Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 6. 1. 2010 0:19

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Re: Jedná se o domácí násilí?

hirondel, takovéhle úvahy jsou Rigolettě platné, jako myší bobky v kroupech usch Jediné, co ta chudák holka nešastná potřebuje je, aby od toho svého tyrana bleskurychle zmizela pryč i s dítětem dřív, než na nich na obou stačí napáchat nenapravitelné škody.
Proč se jí děje to, co se jí děje - nad tím může přemýšlet až tehdy, kdy bude v bezpečí daleko od něho, vykřeše se z nejhoršího a bude mít podmínky k tomu, aby na sobě začala pracovat.
Asi Tě nepotěším, ale Tvoje postřehy typu: "Nejaka hluboko ulozena pricina proc mas muze jakeho mas lezi v Tobe" jsou stejně taktní, citlivé a prospěšné, jako bys pacientovi upoutanému na lůžko sdělila: "Kdybyste se tak nepřežíral a nebyl tlustej jako prase, nemusel jste dostat infarkt" usch

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#52 6. 1. 2010 9:16

agewa
♥♥♥♥♥♥-

já dostala jednou dobrou radu.....představ si, že by si stejného muže vybrala tvoje dcera. přála bys jí ho? byla bys spokojená, že má takového muže?
pokud řekneš ne, okamžitě odejdi. Víš proč? protože každá matka miluje svoje dítě a přeje mu jen to nejlepší. ale u sebe na to dost často zapomíná. takže tenhle "test" je naprosto výborná pomůcka.

Není tady

#53 6. 1. 2010 9:17

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Mila Kiaro,
zde na tomhle vlakne hovorim k autorce,tedy k Rigole. Mela by jsi vedet ze jedine jeji nazor na muj vstup me jako jediny zajima.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#54 6. 1. 2010 14:30

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Milá Hirondel,
myslím, že žijeme ve svobodné zemi, přispíváme na svobodné fórum a mým nezadatelným právem je vyjadřovat se nejen k záležitostem zakladatelky vlákna, ale i k ostatním příspěvkům zde - pokud ovšem cítím tu potřebu smile

Hirondel, lépe bys udělala, kdyby ses vyjadřovala k takovým skutečnostem, které jsi prožila a zažila na vlastní kůži. Já - na rozdíl od Tebe - jsem měla tu pochybnou čest a žila jsem několik let s tyranem, byla jsem obětí domácího násilí a byla jsem klasická týraná žena. Z tohoto titulu poměrně přesně vím, co si asi právě tak Rigoletta prožívá, nakolik je chudák psychicky na dně a teď tady má číst nějaké obskurní postřehy od člověka, který absolutně NEVÍ, viz: "Nejaka hluboko ulozena pricina proc mas muze jakeho mas lezi v Tobe"

Mně tohleto někdo sdělit před několika lety, kdy jsem si procházela očistcem na zemi, tak nejspíš hledám silnej provaz a pevnou větev, protože tohleto by byla  poslední kapka, která by mě utvrdila v tom, že nejsem absolutně k ničemu, nejsem schopna žít v normálním vztahu a domácí násilí si v podstatě zasloužím jako prase drbání usch

Jestli Tě mohu o něco zdvořile požádat, Hirondel ... buď trochu více vnímavější a empatická a více přemýšlej nejen o obsahu svých příspěvků, ale i o tom, jaký dopad mohou mít na člověka, kterému je adresuješ.
Předem Ti děkuji za pochopení smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#55 6. 1. 2010 15:58

Blossom
Host

Rigoletta napsal(a):

Dceru má manžel rád. Sice se začal starat trochu až teď, když já občas pracuji. Neubližuje jí. Jen někdy křičí i na ní. Co mi vadí, že jí opakuje, že není normální, když se mu něco nezdá. Sice to tak mimochodem... nedává tomu žádnou váhu. Snažila jsem se mu říct, že to pro ní není dobrý. Nebo tomu dávám moc velkou váhu??? I mně říkával, že nejsem normální... Je to úplně bezvadná hodná holčička.

Dnes jsem nějak na měkko. Koukla jsem kolikrát jsem jen napsala,že se bojím... ale dám se zas do kupy.

Rigoletto, tohle je velmi, velmi závažné, nedá se to odbýt "jen na ni někdy křičí". Pokud rodič na malé dítě křičí věty ve smyslu, že není normální, strašlivě mu tím ubližuje. Projdi kdyžtak pár zdejších vláken o vztazích rodičů a dětí a zjistíš, že řada lidí s takovými rodiči pak v dospělosti dlouhá léta třeba musí chodit na psychoterapii, aby se pocitů méněcennosti apod., které v nich vypěstovali nadávkami rodiče, zbavili.
Chci tím říct - NEDOPUS, ABY BYLO UBLIŽOVÁNO TVÉMU DÍTĚTI, i když mu ubližuje jeho krev - její vlastní táta.

A ještě jedna poznámka: Mívala jsem jednu kamarádku tady přes babinet, asi před rokem. Volaly jsme si i párkrát, a ona mi líčila, jak odchází od manžela, který psychicky onemocněl. A příznaky se velmi podobaly tomu co píšeš ty: Nadává sprostě a velmi často na všechny a na všechno, chvílemi přechází až do agrese vůči s vému okolí... Říká sám, že mu může rupnout v bedně a pak lidi kolem postřílet...
Mimochodem - opravdu má zbraň?

Nechci malovat čerta na zeď, ale chování tvého manžela nemusí být jen osobnostní porucha, ale může zdejít už i o duševní nemoc.
Právě proto to vše zkonzultuj s odborníky a pak jednej. A věř, že to zvládneš. Neboj se. nezasloužíš si takhle žít a už vůbec ne tvé dítě.

#56 6. 1. 2010 16:23

Blossom
Host

Rigoletto, ještě k tvému pocitu, že je to tvá vina a že bys to co nám tu píšeš, nikdy neřekla rodičům, protože by ses propadla hanbou...

Tvá vina by byla jedině to, kdybys takto narostlou situaci neřešila. A ty ji řešíš.  pussa  Zatím tady na babinetu, to ti snad dalo odvahu k dalším krokům - vyhedat odborníky, a ti  tě zas nasměrují a navedou, jak dál. Neboj, zvládneš to.

Buď šastná, že mᚠrodiče, dobré zázemí. Jsem přesvědčená, že tví rodiče stejně určitě něco tuší, a že se tím možná trápí. Neboj se jim svěřit.
Snad abys to lépe pochopila, představ si ve stejné situaci třeba nějakou svou kamarádku, nebo třeba sestru (jesli sestru máš). Co by sis pomyslela, kdyby se ti svěřily, že žijí v takto tíživé situaci, a že to chtějí řešit? Myslela by sis snad a řekla bys jim snad : To je hanba, mít takové problémy?
A tím spíš rodiče... když si představím, že by se mi dcera svěřila s něčím podobným, asi bych nejdřív reagovala Proboha, a proč jsi mi to neřekla už dávno? Vždy jsme ti dávno mohli pomoct a tak rádi bychom to udělali... Pojď, sednem s, rozeberem to a najdem cestu, jak postupovat, pomůžu ti a podpořím tě ve všem, v čem budu moct...

A asi by mě strašně mrzelo, že by ke mě dcera tu důvěru neměla dřív, že zbytečně tolik času strávila v nesnesitelných podmínkách....

Upravil(a) Blossom (6. 1. 2010 16:27)

#57 6. 1. 2010 17:16

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Kiaro,
Ty se muzes vyjadrovat k cemu chces ,chapeme se.?  Rekla jsem neco jineho domnivas se?

To o cem Ty si osobne myslis ze by bylo lepsi kdybych ja tohle a kdybych ja tamto,to je take Tvoje vec.
Nech to na me jakym zpusobem pisu,co a proc,neni to Tva vec a neni to Tva zodpovednost,tu si nesu ja a ver ze si ji nesu.
Chapeme se?

Zadat me muzes  ,presto ver ze si to udelam podle sveho. Take Ti dekuji za pochopeni. Dekuju smile

Rigoletto,
cokoliv co budes chtit Ti k tomu reknu a dovysvetlim. Nelibi se me ze tu za Tebe nekdo mluvi. Nemam ani poneti zda to potrebujes ci nikoliv,nebo zda se to deje bez Tveho souhlasu.
Jestli maji moje slova nejaky dopad (jak tady podsouva Kiara) ,prosim ozvi se mi,nesu si za to zodpovednost. Vim co delam.  Muzeme si spolu promluvit.
Ackoli nemluvim o svem soukromem zivote,neznamena to ze o tom zhola nic nevim.  pussa

Není tady

#58 6. 1. 2010 18:12

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Rigoletta napsal(a):

Dceru má manžel rád. Sice se začal starat trochu až teď, když já občas pracuji. Neubližuje jí. Jen někdy křičí i na ní. Co mi vadí, že jí opakuje, že není normální, když se mu něco nezdá. Sice to tak mimochodem... nedává tomu žádnou váhu. Snažila jsem se mu říct, že to pro ní není dobrý. Nebo tomu dávám moc velkou váhu??? I mně říkával, že nejsem normální... Je to úplně bezvadná hodná holčička.

Dnes jsem nějak na měkko. Koukla jsem kolikrát jsem jen napsala,že se bojím... ale dám se zas do kupy.

To, že na dceru křičí, jí ubližuje!!!
I to, že jí říká, že není normální.

Pokud to nezarazíš, tak si to s sebou ponese jako šrám na duši na celý život...

Není tady

#59 6. 1. 2010 18:14

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

... Rigoletto, dá se říct, že Vaše dcera je TÝRANÉ DÍTĚ!!! (ze strany otce)... (týrání není jenom fyzické ubližování, ale i PSYCHICKÉ - a to se děje).

Upravil(a) Martinka1 (6. 1. 2010 18:14)

Není tady

#60 6. 1. 2010 19:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Rigoletta napsal(a):

Bojím se, že to mám v sobě něco já. Nemyslela jsem, když jsem s ním chodila, že by měl nějaké násilnické sklony. Těsně před ním jsem chodila krátce s klukem u kterého mi něco nesedělo. Chtěla jsem se s ním rozejít. Zamknul mě a začal mi vyhrožovat, že mně prohodí oknem a udělá něco i mým rodičům. Manžel mi připadal jako mužský pro rodinu, který mě podrží když by bylo potřeba. (před tím ty vztahy byli myslím tak normální)
Asi jsem si je takové něčím přitáhla. Nebo je nějak provokuji. Nevím. Bojím se,že je nějaká chyba ve mně.

S tým ti práve môže pomôc ten psychológ - sama to nerozkžúčuješ...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#61 6. 1. 2010 19:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Rigoletta napsal(a):

Môjho bývalého zhrnula jeho - teraz už dospelá - dcéra vynikajúco týmito slovami: "Na jar sme strávili jeden deň na výlete s otcom... Čo ti pvoiem: Ráno sadala do auta vyrovnaná, sebavedomá mladá žena a večer z neho vystupovala  roztrasená kôpka komplexov." A to bol, prosím, len jeden deň! Keď si predstavím počúva to furt... to musí by zabijak na sebavedomie. Preč, rýchlo preč! Ten chlap je chodiaci komplex a aby si zlepšil sebavedomie, ponižuje všetkých okolo seba. S týmto chceš zostarnú, TOTO chceš, aby vychovávalo tvoje diea? va

Upravil(a) Selima (6. 1. 2010 19:33)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#62 6. 1. 2010 19:25

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

hirondel, takovéhle úvahy jsou Rigolettě platné, jako myší bobky v kroupech usch Jediné, co ta chudák holka nešastná potřebuje je, aby od toho svého tyrana bleskurychle zmizela pryč i s dítětem dřív, než na nich na obou stačí napáchat nenapravitelné škody.
Proč se jí děje to, co se jí děje - nad tím může přemýšlet až tehdy, kdy bude v bezpečí daleko od něho, vykřeše se z nejhoršího a bude mít podmínky k tomu, aby na sobě začala pracovat.
Asi Tě nepotěším, ale Tvoje postřehy typu: "Nejaka hluboko ulozena pricina proc mas muze jakeho mas lezi v Tobe" jsou stejně taktní, citlivé a prospěšné, jako bys pacientovi upoutanému na lůžko sdělila: "Kdybyste se tak nepřežíral a nebyl tlustej jako prase, nemusel jste dostat infarkt" usch

Myslím, že nemᚠcelkom pravdu... ak na sebe nezapracuje a nenájde príčinu, môže by o rok v rovnakom srabe s iným mužom... a potom s ďalším podobným týpkom... A myslím, že sa to nijako nevylučuje s tým odís od muža, naopak - môže to by dôležitý krok, násj odbornú psychickú podporu a zača pracova na sebe a svojej premene.
Pre Rigo: Vnútorná príčina neznamená "vina", ale skôr znamená to, že si si asi naozaj podvedome našla svojho muža na zákalde niečoho, čo si v ňom videla a čo ti chýbalo, čiže on mal zaplni tento deficit. Zjavne to nezvládol, ale tebe by pomohlo, keby si prišla na to, ČO vlastne očakávaš od mužov a PREČO to hžadᚠv mužoch jeho typu. To môže by vežmi dôležité pre teba, aj pre tvoju dcérku a jej budúci obraz o rodine. wink Znieš ako rozumná a zvedavá baba, držím ti päste, aby si sa dokázala vymani z toho začarovaného kruhu. Ja by som začala odbornou pomocou (na tej DONA linke by ti určite vedeli poveda viac...).

Upravil(a) Selima (6. 1. 2010 19:31)

Brita

Není tady

#63 6. 1. 2010 20:31

javena
♥♥♥♥♥♥-

Pokud bude hledat příčiny teď, moc jí to fakt nepomůže.
Rigoletta musí teď především najít sílu, aby odešla. Pak může zapracovat na tom, aby si nenašla podobného týpka a aby s ní po rozvodu /rozchodu manžel (ani nikdo jiný) dál nemanipuloval.
Kiara má pravdu. Hirondel taky. Jde jen o postup, co je přednější... Takže teď pryč, pak psycholog. Klidně současně. Když bude hledat příčinu v současném ovzduší vztahu, tak i když přijde na to, v čem dělá chybu, tak vedle chlapa, co jí šlape po sebevědomí, může být vyrovnaná přesně tak do chvíle, než pán dorazí domů... hmm

Není tady

#64 6. 1. 2010 20:58

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

RIgo - super odhodlání mᚠkočko, tak jakmile to vyjde, tak zavolej. Pokud z toho budeš mít divné pocity, napiš nám sem, rozebereme to.  Víš, strávit celý život s druhým člověkem jen kvůli pocitu, že na nic lepšího nemᚠje moc smutné. Mᚠna něco lepšího, mᚠnárok na spokojený život, mᚠnárok na to cítit se a být svobodná a šastná. Dneska bylo v sama doma i o bílem kruhu bezpečí. také tam podobné situace mohou řešit. Když ti nesedne jeden telefon, zkus druhý, nebo i písemný kontakt. Důležité, moc důležité je, že jsi o tom začala mluvit. Že s tím vším jdeš ven. CHápu je to těžké. A nemusíš chtít vše vyřešit naráz. Takže krůček po krůčku. Zavolat, zjistit jak na tom jsi. Zajistit další možnosti a zabezpečit sebe a dcerku a pak řešit vnitřní svět, to nastavení, proč se ti tohle děje.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#65 6. 1. 2010 22:40

Rigoletta
♥♥♥♥---

Děkuji vám všem, kdo píšete. Je to pro mně velká pomoc moct si přečíst názor někoho jiného a netápat tak ve svých myšlenkách sama.
Kiaro děkuji a i Hirondel.
Po přečtení příspěvku Hirondel jsem se lekla, zabolelo, ale naštěstí neskosilo smile a doufám, že Tě chápu správně...  Možná jsi to myslela jinak než chápu já a jestli se mýlím, tak mně prosím oprav. Tuším, že ta příčina je v nás obou, že jsme si vzájemně vybrali jeden druhého, protože nás k sobě něco "přitáhlo". Dělá mi to starost a doufám, že jsem se hodně změnila a nebudu takové partnery k sobě přitahovat dál. Mám ale v hlavě strašný zmatek a nedokážu se v takových věcech ani v sobě dost dobře orientovat. Možná by mi ulevilo, kdyby mi konečně došlo, kde byla ta chyba, jak jsem s tou svou lekcí daleko a jakým směrem se dál snažit ubírat.
Téměř s jistotou bych řekla, že manželovi vyhovovala moje nejistota sama sebou a že si mohl hrát na hrdinu, který zachrání ztracenou holku. V tomtéž duchu se odvíjely začátky našeho manželství. Zdeptal mě vždycky hrozným způsobem a potom rád zachraňoval, obejmul... to on to se mnou přeci myslí nejlíp a nikdy mně neopustí a vždycky se postará a já byla vděčná, že s takovou příšerou může někdo vydržet. Pak se mu to zvrtlo a přestala jsem mu věřit a začaly se vyskytovat ty problémy s  násilím.
Můj problém je asi v tom, že jsem potřebovala mít pocit jistoty a on mi ho přeze všechny mé "špatné" vlastnosti dával. Asi jako bych potřebovala přenést za sebe na někoho zodpovědnost. prostě jak malé dítě. Je snadné, když člověk nemusí rozhodovat sám, spoléhat na někoho... Nemít zodpovědnost. Už jsem zjistila, že člověk se na nikoho jiného než sám na sebe spolehnout nemůže. Dřív jsem se hodně všeho bála. Bojím se strašně věcí pořád docela šíleně, ale snažím se přez to jít, protože pak se moje strachy zvětšují.
Tak to cítím já, ale třeba je problém i jinde...

Není tady

#66 6. 1. 2010 22:53

Rigoletta
♥♥♥♥---

I já cítím, že to ovzduší v naší rodině není pro dceru zdaleka ideální. Bála jsem se, že to že slyší od jednoho ze svých nejbližších, že není normální může nadělat škody na jejím sebevědomí a snažila se jí vysvětlit, že tatínek v tomhle pravdu nemá. Atmosféra v naší rodině opravdu nikomu nepřidá. Snažím se tu pro ni být aspoň já.
Jenomže se bojím, jak to bude až s ní budu sama. Ve stresu, jak to všechno zvládnu... Jestli pro ní vůbec dokážu vybudovat dobrý domov s mámou, co nebude mít nervy na pochodu.

Není tady

#67 6. 1. 2010 22:53

Peuli
♥♥♥♥---

Rigo, vždy ty mᚠspoustu věcí v sobě už srovnaných. Neboj se toho, všechno to půjde. Nejdůležitější je odejít od něj, pak budeš mít čas a energii srovnat se i sama se sebou. Hlavně se nenech ukolébat tím, když to pár dní zase půjde, nebo bude slibovat změnu. Zažila jsem ve svém životě psychické týrání i alkoholika a dneska už vím, že je třeba vidět jen a jen činy. Slova jsou málo. Myslím na tebe a vím, že to zvládneš.

Není tady

#68 6. 1. 2010 23:07

Rigoletta
♥♥♥♥---

Selimo, co čekám od mužů?
Dřív rozhodně oporu. Aby mně měl bezpodmínečně rád i se všemi chybami. Teď... jak by bylo asi snadné se moct o někoho "opřít" - jenže to ve mně začne řvát POZOR. Takže asi bych si přála aby mi život do cesty zatím žádného nepřivedl, abych si mohla budovat ten svůj život sama. Co bych si tedy opravdu přála teď (čistě teoreticky - zatím žádného nechci) od muže, abych mu mohla důvěřovat a nebát se že toho nějak zneužije, aby byl kamarád a byla s ním pohoda, no a aby nás měl rád.

Není tady

#69 6. 1. 2010 23:14

Rigoletta
♥♥♥♥---

Peuli, to mᚠpravdu. Nenechat se ukolébat je těžké. Dnes to s ním šlo. A já si říkala, jaké by to bylo, kdyby to tak bylo pořád... Vlastně až na to, že mi oznámil, že jak nasněží moc, tak do práce nejdu.. dumbom

Není tady

#70 7. 1. 2010 9:38

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja som u homeopata - ktorý mi robil prakticky psychoterapiu big_smile - zistila, že stále, aj v mojom pokročilom vkeu, očakávam od chlapa, že mi pomôže, postará s ao mňa - a do značnej miery tiež, že prevezme tú zodpovednso za mňa. dumbom Lenže homeopat mi povedal(a pre mňa to bol objav ako sviňa!), že dnes už nie som tá vyjukaná študentka, ako keď som odchádzala od rodičov za svojou prvou vážnou láskou, a že sa vo všektom viem o seba postara sama... Takže si môžem (a mala by som) hžada ROVNOCENNÉHO partnera, ktorý bude odpovedný sám za seba, a ja zasa sama za seba. Až ma zarazilo, aké je to jednoduché a akú má pravdu. A ty si podža mňa rovnako schopná a rovnako zodpovedná, len tvoj tyran sa a tožko snažil udrž v závislosti, až a skoro presvedčil, že si nevieš - s prepáčením - ani zadok sama utrie. S dieaom je to ažšie, ale nie si naňho sama, mᚠoporu v rodine, prácu: fakt nevidím dôvod, prečo by si tú zodpovednos nezvládla a neuniesla. A nenašla si niekoho, s kým budete rovnocenní partneri, a nie otecko a neposlušná dcérka. wink

Brita

Není tady

#71 7. 1. 2010 10:03

Rigoletta
♥♥♥♥---

Už jsem se měla čas přesvědčit, že plno věcí si dokážu zajistit,oběhat, zvládnout sama. Než manžel, který řekne já o tom nic nevím zjisti to a zařiď. Pak male přijde chvíle, kdy něco nejde po rozumné domluvě, mohu třeba donekonečna něco urgovat, snažím se domluvit slušně. Jak jinak. Zavolá manžel na někoho houkne,děje se i nemožné a já padám na zadek a koukám jak blázen, proč???
Paradoxně mi připadá, jako by byl závislý momentálně spíš on na mně, kromě finanční stránky.
Přesto pocity mám pořád stejné. Pořád plno strachu.

Zatím se jen každý den bojím, že nezvládnu odejít a stejnou měrou, že odejdu. grater

Vaše psaní je pro mne jako pohlazení po duši  hjarta

Není tady

#72 7. 1. 2010 10:12

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj Rigoletto,
nejdriv Ti podekuju za Tvoji uprimnost a za to ze jsi skrze ni vyjadrila svuj cely prispevek.

To ze Ti muj vstup dal ranu jsem si uvedomovala,presto jsem tak zvolila ,protoze jsem citila ze se na to ptas,ze tapes v sobe.  smile

Pochopila jsi me naprosto presne-pricina je v obou. Vy dva jste k sobe nasli cestu,jak pises Ty-pritahlo vas to neco k sobe wink

Jde o to ze driv nebo pozdeji se clovek zacne probouzet-takzvane zacne zjistovat ze si potrebuje klast spoustu
otazek,protoze se veci zacinaji menit a dit trochu jinak.
U Tebe se probouzi intuice,to ona Te zacina oslovovat a davat Ti rady.
Nicmene byla a jsi to vlastne Ty sama kdo si na svoji otazku (tu na kterou jsem Ti uprimne odpovedela a rekla jsem Ti,ze Te to nepotesi) odpovedela uz sama a to tak ze intuitivne.
Jde o to ze to davno vis diky sve intuici ale jak je znamo hlas rozumu a rozumoveho mysleni cloveka,tuhle schopnost popira.
Mas pravdu,je nesmirne tezke se vyznat v sobe a ve vsem co se deje ale to je kazdy zacatek. To je jako kdyz zacnes pracovat jinde a v novem prostredi,take se nejdrive potrebujes zabehnout a potom v tom umet jak se rika chodit.

To vsechno co jsi napsala pokladam za dulezite pro Tebe.
Na Tvem miste bych si posvitila prave na to o cem pises o cem jsi temer presvedcena ze je-pricinou.

Jsou to nesmirne slozite zapletky ale ver ze smer jsi chytla. smile

Ty se probouzis a jelikoz je tomu tak mas velkou sanci zmenit hodne veci okolo a sebe,tedy i sanci pritahovat jine typy lidi.

Podle mne v tom mas celkem jasno a to myslim naprosto vazne.
Jen potrebujes cas se zorientovat. Potrebujes si zvolit zamer a jednat.

Tvuj muz-on sam nerozumi sam sobe,jak jsi psala =je to tezke. To jen k pochopeni i jeho.

Existuje cesta kdy v momente ze Ty se probouzis a zacnes se menit hne to i s partnerem, ale na To musis mit obrovskou odvahu,odhodlani,vnitrni silu a plno lasky. Riziko je ze se to nemusi podarit.
Nekdo totiz nedokaze odhalit a pochopit souvislosti (napriklad Tvuj muz. kdo vi.)

Proto je tu jine reseni a tim je -odlouceni,odchod,preruseni vztahu+odvaha a rozhodnuti to udelat.

Proto je intuice velice dulezita v rozhodovani. Je tam jeste to dite a za nej nesete zodpovednost take.
Je nutne nejak jednat. smile

To je me vnimani veci. smile

Teda to je dlouhyyyyyy. Ja to kratsi neumim,pardon.   wink

Upravil(a) hirondel (7. 1. 2010 10:21)

Není tady

#73 7. 1. 2010 10:53

Rigoletta
♥♥♥♥---

Hirondel,
vím že má veliké problémy sám se sebou. Skoro bych ho i objala, chtěla mu pomoct. Ono to ale nepůjde. Bude si muset spadnou na dno, aby si to uvědomil. Momentálně si to neuvědomuje vůbec. Vidí se jako vyrovnaný člověk a ten okolní svět je pro něj hrozný. V podstatě jako by v sobě měl dvě osobnosti (mimochodem je ryba) a ta dobrá je teď někde hodně dobře schovaná. Jen občas z ní zahlídnu ještě nějaký kousek. Je hodně pro rodinu. Snaží se nás zajistit a starat se, jak může.
Učila jsem se vedle něj. Jediné co mně napadá, že bych se vedle něj mohla ještě naučit je nenechat se vyprovokovat a brát jeho urážky a zákazy natolik v klidu, že by to se mnou už ani nehlo (jako by mi tam chyběla jedna puzzle smile ) . Jde to ale stát se natolik v sebe jistou, že by se mnou nepohnula kritika žádná a od nikoho...???
Nejsem si jistá jestli to ještě chci podstupovat. S ohledem na dceru, která u toho posledního útoku byla (naštěstí zalezla,takže neviděla). Možná kdybych byla sama a žila vedle něj svůj samostatný život, jako tomu bylo... Ale o tom je partnerství???
Ani dřív v obdobích klidu jsme si neužily moc pohody. Prostě to neumí.

Upravil(a) Rigoletta (7. 1. 2010 10:55)

Není tady

#74 7. 1. 2010 11:19

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Vim ze vis spoustu veci,citim to z Tebe.  wink  Jsi navic podle meho vnimani ,dost vnimava. smile
Ted uz vubec nepochybuju ze se svym vnimnim veci mas na to si s tim poradit jak nejlepe dovedes. smile

Vsechno jde(to je odpoved na Tve otazniky),jen je to dlouha a nekdy predlouha cesta. Ale to nevadi. smile  Vzdycky si muzes vybrat.  tummenupp

Není tady

#75 7. 1. 2010 17:58

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

RIgo, na tvé tápání existuje jen jedno řešení. Malé krůčky. Jakkoli může být terén vratký a klouzavý a nebezpečný, malými krůčky lze překonat vše. Držím ti palce...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí