Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1001 28. 4. 2010 2:49

Karlotina
♥♥♥----

Re: Co vám vzala a co dala nevěra?

17/4 - Selima:.... mne sa jej príbeh nevidí ako bohvieaký zaujímavý román....  pomerne pútavo literárne spracované, ale nepresahuje to zasa úroveň priemerného ženského románu. Neebol by tam ešte nejaký zaujímavý dejový zvrat? (Ako napr Karlotin pomer s kňazom, lesbické sklony dcéry, manželov zdravotný problém apod.?

Po dlouhé době jsem usedla k tomuto počítači a čítám si, co je nového.

Selimo, tento tvůj příspěvek bych byla měla mít přečtený, ale nějak mi asi v tom ohňostroji unikla jeho hloubka. Až nyní tedy mohu upokojit tvoji zvědavost:
Jeden člen rodiny se léčí s rakovinou, jeden trpí selháním imunity, jeden má pouze zbytky sluchu, jeden na pár let přišel o zrak, jeden má fungl nový bypass, čtyři jsou odkázáni na speciální dietu.... Něco menšího (alergie, atopie, poruchy lipidového hospodářství, kalcifikace orgánů, vředové choroby, apod.) by se také vyskytlo, ale to by byl dlouhý seznam. Jsme velká rodina. Sexuální orientaci máme všichni na standardu a se zadanými (tedy ani s kněžími) nikdo nehřeší. Docela normální rodinka, řekla bych.
Dej vědět, co z toho si přeješ rozpitvat. Dám však přednost soukromé korespondenci. Nechci opět vířit vášně. K.

P.S. Všem, kterým dlužím odpověď či reakci se omlouvám. Jak jen budu moci, napravím to. Jsem ostuda, ale opravdu nestíhám. Dík za pochopení. K. smile

Tak trochu offtopic, ale jen opravdu o vlásek. K.

Upravil(a) Karlotina (28. 4. 2010 12:26)

A woman: without her, man is nothing. A woman, without her man, is nothing.
Aneb - jaká nicotnost vyvolává války.

Není tady

#1002 28. 4. 2010 8:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tak tohle bych řekla už je trochu...jak to říci..."přes čáru" sad

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#1003 28. 4. 2010 9:12

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pokud se na zdravotní problémy (byť ve větší rodině)podívám  z úhlu:  psychické strádání má za následek strádání tlesné, možná mi  to nepřijde tak "přes čáru" . Vědomě či nevědomě potlačované újmy na duši, psychosomatické  projevy  nemocí.... Zvláště "výběr" jmenovaných nemocí  je  pozoruhodný. Nechtěl vidět,  neunesl přes srdce, nemohl strávit.....

Není tady

#1004 28. 4. 2010 9:50

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Myslíš, zuzi777a, že zřejmě psychicky strádá i širší rodina smile ? Z tohohle úhlu pohledu je zajímavé, že Karlotina nepsala o žádné své nemoci...teda ne že bych jí to přála, zdraví je důležité.

Upravil(a) Daphné (28. 4. 2010 9:51)

Není tady

#1005 28. 4. 2010 10:00

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Daphné napsal(a):

Myslíš, zuzi777a, že zřejmě psychicky strádá i širší rodina smile ? Z tohohle úhlu pohledu je zajímavé, že Karlotina nepsala o žádné své nemoci...teda ne že bych jí to přála, zdraví je důležité.

Nevíme nic bližšího. Ale pokud použiju teorii o "modelech" v prostředí rodiny a všimnu -li si postojů  Karlotiny, tak můžu tak nějak očekávat, že  i jiní z téhle "komunity" mohou kopírovat "návod na život  v morte -klidu".......
A Karlotina o sobě zatím třeba nic neví. Také bych jí nic zlého nepřála. Stačí to, co přijde samo.

Není tady

#1006 28. 4. 2010 10:24

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

otázka je , jak širokou rodinu to zahrnuje.
pokud jde o třeba několik desítek lidí (20-30), dá se předpokládat, že se tam najdou zdravotní problémy.
a taky si myslím, že podobný "model chování" , který má K., je pravděpodobný i u ostatních, jakkoliv ona má dojem, že ostatní ho ani nevnímali.

Není tady

#1007 28. 4. 2010 12:15

Karlotina
♥♥♥----

17/4 - Selima:.... mne sa jej príbeh nevidí ako bohvieaký zaujímavý román....  pomerne pútavo literárne spracované, ale nepresahuje to zasa úroveň priemerného ženského románu. Neebol by tam ešte nejaký zaujímavý dejový zvrat? (Ako napr Karlotin pomer s kňazom, lesbické sklony dcéry, manželov zdravotný problém apod.?

Milé dámy,
   téze, kterou rozvíjíte se vskutku přímo nabízí, kdyby nebylo skutečnosti, že jeden každý člen rodiny (neřadila jsem choroby adresně) prošel vzhleden k rodovému zatížení důkladným genetickým vyšetřením a od narození je pozorně monitorován. Takže nádorová onemocnění, choroby očí, poruchy imunity a metabolismu některých látek jsou podmíněny geneticky po ženské linii, onemocnění cévního aparátu, zažívacího ústrojí a metabolismu některých (jiných) látek jsou podmíněny po mužské linii. V obou rodinách se tyto nemoci a poruchy táhnou od nepaměti, pouze dnes, díky rozvoji a možnostem lékařské vědy se na ně předčasně neumírá. Choroba sluchu a některé další potíže jsou způsobeny špatně stanovenou diagnózou a tedy nesprávným zaléčením, případně jsou důsledkem úrazu při sportovní aktivitě.
   Předpokládám, že tímto by diskuse na téma zdravotní stav mé rodiny (nikoli širokého příbuzenstva) jako důsledek potlačovaných psychických problémů mohla být ukončena. smile

Pan,
   a nemyslím, že je to přes čáru. Selima vznesla dotaz, já jsem suše poskytla žádané informace. Do syžetu románového zpracování mého/našeho života, nechť si kdo chce dosadí sám. Jak jsem psala, jsme docela normální rodina, velmi pospolitá, vřelá, aktívní a akční. V plnohodnotném životě nikomu jeho/její zdravotní omezení nikterak nebrání. A když je jeden dole, druzí ho drží nad vodou.
   Co zůstává mezi mnou a mým manželem si řešíme každý sám, případně (byť zřídka) společně, a nikoho dalšího do toho nevtahujeme. Paradoxně, štěstí našich dětí, a radostná a soudržná atmosféra rodiny nám oběma jakékoli řešení dosti ztěžuje. Žádné, které by se nabízelo není tím nejlepším. Ani pro nás jako jedince, ani z hlediska rodiny, kterou jsme spolu vybudovali. Život, holt, není černobílý. A ano, jak též psala Selima, jednou jsme dole, jindy nahoře. Má osobní sinusoida je nyní pod čárou ponoru a já hledám úchyt, přes který bych se mohla vyšplhat nad hladinu. Jednou ho najdu. K. big_smile

Upravil(a) Karlotina (28. 4. 2010 12:27)

Není tady

#1008 28. 4. 2010 12:39

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Karlotina napsal(a):

Milé dámy,
   téze, kterou rozvíjíte se vskutku přímo nabízí, kdyby nebylo skutečnosti, že jeden každý člen rodiny (neřadila jsem choroby adresně) prošel vzhleden k rodovému zatížení důkladným genetickým vyšetřením a od narození je pozorně monitorován. Takže nádorová onemocnění, choroby očí, poruchy imunity a metabolismu některých látek jsou podmíněny geneticky po ženské linii, onemocnění cévního aparátu, zažívacího ústrojí a metabolismu některých (jiných) látek jsou podmíněny po mužské linii. V obou rodinách se tyto nemoci a poruchy táhnou od nepaměti, pouze dnes, díky rozvoji a možnostem lékařské vědy se na ně předčasně neumírá. Choroba sluchu a některé další potíže jsou způsobeny špatně stanovenou diagnózou a tedy nesprávným zaléčením, případně jsou důsledkem úrazu při sportovní aktivitě.
   Předpokládám, že tímto by diskuse na téma zdravotní stav mé rodiny (nikoli širokého příbuzenstva) jako důsledek potlačovaných psychických problémů mohla být ukončena. smile

Pan,
   a nemyslím, že je to přes čáru. Selima vznesla dotaz, já jsem suše poskytla žádané informace. Do syžetu románového zpracování mého/našeho života, nechť si kdo chce dosadí sám. Jak jsem psala, jsme docela normální rodina, velmi pospolitá, vřelá, aktívní a akční. V plnohodnotném životě nikomu jeho/její zdravotní omezení nikterak nebrání. A když je jeden dole, druzí ho drží nad vodou.
   Co zůstává mezi mnou a mým manželem si řešíme každý sám, případně (byť zřídka) společně, a nikoho dalšího do toho nevtahujeme. Paradoxně, štěstí našich dětí, a radostná a soudržná atmosféra rodiny nám oběma jakékoli řešení dosti ztěžuje. Žádné, které by se nabízelo není tím nejlepším. Ani pro nás jako jedince, ani z hlediska rodiny, kterou jsme spolu vybudovali. Život, holt, není černobílý. A ano, jak též psala Selima, jednou jsme dole, jindy nahoře. Má osobní sinusoida je nyní pod čárou ponoru a já hledám úchyt, přes který bych se mohla vyšplhat nad hladinu. Jednou ho najdu. K. big_smile

Karlotino-  "rodová závislost", genetická podmíněnost -je věc jedna.  Náhled  z  lehce "duchovní"sféry  nebo jen východní (mimochodema si o 5000let starší  než je evropská alopatická medicina) mediciny  je poněkud jiný....
Je dobře pokud to jako rodina zvládáte, jakýmkoliv způsobem. Mě moje zkušenost naučily  dívat se na problémy nemocí jinak než JEN očima přístrojů současné evropské mediciny. V naší rodině jsou taky  rodové  nemoci. Zajímavé je, že  i u projevených nemocí se lze dobrat souvislostí. A s pochopením souvislostí jde ruku v ruce ústup příznaků nemocí.  A nebo dobrá prevence.
Každopádně přeji  Tobě i Tvým blízkým pevné zdraví. stolt

Není tady

#1009 28. 4. 2010 15:22

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Karlotina napsal(a):

[i]
Milé dámy,

Pan,

pořád si myslím , že v takové rodině by se rychle projevil tvůj nesoulad s mužem.projevil ve smyslu, že by si toho ostatní všimli. to že je do toho nevtahujete, neznamená, že tím nemůžou být ovlivněni.
když tě tu čtu z tvých přispěvků vyvěrá spoustu smutku a zklamání. je zvláštní, že si toho v " soudržné a radostné "rodině nikdo nevšiml.
nenalháváš si to tak trochu?
tím tě nechci urazit, ale přijde mi, že to je prostě reakce tvé povahy a chování. žila jsi tak desítky let, takže ti to přijde "normální" a nepřipustíš si, že by to mohlo mít vliv na ostatní. protože v ten moment by byla tvoje "obět" zbytečná a marná.

Není tady

#1010 28. 4. 2010 15:43

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

agewa: pořád si myslím , že v takové rodině by se rychle projevil tvůj nesoulad s mužem.projevil ve smyslu, že by si toho ostatní všimli. to že je do toho nevtahujete, neznamená, že tím nemůžou být ovlivněni.
....je zvláštní, že si toho v " soudržné a radostné "rodině nikdo nevšiml.

Agewo, to takhle nebývá.
Tak, jako si děti v rodině alkoholika nepřipustí, že se jinde žije jinak, tak i jiné děti berou jakoukoliv jinou -další  atmosféru působenou svými rodiči jako normál, normu....
Když Tvoje máma bude každý večer plést u TV svetry, zatímco Tvůj táta každý večer odejde za kamarády do místní hospody, připadne Ti to divné? Ale vůbec ne smile
Určité situace prostě udiví jen ty "cizí", kteří doma prožívají něco jiného.

Není tady

#1011 28. 4. 2010 16:24

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

agewa: pořád si myslím , že v takové rodině by se rychle projevil tvůj nesoulad s mužem.projevil ve smyslu, že by si toho ostatní všimli. to že je do toho nevtahujete, neznamená, že tím nemůžou být ovlivněni.
....je zvláštní, že si toho v " soudržné a radostné "rodině nikdo nevšiml.

Agewo, to takhle nebývá.
Tak, jako si děti v rodině alkoholika nepřipustí, že se jinde žije jinak, tak i jiné děti berou jakoukoliv jinou -další  atmosféru působenou svými rodiči jako normál, normu....
Když Tvoje máma bude každý večer plést u TV svetry, zatímco Tvůj táta každý večer odejde za kamarády do místní hospody, připadne Ti to divné? Ale vůbec ne smile
Určité situace prostě udiví jen ty "cizí", kteří doma prožívají něco jiného.

ale vždyt já říkám to samé!
to K. tvrdí, že její problémy s manželem nikoho kolem nich neovlivnili.

Není tady

#1012 28. 4. 2010 16:25

Karlotina
♥♥♥----

Zuzi: ..... "rodová závislost", genetická podmíněnost -je věc jedna.  Náhled  z  lehce "duchovní"sféry  nebo jen východní mediciny  je poněkud jiný....  dívat se na problémy nemocí jinak než JEN očima přístrojů současné evropské mediciny. ... u projevených nemocí se lze dobrat souvislostí.... jde ruku v ruce ústup příznaků nemocí.  A nebo dobrá prevence.

Zuzi,
   nepolemizuji. Souhlasím. "Východní" medicína, jakož i medicína amerických Indiánů fungují od nepaměti. Profese mě zavála do krajů, kde jsou tyto druhy léčby praktikovány, a pár konzultací s odborníky mne poučilo, že jsou dimenze, na které já nedosáhnu. Jsem však agnostik, navíc vždy vyzkouším vše, co je dostupné, takže jsme již téměř 20 let pod kontrolou doporučených praktiků v našem regionu. A občas, usoudí-li odborník, že je to žádoucí, si vyžádáme tzv. "second opinion" ze špičkového zahraničního centra.
   Řeknu-li ´rodová závislost´a ´genetická podmíněnost´, mám na mysli fakt, že se jedinec může, ale nemusí narodit s danou informací nesenou patřičným genem (zde režimní preventivní opatření rozhodně oddálí, někdy i zabrání propuknutí nemoci). A nebo také, že se jedinec již narodí a něco mu přebývá nebo chybí - zde byla prevence zanedbána před několika generacemi, takže lze režimním opatřením a vhodnou životosprávou tento nedostatek/přebytek do jisté míry kompenzovat a organismus nezatěžovat ničím, co by jej "rozhodilo" natolik, že zkolabuje. Kombinace klasické (naší) medicíny a alternativních metod nepochybně zkvalitní život těch, kteří by za jiných okolností, v jiném regionhu a době už třeba s námi nebyli. Alternativní metody samotné by ale v dnešní době a v našem regionu bez pomoci "západní" (konzervativní i invazívní) medicíny nikoho choroby nezbavily (bytˇby i třeba na čas pomohly od příznaků nemoci, což může být dosti zrádné) - toto volně cituji profíka na poli "východní" medicíny. Ksmile

Není tady

#1013 28. 4. 2010 17:26

Karlotina
♥♥♥----

Agewa :......pořád si myslím , že v takové rodině by se rychle projevil tvůj nesoulad s mužem... si toho ostatní všimli. to že je do toho nevtahujete, neznamená, že tím nemůžou být ovlivněni.... v " soudržné a radostné "rodině nikdo nevšiml....nenalháváš si to tak trochu? ...ti to přijde "normální" a nepřipustíš si, že by to mohlo mít vliv na ostatní. protože......... tvoje "obět" zbytečná a marná.

Agewo,
(a) Žádnou oběť jsem nikomu nikdy nepřinesla. Vedu čilý, spokojený a smysluplný život. Jakéhokoli svého rozhodnutí jsem nikdy ani na vteřinku nezalitovala, pouze mám někdy slabou chvilku/chvíli. Ráda bych, aby ta smutná žena ve mně odpustila té šťastné matce ve mně a dokázaly se spolu radovat. To se mi, pravda, nedaří. Ráda bych, aby ta žena ve mně, odpustila tomu muži, kterého ve svém manželovi tolik milovala, a dokázala ho stejně bezpodmínečně milovat dál. To se mi asi nezdaří.

(b) Měli bychom být nominováni na Oscara. Všechny naše děti i jejich děti žijí v pokojné "iluzi" (chceš-li), že jejich pra/rodičové jsou sice mírně potrhlí, netypičtí, špatně zařaditelní, a trochu nevypočitatelní, ale jinak docela fajn lidi, co mají podivné záliby, nevšední smysl pro humor, a na které je vždy spolehnutí. Možná nám napomáhá cvrkot, ve kterém neustále žijeme. A přirozeně smysl pro vtip, fair hru a slušné chování. Možná jsme vystavěli zázemí natolik silné a bezpečné, že má mocnější gravitaci, než by tomu bylo v jiné rodině. Nevím. Jistě však vím, že když se jim něco nelíbí nebo mají odlišný názor, bez okolků to na nás vypálí, i když dnes již lépe volí slova (neb jsou sami rodičové). Pro mne má vypovídací hodnotu způsob, jak se naše děti chovají ke svým protějškům a potomkům.

Ke zjištění, zda "naše atmosféra" je ta, která je v místě a čase obvyklá, mohou dobrým zrcadlem být rodiče a sourozenci partnerů našich dětí, jakož i jejich kamarádi. Ale ani tam nepozoruji žádné tetelení. Stýkáme se hojně a srdečně, někdo z nich by tedy nepochybně po těch letech alespoň jednomu z nás položil opatrnou otázku, pokud by zaznamenal nějaký deficit (v rodiné jejich potomka, nebo naší), specielně kamarádi dětí, kteří mnoho okolků nikdy nenadělali. Možná, že stačí jen nebýt studený čumák, chránit si soukromí, respektovat soukromí druhých, vážit slova, a vyzařovat lásku k lidem. To by nejspíš posoudil nestranný pozorovatel, ale doposud nám nikdo nic nesdělil ani slovem, ani činem.

Obrátím-li situaci naruby - možná žiji v "iluzi" já. I manžel. Potom ale proč nikdo v mém/našem okolí nevysílá signál, že by někde mohla být chyba? Nemyslím naše děti - ty dle vaší teorie naše chování považují za normu. Myslím tím sousedy, spolupracovníky, rodiny a přátele dětí, spolužáky, rodiče spolužáků, vzdálenější přízeň ... Často nás navštěvují, neustále máme kolem sebe něčí cvrčky, vyvaříme hektolitry kafe..... Myslíte, že se testují, kolik vydrží? Nebo naši společnost vítají protože je těší? Nebo, že by chtěli ušetřit za kávu? Jako ti, které máme běžně u stolu navíc?

Nene. To, o čem tu píšu, je jen můj niterný život. Moje nejsoukromější trápení. Čistě ženské. Muži to mají jinak. Jim jsou takové složitosti ženských duší většinou cizí, ba nepříjemné. Jdou za cílem, a když ho dosáhnou, pokračují k dalšímu. Minulostí se, pokud je to jen trochu možné, nezatěžují a filosofické debaty překládají do poslucháren, případně ke stolu (rodinnému - pouze obecná témata, restauračnímu - s vyloučením bab bez omezení tematiky). Vlastní fotely jimi rozhodně neplevelí - zejména, pokud by se mělo skloňovat jejich jméno. Tedy, přinejmenším ti mužové, kterými jsem celý život obklopena, včetně mého manžela a synů.  K. smile big_smile lol

Upravil(a) Karlotina (28. 4. 2010 18:28)

Není tady

#1014 28. 4. 2010 18:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

zuzi777a napsal(a):

Pokud se na zdravotní problémy (byť ve větší rodině)podívám  z úhlu:  psychické strádání má za následek strádání tlesné, možná mi  to nepřijde tak "přes čáru" . Vědomě či nevědomě potlačované újmy na duši, psychosomatické  projevy  nemocí.... Zvláště "výběr" jmenovaných nemocí  je  pozoruhodný. Nechtěl vidět,  neunesl přes srdce, nemohl strávit.....

Zuzi, nerozumíš mi.
Pochopitelně, že jak uvnitř, tak i venku, o tom žádná.
Přes čáru je ovšem "ta ignorace" byť nějspíš zcela nevědomá..... prostě myslím, že tady není sarkasmus a ironie na místě.
A může si kdo chce říkat co chce, to tam je. Tuhle polohu znám/poznám velmi dobře, protože s ní mám osobní zkušenosti.

Není tady

#1015 28. 4. 2010 18:19

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Karlotina napsal(a):

Milé dámy,

Pan,

No vždyť to říkám: sarkasmus NENÍ prostě na místě.

Moderní lékařská věda je sice hodně daleko, ale možná by stálo za to uvědomit si například, že zatímco takzvaná alternativní medicína používala přírodní antibiotika zcela vědomě minimálně už 2500 l.p.ř.n.l., západní medicína je objevila až koncem 19.stol.n.l. plus mínus! A plně a taky mnohdy zcela blbě je používá až tak od třicátých let 20. stol.

Víš, osobně si myslím, že spokojit se pokud jde o rodové diagnozy jen s tím, co řeknou doktoři, je dost málo. Mnozí - ti pokornější - z nich už sami dnes říkají, že na lékařských fakultách se učí jen ...polovina?..třetina...? toho, co potřebují znát.
Možná proto pak jezdí k Nejedlému, Bílému, Vogeltanzovi a dalším, aby se dozvěděli i ten zbytek....

Není tady

#1016 28. 4. 2010 18:27

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Karlotina napsal(a):

Alternativní metody samotné by ale v dnešní době a v našem regionu bez pomoci "západní" (konzervativní i invazívní) medicíny nikoho choroby nezbavily (bytˇby i třeba na čas pomohly od příznaků nemoci, což může být dosti zrádné) - toto volně cituji profíka na poli "východní" medicíny. Ksmile

Tak o tom žádná, tak to prostě je.
Jenže ono vždycky nejde jen o to, co do sebe necpu a čím se napatlám.
Částo jde i o to, co si připustím, co si přiznám, čeho se pustím a zbavím...

Choroby tě totiž nezbaví ani bílá, ani tradiční medicína, na tom si každý musí PŘEDEVŠÍM máknout sám a to je kruci v takovýhle generačně zatížených rodinkách fuška.
A většinou to odnese ten, kdo se nejvíc snaží...jakoby za to nejmíň "může".
Jenže ono zdání klame. Nic není náhoda...

Není tady

#1017 28. 4. 2010 18:28

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Karlotina napsal(a):

Zuzi: ..... "rodová závislost", genetická podmíněnost -je věc jedna.  Náhled  z  lehce "duchovní"sféry  nebo jen východní mediciny  je poněkud jiný....  dívat se na problémy nemocí jinak než JEN očima přístrojů současné evropské mediciny. ... u projevených nemocí se lze dobrat souvislostí.... jde ruku v ruce ústup příznaků nemocí.  A nebo dobrá prevence.

Zuzi,
   nepolemizuji. Souhlasím. "Východní" medicína, jakož i medicína amerických Indiánů fungují od nepaměti. Profese mě zavála do krajů, kde jsou tyto druhy léčby praktikovány, a pár konzultací s odborníky mne poučilo, že jsou dimenze, na které já nedosáhnu. Jsem však agnostik, navíc vždy vyzkouším vše, co je dostupné, takže jsme již téměř 20 let pod kontrolou doporučených praktiků v našem regionu. A občas, usoudí-li odborník, že je to žádoucí, si vyžádáme tzv. "second opinion" ze špičkového zahraničního centra.
   Řeknu-li ´rodová závislost´a ´genetická podmíněnost´, mám na mysli fakt, že se jedinec může, ale nemusí narodit s danou informací nesenou patřičným genem (zde režimní preventivní opatření rozhodně oddálí, někdy i zabrání propuknutí nemoci). A nebo také, že se jedinec již narodí a něco mu přebývá nebo chybí - zde byla prevence zanedbána před několika generacemi, takže lze režimním opatřením a vhodnou životosprávou tento nedostatek/přebytek do jisté míry kompenzovat a organismus nezatěžovat ničím, co by jej "rozhodilo" natolik, že zkolabuje. Kombinace klasické (naší) medicíny a alternativních metod nepochybně zkvalitní život těch, kteří by za jiných okolností, v jiném regionhu a době už třeba s námi nebyli. Alternativní metody samotné by ale v dnešní době a v našem regionu bez pomoci "západní" (konzervativní i invazívní) medicíny nikoho choroby nezbavily (bytˇby i třeba na čas pomohly od příznaků nemoci, což může být dosti zrádné) - toto volně cituji profíka na poli "východní" medicíny. Ksmile

Ad vytučněné- bohužel nemohu souhlasit, mé zkušenosti jsou jiné.  Podotýkám, že nezatracuji "klasickou "medicinu,nejsem zavilý zastánce alternativy-  v případě zánětu slepého střeva půjdu na kudlu a ne k šamanovi-ALE nebýt té "jiné" sféry, neměla bych i ty zkušenosti, které mě přesvědčily o tom, že lze i jinak .....  stolt
Možná je to jen rezonance- ale přesně ty "choroby", které jsi dala příkladem ze své rodiny, mi nabízejí možnost přemýšlet o tvých  slovech a tvých vztazích -i v rodině -  "jinak"....

Není tady

#1018 28. 4. 2010 18:31

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pandorraa napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Zuzi, nerozumíš mi.
Pochopitelně, že jak uvnitř, tak i venku, o tom žádná.
Přes čáru je ovšem "ta ignorace" byť nějspíš zcela nevědomá..... prostě myslím, že tady není sarkasmus a ironie na místě.
A může si kdo chce říkat co chce, to tam je. Tuhle polohu znám/poznám velmi dobře, protože s ní mám osobní zkušenosti.

Tvá slova "přes čáru"  jsem si jen vypůjčila- reagovala jsem na to, co mě zarazilo v Karlotinině příspěvku. Pro mě příliš mnoho  souvislostí- včetně obsáhlého psaní, sarkasmu a smutku  více či méně krytého nadhledem ?!.....  stolt

Upravil(a) zuzi777a (28. 4. 2010 18:31)

Není tady

#1019 28. 4. 2010 18:58

Petra1234
♥♥-----

Karlotino, určité paralely v tvém prožitku jsou pro mne nesmírně poučné, protože postižena jako řada ostatních žen v tomto tematickém celku si uvědomuji, že to samotné nejniternější trápení jest mnohdy na celý život, ať už s nebo bez člověka, který nám ublížil. I já jsem volila záchranu vztahu, nicméně v současnosti byť svobodnější, ale natolik zklamaná, že nevím, zda cesta zpět ke svému muži je opravdu možná. Tvůj prožitek, který v záplavě jiných, životaradostných let, nijak (můj dojem) neubral na síle obrovské bolesti. Otázkou zůstává, zda skutečně vlastně žiješ ve vztahu, nebo v jeho představě. Pro mne samotnou je tato otázka výzvou.

Není tady

#1020 28. 4. 2010 19:07

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Karlotina: To, o čem tu píšu, je jen můj niterný život. Moje nejsoukromější trápení. Čistě ženské.

Hmm, přesně tak Tě chápu. A držím palce.

Není tady

#1021 28. 4. 2010 19:16

Marusja
♥♥-----

Já taky!

Není tady

#1022 28. 4. 2010 20:24

Karlotina
♥♥♥----

Pandorraa napsal(a):

Zuzi, nerozumíš mi. Pochopitelně, že jak uvnitř, tak i venku, o tom žádná. Přes čáru je ovšem "ta ignorace" byť nějspíš zcela nevědomá..... prostě myslím, že tady není sarkasmus a ironie na místě. A může si kdo chce říkat co chce, to tam je. Tuhle polohu znám/poznám velmi dobře, protože s ní mám osobní zkušenosti.

Pan,
myslíš "ignorance" nebo "ignorování"?
Pokud "ignorance" - pak se ozvu. To víš, potrefená husa ... to přerostlé já ... (volná interpretace z tvého příspěvku)
Pokud "ignorování", tak to je v pořádku. To by tam dokonce být mělo. Člověk nemůže celý život žít v křeči z toho, že mu něco chybí nebo přebývá. Nemůže žít v hrůze, že jeho děti to může a pravděpodobně postihne také, stejně jako jejich děti. To by to musel vědět včas, aby je neměl a nezatížil tak další pokolení. Když už ty děti ale má, nesmí se bez ustání vinit. Musí vyčerpat veškeré dostupné možnosti, aby tomu předešel či zajistil tu nejlepší možnou léčbu, musí se držet režimních opatření a životosprávy. Ale jinak musí žít stejně, jako kdokoli jiný. Zdravý a ničím nezatížený jedinec. A musí to také naučit své děti. Musí je naučit, že jim nemůže nic zabránit v tom, aby dělali to, co chtějí. Musí je naučit s tím žít. A být spokojený a vyrovnaný. Ignorovat, že ho/ji tudle píchá, onde tlačí. Brát to jako součást svého života. Příroda jim nadělila jiných pokladů habaděj - kolem těch se musí jejich život točit. Ne kolem toho, co jim nenadělila či nadělila přemírou. A mé děti se i se svymi partnery rozhodly, i přes latentní hrozbu, zplodit další pokolení a s eventuálními problémy se poprat až/pokud přijdou. A věř nebo ne, se srandou se přes leccos přenášíme daleko snadněji, než kdybychom svěsili ramena jak závodní rýč a bečeli si v náručí nad svým osudem. Připouštím, že někdy může pro někoho být náš humor trochu šibeniční. (Jediné, v čem shledávám humor nefunkčním jsou moje slabé chvilky, které jsem se tu snažila nějak rozuzlit. Bohužel, tentokrát se ta mrška dumka dostavila v nemístny čas. Jen mi komplikuje život.)

A máš pravdu v tom, že trocha sarkasmu v mé odpovědi je (ironie nikoli). Selima se trefila svým vtipným požadavkem na dějový zvrat mého "románu" do doby, kdy se v rodině situace zdravotně přiostřila, sesypalo se hned několk členů, a jak emočně, tak fyzicky i logisticky to zvládáme jen s největším vypětím a sebeovládáním. Normálně bych to nebyla zmínila. Jak jsem psala - je to nedílná součást našich životů, nic výjimečného, či hodného jakýchkoli rozborů. Trochu jsem si tady upustila páru, protože mě její nápady nepřišly nikterak dobromyslné (o "vhodnosti" časování vědět nemohla). Tobě snad ano?

Pan, je to "tvé" vlákno a já ti je nechci žhavit příspěvky, které bys považovala za hraniční či přeshraniční, románové, vypjaté, pitomé, pomýlené, arogantní, iritující ...  Ať již jakékoli, netrvám na tom, aby tu visely do skonání světa. Ani "pobyt" na tomto vláknu, fóru, či samotném Babi pro mne není otázkou života a smrti (prosím odhlédni od řádků výše).  Vše, co jsem zde napsala jsem psala otevřeně a s dobrým úmyslem. Pokus vypsat se z toho, co se mi honí hlavou a s pomocí jiných, co mají podobnou zkušenost, už konečně pochopit, co mám na tu jednu stranu vah přiložit a zároveň nenarušit domácí klima (v současnosti nikterak vhodné pro radikální řezy). Rozhodně nemíním porušovat místní ´dobrý mrav´. Mám chápat tvoji reakci jako varování? K. smile

P.S. Zaznamenala jsem, že EK/Viktorka je opět zablokovaná. Nevím, čím si to zasloužila, ale sama za sebe musím říci, že 2 z jejích příspěvků mne velmi oslovily. Výstižně a hutně trefily hřebík na hlavičku tak přesně, že se mi málem rozbřesklo. Bohužel, jen málem. Škoda. Další její příspěvek by třeba byl mohl dílo svých předchůdců dokončit.  K. big_smile

Není tady

#1023 28. 4. 2010 20:40

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

zuzi777a napsal(a):

Pro mě příliš mnoho  souvislostí- včetně obsáhlého psaní, sarkasmu a smutku  více či méně krytého nadhledem ?!.....  stolt

Asi tak stolt ...a už je to prostě "přes čáru"
Už si rozumíme?

Není tady

#1024 28. 4. 2010 20:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Petra1234 napsal(a):

Karlotino, určité paralely v tvém prožitku jsou pro mne nesmírně poučné, protože postižena jako řada ostatních žen v tomto tematickém celku si uvědomuji, že to samotné nejniternější trápení jest mnohdy na celý život, ať už s nebo bez člověka, který nám ublížil. I já jsem volila záchranu vztahu, nicméně v současnosti byť svobodnější, ale natolik zklamaná, že nevím, zda cesta zpět ke svému muži je opravdu možná. Tvůj prožitek, který v záplavě jiných, životaradostných let, nijak (můj dojem) neubral na síle obrovské bolesti. Otázkou zůstává, zda skutečně vlastně žiješ ve vztahu, nebo v jeho představě. Pro mne samotnou je tato otázka výzvou.

Petro, prosím nic osobního v tom nehledej, ale to, co jsi napsala je pro mne naprosto STRAŠNÁ a "NEPŘIJATELNÁ" představa...."nejniternější trápení mnohdy na celý život".... no hrůůůza! Proto jsem založila svoji PŠvP a proto dělám a budu dělat to, co dělám, aby to takhle nikdo nemusel vnímat, protože to tak být nemusí smile

Není tady

#1025 28. 4. 2010 21:00

Marusja
♥♥-----

Karlotina napsal(a):

P.S. Zaznamenala jsem, že EK/Viktorka je opět zablokovaná. Nevím, čím si to zasloužila, ale sama za sebe musím říci, že 2 z jejích příspěvků mne velmi oslovily. Výstižně a hutně trefily hřebík na hlavičku tak přesně, že se mi málem rozbřesklo. Bohužel, jen málem. Škoda. Další její příspěvek by třeba byl mohl dílo svých předchůdců dokončit.  K. big_smile

Je. Mohl. Nemohl... a zrejmne nebude moct... dokoncit... pac jsem zde "nezadouci", vis? Ale MI NEVA... NO... Stejne Ti fandim, kolegynko v (minimalne) literarni sfere..., ja "cestu" vzdyckyy najdu, neboj...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí