3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Rigoletto ... vidím, e Ty u to má v hlavě téměř srovnáno, jen ses tady potřebovala ujistit, jestli to je opravdu tak, jak si myslí, e to je
Nenechej se ukolébat tím, e poslední dobou je u Vás klid a manel se chová poměrně snesitelně ... toto je metoda "cukru a biče", kdy se manipulátor chová jako mílius, jeho partnerka poleví v ostraitosti, říká si "Kdyby to takhle chtělo být pořád..." "Kdyby mu to u chtělo zůstat, vdy on - kdy nemá ty svoje výkyvy - tak je docela snesitelnej" ... a práááááásk ... následuje dalí mazec A čím delí je klid, tím je potom následný mazec brutálnějí
Rigoletto, u kvůli holčičce přemýlej, jak z toho veho ven. Vezmi si, jak takové souití dokáe dospělou, rozumnou a normální enskou duevně rozleptat; co teprve musí napáchat za kody v dětské duičce od rodiče, který by pro něj měl být záitou a ochranou
Není tady
Martinko1, děkuji za SZ.
Děkuji za to popostrkávání kupředu. Dnes bych vyloeně asi zaslouila pořádný kopanec do zadní části .
Je mi celý den mizerně a nejsem schopná skoro ničeho. Schovala jsem si první malý penízek za prodej jedné své věcičky a cítím se tak straně provinile... Sama poslední dobou do domácnosti přinesu peněz opravdu poskromnu. Vlastně mě manel dotuje i kdy si celkem nic nekupuji. Jen pár věcí na sebe teď na Vánoce, co u jsem nutně potřebovala...(pravda dostala jsem nějakou korunu od rodičů)
Dalí první krůček je, e jsem se chtěla objednat k psycholoce, ale budu muset zavolat jetě jednou přítí týden, protoe tu není.
Potřebuji poradit... jakoby mi hodil osud rukavici a já nevím jestli jí zvednout a co s ní udělat. Bojím se, e to nyní, kdy budu řeit plno problémů, které teď mám, e to nezvládnu a zbytečně mi klesne jetě o pořádný kus sebevědomí , ale zase kdyby se dařilo ...
Není tady
Manela jsem se opatrně včera zeptala, jestli by nechtěl objednat k té psycholoce také, e tam potřebuji jít já kvůli něčemu... ale nemá ádný problém...
Ne e by to v mém rozhodování mohlo něco změnit. Ale je mi ho líto "neastníka".
Nemáte nějaký vlastní návod, jak bojovat se strachem? To krůček po krůčku je opravdu dobré. Snaím se zaměřit na jednotlivé malé kroky, ale při uvědomění si co vechno... mi vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Nebo alespoň dnes. Snad bude zítra zas líp.
Není tady
POdívej, krůček po krůčku a ujde najednou míli, ani neví jak. POkud to zabírá, dívej se jen na dalí krok a o dalím přemýlej, ostatní si ře později. Strach - můe být rádce a můe tě ochromovat. Uvědom si jeden jediný okamik, kdy sis řekla dost - takhle to u dál nejde, a kdy tě popadne nejistota, vzpomen si na něj. Představ si, jak si tvoje holčička vybírá za ivotního partnera podobu svého otce - zkus předejít té volbě a její i svůj ivot otočit.
Není tady
Rigoletta napsal(a):
Martinko1, děkuji za SZ.
Děkuji za to popostrkávání kupředu. Dnes bych vyloeně asi zaslouila pořádný kopanec do zadní části.
Je mi celý den mizerně a nejsem schopná skoro ničeho. Schovala jsem si první malý penízek za prodej jedné své věcičky a cítím se tak straně provinile... Sama poslední dobou do domácnosti přinesu peněz opravdu poskromnu. Vlastně mě manel dotuje i kdy si celkem nic nekupuji.
Jen pár věcí na sebe teď na Vánoce, co u jsem nutně potřebovala...(pravda dostala jsem nějakou korunu od rodičů)
Dalí první krůček je, e jsem se chtěla objednat k psycholoce, ale budu muset zavolat jetě jednou přítí týden, protoe tu není.
Potřebuji poradit... jakoby mi hodil osud rukavici a já nevím jestli jí zvednout a co s ní udělat. Bojím se, e to nyní, kdy budu řeit plno problémů, které teď mám, e to nezvládnu a zbytečně mi klesne jetě o pořádný kus sebevědomí, ale zase kdyby se dařilo ...
ad první vytučněná věta: probůh, vdy jsi na mateřské s dítětem - to je snad logické, e maminka na MD,mívá nízký příjem, ne? Kvůli tomu se přece nemusí cítit provinile - Ty v rodině plní dostatečně svoji roli=roli matky. Nechápu, proč má komplexy z toho, e Tě "dotuje" manel. Proboha, tady se nejedná o nějaké "dotace", jakoe vemocný sultán ráčí ivit líného a nevděčného otroka . Sluný chlap, který zplodí dítě ví, e bude manelku a dítě po dobu mateřské tři roky ivit a v ivotě ho nenapadne, aby tento fakt manelce neustále předhazoval a dělal z ní méněcenného tvora, či svojí finanční převahy nad enskou začal nestydatě zneuívat a chovat se jak prase
To, e sis schovala peníze v rámci únikového plánu Tě nemusí mrzet, nato abys kvůli tomu měla výčitky svědomí. Kdyby se manel k Tobě choval lidsky, nemusela bys k takovýmto opatřením vůbec přistupovat. Nakonec - vdycky si můe říct, e jestli se manel "polepí", za ty peníze mu jednou koupí třeba prut na ryby
ovem já osobně si nemyslím, e někdy k nějakému polepení z jeho strany vůbec dojde
Neboj se, e to nezvládne - zvládne, jsi přece ikovná holka. Jenom se nesmí dopředu děsit toho, co vechno před Tebou stojí a postupovat pomaloučku, polehoučku a postupně.
Není tady
Rigoletto, jak je? Co nového? Věřím, e se ti daří ty postupné krůčky a e kousek po kousku pracuje na tom, aby bylo líp... Napi.
Pěkně se v tom plácám. Zatím jen naráím na překáky. Nejhorí je, e nemůu najít práci. Pak by bylo vechno jednoduí...
Chystám se obrátit na poradnu Bílého kruhu bezpečí. Budu muset, ale počkat na vhodnou příleitost. Nevím si rady, jak zajistit plno věcí, tak aby jsme z toho vyvázly s co nejmení újmou. Chtěla jsem odejít v létě, tak aby mohla dcera nastoupit do nové kolky začátkem kolního roku. Dověděla jsem se, e teď by jí teď ani nikam nevzali... Ale tady na malé vesnici nevím, jak to zařídit, aby se tu nerozkřiklo a M se nedověděl, e se chceme stěhovat. Protoe budeme potřebovat potvrzení od lékařky a ve současné kolce se to také doví... Bydlí tu celá jeho rodina, take nepochybuji, e by se mu to nedoneslo .
Jak jsem někde psala, e mi ivot hodil rukavici, tím jsem myslela, e mi bylo nabídnuto, e bych si mohla dokončit vzdělání. Ale cítím, e na to teď nemám sílu. V noci jsem se z toho začala budit hrůzou ..a v první řade se chci soustředit na to, aby se mi povedlo pro nás vybudovat zázemí a abych tu byla co nejméně vystresovaná pro malou.
Hodně se toho bojím, abych jí dokázala vybudovat klidný domov. Já u ani nevím za ta léta , jak to vypadá. Neustále jsem ve strachu, aby bylo vechno co nejlíp,rychle, bez průvihů a uvědomuji si, e to chci i po ní
. Cítím se jako hrozná máma.
Teď jsem na tom tak, e mám stále pocit, e za M agresivní výstupy si můu sama. Rozumově si říkám, e to tak není, ale pocity jsou úplně někde jinde. Za ta léta, kdy jsem si to myslela se není asi vcelku čemu divit.
Proto mně teď posunuje dopředu spí vidina toho, e budeme ít bez křiku, vulgarit a toho věčného slovního napadání kohokoliv ne toho, e bych utíkala před tím, aby mi neublíil.
M teď ze mě asi cítí nějakou změnu, protoe se ve svých projevech znatelně uklidnil (dlouho mu to určitě nevydrí) a jako by mě pozoroval...
Není tady
Jetě nedávno jsem si říkala, e odejdu jen kdy se mi podaří najít nějaké pracovní místo. Doufám, e se do léta zadaří...
Kdyby se mi to nepovedlo, nevím co budu dělat...vechno bych chtěla mít připravené...nechci u pak cuknout. Snad bych měla nárok na nějakou sociální podporu? Snad mi v tohle také poradí v tom BKB...
Upravil(a) Rigoletta (25. 1. 2010 9:32)
Není tady
Rigoletto, na tvém místě bych tím Bílým kruhem bezpečí, DONA linkou a podobnými začala.
Poradí ti tam profesionálně, a hlavně prakticky krok po kroku, co udělat.
Ve svém irím okolí jsem se s domácím násilím setkala, a dotyčné paní právě na těchto místech opravdu prakticky poradili jednotlivé kroky. Např. nejprve a zajistí, a má vechny doklady ona sama a nebo poschovávané bezpečně po známých, aby jí je manel nemohl zabrat... To je teď jediné, nač si momentálně vzpomínám, ale vím, e jí tam tehdy dali naprosto přesnou "kuchařku" postupů a rad pro tyto případy.
Navíc - myslím si, e u vás je sice ance malá, e manel s despocií a nadávkami přestane, ale aspoň bych to s pomocí odborníků z DONY a BKB zkusila - nějakou terapii pro vás oba..
Ono toti platí, e dotyčný půjde tak daleko, kam ho ty sama nechá zajít. Pokud se mu tě podaří izolovat od přátel, od okolního světa, bude kontrolovat a dret vekeré rodinné finance, opravdu tě bude mít celkově v hrsti a pak si dovolí cokoli.
Sama vak píe, e on něco vycítil - pozoruje tě a chová se k tobě (snad jsem to pochopila správě) o něco líp.
K tomu příklad ze ivota: Kdy se u jedné mé příbuzné toto vyskytlo, a její mu nám v afektu dokonce sám zavolal se slovy, a počítáme s tím, e jeho ena XY co nevidět od něj dostane pár facek, protoe ho (prý )vytáčí do nepříčetna svými chybami.
Nechala jsem si to od něj nejprve zopakovat, abych měla jistotu, e jsem se nepřeslechla, a poté jsem mu rozhodným hlasem řekla, e pokud se někdy - teď nebo kdykoli v budoucnu - dozvím, e na nai příbuznou vztáhl ruku, tak a on počítá s tím, e jdu okamitě na policii a domácí násilí u nich nahlásím. A e policie u má na tyto případy zavedené postupy. A e se postarám, aby o jeho tyranském jednání se dozvěděla CELÁ jejich vesnice, a e vím, e půlka vsi to ví u teď, kdy se jeho nepříčetné řvaní a nadávky z jejich oken rozléhají ven. e a si nemyslí, e o jeho tyranském chování nikdo neví, e svědků ochotných svědčit by se nalo dost a dost.
Jeho reakce byla a překvapivě rychlá - se slzami v očích přiel prosit nás ostatní příbuzné, a proboha to jen nikam nehlásíme, e ví, e to přehnal, a e si na to u dá pozor, a blablabla...
Prostě - zadupali jsme na toho slabocha, a on se zbaběle stáhl a najednou byl takhle malinký...
Snad jsme tedy dokázali zabránit násilí fyzickému (kdybych dotyčnou viděla někdy třeba s modřinou, opravdu to okamitě půjdu nahlásit policii - a ten tyran to dobře ví).
Ale obávám se, e jeho ena násilí dál zaívá psychické, protoe ona se mu takto postavit nedovede, a kam a to jde, tak ustupuje. A odejít od něj bohuel přese vechno nechce.
Rigoletto,
Tvoje rozhodnutí odejít je správné, hlavní je, e má oporu v rodině a nenechají tě umřít hlady.
Já bych jako řeení viděla i odejít u na jaře k rodičům a hledat kolku a práci v okoli jejich bydlitě, pak i bydlení.
Moná si klade moc vysoké cíle: mít jistou práci a jistou kolku a bydlení a a potom teprve odejít.
Práci snad najde, on bude muset platit výivné na dítě případně i na Tebe (i kdy se můe chtít vyhýbat)
Ohledně té práce, moná, a se odstěhuje z té vaí samoty, půjde Ti hledání práce lépe.
Sociální dávky jsou popsané zde:
http://www.mesec.cz/mzdy-a-duchod/socia … /pruvodce/
http://www.mesec.cz/clanky/statni-socia … pora-2010/
ít jen ze sociálních dávek asi nejde, ale s pomocí rodiny to nějak půjde.
Pro příspěvěk na bydlení je třeba mít buď nájemní smlouvu nebo vlastní nemovitost a dokládat výdaje na bydlení.
Mě tak před pár lety přispívali na bydlení a sociální příspěvek jsem měla taky, dalo to za měsíc pár stovek, tehdy pro mě dobrých pár stovek.
Vidím, e hodně řeí, jestli za jeho agresivní útoky můe sama. Tím se netrap. Jestli nějaká chyba u Tebe byla, já bych jí nazvala jako patný výběr partnera.
Není tady
Chová se TROCHU líp. Tak opatrně. A tolik neřve.
Jene i přes to, e by se odhodlal se sebou něco dělat, tak určitě nezmění svůj přístup k ivotu. Tu svojí nadřazenost. A mě u to straně unavuje. Celé manelství mě to unavovala. Být pořád jediná, která se snaí vnést trochu optimizmu a radosti a klidu. Taky bych si ráda s někým promluvila a cítila nějakou oporu, kdy nastane nějaký problém. Jene on je v háji a hysterický vdycky první .
Tady mám asi nějaký problém, e bych chtěla oporu, přitom bych jí měla hledat v sobě
Moc se bojím. Říkám si jak k tomu člověk přijde, e je pořád tak ustraený? Co si pamatuji, tak u jako dítě jsem se uzavírala hodně do sebe a byla nepřiměřeně vystraená.
Práci hledám ve městě, kam se chci stěhovat, ale zatím nic...
S finanční pomocí počítat určitě nemůu. Jen s tím bytem na jeho pronajmutí bych měla mít smlouvu, take snad nějaký příspěvek na bydlení...
Není tady
Eva má pravdu, ze sociálních dávek to není ádný ůo. Dost teď zpřísňují pravidla pro jejich uznání... Být tebou, ne si najdu práci, bydlela bych u rodičů.
Na to, abys měla příspěvek na bydlení myslím potřebuje trv. pobyt a to u pronájmu větinou není moné - řeila to teď známá. Kadopádně, kdy sama píe, e má strach z toho, jak to zvládne, nebrala bych si to sousto zbytečně velké... Odstěhovat se od rodičů můe, a bude vědět, e ti manel platí na dceru pravidelně, vydělá tolik a tolik a po odečtení nákladů na kolku a jídlo ti na ten pronájem zbyde.
Není tady
Rigoletto, ale to co píe, je velmi pozitivní: On vytuil, e jsi přestala s pasivním ustupováním, a e to nějak začíná řeit. I kdy on netuí jak a e jsi rozhodnutá odejít.
Ale chci říct - právě ta změna ve TVÉM chování (ve smyslu skončení s ustupováním - začátek aktivního řeení) vyvolala aspoň malou změnu u něj - chová se TROCHU líp, a tolik neřve.
Tím nechci říct, e by ses s tímto měla spokojit. Naopak.
Ale chci ti tím nalít optimismu do tvé nejistoty: Kdy jeho despocii pasivně nenechá růst dál, ale začne se aktivně bránit (případně od něj úplně odejde), dokáe zlepit ivot sobě i své holčičce. Ano, opravdu to jde a tady vidí změnu u po prvním kroku.
Dokáe to, věř si, a jdi krůček po krůčku aktivně k řeení, a ono se to nakonec podaří.
A taky bych ti Rigoletto radila, začít raděj u rodičů, protoe podnájem + práci seene najednou těko. A ty bude potřebovat i občasné hlídání dcerky.
Nestyď se přijmout NA ČAS pomocnou ruku rodičů. Od toho se odrazí, a časem i ten podnájem a práce bude.
Ví, ta má příbuzná u léta odmítá nai nabízenou pomoc (taky by mohla bydlet u nás) se slovy, e zas by byla na někom závislá. A e to tedy raděj doma na despotickém manelovi, ne s tím "otravovat" nás, irí rodinu.
Přitom my bychom jí pomohli tak rádi a představa, e na ni doma manel řve a psychicky ji týrá, je pro nás hrozná.
Jak rádi bychom jí pomohli - kdyby ona sama tu pomoc tvrdoíjně neodmítala.
Věřím, e i tobě tví rodiče rádi pomohou a kdy se bude snait, časem se osamostatní úplně. Půjde to, uvidí.
Jen si opravdu neber na hrb sousta nereálně veliká, postupuj ten krok po kroku.
Rodiče jsou rozvedení. Máma ije s novým muem v docela malém bytě, take s nimi by to určitě nelo.
Oni my právě nabídli ten druhý byt (pronájem, podnájem zatím jsem nezjiovala jaké jsou v tom rozdíly...jestli by tedy bylo moné u některého na ten příspěvek mít nárok).
Myslím, e kdybych opravdu neměla a u nevěděla kudy kam, tak by s nějakou tou korunou snad počkali...
I tak kdybych zůstala u nich, tak bych snad nedosáhla ani na příspěvek od sociálky, protoe bych s nimi byla v jedné domácnosti a to by pro mne bylo naprosto nemyslitelné nechat se ivit od cizího muskýho!
To jen hypoteticky. Doufám, e práci najdu.
Kdyby byli rodiče spolu určitě bych tolik neváhala...
Není tady
Aha, tak proto ten pronájem...
Není od věci, zeptat se na sociálce, za jakých podmínek má na co nárok (sociální, přídavky, na bydlení.... ) a dohodnout se pak s mamkou a jejím partnerem, jak s tím bytem. Pokud tam bude paltit čistě poplatky, tak je to samozřejmě něco jiného, ne kdybys platila někomu klasicky za pronájem + poplatky...
Není tady
Ach jo, tak u je u nás zas řev. e nepřiběhnu hned, jak volá... Naposledy, kdy jsem hned nepřiběhla to skončilo tím krcením, tak jsem mu to samo sebou hned musela připomenout ... Neumím být diplomat.
A pořád shazuje, e se snaím najít práci, e stejně nic nenajdu, abych se na to vykalala... Ono je to moné. Ale to si mám podle něj asi sednout a čekat... nevím na co.
Natěstí i kdy v lepích chvílích si uvědomuji, e já bláhová, e ho mám pořád ráda, tak jich je tak poskromnu, e se nedá zapomenout, jaký hrubián ve skutečnosti je.
Není tady
Rigoletto, naposled to skončilo krcením, píe?
Jak bys s člověkem, který tě krtí, měla jako být diplomat?
Probůh, jestli je to takto zlé, nezlehčuj to a ře to pokud mono hned.
Nebo mu jednou rupne v kouli, začne tě zas krtit, trochu v afektu přitlačí....
Bohuel, nebyla bys první ani poslední...
Probůh, vdy tady ti u jde skutečně o ivot!!
Doporučuju - zavolej na BKB nebo DONU jetě dnes nebo prostě při první příleitosti, kdy on nebude doma a ty bude moct v klidu volat. A ře to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rigoletta napsal(a):
Ach jo, tak u je u nás zas řev. e nepřiběhnu hned, jak volá... Naposledy, kdy jsem hned nepřiběhla to skončilo tím krcením, tak jsem mu to samo sebou hned musela připomenout ... Neumím být diplomat.
A pořád shazuje, e se snaím najít práci, e stejně nic nenajdu, abych se na to vykalala... Ono je to moné. Ale to si mám podle něj asi sednout a čekat... nevím na co.
Natěstí i kdy v lepích chvílích si uvědomuji, e já bláhová, e ho mám pořád ráda, tak jich je tak poskromnu, e se nedá zapomenout, jaký hrubián ve skutečnosti je.
A na co jetě čeká?! A tě jednou podrí pod krkem o troku dýl ?!
Připomělo mi to dnení rozhovor s jednou slečnou ( měla úasně zatřené monokly pod očima ) , e je ráda, e ji občas přítel zmlátí, protoe by nesnesla, kdyby psychicky týral . Má to taky tak nastavené?
Není tady
Rigoletto,přečetla jsem si tvůj první příspěvek a také reakce na něj. Dalí stránky ji ne tak důkladně,ale snad dost pro orientaci. Zeptám se: píe,e ti manel drel pistoli u hlavy.On má legálně drenou zbraň?Jinak myslím,e zde přítomní ti napsali spoustu dobrých rad. Jetě jedna věc mě zarazila: Tvoje mamka by ti pronajala byt? To mi přijde divné,chtít od vlastního dítěte v tíivé situaci peníze. Chápu,e by sis hradila běné náklady,ale za pronájem? Nepochopila jsem to patně? V tom případě beru zpět.
Není tady
Blossom,
asi tak e bych se snaila předcházet a vyhýbat takovým situacím, kdy vím, e povedou ke konfliktu.
Jene po tom, co jsem se mu musela tolik podřizovat, to bych si snad nechala vechno zpřeráet ne se zpátky vrátit (trochu s nadsázkou)... Brečet doma zoufalá, e nikam nesmím, e jsem neschopná, nemoct se sama o čemkoli rozhodnout.
To psychické týrání bylo daleko horí. Kdyby teď dolo k fyzickému napadení, tak vím, e budu bojovat i kdy proti němu nemám ádnou anci... Ale u nejsem tak na dně...
Samozřejmě nejsem ráda, kdy mě M napadne. Mám na to pohled určitě pokřivený. Pocit mám pořád ten, e se nechovám tak jak bych měla...a částečně si za to můu . Nejspí to bude chtít nějaký čas, ale zatím se pořád cítím vinna.
Rejko, ta částka by měla být opravdu jen minimální (snad kolem 3 tisíc). Jen to, co by oni museli sami vynaloit.
Mamka o tom, ale neví a nepřipadá mi, e bych jí byla schopna o tom říct . Tuí jen, e to mezi námi není v pořádku a e je to s M hodně těké.
Není tady
Aprill,
nečekám snad na nic, jen si chci trochu zařídit podmínky a zjistit, jak bych se měla chovat. Teď kdybych odela hned, malá by neměla ani kolku. Tím pádem bych si nemohla moc shánět práci. Neměla bych z čeho zaplatit ten byt. Chtěla jsem si naetřit alespoň nějakou korunu na rozvod, ale kámen ze srdce mi spadl, kdy jsem se někde dočetla, e jde poádat v tíivé situaci a nemusí se platit...
Kdyby bylo hůř, samozřejmě jdu hned. Zatím to jde... a myslím, e vzhledem k těm rozestupům, co bývaly by to mělo jetě vydret. Otázkou je, jestli to předem poznám. Tady by chtělo, abych se chovala trochu diplomatičtěji.
Upravil(a) Rigoletta (25. 1. 2010 19:57)
Není tady
Rigoletta napsal(a):
Aprill,
nečekám snad na nic, jen si chci trochu zařídit podmínky a zjistit, jak bych se měla chovat. Teď kdybych odela hned, malá by neměla ani kolku. Tím pádem bych si nemohla moc shánět práci. Neměla bych z čeho zaplatit ten byt. Chtěla jsem si naetřit alespoň nějakou korunu na rozvod, ale kámen ze srdce mi spadl, kdy jsem se někde dočetla, e jde poádat v tíivé situaci a nemusí se platit...
Kdyby bylo hůř, samozřejmě jdu hned. Zatím to jde... a myslím, e vzhledem k těm rozestupům, co bývaly by to mělo jetě vydret. Otázkou je, jestli to předem poznám. Tady by chtělo, abych se chovala trochu diplomatičtěji.
Drím ti palce, aby jsi byla schopna rozpoznat, e u je hůř .
Není tady
Rigoleto, jak u tu zaznělo, poradny pro týrané eny, nebo eny v tíivé situaci, umějí řeit takovéto situace, mají spoustu zkueností a dobrých rad a jsou ti ochotny nabídnout pomoc okamitě - v případě napadení. Pomohou ti vyádat i zákaz styku s M. Prostě by byl vykázán. ALe ty ted potřebuje jediné - přiznat si věci jaké jsou a udělat ten první krok a ten bývá velmi těký. Vlastně otevřeně přizná, e se ve vaem manelství nedá ít... nic víc, ale také nic mín.
Není tady
Rigoleto, já chápu, e je těký udělat krok do neznáma, ale přemýlet nad tím, e zatím se vyvaruju situací, kdy bych někoho vyprovokovala k výpadu proti mně... to nejde. Kdo chce psa bít, hůl si najde. On vybuchl, protoe jak píe, kouká na tebe, něco čuje... Moc se mu ta změna nelíbí, odhaduji.
Zajela bych za mamkou, probrala ten byt - přesně kolik budou chtít za poplatky - logicky, jak dlouho můu zůstat a kdy se můu nastěhovat... protoe nechci tě nijak zatěovat, vím, e tuí, e to u nás neklape, ale je to na hranici domácího násilí (podle mě za hranicí, ale mamku nestresuj, jednou jí to třeba poví) a já musím pryč. Dále bych obela kolku/kolky v okolí a zeptala se jak reálná je ance na umístění, protoe se stěhujeme...
Rozvod stojí 1000,- Kč (teda jetě loni stál), kdy jsi na MD nebo na dávkách dokládá se, e má nárok na zprotění poplatku... Ale to je rok stará info, u to nesleduju, na soudu ti v podatelně poradí... Na sociálce taky. ádost se dá stáhnout z netu a podává se u soudu v místě trv. bydlitě.
Kadopádně bych kontaktovala BKB nebo Donu, ohledně styku dcery s manelem. Přes ní ti můe dělat peklíčko a asi bude...
Odstěhovala bych se buď v přítomnosti někoho z rodiny, nebo v době, kdy je manel v práci... Známá se takhle stěhovala ve tři ráno, protoe v půl pátý chodil manel z práce a vidět ji s kufrem, asi by ji zabil...
Nečekej na práci, nebo na úspory, z mateřský (nebo podpory?) ty tři tisíce rodičům dá, kolka litr... na víkend můete na oběd k mamce a ono to půjde.
Práci si najde, po mateřský to má spousta holek podobně - a teď je to jetě horí, vichni se vymlouvají na krizi... ale neházej flintu do ita.
Není tady