18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
hirondel, takovéhle úvahy jsou Rigolettě platné, jako myí bobky v kroupech Jediné, co ta chudák holka neastná potřebuje je, aby od toho svého tyrana bleskurychle zmizela pryč i s dítětem dřív, ne na nich na obou stačí napáchat nenapravitelné kody.
Proč se jí děje to, co se jí děje - nad tím můe přemýlet a tehdy, kdy bude v bezpečí daleko od něho, vykřee se z nejhorího a bude mít podmínky k tomu, aby na sobě začala pracovat.
Asi Tě nepotěím, ale Tvoje postřehy typu: "Nejaka hluboko ulozena pricina proc mas muze jakeho mas lezi v Tobe" jsou stejně taktní, citlivé a prospěné, jako bys pacientovi upoutanému na lůko sdělila: "Kdybyste se tak nepřeíral a nebyl tlustej jako prase, nemusel jste dostat infarkt"
Není tady
já dostala jednou dobrou radu.....představ si, e by si stejného mue vybrala tvoje dcera. přála bys jí ho? byla bys spokojená, e má takového mue?
pokud řekne ne, okamitě odejdi. Ví proč? protoe kadá matka miluje svoje dítě a přeje mu jen to nejlepí. ale u sebe na to dost často zapomíná. take tenhle "test" je naprosto výborná pomůcka.
Není tady
Mila Kiaro,
zde na tomhle vlakne hovorim k autorce,tedy k Rigole. Mela by jsi vedet ze jedine jeji nazor na muj vstup me jako jediny zajima.
Není tady
Milá Hirondel,
myslím, e ijeme ve svobodné zemi, přispíváme na svobodné fórum a mým nezadatelným právem je vyjadřovat se nejen k záleitostem zakladatelky vlákna, ale i k ostatním příspěvkům zde - pokud ovem cítím tu potřebu
Hirondel, lépe bys udělala, kdyby ses vyjadřovala k takovým skutečnostem, které jsi proila a zaila na vlastní kůi. Já - na rozdíl od Tebe - jsem měla tu pochybnou čest a ila jsem několik let s tyranem, byla jsem obětí domácího násilí a byla jsem klasická týraná ena. Z tohoto titulu poměrně přesně vím, co si asi právě tak Rigoletta proívá, nakolik je chudák psychicky na dně a teď tady má číst nějaké obskurní postřehy od člověka, který absolutně NEVÍ, viz: "Nejaka hluboko ulozena pricina proc mas muze jakeho mas lezi v Tobe"
Mně tohleto někdo sdělit před několika lety, kdy jsem si procházela očistcem na zemi, tak nejspí hledám silnej provaz a pevnou větev, protoe tohleto by byla poslední kapka, která by mě utvrdila v tom, e nejsem absolutně k ničemu, nejsem schopna ít v normálním vztahu a domácí násilí si v podstatě zaslouím jako prase drbání
Jestli Tě mohu o něco zdvořile poádat, Hirondel ... buď trochu více vnímavějí a empatická a více přemýlej nejen o obsahu svých příspěvků, ale i o tom, jaký dopad mohou mít na člověka, kterému je adresuje.
Předem Ti děkuji za pochopení
Není tady
Rigoletta napsal(a):
Dceru má manel rád. Sice se začal starat trochu a teď, kdy já občas pracuji. Neubliuje jí. Jen někdy křičí i na ní. Co mi vadí, e jí opakuje, e není normální, kdy se mu něco nezdá. Sice to tak mimochodem... nedává tomu ádnou váhu. Snaila jsem se mu říct, e to pro ní není dobrý. Nebo tomu dávám moc velkou váhu??? I mně říkával, e nejsem normální... Je to úplně bezvadná hodná holčička.
Dnes jsem nějak na měkko. Koukla jsem kolikrát jsem jen napsala,e se bojím... ale dám se zas do kupy.
Rigoletto, tohle je velmi, velmi závané, nedá se to odbýt "jen na ni někdy křičí". Pokud rodič na malé dítě křičí věty ve smyslu, e není normální, stralivě mu tím ubliuje. Projdi kdytak pár zdejích vláken o vztazích rodičů a dětí a zjistí, e řada lidí s takovými rodiči pak v dospělosti dlouhá léta třeba musí chodit na psychoterapii, aby se pocitů méněcennosti apod., které v nich vypěstovali nadávkami rodiče, zbavili.
Chci tím říct - NEDOPUS, ABY BYLO UBLIOVÁNO TVÉMU DÍTĚTI, i kdy mu ubliuje jeho krev - její vlastní táta.
A jetě jedna poznámka: Mívala jsem jednu kamarádku tady přes babinet, asi před rokem. Volaly jsme si i párkrát, a ona mi líčila, jak odchází od manela, který psychicky onemocněl. A příznaky se velmi podobaly tomu co píe ty: Nadává sprostě a velmi často na vechny a na vechno, chvílemi přechází a do agrese vůči s vému okolí... Říká sám, e mu můe rupnout v bedně a pak lidi kolem postřílet...
Mimochodem - opravdu má zbraň?
Nechci malovat čerta na zeď, ale chování tvého manela nemusí být jen osobnostní porucha, ale můe zdejít u i o duevní nemoc.
Právě proto to ve zkonzultuj s odborníky a pak jednej. A věř, e to zvládne. Neboj se. nezaslouí si takhle ít a u vůbec ne tvé dítě.
Rigoletto, jetě k tvému pocitu, e je to tvá vina a e bys to co nám tu píe, nikdy neřekla rodičům, protoe by ses propadla hanbou...
Tvá vina by byla jedině to, kdybys takto narostlou situaci neřeila. A ty ji řeí. Zatím tady na babinetu, to ti snad dalo odvahu k dalím krokům - vyhedat odborníky, a ti tě zas nasměrují a navedou, jak dál. Neboj, zvládne to.
Buď astná, e má rodiče, dobré zázemí. Jsem přesvědčená, e tví rodiče stejně určitě něco tuí, a e se tím moná trápí. Neboj se jim svěřit.
Snad abys to lépe pochopila, představ si ve stejné situaci třeba nějakou svou kamarádku, nebo třeba sestru (jesli sestru má). Co by sis pomyslela, kdyby se ti svěřily, e ijí v takto tíivé situaci, a e to chtějí řeit? Myslela by sis snad a řekla bys jim snad : To je hanba, mít takové problémy?
A tím spí rodiče... kdy si představím, e by se mi dcera svěřila s něčím podobným, asi bych nejdřív reagovala Proboha, a proč jsi mi to neřekla u dávno? Vdy jsme ti dávno mohli pomoct a tak rádi bychom to udělali... Pojď, sednem s, rozeberem to a najdem cestu, jak postupovat, pomůu ti a podpořím tě ve vem, v čem budu moct...
A asi by mě straně mrzelo, e by ke mě dcera tu důvěru neměla dřív, e zbytečně tolik času strávila v nesnesitelných podmínkách....
Upravil(a) Blossom (6. 1. 2010 16:27)
Kiaro,
Ty se muzes vyjadrovat k cemu chces ,chapeme se.? Rekla jsem neco jineho domnivas se?
To o cem Ty si osobne myslis ze by bylo lepsi kdybych ja tohle a kdybych ja tamto,to je take Tvoje vec.
Nech to na me jakym zpusobem pisu,co a proc,neni to Tva vec a neni to Tva zodpovednost,tu si nesu ja a ver ze si ji nesu.
Chapeme se?
Zadat me muzes ,presto ver ze si to udelam podle sveho. Take Ti dekuji za pochopeni. Dekuju
Rigoletto,
cokoliv co budes chtit Ti k tomu reknu a dovysvetlim. Nelibi se me ze tu za Tebe nekdo mluvi. Nemam ani poneti zda to potrebujes ci nikoliv,nebo zda se to deje bez Tveho souhlasu.
Jestli maji moje slova nejaky dopad (jak tady podsouva Kiara) ,prosim ozvi se mi,nesu si za to zodpovednost. Vim co delam. Muzeme si spolu promluvit.
Ackoli nemluvim o svem soukromem zivote,neznamena to ze o tom zhola nic nevim.
Není tady
Rigoletta napsal(a):
Dceru má manel rád. Sice se začal starat trochu a teď, kdy já občas pracuji. Neubliuje jí. Jen někdy křičí i na ní. Co mi vadí, e jí opakuje, e není normální, kdy se mu něco nezdá. Sice to tak mimochodem... nedává tomu ádnou váhu. Snaila jsem se mu říct, e to pro ní není dobrý. Nebo tomu dávám moc velkou váhu??? I mně říkával, e nejsem normální... Je to úplně bezvadná hodná holčička.
Dnes jsem nějak na měkko. Koukla jsem kolikrát jsem jen napsala,e se bojím... ale dám se zas do kupy.
To, e na dceru křičí, jí ubliuje!!!
I to, e jí říká, e není normální.
Pokud to nezarazí, tak si to s sebou ponese jako rám na dui na celý ivot...
Není tady
... Rigoletto, dá se říct, e Vae dcera je TÝRANÉ DÍTĚ!!! (ze strany otce)... (týrání není jenom fyzické ubliování, ale i PSYCHICKÉ - a to se děje).
Upravil(a) Martinka1 (6. 1. 2010 18:14)
Není tady
Rigoletta napsal(a):
Bojím se, e to mám v sobě něco já. Nemyslela jsem, kdy jsem s ním chodila, e by měl nějaké násilnické sklony. Těsně před ním jsem chodila krátce s klukem u kterého mi něco nesedělo. Chtěla jsem se s ním rozejít. Zamknul mě a začal mi vyhroovat, e mně prohodí oknem a udělá něco i mým rodičům. Manel mi připadal jako muský pro rodinu, který mě podrí kdy by bylo potřeba. (před tím ty vztahy byli myslím tak normální)
Asi jsem si je takové něčím přitáhla. Nebo je nějak provokuji. Nevím. Bojím se,e je nějaká chyba ve mně.
S tým ti práve môe pomôc ten psychológ - sama to nerozkžúčuje...
Není tady
Rigoletta napsal(a):
Môjho bývalého zhrnula jeho - teraz u dospelá - dcéra vynikajúco týmito slovami: "Na jar sme strávili jeden deň na výlete s otcom... Čo ti pvoiem: Ráno sadala do auta vyrovnaná, sebavedomá mladá ena a večer z neho vystupovala roztrasená kôpka komplexov." A to bol, prosím, len jeden deň! Keď si predstavím počúva to furt... to musí by zabijak na sebavedomie. Preč, rýchlo preč! Ten chlap je chodiaci komplex a aby si zlepil sebavedomie, poniuje vetkých okolo seba. S týmto chce zostarnú, TOTO chce, aby vychovávalo tvoje diea?
Upravil(a) Selima (6. 1. 2010 19:33)
Není tady
Kiara napsal(a):
hirondel, takovéhle úvahy jsou Rigolettě platné, jako myí bobky v kroupech Jediné, co ta chudák holka neastná potřebuje je, aby od toho svého tyrana bleskurychle zmizela pryč i s dítětem dřív, ne na nich na obou stačí napáchat nenapravitelné kody.
Proč se jí děje to, co se jí děje - nad tím můe přemýlet a tehdy, kdy bude v bezpečí daleko od něho, vykřee se z nejhorího a bude mít podmínky k tomu, aby na sobě začala pracovat.
Asi Tě nepotěím, ale Tvoje postřehy typu: "Nejaka hluboko ulozena pricina proc mas muze jakeho mas lezi v Tobe" jsou stejně taktní, citlivé a prospěné, jako bys pacientovi upoutanému na lůko sdělila: "Kdybyste se tak nepřeíral a nebyl tlustej jako prase, nemusel jste dostat infarkt"
Myslím, e nemá celkom pravdu... ak na sebe nezapracuje a nenájde príčinu, môe by o rok v rovnakom srabe s iným muom... a potom s ďalím podobným týpkom... A myslím, e sa to nijako nevylučuje s tým odís od mua, naopak - môe to by dôleitý krok, násj odbornú psychickú podporu a zača pracova na sebe a svojej premene.
Pre Rigo: Vnútorná príčina neznamená "vina", ale skôr znamená to, e si si asi naozaj podvedome nala svojho mua na zákalde niečoho, čo si v ňom videla a čo ti chýbalo, čie on mal zaplni tento deficit. Zjavne to nezvládol, ale tebe by pomohlo, keby si prila na to, ČO vlastne očakáva od muov a PREČO to hžadá v muoch jeho typu. To môe by vežmi dôleité pre teba, aj pre tvoju dcérku a jej budúci obraz o rodine. Znie ako rozumná a zvedavá baba, drím ti päste, aby si sa dokázala vymani z toho začarovaného kruhu. Ja by som začala odbornou pomocou (na tej DONA linke by ti určite vedeli poveda viac...).
Upravil(a) Selima (6. 1. 2010 19:31)
Není tady
Pokud bude hledat příčiny teď, moc jí to fakt nepomůe.
Rigoletta musí teď předevím najít sílu, aby odela. Pak můe zapracovat na tom, aby si nenala podobného týpka a aby s ní po rozvodu /rozchodu manel (ani nikdo jiný) dál nemanipuloval.
Kiara má pravdu. Hirondel taky. Jde jen o postup, co je přednějí... Take teď pryč, pak psycholog. Klidně současně. Kdy bude hledat příčinu v současném ovzduí vztahu, tak i kdy přijde na to, v čem dělá chybu, tak vedle chlapa, co jí lape po sebevědomí, můe být vyrovnaná přesně tak do chvíle, ne pán dorazí domů...
Není tady
RIgo - super odhodlání má kočko, tak jakmile to vyjde, tak zavolej. Pokud z toho bude mít divné pocity, napi nám sem, rozebereme to. Ví, strávit celý ivot s druhým člověkem jen kvůli pocitu, e na nic lepího nemá je moc smutné. Má na něco lepího, má nárok na spokojený ivot, má nárok na to cítit se a být svobodná a astná. Dneska bylo v sama doma i o bílem kruhu bezpečí. také tam podobné situace mohou řeit. Kdy ti nesedne jeden telefon, zkus druhý, nebo i písemný kontakt. Důleité, moc důleité je, e jsi o tom začala mluvit. e s tím vím jde ven. CHápu je to těké. A nemusí chtít ve vyřeit naráz. Take krůček po krůčku. Zavolat, zjistit jak na tom jsi. Zajistit dalí monosti a zabezpečit sebe a dcerku a pak řeit vnitřní svět, to nastavení, proč se ti tohle děje.
Není tady
Děkuji vám vem, kdo píete. Je to pro mně velká pomoc moct si přečíst názor někoho jiného a netápat tak ve svých mylenkách sama.
Kiaro děkuji a i Hirondel.
Po přečtení příspěvku Hirondel jsem se lekla, zabolelo, ale natěstí neskosilo a doufám, e Tě chápu správně... Moná jsi to myslela jinak ne chápu já a jestli se mýlím, tak mně prosím oprav. Tuím, e ta příčina je v nás obou, e jsme si vzájemně vybrali jeden druhého, protoe nás k sobě něco "přitáhlo". Dělá mi to starost a doufám, e jsem se hodně změnila a nebudu takové partnery k sobě přitahovat dál. Mám ale v hlavě straný zmatek a nedokáu se v takových věcech ani v sobě dost dobře orientovat. Moná by mi ulevilo, kdyby mi konečně dolo, kde byla ta chyba, jak jsem s tou svou lekcí daleko a jakým směrem se dál snait ubírat.
Téměř s jistotou bych řekla, e manelovi vyhovovala moje nejistota sama sebou a e si mohl hrát na hrdinu, který zachrání ztracenou holku. V tomté duchu se odvíjely začátky naeho manelství. Zdeptal mě vdycky hrozným způsobem a potom rád zachraňoval, obejmul... to on to se mnou přeci myslí nejlíp a nikdy mně neopustí a vdycky se postará a já byla vděčná, e s takovou příerou můe někdo vydret. Pak se mu to zvrtlo a přestala jsem mu věřit a začaly se vyskytovat ty problémy s násilím.
Můj problém je asi v tom, e jsem potřebovala mít pocit jistoty a on mi ho přeze vechny mé "patné" vlastnosti dával. Asi jako bych potřebovala přenést za sebe na někoho zodpovědnost. prostě jak malé dítě. Je snadné, kdy člověk nemusí rozhodovat sám, spoléhat na někoho... Nemít zodpovědnost. U jsem zjistila, e člověk se na nikoho jiného ne sám na sebe spolehnout nemůe. Dřív jsem se hodně veho bála. Bojím se straně věcí pořád docela íleně, ale snaím se přez to jít, protoe pak se moje strachy zvětují.
Tak to cítím já, ale třeba je problém i jinde...
Není tady
I já cítím, e to ovzduí v naí rodině není pro dceru zdaleka ideální. Bála jsem se, e to e slyí od jednoho ze svých nejbliích, e není normální můe nadělat kody na jejím sebevědomí a snaila se jí vysvětlit, e tatínek v tomhle pravdu nemá. Atmosféra v naí rodině opravdu nikomu nepřidá. Snaím se tu pro ni být aspoň já.
Jenome se bojím, jak to bude a s ní budu sama. Ve stresu, jak to vechno zvládnu... Jestli pro ní vůbec dokáu vybudovat dobrý domov s mámou, co nebude mít nervy na pochodu.
Není tady
Rigo, vdy ty má spoustu věcí v sobě u srovnaných. Neboj se toho, vechno to půjde. Nejdůleitějí je odejít od něj, pak bude mít čas a energii srovnat se i sama se sebou. Hlavně se nenech ukolébat tím, kdy to pár dní zase půjde, nebo bude slibovat změnu. Zaila jsem ve svém ivotě psychické týrání i alkoholika a dneska u vím, e je třeba vidět jen a jen činy. Slova jsou málo. Myslím na tebe a vím, e to zvládne.
Není tady
Selimo, co čekám od muů?
Dřív rozhodně oporu. Aby mně měl bezpodmínečně rád i se vemi chybami. Teď... jak by bylo asi snadné se moct o někoho "opřít" - jene to ve mně začne řvát POZOR. Take asi bych si přála aby mi ivot do cesty zatím ádného nepřivedl, abych si mohla budovat ten svůj ivot sama. Co bych si tedy opravdu přála teď (čistě teoreticky - zatím ádného nechci) od mue, abych mu mohla důvěřovat a nebát se e toho nějak zneuije, aby byl kamarád a byla s ním pohoda, no a aby nás měl rád.
Není tady
Peuli, to má pravdu. Nenechat se ukolébat je těké. Dnes to s ním lo. A já si říkala, jaké by to bylo, kdyby to tak bylo pořád... Vlastně a na to, e mi oznámil, e jak nasněí moc, tak do práce nejdu..
Není tady
Ja som u homeopata - ktorý mi robil prakticky psychoterapiu - zistila, e stále, aj v mojom pokročilom vkeu, očakávam od chlapa, e mi pomôe, postará s ao mňa - a do značnej miery tie, e prevezme tú zodpovednso za mňa. Lene homeopat mi povedal(a pre mňa to bol objav ako sviňa!), e dnes u nie som tá vyjukaná tudentka, ako keď som odchádzala od rodičov za svojou prvou vánou láskou, a e sa vo vektom viem o seba postara sama... Take si môem (a mala by som) hžada ROVNOCENNÉHO partnera, ktorý bude odpovedný sám za seba, a ja zasa sama za seba. A ma zarazilo, aké je to jednoduché a akú má pravdu. A ty si podža mňa rovnako schopná a rovnako zodpovedná, len tvoj tyran sa a tožko snail udr v závislosti, a a skoro presvedčil, e si nevie - s prepáčením - ani zadok sama utrie. S dieaom je to aie, ale nie si naňho sama, má oporu v rodine, prácu: fakt nevidím dôvod, prečo by si tú zodpovednos nezvládla a neuniesla. A nenala si niekoho, s kým budete rovnocenní partneri, a nie otecko a neposluná dcérka.
Není tady
U jsem se měla čas přesvědčit, e plno věcí si dokáu zajistit,oběhat, zvládnout sama. Ne manel, který řekne já o tom nic nevím zjisti to a zařiď. Pak male přijde chvíle, kdy něco nejde po rozumné domluvě, mohu třeba donekonečna něco urgovat, snaím se domluvit sluně. Jak jinak. Zavolá manel na někoho houkne,děje se i nemoné a já padám na zadek a koukám jak blázen, proč???
Paradoxně mi připadá, jako by byl závislý momentálně spí on na mně, kromě finanční stránky.
Přesto pocity mám pořád stejné. Pořád plno strachu.
Zatím se jen kadý den bojím, e nezvládnu odejít a stejnou měrou, e odejdu.
Vae psaní je pro mne jako pohlazení po dui
Není tady
Ahoj Rigoletto,
nejdriv Ti podekuju za Tvoji uprimnost a za to ze jsi skrze ni vyjadrila svuj cely prispevek.
To ze Ti muj vstup dal ranu jsem si uvedomovala,presto jsem tak zvolila ,protoze jsem citila ze se na to ptas,ze tapes v sobe.
Pochopila jsi me naprosto presne-pricina je v obou. Vy dva jste k sobe nasli cestu,jak pises Ty-pritahlo vas to neco k sobe
Jde o to ze driv nebo pozdeji se clovek zacne probouzet-takzvane zacne zjistovat ze si potrebuje klast spoustu
otazek,protoze se veci zacinaji menit a dit trochu jinak.
U Tebe se probouzi intuice,to ona Te zacina oslovovat a davat Ti rady.
Nicmene byla a jsi to vlastne Ty sama kdo si na svoji otazku (tu na kterou jsem Ti uprimne odpovedela a rekla jsem Ti,ze Te to nepotesi) odpovedela uz sama a to tak ze intuitivne.
Jde o to ze to davno vis diky sve intuici ale jak je znamo hlas rozumu a rozumoveho mysleni cloveka,tuhle schopnost popira.
Mas pravdu,je nesmirne tezke se vyznat v sobe a ve vsem co se deje ale to je kazdy zacatek. To je jako kdyz zacnes pracovat jinde a v novem prostredi,take se nejdrive potrebujes zabehnout a potom v tom umet jak se rika chodit.
To vsechno co jsi napsala pokladam za dulezite pro Tebe.
Na Tvem miste bych si posvitila prave na to o cem pises o cem jsi temer presvedcena ze je-pricinou.
Jsou to nesmirne slozite zapletky ale ver ze smer jsi chytla.
Ty se probouzis a jelikoz je tomu tak mas velkou sanci zmenit hodne veci okolo a sebe,tedy i sanci pritahovat jine typy lidi.
Podle mne v tom mas celkem jasno a to myslim naprosto vazne.
Jen potrebujes cas se zorientovat. Potrebujes si zvolit zamer a jednat.
Tvuj muz-on sam nerozumi sam sobe,jak jsi psala =je to tezke. To jen k pochopeni i jeho.
Existuje cesta kdy v momente ze Ty se probouzis a zacnes se menit hne to i s partnerem, ale na To musis mit obrovskou odvahu,odhodlani,vnitrni silu a plno lasky. Riziko je ze se to nemusi podarit.
Nekdo totiz nedokaze odhalit a pochopit souvislosti (napriklad Tvuj muz. kdo vi.)
Proto je tu jine reseni a tim je -odlouceni,odchod,preruseni vztahu+odvaha a rozhodnuti to udelat.
Proto je intuice velice dulezita v rozhodovani. Je tam jeste to dite a za nej nesete zodpovednost take.
Je nutne nejak jednat.
To je me vnimani veci.
Teda to je dlouhyyyyyy. Ja to kratsi neumim,pardon.
Upravil(a) hirondel (7. 1. 2010 10:21)
Není tady
Hirondel,
vím e má veliké problémy sám se sebou. Skoro bych ho i objala, chtěla mu pomoct. Ono to ale nepůjde. Bude si muset spadnou na dno, aby si to uvědomil. Momentálně si to neuvědomuje vůbec. Vidí se jako vyrovnaný člověk a ten okolní svět je pro něj hrozný. V podstatě jako by v sobě měl dvě osobnosti (mimochodem je ryba) a ta dobrá je teď někde hodně dobře schovaná. Jen občas z ní zahlídnu jetě nějaký kousek. Je hodně pro rodinu. Snaí se nás zajistit a starat se, jak můe.
Učila jsem se vedle něj. Jediné co mně napadá, e bych se vedle něj mohla jetě naučit je nenechat se vyprovokovat a brát jeho uráky a zákazy natolik v klidu, e by to se mnou u ani nehlo (jako by mi tam chyběla jedna puzzle ) . Jde to ale stát se natolik v sebe jistou, e by se mnou nepohnula kritika ádná a od nikoho...???
Nejsem si jistá jestli to jetě chci podstupovat. S ohledem na dceru, která u toho posledního útoku byla (natěstí zalezla,take neviděla). Moná kdybych byla sama a ila vedle něj svůj samostatný ivot, jako tomu bylo... Ale o tom je partnerství???
Ani dřív v obdobích klidu jsme si neuily moc pohody. Prostě to neumí.
Upravil(a) Rigoletta (7. 1. 2010 10:55)
Není tady
Vim ze vis spoustu veci,citim to z Tebe. Jsi navic podle meho vnimani ,dost vnimava.
Ted uz vubec nepochybuju ze se svym vnimnim veci mas na to si s tim poradit jak nejlepe dovedes.
Vsechno jde(to je odpoved na Tve otazniky),jen je to dlouha a nekdy predlouha cesta. Ale to nevadi. Vzdycky si muzes vybrat.
Není tady
RIgo, na tvé tápání existuje jen jedno řeení. Malé krůčky. Jakkoli můe být terén vratký a klouzavý a nebezpečný, malými krůčky lze překonat ve. Drím ti palce...
Není tady