18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jak se stavíte k plonému očkování dětí? Něco k zamylení třebas tady www.rozalio.cz Dalí odkazy ráda uvítám.
Já v poporodním zmatení nechala Maty jetě v porodnici naočkovat proti TBC. Teď se nám blíí prohlídka (jdeme tento týden) a s ní i očkování, tak jsem se o to začala trochu zajímat. A spousta věcí mě okovala
Jsem rozhodnutá e očkování tento týden neproběhne, ne dokud si nenastuduju vechno, abych si dokázala vytvořit vlastní názor.
Děsí mě hrozba autoimunitních poruch, velkých reakcí na hexu a spousta dalího. Tohle téma tedy zakládám jako shromaditě názorů na ploné očkování, a třebas i jako sbírku odkazů na dalí diskuze a témata, kde je mono dozvědět se víc. Snad mi to pomůe utřídit si názor.
Díky vem za příspěvky...
EDIT: sekla sjem se, k Dr jdeme a 25.1.09 - jupí, mám dost času na nasávání informací
ODKAZY:
Sdruení Rozalio
Milenčin očkovací příběh
Článek od Angeliky Kogel-Schauz
Postřehy znepokojeného rodiče o očkování malých dětí
Článek Jany Mihovičové
Zuzajda o odloení očkování proti TBC
Zajímavé video o očkování
O přednáce Dr, Viery Scheibner a následná diskuze
Diskuze na rodině
Kampaně za pravdu v medicíně SK
Očkování aneb Posvátnost lidské krve
Respekt, Ctirad Oráč
Leták Infarix Hib hezké neádoucí účinky
Férová nemocnice - očkování
Česká pneumologická a ftizeologická společnost info ohledně TBC
ODKAZY V AJ:
Vaccines injured instead of protect
VAERS Request USA Databáze k oočkoacími komplikacemi - nutno brát v potaz, e hláeno je cca pouze 20% případů
Výskyt otevřené TBC ve světě
Upravil(a) Definitiv (10. 1. 2010 13:27)
Není tady
Naprosto chápu, e Tě překvapily negativní účinky očkování, např. Hexy, která je údajně etrnějí apod.
Já jsem nechala obě děti očkovat dle běného očkovacího kalendáře. Nemáme v rodině ádné velké zdravotní potíe, jako jsou poruchy imunity, alergie, atd. Naopak pokud si nenechá dítě očkovat, tak se připrav na "masá" jakéhokoliv lékaře, se kterým se s Maty sejde. Maty Ti nepřijmou do jeslí, kolky, vude musí od Mudr. dokládat, e je dítko očkované. Moná je rozumné, odloit očkování na dobu okolo 3 roku. Pokud máte v rodině, event. by Matynka onemocněla atop. ekzémem bývá tohle řeení často pediatry navrhováno.
Nadstandartní očkování vnímám jako akci farmaceutických firem. Poté, co se začlenila Hexa do běného očkování, začala reklama bláznit matky s pneumokokama, klíaty a tak... Prostě nějak vydělávat chtějí a umí to prodat
A očkování na chřipku, nejlépe na prasečí je kapitola sama pro sebe
Upravil(a) Gia (2. 1. 2010 18:36)
Není tady
Gio - díkes za reakci etrnost Hexy se mi po prostudování spousty článků, diskuzí a několika studiích, zdá značně diskutabilní Take zatím si stojím za jejím odmítnutí. O nadstandartním očkování neuvauji vůbec, prasečí chřipku nevyjímaje, z toho mě jímá hrůza (skvalen jako médium a podobně ).
Masá od doktorů očekávám solidní, zatím zaujímám přístup ve stylu "očkovat budeme, ale později". Do jeslí natěstí nepůjde, kolku bych chtěla jen kvůli kolektivu. Ale vím e to bude stranej nátlak a tak tu hledám podporu, argumenty....
Není tady
Defi jsem ráda, e jsi tohle vlákno zaloila. S očkováním jsem na tom stejně, jako ty. A navíc já sama mám imunitní problémy a ádné očkování ani mít nesmím, bo bych nemoc okamitě chytla. A u prcka nevím, jak on je na tom.
Taky začínám tudovat a hledat a určitě budu čekat na pozdějí věk, abycj si byla dostatečně jistá, e malej očkování zvládne.
Cokoliv najdu, dám sem.
Není tady
Def - drím Ti palce Postoj očkovat později (pokud si člověk není jistý), je v dnení době docela přijímán.
Mám kamarády, kteří odmítli i TBC, holčičce u bude půl roku, ale dlouho jsme se neviděli, take nevím, jestli ji nakonec naočkovat dali nebo ne... Ale tam u nich byl silný vliv karlínského A-centra...
Není tady
Upravil(a) baobab (2. 9. 2011 13:24)
Není tady
Def - páč máme v irí rodině selhání ledvin kvůli očko, docela pečlivě jsem to studovala. A dola jsem k závěru, e to nejrizikovějí očko je právě TBC v nemocnici. Jene bez toho nás nechtěli propustit. Tak jsem podlehla. Pak jsem to probírala s manelem. Protoe i on je rodič. Zvolili jsme očko - jen základ (hexu, u starí jsme platili) plus meningokoka, který je tady v okolí častý. A vdy jsem si hlídala, aby děti neměly ani rýmu, teplotu, aby byly zdravé. Obě holky očko zvládly více méně bez problémů a velkých reakcí. Je to obrovské dilema, dát nebo nedat očkovat. POdle mě je také velmi důleité, aby se dítko dostalo do styku s různými bakteriemi a viry. Aby se mu do tří let opravdu zaktivizoval imunitní systém. Aby mu nevadila běná pína, hlína, písek. Pravda holubí a zvířecí trus jsem hlídala A základní hygienické návyky taky. HOdně těstí v úvahách.
Není tady
Defi, povinný očkováni jako je TBC, hexa a dali odmitnout nelze - tedy bez následků nelze.. Jak u psala Gia, nevezmou ji do kolky atd., dál ale nesplnění očkovací povinnosti (pokud se nejedná o stanovenou výjimku) je podle zákona o přestupcích řeeno jako přestupek na úseku zdravotnictví. Přestupkové řízení probíhá před hygienickou stanicí, co je orgán ochrany veřejného zdraví, a v rámci něj je moný uloit rodičům pokutu a do výe 10.000 Kč, nebo do výe 4.000 ve zkráceném příkazním řízení. Jako sankci je sice moný uloit i napomenutí, hygienický stanice se ale převáně omezují jen na udělování pokut, a to kadýmu rodiči zvlá.
Pokud jde o odloení hexavakcíny, tak je to OK a to nejdéle tak, aby čtvrtá dávka hexavakcíny proběhla v 18. měsíci věku dítěte, třetí dávka ve 12. měsíci dítěte, druhá v 11. a první v 10. měsíci věku ivota dítěte.
Jinak pokud jde o hexu,mělo by být moný na tvoji ádost nechat naočkovat nemoci jednotlivě. Pokud jde o úhradu takovýho očkováni, zákon situaci, kdy se rodiče rozhodnou pro alternativní vakcínu sami bez lékařský indikace neupravuje, a v praxi se poaduje po rodičích úhrada plný ceny za jiné ne státem hrazené vakcíny..
Téma očkování je moje "noční můra" u měsíce a pořád jetě nejsem definitivně rozhodnutá, jak naloit s pnemumokokama.. Nejsem zastánce naočkování spolu s hexou..Take zatím odkládáme na neurčito... Moná provdy..
Tak tolik moje troka do mlýna, no kdyby tě něco napadlo, jsem tu a mám toho k očkování nastudováno opravdu dost
Hodně těstí při rozhodování!
Není tady
Tak já děti nechám očkovat pouze tím, co je povinné a ádné očkování navíc dávat nebudeme. Navíc ani moje doktorka není pro jakékoliv očkování nad rámec povinného očkování. Nějak mě ani nenapadlo přemýlet nad odmítnutím povinního očkování, jednak hrozí nějaké tahanice a jednak by mě to asi pěkně hlodalo, kdyby se náhodou něco stalo.
Take asi zlatá střední cesta.
potvurkapodivna napsal(a):
Tak já děti nechám očkovat pouze tím, co je povinné a ádné očkování navíc dávat nebudeme. Navíc ani moje doktorka není pro jakékoliv očkování nad rámec povinného očkování. Nějak mě ani nenapadlo přemýlet nad odmítnutím povinního očkování, jednak hrozí nějaké tahanice a jednak by mě to asi pěkně hlodalo, kdyby se náhodou něco stalo.
Take asi zlatá střední cesta.
tak přesně takhle to cítím i já, nikdy jsem ani neuvaovala, e by to mělo být jinak, ty nervy by za to opravdu nestály.
Jediné očkování nad kterým ted váhám je pneumokok, ale nae paní doktorka chce očkovat spolu s hexa, co se mi moc nelíbi, tak nevim....
Není tady
Ahoj,
uvauji podobně, s největí pravděpodobností půjdme jen do povinných očkování, nic dalího zatím dávat nebudeme. Jinak jsem četla, e nelze odmítnout povinné očkování, resp. jsou s tím tahanice s hygienou, jak píe Lulana.
Take prozatím jdme jen do toho, co je povinný.
Není tady
tak já nechala ockovat povinnymi ockovanimi, ale navic jsem nedavala nic. a nevim zda nekdy dam. Hexu jsme nesly dobre, nevedela jsem o tom. samozrejme trivivac byl maso, ale jde o to ze je to ziva vakcina a tak se projevily ruzne priznaky(danych nemoci), podruhe mame mit priorix, tak uvidime.
Nestudovala jesm to nikdy do detailu, proc nedavat alespon ta dana ockovani, takze nemohu moc diskutovat, zda je to dobre nebo ne.
Není tady
Díky vem za reakce.
Jak napsala na začátku PetraP, e nesmí být očkovaná, jeliko by nemoc okmitě chytla, tak to je třebas jeden z důvodů, proč chci očkování odloit. Miminko se na tohle vyetřit nedá, dokud mu není jeden rok (doufám, e to nepletu), take mi přijde jako velký risk, něco mu napíchat a doufat, e zrovna nae imuno bude v pořádku a ni se mu nerozjede.
Ohledně odmítnutí - já to beru tak, e odmítnou lze, jeliko očkování je doborvolné, nikdo Vám nemůe naočkovat dítě bez Vaeho souhlasu. Kdyby to tak bylo, tak by nebylo co řei, přijeli by k nám benga a dítě by naočkovali, i kdybychom se na hlavu stavěli. Ale tak to není. Nae Dr. nás můe prásknout na hygienu, která nám násedně udělí pokutu a nastanou soudní tahanice.
Zároveň z toho vyplývá, e pokud dáte dítě naočkovat, berete na sebe vekerá poočkovací rizika a pokud dojde např. k otoku mozku a následnému trvalému pokození, nikde se ničeho nedovoláte, protoe jste dali souhlas
Hexa - jsem zásadně proti očkování Hexou, věřím, e existuje etrnějí forma očkování (zaprvé odloená a zadruhé jiná vakcína), musím to jen pořádně prostudovat, abych neplácala nesmysly
Potvurko - no, to je právě to buď a nebo Z mého pohledu ej větina nemocí, proti kterým se očkuje jednak natolik minimalizovaná, e riziko nakaení je malé a potom, jsou to v dnení době nemoci léčitelné. Pořád mi z toho tak nějak vychází, e dítko má anci zvládnout dávivý kael mnohem lépe (například ve třech letech) ne zvládnout dávivý kael plus dalích pět nemocí v hexe ve věku tří měsíců Ne, prostě mě to děsí
ivou vkcínou bych neočkovala vůbec
Není tady
Daka napsal(a):
potvurkapodivna napsal(a):
Take asi zlatá střední cesta.tak přesně takhle to cítím i já, nikdy jsem ani neuvaovala, e by to mělo být jinak, ty nervy by za to opravdu nestály.
Jediné očkování nad kterým ted váhám je pneumokok, ale nae paní doktorka chce očkovat spolu s hexa, co se mi moc nelíbi, tak nevim....
Taky mě nikdy nenapadlo přemýlet nad odmítnutím povinného očkování...
Volitelná očkování zatím nemá, a asi ani mít nebude. Jediné nad čím bych snad přemýlela je loutenka A, ale uvidíme ...
Na očkování nebyla zatím nikdy ádná reakce, ani na hexy, ani na triviac.
My jsme očkování TBC měli v porodnici a hojilo se mu to hodně dlouho, první hexu jsme dostali a v 7 měsích, teď v lednu jdeme na poslední.
Povinné očkování je prostě povinné, u ten název to říká jasně, pokud jsi rozhodnutá nenechat svoje dítko očkovat vůbec, tak to bych neriskla (nehlědě na to, e tě budou popotahovat naprosto vude, bude mít záznam na sociálce a u to s tebou pojede, pokuta a tak, za tu ostudu by mi to nestálo). Myslím, e to povinné by právě mělo mít, nic navíc taky dávat nebudu. Jednak my jsme byli očkovaní pouze tím, co bylo povinné a taky jsme přeili ve zdraví. I kdy dnes se na to koukám taky jinak, protoe kdy jsme měli salmonelozu, tak doktoři nejdřív tipovali rotaviry a proti těm se dá očkovat, ale snad do 6ti týdnů, co my jsme kvůli očkování TBC nestihli, teď bych ho určitě dala. Proti klíatům očkovat budu dávat, ale a bude starí, přeci jen jezdíme na chalupu, kde je výskyt těhle potvor dost velkej.
Dalí věc je, e třeba černej kael se opět rozjídí v celé ČR - díky přistěhovalcům a pak dej své dítko do kolektivu ostatních dětí, které ten kael mají a ty nebude mít svojí ratolest proti černýmu kali očkovanou, bude si to vyčítat, e jsi to neudělala. Prostě musí se rozhodnout sama, ale já jsem pro povinné očkování.
Není tady
Já jsem také moc neřeila, zda očkovat či neočkovat povinné vakcíny. Myslím, e případné tahanice za to nestojí.
Nehledě na to, e tyto nemoci se nyní nevyskytují právě kvůli plonému očkování. Myslím, e pokud by se rozhodlo velké mnoství lidí neočkovat, nemoci by se jistě znovu rozířily. Třeba ne vechny, ale např. černý kael, loutenka a TBC určitě. A nevím, zda by malé dítě bylo schopno i pod léčbou tyto nemoci ve zdraví přestát.
Ovem je zase pravdou, e před kadým očkování trnu strachy před případnou reakcí . Asi má kadé své pro a proti.
Očkování proti TBC se hojilo o chvilku déle ne je běné, take Hexu Domík dostal a před svým půlrokem. Reakci neměl.
Z nepovinných očkování dostal Prevenar (společně s Hexou), ráda bych jetě dala očkování proti Meningokovi C, protoe se v naem okolí nyní občas vyskytl (Dr. doporučila očkování někdy po 1.roce) a před zařazením do kolektivu zvauju jetě loutenku typu A, ale to jetě promyslím.
No není to jednoduché, rozhodnout se, co je pro dítě nejlepí
Není tady
Ahoj holky, taky jsme toto téma doma hodněkrát řeili, radi jsem o tom povinném očkování nechtěla vědět ádné info, abych pak zbytečně nestresovala, kdyby něco. Natěstí Niki zvládla vechny očkování v pohodě, jen po jednom měla na zadku mení otok. Jediné, které jsme měli navíc byl proti pneumokoku (ale jen po zkuenostech kamarádky - její dcerka prodělala pneumokoka, kdy ji byli dva roky, a u 3 roky má po tom neustálé potíe - pořád záněty uí a nebo plic). Jinak jsem proti očkování chřipek, to bych se nenechala a ani malou. To ve. Jinak ná pediatr je homeopat a vyznavač alternativní medicíny, snaí se léčit vemi monými způsoby, ne třeba hned antibiotika a jediná vakcína, ke které se přiklání, je právě ta na pneumokoka.
Upravil(a) Maharishi (3. 1. 2010 13:58)
Není tady
Tak ja jsem rozhodnuta v porodnici odmitnout ockovani na TBC - chci ho dat bud v 6 tydnech na prvni prohlidce, nebo az po hexach, jak se dohodneme s doktorkou. Ze sveho okoli znam hodne pripadu, ktery TBC odmitli a pediatr jim zadne problemy nedelal, jenom se domluvili, ze to naockuji az po vsech hexach, mezi 2. a 3. rokem. Prvni dite jsem dala taky jenom ty povinny ockovani + zloutenku, a bojovali jsme s atopickym ekzemem - myslim, ze to s tim souviselo, takze se pokusim odlozit i ty hexy aspon do pul roku veku. Neockovat vubec bych si netroufla, jak pise potvurka - kdyby se neco stalo, tak by me to hlodalo.
A jeste k pneumokokovi - co vim, tak uz je to od letoska hrazeny, ale povinny to doufam neni, nebo se pletu?
Není tady
Tak vem, kterým za to ta ostuda, nebo dokonce tahanice, nestojí, doporučuji přečíst například tohle http://www.rozalio.cz/index.php?option= … Itemid=163
Jestli si tady někdo myslí, enechci naočkovat jen z trucu, nebo proto, e jem zkrátka jiná, tak věřte, e tomu tak není. Skutečně mám své důvody.
A s odputěním, věty typ "to mi nestojí za to" jsou tady pouity v takovém kontextku, e mě to zvedá ze idle.
Pro zastánce veho očkování - pročpak byste se měli bát případného rozíření nemocí, kdy jste i s vaimi dětmi proočkovaní?
---- To je jen taková úvaha, vichni určitě víme, e očkování vás před nemocíí 100% neochrání, ba dokoce e někdy ani nezpůsobí lehčí průběh onemocnění...
Není tady
Def - Tvoje poznámka "jsem jiná" mě pobavila. U se váně těím, a bude Maty 6 let a ty hodí na babinetky téma: Musím posílat své dítě do koly?. Ne, dělám si samozřejmě legraci. Take k Tvému tématu.
My necháváme očkovat základ a navíc pneumokoka. Na toho pneu jsme se informovali nezávisle u 4 lékařů, a to jak dětských, tak dospělých a vichni radili na 100%, e to je straný svinstvo, které zabíjí, take nás jen utvrdili v naem úmyslu. Já vím, e vechny ty nemoci jsou dneska léčitelný, ale pokud můu sníit riziko toho, e by to malej chytnul, tak to prostě udělám. Nechci si to jednou vyčítat. My jsme s D. tedy nijak nestonali krom základních chorob příunice, netovice, ale i tak. Myslím, e to základní očkování je proti nemocem docela závaným.
To co psaly holky jako Lulan a Verann o tom, e by Ti pak malou nevzali do kolky atd. jsem věděla. Já tedy nevím, jak ty holky, které by to odmítly, ale my chodíme do práce a Dádula bude muset do kolky. A rodiče v důchodu na hlídání nemám. Take asi tak.
Jinak si myslím, e to, jak děti nevezmou do kolky, evidence na sociálce a dalí hrůzy proto, e odmítne povinné očkování, je straná hovadina. Tohle očkování zavedli komunisti, od té doby ádná změa a tudí i postupu, kdy odmítne. Vdy je přece demokracie a je to Tvoje dítě, můe si s ním dělat co chce (samozřejmě jen ty klady).
Není tady
Def, tak si zase klidně sedni
Ty "tahanice" v mém případě nebyly myleny, jako e by mi vadilo běhání po úřadech či případně káravý pohled zdravotního personálu, to tedy opravdu ne . Pokud bych si byla jista, e tím dítěti pomůu, jsem ochotna udělat cokoliv . Myslela jsem to tak, e tím, e dítě nenechá očkovat vyčlení ho z velké části z dětského kolektivu... ve vech aktivitách, které můe s dítětem absolvovat, chtějí větinou vědět, zda je dítě očkované (plavání, cvičení, krouky, kolka...). A takto omezit dítě, se mi také nezdá úplně ideální.
Ano, článek je velice smutný a jak jsem psala, z očkování mám sama také velkou hrůzu. Jene stejnou hrůzu bych měla i pokud bych očkovat nedala, ví. Bála bych se, e zrovna tu nemoc, proti které bych mohla naočkovat, dostane . Na internetu se jistě najde také spousta případů, kdy dítě zemřelo na nějakou nemoc, proti které je dnes ji monost očkování. Prostě já osobně si nejsem jista, jaká alternativa je lepí. A proto (je to moná alibismus) to beru tak, e je to prostě povinné + promyslím doporučení Dr. na ostatní nepovinné vakcíny.
K tvé poslední poznámce. Pokud vím nikdo zde nepsal, e by měl strach o své naočkované děti, kdy část obyvatel své děti nenaočkuje. Například já jsem pouze reagovala na tvůj názor, e riziko nakaení je teď minimální. Ano to je, ale v případě, e by se teď lidé hromadně rozhodli neočkovat, mohlo by to být u pro tvé případné druhé dítě jinak...a nebo taky ne, kdo ví...
Take můj názor je, klidně očkování odloit na pozdějí věk, ale úplně vynechat určitě ne
Není tady
Jo a k tomu článku, no co říct. Najdi si třeba nějakou hrůzu o tom, jak miminko chytlo obyčejnou chřipajznu a jaké následky to udělalo. To má se vím, stát se to můe, ale nemusí. Moná řeknete, e jsem hloupá, ale já u raději článku toho typu nečtu, protoe bych se musela zbláznit.
Není tady
Pet souhlasím. Díky za to. Páč by nás Def rozcupovala. Ne, to si dělám srandu, je to názor od názoru.
Není tady
Alia napsal(a):
Jo a k tomu článku, no co říct. Najdi si třeba nějakou hrůzu o tom, jak miminko chytlo obyčejnou chřipajznu a jaké následky to udělalo. To má se vím, stát se to můe, ale nemusí. Moná řeknete, e jsem hloupá, ale já u raději článku toho typu nečtu, protoe bych se musela zbláznit.
bohuel autoři takových článků docela přehánějí a zveličují .
Upravil(a) aprill (3. 1. 2010 17:51)
Není tady