Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 4. 1. 2010 14:03

Rigoletta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 4. 1. 2010
Příspěvky: 358

Jedná se o domácí násilí?

Ahoj.
Předem se omlouvám, jestli budu psát zmateně nebo s chybami. Snad mi porozumíte...
Již jsem sem párkrát napsala pod jiným Nickem, ale nerada bych aby si mne podle něj někdo dohledal, proto jsem si založila nový.
Potřebovala bych poradit, poznat náhled na můj problém někoho jiného, nezaujatého. Někomu zdělit bez přetvářky, co se v mém životě dělo a děje. Zároveň se příšerně bojím, že zjistím, jak velikou vinu v tom mám já sama. a samozřejmě  si uvědomuji, že ji mám grater .
Trochu popíšu svůj příběh od začátku.
S manželem jsme spolu již 13 let. Když jsme spolu chodily připadalo mi všechno, kromě maličkostí, v pořádku. Dnes už vím, že tehdy jsem hodně přehlídla, nepoznala. M se mnou hodně manipulovat. Uvěřila jsem, že jsem nemožná a neschopná a že jen jeho názor je v pořádku. po svatbě jsme se odstěhovali skoro na samotu a začala pro mne hrůza. Vše se stupňovalo. Nesměla jsem nic. Jen být doma a starat se o domácnost. Zároveň jsem neměla jezdit ani za rodiči, za kamarádkou na kafe nikam, protože by se mi mohlo něco stát a protože se někde spustím ... nic koupit podle svého, udělat. Nějakou dobu jsem vyloženě probrečela, prosila. Chtěla jsem si něco udělat. Už jsem nemohla.
Sebrala jsem se. Přestala hloupě poslouchat a začala víc věřit sama sobě. Začala jsem si postupně vedle něj budovat svůj samostatný život. Měla jsem ho ráda a stále nějaká má část trochu má. Zkoušela jsem leccos. Nechtěla jsem naše manželství vzdát. Pomáhá jen být dostatečně o všem přesvědčená a nedat mu šanci o něčem,co se týká mně rozhodnout, protože se snaží, nevím jestli vědomě, dostat znovu pod svůj vliv a zakazovat všechno možné. Tak to cítím já.
Větší problém je v tom, že když už jsem nemohla. Urážel mně. Dala jsem mu facku. spíš takový náznak nebyla v tom žádná síla (jsem hrozná vím) a chytla jsem takovou, že jsem skončila na radiátoru.  Jednou, když jsem chtěla odjet, mi držel pistoli u hlavy, že mně zastřelí a celou noc opakovaně budil, vyhrožoval... Po slibech, že už nikdy víc jsem se po nějaké době vrátila.
Už se tak nenechám, jako dřív. Snažím se bojovat, žít si svůj život, ale jednou za čas se stále opakuje totéž a můj problém je v tom, že si asi za to můžu sama, protože už jen nepláču snažím se mu postavit a stane se třeba jednou za rok, za půl, že do něj při hádce třeba strčím a začne hrůza. posledně jsem ho prý štípla (myslím,že jsem ho spíš v afektu strčila do ramene) škrtil mně a mlátil hlavou o zeď..
Asi si za to můžu sama. Nejsem diplomat a ani už nechci být. Mám výčitky, že za to všechno můžu já, že já jsem vlastně ten spouštěč všeho, protože já do něj strčím, já jsem se od něj naučila nějaké to sprosté slovo, které by pro mne dříve nebylo ani myslitelné použít..

Není tady

 

#2 4. 1. 2010 14:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Jedná se o domácí násilí?

Tu nejde o to, kto je ten spúšač, ale skôr o to, či ti to vyhovuje... A mne sa zdá, že vám to vyhovuje obom, tá hra, ktorú spolu hráte...


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#3 4. 1. 2010 14:17

Leila
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 4. 2006
Příspěvky: 1095

Re: Jedná se o domácí násilí?

grater   grater   grater 

To je jediný, co mě napadlo.

Máte děti? Jsi na něm závislá třeba finančně?

Odpověď na Tvoji otázku- to není domácí násilí, to už je teror. usch

Není tady

 

#4 4. 1. 2010 14:30

Rigoletta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 4. 1. 2010
Příspěvky: 358

Re: Jedná se o domácí násilí?

Bohužel to není hra. Je to můj život. Proč jsem ho tak žila.. protože jsem se snažila něco udělat se sebou. Věřila jsem tomu, že za všechno můžu já a že to dokážu nějak napravit. Nechci to tak. Bohužel jsem na něm momentálně závislá. Snažím se s tím něco udělat. Jsem ale krátce po mateřské a práci je sehnat pro mně těžké.
Vždy jsem mu znovu začala věřit, že už to tak nebude. Nevím jestli si za to vlastně nemohu sama. Už ale nechci zapomínat. Bojím se že toho bude malá zas svědkem.

Není tady

 

#5 4. 1. 2010 14:59

Peuli
♥♥♥♥---
Registrovaný: 29. 3. 2007
Příspěvky: 363

Re: Jedná se o domácí násilí?

Myslím, že to tak bude stále, myslím, že i Tvoje dcera toho bude svědkem a jestli si nedovedeš představit žít takhle celý život, tak se zkus co nejdříve stát finančně nezávislou a odejít. Já bych tak žít nemohla.

Není tady

 

#6 4. 1. 2010 15:17

Rigoletta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 4. 1. 2010
Příspěvky: 358

Re: Jedná se o domácí násilí?

Já vím. Teď už vím, že to tak bude asi pořád. Jenže co když za to můžu já, že. Sama od sebe neodejdu. Nechci tak žít pořád. Nechci aby toho dcera byla ještě někdy svědkem. Nechci se znovu nechat ukolébat , že bude zas na čas vše v jakš takš v pořádku. Asi ten pocit viny v sobě mám veliký.
Bojím se, že kdybych odešla, aby neudělal manžel něco sobě i malé, kdyby jí někdy měl. V poslední době mi řekl někdo z rodiny, kdo neví o mé situaci skoro nic. Nic z toho co tu píšu. Aby kdyby jsme chtěly odejít nás M nepostřílel. I já se toho bojím. Musela bych pravděpodobně utéct...

Není tady

 

#7 4. 1. 2010 16:54

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 8. 2007
Příspěvky: 2636

Re: Jedná se o domácí násilí?

spousta obětí domácího násilí si myslí, že si za to vlastně můžou sami. Což je pěkná pitomost.Obra se na linku bezpečí, nebo nějakou krizovou linku. To násilí se může  a pravděpodobně bude časem stupňovat.


Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

 

#8 4. 1. 2010 21:36

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: Jedná se o domácí násilí?

Myslím, že jednᚠjako typická obět  násilí, které nemusí být jen fyzické. Obrat se na lidi , kterí to umějí. Dona linka, linka bezpečí, gůgl ti toho vyhledá hodně a jsou tam i jiné kontakty, kterých můžeš využít.


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 

#9 4. 1. 2010 21:59

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Jedná se o domácí násilí?

Rigoletto: to, co zažívᚠdoma, JE domácí násilí jako vystřižené: od psychického násilí, kdy je Ti vtloukáno do hlavy, že jsi blbá, neschopná a všechno, co se Ti děje je jenom Tvoje vina, až po fyzické násilí ve formě bití. K tomu patří samozřejmě výhrůžky zabtím, doprovázené držením pistole u hlavy, omezování osobní svobody (nikam nechodit, s nikým se nestýkat) a zneužívání závislosti ženy na mateřské na výdělečně činném manželovi.
Můžu Tě ujistit, že situace u Vás se sama od sebe nezlepší a můžu Ti zaručit, že - pokud zůstaneš s manželem - bude situace čím dál tím horší. Už se totiž nebude týkat jenom Tebe, ale jakmile Ti holčička povyroste, buď ubezpečena o tom, že manžel do toho hnusu, ve kterém žijete zatáhne i ji. Buďto začne řezat a terorizovat i ji, nebo dítě sice nechá na pokoji, ale to bude muset sledovat, jak otec tyranizuje a mlátí mámu.
Zeptám se Tě na jednu jedinou věc:
Přeješ si, aby Tvoje holčička od dětství vnímala domov jako peklo, poslouchala řevy, hulákání a byla svědkem toho, jak táta mlátí mámu, následkem čehož se z ní stane přinejmenším neurotik, který se ještě v první třídě v nocí strachy počůrává???
Jestliže ne, budeš muset začít jednat a od manžela buď okamžitě utéct, nebo si útěk i s dítětem začni připravovat.
I kdybys měa s holčičkou utéct do azylového domu, zažádat okamžitě o svěření dcery do své péče, následně o výživné na ni a bleskurychle zažádat i o rozvod.
Jinou možnost - bohužel - nemáš.
Držím Ti palce k tomu, abys v sobě sebrala všechny síly a především kvůli dceři jsi podnikla základní kroky k úniku od manžela pussa


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#10 4. 1. 2010 22:18

Rigoletta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 4. 1. 2010
Příspěvky: 358

Re: Jedná se o domácí násilí?

Děkuji všem za reakce.
Ano, dívala jsem, že jsou tu odkazy na takové linky. Beru je jako svou poslední možnost, když to nepůjde dál a nebudu vidět už žádné řešení.
Chtěla jsem vědět, jak vidí mou situaci někdo jiný. Chtěla jsem konečně někomu říct a mít i možnost se zpátky podívat, kdybych opět zastrkávala někam všechno do kouta duše dumbom .
Celou dobu jsem v něco doufala. Až vlastně teď si začínám uvědomovat, že se nic nezlepší.

Říkala jsem si, že se třeba mám vedle něj něčemu naučit. Postavit se sama za sebe. Zlepšit sama sebe. Jako že ta vrána k vráně sedá, že jsem si vybrala, co mi patří.

Kromě toho si nevím rady, jak by to bylo s dcerkou. Jak by jste se zachovali vy? Riskovali by jste, že se třeba něco stane? Jak to píšu, tak mi připadá, že to nemůžu dopustit. ale dalo by se nějak ošetřit, že by se vídali třeba nějak pod dohledem? Já nemám na nic žádné důkazy. A DOUFÁM , že už k tomu víckrát nestačí dojít. Měla jsem vždy jen modřiny, boule...
Bojím se protože sám o sobě několikrát prohlásil, že ví že je magor a když se rozčílí, dokázal by někoho zabít. Nevěřila jsem mu to. Věřím asi blbě v to lepší v člověku. Zároveň je hodně labilní. V poslední době se rozčiluje skoro nad vším, pořád je sprostý. Ze začátku nebyl takový. Ani se se mnou už o ničem bavit nebude. Nemá smysl se snažit na něčem domluvit.

Teď jsem si našla alespoň brigádu. Není to nic moc, ale jsem šastná, že se dostanu mezi lidi a vydělám trošičku peněz. Ale vadí mu, že musím jezdit autem. Alespoň tak to říká. Kvůli počasí a benzínu... Já to beru jako útočení na trochu svojí získané samostatnosti, ale možná, že už jsem paranoidní ??? Tady kde bydlím se práce sehnat moc nedá.

Není tady

 

#11 4. 1. 2010 22:22

javena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 8. 2008
Příspěvky: 4274

Re: Jedná se o domácí násilí?

Nemůžeš za to a diplomacie ti u takového člověka nepomůže. Co tvoje rodina? Potřebuješ pomoc a azylový dům je řešení na dočasnou dobu. I když samozřejmě v jistých situacích, jako třeba ta tvoje dobré, ale podpora rodiny je velká psychická pomoc... Nemohli by ti pomoci rodiče?
Rozhodně bych být tebou vyhledala pomoc na Dona linka, jak radí  PavlaH, tam mají s takovými případy a jejich řešením opravdu letité zkušenosti.
Nejsi paranoidní, vadí mu, že tě nemá pod dohledem a ještě jsi schopná si něco vydělat... sad

Upravil(a) javena (4. 1. 2010 22:25)

Není tady

 

#12 4. 1. 2010 22:36

Rigoletta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 4. 1. 2010
Příspěvky: 358

Re: Jedná se o domácí násilí?

Trošku jsem se snažila poradit s někým z jeho rodiny, ale oni ty věci mají zřejmě postavené jinak, takže mně uklidňovali, že bude všechno lepší, že se usadí, tak jsem si říkala, že ho třeba znají víc. Že od chlapů nemůžu víc čekat. Nějaké porozumění, komunikaci...
Má rodina zas neví vůbec nic. Jen vidí, jak se chová, že se na každého povyšuje. Že se mi snaží bránit někam jezdit. Chová se hystericky v situacích, které jdou s přehledem a úsměvem řešit. Na to konto mně v poslední době varovali, že to vidí špatně. Jenže právě oni třeba neví, že to máslo na hlavě mám i já.

Není tady

 

#13 4. 1. 2010 22:38

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Jedná se o domácí násilí?

Nejsi paranoidní, vadí mu, že tě nemá pod dohledem a ještě jsi schopná si něco vydělat...

Souhlas tummenupp
A já bych jenom dodala, že mu je trnem v oku i to, že je jeho žena finančně soběstačná v tom smyslu, že je pro něj vysoce nebezpečný, aby týraná manželka měla svoje vlastní peníze a on ji přes ty peníze nemohl dusit usch
Rigoletto, jsem Ti dobrou radou: vydělané peníze nedávej do rodinného rozpočtu, ale hleď si je někam "zašít" jako prostředek k úniku. I kdyby sis měla někam ulejvat dvacetikorunu denně, vytvářej si rezervy, na které se Ti muž nedostane stolt
Ideálem každého domácího tyrana je totiž žena s totálně zašlapaným sebevědomím, bez vlastního zázemí, odstřižená od příbuzných a přátel, totálně závislá na svém trapiči především finančně a kterou má trapič "v hrsti" přes bydlení a malé dítě/děti usch


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#14 4. 1. 2010 22:42

Rigoletta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 4. 1. 2010
Příspěvky: 358

Re: Jedná se o domácí násilí?

Má rodina mi nabídla pomoc s bydlením, když budu chtít odejít a jsem za to strašně moc vděčná. Nejdřív bych si ale chtěla najít práci, abych to mohla nějak utáhnout a našetřit si aspoň nějakou korunu. Zjistit si co a jak.
Jen s tou prací nevím nevím... Je jí málo a zkombinovat to tak abych se mohla ještě starat o dítě je docela složité. Všechno je snad na směny. Moje vyjadřovací schopnosti jsou po té dlouhé době doma docela děsné.

Není tady

 

#15 4. 1. 2010 22:48

Rigoletta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 4. 1. 2010
Příspěvky: 358

Re: Jedná se o domácí násilí?

No já nevím. Když jsem chodila do práce před mateřskou, tak mu to nijak nevadilo. Ze začátku, než si zvykl jsem tedy musela hned prvním autobusem domů. Je to děsný, že se musím i pousmát. Až časem jsem si vydobyla, že tedy alespoň do knihovny a to se stihnout nedá a pak se začal jakoby trochu sklidňovat v tom, že už mne tak nehlídal.

Není tady

 

#16 4. 1. 2010 22:55

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Jedná se o domácí násilí?

Rigoletta napsal(a):

Trošku jsem se snažila poradit s někým z jeho rodiny, ale oni ty věci mají zřejmě postavené jinak, takže mně uklidňovali, že bude všechno lepší, že se usadí, tak jsem si říkala, že ho třeba znají víc. Že od chlapů nemůžu víc čekat. Nějaké porozumění, komunikaci...
Má rodina zas neví vůbec nic. Jen vidí, jak se chová, že se na každého povyšuje. Že se mi snaží bránit někam jezdit. Chová se hystericky v situacích, které jdou s přehledem a úsměvem řešit. Na to konto mně v poslední době varovali, že to vidí špatně. Jenže právě oni třeba neví, že to máslo na hlavě mám i já.

Rigoletto, vůbec nemůžeš čekat, že by jeho rodina nějak výrazně zasáhla ve Tvůj prospěch hmm nehledě na to, že manžel jim přece nepřizná, že Tě mezi čtyřma očima soustavně terorizuje. To by na vlastní oči museli vidět, že Tě natvrdo zbil - a i tehdy se najdou takové případy, kteří na synáčka nebo bratříčka udělají "bu-bu-bu" a raději věří tomu, že jsi manžela "musela nějak vyprovokovat" usch
Tvoje rodina celou situaci vidí poměrně jasně, jen nemůžu uvěřit tomu že se obviňuješ "že mᚠmáslo na hlavě i Ty".
Nenormální jednání jednoho partnera vyvolává nenormální reakce u druhého partnera - bohužel. U Tebe už je to akt zoufalství týraného tvora, přitlačeného ke zdi a zahnaného do kouta. Bohužel, sama vidíš, že způsob Tvého života je dosti zrůdný: partner Tě systematicky deptá, Ty mu sprostě nadávᚠa občas Ti ujedou nervy a ruka. Takhle už dál žít nemůžeš, nehledě na to, že Vaše dcerka všechno vidí, slyší a vnímá.


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#17 4. 1. 2010 22:57

javena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 8. 2008
Příspěvky: 4274

Re: Jedná se o domácí násilí?

Jak - Moje vyjadřovací schopnosti jsou po té dlouhé době doma docela děsné. mad Mě se zdá, že se vyjadřuješ naprosto normálně a podle toho, že se tě tu kdosi ptal, jestli mᚠdítě, tak bych řekla, že to není nijak poznat, že jsi po mateřské... wink Že má ženská malý dítě ještě neznamená, že je úplně bl.bá. I když by si to tvůj manžel určitě přál, není to tak...
Práce je málo, po mateřský je to síla - ještě si to pamatuju. Ale pokud ti rodiče naznačili, že u nich můžeš být, jistě počítají i s pomocí ohledně hlídání a podobně. To není o tom, že tě musí živit. Jen abys nehledala práci a odvahu odejít moc dlouho... hmm

Není tady

 

#18 4. 1. 2010 22:59

javena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 8. 2008
Příspěvky: 4274

Re: Jedná se o domácí násilí?

A jak píše Kiara, s jeho rodinou nepočítej. Jim ta situace přijde normální - vždy ho tak vychovali...

Není tady

 

#19 4. 1. 2010 23:00

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Jedná se o domácí násilí?

Rigoletta napsal(a):

Má rodina mi nabídla pomoc s bydlením, když budu chtít odejít a jsem za to strašně moc vděčná. Nejdřív bych si ale chtěla najít práci, abych to mohla nějak utáhnout a našetřit si aspoň nějakou korunu. Zjistit si co a jak.
Jen s tou prací nevím nevím... Je jí málo a zkombinovat to tak abych se mohla ještě starat o dítě je docela složité. Všechno je snad na směny. Moje vyjadřovací schopnosti jsou po té dlouhé době doma docela děsné.

Rigoletto: no zapla Pánbůh za to, že mᚠskvělou rodinu, ochotnou a schopnou Ti pomoci tummenupp Ani nevíš, jaká to je neskutečná výhra stolt
Takže zázemí - co se týká střechy nad hlavou - máš, teď ještě zbývá našetřit si nějaké peníze do začátků, abys nemusela začínat naprosto s holýma rukama a pomalu se připravuj na to, že jednoho krásného dne manžílkovi udělᚠpá-pá smile A už se nevracej - nikdy.


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#20 4. 1. 2010 23:11

Rigoletta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 4. 1. 2010
Příspěvky: 358

Re: Jedná se o domácí násilí?

No musím říct, že sprostá v normálním běžném životě nejsem. Říct to musím proto, že mi tohle vadí úplně strašně. A to že to moje dítě pochytí a bude mu to připadat normální. To a pak ta neúcta ke všemu a ke všem.

Máslo na hlavě mám. Abych neházela jen špínu na M. To co jsem kdy řekla a udělala jako bych tím klesala na jeho úroveň a poznala svoje nejhorší stránky. I když musím podotknout, že já v tom záklopku mám na rozdíl od M , který tisíckrát vrací. Možná, že před tím jsem netušila, že bych toho byla schopná. I já byla hysterická, když už jsem tolikrát prosila, aby pomohl, když malá nespala, alespoň s něčím a někdy už jsem prostě nemohla poslouchat ty sprostoty.
I teď bych asi měla spíš ustoupit a nemůžu si pomoct a musím něco říct (jako aby už o tom mlčel, že už nemůžu)  než poslouchat ty nadávky na všechno a koho by všechno pozabíjel.

Není tady

 

#21 4. 1. 2010 23:19

Rigoletta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 4. 1. 2010
Příspěvky: 358

Re: Jedná se o domácí násilí?

Děkuji všem za názory. Moc si toho vážím, že se to se mnou snažíte probrat.

Mluvené slovo je horší. Takhle si to trochu stihnu sesumírovat v hlavě :-)

Není tady

 

#22 4. 1. 2010 23:34

javena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 8. 2008
Příspěvky: 4274

Re: Jedná se o domácí násilí?

Ale Rigolleto, každý v životě udělá nebo řekne něco, na co není pyšný. To tvoje máslo na hlavě je spíš reakce na jeho chování vůči tobě. Normální reakce.
Já jednou hodila po manželovi pribiňákem. Byla jsem fakt unavená, on byl celý den doma, takže únava z práce nehrozila a poprosila jsem ho, jestli by nenakrmil kluka - měla jsem něco na práci - a on, že v noci blbě spal a je unavenej a šel se natáhnout. A jak jsem ho krmila, tak mi ještě radil z gauče... No, tak mi nějak vylít z ruky... Pyšná na to nejsem, ale celý noci jsem nespala, vstávala k malýmu, domácnost... ruply mi nervy. A co... Stalo se. tongue Od tý doby krmil pravidelně, když byl doma a vždycky říkal, že je to jednodušší, než malovat... lol

Není tady

 

#23 5. 1. 2010 0:28

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Jedná se o domácí násilí?

javeno..."A jak jsem ho krmila, tak mi ještě radil z gauče..." lol
Můžu Tě ubezpečit, že to by byla ta poslední kapka i pro tak mírnou ovečku, jako jsem já lol


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#24 5. 1. 2010 7:13

javena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 8. 2008
Příspěvky: 4274

Re: Jedná se o domácí násilí?

Tak, tak. tongue Já jsem taky hodná holka, ale nervy mám jen jedny. lol
To jen tak na okraj, pro Rigolettu, aby si nemyslela, že ostatní mají bezkonfliktní vztahy a ona je občas hysterická. wink
Ale ponižování, urážení, nadávky - to už je jiná. Teď mi napadlo, že znám bohužel dost chlapů, co by mě těsně po dopadu smetanové pochoutky přišpendlili za krk ke zdi... hmmsad

Není tady

 

#25 5. 1. 2010 8:19

Peuli
♥♥♥♥---
Registrovaný: 29. 3. 2007
Příspěvky: 363

Re: Jedná se o domácí násilí?

Rigoletto, to jakou mᚠpodporu ve své rodině je skvělé pro tebe i tvou dcerku. Na tvém místě bych neotálela a co nejdřív se k rodičům přestěhovala. Já jsem v manželství zažívala jen psychické týrání a i to pro mě bylo strašné. Když jsem podala žádost o rozvod, tak si manžel vzal do hlavy, že mě teda z bytu dostane co nejdřív a všemi  možnými prostředky. A když jsem pak po jedné hádce, kdy po mě chtěl hodit nožem, sebrala dítě a utekla, tak mi máma řekla, že je šastná, že už jsme u nich, že po nocích nespala a neustále přemýšlela co se u nás děje. Tehdy jsem si chtěla co nejdřív najít byt a proto jsem ještě zůstávala v jednom bytě s ním. Dnes už vím, že jsem měla odejít hned a nejen kvůli sobě a synovi, ale i kvůli mým rodičům, kteří to všechno prožívali se mnou.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů