.
Romi a umí Matýsek pít z hrníčku, ze kterýho mu dává čaj? Natálka toti kdy to jetě neuměla, tak taky nepila
Není tady
Trisho, krasne napsane My jsme si necim podobnym taky prosli, jenom si misto 3lete dosad 12ti letou. Hlasky, ze ji nemame radi jako G. a proc ji nemame radi jako G. a blablabla jsou na dennim poradku. Porad si vnucuje jakesi dokazovani a at udelame cokoliv, nikdy to neni dost. Driv me to fakt straaaasne vytacela, ted uz jsem jakasi obrnenejsi a apatictejsi.
Romi, mozna ma Matysek tekutin dost prave z toho mlika a ostatnich potravin. Pokud neni dehydrovany, tak bych to nehrotila, jenom jemne nabizela, kdyby nahodou chtel.
Len, proc se ti to zda malo? Jako kvuli vapniku? Myslim si, ze dulezitost kravskeho mleka je dost precenovana. Ale tot muj nazor.
Není tady
Suny - no já právě nevím, vude se píe a je tak nějak veobecně zaitej názor, e malé děti pijí mlíko (a zvlá batolata), e mě to prostě napadlo. Ty myslí, e to nijak nevadí, kdy jí jinak vechno?
Není tady
Len, mas pravdu, ze je to dost zazity, ale ja osobne bych znepokojena nebyla. Ale to jsem ja, ze jo
Není tady
**
Upravil(a) sunyata (13. 1. 2010 1:14)
Není tady
Suny, Gigi je uzasna A jinak teda jeste k tomu clanku, plyne z neho asi to, ze at uz je vekovy rozdil jakykoliv, je dobre se pripravit na "komplikace" Ale jinak je fajn, ze v tom ani jedna nejsme sama, ze to prozivame s temi detmi kazda i kdyz v jinych podobach treba a taky to ruzne zvladame... Ale SUNY ty mas snad jedinou vyhodu, ze to jeste horsi obdobi puberty mate skoro za sebou a adolescence ac taky neni snadna uz je zas o necem jinem
Romi, ty si to celkove docela "vyziras", tak snad i vyberes a bude uz klidecek na dlouuuuuhyyyyy cas!
Upravil(a) trisha (5. 1. 2010 19:04)
Není tady
Trisho, to myslis vazne, ze mame horsi obdobi puberty za nama? Ja si to prave vubec nemyslim, naopak to prave "boureni hormonu" a s tim spojene odmlouvani, rebelovani atd. je jeste pred nami, vzdyt ma teprve 13. Kez bys ale mela pravdu.
Není tady
Suny, podle mych zkusenosti z prace s problemovyma detma a teda holkama, tak nejhorsi vek byl prave 13let. To bylo jak prokleti, pak to bylo proste jen lepsi s tim rozdilem, ze zacaly vice resit vztahy, ale tehdy byly schopne najit cestu k mame skrz temata okolo lasek, chovani, jednani, oblekani apod. ale fakt kdo vi... u kazde je to jinak... Myslim si, ze od tech 12 je na miste budovat vztah hlavne na tom, ze na dite bude spolehnuti, ze budou fungovat dohody, ze budou rodice vedet, co mohou ocekavat a pubertak take - otevrena kniha - neco jako ty chces po nas abychom te nechali dele venku a my po tobe, abys prisla ve smluvenou dobu... pokud nasi vzajemnou dohodu porusis, co si sama zvolis jako sankci? Pojdme si to dat pisemne, podepisme si nase spolecna pravidla... i my rodice delame chyby, neni to tak, ze mame vzdycky pravdu, muzeme spolu diskutovat, ale v urcitych mezich... budu-li ti (matka) verit, budeme si moci vzajemne vychazet vstric. Zijeme pod jednou strechou a ani jedna z nas nechce mit z domova peklo... respektujme se... zacina-li holka se vztahy, urcite neni pripravena na neco takoveho, jakoze kluka predstavi rodicum a zalaskovana holka dela proste koniny... vetsi sluzbu nez sondovat, kdo to je a zda si ji zaslouzi je pestovat v ni dostatecnou sebeduveru, aby si umela vybrat spravne a znala svoji cenu... pak bude i schopna sdilet s rodici, o kterych si bez tak bude myslet, ze ji nechapou, sve pocity...
Upravil(a) trisha (5. 1. 2010 20:24)
Není tady
Trish, clanek "Kdyz je v pohode maminka..." mi trosku vehnal slzy do oci (holky, to je neskutecny, ale ja fakt brecim u vseho!!!) a trosku dodal optimismus Diky!!
Len, promin, ze tak pozde, ale o to srdecneji VECHNO NEJLEPÍ NATÁLCE K NAROZENINÁM!!!!!!
Není tady
Uz jsem psala na FCB. Rozhodne ANO!
Ja mam dnes nejakou nic moc naladu, mela jsem odpoledne velkej problem co s Evou delat, strasne se to tahlo.. Uz aby bylo jaro.
Není tady