Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 6. 1. 2010 11:29

astina
♥♥♥----

Re: Co vám vzala a co dala nevěra?

Od založení vlákna také přemýšlím o tom, co mi nevěra dala i vzala. Pročetla jsem napsané příspěvky a některé mi mluví z duše. Takže:

vzala mi hlavně iluzi - o manžesltví, o manželovi, o věrnosti, o sobě......
                              - dětem vzala tátu ve správném slova smyslu a převtělila ho ve strýčka

dala mi  - sama sebe a vědomí, že se dá zvládnout vše, pokud nejde o život
             - bandu přátel, kteří ustáli moje hrozné období plné slz, obviňování a hledání sebe sama
             - vědomí, jak bezvadné mám děti
             - zjištění, že lze milovat i někoho jiného

Ale uznávám, že před 5 lety bych asi psala jinak, ušla jsem hodně dlouhou cestu a nevěru a rozpad manželství už vidím s odstupem, který mi umožnil uvědomit si spoustu věcí, ketré jsem neviděla a snad ani vidět nechtěla.

Upravil(a) astina (6. 1. 2010 11:33)

Život je vzdušný vír, který nám občas zvedne prach u cesty, po které jdeme...........

Není tady

#27 6. 1. 2010 12:12

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

tak já přispěju do diskuse,ale bude to ze strany druhé,než té,ublížené,která se tu většinou prezentuje,takže já jsem tady vlastně za ty co tzv."ubližují"

- nevěra mi dala několik krásných let ještě krásnějšího vztahu s takyženatým nevěrníkem
- poznání téměř nepoznaného krásného sexu
- oprostění se na několik let od věčného trojúhelníku práce-nakoupit-uvařit,člověk se nad toto lehce povznesl a hned to nebylo tak nudné,když byla před Vámi schůzka s milým člověkem
- vzpomínka na krásné letní teplé večery někde v penzionu na horách,kdy jsme na terase pozorovali hvězdnou oblohu a já ještě obláčky z kouře z doutníku,který kouřil partner a při tom jsme popíjeli dobrý mok a diskutovali o životě
- různě pojmenované např.letní období,např.tenisové léto nebo melounové léto(to podle toho čemu jsme se víc věnovali tu dobu),atd.
- málem jsem přišla o svou rodinu,naštěstí se to ustálo za cenu nuceného (pozvolného-rychle a okamžitě to z citových důvodů prostě nešlo)ukončení vztahu.Přítel se už k manželce nevrátil
- mám ke svému manželovi nyní větší úctu,víc si ho vážím i jako člověka,dřív jsem ho brala asi jen jako odpovědného a starostlivého otce a svědomítého manžela
- nᚠvztah s manželem je mnohem lepší nyní než před tím
- toho co se mi podařilo prožít vůbec nelituju a bylo to krásné a stálo to za to všechno.storstark

Není tady

#28 6. 1. 2010 13:00

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Tak pokud sem mohou své zkušenosti napsat i "parchanti nevěrní"... smile

Vzala mi (nebo spíš nám - myšleno manželce a mně) něco málo přes půl roku spokojeného a klidného manželství, ale když se pak obloha roztáhla, našli jsme k sobě opět cestu a troufám si tvrdit, že nᚠvztah je nyní pevnější a hezčí, než byl předtím. Díky nevěře jsme si dokázali na rovinu vyříkat věci, které jsme měsíce i léta dusili v sobě a nebyli jsme schopni o nich komunikovat.

Dala mi... hezké zážitky, na které nezapomenu do konce života... a víc už vám nepovím smile, jen si dovolím zkopírovat to, co napsala Kuty, protože pod to se klidně mohu podepsat taky tummenupp

"toho co se mi podařilo prožít vůbec nelituju a bylo to krásné a stálo to za to všechno storstark"

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#29 6. 1. 2010 13:48

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty napsal(a):

tak já přispěju do diskuse,ale bude to ze strany druhé,než té,ublížené,která se tu většinou prezentuje,takže já jsem tady vlastně za ty co tzv."ubližují"

- nevěra mi dala několik krásných let ještě krásnějšího vztahu s takyženatým nevěrníkem
- poznání téměř nepoznaného krásného sexu
- oprostění se na několik let od věčného trojúhelníku práce-nakoupit-uvařit,člověk se nad toto lehce povznesl a hned to nebylo tak nudné,když byla před Vámi schůzka s milým člověkem
- vzpomínka na krásné letní teplé večery někde v penzionu na horách,kdy jsme na terase pozorovali hvězdnou oblohu a já ještě obláčky z kouře z doutníku,který kouřil partner a při tom jsme popíjeli dobrý mok a diskutovali o životě
- různě pojmenované např.letní období,např.tenisové léto nebo melounové léto(to podle toho čemu jsme se víc věnovali tu dobu),atd.
- málem jsem přišla o svou rodinu,naštěstí se to ustálo za cenu nuceného (pozvolného-rychle a okamžitě to z citových důvodů prostě nešlo)ukončení vztahu.Přítel se už k manželce nevrátil
- mám ke svému manželovi nyní větší úctu,víc si ho vážím i jako člověka,dřív jsem ho brala asi jen jako odpovědného a starostlivého otce a svědomítého manžela
- nᚠvztah s manželem je mnohem lepší nyní než před tím
- toho co se mi podařilo prožít vůbec nelituju a bylo to krásné a stálo to za to všechno.storstark

Kuty a uvedomujes si,ze timhle romankem si svemu milenci rozbila rodinu a nakonec si ho odkopla a on zustal sam?Asi by me s toho tizilo svedomi.Uzit si ,zranit a odkopnout.sad

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#30 6. 1. 2010 14:07

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Erem, ale on ten milenec je dospělý.
A dle mě mu Kuty žádnou rodinu nerozbila. Za její rozbití je zodpovědný sám milenec wink

Není tady

#31 6. 1. 2010 14:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Erem, když si někdo nechce nechat rozbít rodinu, tak se o to fest postará, buď si jistá.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#32 6. 1. 2010 14:12

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Erem, když si někdo nechce nechat rozbít rodinu, tak se o to fest postará, buď si jistá.

Mozna ji on veril,ze by byla s nim.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#33 6. 1. 2010 14:16

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Si říkám, kdy to Kuty schytá lol
Já si naopak cením její upřímnosti v rámci tohoto tématu.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#34 6. 1. 2010 14:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Možno sa chcel rozvies už predtým a toto bola len zámienka... Možná je možná...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#35 6. 1. 2010 14:20

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Soudě podle jejich zdejších příspěvků silně pochybuju o tom, že zrovna Kuty je  ten typ ženy, která by omámila milence sladkými řečičkami o rozvodu a o následném společném štěstí... big_smile

Není tady

#36 6. 1. 2010 14:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

helena napsal(a):

Jsem si nevšimla, že by něco podobného zmiňovala vissla Ani tady, ani o něm.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#37 6. 1. 2010 14:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ere,
zkus se oprostit od obecbě zaběhnutých klišé - nevěra rozbíjí rodinu bla bla.
Co když třeba vztah s Kuty byl světlým okamžikem v manželství, které stejně už nebylo funkční a ani ten muž, ani ta žena neměli odvahu a sílu ho ukončit. Co když on se nevrátil ke své ženě ale ani nechtěl už dál zůstat s ere, protože ji opravdu miloval a respektoval její přání udržet své manželství? Co když už ani jeho žena se ale k němu už nechtěla vrátit, protože našla bytost, která ji znovu mohla vrátit radost do života a dát ji to, co ji manžel už dát nemohl?
Co když celé to martirium bylo pro oba osvobozením a jak on, tak ona teď na nevěru nahlížejí jako někteří zdejší přispěvovatelé - že je osvobodila ze zajetých vzorců a dala jim novou příležitost?
Co když....
Těch možností je přece mnoho.

Jen si přečti, jak lidé různě hodnotí svoji zkušenost s nevěrou.
Zpočátku to šíleně bolí, hroutí se svět a aktéři mají pocit, že už nikdy s nikým nebudou šastni.
Někdo se s tím pere chvíli, někdo hodně dlouho, někdo v tom uvízne už po zbytek života.
Nikomu z nás nepřísluší právo to soudit.

Někdo se z toho ale nakonec vyhrabe a vidí úplně jiný svět, jiné možnosti, sebe jako jiného člověka.
Začne znovu žít a nacházet nové kvality. A to především SVOJE vlastní kvality.

Myslím, že je zbytečné svou vlastní optikou posuzovat činy druhých lidí a dohadovat se, kdo komu a čím ublížil, rozbil rodinu, bla bla. To také není tématem tohoto vlákna, dohadovat se o těchto věcech může jinde.

Tématem zde jsou osobní zkušenosti každého, kdo sem chce přispět, nikolivěk posuzování a moralizování druhých.
Někdo vidí nevěru pouze jako zlej sen, černou můru, ze které se ještě neprobudil. Je to prostě jeho pohled na věc a má na to právo.

Někdo už tu černou můru zahnal a umí se těšit z darů, které po prožité zkušenosti vlastně sám sobě nadělil.
Nikdo proto není ani lepší, ani horší než ten druhý.

Takže prosím vrame se k tématu.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#38 6. 1. 2010 19:40

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Soudě podle jejich zdejších příspěvků silně pochybuju o tom, že zrovna Kuty je  ten typ ženy, která by omámila milence sladkými řečičkami o rozvodu a o následném společném štěstí... big_smile

Musím napsat,že Mikeš má téměř pravdu.Protože už tenkrát na zač.našeho vztahu jsem partnerovi několikrát říkala,že se rozvádět nechci,že ten nᚠvztah pojmeme jako třešinku na dortu našich životů.Ale i tak několikrát se zmínil,že by byl rád otcem pro mé 2 kluky.Tohle mě od něj spíš pohladilo po duši,na jedné straně,ale hned jsem mu také řekla,jestli zapomněl,že kluci už jednoho báječného taku mají.A pomyslela jsem si něco o pozemské nespravedlnosti,protože je spousta žen samotných jen s dětmi,které by toto chtěli od svého přítele(pokud ho vůbec mají)slyšet,ale neuslyší to zřejmě nikdy.

Není tady

#39 6. 1. 2010 19:48

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty napsal(a):

Mikeš napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Musím napsat,že Mikeš má téměř pravdu.Protože už tenkrát na zač.našeho vztahu jsem partnerovi několikrát říkala,že se rozvádět nechci,že ten nᚠvztah pojmeme jako třešinku na dortu našich životů.Ale i tak několikrát se zmínil,že by byl rád otcem pro mé 2 kluky.Tohle mě od něj spíš pohladilo po duši,na jedné straně,ale hned jsem mu také řekla,jestli zapomněl,že kluci už jednoho báječného taku mají.A pomyslela jsem si něco o pozemské nespravedlnosti,protože je spousta žen samotných jen s dětmi,které by toto chtěli od svého přítele(pokud ho vůbec mají)slyšet,ale neuslyší to zřejmě nikdy.

Kuty a vidas ho jeste?Tim myslim jestli se obcas potkate nebo te zcela zmizel z oci?

Není tady

#40 6. 1. 2010 19:48

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

Tak pokud sem mohou své zkušenosti napsat i "parchanti nevěrní"... smile

Vzala mi (nebo spíš nám - myšleno manželce a mně) něco málo přes půl roku spokojeného a klidného manželství, ale když se pak obloha roztáhla, našli jsme k sobě opět cestu a troufám si tvrdit, že nᚠvztah je nyní pevnější a hezčí, než byl předtím. Díky nevěře jsme si dokázali na rovinu vyříkat věci, které jsme měsíce i léta dusili v sobě a nebyli jsme schopni o nich komunikovat.

Dala mi... hezké zážitky, na které nezapomenu do konce života... a víc už vám nepovím smile, jen si dovolím zkopírovat to, co napsala Kuty, protože pod to se klidně mohu podepsat taky tummenupp

"toho co se mi podařilo prožít vůbec nelituju a bylo to krásné a stálo to za to všechno storstark"

A já se zas klidně podepíšu pod tohle,co napsal Mikeš,že nᚠvztah je nyní pevnější a hezčí, než byl předtím.

Takže něco podobného na osvěžení svazku manželského či partnerského můžem asi oba doporučit,že jo Mikeš:fuck:Ale jen pro silné osobnosti,které jsou schopny návrat k normálu opravdu zvládnout,protože to je fakt hustý,o tom žádná!sjuk

Není tady

#41 6. 1. 2010 19:53

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Kuty napsal(a):

Mikeš napsal(a):

Kuty a vidas ho jeste?Tim myslim jestli se obcas potkate nebo te zcela zmizel z oci?

Občas jsme se ještě vídavali ještě nějaký ten rok,ale postupně už to pak přestávalo být ono-byl nade mnou příliš velký a těžký damoklův meč,což se zřejmě přeneslo i do mé duševní pohody při schůzkách,která je jinak velmi důležitá.
Dnes už se nevídáme,myslím si na něj často a vsadila bych boty že on taky nezapomněl.No je to blbý,že u nás není normální,aby měla ženská 2 i víc chlapů,já bych jich stihla zaměstnat kliďo i víc o kterých bych věděla:lol:lol
Teď se ze mě stává pomalu usedlá baba a tohle snáším dost špatně,ale klid v rodině nade vše.

Není tady

#42 6. 1. 2010 20:23

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty napsal(a):

Takže něco podobného na osvěžení svazku manželského či partnerského můžem asi oba doporučit,že jo Mikeš:fuck Ale jen pro silné osobnosti...

Mikeš:fuck souhlasí big_smile, ale jen bych trochu poupravil: Jen pro lidi, kteří mají za partnery silné osobnosti tummenupp Nevím, jak by např. můj milostný románek vydejchala např. taková... radši nebudu jmenovat... lol
Kuty, a Tvůj manžel si taky někdy "osvěžil" vᚠsvazek? wink

Upravil(a) Mikeš (6. 1. 2010 20:24)

Není tady

#43 6. 1. 2010 20:44

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

Kuty napsal(a):

Takže něco podobného na osvěžení svazku manželského či partnerského můžem asi oba doporučit,že jo Mikeš:fuck Ale jen pro silné osobnosti...

Mikeš:fuck souhlasí big_smile, ale jen bych trochu poupravil: Jen pro lidi, kteří mají za partnery silné osobnosti tummenupp Nevím, jak by např. můj milostný románek vydejchala např. taková... radši nebudu jmenovat... lol
Kuty, a Tvůj manžel si taky někdy "osvěžil" vᚠsvazek? wink

On je taková moja poctivka - dám ruku do ohně za to,že ne.A já takovým lidem,kteří to mají takto nastaveno vlastně závidím,protože jsou jejich hormony mnohem víc v klidu a oni pak taky (než teda zjistí kolik uhodilo:P).

A teda na oplátku - Tvá žena ti byla vždy věrná nebo ne?

S těma silnýma osobnostma si uhodil hřebíček na hlavičku.

Upravil(a) Kuty (6. 1. 2010 20:45)

Není tady

#44 6. 1. 2010 20:53

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty napsal(a):

Já věřím že ano, a pokud nebyla, tak to udělala šikovně big_smile a pro mě neprovalená nevěra = žádná nevěra. Tož asi tak. Ale není všem dnům konec - kdo ví, co bude za pár let... padesátka pomalu na krku, a ženuška je o 6 let mladší... lol

Není tady

#45 6. 1. 2010 20:57

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

Kuty napsal(a):

Já věřím že ano, a pokud nebyla, tak to udělala šikovně big_smile a pro mě neprovalená nevěra = žádná nevěra. Tož asi tak. Ale není všem dnům konec - kdo ví, co bude za pár let... padesátka pomalu na krku, a ženuška je o 6 let mladší... lol

No to je fakt podobnost čistě náhodná,žejo

Hele a te´d právě běží 2 a půl chlapa,nesleduješ to,já teda docela ráda,je to sranda,takže končím s psaním.papa a sladké sny,mňauuuu

Upravil(a) Kuty (6. 1. 2010 20:58)

Není tady

#46 6. 1. 2010 21:04

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Kocourku,neboj.  smile   Jak by nejak priblizne rekl Axi- budes-li pro zenu i milencem,nejen muzem......  big_smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#47 6. 1. 2010 21:08

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Dobra. Pan ve svem tusim poslednim prispevku me primela taky napsat.
Nejblize jsem tomu, co napsala Ivana. Nevera mi vzala muze, vedle ktereho jsem chtela zestarnout... Sice jsem podala zadost o rozvod manzelstvi drive, nez se provalila (ta nevera), ale... "cosi vporadku nebylo", neco "pokulhavalo", citila jsem, ze "veci nejsou, jak maji byt"... a... nezvladala a nezvladla jsem to.
Po jejim krutem a necekanem odhaleni jsem prisla o mnohe iluze, nadeje, sebevedomi, dcera prisla o tatu..., myslim, ze na pomerne dlouhou dobu jsem prisla i o prirozenou soudnost (a chovala se jako hovado)...
Urcite vim, ze mi nic nedala!
Ne!
Bylo moc dlouhe obdobi, nez jsem se vzpamatovala... a tu dobu tapani musim take pripsat k tomu, o co jsem prisla=o cas, straveny tapanim...
Nedala mi proste nic.
Vzala mi vsecko, co jsem do te doby mela... a jeji "dozvuky" mi jeste dlouho, dlouho... odebiraly veci, ktere mozna, nebyt ji, mohly byt hezci, ba dokonce krasne.
Nevera je proste v mych ocich "fuj"... dumbom

Není tady

#48 6. 1. 2010 21:08

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Ženský jsou v tomhle rafinovanější a chytřejší. Mně taky "nevěra" Bm dala vědomí, že ač je nadprůměrně inteligentní, tak jsem všechny jeho lži prokoukla, jakýkoliv výmluvy, všechno, vždycky jsem věděla, že lže a že je to jinak, než říká. Neumím to vysvětlit, ale tehdy jsem si uvědomila, že je těžký mě obelhat. Ale taky jsem poznala, že v tomhle boji jsem já uměla lhát dokonale. Nešlo ale o to, že bych byla já nevěrná jemu. Šlo o něco jinýho. Prostě nevěra mi dala poznání, že jsem mazanější než BM. I když jsem nakonec tenhle boj ukončila. Ta nevěra mi totiž dala i poznání, že jsem bojovalo o něco, co jsem vlastně už ani nechtěla. A taky mi to dalo sílu a vědomí, že zvládnu svůj život sama.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#49 6. 1. 2010 21:14

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

Nevera je proste v mych ocich "fuj"... dumbom

Správně.

Nevěra je, a bude,
o.d.p.o.r.n.á. vždy a všude! tummenupp

Není tady

#50 6. 1. 2010 21:33

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No jo, pro někoho je nevěra po*ná, ale podle mě je spousta jiných po*nějších věcí, který člověk dělá. Někomu nevěra pomůže, zkusí to jinde a zjistí, že to "jeho" je pořád super. Mně nevěra paradoxně pomohla. Takže mi po*ná není. nelíbí se mi to, že chlap má celý roky vedle manželky i milenku. Na druhou starnu, pokud to tak všem vyhovuje, není peroti tomu co říct. Ale fakt, že si někdo "vrzne" někde jinde a zase zůstane u svého, tak to se prostě stává. Sama dnes nemůžu říct, že mi manžel byl nevěrný, on byl nevěrný hlavně sám sobě, ono se to těžko vysvětluje, z jeho strany to asi ani nebyla nevěra, prostě se zamiloval a chtěl to nějak vyřešit, jen to prostě neuměl. Sex nám nikdy nijak extra nefungoval, takže když to vezmu kolem a kolem, tak spíš byl nevěrný své lnové lásce, protože ji miloval, měl s ní sex a přitom ho měl občas i se mnou.
Jasně, že by mi nebylo úplně jedno, kdyby můj spoučasný parner provozoval sexuální hrátky i s další ženou, ale úlet jsem schopná tolerovat, že by se zamiloval do jiné ženy, měl s ní sex a hledal vhodnou příležitost nebo odvahu k tomu, aby to ukončil se mnou, to bych taky asi pochápala, ale dlouhodobé obcování na dvě strany ne, to by mi vadilo.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí