Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 1. 2010 18:44

luluchen
♥♥♥♥♥--
Web

rada na pocuravajici se petilete dite

holky,potrebovala bych poradit..svagrova ma skoro uz petileteho kluka,uz byl v pohode s curanim..ale nedavno se zacal v noci ve spanku pocuravat..spi tak tvrde,ze se proste nevzbudi..davaji ho tesne pred spanim vycurat (vzdykcky se vycura),tak hodinu pred spanim nic nepije a presto se pocura..musi mu davat plenu a rano je mokra..jeste chtela zkouset ho budit tak okolo desaty,jedenacty,kdyz pujdou oni spat a dat ho vycurat..ale ma s tim taky problem-spi tak tvrde,ze se proste nevzbudi..sice se vycura na zachod,ale pritom spi..a doktor ji navic rikal,ze by to nedelal,protoze je mozny,ze by si na to vstavani zvyknul...

Není tady

#2 1. 1. 2010 19:31

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

Re: rada na pocuravajici se petilete dite

lulu a jak je to často? Četla jsem že kluci mají "právo" do 6 let se občas v noci pčůrat. No ale když už byl v pohodě a jesti teď se to nějak zhoršilo, nevím jestli by to nechtělo nějakýho odborníka hmm

Není tady

#3 1. 1. 2010 20:09

luluchen
♥♥♥♥♥--
Web

to nevim..pochopila jsem z toho,jako ze furt..kazdou noc..no nevim,detskej doktor ji rekl,ze maj cekat..

Není tady

#4 1. 1. 2010 20:10

luluchen
♥♥♥♥♥--
Web

myslela,esli na to nekdo nemate nejakej figl..nebo esli teda budit (no,nevim,esli budit je to spravny slovo,kdyz rikala,ze ho proste nevzbudej..)

Není tady

#5 1. 1. 2010 20:11

Andri
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Luluch a nemají třebas teď nějakou změnu? stěhování, hádky nebo tak něco? jinak netuším...

Není tady

#6 1. 1. 2010 20:15

luluchen
♥♥♥♥♥--
Web

ahoj andri..o hadkach nevim,nevypada to..lehce prestavujou barak,ze se budou stehovat do spodniho patra misto prarodicu..ale co vim,tak zaadnej stres,ona tam nedela nic a deti to stopro ani nevnimaj..jeho sestra chodi od zari do skoly..to je asi tak nejvetsi zmena..no nevim

Není tady

#7 1. 1. 2010 20:39

Verunka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most
Web

ahoj luluchen...

já mám doma skoro 4 letého syna Honzíka a taky se počůrává...každou noc...

pak jednou jsme přestali dávat jupíka a hele během tří dnů se malej přestal počůrávat a 14 dní byl v klidu...
, pak ho jednou dostal a zase se začal počůravat:-(... zjistili jsme že jeho tělíčko reaguje na to co jí a pije... ( aspon jsem si to myslela) a stejně už zase se počůrává... přes den spí třeba i čtyři hodiny a je suchej a v noci, jde spát, je vyčůranej a stejně to samý, ráno plná plína :-(

ptala jsem do doktora a říkal mi že děti do pěti let na to mají právo, že je to normální... ale jak to tak sleduju tak je to asi i dobou a počůrává se hodně dětí...

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/21831.png
http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/21832.png

Není tady

#8 1. 1. 2010 21:55

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥

luluchen napsal(a):

myslela,esli na to nekdo nemate nejakej figl..nebo esli teda budit (no,nevim,esli budit je to spravny slovo,kdyz rikala,ze ho proste nevzbudej..)

já bych nebudila, protože jsem četla, že to dítě prostě čůrá proto, že mu to někdo řekne, ale nenaučí se tím vzbudit když se mu chce. Můj syn se třeba nevyčůral když jsem to po něm chtěla (nebudila jsem ho, ale když se třeba z nějakýho důvodu sám vzbudil, tak jsem ho chtěla dát vyčůrat, seděl na nočníku, ale stejně se nevyčůral když se mu nechtělo)

Není tady

#9 2. 1. 2010 8:19

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Luluchen,
to je častý problém.
Doktor má recht. Neplašit se. Obrnit se trpělivostí, a matraci obalit igelitem. smile

V pěti letech bych šla k dětské psycholožce, ona má na to metody. vysvětlí to jak rodičům, tak klukovi, společně zavedou pitný režim a enuretický kalendář, forma malých a velkých odměn... Dítě je motivováno a spolupracuje. I tak to může trvat několik let, než se to úplně vyřeší.

Můj syn se počurával do 9 let. Od 5,5 let jsme to řešili u psycholožky. Výsledky se začaly dostavovat okamžitě. Z denního počurávání to bylo najednou 3x týdně, pak míň a míň, až přestal úplně.

A držím pěsti, je to hodně o trpělivosti.

A jedna praktická poznámka:
Až se přestane počurávat, měl by dostat novou matraci. protože ty pročurané se nedají nikdy už pořádně vyčistit.
sad

Není tady

#10 2. 1. 2010 9:11

clare
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: České Budějovice
Web

luluchen tak s tímhle problémem mám dobré zkušenosti, nejstarší syn se do nedávna počůrávala to je mu 12 let, nebylo to teda pravidelně, ale třeba někdy jednou týdně, někdy jednou měsíčně...byl z toho dost nešťastný, bál se někde zůstat spát....asi v 6 letech jsme byli na urologii, jestli není problém tam...ale tam to bylo v pořádku...pak jsme řešili i psychologa, ale problém jsme nevyřešili
nakonec letos na jaře jsme byli odesláni na nefrologii...taky mu udělali utz ledvin a moč. cest...vše v pořádku...takže řešení bylo pitný režim...dopoledne se musí hodně, ale opravdu hodně pít, odpoledne do těch 4hod. už málo a po 4h. už jen maličko, po 7h. už nic, jen třeba loknout.....prý si tělo musí zvyknout, že se v noci nečůrá...budit v noci není řešení....
a opravdu to pomohlo, dokonce už i večer mnohem víc pije a takový 4měsíce jsme bez počůrání...ale trvalo to skorem půl roku...takže to chce trpělivost a opravdu hlídat to pití

Není tady

#11 2. 1. 2010 12:48

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Každé ráno má Nela těžkou plenu.. Má neuvěřitelně tvrdý spánek.. Jeden čas jsme zkoušeli budit 2-3x za noc a stejně ráno mokrý kolo.. K buzení už se vracet nebudeme.. Teď necháme N. na plenách, a až bude tepleji, tak jí necháme spát bez plen.. Problém je, že jí vůbec nevadí spát v mokrým sad Jinak u nás se nehádáme, bydlíme v novém domě dva roky, nepřestavujeme, Adamem to taky není, protože jsme začali odnaučovat ještě než se narodil..

Není tady

#12 2. 1. 2010 13:04

Katti
♥♥♥♥♥--

Luluchen, řešili jsme podobný problém v přibližně stejném věku s dcerou. Ona se teda nezačala najednou počurávat, prostě se v noci počurávala. Třeba každé 2-3 dny. Začali jsme to řešit přes nefro ambulanci. Dostali jsme kalendáříky, kde jsme vymalovávali sluníčka nebo mráčky, odměny, pitný režim (důsledně dodržovaný) - nic nepomáhalo. Zkoušela jsem budit i v noci, ale dcera spala tak tvrdě, že jsem ji na záchodě musela držet, aby nespadla a cestou na záchod taky. Vyčurala se a do rána byla stejně zase mokrá. Pak jsem ji budit přestala, protože to opravdu nemělo efekt a myslím, že to není pro dítě dobré, takhle mu rušit fáze spánku. Dr. chtěla dceři ordinovat nějaké kapky na sliznici nosní, ale zjistila jsem, že to jsou lehká antidepresiva !!!!! Tak jsem si o tom hledala na netu spoustu materiálů a už nevím, kde jsem to vyčetla, ale údajně to noční počurávání ovlivňují sladkosti vč. sladkého pití. Už si nepamatuji, jakou to mělo souvislost, ale tenkrát mi to dávalo smysl. Omezili jsme sladké (přestože jsem si myslela, že moc sladkého nejí). Měla na den třeba jednu malou sladkost a výsledek se dostavil skoro okamžitě. Najednou měla třeba jen 4 mráčkové noci za měsíc, další měsíc 2 a pak třeba 2 měsíce jednu noc a bylo po problému. Dr. nevěřila a když jsem jí o tom sladkém řekla, tak prý už o tom slyšela dumbom
Nevím, jestli Vám to pomůže, ale zkusit to můžete. Přeji, ať máte brzy po problému.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;51;423/st/20080407/n/Daniel/dt/6/k/0b2d/age.png

Není tady

#13 2. 1. 2010 13:14

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥

Katti napsal(a):

Luluchen, řešili jsme podobný problém v přibližně stejném věku s dcerou. Ona se teda nezačala najednou počurávat, prostě se v noci počurávala. Třeba každé 2-3 dny. Začali jsme to řešit přes nefro ambulanci. Dostali jsme kalendáříky, kde jsme vymalovávali sluníčka nebo mráčky, odměny, pitný režim (důsledně dodržovaný) - nic nepomáhalo. Zkoušela jsem budit i v noci, ale dcera spala tak tvrdě, že jsem ji na záchodě musela držet, aby nespadla a cestou na záchod taky. Vyčurala se a do rána byla stejně zase mokrá. Pak jsem ji budit přestala, protože to opravdu nemělo efekt a myslím, že to není pro dítě dobré, takhle mu rušit fáze spánku. Dr. chtěla dceři ordinovat nějaké kapky na sliznici nosní, ale zjistila jsem, že to jsou lehká antidepresiva !!!!! Tak jsem si o tom hledala na netu spoustu materiálů a už nevím, kde jsem to vyčetla, ale údajně to noční počurávání ovlivňují sladkosti vč. sladkého pití. Už si nepamatuji, jakou to mělo souvislost, ale tenkrát mi to dávalo smysl. Omezili jsme sladké (přestože jsem si myslela, že moc sladkého nejí). Měla na den třeba jednu malou sladkost a výsledek se dostavil skoro okamžitě. Najednou měla třeba jen 4 mráčkové noci za měsíc, další měsíc 2 a pak třeba 2 měsíce jednu noc a bylo po problému. Dr. nevěřila a když jsem jí o tom sladkém řekla, tak prý už o tom slyšela dumbom
Nevím, jestli Vám to pomůže, ale zkusit to můžete. Přeji, ať máte brzy po problému.

tak to je přesně to, o čem tu psala Verunka...

ať to zkusí, za zkoušku nic nedají

Není tady

#14 2. 1. 2010 13:21

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Jj, na tom sladkém může něco být. Můj enuretický synek je čokoholik.

Není tady

#15 2. 1. 2010 15:33

luluchen
♥♥♥♥♥--
Web

dekuju moc...vsechno ji reknu,verim,ze urcite bude zkouset vsechno,co je mozny..diky..pak popr.napisu,jestli bude nejaky efekt..

Není tady

#16 2. 1. 2010 15:47

Verunka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

já si taky myslím že pitný režim a sladký dělá v dětském tělíčku pěknou paseku...

je pravda že u nás poslední dobou funguje i motivace že když ráno bude suchá plínka tak dostane něco co si malej přeje.. lízátko nebo nějakou sladkost......

včera měl malej suchou plínku a dneska taky, ale dneska jenom z toho že se v noci vzbudil,chlap ho dal vyčůrat, slyšela jsem ho a celkem dlouho čůral a ráno byla suchá plínka....

Upravil(a) Verunka (2. 1. 2010 15:47)

Není tady

#17 3. 1. 2010 12:26

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Nela sladký skoro nejí, ale pije jenom šťávu.. Zkusím po té čtvrté dávat jenom vodu..

Není tady

#18 3. 1. 2010 12:30

Verunka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

PetaZ...určitě to zkus...

my dali včera večer dortík a ráno opět úplně durch plína:-(

ach jo..fakt jsem zvědavá kdy to počůrávání konečně skončí.....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí