18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
vežmi sa mi páči detska izbička, psotiežka,pult, skrinka, detské motív po stenách....len nemám predstavu či to vyuijem... vdy keď prebažujete tak tam idete? pripadá mi to praktické, vetko ma na jednom mieste, ale či to tak v reále naozaj funguje...napr v noci... myslím e budem spa s dieaom sama v detskej,aby som manela neruila, u teraz dos zle spí...ale ak náhodou budeme spa v spálni, bude sa mi chcie ís v noci do vedžajej izby?
budem pov´dačná za skúsenosti mamičiek ktoré to vyuívajú,dakujem
inak, dos drahá záleitos a keď u napíete, napíte mi aj ako to funguje u vás...či máte oddelené spálne nejakú dobu. a kde kúpete? v kúpežni alebo v izbe?
Není tady
Ahoj Adrianko, tak manel spí celou dobu s náma, Tobík je hodný a kdy kvůli bolení bříka plakal, tak to bylo večer ne v noci, take v noci nepláče, teď u jen v polospánku vypije mlíko
take máme dětskou postýlku v lonici
přebalováky mám 2- teda přepalovací desku na 2 komodách, jednu v lonici a druhou v koupelně
ze začátku jsem pouívala obě, ale Tobi má citlivou kůi a parfémované ubrousky nepouívám, při kadém přebalování tedy oplachuju vodou, take teď přebaluju v koupelně , a to i v noci, Tobík se ani úplně nevzbudí
koupeme v koupelně, mám desku na vanu , na kterou dávám vaničku
a chození, kdy u se vzbudím, kdy Tobi zakňourá - tak postavím vodu na mlíko ( u nekojím), nechám převařit a dám chladit, pak jdeme přebalit, pak dodělám mlíko, nakrmím a pak dám do postýlky a spí dál
ale u kadého to bude jiné, stejně si pak uděláte svůj rituál a co sedí mě a Tobíkovi , nemusí sedět Vám
Není tady
Adrianko, my taky máme postýlku v lonici. Malej sice v noci občas pláče kvůli prdíkům, ale není to nic hrozného. V estinedělí jsem byla dost hotová a přebalovala jsem přímo v postýlce, protoe je hodně veliká.
Přebalovací pult mám v koupelně.
Teď u chodím přebalovat v noci do koupelny, protoe se nám stávaly čurací nehody a převlékat v noci postýlku není nic moc. A taky jsem přestala pouívat parfémované ubrousky, take v koupelně taky omývám vodou. A kojím v obýváku. Ze začátku jsem kojila v posteli, ale stávalo se mi, e jsem u toho usnula a pak jsem se děsila, ab sem malého nepustila nebo neudusila.
Dětský pokojíček máme a v něm je zatím klasická postel, kam chodí občas spát přítel, kdy třeba jde z hospody, tak aby nás nebudil. A nebo kdy malej hodně pláče a přítel se potřebuje vyspat, tak tam spí. Ale jinak jsme vichní v lonici. Někdy dám toti malého mezi nás na poltáře do velké postele a vichní si to moc uíváme
Není tady
Ahoj Adrian, já mám děti s postýlkou v lonici a přebalovat chodím na přebalovací pult do obýváku, kde i děti nakojím. Kdybych přebalovala v lonici, tak zbytečně budím manela a takto mi to vyhovuje
Není tady
nikto z mojich známych nemá ten prebažovací pult...o to mi ide, či je to fakt také potrebné, alebo to zvládnem na posteli prebali...nestojí to málo, tak či to naozaj vyuijem.
Není tady
Adri,já měla u dcerky přebalovací pult dělaný,je to u hodně roků,to se u nás jetě nedal koupit-a teď u mám doma kupovaný,je to super věc,vechno má při ruce-mám ten kde je zabudovaná i vanička,některé jsou bez ní Budu ho mít zase v lonici v rohu a u postele postýlku-aspoň to mám vechno krásně u sebe.take za sebe přebalovací pult-ANO
Není tady
Adri já mám přebalovací desku ( http://www.darababy.cz/zbozi/prebalovaci-deska ----mám něco podobného) , která se dá přidělat na komodu, take to není zas tak velká investice, já bych teda na posteli nepřebalovala, vzhledem k tomu, e oplachuju vodou i vzhledem k tomu, e co druhé přebalování byla nehoda, tak bych měla počůranou matraci pořád a e to schytá vdycky ne přebalovák, ale obloení v koupelně a má opravdu dost velký záběr
Není tady
Adri tak já měla postýlku v lonici, mana tam spal celou dobu s námi. Pak jsem tam měla komodu se uplíky a na něm přebalovací desku. Měla jsem tam uloené vekeré mimi oblečky, na boku komody jsem měla na háčku látkový zásobník na plenky. Nad pultem jsem měla poličku a na ní koík s hyg. potřebami. Můe se podívat ke mě na Rajče (v albu Výbavička je fotka pokojíku). Koupali jsme také v lonici (vanička byla na idlích). V koupelně by to lo patně, protoe máme rohovou vanu a vanička na ní nedrela. Kdy se Ondrovi přestalo ve vaničce líbit, tak jsem ho začala koupat ve velké vaně.
Kosmetiku jsem pouívala Seba-Med...Ondra ml citlivou kůičku...ale prvních pár týdnů jsem ho koupala v čisté vodě a přidala jsem tam troku olivového oleje z lékárny na doporučení Dr. Vlhčené ubrousky mu nevadili a papírové plenky taky ne.
Teď při druhém musíme udělat pokojík z místnosti pod lonicí, protoe z bývalé lonice má pokojík Ondra a my máme lonici v podkroví. Dám si tam nábytek po Ondrovi (v pokojíku má u svůj s velkou postelí). Kdy půjdu v noci kojit, tak jen sejdu ze schodů...nebo mana navrhoval, e bych mohla mít postýlku pro začátek v lonici, e mu to nevadí.
Pokud jde o přebalování...tak na posteli se u toho dost hrbí, protoe je nízko. Pak tě z toho akorát budou bolet záda. A věř mi, přebalovat a převlékat bude mimčo dost často. Já jsem chtěla přebalovák, který pořádně vyuiju. Tak jsem si koupila (teda nai mi koupili) celou skříňku a na to měkou podloku. Byla krásně vysoko, prostorná, jak u jsem tam psala měla jsem tam vechno oblečení. Ze zkuenosti vagrové bych si určitě nekoupila jen ten pult na kovových nokách. V zabudované vaničce stejně kluky nekoupala, pak se jí začala i vyklat, byla malá, e se jí na tom nemohlo dítko ani pořádně otočit a dala tam akorát kosmetiku a pár plínek. Je sice levnějí ne komoda, ale to je zase kus nábytku.
Není tady
a tie podloky ktoré sa dajú na ten pult...nie je to studené pre krpca? či na to sa ete niečo dáva? budem pozera teda taký, aby tam bola aj komoda,alebo samostatne. ďakujem
Není tady
a výka komody?
Není tady
adri, přebalovací pult si myslím je potřeba, respektive nemusí být origo koupený, ale můe být klidně dělaný, pokud má ikovného manílka, tak to hravě zvládne obrousit a nalakovat pár prkýnek, muj tedy mi ho udělá, byli jsme toti na návtěvě u příbuzných a tam se inspiroval. jiní příbuzní zas mají koupený, ale stál dost peněz a zdá se mi nebezpečný, dost úzký, dítě se můe překulit. ale co kolem znám rodiny s mimčama, tak přebalovák mají vechny, take si myslím, e potřeba to je
Není tady
Adri my máme udělanej přebalovák od truhláře,aby se nám a ho nebude potřeba hodil do lonice k stávajícím skříňím jako komoda.Jinak postýlka,přebalovák bude v lonici,máme výhodu e nám sousedí s kouplenou.Take koupat budeme v koupelně a pak jen přenesem v osuce do lonice na přebalovák.Na přebalovák jsem objednala podloku tady od té paní http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=24480063&tab=1 je jedna z největích přebalovák je vysoký jako klasická výka kuchyňské linky 90cm a postraně přebalováku jsem si nechala jetě prostor na nějaké ty koíčky s kosmetikou.Na podloku se dá plenka,nebo třeba v Ikea prodávají http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10142419 nebo místo tyhle podloky z pvc se dá koupit bavlněná,ale zas tohle mě příjde praktičtějí,e jde omýt vodou.Já budu přes dávat jen bavlněnou plenu.
Hofi ten zásobníček na jednorázovky je moc hezký to by se mě moc líbilo,já narazila jen na takový veliký kde jsi ho pořídila ?
Není tady
Gabu já jsem ho kupovala přes net, myslím e v nějakém internetovém obchodě pro miminka a maminky....pak mi ho ségra vyzvedla osobně na prodejně, ale u je to přeci jen 3 roky, tak nevím přesně kde....značka je to Taf Toys.
Výka pultu je 90cm a na přeb. podloku jsem dávala látkovou plenku. Horní díl toho pultu se dá sundat a teď z něj je jen komoda. Přebalovací podloky dělá Scarlett (stejně tak postýlky, pulty a dalí - mám ho od nich)a taky jak sem dala odkaz Gabu.
Není tady
nala som peknú komodu čo sa mi hodí na ikei, e by som si na to dala u len tu prebalovaciu dosku,ale je len 72cm vysoká, neviem či je to dos... ja som krpec, 165cm, take nejaká 90ka by mi bolo asi dos.
vetko sa mi zdá také drahé, kurnik no ale čo by sme nekúpili tým drobcom e?
Není tady
já sem měla dokonce jen stůl a nad něj mana přidělal 2 police a úplná spokojenost. Vyuila jsem tak do 2 let, pak sme místo přebalováku dali postel, take já hlasuji pro přebalovací pult ANO. Třeba jen komoda se uplíky a na to přebalovací deska. Navíc komodu potom vyuije i později.
Jinak jsme ho měli v lonici, protoe máme jen 2 pokoje - obývak a lonici. Mana je spáč, nic ho nevzbudí, ani teď kdy k nám Kubík v noci přijde, tak ho ani nezaregistruje.
Nový domek v nedohlednu, take nyní se 2 dětma to budeme muset zase nějak vyřeit.
Není tady
Ahoj já měla pro Nikolku komodu mana ji dříve pouíval měl tam oblečení, jen jsem koupila přebalovací desku. Mám ji v lonici do teď.Kosmetiku na poločce v koíku a zbytek v uplíku v komodě a oblečení také mám schovaný uvnitř. Koupala jsem ji ve vaničce na idlích v lonici zhruba do 6 měsíců. U seděla skoro sama. Suila jsem ji v lonici. Kosmetiku pouívám různou natěstí nám sedí(sedělo ve).
A kojila jsem ji vude a do 10měsíce. Po náročném porodu (kletě- byla jsem hodně itá)jsem ji nejradči kojila v lee a to předevím v lonici. Mana má 4směný provoz v zaměstnání take mu bylo jedno kde kojím. A v noci jsem ji přbalovala na jednorázových podlokách někdy v lůku (kdy se mi chtělo tak na komodě). Teď u Nikolce plánujeme dětský pokoj a to stojí víc financí. A postýlku mám v lonici do teď úplně u postele take občas malá spí přímo snáma v posteli. Bojujeme se spaním. Kdy byla maličká zhruba do 4měsíců měla jsem ji jak přes den tak v noci v kolébce a přesouvala jsme ji , kvůli monitoru dechu (zapomněla jsem uvést , e mi ji při porodu křísili a bojovali dotoři o její ivot a jsme skončili na ARU. )Monitor jsme pouívali zhruba do 8měsíců. Nikolka je zdravá a v pořádku se vyvíjí jak ostatní děti.
Není tady
Ondra si při porodu troku loknul, take si ho nechávali o něco déle po první oetření, ale byl v pořádku...přesto jsme také pouívali monitor dechu....byla jsem klidnějí a lépe se mi spalo.
Není tady
Adri, nečetla jsem reakce ostatních, ale třeba u nás se přebalovací pult vyuívá dost doteď a jsem si jistá, e jetě hodně dlouho bude... máme na míru udělanou komodu v lonici a jetě přebalovací podloku v koupelně na pračce a třeba v lonici je snad jediné místo, kde se malá nechá přebalit, jinak je to boj a závod, kdo bude rychlejí - jestli já, nebo mi ona dřív uteče
dalí výhodou je to, co píe - vechno je na jednom místě, my máme uplíkovou komodu, kde mám vechno Dorotčino oblečení a nahoře jen zvýené okraje, aby se neskulila dolů a podloku, nad komodou poličky, kde mám vyskládané plenky a krémy a vechny drobnosti, co jsou někdy potřeba take ji jen poloím a nikam nemusím odbíhat...
take pokud máte místo a fin.prostředky osobně bych určitě přebalovací komodu koupila, případně nechala udělat - my to máme tak, e a ji nebudem vyuívat jako přebalovák, sundají se zvýené kraje, ale dál bude funkční jako komoda na oblečení, hračky nebo cokoliv jiného
kdybys chtěla, můu Ti poslat na mail fotky, jak to máme u nás
Upravil(a) lenkaB (3. 1. 2010 20:10)
Není tady
Adri já mám komodu z Ikeii , na to tu přebalovací desku a na ní jetě pogumovanou přebalovací podloku
a v komodě mám taky věci na přebalování, kosmetiku, ve po ruce a nemusím nikam odbíhat s malým, na přebalováku ho samotného nenechávám, u se přetáčí na břicho, odstrkává dozadu, u to nejde
u ho nenechávám samotného ani na naí posteli, jen v jeho postýlce a pak na zemi, jinak u to nejde
monitor dechu mám taky- půjčený od kamarádky, u nás v nemocnici se dají i půjčit, stejně tak i kojenecká váha, a nemusí ve draho kupovat ( myslelea jsem , e kojeneckou váhu potřebovat nebudem, ale vzhedem k problémům s kojením - co jsem taky nepředpokládala, jsem ji potřebovala při kadém kojení, abych věděla, jestli vůbec něco vypil)
Není tady
Adri - tak my máme přebalovací pult v koupelně, co mi přilo nakonec nejpraktičtějí, pro přebalování i koupání. Je na zakázku dělaný a je to vlastně jako stůl s poličkama (bez zavírání, stál jen cca 1700) a vyvýenýma zábranama na té horní ploe. Vyuíváme ho doteď a to u má malej 10 měsíců, fakt na něj nedám dopustit. Rozměry - výka kolem těch 90 a pak nahoře asi 70x 90 cm). Podloku mám molitanovou, dole s tím igelitem, nahoře je bavlna, ale stejně na to jetě pouívám ty jednorázové přebal. podloky, jsou jednodue vyměnitelné.
Tomáek s náma spí v lonici od narození, moc neplakal, take pohoda, i v lonici v lee kojím. Asi od 5 měsíce v noci nepřebalujem vůbec, jen bych ho rozzuřila, ale není to ani potřeba.
Není tady
Ahoj Adri,
nechala jsem se inspirovat jednou "sadou" nábytku v Ikei a nechala jsem si udělat skříň a komodu s přebalovacím pultem na míru. Jsem s tím nadmíru spokojená, mám ve při ruce. Máme to momentálně v lonici a a bude Aňa větí, tak se z toho nástavce "pultu" udělá polička a bude mít nábytek do pokojíčku.
Je to hlavně o tom jak to pojme. Mám kamarádku, která si vystačí s jednorázovými přebalovacími podlokami a přebaluje vude moně (taky má vude neskutečný bordel )...
...tak asi tak....
Není tady
asi budem musie nakresli moju predstavu a manel urobí. tie komody sú neskutočne drahé, 200 eur za to nedám, plus ete pult. v ikea majú jendu peknú ale je malá, má len 72. mne by vyhovovala tak 85cm. ma vetko v kúpežni je určite super, nám to ale nevýjde. zariadim detskú izbičku a tam budem aj spa. mu má spánok ako pavučinka, bojím sa pomaly aj otoči niekedy take oddelené spálne budú pre nás to pravé
mám trochu obavu z tej výbavy, chcela by som vetko potrebné a praktické a pekné a také je to vetko drahééééééééééé. a som asi ii, ale neskutočne sa teím na to ako dám nálepky na stenu ja u chcem bááááboooooo
Není tady
dobre, take padlo s manelom rozhodnutie e to zmajstruje sám, ikovníček môj . tak vás chcem poprosi ete postrehy a rady a rozmery...rada by som to mala vetko na jendom mieste, čie kozmetiku u na stolíku, nie na poličke ak sa to dá... na jednej úrovni. prinajhorom budem ma poličku vedža toho, v nijakom prípade nie nad tým, som matlák, vetko mi padá take výku mám, cca tých 85. irka? hĺbka? juuuuj, ja sa teím, hneď poobede si to nakreslím len koda e to bude skrinka, nie komoda so uflíkmi, na tie si mu asi netrúfne. a čo vetko na/pri tom pulte máte? čo tam budem pouíva? oblečenie, plienky a kozmetika?
Upravil(a) ADRIANA 1 (4. 1. 2010 11:25)
Není tady
Adrianko - také jsem u Eliky zvaovala, zda pult pořídit či nikoliv. Kdy jsem pak viděla, jak ho mají mé známé plně vytíený, neváhala jsem a po schválení manelem si jej naplánovala. Vybrala jsem si u truhláře odstín k naí lonici, koupila velkou igelitovou přebalovací podloku a začla měřit. Pult mám opravdu velký - nahoře s uplíkem a pod ním skříňkou s třemi policemi. Je hluboký a vlezou se mi do něj nejen oblečky, ale také fusak, nánoník, teplé deky a dalí sezónní věci, které kdy nejsou zrovna třeba zasunu a dozadu. Kdybys chtěla pro představu ráda nafotím i naměřím. Na mém webu je ho kousíček vidět.........to tak
Není tady
Jetě chci písnout, e jsme ho opravdu dosytosti vyuily - malá byla hrozný posránek, větinou si vzpomněla do čisté plíny nebo při přebalování.........kolikrát toho teklo, e jsem nechápala, kde se to v tak malém stvořeníčku vzalo. Natěstí existoval přebalovací pult. Tak jsem přebalovala jen tam - na chladné igelitové podloce jsem měla rozprostřenou plenu nebo jednorázovou přebalovací podloku. Ve se pak vyhodilo, vypralo a lehce očistilo. Nevím nevím jak by dopadla postel noční převklíkání by mě nebralo
Není tady