Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 21. 2. 2010 19:55

Rigoletta
♥♥♥♥---

Re: Jedná se o domácí násilí?

PavlaH napsal(a):

Rigoletto - ber to tak, že ti lidé jsou praktici. Řídí se zkušenostmi. Máš nějakou  další schůzku? MOžná je to znamení pro tebe víc si všímat věcí kolem sebe. Abys byla schopná pojmenovat vše, co se před tím a po tom děje. Kdyby nedejbože došlo na nějaký soud za ublížení na zdraví, aspon víš, jak by to vypadalo. Vem si z toho pro sebe to nejlepší a nejdůležitější. Žádné plané vyhrožování. Zkus se nejprve domluvit. Zkus i poradnu pro manželské vztahy.  Zkus to v sobě všechno utřídit. Zkoušej. Už ted víš, že tvoje věci za tebe  nikdo nevyřeší...

Máš úplnou pravdu. Na žádnou další schůzku domluvená nejsem. Ani nemyslím, že bych ji ještě tam potřebovala (zatím). Přemýšlím o nějaké té manželské poradně. Zatím ještě nevím přesně co a jak...
Možná kdyby se povedlo nás tam dostat oba, tak by mi ho podařili nějak zpracovat, aby tolik nevyváděl...
Tady je moje slabina, protože jsem se snažila všechny ty špatnosti vytěsnit. Možná kdybych si vedla nějaký deník i  bych dřív prokoukla.
Jako bys mi viděla do hlavy. Skutečně jsem měla pocit, že po té návštěvě se něco vyřeší, že budu vědět víc jak na to. A zjistila jsem, že to nejhorší mně nejspíš ještě čeká. a dobře mi tak. Do čeho jsem se tak snadno dostala, teď budu muset máknout a pěkně složitě vyřešit.

Není tady

#152 21. 2. 2010 20:05

Rigoletta
♥♥♥♥---

Kiaro, děkuju. Budu se do toho zaznamenávání muset pustit. Nahrávat nevím jak by se mi povedlo, aniž by si toho všiml. Navíc nikdy nevím, kdy to buchne... , ale je to dobrá rada. Budu to muset vykoumat.

Mám úplnou hrůzu se mu o tom rozvodu zmínit. Celkově z něj mám hrůzu. Zrovna dnes se o tom zmínil sám, ale ve vzteku, když jsem odmítla sex, pak mi za to nabídl peníze dumbom usch a pak mi řekl, že se mi to stejně jednou vrátí i s úroky a jak, se mám nechat překvapit.

Není tady

#153 22. 2. 2010 7:57

pat
♥♥-----

Ach jo Rigolett.  Úplně souhlasím s Kairou. Jen tu radu z tvé schůzky mi hlava nebere. Mou situaci zhodnotili okamžitě jako domácí násilí, přitom tvůj manžel se mi zdá mnohem horší než můj BM...hmm Už jen to jaký máš z manžela strach - mluví samo za sebe. usch

Není tady

#154 22. 2. 2010 8:39

javena
♥♥♥♥♥♥-

Asi to nějak nechápu, ale pokud jeden z rodičů odejde s dítětem od toho druhého, je to trestný čin? va Tak to mám dost známých jednou nohou v krimu... vissla Asi bych zkusila spíš tu Donu... ta se na domácí násilí specializuje, tam by taková ko.ko.tina jako zkoušet se domluvit snad nikoho nenapadla. Zkus tam zavolat, Rigoletto, mají snad i bezplatnou linku...
Já bych se domluvila s rodiči na podmínkách toho bydlení v jejich bytě, podala žádost o rozvod a žádost o svěření dítěte do péče, manželovi řekla, že končíme a odstěhovala se. Vzhledem k tomu, co máš za manžela, bych ty dvě poslední věci udělala současně v přítomnosti svědků (nejlépe kámošů "stěhováků") a poté, co bych manželovu zbraň přemístila a dobře ukryla.
Dokud jste manželé můžete s dítětem cestovat oba kam libo a nepotřebujete souhlas toho druhého. Dítě je s rodičem a tečka. Jako bych fakt nečekala na nějaký překvápko od něj, ještě úrokovaný... yikes
Jenže to bych udělala já teď, nezdeptaná... v tvý situaci bych asi taky potřebovala pomocnou ruku... winkhmm
Teď jsem četla knihu "Za tohle mi zaplatíš" (o psychickém týrání), nebyla tak natur (četla jsem i syrovější), měla až americkej happyend, ale i tak bych ji tomu odborníkovi z BKB dala jako poděkování za super radu... hmm
Zavolej na tu Donu, prosím...

Upravil(a) javena (22. 2. 2010 8:42)

Není tady

#155 22. 2. 2010 10:33

Rigoletta
♥♥♥♥---

Tak mi to tam řekli... Dospěli jsme k tomu, že nemohu teď udělat žádný krok, aniž by se to M dověděl (školka, s tím spojená lékařská prohlídka, nahlášení to budoucí školkou té současné...), protože se to tady rozkřikne. Když se ho zeptá někdo proč tu školku měníme M... - všichni se tu znají. A strašně mě tlačí čas, protože když to neudělám teď,kdy bude zápis, tak se malá do té školky nedostane a já nebudu moct do práce. Začarovaný kruh.

V týdnu si zkusím promluvit s někým z vedení školky za jak dlouho to dají někomu vědět nebo jestli není nějaká jiná možnost. Mám to daleko, takže mi dělá potíž někam se dostat něco zařídit, aby se to M nedověděl.

Přemýšlím o tom všem a říkám si, že i kdybych ho k tomu všemu provokovala a dováděla já, tím že se začnu hádat, protestovat..., tak v jednom případě vím určitě, že jsem se tomu nijak nepřičinila, protože jsem byla úplně v klidu. To jak mi vyhrožoval, že mě zastřelí... Jen jsem chtěla jet na návštěvu s rodiči k vážně nemocné příbuzné a řekla jsem v klidu, že to udělám ať chce nebo ne. Tehdy už mi bylo asi jedno, co by udělal, protože být zavřená pro mne bylo peklo a to peklo jsem pak teprv rozpoutala... Jediná moje myšlenka byla tehdy: "tak takhle to skončí"
On se pak strašně omlouval a já se po čase vrátila s tím, že půjdeme do poradny. Škoda, že jsem to udělala.

Není tady

#156 22. 2. 2010 10:53

javena
♥♥♥♥♥♥-

Tak právě pro to, co píšeš v posledním odstavci, nějak nechápu postoj BKB. Zavolej na tu Donu - http://www.donalinka.cz/index.php - tel.: 251 51 13 13 - a zeptej se tam. BKB se specializuje na oběti trestných činů a patrně se soustředí spíš na psychologickou pomoc, jak to přežít, když se ti něco takového stane... jinak si tu jejich radu nedokážu vysvětlit. hmm
Ale ty potřebuješ radu co máš dělat - jak v tom nežít.

Není tady

#157 23. 2. 2010 12:11

Rigoletta
♥♥♥♥---

Tak jsem načetla, že s pohledu právníka, kdybych se odstěhovala od manžela se žádného přestupku nedopouštím a z pohledu sociální pracovnice je třeba soudně upravit ( jestli je myšleno, že stačí dodatečně nebo předem nevím) va va va
Tak nějak nic nechápu... Ani proč mi třeba neřekli, že by šlo udělat nějaké předběžné opatření o svěření do péče... va

Není tady

#158 23. 2. 2010 12:12

Rigoletta
♥♥♥♥---

Teď si tedy připadám, jako kdybych si vše vymýšlela. Jako blázen hmm

Není tady

#159 23. 2. 2010 12:28

pat
♥♥-----

Blázen nejsi, jen jsi narazila na nějakou špatnou organizaci, nebo dotyčná osoba v nědomosti plácala nesmysly. Zkus tu Donulinku. Hlavně svojí situaci nezlehčuj.

Není tady

#160 23. 2. 2010 13:15

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Rigoleto - ber to tak jak to je. Nesedlo ti to a víš, že problémy si stejně budeš muset nakonec zvládnout sama. Hledej dál. Nevzdávej to. Už takhle máš docela dost informací o tom, co a jak udělat. Žít se strachem, ve strachu není nic příjemného a ty jsi šikovná mladá holka. Ono tě to nekudy nakonec "pustí". Vydrž. Schranuj informace, promýšlej si praktické kroky. Nikdy nebudeš dost připravená, ale aspon budeš něco držet v ruce do začátku...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#161 23. 2. 2010 19:14

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Rigoletta napsal(a):

Tak jsem načetla, že s pohledu právníka, kdybych se odstěhovala od manžela se žádného přestupku nedopouštím a z pohledu sociální pracovnice je třeba soudně upravit ( jestli je myšleno, že stačí dodatečně nebo předem nevím) va va va
Tak nějak nic nechápu... Ani proč mi třeba neřekli, že by šlo udělat nějaké předběžné opatření o svěření do péče... va

protože není důvod pro předběžné opatření. předběžné opatření se vydává v případě, že dítěti hrozí vážná újma a  PO nemohou suplovat funkci meritorního rozhodnutí a nelze je chápat jako předestření výsledku řízení ve věci samé.

Upravil(a) aprill (23. 2. 2010 19:15)

Není tady

#162 23. 2. 2010 20:42

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

javena napsal(a):

Asi to nějak nechápu, ale pokud jeden z rodičů odejde s dítětem od toho druhého, je to trestný čin? va.

javeno, když opustím manžela-násilníka a vezmu si s sebou i dítě, trestný čin to samozřejmě sám o sobě není. Vtip je v tom, že manžel-násilník má ze zákona jako otec právo na styk se svým dítětem a toto právo je samozřejmě soudně vymahatelné usch Dokud ženu nezbije do bezvědomí tak, že skončí v nemocnici, nezbil nikdy do krve ani svoje dítě, není prokazatelně duševně nemocný, alkoholik nebo narkoman, pohlíží se na něj jako na bezúhonného člověka, který má ke svému dítěti stejná práva, jako matka usch Čili i když od takového dárečka ženská i s dítětem uteče, povedený tatíček má možnost ohánět se svým právem na pravidelný styk s dítětem a pokud ihned po útěku nenásleduje návrh na sociálce na předběžné svěření dítěte do péče matky, může si matka z neznalosti zákona v tomhle bodě dost ošklivě zavařit.
Tady totiž probíráme nikoliv rozchod dvou rozumných lidí, ale útěk od tyrana a v tom je velkej rozdíl. Když totiž tyran zjistí, že mu oběť vyklouzla ze spárů, začne dělat dusno "přes děti" a pokud není odchod matky i s dítětem právně ošetřen předběžným opatřením ze sociálky, klidně si může pro svoje dítě kamkoliv přijet za asistence policie a matka je ze zákona povinna mu dítě vydat a bezmocně přihlížet, jak si otec dítě odváží zpátky domů usch
Rigoletta navíc až do této chvíle nemá v ruce jeden jediný důkaz, o který by se mohla opřít a který by potvrzoval, že je obětí domácího násilí, manžel se k ní chová jako prase a navíc jí nebezpečně vyhrožuje. To je bohužel taky špatně - kdyby došlo na lámání chleba, manžel všechno zapře, bude tvrdit, že si manželka všechno vymyslela, bude o ní tvrdit, že je nervově labilní a podobné výmysly, které agresoři s oblibou používají a Rigoletta bude nahraná. Proto tady Rigolettu nabádám k tomu, aby si pečlivě schraňovala všechny možné důkazy a konkrétně se pokusila nahrávat si manžela na mobil. Něco jiného je totiž něco o někom tvrdit a něco jiného je moci mu to dokázat, rozumíme si???

Upravil(a) Kiara (23. 2. 2010 20:43)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#163 23. 2. 2010 20:53

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Rigoletta napsal(a):

protože není důvod pro předběžné opatření. předběžné opatření se vydává v případě, že dítěti hrozí vážná újma a  PO nemohou suplovat funkci meritorního rozhodnutí a nelze je chápat jako předestření výsledku řízení ve věci samé.

aprill, v případě, že se důvodně prokáže, že matce dítěte je vyhrožováno použitím střelné zbraně, jejímž vlastníkem je manžel, skutečně nevím, nač by měl OSPOD čekat, protože v tomto případě opravdu hrozí dítěti vážná újma tím, že může přijít o matku usch

Není tady

#164 23. 2. 2010 20:57

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

aprill napsal(a):

Rigoletta napsal(a):

aprill, v případě, že se důvodně prokáže, že matce dítěte je vyhrožováno použitím střelné zbraně, jejímž vlastníkem je manžel, skutečně nevím, nač by měl OSPOD čekat, protože v tomto případě opravdu hrozí dítěti vážná újma tím, že může přijít o matku usch

Kiaro, já vím, kdy je nebo není důvod pro PO, zatím Rigoleta neuděla NIC, v čem by ji SPO mohlo pomoc. A vypadá to, že ani nemá v úmyslu NIC udělat!
SPO podá návrh a záleží na soudu, jestli rozhodne o PO nebo ne.

Upravil(a) aprill (23. 2. 2010 20:59)

Není tady

#165 23. 2. 2010 21:03

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Tak zpět - předběžné opatření nevydává sociálka, ale je třeba se obrátit na soud.
Připojuji zkopírovaný příspěvek z jiného serveru, včetně odpovědi právničky:

PŘEDBĚŽNÉ ROZHODNUTÍ – SVĚŘENÍ DÍTĚTE DO PÉČE PŘED ROZVODEM?
Autor: odpověď - JUDr. Romana Lužná

DOTAZ Z PORADNY - S manželem jsme se shodli na rozvodu a já bych nejraději volila cestu dohodou. Bohužel mám ale strach, že se mne bude manžel snažit vydírat cestou majetkového vypořádání nebo ještě hůře péčí o naši čtyřletou dceru. Slyšela jsem o možnosti zažádat o tzv. předběžné opatření o svěření do péče, které samozřejmě nemá pravní hodnotu, ale lze ho realizovat bez souhlasu druhého partnera. Můžete mi, prosím pomoci si v tom udělat jasno, pokud taková možnost vůbec je?

Předběžné rozhodnutí vydává soud pouze v případech, je-li třeba, aby zatímně byly upraveny poměry účastníků, nebo je-li obava, že by výkon soudního rozhodnutí byl ohrožen. Ve Vašem případě to znamená, že soud by rozhodoval o svěření dcery do Vaší péče předběžným opatřením v případě, že by zájmy Vaší dcery byly nějakým způsobem ze strany otce ohroženy (jedná se například o případy domácího násilí), což z dotazu nevyplývá. Navíc je nutné upozornit, že takové rozhodnutí by patrně vyloučilo možnost rozhodování o rozvodu manželství tzv. n*e*s*p*o*r*nou cestou, neboť zde zákon vyžaduje nejen dohodu o vypořádání vzájemných majetkových vztahů a bydlení, ale i o úpravě poměrů nezletilých dětí pro dobu po rozvodu.

JUDr. Romana Lužná, 13.1.2009

Upravil(a) Kiara (23. 2. 2010 21:04)

Není tady

#166 23. 2. 2010 21:04

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Tak zpět - předběžné opatření nevydává sociálka, ale je třeba se obrátit na soud.
Připojuji zkopírovaný příspěvek z jiného serveru, včetně odpovědi právničky:

PŘEDBĚŽNÉ ROZHODNUTÍ – SVĚŘENÍ DÍTĚTE DO PÉČE PŘED ROZVODEM?
Autor: odpověď - JUDr. Romana Lužná

DOTAZ Z PORADNY - S manželem jsme se shodli na rozvodu a já bych nejraději volila cestu dohodou. Bohužel mám ale strach, že se mne bude manžel snažit vydírat cestou majetkového vypořádání nebo ještě hůře péčí o naši čtyřletou dceru. Slyšela jsem o možnosti zažádat o tzv. předběžné opatření o svěření do péče, které samozřejmě nemá pravní hodnotu, ale lze ho realizovat bez souhlasu druhého partnera. Můžete mi, prosím pomoci si v tom udělat jasno, pokud taková možnost vůbec je?

Předběžné rozhodnutí vydává soud pouze v případech, je-li třeba, aby zatímně byly upraveny poměry účastníků, nebo je-li obava, že by výkon soudního rozhodnutí byl ohrožen. Ve Vašem případě to znamená, že soud by rozhodoval o svěření dcery do Vaší péče předběžným opatřením v případě, že by zájmy Vaší dcery byly nějakým způsobem ze strany otce ohroženy (jedná se například o případy domácího násilí), což z dotazu nevyplývá. Navíc je nutné upozornit, že takové rozhodnutí by patrně vyloučilo možnost rozhodování o rozvodu manželství tzv. po*n cestou, neboť zde zákon vyžaduje nejen dohodu o vypořádání vzájemných majetkových vztahů a bydlení, ale i o úpravě poměrů nezletilých dětí pro dobu po rozvodu.

JUDr. Romana Lužná, 13.1.2009

psala jsem návrh

Upravil(a) aprill (23. 2. 2010 21:05)

Není tady

#167 23. 2. 2010 21:23

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Kiaro, já vím, kdy je nebo není důvod pro PO, zatím Rigoleta neuděla NIC, v čem by ji SPO mohlo pomoc. A vypadá to, že ani nemá v úmyslu NIC udělat!

aprill, Rigoletta neudělala zatím NIC proto, že NEVÍ, CO KONKRÉTNÍHO MÁ UDĚLAT a jak má přitom postupovat!!!

Vždyť jsem přece psala, že není možné o někom něco tvrdit, ale je třeba svoje tvrzení také hodnověrně dokázat a to dokazování je velmi těžká věc. Kde nejsou důkazy, tam se s ní bohužel nikdo bavit nebude, to snad přece víš. A ujišťuji Tě, že schraňovat důkazy proti agresorovi není vůbec žádná sranda a pokud Tě ten chlap - dám příklad -  nedokope tak, že máš zlomená čtyři žebra a na těle viditelné stopy naznačující, že utrpěné zranění bylo způsobeno druhou osobou, dokazuje se mu domácí násilí jen velice těžko. Jistěže existují i jiné formy domácího násilí, mezi něž patří i psychické týrání, které jsou o to horší, že se velmi špatně prokazují. Proto Rigolettě radím, aby si manžela nahrávala, jinak nemá šanci mu dokázat ani ň. A že taková akce není hotová za měsíc a je při ní třeba maximální opatrnosti, to snad dá rozum usch

Není tady

#168 23. 2. 2010 21:44

Rigoletta
♥♥♥♥---

Tak tady já už bohužel moc nechápu o čem všem je to řeč. Zkusím si něco vyhledat.

Ale musím říct, že nejsem žádná mrcha, co by chtěla manželovi brát dítě nebo mu bránit ve styku...
Jen se bojím, jak to bude vypadat, až něco ohledně toho, že chci odejít naťuknu a bála jsem se jak se bude chovat i k dceři i když by se zdálo, že k tomu bych neměla mít důvod, protože jí nikdy neublížil.
Bála jsem se, protože jeho jednání v poslední době bylo hodně zlé. Ta slovní agrese vůči všem... Možná si to nedokážete představit a ani já bych nedokázala,kdybych nezažila, že někdo je schopen vůbec vypouštět takové řeči. Povídání samo sebou nikdy nikoho nezabilo, ale já vím že je schopen i ublížit opravdu.
Ať jsem si to zasloužila nebo ne, tak já jeho netloukla!

Proto jsem měla obavy i jak se bude chovat, až se vše doví... Každou chvíli je někde v médiích, jak někomu přeskočí... asi jsou mé obavy neopodstatněné, ale jsou.

Teď má naštěstí lepší období. Myslím, že mu to chvíli vydrží. Vždycky jsem se hodně přizpůsobovala. A konflikty určitě nevyhledávám. Pokud mu nerupne v bedně jen tak. Tak by to snad mohlo vydržet v klidu než se budu pokoušet s ním něco vyřešit.

Jestli ho nevyprovokuje žádný sex.

Není tady

#169 23. 2. 2010 21:50

Rigoletta
♥♥♥♥---

Asi jsem naivní, ale já pořád doufám, že nebudu muset nic nikomu dokazovat a že to nějak půjde...

Samozřejmě, kdyby se něco stalo, už se budu starat, abych v ruce důkazy měla.
Tak mě průběžně napadalo, že bych to s ním chtěla vyřešit jako dva rozumní lidé. O co by to bylo jednodušší...
Ale moje zkušenosti volají, že to už by byla naivita toho největšího kalibru.
Nu což uvidím...

Není tady

#170 23. 2. 2010 22:01

Rigoletta
♥♥♥♥---

aprill napsal(a):

Kiara napsal(a):

aprill napsal(a):

Aprill, co prosím myslíš tím udělat něco v čem by mi SPO mohlo pomoct? Máš pocit, že něco nedělám a udělat bych měla?

Není tady

#171 23. 2. 2010 23:44

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Rigoletto, nenech si udělat v hlavě zmatek pussa !!! Já Tvému příběhu věřím, věřím i Tobě a znovu Tě ujišťuji, že si o Tobě nemyslím, že bys byla Ty nějaká špatná.
To, co tady čteš jsou reakce různých lidí, se kterými se budeš setkávat i v reálném životě, pokud se rozhodneš svoji situaci nějak řešit. Měla bys být připravena i na ně ... výhoda virtuální reality je ta, že reakce všeho druhu prožíváš jakoby "nanečisto"  a na skutečnou realitu tak budeš lépe připravena stolt

Asi jsem naivní, ale já pořád doufám, že nebudu muset nic nikomu dokazovat a že to nějak půjde...

Rigoletto, strašně nerada Ti to říkám, ale bohužel se velmi mýlíš ... Kdybych neměla k dispozici u rozvodového řízení lékařské vyjádření o tom, že mě manžel zbil včetně výčtu utržených zranění, manželův právník by mě tam utopil na lžíci vody a soud by neměl žádný důvod uvěřit mi, že jsem byla patnáct let obětí domácího násilí grater

Samozřejmě, kdyby se něco stalo, už se budu starat, abych v ruce důkazy měla.

Rigoletto ... Tobě připadá, že se Ti toho zatím stalo málo pussa ??? Proč čekáš na další incident, se něco stane podruhé, potřetí, popáté ...??? Čím déle v tom budeš žít, tím víc si na ten hnus začneš zvykat.

Tak mě průběžně napadalo, že bych to s ním chtěla vyřešit jako dva rozumní lidé. O co by to bylo jednodušší...

Rigoletto, já vím že toto je Tvoje vroucné přání, ale bohužel - na hony vzdálené od reality.
Tak, jako v přírodě nemůže existovat dohoda mezi vlkem a jehnětem, tak v reálném životě v žádném případě nemůže existovat dohoda mezi obětí a agresorem ... stolt

Není tady

#172 24. 2. 2010 9:02

pat
♥♥-----

Rigolet stále souhlasím s názory Kairy – snaží se ti pomoci. Já měla papíry od psychiatra, neboť jsem měla velmi silné  deprese a jako důvod ihned do papírů  sám napsal, že důvodem je domácí prostředí. Pravda také je že jsem byla slabá, i já toho svého bohužel milovala a žila ve snu jak je dokonalý. Pořád ho omlouvala. Tudíž nic jsem nenahlásila, ani použití zbraně, ani vykopnuté dveře a zmlácení, ani později vloupání. Nakonec se chytil sám… Byla jsem slabá, a stále věřila že vše bude v pohodě. Nebylo!! Ty důkazy můžeš mít a nemusíš nikdy použít. Ale prosím tě ze své zkušenosti dnes už vím , že jsem měla být tvrdší a chránit hlavně sebe a na sebe myslet. Já tak nějak pořád myslela na něj, aby neměl problémy, když jsem věděla, že on sám kdyby na mě mohl potopí mě okamžitě. Nedělej si iluze! Ty důkazy si  náhrávej, nebo alespoň piš, třeba deníček na PC ale zahesluj si to  a poctivě zavírej. Denně si sedni a v dobu kdy není doma piš co bylo minulý den. Samotné ti to přijde vhod, až se budeš rozhodovat. Jinak použití zbraně , byť jen vyhrožování lze nahlásit na policii, a zbraň mu bude odebráná. To jen info pro tebe. Ale i toto nahlášení by byl dobrý bod k rozvodu. Do ničeho se nenuť pokud nejsi rozhodnutá, jen měj oči otevřené, a důkazy schraňuj, nikdy nevíš kdy ti přijdou vhod. Taky bych si prověřila jak je na tom s věrností . I takto se chovají chlapy pokud mají máslo na hlavě.

Není tady

#173 24. 2. 2010 22:57

javena
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

javena napsal(a):

Asi to nějak nechápu, ale pokud jeden z rodičů odejde s dítětem od toho druhého, je to trestný čin? va.

javeno, když opustím manžela-násilníka a vezmu si s sebou i dítě, trestný čin to samozřejmě sám o sobě není. Vtip je v tom, že manžel-násilník má ze zákona jako otec právo na styk se svým dítětem a toto právo je samozřejmě soudně vymahatelné usch Dokud ženu nezbije do bezvědomí tak, že skončí v nemocnici, nezbil nikdy do krve ani svoje dítě, není prokazatelně duševně nemocný, alkoholik nebo narkoman, pohlíží se na něj jako na bezúhonného člověka, který má ke svému dítěti stejná práva, jako matka usch Čili i když od takového dárečka ženská i s dítětem uteče, povedený tatíček má možnost ohánět se svým právem na pravidelný styk s dítětem a pokud ihned po útěku nenásleduje návrh na sociálce na předběžné svěření dítěte do péče matky, může si matka z neznalosti zákona v tomhle bodě dost ošklivě zavařit.
Tady totiž probíráme nikoliv rozchod dvou rozumných lidí, ale útěk od tyrana a v tom je velkej rozdíl. Když totiž tyran zjistí, že mu oběť vyklouzla ze spárů, začne dělat dusno "přes děti" a pokud není odchod matky i s dítětem právně ošetřen předběžným opatřením ze sociálky, klidně si může pro svoje dítě kamkoliv přijet za asistence policie a matka je ze zákona povinna mu dítě vydat a bezmocně přihlížet, jak si otec dítě odváží zpátky domů usch
Rigoletta navíc až do této chvíle nemá v ruce jeden jediný důkaz, o který by se mohla opřít a který by potvrzoval, že je obětí domácího násilí, manžel se k ní chová jako prase a navíc jí nebezpečně vyhrožuje. To je bohužel taky špatně - kdyby došlo na lámání chleba, manžel všechno zapře, bude tvrdit, že si manželka všechno vymyslela, bude o ní tvrdit, že je nervově labilní a podobné výmysly, které agresoři s oblibou používají a Rigoletta bude nahraná. Proto tady Rigolettu nabádám k tomu, aby si pečlivě schraňovala všechny možné důkazy a konkrétně se pokusila nahrávat si manžela na mobil. Něco jiného je totiž něco o někom tvrdit a něco jiného je moci mu to dokázat, rozumíme si???

Kiaro, vůbec nechápu, proč mi to tu vysvětluješ, já tohle vím. va
Psala jsem to jako ironickou reakci na radu BKB. A o tvrzení a dokazování jsem snad nepsala vůbec... 
Nikdo bohužel Rigolettě nezaručí, že si manžel nebude moci dceru brát na víkendy. Ani modřiny a psychologický posudky mnohdy nepomůžou. Na to, abych tomu věřila, jsem viděla už hodně. Někdy jsou rozsudky postavený na hlavu. A předběžný opatření je pro někoho jen kus papíru... hmm
Moje bývalá kolegyně - odešla do zahraničí aby měla klid, dá-li se to tak vůbec říct a její BM to dodnes netuší, přestože mu posílá peníze (posílá je na účet prostředníka a ten pak jejímu BM). Chtěl by totiž víc, když se má tak dobře... Vyštval ji z města, kde bydleli - nikdo ji nezaměstnal. Psal všem jejím zaměstnavatelům, které neznal (podnikal a koho neznal on, toho znali rodiče...) a hrozilo, že jí zaměstnají dlouhodobě, že je psychicky labilní, dokládal to kopií psychologického posudku od jeho známého lékaře. Chodil za ní do práce a dělal scény... nechtěli, aby je psychopat obtěžoval, tak se s ní vždy rozloučili ve zkušebce. Jeden takový canc přišel i k nám do zaměstnání, když ji vyčmuchal, jen návštěvu nerealizoval - bylo to daleko.
Podepsal se na ní tak strašně, že si nedovedu představit, jak bych mohla dál žít já, kdyby se mi stalo to, co jí... grater To psycho byl jen zlomek toho, co se mu podařilo... sad
Zkuste se dohodnout... rada nad zlato. yikes
A pozor na prarodiče. Nevěřit, nevěřit - tedy těm ze strany manžela. Vezmou vnouče na zmrzku...
Mě Kiaro fakt nic vysvětlovat nemusíš, mám jí pořád před očima. hmm A dceru kamarádky taky a další děsný rozsudky... holku, co vyrůstala s tátou (policajt), protože si to uměl zařídit... jinou, co ji jako dítě táta prohodil sklem ve dveřích, protože byl nas... na její mámu a úspěšně leta deptal a mlátil celou rodinu... (kdybych to nevěděla, řekla bych normální chlápek, co se rád poslouchá a machruje). Policajti si tam leta podávali dveře, ale přece ho znali z hospody (vesnice), takovej fajn chlápek a chudák si vzal hysterku na druhou... (pravda, tohle se dost změnilo, i když jak moc, těžko říct). hmm
Držím ti palce, Rigoletto, abys našla sílu odejít. pussa Nevzdávej to, scháněj info, na BKB se vykašli, zkus jinou organizaci a počítej s tím, že lehký to nebude. hmm I když taky znám takovýho psychotyrana, co to při rozchodu překvapivě vzdal, žádný psycho ani naschvály. Ale to byl fakt jen jeden...

Není tady

#174 26. 2. 2010 23:05

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

javena: omlouvám se že jsem nepochopila, že jsi pochopila big_smile
Když tak čtu Tvůj poslední příspěvek, není mi z toho dobře. Psychopat, který si zasedne na svoji oběť a navíc má v rukou určitou "moc" ... to je velice špatná konstelace grater
Rigoletto, zkus se obrátit sem http://www.rosa-os.cz/

Není tady

#175 28. 2. 2010 11:45

Rigoletta
♥♥♥♥---

Kiaro, děkuji za odkaz.
Už jsem se tak narychlo podívala, ale poradnu mají asi jen v Praze a tam já se nedostanu :-( . Ještě je asi možnost se s nimi spojit přes mail..tak uvidím. Asi zkusím alespoň tak.

Začala jsem si psát deníček a vzpomínat na začátek manželství. Říkám si, že to snad ani není možný. Že není možný, že jsem tehdy neviděla ... a vlastně ani do teď než jsem si to začala psát. Jak mě M vydíral, že nikam nesmím, protože má o mě strach a já ho nechtěla přeci trápit, protože jsem ho měla ráda. Jak mi vyhrožoval, že mně zabije. Tehdy když jsem byla úplně na dně si myslím, že by se o domácí násilí jednalo.

Teď to tak nevyhodnotili myslím možná podle toho, že se snažím už jako oběť nechovat. A pak když mi nějak ubližoval, tak já jsem se bránila (alespoň jsem se snažila ho kousnout nebo škrábala, aby mě pustil). Možná, že kdybych "zvadla" třeba by i on pustil...

Zatím jsem mu ještě nic nenaznačila, protože se bojím. Snad příští týden něco načnu...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí