Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#801 25. 1. 2012 22:06

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Jedná se o domácí násilí?

Rigoletta napsal(a):

Tak u  soudu budou zjišovat z jakého důvodu výživné přestalo chodit, ale bude to trvat...

Další vývoj :
Minulý týden jsem byla podat na policii další trestní oznámení. BM znovu vyhrožoval, že mě zabije... Vše i to předchozí vyhrožování  jsem byla nahlásit.

Tentokrát jsem se poprvé setkala na policii s pochopením.

Bodej. A není to naposled.
Když se naučíš přijmout pomoc, dostane se ti jí.
Drž se a bojuj - mᚠza co.

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#802 27. 1. 2012 13:40

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Rigoletta napsal(a):

Tak u  soudu budou zjišovat z jakého důvodu výživné přestalo chodit, ale bude to trvat...

Další vývoj :
Minulý týden jsem byla podat na policii další trestní oznámení. BM znovu vyhrožoval, že mě zabije... Vše i to předchozí vyhrožování  jsem byla nahlásit.

S pochopenim?Co jako policie udelala?Zatkla ho?va
Co ja vim policie neudela nic...

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#803 28. 1. 2012 17:25

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Rigoletta napsal(a):

Další vývoj :

Bezva!! Nenech to usnout. hjarta

S těmi alimenty - co podat exekuci?

Není tady

#804 28. 1. 2012 19:30

Rigoletta
♥♥♥♥---

Eremuruss, mᚠpravdu stolt. Jsem už tak zblblá dumbom . Zřejmě z toho opět nic nebude. Žádní přímí svědci krom dcery, kterou do toho nezapletu, nejsou. Ale alespoň se mu to střádá.

Jen to bylo snad poprvé, kdy někdo projevil pochopení a dokonce rozhořčení. Doposud mne posílali z jednoho místa na druhé, rozmlouvali apod.

Není tady

#805 28. 1. 2012 19:36

Rigoletta
♥♥♥♥---

Kubulo, on exekuci na výživné už má. Nastala u něj změna a dál už mu jej nestrhávali. Dověděla jsem se teď, že se přihlásil na ÚP, tak snad se mi podaří to trošku u soudu popohnat, než mu skončí evidence. A pak čet ví...
Mě říká, že pracovat už nikdy nebude roll

Není tady

#806 28. 1. 2012 20:29

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Rigoletta napsal(a):

Kubulo, on exekuci na výživné už má. Nastala u něj změna a dál už mu jej nestrhávali. Dověděla jsem se teď, že se přihlásil na ÚP, tak snad se mi podaří to trošku u soudu popohnat, než mu skončí evidence. A pak čet ví...

Rigoletto, říkat Ti manžel může, co chce smile to je jen jedna z jeho metod, jak Tě zastrašit a znechutit. MMCH i podpora v nezaměstnanosti je exekučně postižitelná stolt Já bych se nenechala vydeptat, znechutit, zastrašit ani otrávit a tvrdě bych si šla za svým stolt!!!

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#807 28. 1. 2012 21:08

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Rigoletta napsal(a):

Rigoletto, říkat Ti manžel může, co chce smile to je jen jedna z jeho metod, jak Tě zastrašit a znechutit. MMCH i podpora v nezaměstnanosti je exekučně postižitelná stolt Já bych se nenechala vydeptat, znechutit, zastrašit ani otrávit a tvrdě bych si šla za svým stolt!!!

Je to beh na dlouhou trat s nejasnym vysledkem a soud,ze by te pomohl ho najit to ani nahodou,ano zjistuji jestli neni ve vazbe,jestli je na trvalem pobytu,zdravotni pojistovnu nic vic.Tohle jsem mela ja vypsane od soudu.Byvaly v tu dobu zil v Praze a to jsem zjistila zase ja podle cisla posty na 2 slozenkach ktere me poslal.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#808 27. 2. 2012 9:29

Adi_na
♥------

Teda četla jsem to od začátku do konce a musím ti Rigoletto říct, že nevím v jakém světě žiješ ty, ale já asi někde jinde.... Ani se mi tomu nechce věřit... Já zažívala domácí násilí jako malá a teď i jako dospělá od bývalého partnera.... Teda paní... jste zbabělá..... Pokud nebudete bojovat, nevyhrajete.... jen mu tím dáváte neomezenou možnost.... svým nineděláním si jen přitěžujete a už vůbec nechápu, že ještě nesedí.... na koho berete ohledy??? Na malou... víte ony ty děcka nejsou zas tak blbé... všichni jsme věděli, že otec matku bije... od mala... žvatlala jsem to dokonce ve školce... chudák máma... a víte co.... od mala jsem mámu prosila at odejdeme.... ona pořád... táta tě má rád a kdesi cosi.... mě nebil, ale jí mlátil jak žito.... už jako malá holka bych bydlela raději na ulici, než stím koko*** ... nakonec odešla.... po 13 letech útrapy se sebrala a šla.... konečně.... byla jsem šastná, ale nedokážu ji odpustit, že to neudělala už dávno... děti zas tak hloupé nejsou.... a nejsou slepé!!!!!!!!!!!!!  A když se i zastesklo po domově... máma řekla.... chceš, tak se seber a jdi si bydlet k otci.... hi hi jak já se naučila mít město ráda.... cokoli, jen ne tatu... a malé to taky dřív nebo později dojde.... na ni ohledy neberte.... myslete na sebe...

Teď je mi 26 let.... s přítelem jsem chodila 1,5 roku.... prožívala jsem všechno co týrané ženy.... dokonce jsem si myslela, že já jsem blázen, ne že on.... do doby než mě zkopal, tehdy jsem řekla dost, podala na něj trestní oznámení za nebezpečné vyhrožování.... teda musím říst, že policie se sním moc nemazlila lol sebrali ho.... pěkně mu naložili... lol a já si mezitím zařídila abych nikde nechodila sama.... je to fakt, tihle lidi jsou jen zbabělci, co umí mlátit ženskou.... ex partner se tak bojí, že se ke mě nepřiblíží.... vlastně má pomalu strach vylézt ven, co kdyby náhodou potkal, nějakého mojeho kamaráda.... a když mluvíte o tom, že nechcete ostatní obtěžovat.... tak když se u mě dozvěděli co se mi stalo, každý se mě zeptal, a proč si mi nezavolala??? Není pravda, že lidi davají ruce pryč, ve většině případu si za to můžeme sami.... svým nicneděláním.... nepožádáním o pomoc, nebojováním.... rezignovala jste, jste ráda, že máte jakřtakž klid.... ale právě tímto mu nahráváte a takhle to NIKDY neskončí.... jednejte trvrdě, nekompromisně a dejte najevo, že se nebojíte, požádejte o pomoc.... neserte se a malou klidně zatáhněte.... stejně všechno ví.... i my věděli, ikdyž se to snažila máma ututlat.... aby Vám jednou malá v pubertě nevyčetla, že ty ruce se jí třepou z věčných nervů a Vašim nicneděláním.... sou to 2 roky a furt nic.... kdyby jste hned od začátku jednala natvrdo... dneska by Vᚠex seděl  a Vy byste dávno byla někde jinde a malá taky.... je úplně šunáč, že je to její fotr.... bez fotra se žít nedá, ale bez mámy, která Vám v 20 umře, nebo měla ze života peklo a odnesla si to rakovinou..... tak to ne..... myslete už konečně na sebe a přestaňte Vašeho ex furt obhajovat..... Už konečně sundejte ty růžové brýle..... Neříkejte, že Vám nikdo nepomůže.... policajti uplně nesnáší ty blbečky co mlátí ženské.... nevěřím, že Vám nechcou pomoct, spíš sama sobě si si hážete klacky pod nohy.... protože v mém případě.... jsem se blbečka zbavila celkem rychle a že jsem se opravdu bála o svůj život....

Přeji Vám, a Vám to už konečně dojde....... hjarta

Není tady

#809 27. 2. 2012 13:05

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Adi_no, já Ti děkuji za Tvůj přínosný a velmi prospěšný příspěvek hjarta pussa hjarta

Rigoletto, přesně tohle sis potřebovala přečíst: pohled dítěte, které odmalička žilo v prostředí domácíno násilí a pohled téhož dítěte-dospělé ženy, která byla sama od svého partnera domácímu násilí vystavena. Mᚠo čem přemýšlet, protože příspěvek Adi_ny je hodně ze života stolt

Není tady

#810 28. 2. 2012 8:55

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Adino hezky napsane.Uz v nekolika pripadech jsem se setkala,ze,kdyz dite pochazi treba s rodiny alkoholiku,ze ma opet za partnera alkoholika.V tvem pripade to bylo domaci nasili u tvy mamy a ty sis opet nasla to same.Proc to tak je nevim,uz jsem o tom nekolikrat premyslela....

Není tady

#811 28. 2. 2012 22:50

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

erem, sice nejsem Adina, ale přesto si dovolím Ti odpovědět smile Proč si děti, pocházející z rodiny alkoholiků najdou opět alkoholika a proč si děti z rodin, kde bylo domácí násilí nacházejí opět násilníky?!? Protože tyto děti v sobě nemají vypěstovány žádné "varovné signály" vůči těmto nebezpečným jevům: to, co by dítěti z normální rodiny připadalo na počátku známosti přinejmenším podivné a zavčasu by hodilo před takovým partnerem zpátečku, považují tyto děti za něco "zcela normálního".

Čeho si v počátku známosti všimne dítě z normální rodiny, toho si bohužel tyto děti nejsou schopny všimnout, protože v sobě zkrátka nemají zakotveny rozlišovací schopnosti, jak poznat závadového partnera grater

A cením si Adiny, že na základě svých smutných zkušeností z dětství na nic nečekala a se svým tyranem udělala hned po prvním brutálním napadení krátkej proces tummenupp godlike tummenupp

Není tady

#812 29. 2. 2012 8:41

Adi_na
♥------

Jo no, asi na tom něco bude.... já si prostě ze začátku říkala.... ale dy lidi se hadají, musíme si k sobě najít cestu, nebo ,,časem se začneme vzájemně tolerovat".... jenže poslupem času jsem začala mít pocit Dežavi.....

Pak už je to jednoduché, stačí si položit základní otázku ,,Opravdu chceš takhle žít? Chceš si ho nastěhovat domů a snášet do denně??? Mám tohle za potřebí??" Když jsem si 3x odpověděla NE.... musela jsem začít jednat.... pomalu sbírat důkazy, nechávat si sms, nahrávat si hovory, mít svědky, kteří jeho šílené chování dosvědčí.... pak počkáte na moment, kdy už Vám to přeroste přes hlavu a začnete jednat.... mě policie vyšla velice vstříc... všechny důkazy si vzali a začali proti němu jednat, tak právě nechápu, že u Rigollety to nejde.... ba naopak dnes se tomu věnuje tolik pozornosti, že nepochopím, jak se může setkat s takovou nedůvěrou úředníku.... Nevěřím tomu a pokud se tak stalo, možná by se měla obrátit na někoho jiného....

Hlavně by si měla uvědomit, že už teď malá cítí to jejich napětí, cíti z mámy strach, cítí otcovu agresi.... určitě všechno ví.... děti nemají takový spánek aby neslyšeli křik, nadávy, kopance a bytí... Ikdyž jsme spali nahoře a táta často mámu tahal do sklepa aby jsme ho neslyšely... slyšeli a věděli jsme všechno.... nechápali jsme to sice, ale věděli jsme, že je něco špatně.... a ráno se chovali jako by se nic nestalo... později s věkem nám docházelo, co se to vlastně u nás doma děje a začali jsme otce nenávidět.... z celého srdce jsme ho nenáviděli a chtěli pryč.... trvalo to neskutečných 13 let....

a co si máma ze svého utrpení odnesla??? Jen co začala konečně žít jako svéprávný člověk, objevila se rakovina a za 7 let jsme ji musela pohřbít..... a víte proč rakovina???? Tato nemoc miluje stres, miluje lidský strach... živí s tím.... z toho věčného teroru akorát onemocněla....

Dnes když přijedu za fotrem, jako, že tam 1x ročně ,,ze slušnosti" jezdím, dopadá to tak, že on se ožere, začne mi tam brečet a začne mluvit o tom, jak on vlastně mámu miloval.... tím moje návštěva končí.... spakuji se, ale nezapomenu mu připomenou, jak moc ji miloval, tak moc, že do ní kopal, že ji fackovat, shodil ze schodů a těch projevu lasky si pamatuji ještě mnoho.....

Rigolleto, sbalila bych malou a utekla.... to dítě žije ve stresu, v nejistotě a strachu... neví co si vlastně má myslet, je malá a v hlavě má zmatek, nemysli si, že až bude starší tak, že nebude vědět... akorát ji ten stres poznamená.... a upřímně.... vyrůstat bez otce není v dnešní době nic nenormálního.... ty to myslíš dobře, že on ji nikdy neublížil a máji rád.... jenže tito lidi nemilují, oni vlastní a v tom je rozdíl.... chce ji jen proto aby manipuloval stebou... nic víc.... nemá ji rád.... chce ji vlastnit a tebe taky...... myslíš, že po odchodu mamky mě otec nechtěl??? chtěl... vyhrožoval a kdesi cosi... jenže já už byla v pubertě  a u soudu jsem řekla, že raději umřu než abych sním žila.... pak už o me ztratil zájem a ten trvá dodnes.... reta rock

Celkem paradox... pořád jsem si říkala, že mě se tohle nestane, že já takhle žít nebudu a buch... někdy bych si za tu svou naivitu nafackovala dumbom hlavně, že je to za mnou.... ted už chlapa nechci vidět ani z rychlíku lol

Není tady

#813 13. 11. 2012 11:12

cucoretka
♥------

Před rokem jsem se na téma domácího násilí zúčastnila chatu.
Domácí násilí je velmi vážné téma. Hostem chatu byla  spoluzakladatelka sdružení Rosa, které je nestátní neziskovou organizací specializující se na pomoc ženám - obětem domácího násilí a jejich dětem a také na prevenci domácího násilí.
více na
http://www.trijednicky.cz/temata-komuni … i?strana=9

Není tady

#814 31. 5. 2015 22:20

Vacluvka
♥------

Ahoj,ani nevím jak mám začít. Ale chci se zeptat. Co už je domácí násilí, můj muž je horka hlava. A když mi nevěří je to ještě horší, a proto mě sem tam trošku chytne pod krkem, nebo mě násilně vyvede z pokoje. Je to vážně, lituje toho, dneska jsem ho vyhodila z domu. Ale asi se vrátí,lituje toho. Je to zle pro mě?? A jak moc?? Jsem zmatena.

Není tady

#815 1. 6. 2015 6:01

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Ano.Je to trestny cin.Minimalne omezeni osobni svobody, pac te odnikud nikam nasilim “odvadet“ nesmi.Ale urcite je toho vic, co sem nereknes. Jdi na Bily kruh bezpeci, nebo si najdi na netu nejakou organizaci pro obeti trestnych cinu... Nezlepsi se to! Bude se to zhorsovat...

Upravil(a) Dorka (1. 6. 2015 6:04)

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#816 1. 6. 2015 13:45

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tvůj muž nezvládá sám sebe.
To, že toho lituje, je sice od něj hezké, ale co jako? Co dělá proto, aby se k tobě nechoval jak vidlák, ale jako muž, kterému můžeš důvěřovat, že tě ochrání? A to i sám před sebou? Hm?
Co dělá pro nápravu svého chování, proto, aby ovládal své emoce? Aby nikomu neublížil?
Jen toho lituje?
No to je ale sakra málo!

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#817 1. 6. 2015 13:53

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ano. Je to domácí násilí a to tvé "sem  tam mě trošku chytně pod krkem" zní tak, že ve skutečnosti je to o mnoho horší.
Akorát já si nejsem jistá, zda se násilnická povaha dá změnit... a většina násilníků ani nechce....

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#818 2. 6. 2015 8:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Každá cesta sa začína prvým krokom... a cesta k vážnym zraneniam alebo aj smrti sa začína "chytaním pod krkom"... wink Ak a zabije, žútos bude všetkym tak akurát vieš na čo. dumbom

Upravil(a) Selima (2. 6. 2015 8:17)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí