29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Fidorka napsal(a):
Neviděli jste minulý týden na ČT24 ten rozhovor s tou brněnskou pediatričkou?
Co mě zaujalo bylo to, že tvrdila, že se k ní jezdí očkovat i pacienti-samoplátci ze západních zemí, kde jsou pro ně vakcíny z různých důvodů hůř dostupné a že považují místní systém za záviděníhodný. (Kdyby věděli to, co zdejší matky co?)
Fi nemas odkaz na netprevysilani?
Není tady
Definitiv, preockovana nejsem a nebranim se tomu, ze muzu nekoho ohrozovat ale chtela jsem nastinit druhou stranu mince. Ono to neni jenom o zodpovednosti a zdravi poskozene vakcinou ale treba i o tom, ze az nenaockovane dcery dorostou, otehotni, dostanou od dalsiho nenaockovaneho ditete zardenky a porodi postizene dite, tezko nekdo bude moci rict, ze je to vina nejake farmaceuticke firmy nebo jejiho lekare
Není tady
Dita.L napsal(a):
Fidorka napsal(a):
Neviděli jste minulý týden na ČT24 ten rozhovor s tou brněnskou pediatričkou?
Co mě zaujalo bylo to, že tvrdila, že se k ní jezdí očkovat i pacienti-samoplátci ze západních zemí, kde jsou pro ně vakcíny z různých důvodů hůř dostupné a že považují místní systém za záviděníhodný. (Kdyby věděli to, co zdejší matky co?)
![]()
Fi nemas odkaz na netprevysilani?
Já si právě bohužel nepamatuju ani jaký to byl den, ani jméno té lékařky, měla jsem zrovna trochu hoňku, jiank bych hodila aspoň echo, že to právě běží. Bylo to kolem poledního. No zkusím to pohledat, až bude čas.
Jinak jsem před chvílí objevila u nás v knihkupectví knihu Nežádoucí účinek: SMRT (John Virapen), tak doporučuji všem, kdo v tom chtějí mít ještě větší hokej.
Anotace:
NEŽÁDOUCÍ ÚČINEK: SMRT je pravdivý příběh o korupci, podplácení a podvodech. Napsal ho Dr. John Virapen, významná osobnost z farmaceutické branže, která praktiky a dění ve farmaceutických gigantech zná zevnitř. Za 35 let svého mezinárodního působení (povětšinou v postavení ředitele Eli Lilly & Company ve Švédsku) odpovídal za marketing několika léčiv. Všechna měla nežádoucí účinky. John Virapen vyšel s pravdou ven a předkládá vám knihu plnou malých tajemství, o kterých jste se vlastně nikdy neměli dozvědět.
Od koupě mě odradil fakt, že 1) už jsem měla v ruce tři drahé knížky, že 2) kniha ležela vedle Knihy o konci světa v roce 2012 v sekci Fantazie a nakonec i to, že 3) na obálce byla lživá (resp. už dávno vyvrácená) informace, že farm. koncerny vynakládají každoročně 35000 € na každého lékaře, jen proto, aby předepisovali léky jejich společnosti . Hned mi naskočil před očima omílaný exodus českých lékařů; teď už konečně víme, proč chtěj na Západ, že ale nekápnou božskou a furt to skrze odbory svádějí na český stát, co?
Není tady
Fidorko - knížku mám kdybys jí chtěla půjčit.
V oddělení fantazy jsem jí nenašla, koupila jsem ten den knihy jen dvě, takže jsem si jí mohla dopřát Z části jsem k níhce skeptická, ale moje druhá část lecčemus věří...
EDIT: prosímtě, kde je vyvrácen fakt o vynakládání peněz na doktory?
Upravil(a) Definitiv (19. 1. 2011 15:04)
Není tady
pardon za OT_ ale kdo by chtěl vědět jak to chodí v praxi u dr. v nem. aktuálně v českém zdravotnictví , tak se klidně ptejte třeba SZ a ušetříte za knížku
Není tady
Jano - knížka je od pána který se pohyboval na špici švýcarské farmaceutické firmy, takže srovnání s českým prostředím asi nebude akurátní.
Upřímě si myslím, že u nás to nikdy tak horký nebude. A taky vidím podstatný rozdíl mezi doktorem v nemocnici a doktorem s vlastní praxí.
Mám pocit, že zlatá éra uplácení doktorů (směrem od farmaceutů) už maličko pominula, že to frčelo hodně v cizině. Přeci jen, my jsme tak amličká země, která si stejně vezme léky od sousedů, co an tom, že jsou prošlý, zkažený a pdoobně (tohleje NASSÁZKA!!! a měl to být vtip )
Není tady
já jen ať si někdo neudělá názor dle jedné knížky , ono to není nikdy tak horké, jak to třeba vypadá, a máš pravdu u nás bude trochu jiná situace, a ano ambulantní lékaři jsou úplně jinde než ti nemocniční
před pár letyjsem bavila s jedním neonatologem , co pracoval několik let v ČR a pak se odstěhovali do USA a to bylo velmi zajímavé povídání
já když koukám na zprávy , co za polopravdy a lži se vydávají za pravdu - tak si říkám, potěš koště, pokud to tak je se vším v těch zprávách
no nic omlouvám se za OT a už nebudu diskuzi o očko rušit
Upravil(a) janabas (19. 1. 2011 17:06)
Není tady
Jani - to je na tom nejhoší, že je to fakt se vším Úplně se vším, takže z novin se vlastně nedozvíš pravdu ani z jedný, ani z druhý strany (v tomhle případě tedy pravdu udávanou lékaři a pravdu udávanou bývalími farmaceutickými pracovníky). No, asi by je člověk musel vyzpovídat osobně, a ani tkak by neměl jistotu, žejo
Není tady
Definitiv napsal(a):
EDIT: prosímtě, kde je vyvrácen fakt o vynakládání peněz na doktory?
Jo, tak to budu muset posurfovat, to jsem si naběhla na hrábě
Hodím pak odkaz, ale ve stručnosti šlo o to, že aby se mohli vydržovat lékaři 35000 € ročně, tak by na sebe ta firma nevydělala, ani kdyby měla celosvětový monopol, navíc by taková neskutečná suma nešla absolutně zamaskovat v žádném účetnictví žádné země na světě, jasně, jsou zde tzv. produktové konference, které se konají na Seychelách a jsou na ně zvány světové špičky ve svém oboru, jeden den mají školení o novém produktu, večer mají galavečeři a další 3 dny si s partnerkama válí šunky na pláži (děje se tak všude, nejen ve farm. průmyslu), ale rozhodně to nestojí 35000 € na hlavu a rozhdoně se na takovou dovolenku uprostřed zimy nedostanou všichni doktoři.
Osobně věřím, že hodně zajímavým segmentem farm. průmyslu jsou VOLNĚ PRODEJNÁ léčiva, tam existuje velice silný potenciál, ale k jejich prodeji není potřeba vynakládat peníze na doktory, ale působit přímo na koncového zákazníka prostřednictvím reklamy (a to jsou legální výdaje).
Celkově bych to s tím zločinným byznysem tak černě neviděla.
Tomuhle pánovi jsem se podívala jen povrchně na zoubek a zjistila jsem, že zatím prohrál všechny soudy, které s ním jeho bývalý zaměstnavatel vedl, nepředložil žádné důkazy o tom, že by on sám ve fci GŘ vynakládal podezřelé částky na PR a marketing, firma má účetnictví v pořádku. Ani při listování knížkou jsem si žádných fotokopií dokumentů atd. nevšimla, ale nevylučuju, že jsem něco nepřehlédla, nciméně i kdyby to tam bylo, soud to asi neshledal věrohodné.
Přináší jenom emotivně silná prohlášení jako že "Acylpyrin vás může zabít dřív, než dojdete ke dveřím lékárny" (myslím, že není žádným temným tajemstvím, že Acylpyrin není pro lidi s poruchama srážlivosti krve a je to uvedeno na příbalovém letáku). Tvrdí, že aditiva v očk. látkách způsobila nárůst autismu, nepřipouští, že se spíš zlepšila diagnostika v posledních 20 letech, nevysvětluje, proč aut. postihuje 4x častěji chlapce než (stejnou látkou naočkovaná) děvčata apod. Studie na toto téma považuje za nevěrohodné, proti důkazy nemá.
Tvrdí, že léky na AIDS už dávno existují, ale nechtějí je uvolnit, protože by přestali vydělávat na nakažených pacientech. To je přece hrozně nelogické.
Souhlasím s ním naopak třeba v tom, že volně prodejná léčiva spíš jen potlačují symptomy a neléčí a že tradiční medicína (které se teda dneska už říká alternativní) jako jsou bylinky, obklady, koupele, klid na lůžku apod. by měly v případě potíží nastoupit v první řadě před nákupem léků.
Přijde mi, že to je buď zhrzelej člověk (třeba mu neprodloužili smlouvu) a mstí se, anebo si chtěl vydělat šokující knihou (tvrdí, že je teď absolutně švorc, protože všechny vydělané peníze teď prohrál v soudních řízeních).
Ale pohádku o tom, že na stará kolena dostal rozum a dal se na pokání a chce všechno zlo odčinit, mu nevěřím.
Tak ještě tolik k Virapenovi a až bude víc času na brouzdání, dodám pár odkazů.
Upravil(a) Fidorka (20. 1. 2011 10:27)
Není tady
Def, můžeš se ještě prosím podívat do té knihy kdy byla vydaná?
Zjistila jsem, že Virapen se poprvé soudil s Eli Lilly &Co. v září 1995 a to z tohoto důvodu:
Žalující, John Virapen, který se narodil v britské Guayaně a je indického původu, tvrdí, že jeho zaměstnavatel Eli Lilly SA, farmaceutická firma, ho propustil z výkonné pozice kvůli jeho barvě pleti, rase a národnostnímu původu.
Zdroj: http://ftp.resource.org/courts.gov/c/F3 … -1407.html
Není tady
o farmaceutickych firmach v US se taky jeden cas psalo, ze na nekolikero nemoci (tusim ze v tom byla cukrovka, vysoky tlak, angina pectoris..... ) maji ucine leky temer bez vedlejsich ucinku, ktere opravdu leci ale ve svem vlastnim zajmu propaguji jine, ktere jen "udrzuji stav" a diky nekolikero vedlejsich ucinku se k nim museji predepisovat jeste leky dalsi, ktere ty ucinky tlumi.
Netusim, jestli je to opravdu pravda, ale zase u Amiku by me to az zas tolik neprekvapilo
Není tady
Dlouho si Vás tady čtu a dnes jsem se rozhodla , že napíšu. Podle mě očkování ano,ale s rozumem.Příjde mi dost unáhlené očkovat na TBC novorozeně už ve 4 dnech,kdy nemá ještě samo vytvořeno svůj imunitní systém . Musí to pro ně být dost šok.Očkovat na TBC ano ,ale déle.Je tady už bohužel dost cizích pracovníků,kteří jsou nositelé TBC a mají bohužel asi jinou imunitu než my a jinak se u nich projevuje a i po zjištění nemoci u nich , když odejdou k jinému zaměstnavateli,nejsou už potom dohledatelní,prostě toto se u nás vůbec pak nekontroluje a plno jich má TBC v sobě.Pak HEXU je to pro mě očkování,které není pořádně prozkoumané,jaké následky může vyvolat,nevěřím tomu , že tvrdí , že je prozkoumané,takovou dobu se zas nepoužívá.Starší vakcíny tady očkovali už plno let , takže pokud říkali pravdivě případné následky,pro mě jsou lepší.Nevím zda je možné ještě teď očkovat těmi staršimi,nebo už je jen HEXA.U té mi vadí i žloutenka B očkovaná v 5 měsících,proč pokud matka není nositel,přenáší se jen krví,spermatem, sekretem, s tím asi nepříjde do styku 5 měsíční dítě. Pokud bych řešila očkování, už bych se snažila i o nějaký měsíc posunou to první co se má dávat v 5 měsících.Bohužel jsem si kluka nechala naočkovat vším jak na běžícím páse a nepřemýšlela jsem.Teď už bych nechala očkovat s rozumem. U nás mě zarazilo jedno , že doktor mi řekl, že rýma,kašel nevadí,jen horečka.No nakonec u jednoho očkování měl reakci 40 horečky. Znám ,ale tady i rodinu,kde očkovali s rýmou dvojčata,jedno zemřelo,druhé má následky. Pak jsem dne začala číst knižku o tom farmaceutickém průmyslu.Nevím jsem na začátku,musím to nějak vstřebat,zjistit si k tomu věci.Ale o tom, že i u nás existuje všimné pro doktory vím.Kamarádky sestra dělá v jedné farmaceutické firmě a jednou řekla, že je to hrozný, že teď už to není o slevových poukazech,varných konvicích,ale o dovolených,plazmových TV,DVD a podobně.Ne každý doktor tady jede asi v úplatkách,znám doktorky,které řeknou, že dělaly medicínu aby léčily a to taky dělají,jde jim o lidi, ale určitě se najdou i taky opačně ti co berou. Teď jde o to na jaké pozice ve zdravotnictví spíš u nás tyto farmaceutické firmy přispívají,jestli na normálního obvoďáka,nebo někoho kdo rozhoduje podstatně víc a má možnost rozhodování za ostatní a pod vlivem krásné dovolené,rozhodne v neprospěch lidí,ale v prospěch firem. Tak to je tak ve skratce co jsem chtěla napsat,budu si Vás dál pročítat, pokusím se dočíst knížku,sehnat k ní nějaké jiné informace.
Není tady
Fido - já si myslím, že tam někde vznikla díra v přkladu, že je to myšlený tak, že na doktora, který je v péči farmaceutický firmy je ročně vynaloženo tolik a tolik. Ne na každýho doktor v zemi. Částka se mi zdá taky přemrštěná, ale přesto si myslím, že to není až tak nemožný. Ono upřímě, když jeden farmaceut řekne, že to tak bylo, tak ej vcelku logický, že všichni, kterých se to týká to prostě popřou. jak farmaceuti, tak poživatelé výhod. Vcelku chápu, že se nenajde druhý, co by promluvil.
jinak knížku jsem ještě nedočetla, páč se prosím věnuju studiu autoškoly
Není tady
Autoškolu jo? Se divím, že zrovna ty se chceš stát účastníkem něčeho tak vysoce rizikového a životu nebezpečného, jako je automobilová doprava
Tak jsem zatím jen vygůglila, že Eli Lilly & Co. mají v pořádku finanční audity prováděné Ernst&Young, stejně jako pravidelné audity klinických zkoušek, výstupy obojího jsou trvale přístupné laické i odborné veřejnosti a je to právě reakce na hoaxy a obvinění týkajících se farm. průmyslu.
Ty čísla skouknu až se mi dostane do ruky originál a porovnám to, ale pochybuju, že zrovna tohle by bylo špatně přeloženo, uvidíme.
Není tady
Muj nazor na ockovani ci neockovani znate, jen pridam posledni zkusenost od pediatra. Ondasek mel ted sestou nemoc,tak jsem se nutne musela k doktorce dostavit a tak nejak bedovala na to,ze ockovani na TBC budou delat oni a jeste dobrovolne. Udajne za posledni rok ma 5 nemocnych deti na tuberkulozu a rikala,ze to uz pomalu ani nevedela,co to tuberkuloza je,takze je jasne,ze pokud zmizi polosne ockovani,tak se v dohlednych letech opet objevi v podstatne hojnejsi mire a nevim jak Vas,ale me to nahani husi kuzi a jsem rada,ze jsem i presto vsechno uvazovani svoje deti naockovat nechala.
Co nechapu je,ze jakmile zacala byt nektera ockovani zdarma,tak hojne vsechny maminky vesele ockuji vsim,cim mohou. Ja jsem musela podepsat papir,ze ockovani Pneumokoka odmitam.
Není tady
Slniečko napsal(a):
Co nechapu je,ze jakmile zacala byt nektera ockovani zdarma,tak hojne vsechny maminky vesele ockuji vsim,cim mohou. Ja jsem musela podepsat papir,ze ockovani Pneumokoka odmitam.
V Instinktu č.3/X z 20.1.2011 je článek od Andrey Votrubové o očkování (Jehlou do mých dětí? Nikdy!), ve kterém stojí, že údajně je teďka proočkovanost na Pneumokoka 90%.
(článek jako takovej je stejnej jako všechny od Andrey Votrubový = nedotaženej polotovar).
Není tady
Fidorka napsal(a):
V Instinktu č.3/X z 20.1.2011 je článek od Andrey Votrubové o očkování (Jehlou do mých dětí? Nikdy!), ve kterém stojí, že údajně je teďka proočkovanost na Pneumokoka 90%.
(článek jako takovej je stejnej jako všechny od Andrey Votrubový = nedotaženej polotovar).
Fi, tak to je docela zajímavé, protože my třeba v okolí máme spíš tak 10% dětí očkovaných, zbytek ne (naše malá očkovaná není a spousta kamarádek taky děti nenechávala očkovat proti většině nadstandardních...)
ale je fakt, že mi přijde občas, že jakýkoliv příplatek nebo hrazenÍ nepovinného očkování na spoustu lidí působí jako slevy v Lidlu a Kauflandu na důchodce - honem toho využít, když už to platí někdo jiný a vzít toho co nejvíc, ať je to co je to...
Není tady
Leni, ale já si zase umím představit, že pro hodně lidí, zvlášť těch, kdo mají 2 a víc dětí, bylo 4500 (nebo kolik ten Prevenar celkově stál na hlavu) dost peněz a byl to pro ně důvod k odkladu.
Každopádně ve zmiňovaném článku na to autorka poukazovala, že třeba pneumokok je podle ní důkaz toho, že když bude něco dobrovolného, rodiče to budou vnímat pozitivněji než jako povinné (to se podle mě teprve uvidí, na TBC).
Co se týká Pneumokoka, u nás teda v "tomhle" jedou snad všichni, když už na to teda budem pohlížet jako na módní výstřelek
Ale já teda koukám na očkování dětí z velkoměsta jinak, než na očko u dětí mimo něj. Naším malým lokálním MC projde kolem 75 dětí a 50 dospělých denně, cestují sem často narvanou MHD přes půl města, polovina dětí má doma ještě další sourozence, kteří chodí ještě do dalších kolektivů, takže expozice je vysoká. V jiných centrech a hernách je ještě větší hukot.
Nám doktorka návštěvu takových zařízení vůbec nedoporučila (neřku-li zakázala), ale nechci Sama ochuzovat o kontakt s dětma, takže jsem ráda, že je proočkovanost aspoň proti největším prevítům vysoká a děti si zdatně předávají vesměs "jenom" neškodné sezónní virózy a dětské nemoci a i tak to stačí.
Kdybychom se ale pohybovali ve stálém kolektivu řekněme 10-15 dětí v sousedství a s těmi se pravidelně stýkali, tak to zase beru úplně jinak.
Není tady
Na pneumokokách se právě zjišťovala ochota rodičů očkovat děti dobrovolně a uvažovalo se o tom, že pokud bude proočkovanost vysoká, zdobrovolní se veškeré očkování, bohužel MZ tomu teď nakloněné není.
Není tady
no, já jsem se spíš vyjadřovala jen k tomu počtu, já rozhodně jsem zastáncem očkování, i o pneumokokovi jsme uvažovali (ale i z finančních důvodů - malá nespadala tehdy ještě k těm dětem, co to měly hrazené), ale po konzultaci s Dr jsme usoudili, že v jejím konkrétním případě to není nutné (do kolektivu moc nechodí, byla vždycky zdravá - snad až na 4 menší jednodenní potahování nebo 3 zakašlání denně )... ale neznamená to, že u druhé nezvolíme jinou cestu a očkovat ji nenecháme - přece jen, jak píše Fi, starší už bude možná ve školce, víc jezdíme busem (předtím jsme bydleli sice ve městě, ale všude chodili pěšky) atd.... prostě se mi u naší nové Dr líbí ten opravdu individuální přístup, např. nám ale velice doporučila co nejdřív očkovat "klíšťata", protože bydlíme na vesnici, máme zahradu atd., takže riziko nákazy je větší... u bývalé Dr mi hrozně vadilo to, že téměř vyžadovala, aby rodiče nechali dětem očkovat úplně všechno, aniž by brala v úvahu individuální stav konkrétního dítěte (nebo i fin.možnosti rodičů, protože někdy je to opravdu i o tom) a ti, kteří odmítali, si vyslechli o nezodpovědnosti a o tom, jak chtějí dítě zabít apod...
např. TBC po konzultaci s Dr zřejmě naočkovat necháme, ale až po hexe...
osobně mi vadí, co asi většině tady, že se k tomu přistupuje hrozně automaticky, neřeší se konkrétní situace dítěte atd... nevím, jestli je správná cesta zdobrovolnění všech očkování, ale rozhodně by se mělo začít dělat všechno víc přímo na míru jednotlivých dětí...
Není tady
Jo Leni, na tom se tady určitě většinově shodneme. Já mám taky dobrou dr., když jsem poptávala očko na klíšťata, tak se divila, proč ho chceme a ani trávení klíšťové sezóny v JČ, kde je vysoký výskyt, pro ni není indikací. Zato kdyby mi pro městské dítě nabízela klíšťovku, tak mi naskočí červená kontrolka.
Asi by bylo lepší, kdyby aspoň v době, kdy se tolik mluví o lobbismu a korupci, nebyli v téhle otázce pediatři tak horliví a angažovaní.
(A samozřejmě nejelpší by byla ta dobrovolnost, protože dokud to bude povinné, vždycky bude existovat rebelská frakce, jdoucí proti ;)). JENŽE za odůvodněnou považuju obavu, že když bude očko dobrovolný, hodně lidí na něj bude kašlat, protože laxnost je častá lidská slabost a hodně lidí nějaký bič potřebuje, zvlášť tady v ČR ;))
No nic, to je už trochu filozofie ;)
Není tady
Ahoj holky, já jen k pneumokokovi: Právě ho měli obě holky, tři týdny se z toho nemohly vyhrabat...a to jsou obě naočkovaný. Nejhůř to odnesla Viki a dr. (který není zas takový zastánce očkování jako celku) mi říkal, že kdyby naočkovaná nebyla, mohla dopadnout hůř
Nikolka to dotáhla ze školky, nakazila Viki a to byl fakt mazec, už jsem z toho byla úplně zoufalá, ale teď už ho mají vymíceného...mám strach Nikču do školky dát, aby zase něco nedotáhla, protože by mě fakt brzo asi odvezli..
Není tady
Ahoj, no tak hlavně že už je to za váma, to je fakt hnus. Viki je ještě malá, tak to muselo bejt opravdu blbý
S tím očkováním to prý tak opravdu je, že i když se přes něj něco chytne, že to má lepší průběh. Odpůrci často argumentují, že očkování je teda na prd, když nezajistí 100% ochranu, ale tenhle aspekt jim uniká (nevím teda jenom jestli to platí o všech očkovacích látkách).
Není tady
lenkaB napsal(a):
např. TBC po konzultaci s Dr zřejmě naočkovat necháme, ale až po hexe...
Aj to je moznost, Leni...
Len dodam, ze ockovanie ma urcite postupy nie len tak pre nic zanic, imunitny system sa nevyvija rovnomerne, ale zohladnuje fyziologiu jeho dozrievania... Uz pri narodenina ciastocne funguje bunkovy typ imunity, preto sa BCG vakcina podava(la) ako prva, az v tretom mesiaci zivota za zacina vyvijat protilatkovy typ imunity, preto sa hexa ockuje az po tretom mesiaci... Keby sa dietatu podala najprv hexa, tak nenavodi imunitu, ale toleranciu...
Proste to s tymi vakcinami nie je az take jednoduche, ako mozno na prvy pohlad vyzera.
Není tady