18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
sudina napsal(a):
zrovna tuhle doktorka v telce říkala e dítě doporučuje naočkovat proti loutence jak vyleze ven z kočárku..... ,zrovna s tímhle očkováním jsem fakt neváhala-malej to byl matlal-vechno musel osahat-take to bylo jasný.....
Fakt? to ná pediatr to doporučuje spí a po 3 roce, dřív to není moc vhodné. Ale například se doporučuje i očkování proti rotavirům...v dnení době je těch očkování a moc. Malá dostala v roce dost těkou rotavir.infekci, skončila na 4 dny na JIP a měla rozhozené játra. Ale i tak by mě předtím ani potom nenapadlo očkovat na tento virus. Ale je fakt, e třeba v rozvojových zemích se na tuto nemoc často umírá, ale je to hlavně tím, e nemají kvalitní zdravotní péči.
Není tady
Dříve jsem měla názor u prvního dítěte, e čím dříve bude mít očkování, tím lépe a byla jsem z toho patná, kdy kvůli reakci na ramínku po očkování TBC měl posunutá ostatní očkování asi o 2 měsíce.
Po kadém očkování se mu zhoril exém. Vlastně u z porodnice jsem si přivezla dítě z flekatou kůí a Mudr. pronesla, e bude asi atopik, co se potvrdilo.
Pak jsem si něco přečetla i na stránkách rosalia a můj názor na očkování se poněkud změnil.
Dítě jsem navíc nechala očkovat proti klíovce, co u nás povauji za důleité, bydlíme u lesa a v létě má dítě klítě kadý týden, někdy i několik.
Jeliko nechci mít sociálku a hygienu na krku a taky chci mít dítě očkované, tak to plánuji udělat tak, e dítě nechám očkovat v nejzaím termínu, kdy to očkovací kalendář dovoluje. To je u TBC 6 týdnů atd.
tve mě, e nemůu nechat očkovat proti TBC a později po těch ostatních z mého pohledu uitečných očkováních. No uznejte sami, větí pravděpodobnost je, e dítě chytne hemofila ne TBC, přesto se očkuje proti TBC jako prní. To dávalo smysl v době, kdy lidi dávali dětem mléko od svých (mnohdy) tuberkulózních krav.
Rozhodně jsem pro očkování, jen by se někdo měl nad tím očkovacím kalendářem zamyslet...
Víte, e proti obrně chráněné v dospělosti nejste? Já jsem kvůli plánované cestě do Číny měla různá očkování, jedno z nich i proti obrně, protoe to není na celý ivot. A kdy si představíte, kolik Asijců k nám cestuje, moná by stálo za to přeočkovat vechny dospělé?
Není tady
Definitiv napsal(a):
Duičko - nedokáu. A ani k tomu nedojde, soudě dle reakcí okolí Jde o to, e jsem se nevyjádřila ve smyslu e Maty nenaočkujeme NIKDY IKDY NIKDY (ač to mnozí tak pochopily) ale e bychom rádi očkování odloily. Kde například můj kojenec přijde do styku s loutenkou typu B? Odmítnutí se týká vyloeně hexy (tedy infanrix hexa), protoe mi přijde jako hovadina očkovat kojence proti loutence typu B.
Take shrnuto: zatím bych ráda odloila vekeré očkování, nechci nechat očkovat Infanrixem hexa, ráda bych očkovala jednotlivě, s tím, e třeba proti loutnce bychom očkovali a v předkolním věku...
Aleno - co se rizik po očkování týče - četla jsi o tom nějakou studii? Přečetla jsi si články, co jsem dávala odkazy? Ohledně toho, jak krásně se dokáe zaumlovat studi tím, e vyřadí vechny po*ný případy, take nakonec ti vyjde, e vlastně neádoucích účinků je minimum. Čistě jen z toho důvodu, e sledje účinky např pouze po 48 hodin a dál u ne, e vyřadí vechny, kteří měli teplotu, protoe jí přece mohli chytit jinde...atd. Nejsem doktor, ani farmaceut, ale mám zkuenosti s vytvářením umělých studií (bohuel).
Mohla bys prosím poskytnout nějaké statistiky ohledně rozíření černého kale? Docela by mě zajímaly.
Dál mě překvapje věta ohledně febrilních křečí. Jak jsi byla opatrná, abyste se tomu nevystavovali? (Fakt nerýpu, jen nevím, jak tomu předejít).
Oledně diskuzí laiků Ono bohuel mnohdy má laik dostatek času an přečtení odborných lčánků, zatímco lékař jen shltne barevnej leták od farmaceutickýho koncernu To tak. A est let studia? No co, elektro se studuje pět a půl a rozhodně dle mě půlrok studia navíc nedokáe obsáhnout něco tak íleně sloitýho jako je lidský tělo. Kdy k tomu započítá neuvěřitelně rychlý vývoj medicíny, tak je podle mě sakra fuka, aby se někod, kdo těch 6 let absolvoval před třiceti lety, dokázal udret na výi ve vech směrech svého oboru.
Ad febrilní křeče - předejít se dá tak, e jednak se snaí vyvarovat vysokým horečkám - zábaluje, sráí i nisí teploty a po očkování jsme . preventivně jsme podávali Ibalgin v době, kdy se po očkování reakce dala očekávat a dále jsme dávali u horeček Diazepam. taky preventivně.
Ostatní komentovat nechci, zejména to o umělých studiích - taky se v tomto vcelku dobře vyznám Dělala jsem u marketingových výzkumů a znát statistiku a monosti interpretace dat
Ale i tak - doporučuji navívit nějakou nemocnici a empirická zkuenost je nade ve. Mám děti 3 a dvě z toho bývají vcelku dost nemocné, nai dětskou nemocnici znám, jako svoje boty...
Zkus se pobavit s někým, co dělá na plicním a uvidíme, jak se zěmní Tvůj názor na nebezpečí tubery ve srovnání s riziky očkování. Stejně tak doporučuji pokec s internistou s dtěského oddělení jakékoliv větí nemocnice - úmrtí na černý kael nejseou i v dnení době, bohuel, vzácností
Předpokládám, e mimi, o kterám píe je Tvé první a jetě nebylo nijak váněji nemocné (a doufám a moc Ti to přeju, aby se tak nestalo ani v dalích letech). Já se svi zkuenosti mám prostě jiný názor a doktorům (tedy aspoň některým( věřím. A chci-li znát více názorů, raději obvolám víc doktorů, ne bych věřila poučeným laikům
Není tady
Defi, vidí a loutenku B bych zrovna určitě naočkovala nejdéle v roce. Jakmile se ti dítě začne pohybovat venku, oahá kdeco . Pokud ho pustí na veřejné hřitě, můe se stát, e narazí na pouitou injekční stříkačku. Zrovna nedávno jsem na jednu v blízkosti pískovitě narazila .
A musím se přiznat, e jsem nevěděla, e se dají jednotlivé nemoci očkovat jednotlivě . Ovem stejně si nejsem jista, zda bych do toho la... Pokud by to bylo bez reakcí asi ano, ale zase jde o to, e pokud by na kadé jednotlivé očkování byla nějaká reakce, zda není lepí to vzít najednou Aby to nebylo pro tělo dlouhodobé zatíení např. častou teplotou. No je to věda
Upravil(a) Pet (3. 1. 2010 21:44)
Není tady
eva4444 napsal(a):
Dříve jsem měla názor u prvního dítěte, e čím dříve bude mít očkování, tím lépe a byla jsem z toho patná, kdy kvůli reakci na ramínku po očkování TBC měl posunutá ostatní očkování asi o 2 měsíce.
Po kadém očkování se mu zhoril exém. Vlastně u z porodnice jsem si přivezla dítě z flekatou kůí a Mudr. pronesla, e bude asi atopik, co se potvrdilo.
Pak jsem si něco přečetla i na stránkách rosalia a můj názor na očkování se poněkud změnil.
Dítě jsem navíc nechala očkovat proti klíovce, co u nás povauji za důleité, bydlíme u lesa a v létě má dítě klítě kadý týden, někdy i několik.
Jeliko nechci mít sociálku a hygienu na krku a taky chci mít dítě očkované, tak to plánuji udělat tak, e dítě nechám očkovat v nejzaím termínu, kdy to očkovací kalendář dovoluje. To je u TBC 6 týdnů atd.
tve mě, e nemůu nechat očkovat proti TBC a později po těch ostatních z mého pohledu uitečných očkováních. No uznejte sami, větí pravděpodobnost je, e dítě chytne hemofila ne TBC, přesto se očkuje proti TBC jako prní. To dávalo smysl v době, kdy lidi dávali dětem mléko od svých (mnohdy) tuberkulózních krav.
Rozhodně jsem pro očkování, jen by se někdo měl nad tím očkovacím kalendářem zamyslet...
Víte, e proti obrně chráněné v dospělosti nejste? Já jsem kvůli plánované cestě do Číny měla různá očkování, jedno z nich i proti obrně, protoe to není na celý ivot. A kdy si představíte, kolik Asijců k nám cestuje, moná by stálo za to přeočkovat vechny dospělé?
Evo, souhlasím s tebou, taky bych byla spíe pro posunutí očkování, ale rozhodně se proti povinnému nebráním. Spí naopak. A jak říká, tak já jsem taky před cestou do azie byla naočkovaná proti tyfu, loutence apod, protoe to bych si opravdu nelajzla, chytnout něco takového.
Není tady
Leni, Aleno - taky souhlasím.
Očkování zavedli proto, aby pomáhalo a předelo se právě těmto postiením a úmrtím. Já jsem ráda, e se u nás očkuje, e patříme k těm astným, miliony dětí na světě tuhle anci nemají...
Není tady
sudina napsal(a):
pravda-kdy jsem kolikrát tady na bbn četla o rotavirech,tak o tom očkování pro maličkýho přemýlím.... chudák-jetě se ani nenarodil a u mu to plánuju..... no uvidíme-po poradě s dr.....
Sudi, ono to nemusí být tak vány, já bych ji neočkovala ani tak, kdybych věděla, co to můe udělat. Byla to moje chyba, čekala jsem moc dlouho, ne jsme jeli k doktorovi, myslela jsem, e ty průjmy a zvracení zvládnem doma, ale mýlila jsem se. lo to rychle a ona se během pár hodin dost dehydrovala
Take spí ne očkování, tak dávat při kadém průjmu a zvracení pozor, zvlá u takových malých dětí a radi hned letět k doktorovi!
Není tady
Berka napsal(a):
Leni, Aleno - taky souhlasím.
Očkování zavedli proto, aby pomáhalo a předelo se právě těmto postiením a úmrtím. Já jsem ráda, e se u nás očkuje, e patříme k těm astným, miliony dětí na světě tuhle anci nemají...
Berko, tak tohle mi řekla kámoka, co jezdila s lékaři bez hranic..přesně tohle..e prostě tohle nechápeme, jsme jako společnost rozmazlení, zde děti neumírají a tak mnozí spekulují o tom, za co by jinde dali kdo ví co...
Není tady
Alia napsal(a):
aprill napsal(a):
Definitiv napsal(a):
Dalí zajímavý článek http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/j … temid=2767
Já osobně bych si více k srdci brala odborné články podepsané lékaři ne článek člověka pracujícího v reklamě .
V plné výi podepisuju. Ale na druhou stranu souhlasím s tím, a to u jsem napsala, e bychom měli mít na vybranou buď ano, očkovat a nebo ne, neočkovat, a to bez jakýchkoliv postihů.
Madličko a o tom mluvím. Pak bych to dítě prakticky vyřadila z kolektivu.
Ali nezlob se na mě prosím ale moná by sis měla nejdřív pár článků podepsaných lékaři a odborníky stran očkování a jejich pro a proti projít a nastudovat ne se horlivě začne pod něco v plné výi podepisovat.. Není vechno černobílé A není vechno zlato, co se třpytí
Mimochodem řeknu ti, jak to často chodí u praktických lékařů - kdy předepisují (doporučují) nějaký lék, tak jedou za odměnu např. na lyovačku s farmačkou, její medikament propagují No není to super?? Vychválím Prevenar do nebes a 2x do roka se sklouznu zadarmo v Alpách :super: Je třeba k jejich doporučení přistupovat s rezervou a neprat do těch dětí vechno, co se mihne kolem, ani bych si k tomu zjistila vechno dostupné
A k monosti volby - jistě, máme tu demokracii, ale některé otázky jsou sloitějí ne aby o nich mohl rozhodovat
prostý problému neznalý občan jako jsme my tady a proto tu je v případě některých nemocí povinné ploné očkování a ne monost volby očkovat - neočkovat....
Mimochodem souhlasím s Alenou, spousta nemocí se sem vrací spolu s migranty ze zemí, kde systém plonýho očkování nefunguje..
Jinak jsem straně astná, e 3 hexy máme za sebou bez sebemení reakce a u jsem téměř rozhodnutá, e do ničeho nad rámec nepůjdeme..
Defi, já tu ani tak necejtím bitku dvou táborů, ale spí občas ironii a zlehčování názorů opačných bez hlubího poznání nebo aspoň snahy o poznání problematiky.. To třeba decentně zvedá ze idle mě
A trochu nechápu ty SZ, dyk je tu to vlákno od toho, aby jsem si sdělily své názory, a u jsou jakýkoliv, ne?
Není tady
lulano, souhlasím s tebou co se týče propagace různých léků či očkování u různých doktorů za pozvání do alp
Mám s tím hodně zkueností, a proto větinu mých rozhodnutí ohledně dalího postupu (co se týče léků i očkování) předchází "otravování" minimálně 5 doktorů. Mám natěstí dobrý přístup k nereklamním informacím (mamka pracovala v lékárně a má mnoho přátel lékařů a lékárníků) a kdy byli například dohady o očkování proti prasečí chřipce v těhu, tak jsem si vyádala názory od 6 doktorů (holky na jarňátkách to můou potvrdit:D ) a zjistila jsem, e 5 ze 6 je naprosto proti! Take já se neodkazuji pouze na jeden názor, ale pěkně si to srovnám od co nejvíce reliabilních zdrojů.
Upravil(a) Maharishi (3. 1. 2010 21:59)
Není tady
Mahari, já bych ty rotaviry taky nikdy nenechala naočkovat - vdy je to ivá vakcina a takhle malýmu mimču? Tuím, e se dává do 6ti týdnů.. Souhlasím, e je potřeba stoprocentně nepodcenit symptomy..
Já mám kolem sebe (i v rodině) podobný lékařský zázemí a taky vechno 20x zjiuju Ale nakonec si to stejně rozhodnu na základě vlastních poznatků a intuice právě z důvodů takovýchhle "jánabráchistických" rad a doporučení...
Není tady
Taky mě nenapadlo se nějak bránit povinnému očkování, jsem takový ten jedinec, který jde v tomto případě "se stádem". Navíc jsem nechala naočkovat zároveň s hexou i Synflorix, vzhledem k tomu, e já sama jako dítě jsem si proila několikrát záněty středního ucha a dodnes mám v hlavě, jak mi paní doktorka říkala, e jsem ílená hysterka, kdy jsem si stěovala, e mě to bolí....
Natěstí Aňa byla naprosto bez reakcí. A dalí povinné vakcíny nehodlám nijak zkoumat a zpochybňovat.
Nejsem odborník na epidemie, ale to, e se některé nemoci téměř nevyskytují, je podle mě právě zásluhou celoploného povinného očkování. Kadá nemoc se můe vrátit a nebudou za to moci nenaočkované děti, ale někdo, kdo tuto nemoc přitáhne z oblasti, kde celoploná obrana není. Nejvíce to pak "odnesou" nenaočkované děti, diskutabilní je, jak vysoké toto riziko je.
Tak mě tak v souvislosti s tímto tématem napadá, e tu jetě nikoho nenapadlo zpochybnit celoploný screening kyčlí . Nechat tak malé dítě vyetřit UZ, taky to má svá rizika... Ale následky neléčené dysplasie mohou být fatální - skolióza, kulhání,....
Samozřejmě léčbu dysplastických kyčlí vám nikdo nařídit nemůe, je to v zájmu dítěte, stejně tak jako očkování. Moná budu srovnávat nesrovnatelné, ale přijde mi, e max. několikadenní reakce na vakcínu je pro rodiče lépe akceptovatelná, ne několikaměsíční denní nasazování Pavlíkových třmenů - vysvětlete 5 měsíčnímu neastnému a hystericky řvoucímu dítěti, e je to pro jeho dobro.....nejde to odloit na dobu a bude mít rozum a rozhodne se samo jestli to chce nebo ne..... asi , ale nedalo mi to...
Není tady
Luli - ohledně těch SZ. Dkáe si představit tu sm, kdy některá z holek tady řekne e nemá naočkoaný dítě? Nejen e by nesměla na sraz, ale jetě by jí vyobcovaly z chlíva Ne, to samo přeháním, ale soudě dle ohlasů tady, by pochválena nebyla, naopak by byla poslána do patřičných mezí.... No, to jen taková vsuvka.
Alenok - vím, e mi teď praděpodobně půjde po krku a bude mě chtít rozčtvrtit, ale přesto se zeptám, měl syn febrilní křeče u před očkováním (tedy před prvním očkováním)? Právě ty se toti uvádí jako moný vedlejí účinek
Luli - zarazilo mě to podání v podobě e my prostí občané nejsme sto rozhodnout o jejich závanosti - tudí rozhodne stát (ploné to očkování). Kdyby to bylo tak sakra dobrý, jak to vypadá, tak by to tak bylo ve vech vyspělých zemích, ne? A přece je někde očkován nepovinně a někde se třeba vůbec neočkuje TBC... Prostě myslím, e to ploné očko (bez ohledu na jedince), zas taková výhra není.
Evo4444 - často se u očkování TBC stává to, e pokud odmítne v porodce, tak ti následně Dr očkování odloí a do dvou let, protoe upřednostní hexu. Tady o tom hezky píe Zuzi http://www.baby-cafe.cz/modules.php?nam … sid=110977
Pet - loutenka typu B je přenosná krví, spermatem a poevním sekretem. Sice se vyskytuje i v ostatních tělních tekutinách, ale riziko nákazy z nich je minimální (a to opravdu minimální). Mám to těstí, e bydlím za Prahou a spí ne na nějakou jehlu tu dítko narazí na chcíplou rybu. Pravděpodobně v roce ani nebude holdovat nevázanému sexuálnímu ivotu, take zrovna tohle očkování odloím s klidným svědomím.
Není tady
Katjo - bohuel mi to opravdu přijde nesrovnatelný. Pavlíkovy třmínky sice dítě zcela stoprocentně prudí a tvou (moná i bolí? to nevím), ale od podstaty mu neublíí. Zatímco ta max. několikadenní reakce na očkování můe skončit smrtí, otokem mozku, nemocí Guillain-Barreé (postupné ochrnutí), encefalopatié, křečmi...z těch !lehčích! jsou to napříkald ekzémy, alergie, sníená imunita a podobně. Pak se spekuluje o vyprovokování autismu a epilepsie.
Podrobovat tak malý prcíky UTZ, o kterém jetě pořádně nevíme co způsobuje, taky není echt koer...jene u toho očkování máme alespoň náznaky toho, co to způsobit můe.
Nevím, jesti to vysvětluju srozumitelně...
Není tady
Jo, Defi, schválně jsem to zbagatelizovala, aby bylo vidět, e to opravdu nejde řeit tak jednodue, e je absurdní v některých sloitějích situacích (nejen v případě očkování) dávat lidem volbu.. Co kdy si vichni zvolí neočkovat???? Kam to povede??? Je to hrozně sloitá problematika... Podle mého by si očkovací kalendář asi inventuru zaslouil, ale moná spí ve směru přerovnat pořadí dle rizika nákazy a dalích mnoha faktorů, ne ruit...
Jo, Defi, to mě nenapadlo, e má útrum na srazy
Postavíme tam mezi dveře třeba Aliu - promiň Ali, e se zase naváím - a bude kontrolovat očkováky
Není tady
take pro shrnutí
Defi jde o to naočkovat TBC později (protoe v západních zemí to jde). Tak proč by to nelo u nás.Proti jinému očkování problém nemá.
Určitě bych ale Def hodně moc zjitovala od samotných doktorů a ne na netu, kdo co napsal.
Jinak se tu nebavíme o nepovinném očkování, to u tady bylo hodně diskuzí a nikdy nikdo se neshodne.
A jinak píu -- určitě povinné ano
Upravil(a) dusička (3. 1. 2010 22:40)
Není tady
ono je to těký s těma rizikama, a vím, e je to mimo téma ... ale taky mě napadá srovnání:
- o kouření taky víme, e způsobuje rakovinu a přesto hulí miliony lidí (a bohuel u i děti na Z) a kalou na to (bohuel i doslova)..
- a autem taky jezdíme, i kdy víme, e bysme se mohli nabourat....
a ten ultrazvuk - nevíme, moná co způsobuje - ale díkybohu za něj!!! Myslím, e nebýt ho, tak nás tady spousta ani neotěhotněla!
S tím povinný očko ve vyspělých zemích - nevím konkrétně, myslím Německo nemá povinné... ale tak, oni jsou dost spořivé nátury (tím se nechci nikoho dotknout, jen vycházím z vlastních zkueností), tak moná z toho důvodu.. a nevím jak VB (vznesu dotaz na sestřenku), ale stačí mi to, e se chodí po porodu druhý den domů (myslím, e to byl i důvod, proč se sestřenka nenaučila pořádně kojit), tak jsem ráda, e já jsem la a čtvrtej den a e se o nás oba hezky starali... Take by mě fakt nenalákalo ani to, e se tam kdysi narodil princ William
Upravil(a) Berka (3. 1. 2010 22:51)
Není tady
tak i já se svou trokou do chlíva jo...
ne, prostě patřím k lidem, kteří jsou pro povinné očkování... moná jsem "hloupá ovce", ale myslím, e to má svůj smysl. Jedu s holkama dle očkovacího plánu a zatím bez jakýchkoli reakcí. Ani na jedno očkování ádná reakce... jo jetě Synflorix mají "nadplán" a i ten bez reakce... snad jen, e byly protivky protivné... v tomhle prostě důvěřuji své doktorce... nevím, přilo by mi divné spekulovat nad tím, jestli se má dr. dostatečně vzdělává... ale to je o vztahu já x doktor... chvilku mi trvalo, ne jsem doktorku, která ve mě tu důvěru vzbuzuje, nala (jak pro sebe tak pro děti)...
nicméně rozhodnutí, zda očkovat či nikoli je kadého věc... nikoho za neočkování nesoudím... své děti mám očkované proti nemocem, které povauji za "rizikové" a dle mého nejlepího vědomí... a pokud se někdo rozhodne neočkovat, věřím, e tak činí z úplně stejného přesvědčení, e dělá správnou věc...
co se očkování ve vyspělých zemí týká - nevím, nevidím do toho, ale tak s ohledem na to, jak to v zahraničí funguje ve zdravotnictví, řekla bych, e se nabízí odpověď, e prostě stát nechce nést finanční zátě a nechává to na rodičích... moná blbost, ale moc bych se tomu nedivila... my s naím téměř bezplatným zdravotnictvím máme opravdu zatím těstí...
Není tady
Definitiv napsal(a):
Katjo - bohuel mi to opravdu přijde nesrovnatelný. Pavlíkovy třmínky sice dítě zcela stoprocentně prudí a tvou (moná i bolí? to nevím), ale od podstaty mu neublíí. Zatímco ta max. několikadenní reakce na očkování můe skončit smrtí, otokem mozku, nemocí Guillain-Barreé (postupné ochrnutí), encefalopatié, křečmi...z těch !lehčích! jsou to napříkald ekzémy, alergie, sníená imunita a podobně. Pak se spekuluje o vyprovokování autismu a epilepsie.
Podrobovat tak malý prcíky UTZ, o kterém jetě pořádně nevíme co způsobuje, taky není echt koer...jene u toho očkování máme alespoň náznaky toho, co to způsobit můe.
Nevím, jesti to vysvětluju srozumitelně...
Jo byla jsem uznávám.
Důleitá otázka: reakce, které jsi popsala, jsou průkazně v závislosti na očkování? Existuje nějaká statistika? Očkovat se mají 100% zdravé děti, je moná i nezodpovědnost rodičů, příp. doktorů, e nechali očkovat nemocné dítě??? Nebyly to děti, které měly tyto reakce příp. nemoci ji geneticky dané a projevily by se třeba později?
Nevím v jakém prostředí se pohybuje, ale já jsem se ve svém okolí nesetkala s ádnou reakcí výe popsanou - a to neiji v ádné izolaci, při současném babyboomu, je dětí jako statistického vzorku poehnaně.
PS: jo třmeny bolí, kdy se přezky zařezávají do těla.... a nepomůe ani molitan..... to jen tak na okraj.
Není tady
No.. já si kadopádně myslím, e tomu asi nejlépe rozumí ti, co medicínu studovali, a ne hlouček enských na netu. Očkování svůj smysl má, proto také existuje, a Matty je očkován normálně dle kalendáře. ádné dalí nadstandartní očkování nemá, ale bude mít klítě, to určitě a jetě myslím na meningokoka, tam jetě nejsem rozhodnutá.
Není tady