Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#326 4. 11. 2010 20:59

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: Odmítnutí očkování - vaše názory

Definitiv napsal(a):

No vždyť to jsem měla na mysli - desinfekci ran va Nebo myslíš, že jsem mluvila o mytí rukou savem? va

ale poranit se může už dříve než ve "frajerském věku" a nemyslím, že vždycky máš u sebe peroxid vodíků nebo dostatek čisté vody na vypláchnutí rány kapitulation a navíc nemusíš u být u každého poranění kapitulation

Není tady

#327 4. 11. 2010 21:02

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

PetraP napsal(a):

Def prosím tě, jak to řešíš s Dr, že stále nejste naočkovaní? Už tě hlásila na hygienu? Jen pro mé info. wink

Co nemáte naočkovaný, Def? My jsme až teď dostali 4. hexu (3.dávka byla před rokem) a MMR bude až na jaře, ve dvou letech, ale u nás byl odsun kvůli oslabený imunitě. Ani imunolog nám to moc nedoporučoval (ačkoli jinak by nás rád naočkoval kdečím).

Není tady

#328 4. 11. 2010 21:08

PetraP
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Čechy

My máme 4. hexu odloženou n konec prosince. Vysvětlovala mi, že je to nějak odlišná vakcína oproti těm přdchozím třem a že by zbytečné odsouvání mohlo být na škodu va  Jdu to ještě vyšetřit.

MMR odloženo na neurčito. Už jsem jí naznačila , že dvou letech nejdříve

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lf3dz62ty.png

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/r/rhmcv1xd8.png

Není tady

#329 4. 11. 2010 21:36

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Fidorko - spíš co máme lol máme akorát TBC z porodnice, jinak dalšího nic. Jáčím víc do toho zabředávám, tím horší to cítím. Když už se mi zdá, že jsem došla k nějakýmu orzumnýmu kompromisu, tak zjistím, že u nás není monovakcína a nikdo mi jí nepíchne, když si jí seženu a podobný špeky. Přiznávám, že na centrum v Motole jsem se ještě neobrátila, jelikož jsem zze všech stran varována, že na mě stejně hodí bobek, tak nějak nemám odvahu, to zkoušet.

Peti - Na roční jsem jí podepsala papír, že jsme odmítli očkovat hexou. Říkala, že to bude hlásit v roce a půl na sociálku (já v tom pořád nemám 100% jasno, ale pochopila jsem že j to zřejmě bráno jako zanedbání péče, ačkoliv jinak se na prohlídku dostavuješ apod.) Hlášením mě samo strašila už od třech měsíců - že prý v roce. Ale když viděla, že o tom něco vím, přiznala, že povinnost má až v roce a půl.

April - poranit se samozřejmě může dříve, ale předpokládám, že až do "frajerského věku" budu mít dítě pod kontrolou já, tudíž budu všechna poranění monitorovat, desinfikovat a jinak řádně se o ně starat wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#330 5. 11. 2010 2:44

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Dita.L napsal(a):

Def, preockovat me nenechali, asi si mysleli, ze ve Fr se nakazit nemuzu. Ted jsi mi normalne nahnala strach. Jenom na deset let? Ja myslela, ze je to dozivotne va va

Riziko nakazy je v soucasne dobe minimalni, protoze je vetsina deti v okoli ockovanych, ale myslela jsi treba na budoucnost? Co kdyz se vsechny ty nemoci, proti kterym se ockovani zavedlo znovu rozsiri? Treba proti cernym nestovicim zadna lecba neexistuje. Ona neexistuje ani proti planym nestovicim, ale ty cerne jsou bohuzel smrtelne. Stejnou bilanci ma i zaskrt a ta detska obrna nechava hrozne deformace nohou a rukou, ktere se taky nicim lecit nedaji. Co kdyz za 20 nebo 30 let onemocni necim takovym deti nasich deti, protoze se zrusilo ockovani? To se prece muze stat.

Dito, ja jsem cetla, ze se to sleduje asi 60 let a 50% lidi tim ockovanim zustalo i po tech 60ti letech chraneno.

Jak spolehlivě chrání očkování proti tuberkulóze?

Bohužel výsledky klinických studií, které hodnotily ochranný účinek tohoto očkování, nejsou vždy konzistentní. Přesto z epidemiologického hlediska toto očkování skutečně funguje a chrání. Odhady dosahují až 95% protektivního účinku vůči těžkým formám tuberkulózy. Díky vysoké proočkovanosti naší populace chrání očkování skoro 93 % dětí mladších 13 let a 81 % populace starší 13 let.
Je pravda, že podobně jako jiné očkování, také ochrana vyvolaná tímto očkování není celoživotní a s věkem klesá. Nejdelší 60leté sledování potvrdilo minimálně 50% účinek, tzn. alespoň polovina očkovaných osob zůstala vůči tuberkulóze chráněna.

Def, ja ti nevim, ale s tim, jak k nam cim dal vic proudi lide z vychodu, kde ockovani neni tolik rozsireno a hodne z nich je nositely prave tech u nas vymycenych nemoci, ja bych se spis bala neockovat nez ockovat. A prijde mi pro imunitu detatka snesitelnejsi ockovani, nez pak tyhle - snad neprehanim, kdyz reknu - smrtelne nemoci.

Ja vim, ze ockovani taky neni koser, ale to s tim stredovekem to tu nekdo napsal hezky - tenkrat byla bida a spina a nemoci jen kvetly a zemrelo na nemoci statisice lidi. Myslim, ze ockovani ma na jejich vymyceni nemaly podil.

Není tady

#331 5. 11. 2010 8:42

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Příměr o středověku je krásným strašákem, to uznávám. Ale znova opakuju, že se prostě nejde vrátit. Se systémem hygieny, likvidace odpadků, péčí o nemocné, infikované a likvidacé lékařského materiálu se prostě nemůže opakovat středověk a jeho podmínky. To nejde.
Já nepopírám určitý vliv očkování na potlačení (rozhodně bych nepoužila vymýcení) nemocí. Jen dodávám, že ty nemoci byly na ústupu i díky zlepšující se hygieně, výživě a životním podmínkám.

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA

Není tady

#332 5. 11. 2010 11:29

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Def, mas pravdu, ale me strasi prave to, ze to tak neni vsude a z tech chudsich zemi k nam proudi dost lidi. Taky si nemyslim, ze se bude stredovek opakovat, nicmene nektere nemoci se u nas mohou zacit (treba v nevelke mire) opet sirit.

Není tady

#333 5. 11. 2010 12:11

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥

Definitiv napsal(a):

Příměr o středověku je krásným strašákem, to uznávám. Ale znova opakuju, že se prostě nejde vrátit. Se systémem hygieny, likvidace odpadků, péčí o nemocné, infikované a likvidacé lékařského materiálu se prostě nemůže opakovat středověk a jeho podmínky. To nejde.

To skutocne nejde. Nas totiz caka doba omnoho horsia... Zlaty stredovek. sad
Kym v stredoveku by stacilo na znizenie umrtnosti zlepsenie hygienickych pomerov a ostatne vyssie uvedene, v blizkej buducnosti nam toto rozhodne stacit nebude. Rezistencia na lieky a zmutovane mikroorganizmy nam nic nedaruju -  zmlsane dezinfekcnymi a cistiacimi prostriedkami, antibiotikami atd. nam daju jasne najavo, kto je tu panom...  Ja osobne to teda nevidim take jednoduche, naopak - hrozim sa toho, co bude za par rokov...

Pri citani statistik o zvysovani vyskytu ochoreni, ktore este donedavna klesali, ma vizia neexistujucej spolahlivej liecby v buducnosti vobec neukludnuje, prave naopak.

Není tady

#334 5. 11. 2010 13:04

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sillwan napsal(a):

Definitiv napsal(a):

To skutocne nejde. Nas totiz caka doba omnoho horsia... Zlaty stredovek. sad
Kym v stredoveku by stacilo na znizenie umrtnosti zlepsenie hygienickych pomerov a ostatne vyssie uvedene, v blizkej buducnosti nam toto rozhodne stacit nebude. Rezistencia na lieky a zmutovane mikroorganizmy nam nic nedaruju -  zmlsane dezinfekcnymi a cistiacimi prostriedkami, antibiotikami atd. nam daju jasne najavo, kto je tu panom...  Ja osobne to teda nevidim take jednoduche, naopak - hrozim sa toho, co bude za par rokov...

Pri citani statistik o zvysovani vyskytu ochoreni, ktore este donedavna klesali, ma vizia neexistujucej spolahlivej liecby v buducnosti vobec neukludnuje, prave naopak.

Ano ano, pak právě přichází na řadu otázka, co vlastně s tím očkováním, když ani tolik nechrání. A v případě že dojde k vymýcení jedné nemoci, na její místo se sápe jiná, taková, ktrou léčit neumíme či která je vůči láčbě rezistentní. Jestli ono pak není lepší popasovat se s černým kašlem. (to prosím berte jako lehce nadnesenou myšlenku).

Jinak jak to čtu po sobě - svým příspěvkem jsem nechtěla říct, že máme všechno vyřešeno díky vodě, jídlu a lékům. To vůbec. Jen jsem vbypichovala důvody, proč už to nikdy nemůže být jako ve středověku. Že může být i hůř je vcelku možné. Jen to bude z jiných důvodů.

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#335 5. 11. 2010 13:35

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥

Def, ono nam asi ani nic ine nezostane, len sa s tymi chorobami popasovat... Pretoze ak ockovanie nechrani na 100%, ako ze nechrani a kauzalna liecba nebude mozna, nebudeme mat na vyber. Ze bude horsie nie je ziadna sci-fi vizia ani ekvivalent dalekej buducnosti, v skutocnosti uz "nove" rezistentne bakterie su.

A v suvislosti s ockovanim si nemyslim, ze jeho uloha je ochranovat na 100% pred ochorenim samotnym, ja vidim jeho ulohu v ulahceni boja vlastneho imunitneho systemu, zmiernovani priebehu a komplikacii. Myslim si, ze skor nez zavrhnut ockovanie ako take by mala viest cesta v hladani setrnejsich vakcin. Neziaduce reakcie vzdy boli a budu, bohuzial na prirodu a jej nevyspytatelne reakcie sme a budeme vzdy kratki.

Niet lieku bez neziaduceho ucinku - staci si precitat pribalovy letak obycajnych kvapiek do nosa... predpokladam, ze drtiva vacsina z nas ich uz musela pouzit.

Není tady

#336 5. 11. 2010 17:36

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Definitiv napsal(a):

To jde, stačí nějaká mimořádná událost, která ochromí fungování společnosti. Krize v Praze v souvislosti s povodněma v r. 2002 byla krátkodobá, ale v zásadě dost odstrašující, to jsme najednou koukali, že jsme se vzbudili a nefungovalo nic! A všechno hnilo, rozkládalo se a krysy měly pré. Ještě by mě zajímaly nějaký zpětný výstupy od MZ, co se týká nemocí v důsledku těch povodní, protože co si tak pamatuju, tak nebylo dost vakcín myslím na žloutenku, tehdy jsem detaily tolik nehltala, ale vzpomínám si, že nedostupnost nějaký vakcíny byl důvod, proč jsem nešla pomáhat přímo do terénu (naše firma byla pod vodou, ale tehdy právě někdo z hygieny selektoval zájemce z řad dobrovolníků a kdo neměl očkování, nešel).

A jinak třeba v Palermu nebo Neapoli není ani kalamitní situace, tam prostě radnice nezvládla včas vyřešit likvidaci odpadků, skládky se naplnily a nazdar bazar - není to kam ukládat, tak se to nebude ani svážet - na ulicích tlely hromady odpadků a lidi je pak radši zapalovali a ta situace se periodicky opakuje... to už mi středověk trochu připomíná skurt

Není tady

#337 5. 11. 2010 17:42

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Definitiv napsal(a):

Peti - Na roční jsem jí podepsala papír, že jsme odmítli očkovat hexou. Říkala, že to bude hlásit v roce a půl na sociálku (já v tom pořád nemám 100% jasno, ale pochopila jsem že j to zřejmě bráno jako zanedbání péče, ačkoliv jinak se na prohlídku dostavuješ apod.) Hlášením mě samo strašila už od třech měsíců - že prý v roce. Ale když viděla, že o tom něco vím, přiznala, že povinnost má až v roce a půl.

hm, fakt je, že já bych takovou doktorku asi vyměnila, protože by mě to prostě z principu naprdlo.

Definitiv napsal(a):

Fidorko - spíš co máme lol máme akorát TBC z porodnice, jinak dalšího nic. Jáčím víc do toho zabředávám, tím horší to cítím. Když už se mi zdá, že jsem došla k nějakýmu orzumnýmu kompromisu, tak zjistím, že u nás není monovakcína a nikdo mi jí nepíchne, když si jí seženu a podobný špeky. Přiznávám, že na centrum v Motole jsem se ještě neobrátila, jelikož jsem zze všech stran varována, že na mě stejně hodí bobek, tak nějak nemám odvahu, to zkoušet.

No a jak to máte s Maty? Jste hodně mezi lidma? Mezi dětma? Jaký je riziko, kterýmu se vystavujete? Já vidím rozdíl v tom vychovávat dítě mimo město a mimo velký množství lidi, tam vidím trochu zbytečný panikařit a očkovat dítě v nejranějším věku proti něčemu s čím se zatím dostane do kontaktu jen na fotce nebo na netu.
U dítěte se kterým se pravidelně jezdívá MHD, chodí do heren, na kroužky nebo plavání s dalšíma dětma atd. tam ten smysl vidím. Samuel dostal třeba toho  rotavira v herně, do který jsme navíc jeli metrem, aby měl umocněnej zážitek (to měl, chudák roll). Celkově všechno co měl, měl z Prahy, na chalupě ještě nic nechytil, kupodivu wink

Upravil(a) Fidorka (5. 11. 2010 17:58)

Není tady

#338 5. 11. 2010 18:23

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Fidorka napsal(a):

Definitiv napsal(a):

To jde, stačí nějaká mimořádná událost, která ochromí fungování společnosti. Krize v Praze v souvislosti s povodněma v r. 2002 byla krátkodobá, ale v zásadě dost odstrašující, to jsme najednou koukali, že jsme se vzbudili a nefungovalo nic! A všechno hnilo, rozkládalo se a krysy měly pré. Ještě by mě zajímaly nějaký zpětný výstupy od MZ, co se týká nemocí v důsledku těch povodní, protože co si tak pamatuju, tak nebylo dost vakcín myslím na žloutenku, tehdy jsem detaily tolik nehltala, ale vzpomínám si, že nedostupnost nějaký vakcíny byl důvod, proč jsem nešla pomáhat přímo do terénu (naše firma byla pod vodou, ale tehdy právě někdo z hygieny selektoval zájemce z řad dobrovolníků a kdo neměl očkování, nešel).

A jinak třeba v Palermu nebo Neapoli není ani kalamitní situace, tam prostě radnice nezvládla včas vyřešit likvidaci odpadků, skládky se naplnily a nazdar bazar - není to kam ukládat, tak se to nebude ani svážet - na ulicích tlely hromady odpadků a lidi je pak radši zapalovali a ta situace se periodicky opakuje... to už mi středověk trochu připomíná skurt

Tak takovahle situace nastala pred dvema tydny ve Fr, kvuli stavce o duchodovou reformu stavkovali popelari a nesbirali odpadky skoro tri tydny. roll
a i kdyby se to uz ani tu, ani v Praze nikdy neopakovalo, napriklad v Indii (at nejezdime tak daleko ) se toto deje bezne a my tady v evrope podlehame mondializaci bohuzel nejenom medialni a ekonomicke  ale i emigracni a imigracni.

Mimochodem, nedavno jsem sledovala v televizi dokument o vztekline. Vsichni vime, ze nejde lecit a ze clovek umira dlouho a v hroznych krecich. Prave v Indii maji az 7 pripadu denne, maji zvlastni centra kam zaviraji vzteklinou nemocne a i zvlastni centra, kam chodi lide (i deti ! ) pokousani poulicnim psem. Tech lidi je denne az 250 !!! Jedinou zachranou pro ne je prave vakcina naockovana 48 hodin po kousnuti. Nic jineho pro ne neexistuje.

Saku, diky za info o tubere

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#339 5. 11. 2010 19:13

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Fidorko - ano, určité výpadky možné jsou, ale rozhodně bych to negeneralizovala, že bysme se oparvdu mohly do středověku dostat. I kdyby přišla nějaká katastrofická rána, tak se znalostma jaké jsou k dispozici už to nemůže být jako před 400 lety. už jen tím, že víme, co nemoci způsobuje a podobně.

My to máme príma. Mezi lidi chodíme přiměřeně, do Prahy jezdíme taky přiměřeně (zhruba jednou týdně). Matylda je víceméně pořád plně kojená a neměla ještě ani jednu rýmu (přestože se stýká s lehce usoplenými bratranci roll). Riziko u nás vidím minimální.

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#340 6. 11. 2010 9:43

bambi
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VS

a

Upravil(a) bambi (17. 10. 2013 18:58)

http://www.tickerclub.com/cache/b7c33e7705.png

http://www.tickerclub.com/cache/a27906d04c.png

Není tady

#341 6. 11. 2010 9:47

bambi
♥♥♥♥♥♥-

a

Upravil(a) bambi (17. 10. 2013 18:58)

Není tady

#342 6. 11. 2010 19:28

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Bambi, zrovna očkování proti tetanu považuji za důležité i pro své miminko, protože se k němu často dostane kotě, ale moc se mi nezdá tvůj názor, že to co jsi od růže trnu chytnula do prstu byl tetanus. Jsou možná stovky jiných původců chorob. Jinak o tetanu jsem četla v knize z prostředí misijní nemocnice v Africe a ten popis choroby byl hrůzný.

Trochu mě nadzvedlo, jak zlehčuješ 2 úmrtí a reakce miminek na očkování TBC. Stačí očkovat později a umírat se na to nebude.

Upravil(a) eva4444 (6. 11. 2010 19:40)

Není tady

#343 6. 11. 2010 20:25

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Bambi, já psala, že zemřely dvě děti na černý kašel, protože nemohly být očkováný kvůli vedlejším účinkům z očkování TBC, je mnohem pravděpodobnější, že miminko chytně černý kašel než tuberu. Trvám na tom, že je důležitělší očkovat proti nemu než proti TBC. Teda pro mě. A vůbec očkovat 4denní miminko mi přijde pořád dost hrozný. Ale v tom jsem citově interesovaná, protože moje miminko v době očkování proti TBC už bojovalo se závažnou infekcí,

Upravil(a) mag (6. 11. 2010 20:27)

Není tady

#344 7. 11. 2010 2:02

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

V Japonsku se, jak uz jem psala, ockuje TBC az ve 4 mesicich. Je to vlastne uplne prvni ockovani, kterym si miminko projde. V porodnici se nic neockuje.

Není tady

#345 7. 11. 2010 12:46

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Sakuro, je v Japonsku hodně přistěhovalců z ostatních chudých asijských zemí? To by docela potřebu včasného očkování vysvětlovalo. Jinak si to vysvětlit nedovedu, proč zrovna očkování proti TBC dávají jako první.

Není tady

#346 7. 11. 2010 15:43

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

bambi napsal(a):

No teda, diskuze hezky jede, sotva stíhám sledovat....

zaujalo mě, co psala SILLWAN:
"Kym v stredoveku by stacilo na znizenie umrtnosti zlepsenie hygienickych pomerov a ostatne vyssie uvedene, v blizkej buducnosti nam toto rozhodne stacit nebude. Rezistencia na lieky a zmutovane mikroorganizmy nam nic nedaruju -  zmlsane dezinfekcnymi a cistiacimi prostriedkami, antibiotikami atd. nam daju jasne najavo, kto je tu panom...  Ja osobne to teda nevidim take jednoduche, naopak - hrozim sa toho, co bude za par rokov... "

Ráda bych k tomu doplnila, že mutování nemocí značně napomáhají právě neočkovaní jedinci --- očkovaní nemoc zvládnou a dál nic nešíří... ale v neočkovaných jedincích, kteří se s nemocí perou bůhvíjak dlouho, se nemoc dál rozvíjí a mutuje.

Definitiv:
(doufám že ti je jasné, že diskutuju - nekamenuju. (jenom doufám že žiješ hodně daleko ode mně))
Píšeš že bys chtěla ukázat toho dobráka, kterému jde o zdraví kolektivu. To mě fakt ale dostalo. Přece by nám všem mělo jít o to, aby lidi v našem okolí byli zdraví???? nežijeme na pustém ostrově... očkování právě nejlíp funguje, když je proočkovaná velká část populace..

Jo a píšeš že se bojíš vedlejších účinků očkování.... a jaké vedlejší účinky mají léky, které se podávají proti daným nemocem - myslíš že to jsou neškodné bylinky? takové antituberika jsou moooc pěkné kašičky.
Mimochodem na světě je každý třetí člověk nositelem TBC. ročně na to umře 30 milionů lidí. (Zdroj: 21.století. považuju za důvěryhodný) Statistiku na vedlejší účinky očkování neznám - ale jestli tu někdo psal, že na vážné vedlejší účinky očkování u nás umřou 2 děti ročně, tak pardon, ale to je směšné srovnání. Zvlášť pro mě, když mi na TBC umřela babička a vím, jak vypadala ta léčba.

Ad tetanus - víte jak ta nemoc vypadá a čím se léči? jaké vedlejší účinky má ta léčba??
Já sama jsem tetanus v ruce měla několikrát - stačí se píchnout o ten správný (nakažený) trn růže. projevilo se to u mně tím, že mě asi 5 dní bolel ten prst a byl horký. Jsem očkovaná (přeočkování si hlídám), takže to bylo celé.
Jak se to léčí u neočkovaných lidí, to fakt netuším... Definitiv jistě zná ty léky a jejich vedlejší účinky? Nechala bys je dát dítěti?

Mílá Bambi, jen si klidně kamenuj, určitě žiješ daleko, takže sem bacil, natož kámen nedolétne.
Teď mi pověz - máš děti? A upřednostnila bys zdraví sousedního Pepíčka před svým dítětem? Vážně?

Já jsem pro zdraví kolektivu, ráda bych, aby byly všichni happy a podobně, ale rozhodně ne ve chvíli, pokud to má ohrozit zdraví moje, nebo mýho dítěte. To sorry, ale tady končí každá sranda. Jestli mi zkusíš tvrdit, že svoje dítě ráda vystavíš riziku jen proto, aby ostatní byly zdravější, tak si bohužel budu muset klepat na hlavu.

Ke zbylým věcem - ne nevím, nevím nic, jsem slintající idiot, který si v módním časopise přečetl, že je teď supermódní neočkovat a na základě toho se rozhodl. roll Na tohle už prostě nemá cenu odpovídat.

A ad tvůj tetansu - tomu se mi vážně nehce věřit. několikrát jsi měla tetanus v ruce? Byla jsi s tím u doktora? Na základě čeho diagnostikoval tetanus?

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#347 7. 11. 2010 20:30

PetraP
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Čechy

eva4444 napsal(a):

Sakuro, je v Japonsku hodně přistěhovalců z ostatních chudých asijských zemí? To by docela potřebu včasného očkování vysvětlovalo. Jinak si to vysvětlit nedovedu, proč zrovna očkování proti TBC dávají jako první.

Evi u nás se TBC očkuje (očkovalo) už ve 4 dnech ještě v prodnici. V Japonsku, jak píše Sakura, až ve 4 měsících wink

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lf3dz62ty.png

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/r/rhmcv1xd8.png

Není tady

#348 7. 11. 2010 21:44

bambi
♥♥♥♥♥♥-

a

Upravil(a) bambi (17. 10. 2013 18:59)

Není tady

#349 7. 11. 2010 21:48

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Bambi, a babička nebyla očkovaná? Nebo byla a chytnula jiný kmen TBC, proti kterému očkování nefunguje?

Nevíte někdo, očkování proti TBC, teď když je teď dobrovolné, bude zdarma nebo za poplatek?
Teda za pár let, že bych očkovat nechala, než pojedeme na dovolenou do nějaké chudé země.

No a čím víc o očkování čtu, tak se asi stávám radikálnější proti.
Hexu už malá má jako jediné očkování, ale do dalšího nejdu alespoň do 2 let...

Náhodou jsem našla, jak může vypadat reakce na očkování proti Hepatitidě B, pokud neumíte anglicky, nechte jen běžet obrázky (ale upozorňuji, že je to drsné, a fakt to ovlivnilo můj názor i na hexu...).
http://iansvoice.org/default.aspx

Upravil(a) eva4444 (7. 11. 2010 22:05)

Není tady

#350 8. 11. 2010 1:46

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Evi, na obrazky jsem koukla a je to hrozny...a moc smutny. Nastesti na hepatitidu se v Japonsku povinne neockuje, vubec povinneho ockovani je malo. A jak tak koukam, do nepovinneho nepujdu ani nahodou!! Tchyne at se stavi treba na hlavu, jsou to moje deti! Nikdy nemuzeme vedet, jestli nastane nejaka alergicka rekce, nebo ne. Ockovani neni zadna legrace, jak si tchyne mozna mysli. Naockuju povinne, ale tim to konci.

Jak jsi se, Evi, ptala na TBC, tak netusim proc TBC se ockuje jako prvni, pristehovalcu je tu prave malo, protoze Japonsko bylo dlouho uzavrene pred svetem, navic ho izoluje to, ze je to ostrovni zeme a pristehovalectvi se dost prisne kontroluje na letistich.

Def, jak jsi psala o tech 2 letech pro TBC v Japonsku, tak jsem ted na to taky  narazila na nejake anglicky psane strance. Je mozne, ze to tak driv bylo. Vubec v Japonsku bylo veskere ockovani posunuto az po druhem roce zivota. Az ted se to zacalo zkracovat. Uz chapu, proc me tchyne "nechce dovolovat" chodit s malou moc ven. Miminka tu jsou vlastne dlouho "nechranena".

Upravil(a) Sakura (8. 11. 2010 2:00)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí