6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Od zaloení vlákna také přemýlím o tom, co mi nevěra dala i vzala. Pročetla jsem napsané příspěvky a některé mi mluví z due. Take:
vzala mi hlavně iluzi - o manesltví, o manelovi, o věrnosti, o sobě......
- dětem vzala tátu ve správném slova smyslu a převtělila ho ve strýčka
dala mi - sama sebe a vědomí, e se dá zvládnout ve, pokud nejde o ivot
- bandu přátel, kteří ustáli moje hrozné období plné slz, obviňování a hledání sebe sama
- vědomí, jak bezvadné mám děti
- zjitění, e lze milovat i někoho jiného
Ale uznávám, e před 5 lety bych asi psala jinak, ula jsem hodně dlouhou cestu a nevěru a rozpad manelství u vidím s odstupem, který mi umonil uvědomit si spoustu věcí, ketré jsem neviděla a snad ani vidět nechtěla.
Upravil(a) astina (6. 1. 2010 11:33)
Není tady
tak já přispěju do diskuse,ale bude to ze strany druhé,ne té,ublíené,která se tu větinou prezentuje,take já jsem tady vlastně za ty co tzv."ubliují"
- nevěra mi dala několik krásných let jetě krásnějího vztahu s takyenatým nevěrníkem
- poznání téměř nepoznaného krásného sexu
- oprostění se na několik let od věčného trojúhelníku práce-nakoupit-uvařit,člověk se nad toto lehce povznesl a hned to nebylo tak nudné,kdy byla před Vámi schůzka s milým člověkem
- vzpomínka na krásné letní teplé večery někde v penzionu na horách,kdy jsme na terase pozorovali hvězdnou oblohu a já jetě obláčky z kouře z doutníku,který kouřil partner a při tom jsme popíjeli dobrý mok a diskutovali o ivotě
- různě pojmenované např.letní období,např.tenisové léto nebo melounové léto(to podle toho čemu jsme se víc věnovali tu dobu),atd.
- málem jsem přila o svou rodinu,natěstí se to ustálo za cenu nuceného (pozvolného-rychle a okamitě to z citových důvodů prostě nelo)ukončení vztahu.Přítel se u k manelce nevrátil
- mám ke svému manelovi nyní větí úctu,víc si ho váím i jako člověka,dřív jsem ho brala asi jen jako odpovědného a starostlivého otce a svědomítého manela
- ná vztah s manelem je mnohem lepí nyní ne před tím
- toho co se mi podařilo proít vůbec nelituju a bylo to krásné a stálo to za to vechno.
Není tady
Tak pokud sem mohou své zkuenosti napsat i "parchanti nevěrní"...
Vzala mi (nebo spí nám - myleno manelce a mně) něco málo přes půl roku spokojeného a klidného manelství, ale kdy se pak obloha roztáhla, nali jsme k sobě opět cestu a troufám si tvrdit, e ná vztah je nyní pevnějí a hezčí, ne byl předtím. Díky nevěře jsme si dokázali na rovinu vyříkat věci, které jsme měsíce i léta dusili v sobě a nebyli jsme schopni o nich komunikovat.
Dala mi... hezké záitky, na které nezapomenu do konce ivota... a víc u vám nepovím , jen si dovolím zkopírovat to, co napsala Kuty, protoe pod to se klidně mohu podepsat taky
"toho co se mi podařilo proít vůbec nelituju a bylo to krásné a stálo to za to vechno "
Není tady
Kuty napsal(a):
tak já přispěju do diskuse,ale bude to ze strany druhé,ne té,ublíené,která se tu větinou prezentuje,take já jsem tady vlastně za ty co tzv."ubliují"
- nevěra mi dala několik krásných let jetě krásnějího vztahu s takyenatým nevěrníkem
- poznání téměř nepoznaného krásného sexu
- oprostění se na několik let od věčného trojúhelníku práce-nakoupit-uvařit,člověk se nad toto lehce povznesl a hned to nebylo tak nudné,kdy byla před Vámi schůzka s milým člověkem
- vzpomínka na krásné letní teplé večery někde v penzionu na horách,kdy jsme na terase pozorovali hvězdnou oblohu a já jetě obláčky z kouře z doutníku,který kouřil partner a při tom jsme popíjeli dobrý mok a diskutovali o ivotě
- různě pojmenované např.letní období,např.tenisové léto nebo melounové léto(to podle toho čemu jsme se víc věnovali tu dobu),atd.
- málem jsem přila o svou rodinu,natěstí se to ustálo za cenu nuceného (pozvolného-rychle a okamitě to z citových důvodů prostě nelo)ukončení vztahu.Přítel se u k manelce nevrátil
- mám ke svému manelovi nyní větí úctu,víc si ho váím i jako člověka,dřív jsem ho brala asi jen jako odpovědného a starostlivého otce a svědomítého manela
- ná vztah s manelem je mnohem lepí nyní ne před tím
- toho co se mi podařilo proít vůbec nelituju a bylo to krásné a stálo to za to vechno.
Kuty a uvedomujes si,ze timhle romankem si svemu milenci rozbila rodinu a nakonec si ho odkopla a on zustal sam?Asi by me s toho tizilo svedomi.Uzit si ,zranit a odkopnout.
Není tady
Erem, ale on ten milenec je dospělý.
A dle mě mu Kuty ádnou rodinu nerozbila. Za její rozbití je zodpovědný sám milenec
Není tady
Erem, kdy si někdo nechce nechat rozbít rodinu, tak se o to fest postará, buď si jistá.
Není tady
helena napsal(a):
Erem, kdy si někdo nechce nechat rozbít rodinu, tak se o to fest postará, buď si jistá.
Mozna ji on veril,ze by byla s nim.
Není tady
Si říkám, kdy to Kuty schytá
Já si naopak cením její upřímnosti v rámci tohoto tématu.
Není tady
Mono sa chcel rozvies u predtým a toto bola len zámienka... Moná je moná...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Soudě podle jejich zdejích příspěvků silně pochybuju o tom, e zrovna Kuty je ten typ eny, která by omámila milence sladkými řečičkami o rozvodu a o následném společném těstí...
Není tady
eremuruss napsal(a):
helena napsal(a):
Jsem si nevimla, e by něco podobného zmiňovala Ani tady, ani o něm.
Není tady
Ere,
zkus se oprostit od obecbě zaběhnutých klié - nevěra rozbíjí rodinu bla bla.
Co kdy třeba vztah s Kuty byl světlým okamikem v manelství, které stejně u nebylo funkční a ani ten mu, ani ta ena neměli odvahu a sílu ho ukončit. Co kdy on se nevrátil ke své eně ale ani nechtěl u dál zůstat s ere, protoe ji opravdu miloval a respektoval její přání udret své manelství? Co kdy u ani jeho ena se ale k němu u nechtěla vrátit, protoe nala bytost, která ji znovu mohla vrátit radost do ivota a dát ji to, co ji manel u dát nemohl?
Co kdy celé to martirium bylo pro oba osvobozením a jak on, tak ona teď na nevěru nahlíejí jako někteří zdejí přispěvovatelé - e je osvobodila ze zajetých vzorců a dala jim novou příleitost?
Co kdy....
Těch moností je přece mnoho.
Jen si přečti, jak lidé různě hodnotí svoji zkuenost s nevěrou.
Zpočátku to íleně bolí, hroutí se svět a aktéři mají pocit, e u nikdy s nikým nebudou astni.
Někdo se s tím pere chvíli, někdo hodně dlouho, někdo v tom uvízne u po zbytek ivota.
Nikomu z nás nepřísluí právo to soudit.
Někdo se z toho ale nakonec vyhrabe a vidí úplně jiný svět, jiné monosti, sebe jako jiného člověka.
Začne znovu ít a nacházet nové kvality. A to předevím SVOJE vlastní kvality.
Myslím, e je zbytečné svou vlastní optikou posuzovat činy druhých lidí a dohadovat se, kdo komu a čím ublíil, rozbil rodinu, bla bla. To také není tématem tohoto vlákna, dohadovat se o těchto věcech můe jinde.
Tématem zde jsou osobní zkuenosti kadého, kdo sem chce přispět, nikolivěk posuzování a moralizování druhých.
Někdo vidí nevěru pouze jako zlej sen, černou můru, ze které se jetě neprobudil. Je to prostě jeho pohled na věc a má na to právo.
Někdo u tu černou můru zahnal a umí se těit z darů, které po proité zkuenosti vlastně sám sobě nadělil.
Nikdo proto není ani lepí, ani horí ne ten druhý.
Take prosím vrame se k tématu.
Není tady
Mike napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Soudě podle jejich zdejích příspěvků silně pochybuju o tom, e zrovna Kuty je ten typ eny, která by omámila milence sladkými řečičkami o rozvodu a o následném společném těstí...
Musím napsat,e Mike má téměř pravdu.Protoe u tenkrát na zač.naeho vztahu jsem partnerovi několikrát říkala,e se rozvádět nechci,e ten ná vztah pojmeme jako třeinku na dortu naich ivotů.Ale i tak několikrát se zmínil,e by byl rád otcem pro mé 2 kluky.Tohle mě od něj spí pohladilo po dui,na jedné straně,ale hned jsem mu také řekla,jestli zapomněl,e kluci u jednoho báječného taku mají.A pomyslela jsem si něco o pozemské nespravedlnosti,protoe je spousta en samotných jen s dětmi,které by toto chtěli od svého přítele(pokud ho vůbec mají)slyet,ale neuslyí to zřejmě nikdy.
Není tady
Kuty napsal(a):
Mike napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Musím napsat,e Mike má téměř pravdu.Protoe u tenkrát na zač.naeho vztahu jsem partnerovi několikrát říkala,e se rozvádět nechci,e ten ná vztah pojmeme jako třeinku na dortu naich ivotů.Ale i tak několikrát se zmínil,e by byl rád otcem pro mé 2 kluky.Tohle mě od něj spí pohladilo po dui,na jedné straně,ale hned jsem mu také řekla,jestli zapomněl,e kluci u jednoho báječného taku mají.A pomyslela jsem si něco o pozemské nespravedlnosti,protoe je spousta en samotných jen s dětmi,které by toto chtěli od svého přítele(pokud ho vůbec mají)slyet,ale neuslyí to zřejmě nikdy.
Kuty a vidas ho jeste?Tim myslim jestli se obcas potkate nebo te zcela zmizel z oci?
Není tady
Mike napsal(a):
Tak pokud sem mohou své zkuenosti napsat i "parchanti nevěrní"...
Vzala mi (nebo spí nám - myleno manelce a mně) něco málo přes půl roku spokojeného a klidného manelství, ale kdy se pak obloha roztáhla, nali jsme k sobě opět cestu a troufám si tvrdit, e ná vztah je nyní pevnějí a hezčí, ne byl předtím. Díky nevěře jsme si dokázali na rovinu vyříkat věci, které jsme měsíce i léta dusili v sobě a nebyli jsme schopni o nich komunikovat.
Dala mi... hezké záitky, na které nezapomenu do konce ivota... a víc u vám nepovím , jen si dovolím zkopírovat to, co napsala Kuty, protoe pod to se klidně mohu podepsat taky
"toho co se mi podařilo proít vůbec nelituju a bylo to krásné a stálo to za to vechno "
A já se zas klidně podepíu pod tohle,co napsal Mike,e ná vztah je nyní pevnějí a hezčí, ne byl předtím.
Take něco podobného na osvěení svazku manelského či partnerského můem asi oba doporučit,e jo Mike:fuck:Ale jen pro silné osobnosti,které jsou schopny návrat k normálu opravdu zvládnout,protoe to je fakt hustý,o tom ádná!
Není tady
eremuruss napsal(a):
Kuty napsal(a):
Mike napsal(a):
Soudě podle jejich zdejích příspěvků silně pochybuju o tom, e zrovna Kuty je ten typ eny, která by omámila milence sladkými řečičkami o rozvodu a o následném společném těstí...Musím napsat,e Mike má téměř pravdu.Protoe u tenkrát na zač.naeho vztahu jsem partnerovi několikrát říkala,e se rozvádět nechci,e ten ná vztah pojmeme jako třeinku na dortu naich ivotů.Ale i tak několikrát se zmínil,e by byl rád otcem pro mé 2 kluky.Tohle mě od něj spí pohladilo po dui,na jedné straně,ale hned jsem mu také řekla,jestli zapomněl,e kluci u jednoho báječného taku mají.A pomyslela jsem si něco o pozemské nespravedlnosti,protoe je spousta en samotných jen s dětmi,které by toto chtěli od svého přítele(pokud ho vůbec mají)slyet,ale neuslyí to zřejmě nikdy.
Kuty a vidas ho jeste?Tim myslim jestli se obcas potkate nebo te zcela zmizel z oci?
Občas jsme se jetě vídavali jetě nějaký ten rok,ale postupně u to pak přestávalo být ono-byl nade mnou příli velký a těký damoklův meč,co se zřejmě přeneslo i do mé duevní pohody při schůzkách,která je jinak velmi důleitá.
Dnes u se nevídáme,myslím si na něj často a vsadila bych boty e on taky nezapomněl.No je to blbý,e u nás není normální,aby měla enská 2 i víc chlapů,já bych jich stihla zaměstnat kliďo i víc o kterých bych věděla:lol:
Teď se ze mě stává pomalu usedlá baba a tohle snáím dost patně,ale klid v rodině nade ve.
Není tady
Kuty napsal(a):
Take něco podobného na osvěení svazku manelského či partnerského můem asi oba doporučit,e jo Mike:fuck Ale jen pro silné osobnosti...
Mike:fuck souhlasí , ale jen bych trochu poupravil: Jen pro lidi, kteří mají za partnery silné osobnosti Nevím, jak by např. můj milostný románek vydejchala např. taková... radi nebudu jmenovat...
Kuty, a Tvůj manel si taky někdy "osvěil" vá svazek?
Upravil(a) Mike (6. 1. 2010 20:24)
Není tady
Mike napsal(a):
Kuty napsal(a):
Take něco podobného na osvěení svazku manelského či partnerského můem asi oba doporučit,e jo Mike:fuck Ale jen pro silné osobnosti...
Mike:fuck souhlasí , ale jen bych trochu poupravil: Jen pro lidi, kteří mají za partnery silné osobnosti Nevím, jak by např. můj milostný románek vydejchala např. taková... radi nebudu jmenovat...
Kuty, a Tvůj manel si taky někdy "osvěil" vá svazek?
On je taková moja poctivka - dám ruku do ohně za to,e ne.A já takovým lidem,kteří to mají takto nastaveno vlastně závidím,protoe jsou jejich hormony mnohem víc v klidu a oni pak taky (ne teda zjistí kolik uhodilo:P).
A teda na oplátku - Tvá ena ti byla vdy věrná nebo ne?
S těma silnýma osobnostma si uhodil hřebíček na hlavičku.
Upravil(a) Kuty (6. 1. 2010 20:45)
Není tady
Kuty napsal(a):
Já věřím e ano, a pokud nebyla, tak to udělala ikovně a pro mě neprovalená nevěra = ádná nevěra. To asi tak. Ale není vem dnům konec - kdo ví, co bude za pár let... padesátka pomalu na krku, a enuka je o 6 let mladí...
Není tady
Mike napsal(a):
Kuty napsal(a):
Já věřím e ano, a pokud nebyla, tak to udělala ikovně a pro mě neprovalená nevěra = ádná nevěra. To asi tak. Ale není vem dnům konec - kdo ví, co bude za pár let... padesátka pomalu na krku, a enuka je o 6 let mladí...
No to je fakt podobnost čistě náhodná,ejo
Hele a te´d právě běí 2 a půl chlapa,nesleduje to,já teda docela ráda,je to sranda,take končím s psaním.papa a sladké sny,mňauuuu
Upravil(a) Kuty (6. 1. 2010 20:58)
Není tady
Kocourku,neboj. Jak by nejak priblizne rekl Axi- budes-li pro zenu i milencem,nejen muzem......
Není tady
Dobra. Pan ve svem tusim poslednim prispevku me primela taky napsat.
Nejblize jsem tomu, co napsala Ivana. Nevera mi vzala muze, vedle ktereho jsem chtela zestarnout... Sice jsem podala zadost o rozvod manzelstvi drive, nez se provalila (ta nevera), ale... "cosi vporadku nebylo", neco "pokulhavalo", citila jsem, ze "veci nejsou, jak maji byt"... a... nezvladala a nezvladla jsem to.
Po jejim krutem a necekanem odhaleni jsem prisla o mnohe iluze, nadeje, sebevedomi, dcera prisla o tatu..., myslim, ze na pomerne dlouhou dobu jsem prisla i o prirozenou soudnost (a chovala se jako hovado)...
Urcite vim, ze mi nic nedala!
Ne!
Bylo moc dlouhe obdobi, nez jsem se vzpamatovala... a tu dobu tapani musim take pripsat k tomu, o co jsem prisla=o cas, straveny tapanim...
Nedala mi proste nic.
Vzala mi vsecko, co jsem do te doby mela... a jeji "dozvuky" mi jeste dlouho, dlouho... odebiraly veci, ktere mozna, nebyt ji, mohly byt hezci, ba dokonce krasne.
Nevera je proste v mych ocich "fuj"...
Není tady
enský jsou v tomhle rafinovanějí a chytřejí. Mně taky "nevěra" Bm dala vědomí, e ač je nadprůměrně inteligentní, tak jsem vechny jeho li prokoukla, jakýkoliv výmluvy, vechno, vdycky jsem věděla, e le a e je to jinak, ne říká. Neumím to vysvětlit, ale tehdy jsem si uvědomila, e je těký mě obelhat. Ale taky jsem poznala, e v tomhle boji jsem já uměla lhát dokonale. Nelo ale o to, e bych byla já nevěrná jemu. lo o něco jinýho. Prostě nevěra mi dala poznání, e jsem mazanějí ne BM. I kdy jsem nakonec tenhle boj ukončila. Ta nevěra mi toti dala i poznání, e jsem bojovalo o něco, co jsem vlastně u ani nechtěla. A taky mi to dalo sílu a vědomí, e zvládnu svůj ivot sama.
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Nevera je proste v mych ocich "fuj"...
Správně.
Nevěra je, a bude,
o.d.p.o.r.n.á. vdy a vude!
Není tady
No jo, pro někoho je nevěra po*ná, ale podle mě je spousta jiných po*nějích věcí, který člověk dělá. Někomu nevěra pomůe, zkusí to jinde a zjistí, e to "jeho" je pořád super. Mně nevěra paradoxně pomohla. Take mi po*ná není. nelíbí se mi to, e chlap má celý roky vedle manelky i milenku. Na druhou starnu, pokud to tak vem vyhovuje, není peroti tomu co říct. Ale fakt, e si někdo "vrzne" někde jinde a zase zůstane u svého, tak to se prostě stává. Sama dnes nemůu říct, e mi manel byl nevěrný, on byl nevěrný hlavně sám sobě, ono se to těko vysvětluje, z jeho strany to asi ani nebyla nevěra, prostě se zamiloval a chtěl to nějak vyřeit, jen to prostě neuměl. Sex nám nikdy nijak extra nefungoval, take kdy to vezmu kolem a kolem, tak spí byl nevěrný své lnové lásce, protoe ji miloval, měl s ní sex a přitom ho měl občas i se mnou.
Jasně, e by mi nebylo úplně jedno, kdyby můj spoučasný parner provozoval sexuální hrátky i s dalí enou, ale úlet jsem schopná tolerovat, e by se zamiloval do jiné eny, měl s ní sex a hledal vhodnou příleitost nebo odvahu k tomu, aby to ukončil se mnou, to bych taky asi pochápala, ale dlouhodobé obcování na dvě strany ne, to by mi vadilo.
Není tady