29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Fidorko, já si taky myslím, že ten průběh to alespoň zmírní. Ale už i tak to bylo celkem právě naprd, Viki měla tak hrozný kašel a zelenou rýmu, že se mi tím v noci dusila a než dostala antibiotika, tak byla každým dnem horší a horší, jsem z toho byla úplně zoufalá..na pohotovosti mi nejdřív řekli, že je to jen nějaká chřipková viroza, ale pak ji pediatr vzal výtěr (oběma) a našli právě masivní výskyt pneumokoků, no hnus. Ještě teď jsem musela na kontrolu s Niki,jestli náhodou nemá poškozenej sluch, protože ta to měla ještě i do bonusu v uších. Naštěstí dobrý.
Ale vidím, co to fakt je za sviňstvo
Jako já jsem příznivce očkování, už jsem to zde i psala , samozřejmě mě taky moc nesedí to, že se očkují tak malé miminka....ALE, třeba u prvorozených bych klidně počkala s očkováním až těsně před tím, než se dostanou do kolektivů, ale bohužel ti druhorození často vyžerou to nejhorší, ti starší to vše natahají ze školky domů a jak se mají ti mladší bránit?
Mám z rodiny ještě jeden případ, který se stal: Manželova sestřenka má teď čerstvé dvouměsíční miminko, které chytlo taky od staršího bráchy pneumokoka (ještě ani nebyla chuděrka naočkovaná) a teda tak tak ji zachránili
Dostala těžký zápal plic, nepila, nejedla, jen pořád spala...den trvalo, než ji vůbec napíchli žílu, aby mohla dostávat antibiotika a kapačku...NAŠTĚSTÍ to zabralo, ale už to vypadalo fakt špatně...už je s ní teď doma, ale čeká ji teď série vyšetření na plicním, neurologii apod a budou muset sledovat její vývoj....
Není tady
Tak k tomu pneumokokovi něco ke čtení
http://ekonomika.sme.sk/c/5739398/vlada … vinne.html
Není tady
Holky, vůbec envím, jestli jsem to sem dávala - Moc hezký článek v Lidovkách, kde se vyjadřují oba tábory a právník LLP http://www.lidovky.cz/trestat-kazdeho-k … s=110115_0
Není tady
Trošku OT, ale Def jak na tom tedy jste s očkováním u Matyldy, podařilo se vám něco odsunout, nebo úplně vynechat? Jak na to reaguje tvoje Dr.? Jen by mně to zajímalo, neber to prosím jako rejpání
Není tady
Definitiv napsal(a):
Holky, vůbec envím, jestli jsem to sem dávala - Moc hezký článek v Lidovkách, kde se vyjadřují oba tábory a právník LLP http://www.lidovky.cz/trestat-kazdeho-k … s=110115_0
Jo to je opravdu mnohem příjemnější čtení, než doposud
Není tady
Kotr - Matylda má jen TBC z nemocnice (tam jsem ještě neměla naštudováo nic, ani jsem netušila, že se takhle malý mimískové očkujou ). Nic jiného nemá. Jestli mít nebude říct nedokážu, zatím nejsem rozhodnutá, ale spíš se přikláním k neočkování, eventuálně očkování jednotlivých nemocí separátně.
U Dr. na roční jsme podepsaly papír, že jsme odmítli očkování hexou. Ona se Dr tváří tak...no, jak to popsat, starostlivě a zároveň schovívavě (jako ve stylu "raději se nebudu přít s potrhlou matkou"). Dřív mě docela přesvědčovala, ale jakmile zjistila, že o tom něco vím, že se zajímám a že mi skutečně jde o to nejlepší pro moje dítě a ne o nějaký módní trend, je vcelku v klidu. V 18M nás nahlásí na sociálku, což mi už několikrát sdělila
Fido - jj, článek je fajn. Mám teď v poště asi 200 emailů z očko ke zkontrolování a nějak nenacházím čas, kdy si k tomu sednout
Není tady
Ahoj Def,
naprosto Te chapu. Take bych uvazovala jako Ty a predevsim bych dala na svoji intuici.
Jedno je vsak jiste,stale a vzdy neseme zodpovednost za sva rozhodnuti at uz je rozhodnuti takove ci makove.
Není tady
Definitiv napsal(a):
Tak k tomu pneumokokovi něco ke čtení
http://ekonomika.sme.sk/c/5739398/vlada … vinne.html
Def, teda tomu vůbec nerozumím (nemyslím tomu článku), ale já spíš měla za to, že nakažení pneumokokem je celkově běžné (usídlují se hlavně ve sliznici nosu) a pak záleží na tom, kolik toho tam je...jako mě nejde na rozum ty malé počty a podle jakých kritérií řeší, že jenom méně jak 50 lidí onemocnělo pneumokokem? Nebo myslí tím jenom závažné onemocnění s následkama?
Holky měly obě právě ve výtěru MASIVNĚ pneumokok, a hned dostaly antibiotika a dr. celkem kolem toho dělal vědu, musely jsme i na kontrolní výtěry, u Niky zkoušku sluchu, jestli je to ok...bych to ani tak neřešila, ale on mi dokonce volal ty výsledky sám domů...tak jsem si právě říkala, že proč tak stresuje, vždyť pneumokoka má spousta dětí, zvlášt co choděj do školky, ale asi ne v takovým množství... , je fakt, že na tom holky byly dost špatně, hlavně Vikinka
No každopádně, doufám, že se nám tady ty humus nemoci už konečně vyhnout
Není tady
Fidorka napsal(a):
Definitiv napsal(a):
Jo to je opravdu mnohem příjemnější čtení, než doposud
souhlasím
Není tady
Mahi - abych řekla pravdu, tak tomu pneumokokovi já nijak nerozumím, moc jsem se do jeho zkoumání ještě neponořila. Stejně mám pocit, že bych potřebovala vystudovat medicínu a pak si dát nejmíň pětiletou stáž ve farmaceutický firmě, abych něco málo věděla... áchich..
Není tady
Možná velmi zajímavá akce, diskuse s Johnem Virapenem (kniha Nežádoucí účinek: Smrt):
http://kocicatko.galerie.cz/5099735-ockovani#73646786
škoda, že se tam zrovna nedostanu...
Upravil(a) baobab (15. 2. 2011 9:17)
Není tady
Něco málo o očkování proti rakovině děložního čípku http://poradna-ariadni.webnode.cz/ockov … iho-cipku/
Není tady
Def jdeš na tu přednášku Ariadny? Mě se to bohužel kryje s horama.
http://poradna-ariadni.webnode.cz/ockov … ebo-spasa/
Na Virapena nejdu, to je One Man Show...
Není tady
Ahoj holky,
koukám, že už jste toho načetly opravdu hodně.. tak vás zkusím poprosit o radu.
Mám dvouměsíční holčičku, která je kojená pouze částečně, už od nemocnice dokrmujeme hypoalergenním nutrilonem, ale je zatím zdravá, soplíky úplně minimálně, kožní defekty a pupínky v normě.. a to jím i citrusy a jahody a čokoládu a oříšky a malá v pohodě. Tatínek má mírnou formu lupénky, vyskočila mu po 30 věku..Já jsem přirozenou cestou nátura zdravá, ale jako malé mimi jsem (v zasmogované Plzni) prožívala peklo, laryngytidy, bronchitidy, kyslíkový stan, doma inhalace pod utěrkou nad hrncem, a pak, až tak do 10 let, časté záněty stř.ucha..
Jsem s malou doma, moc se zatím do kolektivu nedostane, jen občas rodiče na návštěvu, k doktorce na poradnu, vyjímečně návštěva v bývalé práci, u kamarádky.. ale blíží se jaro a pak léto, a to rozhodně bude kontakt s lidmi větší.. a taky jsme chodiči do přírody a na akce s dětmi, chcem chodit plavat..
No a v čem potřebuju radu. Jsem celkem zastáncem očkování, ale vím, že to chce správně načasovat. Doktorka chce očkovat první Hexu na příští poradně, to bude Aničce 3 měsíce a 3 dny (půlka března). Neposunula to o měsíc dopředu jako jiní lékaři, že prý když zrušili to TBC.. Pak bych radši dala tenPprevenar 13 a protože jsme ve městě, kde je početná komunita mongolů, ráda bych nechala i to TBC.. jo, a taky bych ráda nechala nastřelit naušničky :-) no a klíšťovka? dá se spolehnout, že mimi, které bude spíš v kočárku, letos ještě ochráním před klíštětem a očkovat až napřesrok?
No a právě tápu v tom, jak to seřadit.. Hexa je ve 3 dávkách.. ten Prevenar taky? Mudr chce s tou Hexou nechat rovnou i ten Prevenar.. není to zbytečně brzo?
Jak byste to seřadily vy?
Není tady
Fido - bohužel nemůžu Neděle je fakt blbej nápad
Synovec slaví narozky a já se nemůžu donekonečna vymlouvat z rodinejch oslav
Ale zajímalo by mě to, snad tam někdo z holek z ND půjde a podá info. Třeba to bude přínosnější než přednáška v Acentru
Není tady
Lazurko Prevenar se dá doočkovat i dodatečně. Nemusí být spojen s Hexou. Můžeš ho očkovat třeba až v případě, že by dcerka víc trpěla na záněty středního ucha
Pokud se ti nelíbí, že se bude Hexou očkovat ve třech měsících, požádej o odklad o měsíc.
Proti klíšťovce se mi to zdá zbytečné.
A s TBC moc neporadím, ale asi bych to nechala až tak na dva roky věku dítěte. Ale tady opravdu nevím
Ale stejně je to nejvíc na tobě a tvojí odolnosti vůči rozhodnutí tvé Dr
Není tady
Děkuju
Hexu nechám normálka v těch 3 měsících, dcerka se jeví silná, tak snad nebude nějak blbě reagovat. Spíš bych odsunula ten Prevenar, aby nedostávala dvě vakcíny zároveň..
A co ta TBC? fakt nevím.. zkusím to skonzultovat s Dr, jeví se rozumná, ale je to už přecejen starší ročník..
Není tady
Já bych TBC nedala, bo ta očkovací látka nechrání zdaleka tolik lidí, jako se myslelo a navíc jsou po ní hodně časté komplikace. Byla zaznamenána i amputace ručičky :-( Myslím, že k tomu má něco i pediatrická společnost na svých stránkách. Prevenar nedávej společně s hexou, myslím, že 6 vakcín v jedné je až až. A kdyby nastaly komplikace, nebudeš vědět, jestli jsou spojené s hexou nebo prevenarem.
Na klíšťovku máte ještě spustu času.
No já řeším neštovice, nikdy by mě nenapadlo, že budu přemýšlet o jejich očkování. Ale před 3 lety jsem měla pásový opar a teď jsem prožila pár dnů hrůzy, že se mi opět dělá, naštěstí nudělal, nevím, jak dlouho očkování proti planým neštovicích chrání, pokud by byla imunita doživotní.... já fakt nevím, ale hrozně ráda bych jí toho oparu uchránila :-(
Upravil(a) mag (25. 2. 2011 14:15)
Není tady
Mě zaujalo co píše Sillwan, že když se očkuje hexa do tří měsíců, nevzniká imunita, ale tolerance To znamená jako co?
Nevíte někdo? Mě teď doktorka Honzíka naočkovala ve dvou měsících, mě se do toho teda silně nechtělo, nechtěla jsem do něj při reakci cpát nurofeny, na kterých je psáno že jsou až od tří měsíců, ale doktorka mě přesvědčila, že to se tam píše jen tak, že i když má miminko teploty třeba v jednom měsíci, stejně se mu to může dát.. No tak ale teď teda nechápu jak to s tou imunitou funguje, bude to očkování teda platný stejně, jako kdyby se dalo později? Se z toho zjevím, co zrušili tbc, tak tu hexu každý doktor začíná očkovat jinak.. Ta moje ještě říkala, že to je fajn, že je zdravý, že mu to může dát, aby třeba nechytil černý kašel, že teď se objevuje..
Upravil(a) zuzík22 (25. 2. 2011 14:28)
Není tady
Mag - jak jsi postoupila s řešením neštovic?
Zuzi - nevzpomenš si, kde to četla? podívala bych se na to. Nebylo to náhodou, že při očkování v nižším věku je vyšší tolerance očkování? jako že je míň reakcí?
Upravil(a) Definitiv (19. 3. 2011 0:04)
Není tady
Def, to bylo chvilkové pominutí mysli :-)
Není tady
Definitiv napsal(a):
Mag - jak jsi postoupila s řešením neštovic?
Zuzi - nevzpomenš si, kde to četla? podívala bych se na to. Nebylo to náhodou, že při očkování v nižším věku je vyšší tolerance očkování? jako že je míň reakcí?
Def Zuzi myslela toto co napsala silwan:
Len dodam, ze ockovanie ma urcite postupy nie len tak pre nic zanic, imunitny system sa nevyvija rovnomerne, ale zohladnuje fyziologiu jeho dozrievania... Uz pri narodenina ciastocne funguje bunkovy typ imunity, preto sa BCG vakcina podava(la) ako prva, az v tretom mesiaci zivota za zacina vyvijat protilatkovy typ imunity, preto sa hexa ockuje az po tretom mesiaci... Keby sa dietatu podala najprv hexa, tak nenavodi imunitu, ale toleranciu...
Není tady
Dobrý den,
jsem studentka 3. ročníku sociologie a sociální politiky na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. V rámci studia realizujeme sociologický výzkum na téma povinné očkování dětí. Pro účast na výzkumu hledáme maminky a tatínky, kteří nenechali své dítě, resp. děti očkovat alespoň jednou z povinných vakcín a byli by ochotni poskytnout rozhovor jednomu z našich výzkumníků.
Kdybyste měli zájem o jakékoli bližší informace, neváhejte mě kontaktovat
Mnohokrát děkuji
Bětka
Není tady
Hmmmm .... tak Jílková je úžasně nestranná moderátorka (ironie) Zabila tu diskuzi maximálně
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1017 … ovo/video/
Upravil(a) PetraP (12. 5. 2011 23:05)
Není tady